منو

علت سردی کف پا را جدی بگیرید!! (۷ بیماری)

سردی کف پا، یک پدیده طبیعی است که به طور ویژه در آب و هوای سرد تجربه می شود. این سردی، هنگامی بروز می دهد که دمای کف پا از دیگر نواحی بدن کمتر باشد. علت سردی کف پا معمولا علامتی از گردش خون ضعیف است. علاوه بر پوشیدن جوراب های گرم، تشخیص و درمان علت های زمینه ای به رفع پدیده یاد شده کمک می کنند.

نشانه سردی کف پا چیست؟

سردی کف پا هنگامی بروز می دهد که دمای کف پا از دیگر نواحی بدن کمتر باشد. برای مثال ممکن است فرد در دست ها احساس گرما کرده اما سرمای شدیدی را در نواحی پا احساس کند. با این که عوامل مختلفی همچون هوای سرد سبب بروز این پدیده می شوند، اما رایج ترین علت آن گردش خون نامناسب در دست و پا است. در صورت احساس این پدیده بهتر است جهت معاینه به پزشک مراجعه کرد.

سردی کف پا چه کسانی را تحت تاثیر قرار می دهد؟

همه افراد می توانند به این علامت دچار شوند. با این حال، افراد مبتلا به مشکلات زیر، سردی کف پا را بیشتر تجربه می کنند:

سردی کف پا چقدر رایج است؟

تجربه سردی کف پا به صورت گاه به گاه طبیعی به شمار می رود. از آن جایی که این علامت، موقت یا ناشی از مشکلات دیگر است، عدد دقیقی را نمی توان برای دفعات بروز آن بیان کرد.

سردی کف پا احساسی ناخوشایند بوده و تا گرم شدن این نواحی ممکن است درد خفیفی نیز تجربه شود. این علامت موقت بوده اما بهتر است جهت اطمینان از عدم وجود مشکلات زمینه ای به پزشک مراجعه شود.

علائم سردی کف پا چیست؟

علائم سردی کف پا می توانند به صورت گاه به گاه یا دائمی بوده و موارد زیر را شامل شوند:

علت سردی کف پا همزمان با گرم بودن بدن 

هنگام قرار گیری در معرض آب و هوای سرد، فرد ممکن است متوجه گرمای بدن و سرمای پاهای خود شود. دست ها و پا ها به دلیل داشتن فاصله بیشتر از قلب، دیر تر گرم می شوند. اما این سردی میتواند علت های متفاوتی داشته باشد که رایج ترین آن ها گردش خون نامناسب است. این مشکل، خود می تواند عارضه جانبی مصرف یک دارو یا بیانگر وجود بیماری های زمینه ای دیگر باشد.

خون هنگام گردش در بدن از عروق خونی مختلفی عبور می کند که این موارد با تنگی، گشادی یا انسداد خود سبب کاهش یا افزایش سرعت و حجم آن می شوند. عملکرد نامناسب عروق نواحی پا سبب کاهش سرعت خون و در نهایت سردی این نواحی می شود. سردی کف پا می تواند علامتی از یک بیماری زمینه ای باشد. از جمله مشکلاتی که گردش خون را تحت تاثیر قرار می دهند می توان به موارد زیر اشاره کرد:

سردی پا یا کف پا بر اثر مصرف دارو 

برخی دارو ها با اثر بر عملکرد گردش خون سبب بروز سردی کف پا می شوند. از جمله این دارو ها می توان نمونه های زیر را نام برد:
  • بتا بلاکر ها
  • ارگوتامین ها
  • سودوافدرین ها 

سردی کف پا چگونه تشخیص داده می شود؟

علائم سردی کف پا می توانند با دیگر بیماری ها و دارو های مصرفی ارتباط داشته و پزشک به همین دلیل، تشخیص علت این پدیده را با پرسیدن سوالاتی درباره سابقه پزشکی بیمار شروع می کند. سپس، یک معاینه فیزیکی جهت بررسی وجود هر گونه آسیب عصبی یا جراحت مرتبط با این علامت انجام می شود. پزشک با تجویز برخی آزمایش ها همچون آزمایش خون یا تصویر برداری احتمال ابتلا به بیماری هایی همچون کم خونی و مشکلات قلبی را بررسی می کند. 

تست شاخص پایی – بازویی، از دیگر آزمایش های به کار رفته در این زمینه است که در آن با استفاده از کاف فشار سنج میزان جریان خون در نواحی مختلف پا سنجیده می شود. به کمک این آزمایش می توان ابتلا به بیماری شریان های محیطی را تشخیص داد. سردی کف پا، حتی در صورت بروز گاه به گاه نیز باید توسط پزشک معاینه شود تا از عدم وجود مشکلات زمینه ای اطمینان به دست آید

درمان سرد بودن کف پا

سردی کف پا چگونه درمان می شود؟

سردی کف پا به روش های متعددی درمان می شود. درمان مشکلات زمینه ای و قطع مصرف دارو های مرتبط با این عارضه، از جمله اقدامات درمانی به شمار می روند. بهتر است قبل از قطع مصرف دارو های مصرفی خود، در این باره با پزشک مشورت کرد. روش های خانگی درمان سردی پا شامل موارد زیر هستند:

چه مدت پس از درمان می توان احساس بهتری را تجربه کرد؟

مدت زمان دستیابی به احساس خوب پس از درمان، به عامل بروز مشکل بستگی دارد. برخی افراد با پوشیدن جوراب های گرم احساس راحتی کرده و برخی دیگر به دلیل ابتلا به مشکلات زمینه ای باز هم احساس سرما خواهند داشت. افراد می توانند پس از مشورت با پزشک، بهترین درمان را برای خود انتخاب کنند.

چگونه می توان خطر ابتلا به سردی کف پا را کاهش داد؟

افراد می توانند با انجام اقدامات زیر از ابتلا به سردی کف پا پیشگیری کنند:

چه زمانی باید به پزشک مراجعه شود؟

در صورت احساس سردی در نواحی پا و عدم موفقیت درمان های خانگی باید به پزشک مراجعه شود. با این که تجربه گاه به گاه سردی پا طبیعی است اما بروز متداول آن را نباید نادیده گرفت. در صورتی که بی حسی، درد شدید و زخم پا بهبود نیافته یا با از دست رفتن احساس لمس همراه باشد، یا سردی فقط در یک پا احساس شود، باید فورا با پزشک خود تماس گرفت.

دکتر رضا نادری فوق تخصص ارتوپد در تهران 

فهرست مطالب

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.برای پاسخگویی بهتر به سوالات شما لطفا قد، وزن و سن خود را در متن سوال درج کنید همچنین از پرسيدن سوالاتى كه جنبه اورژانس دارند اجتناب كنید.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر فرشاد چهارشنبه ۱۶ فروردین ۲( 2 ماه پیش) تعداد بازدید: 85 مشاهده پرسش
    سلام جوانی هستم ۲۷ ساله ۹ ماه پیش عمل acl انجام دادم جوری که قبل عمل پام قفل بود اصلا نمیتونستم خم کن الان کامل خم و راست و پام صافمیکنم اما نمیتونم بدوم درد دارم و موقع خم و راست کردن صدای تق تق از زانو میادحدود ۲۰ جلسه هم فیزیوتوراپی رفتم تقریبا ۲ ماه پیش به جراحم مراجعه کردم و تزریق ۳ مرحله ای پی آر پی نوشت و یک مرحله انحام دادم وخیلی تاثیر گذاشت اون موقع حتی نمیتونستم از پله ها برم بالا الان مشکل دویدن و کمی لنگ دارم موقع راه رفتن
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۱۶ فروردین ۲( 2 ماه پیش)

      به نظر من باید به تمرین و تقویت عضله ادامه بدین اگه زانو درمعاینه پایدار هست

  • تصویر کاربر فائزه شنبه ۲۷ اسفند ۱( 2 ماه پیش) تعداد بازدید: 84 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    من بیست و یک سالمه
    من پاهام پرانتزی هست، آیا در گذشت زمان وخیم تر می شه؟ با ورزش می شه درستش کرد یا نیاز به عمل جراحی داره؟
    من پاهام به نسبت بالاتنم خیلی کوتاهه، آیا می شه حد اقل دو سه سانت بلند تر بشه؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری شنبه ۲۷ اسفند ۱( 2 ماه پیش)

      با ورزش درست نمی شه ولی زانوی پرانتزی همیشه هم اصلاح لازم نداره 

      بر اساس شدت عارضه و علایم تصمیم گیری می شه 

  • تصویر کاربر علی شنبه ۲۷ اسفند ۱( 2 ماه پیش) تعداد بازدید: 104 مشاهده پرسش
    سلام . آقای دکتر خسته نباشید. ۳ ماه پیش مچ پای من پیچ خورد توی والیبال . هنوز قوزک پام ورم داره و کمی درد میکنه. واینکه هنگام رساندن دست ها به نوک انگشتان پا احساس درد یا کشش پشت زانو و عضلات پشت ساق پا ندارم و یا احساس درد و کشش خیلی کمتر از پای سالم است.
    1. تصویر کاربر علی سه شنبه ۲۳ اسفند ۱( 2 ماه پیش)
      سوال رو جواب ندادین
    2. تصویر کاربر دکتر رضا نادری شنبه ۲۷ اسفند ۱( 2 ماه پیش)

      معاینه و بررسی احتمالا شامل ام آرآی لازمه

    3. نمایش سایر 1 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
مقالات پیشنهادی
تماس با ما

با ما در تماس باشید

آدرس مطب

شریعتی پایین تر از مترو قلهک ساختمان خانه درسا طبقه ۵ واحد ۱۷

ساعات کار مطب

شنبه و چهارشنبه از ساعت ۱۶ الی ۱۹

دکتر نادری
پرسش از دکتر