منو

تیره شدن و زخم پای دیابتی

بیماران مبتلا به دیابت ممکن است دچار مشکلات متعددی در پاهای خود نظیر سیاه شدن پا و زخم شدن پا و عفونت شوند. حتی مشکلات معمولی و جزئی در این افراد ممکن است بدتر و منجر به عوارض جدی شوند.

مشکلات پا اغلب زمانی رخ می دهند که عصب بر اثر دیابت آسیب دیده باشد (نوروپاتی). علایم درگیری عصب عبارتند از سوزن سوزن شدن و درد سوزشی یا ضعیف شدن پاها.نوروپاتی حتی می تواند حس پا را از بین ببرد به گونه ای که شما ممکن است به پای خود صدمه بزنید بدون آن که حتی متوجه آن شوید.اختلال جریان خون یا تغییر شکل پا و انگشتان آن هم می توانند مشکل ساز شوند.

علت سیاه شدن پای دیابتی 

در ادامه مواردی را که میتواند دلایلی برای زخم یا سیاه شدن پای افراد دیابتی باشد را بیان کرده ایم:

۱_ نوروپاتی

گرچه آسیب عصب بر اثر دیابت می تواند دردناک باشد گاه می تواند احساس درد و حرارت و سرما را کاهش دهد. فقدان حس پا به این معناست که شما ممکن است متوجه آسیب دیدن پای خود نشوید. شما ممکن است یک سنگریزه داخل کفش خود داشته باشید و همه ی روز روی آن را بروید بدون آن که آن را حس کنید.امکان دارد پای شما تاول بزند و آن را حس نکنید.ممکن است متوجه آسیب پای خود نشوید تا آین که پوست تخریب و عفونی شود.

آسیب عصب ممکن است باعث تغییر شکل پا و انگشتان آن شود.به جای آن که سعی کنید پا و انگشتان تغییر  شکل یافته آن را به زور داخل کفش های معمول کنید از درمانگر خود بخواهید برایتان کفش های طبی مخصوص تجویز کند.

نوروپاتی

۲_ تغییرات پوستی و تیره شدن پوست پا

دیابت می تواند تغییراتی در پوست پای شما ایجاد کند. ممکن است گاهی پاهایتان بسیار خشک شوند و رنگ پوست آن تیره و سیاه شود. پوست ممکن است ترک بردارد یا کنده شود.مشکل آن جاست که اعصابی که ترشح چربی و رطوبت را در پا کنترل می کنند دیگر کار نمی کنند.

پس از استحمام پاهای خود را خشک کنید و سپس رطوبت باقی مانده را با یک کرم دست بی بو یا لایه ی نازکی از پارافین جامد حفظ کنید.

کرم یا روغن را بین انگشتان پا نمالید.در این قسمت ها رطوبت بیش از حد ممکن است منجر به عفونت شود.

در همین باره می توانید مطلب درمان زخم پای دیابتی با آنتی بیوتیک را بخوانید.

۳_ پینه و میخچه

پای افراد دیابتی بیشتر و سریعتر از افراد نرمال به پینه و میخچه دچار می شود.علت آن نقاط پر فشار در زیر پا می باشد. اگر پینه و میخچه تراشیده نشوند بسیار ضخیم و نهایتا تبدیل به زخم می شوند.هرگز سعی نکنید پینه و میخچه ها را خودتان بتراشید چون ممکن است باعث زخم و عفونت شود.به علاوه اصلا تلاش نکنید که میخچه یا پینه را با مواد شیمیایی از بین ببرید چون این فراورده ها ممکن است پوست شما را بسوزانند.

می توانید از یک سنگ پا برای کنترل پینه ها استفاده کنید.بهتر است سنگ پا را روی پوست مرطوب استفاده کنید و بعد از آن از لوسیون استفاده نمایید.

میخچه

۴_ زخم های پا

زخم ها معمولا روی سینه ی پا یا زیر شست پا ایجاد می شوند.زخم های کناره های پا معمولا ناشی از کفش های تنگ می باشند.به یاد داشته باشید که گر چه بعضی از این زخم ها درد ندارند همه ی زخم ها باید توسط درمانگرتان دیده شوند.غفلت از زخم سبب عفونت و حتی قطع عضو می شود.

درمانگر شما ممکن است برای رد عفونت استخوان در خواست رادیوگرافی کند.ممکن است وی از زخم شما نمونه برای کشت بردارد تا به نوع عفونت پی ببرد و موثرترین آنتی بیوتیک را پیدا کند.ممکن است نیاز باشد تا برای خارج کردن بافت های عفونی و مرده نیاز به بستری در بیمارستان باشد.

راه رفتن روی یک زخم ممکن است آن را بزرگتر کرده عفونت را به اعماق پا براند.برای برداشتن فشار از روی پا ممکن است نیاز به کفش یا بریس های مخصوص یا حتی گچ گیری داشته باشید.

اگر زخم پایتان ترمیم نشود و گردش خون پا مختل باشد نیاز به مشاوره با جراح عروق خواهد بود.همیشه به یاد داشته باشید که کنترل قند خون اهمیت فراوانی دارد زیرا بالا بودن قند خون مقابله با عفونت را بسیار دشوار می سازد.

پس از درمان و ترمیم زخم باید به مراقبت از پاها ادامه دهید و از کفش های مخصوص استفاده کنید چون محل جوش خوردن زخم بسیار شکننده است و احتمال عود زخم وجود دارد.زخم پای دیابتی

۵_ اختلال گردش خون

اختلال گردش خون قابلیت پای شما را برای ترمیم و مقابله با عفونت  کاهش می دهد. دیابت رگ های خونی پا و ساق را سفت و تنگ می کند.بعضی عوامل کاهش خونرسانی به پا را می توانید کنترل کنید:مثلا نباید سیگار بکشید و باید مراقب باشید که فشار خون و کلسترول خون تحت کنترل باشند.

اگر پاهایتان سرد باشند ممکن است وسوسه شوید که آن ها را گرم کنید.اما اگر حس پا مختل باشد ممکن است با آب گرم یا کیسه آب گرم آن ها را بسوزانید بدون آن که متوجه شوید.بهترین راه برای گرم نگه داشتن پا ها استفاده از جوراب های گرم است.

بعضی بیماران مبتلا به اختلال گردش خون هنگام تند راه رفتن یا راه رفتن در سربالایی یا روی سطوح سفت احساس درد در عضلات پشت ساق خود می کنند.به این حالت” لنگش متناوب” گفته می شود.توقف و استراحت به مدت چند دقیقه باعث کاهش درد می شود. اگر این علایم را دارید حتما با پزشک مشاوره کنید.

تمرین و ورزش برای بهبود وضعیت گردش خون مفید است .برای راه رفتن از کفش های مناسب استفاده کنید ولی در صورت ابتلا به زخم باز نباید روی آن راه بروید.

درمان سیاه شدن پای دیابتی ها

مراقبت از زخم پای دیابتی باید حتما تحت نظر پزشک صورت گیرد. درمان ممکن است شامل موارد زیر باشد:

بسته به شدت عفونت، ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی شما ممکن است بستری شدن در بیمارستان را توصیه کند. گاهی برای جلوگیری از سرایت عفونت به سایر نقاط بدن، قطع عضو ضروری است.

علت قطع اندام در زخم های دیابتی

افراد مبتلا به دیابت بیش از سایر مردم در معرض قطع اندام هستند .علت آن می تواند درگیری شریان ها یا گرفتاری اعصاب باشد که هر دوی این عوامل می توانند باعث بروز زخم و احتمالا قطع اندام شوند. اغلب موارد قطع اندام با مرافبت مداوم و استفاده از کفش مناسب قابل پیشگیری هستند.

دکتر غلامرضا نادری متخصص ارتوپد، آرتروسکوپی، آرتروپلاستی و فلوشیپ جراحی مچ پا در تهران

فهرست مطالب

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.برای پاسخگویی بهتر به سوالات شما لطفا قد، وزن و سن خود را در متن سوال درج کنید همچنین از پرسيدن سوالاتى كه جنبه اورژانس دارند اجتناب كنید.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر فرا یکشنبه ۱۴ فروردین ۱( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 224 مشاهده پرسش
    با سلام
    دکتر وقتی. روی دستم زخم میشه وبعد از رچند روز که میخوام خشکی روی زخم رو بکنم میبینم زیرش یه حفره درست شده. دلیلش چیه
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری یکشنبه ۱۴ فروردین ۱( 1 سال پیش)

      به متخصص پوست مراجعه كنيد

  • تصویر کاربر رزیتا یکشنبه ۱۴ فروردین ۱( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 238 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید .ببخشید مادرم در اثر کفش تنگ انگشت شصت هردوپاش کبود شده و تاول زده میخواستم ببینم چیکار باید کنیم ؟کبودی ها خودش خوب میشه به مرور یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری یکشنبه ۱۴ فروردین ۱( 1 سال پیش)

      احتمالا به مرور بهتر مى شه مگر اين كه ديابت داشته باشن كه قضيه جدى خواهد بود

  • تصویر کاربر مهدی دوشنبه ۱ فروردین ۱( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 224 مشاهده پرسش
    سلام ....خسته نباشید اقای دکتر....اقای دکتر پاهای مادرم سیاه شده تیکه تیکه و هیچ کسی نتونسته درمانش کنه شمارو معرفی کردن عاجزانه ازتون درخاست میکنم ی راه حلی به ما بگید....
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری یکشنبه ۲۹ اسفند ۰( 2 سال پیش)

      سابقه بيمارى مثل ديابت و ...؟ دكتر پوست رفتن؟ بررسى با سونوگرافى داپلر كردن؟

    2. تصویر کاربر مهدی یکشنبه ۲۹ اسفند ۰( 2 سال پیش)
      بله سابقه بیماری دیابت دارن هر نوع ازمایشی گفتن رفتیم و دکتر پوست هم رفتیم ولی میگن مشکلی نداره باید ساخت چاره ای نیست ولی هروز بدتر میشن و درد هم خیلی دارن جوری ک نمیتونن بخابن.....
    3. تصویر کاربر مهدی یکشنبه ۲۹ اسفند ۰( 2 سال پیش)
      بله سابقه بیماری دیابت دارن هر نوع ازمایشی هم گفتن رفتیم و دکتر پوست هم رفتیم ولی میگن مشکلی نداره باید ساخت. در صورتی ک درد دارن جوری ک نمیتونن بخابن....
    4. تصویر کاربر دکتر رضا نادری دوشنبه ۱ فروردین ۱( 2 سال پیش)

      نوار عصب و سونوگرافى داپلر رنگى شريان ها انجام بدن 

    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر عاشور چهارشنبه ۳ فروردین ۱( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 228 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر، انگشت شصت پام قبلا بخاطر زخم قطع عضو شد حالا انگشت بعدی سیاه شده و عفونت داره وهرچه خشک میزنن عفونتش کم نمیشه راه کار میدین دکتر نگرانم ؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۳ فروردین ۱( 2 سال پیش)

      اگر انگشت كامل سياه شده بايد قطع بشه

      قدم اول بررسى از نظر عروق هست

  • تصویر کاربر جماعت سه شنبه ۲۴ اسفند ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 224 مشاهده پرسش
    استخوان پاهام عفونت داره عفونت پاهام خوب نمیشه چکار کنم
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری سه شنبه ۲۴ اسفند ۰( 2 سال پیش)

      درود

      احتمالا جراحى لازمه 

      بايد بررسى عروقى از اندام ها انجام بشه حتما و مشاوره جراحى عروق 

  • تصویر کاربر اکرم چهارشنبه ۲۰ بهمن ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 225 مشاهده پرسش
    سلام شب بخیر خسته نباشید پای مادر عفونتی شد هم ورم کرده دیابت داره چه باید بکنیم تا خوب بشه
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۲۰ بهمن ۰( 2 سال پیش)

      در صورت عفونت بايد بسترى بشن 

      راديوگرافى هم انجام بدين 

  • تصویر کاربر قلیزاده چهارشنبه ۲۰ بهمن ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 172 مشاهده پرسش
    سلام‌خسته‌نباشید❤من‌‌یکساله کف پاهام داغ میشه
    خصوصا شب‌ها...الان‌یه‌چند‌روزی‌هست‌انگشتام‌خیلیی
    درد میکنه و‌یه‌کمی‌روی‌ناخنم‌کبود شده
    آزمایش‌دادم‌دکتر‌گفت‌دیابت‌نیست‌‌‌از‌عصبانیت‌است
    الان‌من‌‌چه‌دکتری‌برم‌چون‌‌‌خوب نمیشه
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۲۰ بهمن ۰( 2 سال پیش)

      نوار عصب انجام بدين

  • تصویر کاربر مهدی شنبه ۹ بهمن ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 199 مشاهده پرسش
    سلام....یک خانوم 50ساله ای ک دیابت داره ولی همیشه قندش نرماله ولی پاهاش از زانو به پایین تیکه تیکه سیاه میشه و میخاره....ایا راه حلی هست ؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری شنبه ۹ بهمن ۰( 2 سال پیش)

      درود

      حتما به متخصص پوست نشون بدن

  • تصویر کاربر محمدرضا دوشنبه ۲۷ دی ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 220 مشاهده پرسش
    سلام و عرض ادب یک ماه پیش خوردم زمین ساق پام زخم شد ۲هفته بعد عفنت کرد بعد عمل کردم زخم پام تراشیدم بعد شلوع کردم سفالکسین استفاده کردم و هر ۲روز یکبار پانسمان پام عوض کردم به مدت ۱۰روز الان دیگه پانسمان نمیکنم ولی زخم پام داره خشک میشه ولی دور زخم یه قرمز هست و کمی باد داره پام قرصم تموم شده ادامه دیگه ندادم ایا داره خوب میشه یا باید برم دکتر
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری دوشنبه ۲۷ دی ۰( 2 سال پیش)

      درود

      با توجه به اتمام داروها حتما به دكترتون مراجعه كنيد

  • تصویر کاربر ایوب جمعه ۱۲ آذر ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 233 مشاهده پرسش
    با سلام،مدتیست که در انگشت کوچک پایم درد کمی حس میکنم،چند روزیست که با کبودی همراه شده،بنده سابقه دیابت ندارم.و در ضمن سیگاری هم هستم.
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری جمعه ۱۲ آذر ۰( 2 سال پیش)

      درود

      به متخصص پوست مراجعه كنيد

درحال دریافت اطلاعات
تماس با ما

با ما در تماس باشید

آدرس مطب

شریعتی پایین تر از مترو قلهک ساختمان خانه درسا طبقه ۵ واحد ۱۷

ساعات کار مطب

شنبه و چهارشنبه از ساعت ۱۶ الی ۱۹

دکتر نادری
پرسش از دکتر