منو

آسیب رباط صلیبی (ACL) چگونه درمان میشود؟

آسیب رباط صلیبی یکی از شایع ترین آسیب های زانو است. ورزشکارانی که در ورزش های پر برخورد مثل فوتبال، بسکتبال و کشتی فعالیت می کنند، بیشتر در معرض آسیب رباط صلیبی هستند.


اگر رباط صلیبی شما آسیب ببیند، شما ممکن است برای بازیابی عملکرد کامل زانوی خود نیاز به جراحی داشته باشید. این مسأله به عوامل متعددی از جمله شدت آسیب و میزان فعالیت شما بستگی دارد.

آناتومی رباط صلیبی

مفصل زانو از تلاقی سه استخوان ایجاد می شود که عبارتند از:

❇ استخوان ران

❇ استخوان ساق

❇ کشکک

استخوان ها توسط رباط ها به هم وصل می شوند. در زانوی شما چهار رباط  اصلی وجود دارند که مانند طناب هایی محکم استخوان ها را به هم متصل کرده، به زانوی شما پایداری می بخشند.

رباط های جانبی

این رباط ها در طرفین زانوی شما قرار دارند. رباط جانبی داخلی در سمت داخل و رباط جانبی خارجی در سمت خارج. این رباط ها مانع حرکت زانو به طرفین شده آن را در برابر حرکات نامعمول محافظت می کنند.

رباط های صلیبی

این رباط ها در داخل زانوی شما قرار دارند و مانند حرف انگلیسی X یکدیگر را قطع می کنند، رباط صلیبی جلویی (ACL) و رباط صلیبی پشتی (PCL). رباط های صلیبی حرکت زانو به جلو و عقب را کنترل می کنند.

رباط صلیبی جلویی (ACL) به طور مایل در وسط زانو قرار می گیرد و مانع این می شود که استخوان ساق نسبت به استخوان ران بیش از حد به سمت جلو بلغزد و نیز باعث پایداری چرخشی زانو می شود.

پارگی رباط صلیبی قدامی

تعریف رباط صلیبی

حدود نیمی از آسیب های رباط صلیبی همراه آسیب به سایر ساختمان های زانو نظیر غضروف مفصلی، منیسک یا سایر رباط ها هستند. کشیدگی رباط ها بر اساس شدت به ۳ درجه طبقه بندی می شوند:

درجه ۱

رباط آسیب جزئی می بیند و اندکی کشیده می شود ولی باز هم می تواند زانو را پایدار نگه دارد.

درجه ۲

رباط به قدری کشیده می شود که شل می گردد. معمولا به  آن پارگی نسبی رباط می گویند.

درجه ۳

معمولا به آن پارگی کامل گفته می شود. رباط کاملا پاره شده و مفصل را ناپایدار می کند.

❗نکته: پارگی های نسبی رباط صلیبی نادر هستند، اغلب آسیب های رباط صلیبی پارگی کامل یا نزدیک به کامل هستند.

عکس پارگی رباط صلیبی

عکس پارگی رباط صلیبی

عکس پارگی رباط صلیبی

دلیل پارگی رباط صلیبی

رباط صلیبی جلویی (ACL) به صورت های مختلف ممکن است آسیب ببیند:

❇ تغییر جهت سریع و ناگهانی

❇ توقف ناگهانی

❇ کم کردن سرعت حین دویدن

❇ پایین آمدن نامناسب و نادرست پس از جهش

❇ برخورد یا صدمه مستقیم مانند تکل در فوتبال

مطالعات زیادی نشان داده اند که خانم های ورزشکار بیش از آقایان ورزشکار در بعضی ورزش ها دچار پارگی رباط صلیبی می شوند. دلایل آن می تواند تفاوت در آمادگی جسمانی، قدرت عضلانی، کنترل عصبی – عضلانی، راستای لگن و اندام های تحتانی، شلی رباط ها و اثرات استروژن ( هورمون جنسی زنانه) بر خواص رباط ها باشد.

پارگی رباط صلیبی در فوتبال

یکی از عوامل مهم در بروز پارگی رباط صلیبی حین فوتبال، نوع زمین چمن است. چمن های مصنوعی علیرغم مزایای زیادی که دارند، ریسک بیشتری برای پارگی رباط صلیبی در بین بازیکنان دارند. همچنین خشک یا تر بودن زمین نیز در احتمال پارگی رباط صلیبی تأثیر دارد. زمین های خشک بازیکنان را بیشتر در معرض خطر پارگی رباط صلیبی قرار می دهد. این امر احتمالاً به دلیل کمتر شدن توانایی دریبل کردن بازیکنان در زمین های خیس است.

بعلاوه سابقه پارگی رباط صلیبی در بین بازیکنان می تواند ریسک ابتلا به این آسیب را بالاتر ببرد. در فوتبال حرفه ای، ۱۸.۳ درصد از افرادی که سابقه پارگی رباط صلیبی داشته اند، دوباره به این عارضه مبتلا می شوند.

محل پست بازیکنان

هر پستی، درصد احتمال مشخصی از ابتلا به آسیب رباط صلیبی را دارد. به این معنی که در برخی پست ها، فشار بیشتری به زانو وارد می شود و احتمال پارگی رباط صلیبی بیشتر می شود.

پست تهاجمی

بازیکنان حرفه ای که در پست های تهاجمی و حمله بازی می کنند بیشتر احتمال دارد که به بیماری ACL مبتلا شوند. کات های شدید و تغییر جهت های ناگهانی برای تکل کردن و دریافت کردن توپ، مهاجمان را مستعد پارگی رباط صلیبی می ند. در یک خط حمله، بازیکنی که تکل می کند در معرض خطر کمی است و بازیکنان خط جلو در معرض خطر بیشتری هستند.

پست های تدافعی

مدافعان بیشترین احتمال پارگی رباط صلیبی را دارند. در طول پوشش دادن گوشه های زمین و تکل کردن و برگشت به عقب، مدافعان در معرض خطر بالایی از ابتلا به پارگی رباط صلیبی قرار می گیرند.

در همین باره پیشنهاد می شود مطالب زیر را بخوانید:

علائم آسیب رباط صلیبی

هنگامی که رباط صلیبی شما آسیب می بیند شما ممکن است یک صدای غیر عادی از زانوی خود بشنوید و احساس کنید که زانوی شما خالی کرده است. سایر علائم عبارتند از:

❇ زانوی شما طی ۲۴ ساعت اول متورم خواهد شد و درد می کند. اگر به این علائم توجهی نشود، ممکن است خود به خود از بین بروند، اما وقتی سعی می کنید دوباره به ورزش برگردید زانوی شما ناپایدار خواهد بود و شما در معرض آسیب بیشتر به زانوی خود مخصوصاً صدمه به منیسک ها خواهید بود.

❇ از دست دادن دامنه حرکتی کامل

❇ حساسیت در لمس خط مفصلی

❇ احساس ناراحتی هنگام راه رفتن

مراجعه به پزشک

تشخیص آسیب رباط صلیبی ACL

۱️⃣  معاینه جسمانی و شرح حال

در اولین ویزیت پزشک شما از شما در مورد علائم  و سابقه مشکلتان می پرسد. حین معاینه جسمانی، پزشک شما تمام ساختمان های زانوی آسیب دیده ی شما را بررسی کرده و آنها را با زانوی سالمتان مقایسه می کند. بیشتر آسیب های رباط های زانو را می توان با معاینه دقیق و کامل تشخیص داد.

۲️⃣ تصویربرداری

رادیوگرافی ساده

رادیوگرافی ساده صدمه رباط صلیبی را نشان نمی دهد، ولی می تواند نشان دهد که آیا این صدمه همراه شکستگی در استخوان ها هست یا نه.

MRI

تصاویر بهتری از بافت های نرم مانند رباط ها، منیسک و غضروف می دهد. ولی برای تشخیص پارگی رباط صلیبی اغلب نیاز به MRI نیست.

درمان آسیب رباط صلیبی

درمان پارگی رباط صلیبی بسته به نیاز هر بیمار متفاوت است. مثلا یک ورزشکار جوان که ورزش های نیازمند به چابکی انجام می دهد، برای بازگشت ایمن به ورزش احتمال بیشتری دارد که نیاز به جراحی داشته باشد.

فرد با فعالیت کمتر و مسن تر ممکن است بدون جراجی بتواند به یک زندگی آرا م تر و ساکن تر برگردد.

۱️⃣ درمان غیر جراحی آسیب رباط صلیبی

رباط صلیبی پاره شده بدون جراحی ترمیم نمی شود. ولی درمان غیر جراحی ممکن است برای بیماران مسن تر که میزان فعالیت کمی دارند موثر باشد. اگر پایداری کلی زانوی شما برقرار باشد، پزشک شما ممکن است درمان های ساده غیر جراحی را پیشنهاد کند.

بریس (زانو بند)

ممکن است پزشک شما برای حفظ زانوان شما در برابر ناپایداری برای شما زانو بند تجویز کند. برای محافظت بیشتر از زانو ممکن است نیاز به عصا داشته باشید.

درمان پارگی رباط صلیبی با فیزیوتراپی

به موازات کاهش تورم یک برنامه دقیق بازتوانی آغاز می شود. تمرینات مخصوص، عملکرد زانوی آسیب دیده را بازیابی کرده عضلات شما را برای محافظت از آن تقویت می کنند.

بهترین کار برای پیشگیری از جراحی اصلاحی رباط صلیبی، استفاده از یک برنامه بازتوانی زانو برای درمان رباط صلیبی است که شامل تقویت سلولی و بازتوانی مجدد در سطوح بالا، به همراه فعالیت های ورزشی و تقویت عملکرد باشد. متخصص فیزیوتراپی شما می تواند ورزش های لازم برای درمان پارگی رباط صلیبی را تجویز کند.

درمان پارگی رباط صلیبی با فیزیوتراپی با اهداف زیر انجام می شود:

  • کاهش درد و ورم
  • عادی کردن دامنه حرکت مفاصل
  • تقویت زانو به خصوص عضلات چهار سر ران و همسترینگ
  • تقویت اندام تحتانی مانند ماهیچه ساق پا، ران و لگن خاصره
  • اصلاح جهت کشکک زانو
  • اصلاح طول ماهیچه ها
  • بهبود تعادل و حرکات
  • بهبود عملکردی شامل راه رفتن، دویدن، نشستن و …
  • کاهش احتمال آسیب مجدد

جراحی

۲️⃣ درمان جراحی آسیب رباط صلیبی

بازسازی رباط

اکثر پارگی های رباط صلیبی را نمی توان با بخیه زدن ترمیم کرد. برای ترمیم جراحی رباط صلیبی و بازیابی پایداری زانو، باید رباط را بازسازی کرد. پزشک شما رباط پاره شده شما را با پیوند یک بافت دیگر جایگزین می کند. این پیوند مانند یک چارچوب برای رشد رباط جدید شما عمل می کند.

پیوند رباط می تواند از تاندون کشکک، تاندون همسترینگ، تاندون عضله چهارسر و حتی از تاندون های انسان مرده تهیه شود. از آن جا که فرآیند ترمیم زمان بر است پس از جراحی ممکن است ۶ ماه یا بیشتر زمان لازم باشد تا ورزشکار بتواند به فعالیت ورزشی خود باز گردد.

این جراحی با برش های کوچک و توسط آرتروسکوپ انجام می شود.وقتی که التهاب کاهش یابد و دامنه حرکتی قبل از جراحی برگردد می توان اقدام به جراحی نمود. بیش از حد زود انجام دادن بازسازی رباط صلیبی ، خطر چسبندگی در زانو را بسیار زیاد می کند.

بازتوانی پس از آسیب رباط صلیبی

چه درمان جراحی شده باشید یا نه، بازتوانی نقش حیاتی در بازگرداندن شما به فعالیت های روزانه تان دارد. برنامه فیزیوتراپی به شما کمک می کند که قدرت و حرکت زانوی خود را مجدداً به دست آورید.

اگر جراحی کرده باشید، فیزیوتراپی ابتدا بر بازگرداندن حرکات زانوی شما و عضلات اطراف آن تمرکز خواهد کرد. به دنبال آن برنامه تقویت عضلات برای محافظت از رباط شما آغاز می شود. مرحله نهایی بازتوانی، با هدف بازگشت عملکرد مورد نیاز برای فعالیت ورزشی انجام می شود.

کوتاهی آشیل پا در کودکان

آنچه باعث می شود بسیاری از کودکان بر روی نوک پنجه پا راه بروند و پاهای خود را کاملاً بر زمین نگذارند ربطی به رباط های صلیبی ندارد و بیشتر به کوتاهی آشیل پا مربوط می شود و پس از سن مشخصی، یکی از درمان ها می تواند جراحی باشد.

دکتر غلامرضا نادری متخصص ارتوپدی ، آرتروسکوپی ، آرتروپلاستی و فلوشیپ جراحی مچ پا در تهران

برای پرسش از دکتر، روی لینک مشاوره پزشکی کلیک کنید

فهرست مطالب
  • تصویر کاربر کاکاوند سه شنبه ۲ آبان ۲( 6 ماه پیش) تعداد بازدید: 122 مشاهده پرسش
    درود بر شما
    آقای دکتر من بابت مچ پای خودم پارسال خدمتتون رسیدم پسر من 8 سالشه و هرزگاهی از درد ساق و مچ پا شکایت داره چون تو سن 4 سالگی یه بار ساق پاش شکست و طبق پیشنهاد یکی از بستگان که دکتر بودن ایشون رو بردیم پیش دکتر فرهنگ غنی پور مجددا بابت دردامسال مراجعه کردیم و ایشون عکس رادیولوژی 3joint view نوشتن و گرفتیم و ایشون گفتن باید عمل بشه صفحات رشدش میخواستم ببینم شما هم این عمل رو انجام میدید یا خیر و آیا درست هست این عمل یا خیر
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری سه شنبه ۲ آبان ۲( 6 ماه پیش)

      خير عمل لازم نداره 

      البته هر سال با همين مدل راديوگرافى بابد كنترل بشه 

      نهايت اقدام مناسب براى الان بريس شبانه هست 

  • تصویر کاربر سعید سه شنبه ۲ آبان ۲( 6 ماه پیش) تعداد بازدید: 82 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشی
    تغریبا سه روز عضلات پشت ساق پام هنگام زمین گذاشتن درد شدیدی داره مخصوصا وقتی میخوام پاشنه ی پام و زمین بزارم در همون قسمت پشت ساق احساس درد میکنم و تورم و خون مردگی پشت ساق ایجاد شده ممنون میشم راهنماییم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری سه شنبه ۲ آبان ۲( 6 ماه پیش)

      معمولا با كمپرس متناوب سرد و گرم و استراحت و مسكّن و نهايتا فيزيوتراپى ظرف ٣-٦ هفته خوب مى شه 

  • تصویر کاربر علی سه شنبه ۲ آبان ۲( 6 ماه پیش) تعداد بازدید: 75 مشاهده پرسش
    سلام عرض ادب
    من ۴۴ سال سن دارم حدود یک سال میشه کف پاهام موقع راه رفتن شدید درد میکنه شب موقع خوابیدن از مچ پا تا کف پاهام سوزش شدید دارن عکس گرفتم خار پاشنه ندارم
    ممنون میشم راهنمایی کنید
    سپاس از شما
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری سه شنبه ۲ آبان ۲( 6 ماه پیش)

      نوار عصب و عضله و آزمايشخون كامل انجام بدين

  • تصویر کاربر احمد سه شنبه ۲ آبان ۲( 6 ماه پیش) تعداد بازدید: 94 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکترمن 8سال پیش ازارتفاع افتادم دکترگفت ۲سال بایدبمونه بعداگه خوب نشدجراحی بشه الان ۸سال گذشته پاشنه پام پهن که شده هیچ یه مدت هم هست نمیتونم راه برم روی پام درد بدی میکنه
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری سه شنبه ۲ آبان ۲( 6 ماه پیش)

      رادبوگرافى و سى تى و بعد جراحى لازمه 

  • تصویر کاربر حاجی چهارشنبه ۳ آبان ۲( 6 ماه پیش) تعداد بازدید: 108 مشاهده پرسش
    عرض سلام و ادب و احترام خدمت دکتر نادری عزیز فراست هستم اقای دکتر تقریبا ۳ماه و ۱۰ روز از عمل ocd مچ پای چپم به علت افتادن از چهار پایه و همزمان پیچ خوردن مچ پایم به سمت بیرون در تابستان سال ۱۴۰۰ میگذرد توسط دکتر رستگار به دستور دکتر مدت ۶ هفته وزن گذاری نداشتم ۴ هفته ۲۰درصد همراه ۲۰ جلسه فیزیو تراپی و ۳ هفته تک عصا چند روزی هست بدون عصا راه میروم اما بعد از مدتی زیر قوزک داخلی و هم خارجی دچار تورم سوزش و گاهي سوزش در محل ضايعه و درد داخل مچ وگاها گرفته شدن دامنه حرکتی می شود با توجه به اینکه تقریبا خشکی مفصل ندارم سوالم از شما عزیز اینست که این دردها و ورم کردن ها که البته صبح موقع بيدار شدن خبري از انها نيست از اثرات عمل هست و یا همان دردهای قبل از عمل به واسطه ضایعه غضروف و استخوان درگیر میباشد ایا این عمل که به صورت ارتروسکوپی انجام گرفته و در ان غضروف خراب و مقدار کمی استخوان تراشیده شده و عمل فراکچر انجام شده برای من فایده ای دارد؟ اگر جواب مثبت است چه مدت زمان میبرد و راه رفتن روی ان اگر بخواهد خودش را ترمیم کند بعد از این مدت ضرر ندارد اگر جواب منفی است ایا عمل پیوند استخوان و غضروف از میت یا زانوی خودم نتیجه بخش هست و ایا در وضعت فعلی prp اثری در بهبود دارد وزن ۶۳ قد ۱۷۰ سن ۴۶ سال ام ار ای و سی تی اسکن قبل عمل و سی تی اسکن بعد عمل بعد از ۳ ماه خدمتتان ارسال میشود از اینکه وقت ارزشمند شما را گرفتم عذر خواهی میکنم ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۳ آبان ۲( 6 ماه پیش)

      ام آر آى جديد انجام بدين و بابد معاينه بشين 

  • تصویر کاربر علی چهارشنبه ۳ آبان ۲( 6 ماه پیش) تعداد بازدید: 77 مشاهده پرسش
    سلام وقتتون بخیر.

    امکان دارد این عکس ام آر آی را تفسیر نمایید!
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۳ آبان ۲( 6 ماه پیش)

      تفسير ام آر آى در حيطه تخصص راديولوژيست هست

  • تصویر کاربر لیلا چهارشنبه ۳ آبان ۲( 6 ماه پیش) تعداد بازدید: 92 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر آقای دکتر خواهرم53ساله هستن بیماری استوروسارکوم داشتن استخوان لگن رو تعویض کردن پروتز گذاشتن نوار عصب و عضله رو ارسال میکنم خدمتتون راه درمانی برای راه رفتنش وجود داره؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۳ آبان ۲( 6 ماه پیش)

      نفرمودين چقدر از عمل گذشته 

      بابد معاينه بشن 

      گاه جراحى انتقال تاندون به دردشون مى خوره 

  • تصویر کاربر مینا چهارشنبه ۳ آبان ۲( 6 ماه پیش) تعداد بازدید: 82 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر میخواستم بدونم عمل با لیزر انجام میشه یا جراحی میشه طول درمان چقدر هست بعد از عمل چه چیزهای باید رعایت کنیم به دلیل اینکه کارمند هستم نمیتونم
    مدت زیادی منزل بمونم
    خیلی درد دارم کنار انگشت بی حس شده
    وکفش میپوشم به شدت سوزش وحشتناک داره
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۳ آبان ۲( 6 ماه پیش)

      خير عمل ليزرى نداريم 

      بعد از معاينه و راديوگرافى و تشخيص نوع عمل مورد نياز مى تونم در مورد نقاهتش توضيح بدم 

  • تصویر کاربر ایمان چهارشنبه ۳ آبان ۲( 6 ماه پیش) تعداد بازدید: 76 مشاهده پرسش
    پدرم ۶۰سال سن داره مچ پا تورم و درد شدید داره دکتر ارتوپد رفته گفته مفصلش ازبین رفته و آرتروز شدید داره وتنها راه رمان آن خشک کردن رگ آن هستش خواستم ببینم نظر شما در این باره چیه لطفا راهنمای کنید؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۳ آبان ۲( 6 ماه پیش)

      دو راه وجود داره :

      ١- فيوژن يا خشك كردن مچ پا

      ٢- تعويض مفصل 

  • تصویر کاربر مستانه چهارشنبه ۳ آبان ۲( 6 ماه پیش) تعداد بازدید: 100 مشاهده پرسش
    سلام اقاي دكتر روز بخير ٤٣ساله هستم و ١١ درصد پوكي استخوان در ناحيه كمر دارم من حدود يك ماه و يك هفته پيش استخوان نازك ني روي قوزك پاي چپم شكست ٤ هفته تو گچ بود و يك هفته پيش گچ اذيتم ميكرد باز كردم و عكس گرفتم هنوز خوب جوش نخورده و دكترم گفته دو هفته با عصا راه برو و پاتو زمين نذار تقريبا ورم پام خوابيده فقط ناحيه قوزك ورم دارم و يه كم نزديك كف پا از هفته آينده ميتونم پامو زمين بذارم؟ ممنون ميشم جواب بديد يه كم هم كل استخوانم تا بالا درد ميكنه عكس اول و اخري رو براتون ارسال كردم
    1. تصویر کاربر مستانه یکشنبه ۳۰ مهر ۲( 6 ماه پیش)
      آقاي دكتر چرا جواب من رو نميديد؟
    2. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۳ آبان ۲( 6 ماه پیش)

      نياز هست حتما سى تى اسكن اسپيرال انجام بدين 

    3. نمایش سایر 1 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر علی شنبه ۱ تیر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 252 مشاهده پرسش
    سلام
    47ساله از فارس دوسال پیش رباط صلیبی پای راست عمل کردم تمام اقدامات درمانی وورزشی انجام شد وزانویم خوب شد ولی مدت یک هفته است زانویم حالت ورم وبی حسی دارد ودرد می کند وموقع خم شدن اذیتم میکند درضمن مرتب هرروز ورزش سبک می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری شنبه ۱ تیر ۹۸( 4 سال پیش)

      درود

      بايد در اولين فرصت ترجيحا توسط جراحتون معاينه بشين تا مساله جدى رخ نداده باشه مثل پارگى منيسك

      با احترام

  • تصویر کاربر محمدرضا یکشنبه ۱۹ خرداد ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 227 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید
    بنده در فوتبال رباط صلیبی پای راستم آسیب دید و پس از ام آر آی مشخص شد پارگی رباط کامل دارم
    در تاریخ 7 خرداد 98 رباط صلیبی پای راستم را عمل کردم سنم هم 33 سال است
    بعد از گذشت 10 روز از عمل زمانی که با دو عصا راه میرم و زانو بند هم به پام بسته است باز هم در مواردی پام خالی میکنه
    به پام زیاد مطمئن نیستم این امر طیبعی است یا احتمال پارگی وجود دارد
    ممنونم بابت راهنمایی شما
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری یکشنبه ۱۹ خرداد ۹۸( 4 سال پیش)

      درود

      احتمالا به دليل ضعف عضله و طبيعيه

      با جراحتون هم در ميان بگذاريد

      با احترام

    2. تصویر کاربر دکتر رضا نادری یکشنبه ۱۹ خرداد ۹۸( 4 سال پیش)

      درود

      احتمالا به دليل ضعف عضله و طبيعيه

      با جراحتون هم در ميان بگذاريد

      با احترام

    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر عرفانی جمعه ۱۷ خرداد ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 264 مشاهده پرسش
    سلام
    من هردوشانه ام کش رفته و بی ثبات است ام ار ای گرفتم دکتر گفت چنتا پارگی جزئی داره ده جلسه فیزتراپی رفتم تقریبا دامنه حرکتم و بی ثباتی ۵۰ درصد بهتر شده ولی کاملا خوب نشده به نظرتون باید عمل بشم
    چون ورزش حرفه میکنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۱۵ خرداد ۹۸( 4 سال پیش)

      درود

      به احتمال زياد عمل لازمه

      با احترام

    2. تصویر کاربر عرفانی پنجشنبه ۱۶ خرداد ۹۸( 4 سال پیش)
      اگه میشه یه توضیحی در مورد عمل بگید و اینکه قرص رابونکس میتونه ترمیم بکنه و ابنکه این قرص برای قد مضر است یا نه خیلی ممنون
    3. تصویر کاربر دکتر رضا نادری جمعه ۱۷ خرداد ۹۸( 4 سال پیش)

      درود

      درمان با قرص هيچ فايده اى نداره روى قدتون هم اثر نداره

      به نظرم شايد لازمه آرتروسكوپى شانه و ترميم انجام بشه

      البته بدون معاينه شما همه اين بحث در حد حدس و گمانه

      با احترام

    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر مجيد یکشنبه ۱۲ خرداد ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 224 مشاهده پرسش
    با سلام واحترام
    من رباط صليبي پاي چپم رو ٢٥ روز پيش عمل كردم و دكتر تا ٤٥ روز اجازه هيچ فعاليتي رو ندادند حتي فيزيوتراپي .من زماني كه با عصا راه ميرم و پام رو زمين نميزارم ويا ميشينم به لگنم فشار مياد و مچ پام سياه ميشه،ممنون ميشم علتش رو بهم بگيد.سپاسگزارم
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری یکشنبه ۱۲ خرداد ۹۸( 4 سال پیش)

      درود

      علت بى حركتى هست

      در اين عمل معمولا ما فيزيوتراپى رو از همون ايتدا شروع مى كنيم

      اين كه چرا شما رو اين قدر محدود كردن ،بايد از جراحتون بپرسيد

      با احترام

  • تصویر کاربر میلاد جمعه ۱۰ خرداد ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 235 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید
    بنده حدود ۲ سال پیش زانو راست خودم رو ب دلیل پارکی ربات‌صلیبی و مینیسک عمل کردم .حدود ۲۰ جلسه فیزیوتراپی رو انجام دادم و دکتر هم راضی بود ..ولی ب اندازه کافی رسیدگی نکردم
    الان بعد از گذشت ۲ سال وقتی زانو ب مدت نیم ساعت یا بیشتر خم نگهنداشته میشه وقتی میخوام باز کنم درد شدید رو احساس میکنم ..
    حال دو سوال مطرح
    یک ,دلیل این دردها چیه ؟
    دوم ,اینکه میشه هنوزم با فشار آوردن و خم کردن و تمرین ،درد زانو رو کم کرد ؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری جمعه ۱۰ خرداد ۹۸( 4 سال پیش)

      درود

      به احتمال زياد اين درد از كشكك منشا مى گيره و ناشى از ضعف عضله چهار سر هست كه درمانش تمرين و تقويت اون هست

      به عنوان يك درمان كمكى تزريق ژل داخل مفصل رو هم توصيه مى كنم

      با احترام

  • تصویر کاربر یاس سه شنبه ۷ خرداد ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 246 مشاهده پرسش
    سلام من دو سال پیش acl پام پاره شد الان میخوام عمل کنم پیش سه تا دکتر رفتم دوتاشون پیشنهاد رباط مصنوعی دادن ولی سومی گفت رباط بدن خودت بهتره حالا موندم کدوم بهتره ممنون میشم راهنمایی کنید با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری سه شنبه ۷ خرداد ۹۸( 4 سال پیش)

      درود

      از خودتون بردارن بهتره 

      با احترام

  • تصویر کاربر مهرداد یکشنبه ۵ خرداد ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 650 مشاهده پرسش
    low grade partial tear of ALC بدوند جراحی ترمیم میشود ؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری یکشنبه ۵ خرداد ۹۸( 4 سال پیش)

      درود

      اين اصطلاح بيشتر يك تفسير راديولوژيك از تصوير ام آر آى شماست و براى پاسخ به سوْال شما معاينه تعيين كننده است

      با احترام

  • تصویر کاربر مرتضی شنبه ۴ خرداد ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 242 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر عزیز
    بنده 34 سالمه
    حدود 10 ماه پیش رباط صلیبی پای راستم و جراحی کردم بعد دوماه تو تقویت عضله کم کاری کردم الان گاهی خالی میکنه خواستم بدونم علت چیه پارس یا عضله ضعیفه در ضمن زمان زیاد رانندگی و دویدن 40دقیقه ای یکم درد داره ولی تو خم کردن مشکلی نیست و دردی ندارم فقط خالی کردن که نگرانم چرا/؟ممنونم از راهنماییتون
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری شنبه ۴ خرداد ۹۸( 4 سال پیش)

      درود

      با معاينه مى شه بين اين دو حالت تمايز قائل شد چون هر دو به طور بالقوه مى تونن دليل خالى كردن باشن

      با احترام

  • تصویر کاربر سهیل پنجشنبه ۲ خرداد ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 264 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و احترام .ضمن تشکر از شما دکتر ارجمند که محبت می فرمایید و راهنمایی می کنید .بنده خانمی 37 ساله هستم که در بهمن ماه 97 طبق نتیجه ام آر آ اولیه رباط صلیبی ام پاره شده .همانطور که قبلا شما فرمودید معاینه پا خیلی مهم هست بنده پیش سه دکتر رفتم هر سه گفتند باید عمل کنم منتها دکتر آخری قبلش پایم را معاینه کرد گفت به نظرم پایداری پاتون خوبه و دوباره برام ام آر آ نوشت وقتی نتیجه را پیشش بردم گفت نیمه پاره هست ولی همین نیمه پارگی نمیزاره فعالیت زیاد داشته یاشی منم یکم درد را بخصوص در خود کاسه زانوم دارم و به من گفتند عمل کنید و رباطم هم گفتند از بانک بگیرم . سوالم اینه با اینکه معاینه پام از نظر ایشان مطلوب بوده چرا باز میگن عمل کن و آیا به نظر شما لازمه عمل کنم و آیا بهتره از بافت رباط که از بانک هست برای عملم استفاده بشه .من برای شما نتیجه دو ام آر آ خودم را که در تاریخ های مختلف هست برای شما می فرستم . خواهشمندم با شرح کاملی که برای شما دادم در اینمورد راهنمایی فرمایید ؟آیا با روش های غیر جراحی مثل تزریق پلاسما . غیره امکان بهبودی من هست یا حتما باید جراحی کنم .پیشاپیش از بذل توجه شما کمال تشکر را دارم .
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری پنجشنبه ۲ خرداد ۹۸( 4 سال پیش)

      درود

      روشى مثل پلاسما كاملا بيفايده است

      اتكا به گزارش ام آر آى صحيح نيست و باز معاينه مشخص كننده است

      استفاده از تاندون خودتون بهتره و دليل نداره براى شما از تاندون مرده استفاده بشه

      با احترام

  • تصویر کاربر Aboozar سه شنبه ۳۱ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 262 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من 7ماه پیش عمل ترمیم رباط صلیبی انجام دادم فیزیوتراپی هم رفتم هیچ مشکلی نبود ولی روز گذشته که ورزش می کردم برای تقویت زانو زانوم درد گرفت و زانوم کمی ورم کرده ممکن رباط زانوم دوباره پار ه شده باشه
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری سه شنبه ۳۱ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش)

      درود

      بعد از هفت ماه كمى بعيده كه به اين راحتى پاره بشه ولى به جراحتون مراجعه كنيد تا معاينتون بكنن

      با احترام

درحال دریافت اطلاعات
تماس با ما

با ما در تماس باشید

آدرس مطب

شریعتی پایین تر از مترو قلهک ساختمان خانه درسا طبقه ۵ واحد ۱۷

ساعات کار مطب

شنبه و چهارشنبه از ساعت ۱۶ الی ۱۹

دکتر نادری