منو

پا چنبری یا کلاب فوت چگونه درمان میشود؟                                                      

کلاب فوت (پا چماغی یا پاچنبری) نوعی بد شکلی (دفورمیته) است که در آن پای کودک شیرخوار به سمت داخل چرخیده است و این چرخش اغلب آن قدر شدید است که کف پا به سمت داخل یا حتی بالا تمایل پیدا می کند. در این مقاله انواع روش های درمان کلاب فوت آمده است.


تقریبا از هر هزار تولد زنده، یک نوزاد مبتلا به کلاب فوت است. بنابراین کلاب فوت یکی از شایعترین دفورمیته های مادرزادی پا می باشد. کلاب فوت در دوران شیرخوارگی دردناک نیست ولی اگر درمان نشود پا بد شکل باقی می ماند و کودک نخواهد توانست به طور طبیعی راه برود. با درمان مناسب اغلب این کودکان خواهند توانست به فعالیت فیزیکی مناسب بپردازند.

اغلب موارد کلاب فوت را می توان با روش های غیر جراحی شامل ترکیبی از گچ گیری و کشش و بریس درمان کرد. درمان معمولا باید خیلی زود بعد از تولد آغاز شود.

پا چنبری

بیماری پاچنبری چیست

در کلاب فوت تاندون هایی که عضلات ساق را به استخوان های پا وصل می کنند، کوتاه و سفت هستند و باعث می شوند پا به سمت داخل بپیچد. اگر چه کلاب فوت در زمان تولد تشخیص داده می شود ولی بسیاری از موارد را می توان قبل از تولد و با سونوگرافی تشخیص داد. تقریبا در نیمی از کودکان مبتلا به کلاب فوت هر دو پا درگیرند. پسران دو برابر دختران به پاچنبری مبتلا می شوند.

ظاهر کلاب فوت یا پا چنبری

کلاب فوت می تواند خفیف تا شدید باشد ولی نمای کلی آن یکسان است، پا به سمت داخل چرخیده است و اغلب یک چین عمیق در کف پا وجود دارد. اندام مبتلا به کلاب فوت و ساق اندکی کوتاهتر از حد طبیعی هستند و پشت ساق به دلیل کم تکامل یافتگی عضلاتش لاغرتر است که این تفاوت ها مخصوصا زمانی بارز هستند که کلاب فوت یک طرفه باشد.

کلاب فوت

تقسیم بندی کلاب فوت

کلاب فوت معمولا به دو گروه عمده تقسیم می شود:

۱️⃣ کلاب فوت ایزوله که شایعتر است و در کودکان بدون سایر اختلالات دیده می شود.

۲️⃣ کلاب فوت غیر ایزوله که به همراه سایر اختلالات یا مشکلات عصبی عضلانی نظیر آرتروگریپوز یا اسپینا بیفیدا (بسته نشدن مادرزادی قوس پشتی مهره ها) وجود دارد. این نوع از کلاب فوت معمولا به درمان مقاوم تر هستند و نیاز به دوره طولانی تر درمان غیر جراحی یا حتی جراحی های متعدد دارد.

صرف نظر از نوع و شدت کلاب فوت این اختلال بدون درمان و خود به خود بهبود نمی یابد. کودک مبتلا به کلاب فوت درمان نشده روی لبه ی خارجی پا راه خواهد رفت و در نتیجه پا دردناک می شود و کودک نمی تواند به طور طبیعی فعالیت کند.

انواع پا چنبری

علت بیماری کلاب فوت یا پاچنبری شدن نوزاد

محققان هنوز نتوانسته اند علت دقیق کلاب فوت را بیابند .پذیرفته شده ترین فرضیه این است که کلاب فوت بر اثر ترکیبی از عوامل ژنتیک و محیطی ایجاد می شود. با این همه آن چه مشخص است این است که در خانواده هایی که سابقه ی کلاب فوت وجود دارد، احتمال ابتلای نوزاد افزایش خواهد یافت.

درمان غیر جراحی کلاب فوت

هدف از درمان آن است که پایی دارای عملکرد و بدون درد به دست آید تا کودک بتواند روی کف پایش بایستد و راه برود. هر قدر هم که کلاب فوت شدید باشد، درمان اولیه درمان غیر جراحیست.

عکس پاچنبری خفیف
عکس پاچنبری خفیف

۱️⃣روش پونستی برای درمان کلاب فوت خفیف (Ponseti)

پر کاربردترین روش درمانی در آمریکای شمالی و سراسر دنیاست.در این روش کشش ملایم و  گچ گیری مکرر برای اصلاح تدریجی به کار می رود.درمان بهتر است مدت کمی پس از تولد آغاز شود ولی کودکان بزرکتر هم می توانند از این روش بهره ببرند.اجزای این روش عبارتند از:

❇ اصلاح و گچ گیری

 پای نوزاد به ملایمت تحت کشش و اصلاح قرار می گیرد و سپس با یک گچ بلند از نوک انگشتان تا ران در وضعیت اصلاح شده نگه داشته می شود. این کار هر هفته تکرار می شود تا اصلاح قابل توجهی به دست آید. به دست آمدن این اصلاح در اکثر موارد ۶ تا ۸ هفته طول می کشد.

اصلاح و گچ گیری پا چنبری

❇ تنوتومی آشیل

بعد از دوره اصلاح و گچ گیری اغلب این کودکان نیاز به یک جراحی کوچک دارند تا سفتی تاندون آشیل اصلاح شود. در این جراحی سریع که تنوتومی نام دارد، پزشک با استفاده از چاقوی جراحی ظریف تاندون آشیل را می برد.

این برش بسیار کوچک است و حتی نیاز به بخیه ندارد. پس از آن یک گچ جدید گرفته می شود تا تاندون حین ترمیم محافظت شود که معمولا ۳ هفته طول می کشد. تا زمانی که گچ برداشته می شود تاندون آشیل در طولی بلندتر ترمیم شده و کلاب فوت کاملا اصلاح می شود.

درمان پا چنبری

❇ بریس گذاری

حتی پس از اصلاح موفقیت آمیز با گچ گیری، امکان عود پاچنبری وجود دارد. برای حصول اطمینان از این که پا همیشه در وضعیت اصلاح شده باقی خواهد ماند کودک به مدت چند سال نیاز به استفاده از بریس دارد.

بریس، پا را در زاویه ی مناسب  اصلاحی حفظ می کند. بستن بریس ممکن است برای والدین و خانواده دشوار باشد ولی برای جلوگیری از عود لازم و ضروریست.

در ۳ ماه اول، کودک باید مدام (۲۳ ساعت در شبانه روز) بریس داشته باشد. پزشک به مرور زمان مدت بودن در بریس را کم می کند تا آن که کودک فقط موقع خوابیدن بریس به پا کند (۱۲ تا ۱۴ ساعت در شبانه روز). این رژیم بریس بندی، ۳ تا ۴ سال ادامه می یابد.

بریس گذاری

اصلاح پا چنبری

⚠ نکاتی در مورد روش پونستی

روش پونستی در بسیاری از کودکان مبتلا بسیار موثر است. اما این روش نیاز به تعهد و توجه زیاد والدین و خانواده ی کودک به بستن صحیح و هر روزه ی بریس دارد. اگر بریس درست استفاده نشود، کلاب فوت عود خواهد کرد.

در صد کمی از کودکان با وجود استفاده ی درست از بریس باز هم دچار عود می شوند. اگر پای کودک مرتبا از بریس به بیرون بلغزد می تواند نشانه ی عود خفیف باشد. اگر  والدین و پزشک زود متوجه این مساله بشوند، می توان آن را با چند گچ گیری متوالی و احتمالا یک جراحی کوچک درمان کنند. نکته ی دیگر آن که به کار بردن روش پونستی نیاز به آموزش تجربه و تمرین دارد.

۲️⃣ روش فرانسوی، درمان جدید پا چماغی نوزاد

اساس این روش کشش و اصلاح و نواربندی (taping) است. به این روش روش عملکردی یا روش فیزیوتراپی هم می گویند که توسط یک فیزیوتراپیست مجرب و دوره دیده انجام می شود.

درمان باید هر چه زودتر پس از تولد آغاز شود. در هر نوبت درمان پای کودک تحت کشش و دستکاری اصلاحی قرار می گیرد و سپس برای حفظ دامنه حرکت به دست آمده نوار بندی می شود.

بعد از نوار بندی یک آتل پلاستیکی روی نوارها بسته می شود. در این روش سه ویزیت در هفته انجام می شود و والدین می آموزند که چگونه هر روز در منزل آن را به طور صحیح انجام دهند.

پس از سه ماه وضعیت کودکان آنقدر بهبود می یابد که نیاز به مراجعه به فیزیوتراپیست کم می شود. در این روش هم نیاز به تنوتومی آشیل پس از این مدت وجود دارد. برای پیشگیری از عود کلاب فوت رژیم روزانه ی کشش و نواربندی تا سن ۲-۳ سالگی توسط والدین ادامه می یابد.

درمان جراحی کلاب فوت

گرچه بسیاری از موارد کلاب فوت با روش غیر جراحی اصلاح می شوند گاهی کلاب فوت یا کاملا اصلاح نمی شود یا عود می کند که اغلب این موارد به دلیل عدم پیگیری کامل روش درمانی توسط والدین است. علاوه بر این بعضی کودکان چنان دفورمیته ی شدیدی دارند که به روش غیر جراحی جواب نمی دهند. در این حالات نیاز به جراحی خواهد بود.

درمان کلاب فوت یک طرفه

کلاب فوت چه یک طرفه و چه دو طرفه باشد پس از تشخیص شدت بیماری (کلاب فوت خفیف یا شدید) توسط یکی از روش های فوق درمان می شود.

تشخیص پاچنبری

اولین قدم برای درمان کف پا فرزند شما ، تشکیل یک تشخیص به موقع ، کامل و دقیق است.

تشخیص کلاب فوت در سونوگرافی

بیشتر اوقات ، پاچنبری جنین قبل از تولد با سونوگرافی تشخیص داده می شود. حدود ۱۰ درصد کلاب فوت را می توان در اوایل ۱۳ هفته از بارداری تشخیص داد. تا ۲۴ هفته حدود ۸۰ درصد از کلاب فوت قابل تشخیص است و این تعداد به طور پیوسته تا زمان تولد افزایش می یابد. اگر مشکل پاچنبری کودک شما قبل از تولد تشخیص داده نشود، می توان از بدو تولد آن را تشخیص داد.

* یک مورد احتیاط: حدود ۲۰ درصد تشخیص کاذب با تشخیص سونوگرافی وجود دارد.

تشخیص کلاب فوت بعد از تولد نوزاد

تست هایی که ممکن است در تأیید تشخیص پاچنبری کمک کند عبارتند از:

• معاینه بدنی ، شامل یک سابقه خانوادگی کامل
• رادیولوژی
• سی تی اسکن

آیا جنین پاچنبری باید سقط شود؟

کلاب فوت از جمله موارد مجاز سقط جنین نیست زیرا این بیماری می تواند در ماه های اول و دوم تولد نوزاد به روش های کار درمانی اصلاح شود و نیازی به نگرانی ندارد.

عوارض پاچنبری در کودکان

کلاب فوت فرزند شما خود به خود  و بدون درمان بهبود نمی یابد. با درمان مناسب، فرزندتان باید پای تقریبا نرمال داشته باشد و بتواند روی آن بدود، بازی کند و کفش معمولی به پا کند.

پای مبتلا معمولا ۱ تا ۱.۵سایز کوچکتر از سمت سالم است. عضلات پشت ساق در پای مبتلا، کوچکتر باقی خواهند ماند و در نتیجه کودک ممکن است زودتر از همبازیان خود خسته و دچار درد ساق شود. اندام مبتلا ممکن است اندکی از اندام سمت سالم کوتاه تر باشد ولی این کوتاهی ندرتا ایجاد مشکل می کند.

 

دکتر غلامرضا نادری متخصص ارتوپدی ، آرتروسکوپی ، آرتروپلاستی و فلوشیپ جراحی مچ پا در تهران

برای پرسش از دکتر، روی لینک مشاوره پزشکی کلیک کنید.

فهرست مطالب
  • تصویر کاربر navid پنجشنبه ۱۱ خرداد ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 351 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید خدمت دکتر نادری
    من تقریبا 40 شب پیش هنگام راه رفتن ، از ناحیه مچ پا احساس درد شدید کردم.بعد از مراجعه به بیمارستان ارتوپدی و گرفتن عکس رادیولوژی تشخیص پزشک به کشیدگی تاندون پا بود . بعد از این قرص ناپروکسن و امپول د3 و یک هفته اتل گچی تجویز کردن . با گذشت یک هفته من هنوز دچار محدودیت حرکتی بودم به طوریکه مچ پای چپم رو نمیتونستم رو به پایین حرکت بدم. دکتر تجویز بعدی که دادن 10 جلسه فیزیوتراپی بود بعد از اون 10 جلسه کماکان پام دچار محدویت حرکتی بود بدون اینکه درد داشته باشم . 10 جلسه دیگم نوشت و رفتم بعد از اون دوباره پام تغییری نکرد. این بار عکس mriنوشت . وقتی عکسو دید گفت که این ocl و باید جراحی بشه و کلی منو ترسوند . پیش چند دکتر دیگه که رفتم بورد تخصصی ارتوپد داشتند ی سری گفتن که با گچ گیری درست میشه ی سری گفتن باید ارتروسکوپی بشه و ... . حتی نظرات در دیدن عکس mri فرق داشت . چنتاشون گفتن که این درجه 2 چندا دیگم گفتن که درجه 3. حالا دکتر جان من پام تو گچه و نمیدونم ....
    دقیقا تو ناحیه داخلی یعنی همون مدیال استخون تالوسم به اندازه 5*10 mm ظاهرا گریدش 2یا 3
    در ضمن در عکس ct scan هم پای چپ و راست را گرفتم چون پای راستمم ی ذره درد میکرد ی مدت .ولی mri دو جا گرفتم فقط پای چپمه.
    خواهشا راهنمایی کنید .با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری پنجشنبه ۱۱ خرداد ۹۶( 6 سال پیش)
      درود
      جواب سوالتون رو ارسال كردم بهتون نرسيد؟
  • تصویر کاربر مریم سه شنبه ۹ خرداد ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 327 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت آقای دکتر. من 31 سالمه. سال گذشته پام پیچ خورد و قوزک مچ پام ترک برد و پنج هفته پام توی گچ بود از اون موقع به بعد موقع راه رفتن پام ورم میکرد و درد داشت. تا اینکه دو هفته پیش دوباره همون پام پیچ خورد و مچ پام ورم کرد و از درد نمیتونستم تکونش بدم دکتر رفتم گفتن رباط مچ پام دچار پارگی شدید شده و سه هفته باید گچ بشه. الان دوهفته ای هست که پام تا زانو توی گچه. خیلی درد دارم مخصوصا شبها که پام ورم میکنه و انگار توی گچ جا نمیشه. عکس رادیولوژی رو واستون فرستادم که نظر شمارو هم بدونم. تورو خدا جواب بدید چون خیلی اذیتم.
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری سه شنبه ۹ خرداد ۹۶( 6 سال پیش)
      درودبر شما
      توصيه مى كنم بعد از باز كردن گچ براى معاينه تشريف بيارين
      دو سؤال عمده بايد در مورد شما پاسخ داده بشه:
      ١-آيا پيچ خوردگى جديد يك حادثه جديد هست يا در واقع ناشى از ناپايدارى مزمن هست
      ٢-اگر درد و ورم ادامه پيدا كنه علتش چه هست؟
      با سپاس
  • تصویر کاربر مرضیه دوشنبه ۸ خرداد ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 330 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید
    من چند سال پیش به خاط پیاده روی با کفش نامناسب مچ پاهام آسیب دید و حالا با گذشت 5 سال این درد خیلی بیشتر شده و باعث شده برای مسیر های کوتاه هم مشکل داشته باشم و تقریبا از 4 ماه پیش درد زانو هم اضافه شده .
    عکس هایی که از پاها گرفته شده چیزی مشخص نشده است
    لطفا
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری دوشنبه ۸ خرداد ۹۶( 6 سال پیش)
      درود
      نياز هست حتماًمعاينه و بررسى انجام بشه
      اگر تا حالا انجام ندادين توصيه مى كنم آزمايش ويتامين دى هم انجام بدين
      باسپاس
  • تصویر کاربر amir یکشنبه ۷ خرداد ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 385 مشاهده پرسش
    dsds
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری یکشنبه ۷ خرداد ۹۶( 6 سال پیش)
      fsdfds
    2. تصویر کاربر دکتر رضا نادری یکشنبه ۷ خرداد ۹۶( 6 سال پیش)
      hgfhgfhgf
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر حسین یکشنبه ۷ خرداد ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 337 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت شما دکتر گرامی رفتم معاینه شدم دکتر منهم گفت در عکس مشکلی نیست ولی مچ پام رو بالا میبرم قوزک پام بشدت درد میگیره برام روغن شترمرغ وغضروف ساز تجویز کرد دکتر من دکتر بیرجندی نژاد در مشهد است آیا درد ممکن است بخاطر غضروف ها باشه که هنوز ترمیم نشده با تشکر فراوان از شما دکتر گرامی
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری یکشنبه ۷ خرداد ۹۶( 6 سال پیش)
      سلام اگه درد دارين بهتره سى تى اسكن به همراه اسكن هسته اى استخوان انجام بدين تا منشأ درد معلوم بشه
      ترجيحا ام آر آى هم بگيرين
      روغن و پماد و غيره بعيده مؤثر باشه
    2. تصویر کاربر دکتر رضا نادری یکشنبه ۷ خرداد ۹۶( 6 سال پیش)
      سلام اگه درد دارين بهتره سى تى اسكن به همراه اسكن هسته اى استخوان انجام بدين تا منشأ درد معلوم بشه
      ترجيحا ام آر آى هم بگيرين
      روغن و پماد و غيره بعيده مؤثر باشه
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر حسین پنجشنبه ۴ خرداد ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 325 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت شما دکتر گرامی عکس نمای دیگر مچ پام هست مشکل داره عکس دیروز فرستادم گفتید نمای دیگرش باشه با تشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری پنجشنبه ۴ خرداد ۹۶( 6 سال پیش)
      سلام
      راديوگرافيتون نرمال هست
      پيشنهاد مى دم معاينه و بعد احتمالا سى تى اسكن بشين
    2. تصویر کاربر دکتر رضا نادری پنجشنبه ۴ خرداد ۹۶( 6 سال پیش)
      سلام
      راديوگرافيتون نرمال هست
      پيشنهاد مى دم معاينه و بعد احتمالا سى تى اسكن بشين
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر حسین چهارشنبه ۳ خرداد ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 253 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت شما دکتر گرامی این عکس چهار ماه بعد از عمل جراحی آرتروسکوپی است آیا مشکلی مشاهده میکنید با تشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۳ خرداد ۹۶( 6 سال پیش)
      درود
      راديوگرافى شما فقط در يك نما هست و ظاهرا نرمال مى باشد
    2. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۳ خرداد ۹۶( 6 سال پیش)
      درود
      راديوگرافى شما فقط در يك نما هست و ظاهرا نرمال مى باشد
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر نیما سه شنبه ۱۹ اردیبهشت ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 400 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید جوان 25 ساله هستم.مدتی به باشگاه بدنسازی می رفتم و پس از گذشت چند وقت متوجه شدم در حالت عادی و بدون کار با وزنه وقتی دستم را حرکت می دهم صدای تق تق بدون درداز شانه سمت چپم شنیده می شود و پس از آن باشگاه نرفتم .برای در مان صدای تق تق وبهبود کامل تاندون شانه ام باید چه کاری انجام دهم.؟ ایا پس از بهبودی دوباره می توانم تمرینات بدن سازیم را ادامه دهم؟ باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری دوشنبه ۱۸ اردیبهشت ۹۶( 7 سال پیش)
      سلام
      صداى تق و تق از مفصل بدون سابقه ى ضربه و بدون علايم معمولا اشكالى نداره ولى قبلش بررسى بايد بشه و اگه مشكل خاصى وجود نداشت مى تونيد ورزش رو ادامه بدين
      با احترام
    2. تصویر کاربر نیما دوشنبه ۱۸ اردیبهشت ۹۶( 7 سال پیش)
      چطور بايد بررسي كنم؟
    3. تصویر کاربر دکتر رضا نادری سه شنبه ۱۹ اردیبهشت ۹۶( 7 سال پیش)
      سلام
      نياز به معاينه دقيق و در صورت لزوم راديوگرافى و ام آر آى هست
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر حسین شنبه ۱۶ اردیبهشت ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 327 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت شما دکتر گرامی. من چهار ماه عمل آرتروسکوپی غضروف مچ پا انجام دادم الان وقتی مچ پام رو بالا میبرم قوزک پام بشدت درد میگیره مشکل چیه فقط مچ پا رو بلا میبرم در میگیره پایین میبرم مشکلی نداره با احترام
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری شنبه ۱۶ اردیبهشت ۹۶( 7 سال پیش)
      درود به شما
      احتمالا به خاطر بافت التهابى داخل مفصل هست البته به شرطى كه غضروف كامل ترميم شده باشه
      اگر ترميم غضروف كامل باشه تزريق أسيد هيالورونيك يا كورتون داخل مفصل مفيد هست
      لطفا با پزشك معالجتون هم در اين مورد مشورت بفرماييد
  • تصویر کاربر مرضیه شنبه ۹ اردیبهشت ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 421 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر،من از بدو تولد بیماری مادرزادی پاچنبری داشتم و در هفت روزگی اولین جراحی روی پاهام انجام شد و تا 5 سالگی دوره ی درمانی تمام و پاهام خوب شدند،ولی متاسفانه الان چند ساله کف پای راستم شروع به گود شدن کرده و پای راستم داره از فرم طبیعی خارج میشه ،من الان دو سال پیگیرش هستم،من اصفهان زندگی میکنم وپیش بهترین ارتوپد های شهرمون هم رفتم ولی همگی میگفتند جراحی پات ریسکش بالاست و سر باز زدند،و یکی از پزشکای که مراجعه کردم دکتر فرشید مالکی فلوشیپ پا رو بهم معرفی کردند و ایشون گفتند پروسه ی درمانی پات طولانیه و نزدیک 5 تا عمل باید انجام بشه،و ریسکش بالاست و شاید حتی بعد از عمل ها خوب نشی و یا همیشه یه دردی توی پاهات باشه،و بستگی به واکنش پاهات داره که ببینیم جواب میده یا نه،و الان من رو فرستادند پیش ارتوپد فنی که برام کفی کفش تهیه کنند تا ببینند درد پام خوب میشه یا نه،آقای دکتر من یه دختر 28 ساله هستم وقتی پای راستم رو میبینم داغون میشم و اعتماد به نفسم رو از دست دادم،میخواستم بدونم اگه راه درمانی به نظرتون هست که درد و ظاهر پام درست بشه،من حضوری از مطب وقت بگیرم و خدمتتون برسم،ممنون میشم اگه جوابم رو بدید آقای دکتر????
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری شنبه ۹ اردیبهشت ۹۶( 7 سال پیش)
      درود بر شما و سپاس از سؤالتون
      در پاسخ به شما بايد بگم كه بدون معاينه ى دقيق و رؤيت راديوگرافى هاى شما نمى شه پاسخ دقيقى داد.
      اين كه ممكنه بيش از يك عمل داشته باشيد و اين كه امكان برود عارضه هست درسته ولى در صورتى كه عمل جراحى لازم باشه دليل نمى شه از اين مسائل بترسيم
      و ضمن يادتون باشه كه صرف ريبايى و شكل ظاهرى نبايد انگيزه ى شما براى جراحى باشه
      اگر بتونيد براى معاينه تهران تشريف بيارين كامل تَر و صحيح تر خواهم تونست راهنمايى كنم
      شاد باشيد
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر اميرعلي جمعه ۹ فروردین ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 240 مشاهده پرسش
    سلام من 8ماه ازشكستگي پاشنه پام ميگذره اوضاع درد پام تو اين مدت بهتر شده ولي يكم كه بخوام پياده روي كنم قسمت پشتي پاشنه پام نزديك قوزك خارجي درد ميگيره ميخواستم بدونم طبيعيه
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری سه شنبه ۶ فروردین ۹۸( 5 سال پیش)

      درود

      آيا جراحى شديد؟

      عكس هاى راديوگرافى جديدتون رو بفرستيد لطفا

      با احترام

    2. تصویر کاربر اميرعلي چهارشنبه ۷ فروردین ۹۸( 5 سال پیش)
      سلام ادرود برشما،2تا عكس اول مربوط به بيمارستان ،واين عكس اخر تقريبان بعداز 6ماه گرفتم ،ميخواستم بدونم به مفاصل ساب تالار ضربه وارد شده واحتمال ارتروز هست ،وپياده روي ضرر ندارد بعضي موقع ها در كنار قوزكاي پام تير ميكشه
    3. تصویر کاربر اميرعلي چهارشنبه ۷ فروردین ۹۸( 5 سال پیش)
      سلام درود برشما ،عكس اول مربوط به بيمارستان وعكس اخر تقريبان 5ماه بعدازعمل ،مشكل اينكه سمت قوزك پام زمان كه گام كشيده برميدارم يكم تير ميكشه ،وميخواستم بدونم كه به مفصل ساب تالار ضربه وارد شده واحنمال ارتروز رو ميبينين شما ،وپياده روي برام ضرر داره يا نه ،سپاس بيكران
    4. تصویر کاربر اميرعلي چهارشنبه ۷ فروردین ۹۸( 5 سال پیش)
      سلام درود برشما،اين عكس تقريبان 6ماه بعدازعمل ،ميخواستم بدونم به مفصل ساب تالار ضربه وارد شده واحتمال ارتروز هست ،الان تنها مشكلم زماني فشارميارم روپام قوزك طرفين پام بعضي وقتها تير ميكشه ،وپياده ضرر داره يانه ،سپاس بيكران
    5. تصویر کاربر اميرعلي چهارشنبه ۷ فروردین ۹۸( 5 سال پیش)
      سلام درود برشما اين عكس تقريبان مال 5ماه پيش است ،ميخواستم بدونم ا ضربه به مفصل ساب تالار وارتروز هست ،وپياده روي برام ضرردارد يا نه ،سپاس بيكران
    6. تصویر کاربر دکتر رضا نادری پنجشنبه ۸ فروردین ۹۸( 5 سال پیش)

      درود

      بايد يك سى تى اسپيرال انجام بدين و مجددا معاينه بشين

      منشا درد مى تونه مفصل ساب تالار يا تاندون هاى پرونئال يا هر دو باشند 

      با احترام

    7. تصویر کاربر اميرعلي جمعه ۹ فروردین ۹۸( 5 سال پیش)
      ممنون ،پس احتمال ارتروز نيست ،بعد پياده روي ضرر ندارد
    8. تصویر کاربر دکتر رضا نادری جمعه ۹ فروردین ۹۸( 5 سال پیش)

      درود  عرض كردم كه احتمال آرتروز هم هست و بايد سى تى انجام بشه

      با احترام

    9. نمایش سایر 7 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
تماس با ما

با ما در تماس باشید

آدرس مطب

شریعتی پایین تر از مترو قلهک ساختمان خانه درسا طبقه ۵ واحد ۱۷

ساعات کار مطب

شنبه و چهارشنبه از ساعت ۱۶ الی ۱۹

دکتر نادری