منو

آسیب رباط صلیبی (ACL) چگونه درمان میشود؟

آسیب رباط صلیبی یکی از شایع ترین آسیب های زانو است. ورزشکارانی که در ورزش های پر برخورد مثل فوتبال، بسکتبال و کشتی فعالیت می کنند، بیشتر در معرض آسیب رباط صلیبی هستند.


اگر رباط صلیبی شما آسیب ببیند، شما ممکن است برای بازیابی عملکرد کامل زانوی خود نیاز به جراحی داشته باشید. این مسأله به عوامل متعددی از جمله شدت آسیب و میزان فعالیت شما بستگی دارد.

آناتومی رباط صلیبی

مفصل زانو از تلاقی سه استخوان ایجاد می شود که عبارتند از:

❇ استخوان ران

❇ استخوان ساق

❇ کشکک

استخوان ها توسط رباط ها به هم وصل می شوند. در زانوی شما چهار رباط  اصلی وجود دارند که مانند طناب هایی محکم استخوان ها را به هم متصل کرده، به زانوی شما پایداری می بخشند.

رباط های جانبی

این رباط ها در طرفین زانوی شما قرار دارند. رباط جانبی داخلی در سمت داخل و رباط جانبی خارجی در سمت خارج. این رباط ها مانع حرکت زانو به طرفین شده آن را در برابر حرکات نامعمول محافظت می کنند.

رباط های صلیبی

این رباط ها در داخل زانوی شما قرار دارند و مانند حرف انگلیسی X یکدیگر را قطع می کنند، رباط صلیبی جلویی (ACL) و رباط صلیبی پشتی (PCL). رباط های صلیبی حرکت زانو به جلو و عقب را کنترل می کنند.

رباط صلیبی جلویی (ACL) به طور مایل در وسط زانو قرار می گیرد و مانع این می شود که استخوان ساق نسبت به استخوان ران بیش از حد به سمت جلو بلغزد و نیز باعث پایداری چرخشی زانو می شود.

پارگی رباط صلیبی قدامی

تعریف رباط صلیبی

حدود نیمی از آسیب های رباط صلیبی همراه آسیب به سایر ساختمان های زانو نظیر غضروف مفصلی، منیسک یا سایر رباط ها هستند. کشیدگی رباط ها بر اساس شدت به ۳ درجه طبقه بندی می شوند:

درجه ۱

رباط آسیب جزئی می بیند و اندکی کشیده می شود ولی باز هم می تواند زانو را پایدار نگه دارد.

درجه ۲

رباط به قدری کشیده می شود که شل می گردد. معمولا به  آن پارگی نسبی رباط می گویند.

درجه ۳

معمولا به آن پارگی کامل گفته می شود. رباط کاملا پاره شده و مفصل را ناپایدار می کند.

❗نکته: پارگی های نسبی رباط صلیبی نادر هستند، اغلب آسیب های رباط صلیبی پارگی کامل یا نزدیک به کامل هستند.

عکس پارگی رباط صلیبی

عکس پارگی رباط صلیبی

عکس پارگی رباط صلیبی

دلیل پارگی رباط صلیبی

رباط صلیبی جلویی (ACL) به صورت های مختلف ممکن است آسیب ببیند:

❇ تغییر جهت سریع و ناگهانی

❇ توقف ناگهانی

❇ کم کردن سرعت حین دویدن

❇ پایین آمدن نامناسب و نادرست پس از جهش

❇ برخورد یا صدمه مستقیم مانند تکل در فوتبال

مطالعات زیادی نشان داده اند که خانم های ورزشکار بیش از آقایان ورزشکار در بعضی ورزش ها دچار پارگی رباط صلیبی می شوند. دلایل آن می تواند تفاوت در آمادگی جسمانی، قدرت عضلانی، کنترل عصبی – عضلانی، راستای لگن و اندام های تحتانی، شلی رباط ها و اثرات استروژن ( هورمون جنسی زنانه) بر خواص رباط ها باشد.

پارگی رباط صلیبی در فوتبال

یکی از عوامل مهم در بروز پارگی رباط صلیبی حین فوتبال، نوع زمین چمن است. چمن های مصنوعی علیرغم مزایای زیادی که دارند، ریسک بیشتری برای پارگی رباط صلیبی در بین بازیکنان دارند. همچنین خشک یا تر بودن زمین نیز در احتمال پارگی رباط صلیبی تأثیر دارد. زمین های خشک بازیکنان را بیشتر در معرض خطر پارگی رباط صلیبی قرار می دهد. این امر احتمالاً به دلیل کمتر شدن توانایی دریبل کردن بازیکنان در زمین های خیس است.

بعلاوه سابقه پارگی رباط صلیبی در بین بازیکنان می تواند ریسک ابتلا به این آسیب را بالاتر ببرد. در فوتبال حرفه ای، ۱۸.۳ درصد از افرادی که سابقه پارگی رباط صلیبی داشته اند، دوباره به این عارضه مبتلا می شوند.

محل پست بازیکنان

هر پستی، درصد احتمال مشخصی از ابتلا به آسیب رباط صلیبی را دارد. به این معنی که در برخی پست ها، فشار بیشتری به زانو وارد می شود و احتمال پارگی رباط صلیبی بیشتر می شود.

پست تهاجمی

بازیکنان حرفه ای که در پست های تهاجمی و حمله بازی می کنند بیشتر احتمال دارد که به بیماری ACL مبتلا شوند. کات های شدید و تغییر جهت های ناگهانی برای تکل کردن و دریافت کردن توپ، مهاجمان را مستعد پارگی رباط صلیبی می ند. در یک خط حمله، بازیکنی که تکل می کند در معرض خطر کمی است و بازیکنان خط جلو در معرض خطر بیشتری هستند.

پست های تدافعی

مدافعان بیشترین احتمال پارگی رباط صلیبی را دارند. در طول پوشش دادن گوشه های زمین و تکل کردن و برگشت به عقب، مدافعان در معرض خطر بالایی از ابتلا به پارگی رباط صلیبی قرار می گیرند.

در همین باره پیشنهاد می شود مطالب زیر را بخوانید:

علائم آسیب رباط صلیبی

هنگامی که رباط صلیبی شما آسیب می بیند شما ممکن است یک صدای غیر عادی از زانوی خود بشنوید و احساس کنید که زانوی شما خالی کرده است. سایر علائم عبارتند از:

❇ زانوی شما طی ۲۴ ساعت اول متورم خواهد شد و درد می کند. اگر به این علائم توجهی نشود، ممکن است خود به خود از بین بروند، اما وقتی سعی می کنید دوباره به ورزش برگردید زانوی شما ناپایدار خواهد بود و شما در معرض آسیب بیشتر به زانوی خود مخصوصاً صدمه به منیسک ها خواهید بود.

❇ از دست دادن دامنه حرکتی کامل

❇ حساسیت در لمس خط مفصلی

❇ احساس ناراحتی هنگام راه رفتن

مراجعه به پزشک

تشخیص آسیب رباط صلیبی ACL

۱️⃣  معاینه جسمانی و شرح حال

در اولین ویزیت پزشک شما از شما در مورد علائم  و سابقه مشکلتان می پرسد. حین معاینه جسمانی، پزشک شما تمام ساختمان های زانوی آسیب دیده ی شما را بررسی کرده و آنها را با زانوی سالمتان مقایسه می کند. بیشتر آسیب های رباط های زانو را می توان با معاینه دقیق و کامل تشخیص داد.

۲️⃣ تصویربرداری

رادیوگرافی ساده

رادیوگرافی ساده صدمه رباط صلیبی را نشان نمی دهد، ولی می تواند نشان دهد که آیا این صدمه همراه شکستگی در استخوان ها هست یا نه.

MRI

تصاویر بهتری از بافت های نرم مانند رباط ها، منیسک و غضروف می دهد. ولی برای تشخیص پارگی رباط صلیبی اغلب نیاز به MRI نیست.

درمان آسیب رباط صلیبی

درمان پارگی رباط صلیبی بسته به نیاز هر بیمار متفاوت است. مثلا یک ورزشکار جوان که ورزش های نیازمند به چابکی انجام می دهد، برای بازگشت ایمن به ورزش احتمال بیشتری دارد که نیاز به جراحی داشته باشد.

فرد با فعالیت کمتر و مسن تر ممکن است بدون جراجی بتواند به یک زندگی آرا م تر و ساکن تر برگردد.

۱️⃣ درمان غیر جراحی آسیب رباط صلیبی

رباط صلیبی پاره شده بدون جراحی ترمیم نمی شود. ولی درمان غیر جراحی ممکن است برای بیماران مسن تر که میزان فعالیت کمی دارند موثر باشد. اگر پایداری کلی زانوی شما برقرار باشد، پزشک شما ممکن است درمان های ساده غیر جراحی را پیشنهاد کند.

بریس (زانو بند)

ممکن است پزشک شما برای حفظ زانوان شما در برابر ناپایداری برای شما زانو بند تجویز کند. برای محافظت بیشتر از زانو ممکن است نیاز به عصا داشته باشید.

درمان پارگی رباط صلیبی با فیزیوتراپی

به موازات کاهش تورم یک برنامه دقیق بازتوانی آغاز می شود. تمرینات مخصوص، عملکرد زانوی آسیب دیده را بازیابی کرده عضلات شما را برای محافظت از آن تقویت می کنند.

بهترین کار برای پیشگیری از جراحی اصلاحی رباط صلیبی، استفاده از یک برنامه بازتوانی زانو برای درمان رباط صلیبی است که شامل تقویت سلولی و بازتوانی مجدد در سطوح بالا، به همراه فعالیت های ورزشی و تقویت عملکرد باشد. متخصص فیزیوتراپی شما می تواند ورزش های لازم برای درمان پارگی رباط صلیبی را تجویز کند.

درمان پارگی رباط صلیبی با فیزیوتراپی با اهداف زیر انجام می شود:

  • کاهش درد و ورم
  • عادی کردن دامنه حرکت مفاصل
  • تقویت زانو به خصوص عضلات چهار سر ران و همسترینگ
  • تقویت اندام تحتانی مانند ماهیچه ساق پا، ران و لگن خاصره
  • اصلاح جهت کشکک زانو
  • اصلاح طول ماهیچه ها
  • بهبود تعادل و حرکات
  • بهبود عملکردی شامل راه رفتن، دویدن، نشستن و …
  • کاهش احتمال آسیب مجدد

جراحی

۲️⃣ درمان جراحی آسیب رباط صلیبی

بازسازی رباط

اکثر پارگی های رباط صلیبی را نمی توان با بخیه زدن ترمیم کرد. برای ترمیم جراحی رباط صلیبی و بازیابی پایداری زانو، باید رباط را بازسازی کرد. پزشک شما رباط پاره شده شما را با پیوند یک بافت دیگر جایگزین می کند. این پیوند مانند یک چارچوب برای رشد رباط جدید شما عمل می کند.

پیوند رباط می تواند از تاندون کشکک، تاندون همسترینگ، تاندون عضله چهارسر و حتی از تاندون های انسان مرده تهیه شود. از آن جا که فرآیند ترمیم زمان بر است پس از جراحی ممکن است ۶ ماه یا بیشتر زمان لازم باشد تا ورزشکار بتواند به فعالیت ورزشی خود باز گردد.

این جراحی با برش های کوچک و توسط آرتروسکوپ انجام می شود.وقتی که التهاب کاهش یابد و دامنه حرکتی قبل از جراحی برگردد می توان اقدام به جراحی نمود. بیش از حد زود انجام دادن بازسازی رباط صلیبی ، خطر چسبندگی در زانو را بسیار زیاد می کند.

بازتوانی پس از آسیب رباط صلیبی

چه درمان جراحی شده باشید یا نه، بازتوانی نقش حیاتی در بازگرداندن شما به فعالیت های روزانه تان دارد. برنامه فیزیوتراپی به شما کمک می کند که قدرت و حرکت زانوی خود را مجدداً به دست آورید.

اگر جراحی کرده باشید، فیزیوتراپی ابتدا بر بازگرداندن حرکات زانوی شما و عضلات اطراف آن تمرکز خواهد کرد. به دنبال آن برنامه تقویت عضلات برای محافظت از رباط شما آغاز می شود. مرحله نهایی بازتوانی، با هدف بازگشت عملکرد مورد نیاز برای فعالیت ورزشی انجام می شود.

کوتاهی آشیل پا در کودکان

آنچه باعث می شود بسیاری از کودکان بر روی نوک پنجه پا راه بروند و پاهای خود را کاملاً بر زمین نگذارند ربطی به رباط های صلیبی ندارد و بیشتر به کوتاهی آشیل پا مربوط می شود و پس از سن مشخصی، یکی از درمان ها می تواند جراحی باشد.

دکتر غلامرضا نادری متخصص ارتوپدی ، آرتروسکوپی ، آرتروپلاستی و فلوشیپ جراحی مچ پا در تهران

برای پرسش از دکتر، روی لینک مشاوره پزشکی کلیک کنید

فهرست مطالب

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.برای پاسخگویی بهتر به سوالات شما لطفا قد، وزن و سن خود را در متن سوال درج کنید همچنین از پرسيدن سوالاتى كه جنبه اورژانس دارند اجتناب كنید.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر کاظم یکشنبه ۱۸ فروردین ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 252 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر،من حدود هفت ماه است که رباط صلیبی هردو زانوم کشیدگی پیدا کرده و رباط صلیبی زانو چپم پارگی خفیفی دارد،در ضمن یک بسته قرصTripl flex,یک بسته Piascledine300 و یک بسته Osteo Quinone مصرف کردم،بیست جلسه هم فیزیوتراپی رفتم اما خوب که نشدم حتی بهتر هم نشدم،پاهایم فقط نصفه خم میشه،خیلی درد دارم،ممنون میشم راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری یکشنبه ۱۸ فروردین ۹۸( 5 سال پیش)

      درود

      واقعيت اين كه مصرف داروهايى اينچنينى براى كسى كه مشكل رباط داره پول هدر دادنه

      به نظرم بايد فيزيوتراپى و آب در مانى  كنيد و اگه بهتر نشديد براى معاينه مجدد مراجعه بفرماييد

      با احترام

  • تصویر کاربر جواد چهارشنبه ۱۴ فروردین ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 252 مشاهده پرسش
    با سلام
    من یک ماهه که رباطacl رو با منیسک عمل کردم،دو روز پیش دقیقا همون قسمتی که بخیه زدن رو کمی به سمت بالا کشیدم(منظورم اینه قسمتی که بخیه هست رو پوستمو یکم به سمت بالای ران کشیدم)یه صدای داد مثل صدای غضروفی و بعد از چند دقیقه همون قسمت داغ شد و کمی متورم شد،دکتر بنظرتون اتفاق خاصی افتاده من همش میترسم منیسکم پاره شده باشه!
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۱۴ فروردین ۹۸( 5 سال پیش)

      درود

      بعيده با صدمه در اين حد پاره بشه ولى خوب لازمه معاينه بشين 

      با احترام

  • تصویر کاربر رسول یکشنبه ۴ فروردین ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 232 مشاهده پرسش
    سلام خدمت دکترعزیز
    پارسال برج۱۲ عمل رباط صلیبی انجام دادم امسال برج۱۲دریک تمرین فوتبال پای راستم توی توردروازه گیر کرد وبدنم افتادروی پاری چپم وبه داخل خم شد وناگهان صدای درون زانوم مثل جداشدن رباط که سابقه شوداشتم احساس کردم ودردزیادی داشتم بعداز۱۲ ساعت پام ورم کرد وبه شدت درد کرد میخواستم ببینم ایا مجددرباط پاره کردم هرچندکه احساس بی ثباتی درزانوی خودم درقسمت داخل کمی رو به جلوی زانوی خودم احساس میکنم ضمنا رباط اولی رو از همیسترینگ خودم گرفتن.
    ممنونم اگرپاسخ بفرماید
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری یکشنبه ۴ فروردین ۹۸( 5 سال پیش)

      درود

      بله احتمال پارگى زياده

      بايد با معاينه دقيق بعد از رفع درد شديد و التهاب اوليه تشخيص داده بشه

      بااحترام

  • تصویر کاربر عرفان شنبه ۳ فروردین ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 239 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر خسته نباشید
    من ۲۰ روزه عمل رباط صلیبی و مینیسک خارجی کردم روز دوم موقع ترخیص زمین خوردم و پای عمل شده ام کاملا خم شد .
    عکس گرفتیم که مشخص شد پیچ یه خورده جابه جا شده به دکترم گفتم ولی یادم رفت پیچ رو بگم
    نظرتون چیه لطفا جواب بدید خیلی نگرام
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری شنبه ۳ فروردین ۹۸( 5 سال پیش)

      درود

      فعلا بايد صبر كنيد و برنامه فيزيوتراپى رو ادامه بدين تا در اولين فرصت معاينه بشين تا معلوم بشه كه آيا رباط مجدد پاره شده يا نه

      با احترام

  • تصویر کاربر یوسف شنبه ۳ فروردین ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 227 مشاهده پرسش
    سلام دکتر
    برای دو زانوی پام نیاز به جراحی رباط صلیبی دارم آیا میشود هر دو زانو را در یک زمان جراحی نمود
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری شنبه ۳ فروردین ۹۸( 5 سال پیش)

      درود

      اگر محدوديت زمانى براى بازگشت به ورزش داشته باشيد بله مى شه دو طرفه عمل كرد

      با احترام

  • تصویر کاربر Javad چهارشنبه ۲۹ اسفند ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 235 مشاهده پرسش
    با سلام،
    من دو هفتس رباط عمل کردم اونم بصورت الوگرافت
    میخواستم بدونم این بافت الوگرافت کی مثل بافت خودم میشه؟و این که بعد عمل جراحی اگه دوباره رباط اسیب ببینه و پاره بشه علائمش چیه؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۲۹ اسفند ۹۷( 5 سال پیش)

      درود

      علايم مى تونه به صورت. درد ناگهانى، تورم ،احساس خالى كردن باشه

      آلوگرافت مدت بيشترى (سه ماه) يا بيشتر طول مى كشه كه مثل بافت نرمال بشه

      اگه جوان هستيد و اولين باره كه رباط پاره مى كنيد و تنها رباط صليبى رو عمل كردين و رباط هاى كنارى و صليبى خلفى سالم بودن استفاده از تاندون خودتون ارجح و بهتر بود

      با احترام

  • تصویر کاربر بهار پنجشنبه ۲۳ اسفند ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 290 مشاهده پرسش
    با سلام اقای دکتر همسر بنده ۳۳سال سن دارن و دو ماه پیش عمل رباط صلیبی و ترمیم مینیسک انجام دادن بعد از سی جلسه فیزیوتراپی پا با تمرین صاف میشد و خم شدن هم به صورت کامل نمیشد جراحشون براشون prp انجام دادن که ورم پا ببشتر شد و هم فیزیوتراپی رو ادامه دادن از طرفی فیزیوتراپ هم دو سه بار پا رو از پشت کامل خم کرد بعد از اون مشکل صاف شدن بدتر شد و زانو فاصله بیشتری تا زمین پیدا کرد و درد هم بیشتر شد باز با مراجعه به جراح و معاینه گفتن عصب پشت پا خشک شده و امپول و قرص دادن که بعد از امپول صاف شدن بهتر شد و الان با فیزیوتراپی کاملا صاف میشه ولی بعد از اون به اندازه یک یا دو انگشت هنوز فاصله داره جراحشون هم گفتن اگه بعد از سه هفته صاف نشد با بی حسی صافش میکنیم و دو هفته هم گچ میگیریم و بعدش هم باز فیزیوتراپی در ضمن پاشون هنگام راه رفتن قفل نمیکنه ولی هنوز نمیتونه درست و راه بره حالا سوالم اینه که علت این صاف نشدن چی میتونه باشه و اصلا بعد از گذشت این مدت امکان داره که زانو بدون برگشتن کاملا صاف بشه و ایا اون گچ گرفتن و صافی بدون بی حسی تاثیری داره خواهش میکنم ما رو از این بلاتکلیفی در بیارین چون واقعا کلافه شدیم ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری پنجشنبه ۲۳ اسفند ۹۷( 5 سال پیش)

      درود

      تزريق PRP لازم نبوده و مى تونه التهاب رو بيشتر كرده باشه

      صاف نشدن علل زيادى داره و معاينه لازمه 

      گچ هم جالب نخواهد بود

      با احترام

  • تصویر کاربر رضا سه شنبه ۱۴ اسفند ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 221 مشاهده پرسش
    ببخشید دکتر راه رفتن بصورت حرف ۸ انگلیسی چطوری هستش مینونید عکسشو بزاری
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری سه شنبه ۱۴ اسفند ۹۷( 5 سال پیش)

      درود

      مى تونيد از لينك زير مشاهده كنيد

      https://www.google.com/search?q=figure+of+eight+walking+exercise&client=safari&channel=iphone_bm&prmd=ivn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwir3IuZqungAhUBWhoKHe0_AVkQ_AUoAXoECAoQAQ&biw=375&bih=553#imgrc=ImjXB9XaAckgfM

  • تصویر کاربر علیرضا یکشنبه ۲۸ بهمن ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 257 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید.
    جناب دکتر، من قبلا در مورد رباط صلیبی و مینیسک از شما سوال کردم که لطف کردین و جواب دادین. خیلی ازتون ممنونم.
    من 50 روزه رباط صلیبیم رو عمل کردم. ولی زانوم به اندازه قبل از عمل، ناپیداری زیادی داره و رو به بیرون خم میشه.
    اگر ممکنه لطفا بفرمایید به جز ACL و مینیسک‌، آیا رباط MCL هم پارگی داره؟
    چون شبیه عکسی که پیوست کردم، رو به بیرون به راحتی خم میشه
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری پنجشنبه ۲۵ بهمن ۹۷( 5 سال پیش)

      درود

      در تصوير كه ظاهرا سالم هست ولى خوب معاينه مهمتره

      با احترام

    2. تصویر کاربر علیرضا جمعه ۲۶ بهمن ۹۷( 5 سال پیش)
      ممنون از پاسختون.
      دکتر خودم معاینه کردن و گفتن MCL سالمه ولی احتمالا رباط پشت زانو PMC پارگی یا کشیدگی داره.
      Posteromedial corner
      MRI دادم تا مشخص بشه
      لطف میکنین بفرمایید پارگی PMC نیاز به جراحی داره یا نه؟
    3. تصویر کاربر دکتر رضا نادری یکشنبه ۲۸ بهمن ۹۷( 5 سال پیش)

      درود

      پوسترومديال كرنر بخشى از MCL عمقى هست و ممكنه عمل هم بخواد

      با احترام

    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر میلاد پنجشنبه ۲۵ بهمن ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 256 مشاهده پرسش
    سلام
    حدودا دو هفته پیش عمل کردم بعد از باز کردن بخیه به حمام رفتم
    در حمام لیز خوردم و پشت زانوم درد گرفت
    آیا دوباره رباط پاره شده؟
    هنگام راه رفتن احساس میکنم استخوان پشت زانوم جابه جا شده
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری پنجشنبه ۲۵ بهمن ۹۷( 5 سال پیش)

      درود

      امكانش هست و بايد با جراحتون در ميان بگذاريد

      با احترام

درحال دریافت اطلاعات
تماس با ما

با ما در تماس باشید

آدرس مطب

شریعتی پایین تر از مترو قلهک ساختمان خانه درسا طبقه ۵ واحد ۱۷

ساعات کار مطب

شنبه و چهارشنبه از ساعت ۱۶ الی ۱۹

دکتر نادری
پرسش از دکتر