منو

پا چنبری یا کلاب فوت چگونه درمان میشود؟                                                      

کلاب فوت (پا چماغی یا پاچنبری) نوعی بد شکلی (دفورمیته) است که در آن پای کودک شیرخوار به سمت داخل چرخیده است و این چرخش اغلب آن قدر شدید است که کف پا به سمت داخل یا حتی بالا تمایل پیدا می کند. در این مقاله انواع روش های درمان کلاب فوت آمده است.


تقریبا از هر هزار تولد زنده، یک نوزاد مبتلا به کلاب فوت است. بنابراین کلاب فوت یکی از شایعترین دفورمیته های مادرزادی پا می باشد. کلاب فوت در دوران شیرخوارگی دردناک نیست ولی اگر درمان نشود پا بد شکل باقی می ماند و کودک نخواهد توانست به طور طبیعی راه برود. با درمان مناسب اغلب این کودکان خواهند توانست به فعالیت فیزیکی مناسب بپردازند.

اغلب موارد کلاب فوت را می توان با روش های غیر جراحی شامل ترکیبی از گچ گیری و کشش و بریس درمان کرد. درمان معمولا باید خیلی زود بعد از تولد آغاز شود.

پا چنبری

بیماری پاچنبری چیست

در کلاب فوت تاندون هایی که عضلات ساق را به استخوان های پا وصل می کنند، کوتاه و سفت هستند و باعث می شوند پا به سمت داخل بپیچد. اگر چه کلاب فوت در زمان تولد تشخیص داده می شود ولی بسیاری از موارد را می توان قبل از تولد و با سونوگرافی تشخیص داد. تقریبا در نیمی از کودکان مبتلا به کلاب فوت هر دو پا درگیرند. پسران دو برابر دختران به پاچنبری مبتلا می شوند.

ظاهر کلاب فوت یا پا چنبری

کلاب فوت می تواند خفیف تا شدید باشد ولی نمای کلی آن یکسان است، پا به سمت داخل چرخیده است و اغلب یک چین عمیق در کف پا وجود دارد. اندام مبتلا به کلاب فوت و ساق اندکی کوتاهتر از حد طبیعی هستند و پشت ساق به دلیل کم تکامل یافتگی عضلاتش لاغرتر است که این تفاوت ها مخصوصا زمانی بارز هستند که کلاب فوت یک طرفه باشد.

کلاب فوت

تقسیم بندی کلاب فوت

کلاب فوت معمولا به دو گروه عمده تقسیم می شود:

۱️⃣ کلاب فوت ایزوله که شایعتر است و در کودکان بدون سایر اختلالات دیده می شود.

۲️⃣ کلاب فوت غیر ایزوله که به همراه سایر اختلالات یا مشکلات عصبی عضلانی نظیر آرتروگریپوز یا اسپینا بیفیدا (بسته نشدن مادرزادی قوس پشتی مهره ها) وجود دارد. این نوع از کلاب فوت معمولا به درمان مقاوم تر هستند و نیاز به دوره طولانی تر درمان غیر جراحی یا حتی جراحی های متعدد دارد.

صرف نظر از نوع و شدت کلاب فوت این اختلال بدون درمان و خود به خود بهبود نمی یابد. کودک مبتلا به کلاب فوت درمان نشده روی لبه ی خارجی پا راه خواهد رفت و در نتیجه پا دردناک می شود و کودک نمی تواند به طور طبیعی فعالیت کند.

انواع پا چنبری

علت بیماری کلاب فوت یا پاچنبری شدن نوزاد

محققان هنوز نتوانسته اند علت دقیق کلاب فوت را بیابند .پذیرفته شده ترین فرضیه این است که کلاب فوت بر اثر ترکیبی از عوامل ژنتیک و محیطی ایجاد می شود. با این همه آن چه مشخص است این است که در خانواده هایی که سابقه ی کلاب فوت وجود دارد، احتمال ابتلای نوزاد افزایش خواهد یافت.

درمان غیر جراحی کلاب فوت

هدف از درمان آن است که پایی دارای عملکرد و بدون درد به دست آید تا کودک بتواند روی کف پایش بایستد و راه برود. هر قدر هم که کلاب فوت شدید باشد، درمان اولیه درمان غیر جراحیست.

عکس پاچنبری خفیف
عکس پاچنبری خفیف

۱️⃣روش پونستی برای درمان کلاب فوت خفیف (Ponseti)

پر کاربردترین روش درمانی در آمریکای شمالی و سراسر دنیاست.در این روش کشش ملایم و  گچ گیری مکرر برای اصلاح تدریجی به کار می رود.درمان بهتر است مدت کمی پس از تولد آغاز شود ولی کودکان بزرکتر هم می توانند از این روش بهره ببرند.اجزای این روش عبارتند از:

❇ اصلاح و گچ گیری

 پای نوزاد به ملایمت تحت کشش و اصلاح قرار می گیرد و سپس با یک گچ بلند از نوک انگشتان تا ران در وضعیت اصلاح شده نگه داشته می شود. این کار هر هفته تکرار می شود تا اصلاح قابل توجهی به دست آید. به دست آمدن این اصلاح در اکثر موارد ۶ تا ۸ هفته طول می کشد.

اصلاح و گچ گیری پا چنبری

❇ تنوتومی آشیل

بعد از دوره اصلاح و گچ گیری اغلب این کودکان نیاز به یک جراحی کوچک دارند تا سفتی تاندون آشیل اصلاح شود. در این جراحی سریع که تنوتومی نام دارد، پزشک با استفاده از چاقوی جراحی ظریف تاندون آشیل را می برد.

این برش بسیار کوچک است و حتی نیاز به بخیه ندارد. پس از آن یک گچ جدید گرفته می شود تا تاندون حین ترمیم محافظت شود که معمولا ۳ هفته طول می کشد. تا زمانی که گچ برداشته می شود تاندون آشیل در طولی بلندتر ترمیم شده و کلاب فوت کاملا اصلاح می شود.

درمان پا چنبری

❇ بریس گذاری

حتی پس از اصلاح موفقیت آمیز با گچ گیری، امکان عود پاچنبری وجود دارد. برای حصول اطمینان از این که پا همیشه در وضعیت اصلاح شده باقی خواهد ماند کودک به مدت چند سال نیاز به استفاده از بریس دارد.

بریس، پا را در زاویه ی مناسب  اصلاحی حفظ می کند. بستن بریس ممکن است برای والدین و خانواده دشوار باشد ولی برای جلوگیری از عود لازم و ضروریست.

در ۳ ماه اول، کودک باید مدام (۲۳ ساعت در شبانه روز) بریس داشته باشد. پزشک به مرور زمان مدت بودن در بریس را کم می کند تا آن که کودک فقط موقع خوابیدن بریس به پا کند (۱۲ تا ۱۴ ساعت در شبانه روز). این رژیم بریس بندی، ۳ تا ۴ سال ادامه می یابد.

بریس گذاری

اصلاح پا چنبری

⚠ نکاتی در مورد روش پونستی

روش پونستی در بسیاری از کودکان مبتلا بسیار موثر است. اما این روش نیاز به تعهد و توجه زیاد والدین و خانواده ی کودک به بستن صحیح و هر روزه ی بریس دارد. اگر بریس درست استفاده نشود، کلاب فوت عود خواهد کرد.

در صد کمی از کودکان با وجود استفاده ی درست از بریس باز هم دچار عود می شوند. اگر پای کودک مرتبا از بریس به بیرون بلغزد می تواند نشانه ی عود خفیف باشد. اگر  والدین و پزشک زود متوجه این مساله بشوند، می توان آن را با چند گچ گیری متوالی و احتمالا یک جراحی کوچک درمان کنند. نکته ی دیگر آن که به کار بردن روش پونستی نیاز به آموزش تجربه و تمرین دارد.

۲️⃣ روش فرانسوی، درمان جدید پا چماغی نوزاد

اساس این روش کشش و اصلاح و نواربندی (taping) است. به این روش روش عملکردی یا روش فیزیوتراپی هم می گویند که توسط یک فیزیوتراپیست مجرب و دوره دیده انجام می شود.

درمان باید هر چه زودتر پس از تولد آغاز شود. در هر نوبت درمان پای کودک تحت کشش و دستکاری اصلاحی قرار می گیرد و سپس برای حفظ دامنه حرکت به دست آمده نوار بندی می شود.

بعد از نوار بندی یک آتل پلاستیکی روی نوارها بسته می شود. در این روش سه ویزیت در هفته انجام می شود و والدین می آموزند که چگونه هر روز در منزل آن را به طور صحیح انجام دهند.

پس از سه ماه وضعیت کودکان آنقدر بهبود می یابد که نیاز به مراجعه به فیزیوتراپیست کم می شود. در این روش هم نیاز به تنوتومی آشیل پس از این مدت وجود دارد. برای پیشگیری از عود کلاب فوت رژیم روزانه ی کشش و نواربندی تا سن ۲-۳ سالگی توسط والدین ادامه می یابد.

درمان جراحی کلاب فوت

گرچه بسیاری از موارد کلاب فوت با روش غیر جراحی اصلاح می شوند گاهی کلاب فوت یا کاملا اصلاح نمی شود یا عود می کند که اغلب این موارد به دلیل عدم پیگیری کامل روش درمانی توسط والدین است. علاوه بر این بعضی کودکان چنان دفورمیته ی شدیدی دارند که به روش غیر جراحی جواب نمی دهند. در این حالات نیاز به جراحی خواهد بود.

درمان کلاب فوت یک طرفه

کلاب فوت چه یک طرفه و چه دو طرفه باشد پس از تشخیص شدت بیماری (کلاب فوت خفیف یا شدید) توسط یکی از روش های فوق درمان می شود.

تشخیص پاچنبری

اولین قدم برای درمان کف پا فرزند شما ، تشکیل یک تشخیص به موقع ، کامل و دقیق است.

تشخیص کلاب فوت در سونوگرافی

بیشتر اوقات ، پاچنبری جنین قبل از تولد با سونوگرافی تشخیص داده می شود. حدود ۱۰ درصد کلاب فوت را می توان در اوایل ۱۳ هفته از بارداری تشخیص داد. تا ۲۴ هفته حدود ۸۰ درصد از کلاب فوت قابل تشخیص است و این تعداد به طور پیوسته تا زمان تولد افزایش می یابد. اگر مشکل پاچنبری کودک شما قبل از تولد تشخیص داده نشود، می توان از بدو تولد آن را تشخیص داد.

* یک مورد احتیاط: حدود ۲۰ درصد تشخیص کاذب با تشخیص سونوگرافی وجود دارد.

تشخیص کلاب فوت بعد از تولد نوزاد

تست هایی که ممکن است در تأیید تشخیص پاچنبری کمک کند عبارتند از:

• معاینه بدنی ، شامل یک سابقه خانوادگی کامل
• رادیولوژی
• سی تی اسکن

آیا جنین پاچنبری باید سقط شود؟

کلاب فوت از جمله موارد مجاز سقط جنین نیست زیرا این بیماری می تواند در ماه های اول و دوم تولد نوزاد به روش های کار درمانی اصلاح شود و نیازی به نگرانی ندارد.

عوارض پاچنبری در کودکان

کلاب فوت فرزند شما خود به خود  و بدون درمان بهبود نمی یابد. با درمان مناسب، فرزندتان باید پای تقریبا نرمال داشته باشد و بتواند روی آن بدود، بازی کند و کفش معمولی به پا کند.

پای مبتلا معمولا ۱ تا ۱.۵سایز کوچکتر از سمت سالم است. عضلات پشت ساق در پای مبتلا، کوچکتر باقی خواهند ماند و در نتیجه کودک ممکن است زودتر از همبازیان خود خسته و دچار درد ساق شود. اندام مبتلا ممکن است اندکی از اندام سمت سالم کوتاه تر باشد ولی این کوتاهی ندرتا ایجاد مشکل می کند.

 

دکتر غلامرضا نادری متخصص ارتوپدی ، آرتروسکوپی ، آرتروپلاستی و فلوشیپ جراحی مچ پا در تهران

برای پرسش از دکتر، روی لینک مشاوره پزشکی کلیک کنید.

فهرست مطالب
  • تصویر کاربر مهرسام یکشنبه ۷ آبان ۲( 6 ماه پیش) تعداد بازدید: 92 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر، من پسرم ۱۲ سالشه ، پرونیشن بیش از حد مچ پا دارد ، عضلات پشت ساق پا هم خیلی سفت و دست میزنم میگه دردناک هستش ، البته باید بگم ، کمی هم پاهاش پرانتزی شده ، باید چکار کنم ؟؟
    هر چقدر زنگ میزنم ، نمیتونم از مطب شما وقت بگیرم ، از شهر قزوین هستم .
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری یکشنبه ۷ آبان ۲( 6 ماه پیش)

      از طريق همين وبسايت نوبت بگيريد 

  • تصویر کاربر روناک یکشنبه ۷ آبان ۲( 6 ماه پیش) تعداد بازدید: 118 مشاهده پرسش
    من در حدود یک هفته پیش در حین ورزش دو زمین خوردم و آسیب دیدم درد در قسمت پایین تر از قوزک پا داشتم و مقداری هم ورم داشت رفتم دکتر و دکتر آتل بستن و گفتن مشکوک هستند و بهتر هست که تا دو هفته تو آتل باشه، میخواستم بدونم اگر واقعا موردی نداره و امکانش باشه آتل رو باز کنم.
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری یکشنبه ۷ آبان ۲( 6 ماه پیش)

      طبق نظر پزشك معالجتون ادامه بدين

  • تصویر کاربر بهار یکشنبه ۷ آبان ۲( 6 ماه پیش) تعداد بازدید: 96 مشاهده پرسش
    با عرض سلام وقتتون بخیر. حدود یکسال پیش مچ پای چپ بنده پیچ خورد.چند روز درد داشت بهتر شد امسال هم زمان پایین آمدن از پله ها همین اتفاق افتاد و چند روز درد داشتم به پزشک مراجعه کردم عکس و MRI برام نوشتن. بسیار تعریفتون رو شنیدم اما متاسفانه نوبت حضوری نتونستم بگیرم. خواستم نظرتون رو راجع به فایلهایی که براتون میفرستم بدونم. از وقتی که میزارید بینهایت سپاسگزارم.
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری یکشنبه ۷ آبان ۲( 6 ماه پیش)

      تصاوير ناكافيست 

      درمان بر اساس معاينه بالينى و ديدن كل تصاوير ممكنه 

  • تصویر کاربر زهرا یکشنبه ۷ آبان ۲( 6 ماه پیش) تعداد بازدید: 93 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر . از یک سال و نیم پیش در ناحیه قوزک پای چپم درد و التهاب داشتم بی توجهی کردم و کم کم دردها بیشتر شد و مرتب و مدام پام پیچ میخورد . تقریبا ۹ ماه پیش کشیدگی شدید در حین پیچ خوردن در قوزکم حس کردم و درد تیز و سوزش شدید ام ار ای گرفتم . جواب ام ار ای رو خدمت تون ارسال کردم . یک دوره فیزیوتراپی رفتم کوتاه مدت بهتر شد ولی الان باز بشدت پیچ میخوره پام و درد و التهاب دارم . من بخاطر شغلم زیاد سرپا هستم و مجبورم سریع راه برم و همین باعث میشه پام مرتب پیچ بخوره و کلافه ام کنه . لطفا راهنمایی بفرمایید . ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری یکشنبه ۷ آبان ۲( 6 ماه پیش)

      نياز به معاينه و ديدن تصاوير هست و احتمالا جراحى لازمه 

  • تصویر کاربر والا یکشنبه ۷ آبان ۲( 6 ماه پیش) تعداد بازدید: 107 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر..۷ هفته پیش براثرتصادف قوزک داخلی وخارجی ام شکست وعمل کردم، حالا حدود یک هفته از باز کردن گچ میگذره اما پای من همچنان ورم داره و بعد از یکی دو دقیقه ایستادن ورمش بیشتر میشه و کبود میشه..آیا این حالت طبیعیه؟
    و سوال دیگر، در عکس از استخوان یک ترک میبینم که جراحم گفتن ترک نیست، یرای اطمینان میشه لطفا شما هم بررسی کنید..
    ممنون از وقتتون🙏🏻
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری یکشنبه ۷ آبان ۲( 6 ماه پیش)

      بله طبيعييست

  • تصویر کاربر عباس یکشنبه ۷ آبان ۲( 6 ماه پیش) تعداد بازدید: 88 مشاهده پرسش
    خسته نباشید پسری۲۴ ساله هستم ورزش کشتی و بدنسازی میکنم حدود ده روزی هست که موقع فعالیت بدنی احساس تورم مفاصل و درد میکنم و اخیرا داره درد بیشتر میشه اکثرا موقع کشیدگی اعضای بدنم بیشتر اینطور میشه مثلا موقعی که حریف روی پا کار میکنه و پام کشیده میشه مفصل های پا و زانو بعد چن ثانیه دچار میشن و موقع بارفیکس مفصل های مچ ارنج و شانم اینطور میشن . هیچ ضربه ای نخوردم و اینکه تو ورزش اماتور نیستم .
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری یکشنبه ۷ آبان ۲( 6 ماه پیش)

      آزمايش خون از نظر روماتيسم لازمه

  • تصویر کاربر حسن چهارشنبه ۱۰ آبان ۲( 6 ماه پیش) تعداد بازدید: 146 مشاهده پرسش
    سلام دکتر عزیز لطفا کمک کنید چند دفعه سوال مطرح کردم واتساپ هم پیام دادم ولی موفق نشدم جوابی ازتون بگیرم . مشکل من شکستگی کف پا هست توی فوتسال برام اتفاق افتاده. گزارش mri براتون ارسال کردم.از شهرستان میخوام بیام تهران مجدد عکس ct scan بگیرم لطفا یه وقت بهم بدین ۵ماهه درگیر هستم هیچ دکتری نتونسته کمکی کنه بهم . تلفنی هم تماس گرفتم گفتن تا اخر سال وقت نداریم.خواهشا یه وقتی بهم بدین ۵ ابان نوبت دارم تهران بیام خدمتتون
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری یکشنبه ۷ آبان ۲( 6 ماه پیش)

      آسيب ليسفرانك هست و ممكنه عمل بخواد

    2. تصویر کاربر حسن دوشنبه ۸ آبان ۲( 6 ماه پیش)
      ممنون از پاسخگویی تون.من عکس mri و ct scan و رادیو گرافی ایستاده مقایسه ی همه رو گرفتم اماده س .امکانش هست یه وقت زودتر بهم بدین مزاحم شم نظرتون بفرمایید که اگر احتیاج به عمل داره زحمتشو بکشین برام. متاسفانه خیلی وقت هست گذشته و کسی نتونسته کمکم کنه مجبور شدم بیام تهران
    3. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۱۰ آبان ۲( 6 ماه پیش)

      شنبه ساعت 7:30 عصر تشریف بیارید

    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر عبادی سه شنبه ۲ آبان ۲( 6 ماه پیش) تعداد بازدید: 117 مشاهده پرسش
    تاندون پای راست پارگی داره
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری سه شنبه ۲ آبان ۲( 6 ماه پیش)

      ترجيحا جراحى مى خواد 

  • تصویر کاربر رضا سه شنبه ۲ آبان ۲( 6 ماه پیش) تعداد بازدید: 97 مشاهده پرسش
    سلام دکتر
    من هرهفته حدود 6 تا 7 کیلومتر میدوم. ایندفعه بعد از دویدن(البته با فشار بیشتر ) زانوی چپم کمی درد گرفت ولی نه قفل کرد نه خالی کرد نه ورم حدود یک هفته استراحت دادم و دردخفیفم کامل قطع شدولی پیگیری کردم نظر mri گرید 3 پارگی مینیسک است تمرینات برای تقویت 4 سر ران رو انجام دارم میدم . سنم 50 سال است.
    میخوام بدونم با فیزیوتراپی و کنترل بیشتر در ورزش میشه باز بدوم ؟ ایا مشککلی پیش میاد ؟ اگر نه ایا درمان قطعی برا مینیسک من هست تا دوباره بتونم دویدن رو انجام بدم(برام مهمه)
    البته لازم بذکر است حدود 6 یا 7 ماه پیش فوتبال بازی کردم و بعدش زانوی چپم درد گرفت و بعد از مدتی خوب شد و بعد از فشار این سری باز درد گرفت
    عکس و گزارش رو خدمت شما میفرستم...
    سپاس از شما
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری سه شنبه ۲ آبان ۲( 6 ماه پیش)

      در صورت عدم وجود درد ، قفل يا خالى كردن ، تقويت هضلات كافى خواهد بود 

  • تصویر کاربر بختیاری سه شنبه ۲ آبان ۲( 6 ماه پیش) تعداد بازدید: 78 مشاهده پرسش
    با سلام
    خسته نباشید
    من به مدت ۲سال است که درگیر خارپاشنه شدم،اول درمان دارویی بعد ازون تراپی و تزریق ازون انجام دادم ولی حتی بعد از تزریق هم فقط ۲ ماه درد کاهش پیدا کرد و بعد با شدت بیشتر ادامه داره
    میخواستم بدونم الان نظر شما برای درمان چیست
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری سه شنبه ۲ آبان ۲( 6 ماه پیش)

      ازون تراپى كلاهبرداريست

      بهتره فيزيوتراپى با شاك ويو انجام بدين و اگه بهتر نشد بررسى بيشتر با ام آر آى و نوار عصب لازمه 

درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر اميرعلي جمعه ۹ فروردین ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 240 مشاهده پرسش
    سلام من 8ماه ازشكستگي پاشنه پام ميگذره اوضاع درد پام تو اين مدت بهتر شده ولي يكم كه بخوام پياده روي كنم قسمت پشتي پاشنه پام نزديك قوزك خارجي درد ميگيره ميخواستم بدونم طبيعيه
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری سه شنبه ۶ فروردین ۹۸( 5 سال پیش)

      درود

      آيا جراحى شديد؟

      عكس هاى راديوگرافى جديدتون رو بفرستيد لطفا

      با احترام

    2. تصویر کاربر اميرعلي چهارشنبه ۷ فروردین ۹۸( 5 سال پیش)
      سلام ادرود برشما،2تا عكس اول مربوط به بيمارستان ،واين عكس اخر تقريبان بعداز 6ماه گرفتم ،ميخواستم بدونم به مفاصل ساب تالار ضربه وارد شده واحتمال ارتروز هست ،وپياده روي ضرر ندارد بعضي موقع ها در كنار قوزكاي پام تير ميكشه
    3. تصویر کاربر اميرعلي چهارشنبه ۷ فروردین ۹۸( 5 سال پیش)
      سلام درود برشما ،عكس اول مربوط به بيمارستان وعكس اخر تقريبان 5ماه بعدازعمل ،مشكل اينكه سمت قوزك پام زمان كه گام كشيده برميدارم يكم تير ميكشه ،وميخواستم بدونم كه به مفصل ساب تالار ضربه وارد شده واحنمال ارتروز رو ميبينين شما ،وپياده روي برام ضرر داره يا نه ،سپاس بيكران
    4. تصویر کاربر اميرعلي چهارشنبه ۷ فروردین ۹۸( 5 سال پیش)
      سلام درود برشما،اين عكس تقريبان 6ماه بعدازعمل ،ميخواستم بدونم به مفصل ساب تالار ضربه وارد شده واحتمال ارتروز هست ،الان تنها مشكلم زماني فشارميارم روپام قوزك طرفين پام بعضي وقتها تير ميكشه ،وپياده ضرر داره يانه ،سپاس بيكران
    5. تصویر کاربر اميرعلي چهارشنبه ۷ فروردین ۹۸( 5 سال پیش)
      سلام درود برشما اين عكس تقريبان مال 5ماه پيش است ،ميخواستم بدونم ا ضربه به مفصل ساب تالار وارتروز هست ،وپياده روي برام ضرردارد يا نه ،سپاس بيكران
    6. تصویر کاربر دکتر رضا نادری پنجشنبه ۸ فروردین ۹۸( 5 سال پیش)

      درود

      بايد يك سى تى اسپيرال انجام بدين و مجددا معاينه بشين

      منشا درد مى تونه مفصل ساب تالار يا تاندون هاى پرونئال يا هر دو باشند 

      با احترام

    7. تصویر کاربر اميرعلي جمعه ۹ فروردین ۹۸( 5 سال پیش)
      ممنون ،پس احتمال ارتروز نيست ،بعد پياده روي ضرر ندارد
    8. تصویر کاربر دکتر رضا نادری جمعه ۹ فروردین ۹۸( 5 سال پیش)

      درود  عرض كردم كه احتمال آرتروز هم هست و بايد سى تى انجام بشه

      با احترام

    9. نمایش سایر 7 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
تماس با ما

با ما در تماس باشید

آدرس مطب

شریعتی پایین تر از مترو قلهک ساختمان خانه درسا طبقه ۵ واحد ۱۷

ساعات کار مطب

شنبه و چهارشنبه از ساعت ۱۶ الی ۱۹

دکتر نادری