منو

پوکی استخوان از علائم تا روش های درمان آن

پوکی استخوان می تواند استخوان‌ها را به قدری شکننده کند که زمین خوردن یا فشار اندک مانند خم شدن یا سرفه باعث شکستگی استخوان شود. اما درمان پوکی استخوان چیست؟ شکستگی‌های ناشی از پوکی استخوان اغلب در مفصل‌ ران، مچ دست، ستون فقرات رخ می‌دهند.


تعریف پوکی استخوان

استخوان یک بافت زنده است که دائما تخریب و جایگزین می‌شود. پوکی استخوان زمانی رخ می‌دهد که تولید استخوان جدید نمی‌تواند برداشت استخوان قدیمی و فرسوده را جبران کند.

پوکی استخوان مردان و زنان را از هر نژادی درگیر می‌کند. ولی خانم‌های سفیدپوست و شرقی به خصوص آنها که مسن‌تر و در سنین بعد از یائسگی هستند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به پوکی استخوان می‌باشند. بعضی داروها، رژیم غذایی سالم و تمریناتی که با تحمل وزن همراه هستند می‌توانند به پیشگیری از پوکی استخوان یا تقویت استخوان‌های ضعیف شده کمک کنند.

پوکی استخوان چیست

علائم پوکی استخوان

در مراحل اولیه پوکی استخوان، معمولا علامتی وجود ندارد، ولی در موارد پیشرفته‌ ممکن است علایم و نشانه‌های زیر بروز پیدا کنند:

❇ کمر درد، ناشی از شکستگی یا در هم فرو رفتن مهره‌ها

❇ کوتاه شدن قد به مرور زمان

❇ قوز و خمیدگی قامت

❇ شکستگی استخوان آسان‌تر از آنچه انتظار می‌رود.

علل پوکی استخوان

 همان طور که گفته شد استخوان‌های شما دائما در حال بازسازی هستند، یعنی استخوان جدید ساخته می‌شود و استخوان قدیمی تخریب می‌شود. وقتی جوان هستید، بدن شما استخوان جدید را سریع‌تر از تخریب استخوان قدیمی می‌سازد و بنابراین توده استخوانی شما افزایش می‌یابد. اغلب افراد در اوایل دهه بیست تا سی سالگی حداکثر توده استخوانی را دارند. با افزایش سن، سرعت تخریب استخوان از سرعت ساخته شدن آن بیشتر می‌شود.

این که شما تا چه میزان احتمال ابتلا به پوکی استخوان دارید تا حدی بستگی به این دارد که در دوره جوانی چه میزان توده استخوانی کسب کرده اید؟ هرچه توده استخوانی شما بیشتر باشد، شما ذخیره استخوانی بیشتری دارید و احتمال ابتلای شما به پوکی استخوان کمتر است.

عوامل پوکی استخوان

بعضی از عوامل می‌ توانند احتمال ابتلا به پوکی استخوان را زیاد می‌کنند:

عوامل خطر غیر قابل تغییر

بعضی از عوامل خطر بروز پوکی استخوان، خارج از کنترل شما هستند، مثل:

❇ جنس

بانوان در مقایسه با آقایان بیشتر در خطر ابتلا به پوکی استخوان هستند.

❇ سن

هر چه سن بالاتر برود، احتمال ابتلا به پوکی استخوان بیشتر می‌شود.

❇ نژاد

اگر نژاد سفید یا شرقی دارید، بیشتر در معرض پوکی استخوان هستند.

❇ سابقه خانوادگی

اگر والدین، خواهر، برادر شما پوکی استخوان داشته باشند. شما نیز در معرض خطر هستید مخصوصا اگر پدر یا مادر شما دچار شکستگی مفصل ران شده باشند.

❇ جثه

هرچه جثه شما کوچک‌تر باشد، بیشتر در معرض ابتلا به پوکی استخوان هستید.

هورمون‌ها

❇ هورمون‌های جنسی

کاهش میزان استروژن در زمان یائسگی یکی از قوی‌ترین فاکتورهای خطر ایجاد پوکی استخوان می‌باشد. خانم‌ها همچنین در جریان درمان برخی سرطان‌ها نیز دچار افت میزان استروژن می‌شوند. آقایان با افزایش سن، دچار کاهش میزان تستوسترون (هورمون جنسی مردانه) می‌شوند. این اتفاق در مردانی که به دلیل سرطان پروستات درمان می‌شوند نیز روی می‌دهد.

❇ مشکلات تیروئید

افزایش بیش از حد هورمون‌های تیروئیدی نیز باعث از دست رفتن استخوان می‌شود. این وضعیت در صورت بیش‌فعالی تیروئید یا در اثر مصرف بیش از حد هورمون تیروئید برای درمان کم کاری تیروئید نیز بروز می‌کند.

❇ سایر غدد

پوکی استخوان در صورت بیش فعالی غدد پارا تیروئید و آدرنال (فوق کلیوی) نیز اتفاق می‌افتد.

تشخیص پوکی استخوان

عوامل تغذیه‌ای

❇ مصرف کلسیم ناکافی

 کمبود طولانی مدت کلسیم. نقش مهمی در بروز پوکی استخوان دارد. کمبود مصرف کلسیم باعث کاهش تراکم استخوانی و افزایش خطر شکستگی می‌شود.

❇ اختلالات خوردن

 افرادی که دچار بی اشتهایی عصبی هستند در معرض خطر بالای پوکی استخوان می‌باشند. مصرف ناکافی غذا باعث کاهش کالری دریافتی و مقدار پروتئین و کلسیم جذب شده توسط بدن می‌شود. در خانم‌ها، این نوع بی‌اشتهایی می‌تواند عادت ماهیانه را متوقف ساخته، استخوان‌ها را ضعیف‌تر کند. در آقایان، بی‌اشتهایی عصبی، مقدار هورمون‌های جنسی را کم و استخوان‌ها را ضعیف می‌کند.

❇ جراحی‌های دستگاه گوارش

عمل جراحی برای کاهش سایز معده (بای‌ پس معده) یا برداشتن بخشی از روده باریک، سطح مورد نیاز برای جذب مواد مغذی شامل کلسیم، را کم می‌کند.

کورتون‌ها و سایر داروها

استفاده طولانی مدت از کورتون خوراکی یا تزریقی، فرآیند بازسازی استخوان را مهار می‌کند. پوکی استخوان بر اثر استفاده از داروهای ضد صرع، ضد سرطان، داروهای مصرفی برای حفظ اعضای پیوند شده و بعضی داروهای ضد رفلاکس نیز می‌تواند ایجاد شود.

شیوه زندگی

بعضی عادات ناپسند خطر ابتلا به پوکی استخوان را زیاد می‌کنند.

❇ کم تحرکی

کسانی که مدت‌های طلانی در حال نشستن و بی حرکتی هستند، بیش از افراد فعال پوکی استخوان می‌گیرند. هر نوع تمرین، ورزش و فعالیت شامل تحمل وزن که باعث بهبود تعادل و اصلاح وضعیت بدن شود، برای استخوان‌ها مفید است به ویژه راه رفتن، دویدن، پریدن، رقصیدن و وزنه زدن.

❇ مصرف بیش از حد الکل

 مصرف مداوم بیش از دو وعده مشروب الکلی در روز خطر پوکی استخوان را زیاد می‌کند.

❇ مصرف دخانیات

مصرف دخانیات (سیگار و قلیان) باعث تضعیف استخوان می‌شود.

پیامدهای پوکی استخوان

جدی‌ترین پیامد پوکی استخوان، شکستگی‌های استخوان‌ها به ویژه در مفصل ران و ستون فقرات می‌باشد. شکستگی‌های مفصل ران اغلب بر اثر افتادن به وجود می‌آیند و ممکن است باعث ناتوانی و حتی مرگ و میر به دلیل عوارض بعد از عمل به ویژه در افراد مسن‌تر شوند.

شکستگی‌های ستون فقرات گاهی حتی بدون افتادن نیز ایجاد می‌شوند (مثلا بر اثر سرفه و عطسه). گاهی مهره‌ها آن قدر ضعیف می‌شوند که جسم مهره در هم فرو می‌رود و ایجاد کمر درد، کوتاه شدن قد و گوژ پشتی می‌کند.

درمان پوکی استخوان

برای پوکی استخوان به چه دکتری باید مراجعه کرد

برای تشخیص و درمان پوکی استخوان، یک پزشک ارتوپدی می تواند به شما در کنترل بیماری و بهبود کیفیت زندگی کمک کند. پزشکان ارتوپدی در شرایط، آسیب ها و بیماری های مرتبط با سیستم اسکلتی عضلانی، از جمله شرایطی مانند پوکی استخوان، تخصص دارند. آنها در این زمینه خاص متخصص هستند و می توانند بهترین درمانهای موجود را به شما ارائه دهند.

تشخیص پوکی استخوان

توصیه می‌شود در همه خانم‌های مسن‌تر از ۶۵ سال، تراکم استخوان اندازه‌گیری شود. بعضی معتقدند آقایان ۷۰ ساله به بالا نیز بررسی شوند. اگر فردی مبتلا به فاکتورهای خطر ذکر شده در بالا باشد یا داروهای خاصی مصرف کند، ممکن است این بررسی (سنجش تراکم استخوان) در سنین پایین‌تری مورد نیاز باشد.

سنجش تراکم استخوان با دستگاهی انجام می‌شود که در آن از مقادیر کم اشعه‌ی X برای تعیین نسبت مواد معدنی در استخوانی استفاده می‌شود. این یک روش بدون درد است که طی آن شما روی یک تخت مخصوص دراز می‌کشید و یک اسکنر از روی بدن شما می‌گذرد. در اغلب موارد استخوان‌های مفصل ران، مچ دست و ستون فقرات بررسی می‌شوند.

برای درمان پوکی استخوان چه باید کرد

درمان پوکی استخوان ممکن است شامل ورزش، مکمل های ویتامین و مواد معدنی و داروها باشد. ورزش و مکمل اغلب برای جلوگیری از پوکی استخوان پیشنهاد می شود. هنگامی که می دانید پوکی استخوان دارید، گزینه های زیادی برای درمان این بیماری و تقویت استخوان ها برای جلوگیری از شکستگی در اختیار دارید.

با پزشک خود در مورد آنچه به احتمال زیاد به شما کمک می کند صحبت کنید. ممکن است چند روش مختلف را در یک زمان امتحان کنید، از جمله داروها، تغییر رژیم غذایی و عادات ورزشی و سایر انتخاب های سبک زندگی.

داروی پوکی استخوان

داروی پوکی استخوان

توصیه‌های درمانی بر اساس تخمین خطر شکستگی استخوان شما طی ۱۰ سال آینده که با کمک اطلاعات بدست آمده از سنجش تراکم استخوان بدست می‌آید، انجام می‌شوند. اگر این خطر زیاد نباشد، درمان ممکن است غیر دارویی و صرفا متمرکز بر شیوه زندگی، ایمنی و تغییر عوامل خطرساز برای پوکی استخوان باشد.

برای مردان و زنانی که در معرض خطر بیشتر بروز شکستگی هستند، بیشترین داروی مورد استفاده بیس فسفونات‌ها مانند آلندرونیت (Fosamax) می‌باشد. عوارض جانبی‌ این دسته از داروها عبارتند از تهوع، درد شکم، اختلال در بلع و خطر التهاب و زخم مری.

اگر دارو به درستی مصرف شود (ناشتا، به همراه آب و اجتناب از دراز کشیدن به مدت نیم ساعت پس از مصرف دارو) احتمال بروز این عوارض کمتر است. اشکال تزریقی این دسته دارویی به صورت فصلی یا سالانه تزریق می‌شوند (وریدی) و باعث عوارض گوارش نمی‌شوند ولی بسیار گران هستند.

استفاده از بیس فسفونات‌ها به مدت بیش از ۵ سال ممکن است منجر به عارضه نادری شود که عبارت است از شکستگی تنه استخوان ران. این داروها ندرتا ممکن است باعث تخریب استخوان فک هم بشوند که می‌تواند به دنبال کشیدن دندان ایجاد شود. قبل از شروع مصرف این دسته از داروها، توصیه می‌شود یک معاینه دندانپزشکی انجام شود.

درمان هورمونی پوکی استخوان

استروژن اگر به فاصله کمی پس از یائسگی تجویز شود، می‌تواند به حفظ تراکم استخوان کمک کند. ولی درمان با استروژن خطر ابتلا به لخته شدن خون در عروق، سرطان رحم و سرطان پستان را زیاد می‌کند.

رالوکسیفن (Evista) اثرات مفید استروژن را بر تراکم استخوان تقلید می‌کند ولی بعضی از خطرات مصرف استروژن را ندارد. استفاده از این دارو ممکن است حتی خطر ابتلا به بعضی انواع سرطان پستان را کم کند. گرگرفتگی، یک عارضه شایع این دارو می‌باشد. این دارو نیز می‌تواند خطر بروز لخته خون در عروق را زیاد کند.

در مردان پوکی استخوان می‌تواند بر اثر کاهش تدریجی میزان تستوسترون (هورمون جنسی مردانه) ناشی از پیر شدن اتفاق بیفتد. درمان با جایگزین کردن تستوسترون می‌تواند باعث افزایش تراکم استخوان شود ولی داروهای ضد پوکی استخوان به تنهایی یا به همراه تستوسترون اثر بهتری در مردان دارند تا تستوسترون به تنهایی.

سایر داروهای درمان پوکی استخوان

در صورتی استفاده می‌شوند که شما نتوانید سایر داروها را تحمل کنید یا آنکه پوکی استخوان خیلی شدید باشد، این داروها عبارتند از:

❇ Denosumab) Prolia)

به صورت زیر جلدی و هر شش ماه یک بار تزریق می‌شود. شایع‌ترین عوارض آن کمر درد و درد عضلانی است.

❇ Teriparatide) Forteo)

دارویی قوی و مشابه هورمون پاراتیروئید است که تولید استخوان را تحریک می‌کند و به صورت زیر جلدی تزریق می‌شود. پس از دو سال درمان با آن، یک داروی ضد پوکی استخوان دیگر برای حفظ استخوان ساخته شده و به آن اضافه می‌شود. از این دارو تنها در بیماران با پوکی استخوان شدید استفاده می‌شود.

شیوه زندگی در بیماران مبتلا به پوکی استخوان

توصیه‌های زیر می‌توانند خطر ابتلا به پوکی استخوان یا بروز شکستگی در استخوان‌ها را کم کنند:

❇ سیگار نکشید. سیگار کشیدن خطر بروز شکستگی و کاهش تراکم استخوان را زیاد می‌کند.

❇ از مصرف بیش از حد الکل اجتناب کنید. مصرف بیش از دو وعده مشروب الکلی در روز استخوان سازی را کاهش می‌دهد. به علاوه مستی خطر افتادن را نیز زیاد می‌کند.

❇ از افتادن خود جلوگیری کنید. کفش پاشنه کوتاه به پا کنید و منزل خود را از نظر سیم برق روی زمین، لبه‌های فرش و سطوح لغزنده بررسی کنید. اتاق‌ها را روشن و پرنور نگه دارید. داخل و خارج درب حمام یا کابین دوش خود دستگیره‌های بزرگ فلزی سرتاسری نصب کنید و مطمئن شوید که تختخواب شما به گونه‌ای هست که به آسانی می‌توانید به آن وارد و از آن خارج شوید.

پیشگیری از پوکی استخوان

سه عامل برای حفظ سلامت استخوان‌ها در تمام طول زندگی ضروری هستند:

کلسیم

مردان و زنان در سن ۵۰- ۱۸ سالگی نیاز به ۱۰۰۰ میلی گرم کلسیم در روز دارند. این میزان برای زنان ۵۰ سال به بالا و مردان ۷۰ سال به بالا، ۱۲۰۰ میلی گرم است. منابع خوب کلسیم عبارتند از:

❇ لبنیات کم چرب (۳۰۰ – ۲۰۰ میلی گرم کلسیم در هر وعده)

❇ سبزیجات با برگ‌های سبز تیره

❇ ماهی سالمون یا ساردین کنسرو شده استخوان‌دار

❇ سویا و مشتقات آن

❇ دانه‌های غلات و آب پرتقال غنی شده با کلسیم

اگر میزان کلسیم دریافتی شما در رژیم غذایی ناکافی باشد، باید از مکمل‌های کلسیم استفاده کنید. استفاده از کلسیم بیش از حد ممکن است سبب بیماری قلبی و سنگ کلیه شود.

ویتامین D

ویتامین D، توانایی بدن شما را برای جذب کلسیم افزایش می‌دهد. اغلب افراد، به میزان کافی ویتامین D را از نور خورشید می‌گیرند. ولی اگر در ارتفاعات زندگی می‌کنید، یا خانه‌نشین هستید یا به طور روزمره از ضد آفتاب استفاده می‌کنید ممکن است نیاز به مکمل ویتامین D داشته باشید. مقدار مورد نیاز روزانه ویتامین دی ۶۰۰-۸۰۰ واحد است. در صورت کمبود ویتامین D مقادیر تا ۴۰۰۰ واحد در روز ممکن است نیاز باشد.

درمان پوکی استخوان

ورزش و تمرین

ورزش کردن، به شما کمک می‌کند که استخوان‌های قوی داشته باشید. صرف نظر از این که کی شروع به ورزش کنید، ورزش برای استخوان‌های شما مفید است، ولی شما بیشترین بهره را زمانی از ورزش می‌گیرید که در جوانی شروع کنید و در طول زندگی خود به ورزش ادامه دهید.

ترکیبی از تمرینات با تحمل وزن و تمرینات قدرتی مناسب است. تمرینات قدرتی (با وزنه) عضلات و استخوان های اندام‌های فوقانی و قسمت‌های فوقانی ستون فقرات را قوی می‌کنند و تمرینات با تحمل وزن مثل راه رفتن، دویدن، بالا رفتن از پله‌ها، طناب زدن و اسکی، بر اندام‌های تحتانی، مفاصل ران و قسمت‌های تحتانی ستون فقرات شما، اثر مثبت دارند.

شنا، دوچرخه سواری و تمرین روی دستگاه‌هایی مثل الیپتیکال (Elliptical) گرچه باعث تقویت سیستم قلبی و عروقی می‌شوند، چون در آنها تحمل وزن کافی انجام نمی‌شود، برای سلامت استخوان‌ها به اندازه تمرینات با تحمل وزن، مفید نیستند.‌


دکتر غلامرضا نادری متخصص ارتوپدی ، آرتروسکوپی ، آرتروپلاستی و فلوشیپ جراحی مچ پا در تهران

برای پرسش از دکتر، روی لینک مشاوره پزشکی کلیک کنید.

فهرست مطالب
  • تصویر کاربر هاله دوشنبه ۲۳ بهمن ۲( 2 ماه پیش) تعداد بازدید: 71 مشاهده پرسش
    با سلام مدت زیادی است زیر انگشتان پای راست(کف) دچار سوزش و بیحسی شده است در راه رفتن طولانی سوزش و سوزن شدن زیاد می شود گاهی حرکت دادن پا سخت میشود وقتی استراحت میکنم یا کف پا رابه سمت بالا نگه میدارم بهتر میشود.نمیدانم باید به متخصص ارتوپد مراجعه کنم یا مغز و اعصاب
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری دوشنبه ۲۳ بهمن ۲( 2 ماه پیش)

      یک نوار عصب نزد همکاران متخصص اعصاب انجام بدین اگر مشکل مربوط به نوروپاتی وجود نداشت به ارتوپد مراجعه کنید

      مطلب مربوط به نورومای مورتون رو هم در همین وبسایت مطالعه کنید

  • تصویر کاربر عارفه دوشنبه ۲۳ بهمن ۲( 2 ماه پیش) تعداد بازدید: 50 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام
    من مدت چندین ماه درد در ناحیه خط کشاله ی سمت راست ران داشتم(خط عروسکی) - ام آر آی- رادیوگرافی- آزمایش خون - تست عصب عضله همه را انجام دادم و چیزی نبود- نهایتا پزشک گفت دکتر زنان بروم شاید شروع کنسل تخمدان باشد - دکتر زنان هم برای سه دوره به من قرص مدروکسی پروژسترون داد تا آماده شوم برای کورتاژ تشخیصی - متاسفانه این سه ماه قرص مدروکسی خوردن به شدت وزنم را افزایش داد و در حال حاضل زانوی سمت چپ به شدت خیلی وحشتناک دچار درد شده و هیچ قرض و پمادی هم تاثیر روی آن ندارد؟ آیا ممکن است این درد زانو به مشکلات تخمدان ارتباطی داشته باشد؟
    ممنون میشم راهنمایی بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری دوشنبه ۲۳ بهمن ۲( 2 ماه پیش)

      بیشتر مربوط به اضافه وزن هست احتمالا

  • تصویر کاربر محمد دوشنبه ۲۳ بهمن ۲( 2 ماه پیش) تعداد بازدید: 58 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر بنده اقای ۲۳ ساله هستم که ۱۱۰ کیلو وزن ..حدود ۱۰ روز بود که ورزش میکردم و دیروز صبح که تازه پیاده روی رو شروع کرده بودم یهو روی پای چپم و انگشت کناری شصت درد و تیری کشید که هنوزم هنگام راه رفتن و بلند شدن درد شدیدی داره لطفا راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری دوشنبه ۲۳ بهمن ۲( 2 ماه پیش)

      معاینه و بررسی لازمه 

      آزمایش اسید اوریک هم بدین

  • تصویر کاربر آیدا دوشنبه ۲۳ بهمن ۲( 2 ماه پیش) تعداد بازدید: 51 مشاهده پرسش
    سلام‌.آقای‌دکتر‌وقتتون‌بخیر‌
    دخترم14سالشه‌وقدش‌کوتاهه‌‌دکترغددهم‌بردم‌
    گفتن‌باید‌هورمون‌رشدتزریق‌کنه‌.میخواستم‌بدونم‌
    واقعا‌عوارضی‌نداره‌.مطمئن‌بشم
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری دوشنبه ۲۳ بهمن ۲( 2 ماه پیش)

      اگه کوتاهی مرضی نباشه بهتره درمانی نکنید شاید کوتاهی سرشتی باشه و کلا ژنتیکش این باشه

  • تصویر کاربر راحله شنبه ۷ بهمن ۲( 3 ماه پیش) تعداد بازدید: 71 مشاهده پرسش
    با سلام، بنده خانمی 40 ساله با قد 160 و وزن 78 می‌باشد. در خرداد ماه سال 1401 مچ پایم یعنی نازک نی را پین گذاشته شده است. میخواستم بدانم آیا لازم است پین را خارج کنم یا نه برایتان عکس پایم را ارسال می‌نمایم. چرا که می‌ترسم با درآوردن پین استخوان پایم بخاطر مهره‌هایی که به آن پیچ شده سوراخ شده و با کوچکترین ضربه دوباره بشکند. همچنین مثلا پایم جایی گیر کند و محکم پایم را برای نیفتادن در زمین به زمین بزنم تا مدتی احساس ناخوشایند دارم مثلا یه دفعه درد میکنه یا سفتی احساس میکنم.
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری شنبه ۷ بهمن ۲( 3 ماه پیش)

      oخطر شکستگی مجدد نداره

      می تونید خارجش کنید

  • تصویر کاربر جواد دوشنبه ۲۳ بهمن ۲( 2 ماه پیش) تعداد بازدید: 82 مشاهده پرسش
    سلام. بنده ۲۳ سالمه بدون سابقه تروما یا اتفاق خاصی از حدود ۶ ماه قبل به تدریج دیدم وقتیکه روی پنچه پای چپ میرم درد میگیره. درد موقع استراحت نبود. دو ماه قبل عکس و MRI شدم و چند روز قبل هم CT scan که خدمتتون ارسال می‌کنم لینکشون رو. درد فقط اگر رو پنجه برم آزار دهنده هست. به صورت نیمه‌حرفه‌ای پارکور و ژیمناستیک و کوهنوردی انجام دادم قبلاً که البته طی یکسال اخیر نبودن. ضمناً ۵ سال قبل هم همین پا در ژیمناستیک، پیچ خوردگی بسیار شدید به داخل براش رخ داد ولی گچ گرفته نشد. دکتر بهادر اعلمی دو ماه بعد معاینه کردن و گفتن باید اولش گچ گرفته می‌شد ولی دیگر کار خاصی نیاز نیس. همچنین گفتن مفاصل من نرمی بیش از حد دارد.
    https://pacs-mousavi.zums.ac.ir/metric/rh/3944439326
    https://pacs-mousavi.zums.ac.ir/metric/rh/3244804108
    https://pacsghalb.umsha.ac.ir/study/HisLinkToPacs/WebViewer/7b511ed0986f12378fa20df5b905fca9/3858866
    تشخیص شما چیه و چه درمانی بهتر هست تا من بتونم ورزش ها یا پیاده روی طولانی رو انجام بدم.
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری شنبه ۷ بهمن ۲( 3 ماه پیش)

      لینک باز نشد 

      باید برای معاینه تشریف بیارید

    2. تصویر کاربر جواد یکشنبه ۸ بهمن ۲( 3 ماه پیش)
      دکتر سه تا لینک مجزا هستن ، هر کدوم رو کپی بفرمایید باز می شوند ، من امتحان کردم مجدد
      هر سطر یک لینک هست خودش
    3. تصویر کاربر جواد یکشنبه ۸ بهمن ۲( 3 ماه پیش)
      من مجدد امتحان کردم ، همشون باز شدن ، هر سطر یک لینک هست
    4. تصویر کاربر جواد شنبه ۱۴ بهمن ۲( 3 ماه پیش)
      دکتر میشه جواب بدین؟ چون نوبت دهی ۶ ماه آینده هست و در این مدت ممکنه کلاپس بیشتر بشه و درمان سخت تر
    5. تصویر کاربر دکتر رضا نادری دوشنبه ۲۳ بهمن ۲( 2 ماه پیش)

      برای تشخیص و درمان معاینه لازمه نه صرفا دیدن تصاویر 

      شما نوبت رو بگیرید و بعد روی واتساپ به منشی من پیام بدین

    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر سبحان شنبه ۷ بهمن ۲( 3 ماه پیش) تعداد بازدید: 61 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر تقریبا 1 ماه پیش عمل ترمیم تاندون پا برای پسرم انجام شده (۱۴سالشه) اما همچنان از شدت درد داد و فریاد میکنه احتمال داره عصب پاش آسیب دیده باشه؟! و در چه مدت زمان طول میکشه که دردش رفع بشه و بهبود حاصل بشه؟ چون هر روز دردش بیشتر میشه
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری شنبه ۷ بهمن ۲( 3 ماه پیش)

      ترمیم کدوم تاندون؟؟؟

      حتما به دکتر خودش نشونش بدین چون این مقدار درد نرمال نیست

  • تصویر کاربر مهناز شنبه ۷ بهمن ۲( 3 ماه پیش) تعداد بازدید: 53 مشاهده پرسش
    سلام چناب دکتر خانوم۴۲ساله هستم با وزن۸۰کیلو و قد۱۶۶چند روزی هست که روی پام یه برامدگی به وجود اومده انگار که استخوان روی پام ورم کرده باشه هیچ دردی هم نداره میشه راهنمایی کنید ممکنه گانگلیون باشه؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری شنبه ۷ بهمن ۲( 3 ماه پیش)

      به احتمال زیاد همونه و اگه درد نداره اقدامی لازم نیست فعلا

  • تصویر کاربر Yaser شنبه ۷ بهمن ۲( 3 ماه پیش) تعداد بازدید: 84 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید.
    من موقع نشستن نمیتونم روی پاشنه پام بشینم یعنی پای راستم اوکیه ولی پاشنه پایم چپم رو نمیتونم بچسبونم به زمین و موقعی که میخوام جفت پاشنه های پای خودم رو زمین بزارم تعادلمو از دست میدم یا موقع بالا رفتن از راه پله یا سربالایی روی پنجه پام راه میرم و احساس میکنم اینگونه راه رفتن باعث کمر درد هم شده برام.
    ممنون میشم ازتون راهنمایی کنید به چه متخصصی مراجعه کنم‌
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری شنبه ۷ بهمن ۲( 3 ماه پیش)

      باید به همکاران ارتوپد مراجعه کنید

  • تصویر کاربر علی شنبه ۷ بهمن ۲( 3 ماه پیش) تعداد بازدید: 64 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خسته نباشید دکتر من زانومو عمل انجام دادن آقای دکتر گفتن نرمی کشک داشتی پشت استخون کشکک منو سوراخ کردن که خون بیاد ترمیم بشه الان بعد از مدت ۵ ماه هنوز درد میکنه ورزشم فوتبال بود دیگه نمیتونم انجام بدم و اینکه صدای خیلی بدی پشت کشکک من میخوره خودشون گفتن میخواستم بدونم کاری میشه کرد اون ضایعه پربشه یا روشی وجود داره ۲۳ سالمه همه میگن ورزشتو عوض کن تا اخر همینطور میمونه
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری شنبه ۷ بهمن ۲( 3 ماه پیش)

      باز هم باید با جراحتون مشورت کنید 

      شاید تزریق اسیدهیالورونیک مفید باشه

درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر شهرزاد چهارشنبه ۲ تیر ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 207 مشاهده پرسش
    با سلام
    خدمت دکتر دکتر پزشک ماهر و برتر ایران
    قبلا توسط شما ویزیت شدم
    نیاز به پیوند تاندون مچ پا
    نیاز به جراحی فرمودید
    با بیمه بازنشستگی نفت عمل می کنید
    در پرداخت مبلغ مشکل دارم
    سپاس
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۲ تیر ۰( 2 سال پیش)

      درود

      در هر حال هزینه خواهد داشت و بخشی از هزینه با بیمه هست

  • تصویر کاربر حسین پنجشنبه ۲۰ خرداد ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 584 مشاهده پرسش
    سلام، مادر من 60 ساله و دارای سرطان ملیوم مولتیپل هست، سه ماه هست شیمی درمانی میکند، یک ماه هم هست سیمان پزشکی در فقرات تزریق کردن، حدود سه ماه هست درد زیادی در پاها(مخصوصا انگشتان، کف) و کف دستها دارن و درد در پای چپ و دست چپ بیشتر است، روزانه حداقل پنج بار پاهاش رو ماساژ میدیم با روغن زیتون، اما فایده ندارد ، پودر منیزیم هم خوردن تا منیزیم خونشون جبران بشه اما نشد، بیمار چهار ماه هست قابلیت حرکت ندارن به دلیل مشکل پوکی استخوان و کم خونی دارن
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری پنجشنبه ۲۰ خرداد ۰( 2 سال پیش)

      درود

      بهتره راديوگرافى انجام بدن و احتمالا لازم بشه نوار عصب و عضله هم بگيرن

  • تصویر کاربر محمد یکشنبه ۲۲ فروردین ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 168 مشاهده پرسش
    من ۳۳ سالمه تو تصادف سه تامهر گردنم جابجا شد الان دکتر میگه باید پلاتین کنی درد دست راستم شدیده و روزی ۶ مسکن می خورم
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری یکشنبه ۲۲ فروردین ۰( 3 سال پیش)

      درود

      به حرف پزشكتون بكنيد

  • تصویر کاربر محمد پنجشنبه ۱۲ فروردین ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 237 مشاهده پرسش
    سلام من۳۳ سال سن دارم براثر تصادف الان دکتر زاهدان گفتن مهره ۵و۴جابجاشده ودیسک باز شده میگه باید پلاتین بشه آیا بدون پلاتین خوب میشه یا نه چون هزینش زیاده...
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری پنجشنبه ۱۲ فروردین ۰( 3 سال پیش)

      درود

      نظر پزشكى كه شما رو معاينه كرده و تصاوير شما رو ديده از نظر من كه نه معاينتون كردم و نه عكساتون رو ديدم درست تره 

  • تصویر کاربر لقمان دوشنبه ۲ فروردین ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 200 مشاهده پرسش
    سلام یک روز درسرسره بازی افتادم ودستم دردگرفته وعکس هم ازش گرفتم چیزی مشخص نشدواستخوانم سالم نشون داده شدولی الان هروقت که ازش کارمیکشم مچ دستم دردمیگیره لطفاجواب دهیدکه بایدچکارکنم.
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری دوشنبه ۲ فروردین ۰( 3 سال پیش)

      درود

      بايد مجددا معاينه بشين و ام آر آى از مچ انجام بشه

  • تصویر کاربر آرمین چهارشنبه ۲۰ اسفند ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 270 مشاهده پرسش
    من دو سه ساله ناخن می جوم الان ناخنم کاملا آسیب دیده و در قسمت پایین ناخنم بسترش رو می توان دید لطفا بگید برای خوب شدنش چکار کنم.درضمن پسر هستم.
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۲۰ اسفند ۹۹( 3 سال پیش)

      درود

      با متخصص پوست مشورت كنيد

  • تصویر کاربر فاطمیه سه شنبه ۲۸ بهمن ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 264 مشاهده پرسش
    با سلام بنده درامآرآی قبلی ی توده نشان داده بود ولی دراسکن هسته ای استخوان نشان نداده
    میخواستم ببینم چنین چیزی ممکن
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری سه شنبه ۲۸ بهمن ۹۹( 3 سال پیش)

      درود

      بله امكانش هست

  • تصویر کاربر ناهیدبلجات دوشنبه ۱۰ آذر ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 298 مشاهده پرسش
    سلام من پوکی استخوان گرفتم چهار ماه هستش کلسیم دی مصرف میکنم ولی تغییری دراستخوانها به ویژه دست وانگشتانم احساس نمیکنم وهمچنین پنج شش کیلو چاق شده ام لطفا راهنماییم کنید ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری دوشنبه ۱۰ آذر ۹۹( 3 سال پیش)

      درود

      سنتون رو نفرمودين

      هيچ كدوم از درد ها و مشكلات احتمالى شما قبل از درمان ربطى به پوكى استخوان نداشتن كه با درمان اون بهبود پيدا كنيد

      بايد دنبال علت ديگه اى بود

      كلسيم دى باعث چاقى نمى شه

      با احترام

    2. تصویر کاربر دکتر رضا نادری دوشنبه ۱۰ آذر ۹۹( 3 سال پیش)

      درود

      سنتون رو نفرمودين

      هيچ كدوم از درد ها و مشكلات احتمالى شما قبل از درمان ربطى به پوكى استخوان نداشتن كه با درمان اون بهبود پيدا كنيد

      بايد دنبال علت ديگه اى بود

      كلسيم دى باعث چاقى نمى شه

      با احترام

    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر مریم جمعه ۷ آذر ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 279 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید من یکسال پیش استخوان اولنا ی دستم جراحی و پلاتین شد و بخاطر کرونا فیزیوتراپی نرفتم ، هنوز بعد از یکسال دستم شدید درد داره در حرکت فشار ب سمت پایین مثل صابون مایع برداشتن یا چرخشی وحتی در حالت عادی ، گاهی هیچ‌کاری نمیتونم انجام بدم
    ۳۵ سالمه لطفا بفرمایید چکار باید بکنم
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری جمعه ۷ آذر ۹۹( 3 سال پیش)

      درود

      نياز هست مفصل مچ دستتون به دقت بررسى بشه

      با احترام

  • تصویر کاربر کاظمی سه شنبه ۲۰ آبان ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 404 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید اقای دکتر من یکسال هست امپول سینوپال استفاده میکنم الان نمیتوانم بعلت کرونا برم پیش دکترم نمیدانم ادامه بدم یا نه ممنون میشم راهنماییم کنید
    خانم کاظمی ۵۲ هستم بعلت پوکی استخوان خانم دکتر راجی در بیمارستان معیری برام تجویز کردند
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری سه شنبه ۲۰ آبان ۹۹( 3 سال پیش)

      درود

      نمى دونم با اين سن كم پوكى استخوان چقدر شديد بوده كه اين دارو رو تجويز كردن 

      در هر حال بايد با خانم دكتر مشورت كنيد و ببينيد صلاح كار چى هست

      با احترام

درحال دریافت اطلاعات
تماس با ما

با ما در تماس باشید

آدرس مطب

شریعتی پایین تر از مترو قلهک ساختمان خانه درسا طبقه ۵ واحد ۱۷

ساعات کار مطب

شنبه و چهارشنبه از ساعت ۱۶ الی ۱۹

دکتر نادری