منو

تزریق هیالورونیک اسید مفصلی

هیالورونیک اسید ماده ای است که به طور طبیعی در بدن انسان وجود دارد. بیشترین میزان این ماده در مایعات چشم (زجاجیه) و مفاصل (مایع مفصلی) یافت می شود. سازمان غذا و دارو امریکا (FDA) استفاده و تزریق هیالورونیک اسید داخل زانو را برای بیماران مبتلا به آرتروز زانو تایید کرده است. همچنین، در بیماران مبتلا به آب مروارید نیز تزریق این ماده به داخل چشم کاربرد دارد.

هیالورونیک اسید چیست؟ 

هیالورونیک اسید یک رطوبت ساز است، ماده ای که رطوبت را حفظ می کند و می تواند بیش از هزار برابر وزن خود در آب متصل شود. هیالورونیک اسیدی که استفاده دارویی دارد، یا از تاج خروس استخراج می شود و یا در آزمایشگاه توسط انواعی از باکتری ها ساخته می شود.

هیالورونیک اسید چیست؟ 

هیالورونیک اسید همچنین در مواردی از جمله انواع اختلالات مفصلی، عفونت های ادراری (UTI)، ریفلاکس اسید معده، خشکی چشم، درد واژینال، پیری پوست و بسیاری از بیماری های دیگر کاربرد دارد. با این حال، شواهد علمی قابل قبولی برای تایید کاربردهای این ماده وجود ندارد.

نحوه عملکرد هیالورونیک اسید

هیالورونیک اسید در مفاصل و سایر بافت ها همچون یک بالشتک و یا روان کننده عمل می کند. علاوه بر این، می تواند بر نحوه واکنش بدن به آسیب ها نیز تأثیر بگذارد.

موارد استفاده هیالورونیک اسید

هیالورونیک اسید در موارد زیادی کاربرد دارد. از جمله:

✳️ آب مروارید: طی عمل جراحی آب مروارید، پزشک جراح چشم می تواند از تزریق هیالورونیک اسید به داخل چشم استفاده کند.

✳️ تورم (التهاب) و زخم های داخل دهان (مخاط دهان): شستشوی دهان با هیالورونیک اسید و یا استفاده از آن به صورت ژل، برای درمان زخم های دهان کاربرد موثری دارد.

اثر بخشی های احتمالی این ماده در مواردی همچون:

✳️ پیری پوست: برخی تحقیقات نشان می دهد که تزریق هیالورونیک اسید توسط نوعی دستگاه پزشکی خاص به چین و چروک های پوست، می تواند تا یک سال به کاهش چین و چروک ها کمک کند. مصرف اشکال خوراکی هیالورونیک اسید که با برخی مواد دیگر ترکیب شده نیز ممکن است در کاهش چین و چروک ها موثر باشد.

✳️خشکی چشم: تحقیقات زیادی نشان می دهند که استفاده از قطره های چشمی حاوی هیالورونیک اسید به کاهش علائم خشکی چشم کمک می کند.

تزریق ژل هیالورونیک اسید به زانو

✳️ آرتروز: تزریق هیالورونیک اسید در مفاصل توسط پزشک می تواند درد و سفتی مفاصل را کاهش دهد. این مورد توسط FDA نیز تأیید شده است. اما به نظر می رسد این روش درمانی برای همه افراد کاربرد ندارد. همچنین، هرگونه بهبود ایجاد شده معمولاً کوتاه مدت است. برخی تحقیقات اولیه نشان می دهند که مصرف خوراکی هیالورونیک اسید در برخی از مبتلایان به آرتروز می تواند به کاهش درد این افراد کمک کند.

کاربرد تزریق هیالورونیک اسید

در اینجا به ۱۱ کاربرد دیگر تزریق هیالورونیک اسید برای صورت و بدن اشاره شده است:

۱. زخم های پوستی: برخی تحقیقات نشان می دهد که استفاده از ژل های حاوی هیالورونیک اسید ممکن است درد ناشی از زخم های پوستی را کاهش داده و به بهبود کمک کند.

۲. زخم پا در بیماران دیابتی: تحقیقات نشان می دهد که استفاده از محصولات ترکیبی حاوی هیالورونیک اسید در مقایسه با دیگر روش های درمانی معمول، به بهبود زخم پای دیابتی کمک بیشتری می کند.

۳. ضربه به چشم: تحقیقات اولیه نشان می دهد که ممکن است از تزریق هیالورونیک اسید به چشم به عنوان یک روش درمانی، در جدا شدگی شبکیه چشم از زجاجیه و یا سایر آسیب های چشم استفاده شود.

۴. شکل خفیف التهاب لثه: تحقیقات اولیه در افراد مبتلا به التهاب لثه نشان می دهد که شستشوی دهان با محصولات حاوی هیالورونیک اسید، باعث کاهش خونریزی و بهبود لثه می شود.

۵. درد شانه افراد، پس از سکته مغزی (درد شانه ناشی از همی پلژی): تحقیقات اولیه نشان می دهد که تزریق هیالورونیک اسید در افراد مبتلا به درد شانه همی پلژیک، می تواند به بهبود درد کمک کند.

همچنین بخوانید:

۶. جراحی بینی: تحقیقات اولیه در افرادی که جراحی بینی انجام داده اند نشان می دهد که شستشوی بینی با محصولات حاوی هیالورونیک اسید ممکن است در بهبود اسکار و پوسته پوسته شدن سینوس ها، نسبت به شستشوی بینی با آب نمک، موثرتر باشد.

۷. اختلالاتی که استخوان ها و مفاصل را تحت تأثیر قرار می دهد: تحقیقات اولیه نشان می دهد معمولاً در افرادی که کمبود سلنیوم (بیماری Kashin-Beck) دارند، تزریق هیالورونیک اسید ممکن است درد را بهبود بخشد.

۸. عفونت گوش (اوتیت میانی): تحقیقات اولیه نشان می دهد که استفاده از محصولات شستشوی بینی که حاوی هیالورونیک اسید می باشند، ممکن است برای جلوگیری از بروز عفونت گوش در کودکان مبتلا به عفونت های مزمن گوش کمک کند.

۹. التهاب بینی و سینوس ها (رینوسینوزیت): تحقیقات اولیه نشان می دهد که استفاده از محصولات شستشو دهنده بینی که حاوی هیالورونیک اسید باشند، به درمان علائم عفونت سینوس در افرادی که از آنتی بیوتیک ها و داروهای استروئیدی نیز استفاده می کنند، کمک می کند. استفاده از شوینده های بینی حاوی هیالورونیک اسید در افراد مبتلا به سینوزیت مزمن نیز ممکن است علائم را بهبود بخشد.

۱۰. آتروفی واژن (نازک شدن دیواره های واژن): پس از یائسگی، بافت واژن نازک می شود. تحقیقات اولیه نشان می دهد که استفاده از محلول های واژینال حاوی هیالورونیک اسید در کاهش سوزش، خارش و احساس درد هنگام برقراری رابطه جنسی، در زنان مبتلا آتروفی واژن موثر است.

۱۱. التیام زخم: تحقیقات اولیه نشان می دهد که استعمال خارجی هیالورونیک اسید بر روی پوست، جهت درمان سوختگی و زخم های پوستی، ممکن است سودمند باشد مانند: 

  • عفونت های کلیه، مثانه یا مجاری ادراری ( UTI )
  •  درد عضلانی ناشی از ورزش
  • سوزش مداوم معده
  • چین و چروک پوست
نحوه تزریق هیالورونیک اسید مفصلی

عوارض استفاده از هیالورونیک اسید

 در مصارف خوراکی: هیالورونیک اسید در صورتی که به اندازه مصرف شود، به احتمال زیاد ایمن است. اما به ندرت ممکن است موجب بروز واکنش های آلرژیک شود.

در استعمال خارجی روی پوست: هیالورونیک اسید در صورتی که به اندازه مصرف شود، به احتمال زیاد ایمن است. اما به ندرت ممکن است موجب بروز واکنش های آلرژیک شود.

❌ هنگام تزریق درون مفاصل: تزریق هیالورونیک اسید درون مفاصل توسط پزشک، به احتمال زیاد ایمن است. تزریق هیالورونیک اسید درون مفاصل ممکن است موجب بروز قرمزی و درد شود.

❌ هنگام تزریق در چشم: هیالورونیک اسید در صورتی که به طور مناسب استفاده شود، به احتمال زیاد ایمن است. تزریق هیالورونیک اسید درون چشم می تواند موجب بالا رفتن فشار چشم شود اما این عارضه معمولاً طی ۴۸ الی ۷۲ ساعت برطرف می شود.

موارد احتیاط و هشدارها

🔻 خانم های باردار و شیرده

• در دوران بارداری: اطلاعات کافی برای اطمینان از ایمن بودن استفاده از هیالورونیک اسید در دوران بارداری وجود ندارد. برای اطمینان بهتر است از استفاده از آن خودداری شود.

• در دوران شیردهی: اطلاعات کافی برای اطمینان از ایمن بودن استفاده از هیالورونیک اسید در دوران شیردهی وجود ندارد. محققان نمی دانند که آیا این ماده بر شیر مادر تأثیر می گذارد و یا اینکه چه تاثیری ممکن است بر نوزاد داشته باشد. برای اطمینان بهتر است از استفاده از آن خودداری شود.

🔻 بیماری های پوستی

• بیماری اسکلرودرمی (سفت شدن پوست و بافت های همبند): استفاده از هیالورونیک اسید روی پوست، ممکن است زخم های پوستی را در افرادی که به بیماری اسکلرودرمی مبتلا هستند بدتر کند. در این افراد، بهتر است از استفاده آن اجتناب شود.

🔻 تداخلات دارویی

در حال حاضر هیچگونه اطلاعاتی مربوط به تداخلات دارویی هیالورونیک اسید در دسترس نیست.

🔻 زخم ها

• برای تورم (التهاب) و زخم های داخل دهان (مخاط دهان): هیالورونیک اسید را می توان با آب مخلوط کرده و به عنوان دهانشویه استفاده کرد.

تزریق ژل هیالورونیک اسید زیر چشم

🔻 اشکال تزریقی

برای پیری پوست: پزشکان می توانند هیالورونیک اسید را به چین و چروک های پوست تزریق کنند.

• برای آرتروز: تزریق هیالورونیک اسید درون مفاصل از طریق پزشک

دکتر غلامرضا نادری متخصص ارتوپدی ، آرتروسکوپی ، آرتروپلاستی و فلوشیپ جراحی مچ پا در تهران

فهرست مطالب

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.برای پاسخگویی بهتر به سوالات شما لطفا قد، وزن و سن خود را در متن سوال درج کنید همچنین از پرسيدن سوالاتى كه جنبه اورژانس دارند اجتناب كنید.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر رضا دوشنبه ۲۱ خرداد ۳( 5 ماه پیش) تعداد بازدید: 146 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر ببخشید من میتونم باتزریق ژل پاشنه پامو کمی بلند کنم آخه بیشتر موقع با پنجه پاراه میرم ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری دوشنبه ۲۱ خرداد ۳( 5 ماه پیش)

      نه

  • تصویر کاربر آیدا دوشنبه ۲۳ بهمن ۲( 9 ماه پیش) تعداد بازدید: 122 مشاهده پرسش
    سلام‌.آقای‌دکتر‌وقتتون‌بخیر‌
    دخترم14سالشه‌وقدش‌کوتاهه‌‌دکترغددهم‌بردم‌
    گفتن‌باید‌هورمون‌رشدتزریق‌کنه‌.میخواستم‌بدونم‌
    واقعا‌عوارضی‌نداره‌.مطمئن‌بشم
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری دوشنبه ۲۳ بهمن ۲( 9 ماه پیش)

      اگه کوتاهی مرضی نباشه بهتره درمانی نکنید شاید کوتاهی سرشتی باشه و کلا ژنتیکش این باشه

  • تصویر کاربر فاطمه دوشنبه ۱۷ مهر ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 111 مشاهده پرسش
    سلام .خدا قوت .من ۳سال پیش پام پیچ خورد .رفتم دکتر چون باردار بودم ازم عکس نگرفتن
    گفت شبها با پمادچرب کن.حالا با گذشت ۳ سال خیلی متورم هست و درد هم دارم
    اما راه درمان دارم بعد از ۳ سال؟؟؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری دوشنبه ۱۷ مهر ۲( 1 سال پیش)

      بله ممکنه راه درمان باشه 

      باید معاینه و بررسی شامل ام آر آی انجام بشه

  • تصویر کاربر پوران دوشنبه ۱۷ مهر ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 122 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکترقوزک پا ورم کرده خیلی درد دارم به هیچ مسکنی هم جواب نمیده لطفا من را راهنمایی کنیدفقط یخ درمانی که میکنم ساکت میشه
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری پنجشنبه ۱۶ شهریور ۲( 1 سال پیش)

      شرح حال ناقص هست و حتی نگفتید یگ پا ورم داره یا هر دو و سن و سوابق بیماری هم نگفتین

    2. تصویر کاربر پوران پنجشنبه ۱۶ شهریور ۲( 1 سال پیش)
      سلام اقای دکتر ممنو ن که وقت گذاشتید برام فقط قوزک پای چپم ورم کرده و سابقه بیماری هم ندا رم فقط اگه بشه میخوام حضوری بیام مطبتون که ببینید پام رو
    3. تصویر کاربر پوران پنجشنبه ۱۶ شهریور ۲( 1 سال پیش)
      درضمن من ۵۱ سال دارم
    4. تصویر کاربر دکتر رضا نادری دوشنبه ۱۷ مهر ۲( 1 سال پیش)

      می تونید برای معاینه با مطب هماهنگ بفرمایید

    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر عباس پنجشنبه ۱۶ شهریور ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 141 مشاهده پرسش
    با سلام ،آقا هستم 30سال ورزش فوتسال (در حد آماتوری)انجام میدم
    حدود37روز عمل رباط صلیبی قدامی انجام دادم حدود12جلسه فیزیوتراپی انجام دادم حدود120تا125درجه خم میشود دکتر فیزیو تراپ گفت خم زانو شما کمه باید بیشتر سعی تلاش کنی دو سه روزیه روی خم زانو دارم فشار میارم اما الان جلوی زانو موقعه تمرین درد شدیدی داره ولی موقعه استراحت کردن هیچ دردی نداره، ادامه به تمرین بدم یا برنامه دیگری باید انجام بدم لطفا راهنمایم کنید با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری پنجشنبه ۱۶ شهریور ۲( 1 سال پیش)

      به ملایمت و بدون فشار بیش از اندازه تمرین کنید .پیشرفت خوبی داشتین .دوچرخه ثابت هم مفیده

  • تصویر کاربر علیرضا یکشنبه ۵ شهریور ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 172 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام ، عکس مچ پای خانومم هست، پاش پیچ خورده، یک‌دکتر رفتیم گفتم کشیدگی رباط ، دکتر دیگه گفتن شکستگی، خاستم نظر تون رو بدونم و اینکه چه مدت زمان باید در گچ باشه اگه نیاز به گچ هست
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری یکشنبه ۵ شهریور ۲( 1 سال پیش)

      راستش من شكستگى نديدم و بايد گچ باز و معاينه بشن

  • تصویر کاربر میرابوطالبی یکشنبه ۵ شهریور ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 132 مشاهده پرسش
    سلام. وقت بخیر. برای مشکل کف پای صاف با عکسی که از پای پسرم میفرستم چه نوع عمل کف پایی توصیه ای میکنید؟ 13 ساله است. ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری یکشنبه ۵ شهریور ۲( 1 سال پیش)

      نكات بسيار مهمى در معاينه هست كه در تعيين نوع عمل جراحى بسيار كليدى هستن و به صرف راديوگرافى و تصوير ظاهرى پا نمى شه قضاوت كرد 

  • تصویر کاربر حجتی یکشنبه ۱۵ مرداد ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 162 مشاهده پرسش
    سلام و عرض ادب؛
    حسین هستم 37 ساله ساکن نیشابور(خراسان رضوی).دارای مشکل همانژیوم مادرزادی پشت ساق پای چپ که با درد همراه بود.تا سن 16 سالگی درمان خاصی شکل نگرفت که در 16 سالگی عمل آمبولی انجام دادم که از حجم توده همانژویم کاسته شد ولی کامل از بین نرفت.
    اما بعد از آن کم کم پاشنه پا از زمین جدا شد بطوری که امروز فقط روی انگشتان راه میروم که مفصل مچ پا فیکس شده و تغییر شکل داده و زانو هم رو به جلو آمده.علاوه بر مشکل همانژیوم؛مچ پا هم به آن اضافه شد و الان هم با توجه به افزایش وزن مچ پای راست هم فشار زیادی تحمل میکه که راه رفتن برام سخت شده.با توجه به توده همانژیوم خانواده راضی به عمل جراحی نمیشدن ولی با افزایش فشار و درد خواستم راهنمایی بفرمایین چه کاری انجام بدم.
    پیشاپیش از وقتی که برای بنده میزارین کمال تشکر را دارم.ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری یکشنبه ۱۵ مرداد ۲( 1 سال پیش)

      باید معاینه بشین و احتمالا جراحی اصلاحی لازمه 

  • تصویر کاربر amini شنبه ۳۰ اردیبهشت ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 159 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر وققتون بخیر
    من 4 ام اردیبهشت پای چپم به داخل پیچ خورد و توی سی تی که انجام دادم پزشک ارتوپد تشخیص دادن که سینه داخلی پام ترک برداشته و گفتن 4 هفته توی گچ باشه. میخواستم بدونم می تونم گچ پا رو 5 روز زودتر باز کنم؟ با این توضیح که الان قادرم با یک عصا راه برم و مقداری وزنم رو روی پام بندازم. فقط زمانی که فشار استخوان ترک خورده به گچ زیاد میشه، اندکی احساس درد دارم.
    البته دکتر گفتن به عکس گرفتن مجدد نیازی ندارم. آیا این حرف درسته؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری شنبه ۳۰ اردیبهشت ۲( 1 سال پیش)

      لطفا تصویر رادیوگرافی بفرستید!

  • تصویر کاربر جمشید یکشنبه ۱۰ اردیبهشت ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 206 مشاهده پرسش
    نمیتونم واحساس خستکی رو همین زان دارم
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری یکشنبه ۱۰ اردیبهشت ۲( 1 سال پیش)

      نه سن و فرمودین و نه این که سابقه آسیب دارید یا نه 

      در هر حال به دو سه نفر از همکاران در شهر خودتون مراجعه کنید

درحال دریافت اطلاعات
تماس با ما

با ما در تماس باشید

آدرس مطب

شریعتی پایین تر از مترو قلهک ساختمان خانه درسا طبقه ۵ واحد ۱۷

ساعات کار مطب

شنبه و چهارشنبه از ساعت ۱۶ الی ۱۹

دکتر نادری
پرسش از دکتر