منو

درمان بیرون زدگی استخوان کنار انگشت کوچک پا (بونیونت)

بونیونت یا بیرون زدگی استخوان کنار انگشت کوچک پا نوعی ورم استخوانی است که در سمت بیرونی پای افراد ایجاد می شود. این مشکل در واقع معادل بونیون است با این تفاوت که به جای شست پا، انگشت کوچک پا را درگیر می کند. 


بونیونت تحت عناوین پینه انگشت خیاطان، برجستگی، برآمدگی و ورم انگشت کوچک پا نیز شناخته می شود و به نسبت بونیون عادی (هالوکس والگوس)، شیوع کمتری دارد.

همانطور که از نام این بیماری مشخص است، پینه انگشت خیاطان معمولا در بین افرادی رخ می داد که خیاط بودند و بر روی سطوحی محکم و خاصی در حین خیاطی می نشستند تا میزان کار بهینه آن ها بیشتر شده و بیشتر از حالت عادی کار کنند. امروزه، پینه پا یا بونیونت یشتر در افرادی رخ می دهد که از کفش های بی کیفیت و تنگ استفاده می کنند و یا در ناحیه پای خود مشکلات ساختاری دارند.

برای بیماری بونیونت چندین راهکار درمانی مختلف وجود دارد و علاوه بر آن ها درمان های خانگی و کارهایی هستند که می توانید در خانه انجام دهید تا علائم و مشکلات بیماری را کاهش دهید. در برخی موارد و شرایط خاص، بهترین راهکار درمانی، جراحی است.

علت درد استخوان کنار انگشت کوچک پا

انگشت کوچک شما به دلیل قرار گرفتن در قسمت بیرونی پای شما مستعد آسیب است. استخوان های متاتارس منتهی به انگشت پنجم یکی از محل های متداول برای آسیب دیدگی پا به ویژه برای ورزشکاران است. اگر انگشتان پا متورم و دردناک است ، و داروهای خانگی به شما کمک نمی کنند ، باید به پزشک مراجعه کنید.

برخی از علل درد استخوان کنار انگشت کوچک پا عبارتند از:

  • شکستگی
  • در رفتگی
  • فشار زیاد در اثر پوشیدن کفش های نامناسب
  • پیچ خوردگی
  • بونیونت
  • کورن

علائم بیرون زدگی استخوان کنار انگشت کوچک پا

علائم اصلی و مهم بیماری (بونیونت) یا بیرون زدگی استخوان کنار انگشت کوچک پا، برآمدگی دردناک و سفتی پوست در بخش بیرونی پا و در کنار انگشت کوچک هستند. ممکن است این برآمدگی به مرور زمان بزرگ تر شود و همچنین امکان قرمز شدن و دردناکی آن نیز وجود دارد. درد، ورم و قرمزی این برآمدگی و پینه ها ممکن است در اثر برخورد پا با سطوح مختلف از قبیل کفش ها بیشتر و بدتر شود.

بونیونت یا همان پینه پا ممکن است در برخی شرایط تنها بر روی یک پا و در برخی شرایط دیگر هر دو پا را درگیر کند. گاهی در پای فرد هم بونیون و هم بونیونت وجود دارند و این منجر به پهن شدن قابل توجه جلوی پای فرد می شود. در این شرایط خاص، پای مربوطه در فرد در هر دو طرف برآمدگی و پینه خواهد داشت.

بونیونت

علت بروز استخوان کنار انگشت کوچک پا

علت بروز بونیونت را به دو دسته درونزاد و بیرونزاد تقسیم می کنند:

 علت درونی بیرون زدگی استخوان کنار انگشت کوچک پا

دلایل و علل درونزاد بروز بونیونت ها مشکلات مادرزادی در افراد هستند که منجر به دفورمه شدن استخوان متاتارس پنجم می شوند. در بیمارهایی با این شرایط، استخوان متاتارس پا تا حدی به سمت بیرون منحرف می شود که بونیونت ایجاد خواهد شد. تنها درصد بسیار کمی از بیماران که از بونیونت رنج می برند، مشکلات مرتبط با علل درونزاد را دارند.

بیشتر بخوانید: شکستگی استخوان کف پا (متاتارس) از علائم تا درمان

علل بیرونی بیرون زدگی استخوان کنار انگشت کوچک پا

بونیونت هایی با دلایل بیرونزاد زمانی رخ می دهند که فشار خاصی از سمت بیرون بر روی ناحیه جلوی پا وجود داشته باشد (مانند کفش تنگ). بونیونت ها در اکثر مواقع به همین دلایل بیرونزاد و فشاری که بر روی پا ایجاد می شود رخ می دهند.

درمان بیرون زدگی استخوان انگشت کوچک پا

با این که معمولا بونیونت ها با چشم قابل مشاهده و تشخیص هستند، اما پزشکان ممکن است گرفتن تصاویر رادیوگرافی را به بیماران تجویز کنند تا دلیل اصلی بروز مشکل در استخوان های پا مشخص شود.

پس از اینکه پزشکان وجود بونیونت یا برآمدگی کنار انگشت کوچک پا در بیمار را تایید کردند، در مرحله بعد نوع درمان این مشکل مورد بحث قرار خواهد گرفت. از جمله درمان های پزشکی مربوط به بونیونت می توان به مدیریت کردن عادی علائم و همچنین عمل جراحی برای برداشتن بونیون اشاره کرد.

ممکن است پزشک شما کورتیکوسترویید را به ناحیه مربوطه و مفصل کناری انگشت کوچک پا تزریق کند تا میزان ورم و برآمدگی بونیون را کاهش دهد. همچنین یکی دیگر از تجویزات متداول پزشکان معالج در این شرایط خاص، تعویض کردن کفش بیمار یا حتی سفارش یک جفت کفش دست ساز و مخصوص برای آن ها است.

در این کفش های خاص و دست ساز، پدهای نرمی مورد استفاده قرار می گیرد تا میزان فشار به بونیون و پینه به کمترین حالت ممکن برسد و علائم بونیونت یا پینه پا شدیدتر از قبل نشوند. پزشکان معمولا روش های درمان خانگی را پیشنهاد می دهند تا علائم و مشکلات مربوط به این بیماری کاهش یافته و آرام شوند.

 درمان های خانگی بونیونت یا تورم کنار انگشت کوچک پا

هدف از درمان های خانگی برای مشکل بونیونت کمک به کاهش علائم و همچنین کمک به مدیریت هر چه بیشتر درد هست. تعداد زیادی گزینه و شرایط در دسترس هستند تا به مدیریت علائم این مشکل در پا کمک کنند. در ادامه به این راهکارهای درمان خانگی خواهیم پرداخت:

پد مخصوص بونیونت

  • استفاده از پدهای طبی و خاص

تعداد زیادی پد مخصوص بونیونت و پینه پا در داروخانه و فروشگاه های لوازم طبی وجود دارند. این پدها در واقع از مواد سیلیکونی هستند که به خوبی محیط دور بونیون را پوشش داده و میزان جابجایی و فشار هر قدمی که فرد بر می دارد را به خوبی جذب خود می کنند. این کار به کاهش ریسک آسیب دیدن و تشدید علائم بونیونت ها کمک می کند.

  • بسته های یخ و بالا نگه داشتن پا

در حالت قرمزی و تورم حاد، پزشکان متخصص ممکن است استفاده از یخ و خنک کردن پای بیمار را برای سه تا چهار بار در هر روز هر بار برای ده دقیقه پیشنهاد کنند. بالا نگه داشتن پا نیز ممکن است به کاهش ورم بونیونت و پینه های روی پا کمک کند.

  • داروهای ضدالتهاب غیر استروییدی برای کاهش درد استخوان کنار انگشت کوچک پا

برخی داروها می توانند در کاهش درد و ورم فرد در ناحیه پا کمک کنند. از جمله این دارو ها می توان به ناپروکسن و ایبوبروفن اشاره داشت.

  • تغییر کفش ها برای جلوگیری از کفش زدگی انگشت کوچک پا

پوشیدن کفش های راحت و انعطاف پذیر که بخش مربوط به انگشتان آن ها بزرگ و جا دار باشد در کمک به کاهش فشار بر روی بونیونت ها تاثیرگذار است. کفش هایی که باریک و محکم هستند یا پاشنه های بلندی دارند می توانند منجر به بدتر شدن علائم بیماری بونیونت شوند. در برخی موارد، کفش های دست ساز و خاص می توانند متناسب با پای هر فرد طراحی و ساخته شوند تا میزان فشار بر روی ناحیه زخم و پینه به حداقل برسد.

  • کفی های طبی برای قوس کف پا

کفی های طبی که برای پشتیبانی و نگه داشتن بهتر قوس کف پا، درون کفش ها قرار داده می شوند، می توانند به کاهش فشار بر روی این ناحیه و همچنین بونیونت کمک کنند. کارشناسان ارتوپدی فنی و پزشکان می توانند به افراد در این زمینه که قوس کف پای آن ها به چه میزان پشتیبانی نیاز دارد و از چه کفی استفاده کنند کمک نمایند.

جداکننده انگشتان پا

  • جدا کننده های انگشتان پا

استفاده از لوازم کوچک و خاصی که انگشتان پا را در حین خواب یا شرایط دیگر از هم دور نگه می دارند می توانند علایم را تسکین دهند.

 عمل جراحی

پروسه مربوط به عمل جراحی افرادی که مشکل بونیونت یا پینه پا دارند بسیار ساده است. معمولا این عمل جراحی نیازی به بستری شدن در بیمارستان ندارد و اکثر افراد بلافاصله پس از اتمام عمل خود بیمارستان را ترک می کنند. با این حال نوع عمل جراحی مورد نیاز در هر فرد خاص است و نمی توان آن را به بیمار دیگری تعمیم داد. برخی عمل های جراحی تنها شامل برداشتن و شیو بونیون می شوند تا میزان فشاری که فرد بر روی پا حس می کند کمتر شود ولی معمولا نیاز به شکستن و تغییر زاویه دادن متاتارس پنجم می باشد.

دوره بهبودی بیرون زدگی استخوان کنار انگشت کوچک پا

بعد از عمل نیاز به گچ و آتل انگشت کوچک پا نیست و معمولا از کفش های مخصوصی استفاده می شود (به مدت ۶ تا ۸ هفته). همچنین شاید نیاز باشد افراد میزان فشار بر روی پای خود را در حین راه رفتن کم کنند و بدین منظور باید از عصا و لوازم خاصی در حین راه رفتن کمک بگیرند.

نقاهت و ریکاوری پس از عمل جراحی معمولا ملزم مرخصی گرفتن از کار و ماندن در خانه است، به خصوص اگر بیمار مربوطه در شغل خود نیاز به ایستادن و استفاده زیاد از پای خود داشته باشد.

همچنین دستورالعمل هایی که پزشک معالج و متخصص می دهد باید توسط بیمار به شکل مو به مو انجام شود. پزشک معالج بخیه ها را دو تا سه هفته پس از انجام عمل جراحی بر خواهد داشت اما ورم موجود در پا ممکن است حتی تا ماه ها پس از عمل باقی بماند و به شکل کامل محو نشود.

در حین این دوره زمانی جراح ممکن است از بیمار بخواهد تا با یک فیزیوتراپیست جلسات مختلفی را کار کند و یا از نرمش های خاصی در ناحیه قوزک پا استفاده کنند تا منجر به افزایش قدرت عضلات این ناحیه گردد.

دکتر رضا نادری متخصص ارتوپدی ، آرتروسکوپی ، آرتروپلاستی و فلوشیپ جراحی مچ پا در تهران

فهرست مطالب
  • تصویر کاربر jimin شنبه ۲۷ آذر ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 155 مشاهده پرسش
    سلام ببخشید میخواستم بپرسم که من پرونده رشدم کامل بسته شده یا هنوز جا داره
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری شنبه ۲۷ آذر ۰( 2 سال پیش)

      درود

      بخش عمده اون بسته شده

  • تصویر کاربر نوروزی شنبه ۲۷ آذر ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 271 مشاهده پرسش
    روش مطالعه: اسکن‌های MR با تصاویر چند صفحه‌ای در توالی‌های پالس مختلف با آهنربای 1.5 تسلا MRI مچ پا راست بدون کنتراست: ATFL کاملاً پاره شده به تصویر کشیده شده است. رباط کالکانئو فیبولار نیز به طور کامل پاره شده است. علامتی از رگ به رگ شدن روی رشته های عمیق رباط دلتوئید همراه با ادم مغز استخوان در محل اتصال تالار رباط مذکور وجود دارد. تجمع مایع در هر دو مالئول دیده می شود. تاندون های قدامی، میانی، جانبی و همچنین تاندون آشیل ظاهر طبیعی دارند. استخوان های مجاور مفصل مچ پا موقعیت و پیکربندی طبیعی را نشان می دهند. هیچ سیگنال غیر طبیعی در مغز استخوان این استخوان ها دیده نمی شود. فضای مفصل تیبیوتالار و ساب تالار قابل توجه نیستند. فاسیای پلانتار و شبکیه مچ پا نیز به طور طبیعی ظاهر می شوند. MRI پای راست بدون کنتراست: پیکربندی طبیعی و شدت سیگنال استخوان‌های متاتارس و دیجیتال بدون هیچ نشانه‌ای از اختلال قشر مغز یا ناهنجاری مدولاری. ساختارهای کف پا و بین ماهیچه ای و همچنین غلاف و رباط های تاندون حفظ شده و شدت سیگنال طبیعی را نشان می دهند. فاسیای پلانتار و بسته های عصبی عروقی نیز در ویژگی های MR طبیعی هستند. فضاهای مفصلی بین استخوان های متاتارس و استخوان های دیجیتال قابل توجه نیستند.
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری شنبه ۲۷ آذر ۰( 2 سال پیش)

      سوالتون چيه؟؟

  • تصویر کاربر ستاره شنبه ۲۷ آذر ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 143 مشاهده پرسش
    سلام من ۲ ماه است تصادف کردم وشگتگی استخوان ساق پا داشتم گ عمل کردم وپلاتین داخل استخوان..وای الان بک هفتس از زخمی ک در نزدیکی محل عمل ایجادشده بود آب زرد رنگ بدون بو بیرون می آید در هنگام راه رفتن خیلی درد دارم
    چکار کنم خیلی نگرانم
    سپاسگزارم
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری شنبه ۲۷ آذر ۰( 2 سال پیش)

      درود

      به سرعت به دكترتون مراجعه كنيد 

    2. تصویر کاربر ستاره شنبه ۲۷ آذر ۰( 2 سال پیش)
      سلام دکترانتی بیوتیک قوی تجویز کرده است ولی هنوز از محل جراحی ساق پا آب زرد رنگ خارج می‌شود.
      چکار کنم راهنمایی بفرمایید.
    3. تصویر کاربر دکتر رضا نادری شنبه ۲۷ آذر ۰( 2 سال پیش)

      درود

      ممكنه اگر جواب نده بسترى بشين براى آنتى بيوتيك تزريقى و حتى جراحى مجدد 

    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر الهام شنبه ۲۷ آذر ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 146 مشاهده پرسش
    سلام پسر من متولد ۸۵ است و وزنش ۱۲۰ کیلو است عکس از مچ دستش گرفتیم صفحه استخوانیش بسته نشده الان قدش ۱۷۳ است آرژنین هم روزی یکی میخوره امکانش هست قدش به ۱۸۰ برسه ؟ اگر امکانش هست چه راهکارهایی را توصیه میکنید ؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری شنبه ۲۷ آذر ۰( 2 سال پیش)

      درود

      قد عمدتا با ژنتيك ربط داره و اين مكمل ها اثر چشمگيرى ندارند 

      حتما براى وزنش اقدام كنيد كه بيشتر سلامتش رو به خطر مى اندازه 

  • تصویر کاربر الهه دوشنبه ۱۳ دی ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 277 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من ۲۵ سالمه با سابقه تومر خوش خیم و کوتاهی یک ساق . میخوام برای افزایش طول استخوان اقدام کنم به میزان۴۸ میل. ممنون میشم راهنمایم کنید . سنم اشکال نداره ؟ و پس از انجام این عمل ممکنه جوش نخوره و نیاز به پیوند استخوان لگن پیدا کنم ؟طول این دوره برا این اندازه چقدر هست ؟ چون توی ی سایت خوندم هر یک سانتی سه ماه درسته ؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری شنبه ۲۷ آذر ۰( 2 سال پیش)

      درود

      براى هر يك ميليمتر يك روز لازمه و اگر مثلا پنجاه روز طول بكشه تا طول به دست بياد پنجاه روز هم اضافه بر اون وسيله فيكساتور نگه داشته مى شه 

      ممكنه جوش نخوره و پيوند بخواد

      در اين سن هم مى شه عمل كرد 

    2. تصویر کاربر الهه شنبه ۲۷ آذر ۰( 2 سال پیش)
      ممنون .دکتر ببخشید پیوند فقط از لگن خود بیمار باید باشه ؟ روش دیگه ای برا پیوند نیست اگه جوش نخورد ؟ یعنی سن بالا تر نمیشه مثلا یک سال یا یک سال نیم دیگه؟ بعد از دستگاه پا نباید تویه اتل یا گچ باشه ؟و اقای دکتر ی نیل هم تویه استخوانم دارم این نیل برای این عمل مشکل ساز نیست؟ خارج باید بشه سخت نیست خارج کردنش ؟
    3. تصویر کاربر دکتر رضا نادری دوشنبه ۱۳ دی ۰( 2 سال پیش)

      درود

      بهتره نيل خارج بشه 

      پيوند از لگن خود بيمار بهترين امكان جوش خوردن رو داره 

    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر ساغررضایی شنبه ۲۷ آذر ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 157 مشاهده پرسش
    وزن ۹۰،سن متولد۱۳۳۵ پدرم هستند
    بهترین داروی قویی برای درمان رگ ساق پاکه بعدتصادف درنه ماه پیش بوجودامدروی تعادل پدرم تاثیرگذاشت ماساژدادم چرب کردم اب م امابازم صفت چیکارکنم داروی خوب برای درمان سریع مشهدهستندخیلی دوستداشتم زیرنظرشمادرمان. بشن
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری شنبه ۲۷ آذر ۰( 2 سال پیش)

      درود

      اول بايد علتش معلوم بشه تا بشه درمان كنيم 

  • تصویر کاربر Ghazal شنبه ۲۷ آذر ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 151 مشاهده پرسش
    سلام من دو ماه و هفت روز پیش مچ پام تو فوتسال دچار پیچ خوردگی و کشیدگی تاندون شد
    رفتم دکار عمومی اشتباه تشخیص داد سه روز پام رو آتل گرفتم و پام شدیدا به طرز فجیعی داشت باد می‌کرد و آتل برام تنگ شده بود
    رفتم دکتر ارتوپد پامو گچ گرفت بعد از سه هفته پامو باز کردم بازم تورم داشت
    الان چهل و دو روز از باز کردنش میگذره و پام تو حرکت هیچ درد و مشکلی نداره فقط همچنان مچ پام یه ذره باد داره که نسبت به روز اول خیلی کم شده
    می‌خواستم بدونم این تورم پام کی قراره کامل از بین بره؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری شنبه ۲۷ آذر ۰( 2 سال پیش)

      درود

      ام آر آى كنيد

  • تصویر کاربر زهرا شنبه ۲۷ آذر ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 152 مشاهده پرسش
    ۴ هفته پیش عمل avm ساق پا کردم خونریزی داخلی کرده بود دکترم گفتن دو هفته پام و تکون ندم و روی بالش بذارم و اصلا راه نروم بعد دو هفته ورم پام خوب شد و گفتن کم کم میتونم راه برم آرام آرام با کمک عصا راه افتادم ولی الان انگشتای پام خشک شدن با دستم تکونشون میدم زانو درد شدید هم دارم بنظرتون علتش چی میتونه باشه بسیار سپاسگزار میشم اگه جواب بدین.
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری شنبه ۲۷ آذر ۰( 2 سال پیش)

      درود

      براى بررسى از نظر اعصاب پا به جراحتون مراجعه كنيد 

  • تصویر کاربر مهرداد شنبه ۲۷ آذر ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 167 مشاهده پرسش
    با سلام
    دو سال پیش تو بازی فوتبال پیچ خوردگی شدید داشتم بعد یکسال تحمل درد عمل کردم ولی متاسفانه کماکان همون درد وجود داره و اذیتم می‌کنه ( قسمت نرم زیر قوزک بیرونی مچ پای راستم)بعد عمل هم ام آر آی گرفتم ولی دکترم میگه چیزی نشون نمیده !!! راهنمایی می‌فرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری شنبه ۲۷ آذر ۰( 2 سال پیش)

      درود

      معاينه لازمه 

  • تصویر کاربر نربمان شنبه ۲۷ آذر ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 236 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خسته نباشی.من ده سال هست نقرس دارم.کم کاری تیرویید هم دارم.وقرص میخورم.لوتیروکسین.برای نقرس هم گلشسین ‌و آلوپورنیول میخورم. بعد از این همه سال به مرور زمان پاهام چپ وراست انگشت شسصت اندازه یک گردو بالای شسصت گرد شده که توفوس میگن آیا با عمل باز بر میگرده.ممنون میشم راهنمای کنید
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری شنبه ۲۷ آذر ۰( 2 سال پیش)

      درود

      بله امكانش هست

درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر مهدی سه شنبه ۲۰ آذر ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 306 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر برای من لیزر و مگنت پر قدرت تجویز فرمودید بعد از ۳جلسه درد شدیدی در ناحیه مچ پا داشتم که تشدید شده و احساس خشکی سختی در مچ پا دارم لازم است تا فیزیو‌تراپی ادامه پیدا کند درد امانم را بریده
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری سه شنبه ۲۰ آذر ۹۷( 5 سال پیش)

      درود

      اگه درد بعد از پنج جلسه ادامه پيدا كرد از فيزيوتراپيست خواهش بفرماييد موداليته ها رو تغيير بدن

      با احترام

درحال دریافت اطلاعات
تماس با ما

با ما در تماس باشید

آدرس مطب

شریعتی پایین تر از مترو قلهک ساختمان خانه درسا طبقه ۵ واحد ۱۷

ساعات کار مطب

شنبه و چهارشنبه از ساعت ۱۶ الی ۱۹

دکتر نادری