منو

درمان بیرون زدگی استخوان کنار انگشت کوچک پا (بونیونت)

بونیونت یا بیرون زدگی استخوان کنار انگشت کوچک پا نوعی ورم استخوانی است که در سمت بیرونی پای افراد ایجاد می شود. این مشکل در واقع معادل بونیون است با این تفاوت که به جای شست پا، انگشت کوچک پا را درگیر می کند. 


بونیونت تحت عناوین پینه انگشت خیاطان، برجستگی، برآمدگی و ورم انگشت کوچک پا نیز شناخته می شود و به نسبت بونیون عادی (هالوکس والگوس)، شیوع کمتری دارد.

همانطور که از نام این بیماری مشخص است، پینه انگشت خیاطان معمولا در بین افرادی رخ می داد که خیاط بودند و بر روی سطوحی محکم و خاصی در حین خیاطی می نشستند تا میزان کار بهینه آن ها بیشتر شده و بیشتر از حالت عادی کار کنند. امروزه، پینه پا یا بونیونت یشتر در افرادی رخ می دهد که از کفش های بی کیفیت و تنگ استفاده می کنند و یا در ناحیه پای خود مشکلات ساختاری دارند.

برای بیماری بونیونت چندین راهکار درمانی مختلف وجود دارد و علاوه بر آن ها درمان های خانگی و کارهایی هستند که می توانید در خانه انجام دهید تا علائم و مشکلات بیماری را کاهش دهید. در برخی موارد و شرایط خاص، بهترین راهکار درمانی، جراحی است.

علت درد استخوان کنار انگشت کوچک پا

انگشت کوچک شما به دلیل قرار گرفتن در قسمت بیرونی پای شما مستعد آسیب است. استخوان های متاتارس منتهی به انگشت پنجم یکی از محل های متداول برای آسیب دیدگی پا به ویژه برای ورزشکاران است. اگر انگشتان پا متورم و دردناک است ، و داروهای خانگی به شما کمک نمی کنند ، باید به پزشک مراجعه کنید.

برخی از علل درد استخوان کنار انگشت کوچک پا عبارتند از:

  • شکستگی
  • در رفتگی
  • فشار زیاد در اثر پوشیدن کفش های نامناسب
  • پیچ خوردگی
  • بونیونت
  • کورن

علائم بیرون زدگی استخوان کنار انگشت کوچک پا

علائم اصلی و مهم بیماری (بونیونت) یا بیرون زدگی استخوان کنار انگشت کوچک پا، برآمدگی دردناک و سفتی پوست در بخش بیرونی پا و در کنار انگشت کوچک هستند. ممکن است این برآمدگی به مرور زمان بزرگ تر شود و همچنین امکان قرمز شدن و دردناکی آن نیز وجود دارد. درد، ورم و قرمزی این برآمدگی و پینه ها ممکن است در اثر برخورد پا با سطوح مختلف از قبیل کفش ها بیشتر و بدتر شود.

بونیونت یا همان پینه پا ممکن است در برخی شرایط تنها بر روی یک پا و در برخی شرایط دیگر هر دو پا را درگیر کند. گاهی در پای فرد هم بونیون و هم بونیونت وجود دارند و این منجر به پهن شدن قابل توجه جلوی پای فرد می شود. در این شرایط خاص، پای مربوطه در فرد در هر دو طرف برآمدگی و پینه خواهد داشت.

بونیونت

علت بروز استخوان کنار انگشت کوچک پا

علت بروز بونیونت را به دو دسته درونزاد و بیرونزاد تقسیم می کنند:

 علت درونی بیرون زدگی استخوان کنار انگشت کوچک پا

دلایل و علل درونزاد بروز بونیونت ها مشکلات مادرزادی در افراد هستند که منجر به دفورمه شدن استخوان متاتارس پنجم می شوند. در بیمارهایی با این شرایط، استخوان متاتارس پا تا حدی به سمت بیرون منحرف می شود که بونیونت ایجاد خواهد شد. تنها درصد بسیار کمی از بیماران که از بونیونت رنج می برند، مشکلات مرتبط با علل درونزاد را دارند.

بیشتر بخوانید: شکستگی استخوان کف پا (متاتارس) از علائم تا درمان

علل بیرونی بیرون زدگی استخوان کنار انگشت کوچک پا

بونیونت هایی با دلایل بیرونزاد زمانی رخ می دهند که فشار خاصی از سمت بیرون بر روی ناحیه جلوی پا وجود داشته باشد (مانند کفش تنگ). بونیونت ها در اکثر مواقع به همین دلایل بیرونزاد و فشاری که بر روی پا ایجاد می شود رخ می دهند.

درمان بیرون زدگی استخوان انگشت کوچک پا

با این که معمولا بونیونت ها با چشم قابل مشاهده و تشخیص هستند، اما پزشکان ممکن است گرفتن تصاویر رادیوگرافی را به بیماران تجویز کنند تا دلیل اصلی بروز مشکل در استخوان های پا مشخص شود.

پس از اینکه پزشکان وجود بونیونت یا برآمدگی کنار انگشت کوچک پا در بیمار را تایید کردند، در مرحله بعد نوع درمان این مشکل مورد بحث قرار خواهد گرفت. از جمله درمان های پزشکی مربوط به بونیونت می توان به مدیریت کردن عادی علائم و همچنین عمل جراحی برای برداشتن بونیون اشاره کرد.

ممکن است پزشک شما کورتیکوسترویید را به ناحیه مربوطه و مفصل کناری انگشت کوچک پا تزریق کند تا میزان ورم و برآمدگی بونیون را کاهش دهد. همچنین یکی دیگر از تجویزات متداول پزشکان معالج در این شرایط خاص، تعویض کردن کفش بیمار یا حتی سفارش یک جفت کفش دست ساز و مخصوص برای آن ها است.

در این کفش های خاص و دست ساز، پدهای نرمی مورد استفاده قرار می گیرد تا میزان فشار به بونیون و پینه به کمترین حالت ممکن برسد و علائم بونیونت یا پینه پا شدیدتر از قبل نشوند. پزشکان معمولا روش های درمان خانگی را پیشنهاد می دهند تا علائم و مشکلات مربوط به این بیماری کاهش یافته و آرام شوند.

 درمان های خانگی بونیونت یا تورم کنار انگشت کوچک پا

هدف از درمان های خانگی برای مشکل بونیونت کمک به کاهش علائم و همچنین کمک به مدیریت هر چه بیشتر درد هست. تعداد زیادی گزینه و شرایط در دسترس هستند تا به مدیریت علائم این مشکل در پا کمک کنند. در ادامه به این راهکارهای درمان خانگی خواهیم پرداخت:

پد مخصوص بونیونت

  • استفاده از پدهای طبی و خاص

تعداد زیادی پد مخصوص بونیونت و پینه پا در داروخانه و فروشگاه های لوازم طبی وجود دارند. این پدها در واقع از مواد سیلیکونی هستند که به خوبی محیط دور بونیون را پوشش داده و میزان جابجایی و فشار هر قدمی که فرد بر می دارد را به خوبی جذب خود می کنند. این کار به کاهش ریسک آسیب دیدن و تشدید علائم بونیونت ها کمک می کند.

  • بسته های یخ و بالا نگه داشتن پا

در حالت قرمزی و تورم حاد، پزشکان متخصص ممکن است استفاده از یخ و خنک کردن پای بیمار را برای سه تا چهار بار در هر روز هر بار برای ده دقیقه پیشنهاد کنند. بالا نگه داشتن پا نیز ممکن است به کاهش ورم بونیونت و پینه های روی پا کمک کند.

  • داروهای ضدالتهاب غیر استروییدی برای کاهش درد استخوان کنار انگشت کوچک پا

برخی داروها می توانند در کاهش درد و ورم فرد در ناحیه پا کمک کنند. از جمله این دارو ها می توان به ناپروکسن و ایبوبروفن اشاره داشت.

  • تغییر کفش ها برای جلوگیری از کفش زدگی انگشت کوچک پا

پوشیدن کفش های راحت و انعطاف پذیر که بخش مربوط به انگشتان آن ها بزرگ و جا دار باشد در کمک به کاهش فشار بر روی بونیونت ها تاثیرگذار است. کفش هایی که باریک و محکم هستند یا پاشنه های بلندی دارند می توانند منجر به بدتر شدن علائم بیماری بونیونت شوند. در برخی موارد، کفش های دست ساز و خاص می توانند متناسب با پای هر فرد طراحی و ساخته شوند تا میزان فشار بر روی ناحیه زخم و پینه به حداقل برسد.

  • کفی های طبی برای قوس کف پا

کفی های طبی که برای پشتیبانی و نگه داشتن بهتر قوس کف پا، درون کفش ها قرار داده می شوند، می توانند به کاهش فشار بر روی این ناحیه و همچنین بونیونت کمک کنند. کارشناسان ارتوپدی فنی و پزشکان می توانند به افراد در این زمینه که قوس کف پای آن ها به چه میزان پشتیبانی نیاز دارد و از چه کفی استفاده کنند کمک نمایند.

جداکننده انگشتان پا

  • جدا کننده های انگشتان پا

استفاده از لوازم کوچک و خاصی که انگشتان پا را در حین خواب یا شرایط دیگر از هم دور نگه می دارند می توانند علایم را تسکین دهند.

 عمل جراحی

پروسه مربوط به عمل جراحی افرادی که مشکل بونیونت یا پینه پا دارند بسیار ساده است. معمولا این عمل جراحی نیازی به بستری شدن در بیمارستان ندارد و اکثر افراد بلافاصله پس از اتمام عمل خود بیمارستان را ترک می کنند. با این حال نوع عمل جراحی مورد نیاز در هر فرد خاص است و نمی توان آن را به بیمار دیگری تعمیم داد. برخی عمل های جراحی تنها شامل برداشتن و شیو بونیون می شوند تا میزان فشاری که فرد بر روی پا حس می کند کمتر شود ولی معمولا نیاز به شکستن و تغییر زاویه دادن متاتارس پنجم می باشد.

دوره بهبودی بیرون زدگی استخوان کنار انگشت کوچک پا

بعد از عمل نیاز به گچ و آتل انگشت کوچک پا نیست و معمولا از کفش های مخصوصی استفاده می شود (به مدت ۶ تا ۸ هفته). همچنین شاید نیاز باشد افراد میزان فشار بر روی پای خود را در حین راه رفتن کم کنند و بدین منظور باید از عصا و لوازم خاصی در حین راه رفتن کمک بگیرند.

نقاهت و ریکاوری پس از عمل جراحی معمولا ملزم مرخصی گرفتن از کار و ماندن در خانه است، به خصوص اگر بیمار مربوطه در شغل خود نیاز به ایستادن و استفاده زیاد از پای خود داشته باشد.

همچنین دستورالعمل هایی که پزشک معالج و متخصص می دهد باید توسط بیمار به شکل مو به مو انجام شود. پزشک معالج بخیه ها را دو تا سه هفته پس از انجام عمل جراحی بر خواهد داشت اما ورم موجود در پا ممکن است حتی تا ماه ها پس از عمل باقی بماند و به شکل کامل محو نشود.

در حین این دوره زمانی جراح ممکن است از بیمار بخواهد تا با یک فیزیوتراپیست جلسات مختلفی را کار کند و یا از نرمش های خاصی در ناحیه قوزک پا استفاده کنند تا منجر به افزایش قدرت عضلات این ناحیه گردد.

دکتر رضا نادری متخصص ارتوپدی ، آرتروسکوپی ، آرتروپلاستی و فلوشیپ جراحی مچ پا در تهران

فهرست مطالب
  • تصویر کاربر سلمان دوشنبه ۱۷ مهر ۲( 7 ماه پیش) تعداد بازدید: 77 مشاهده پرسش
    سلام علیکم
    یه کودک دوسال نیمه داریم
    که از بدو تولدش هردوتاپاهاش مشکل انحراف داشت
    پاچنبری بود
    مراحل درمان را درکاشان انجام دادیم ازهمون روزهای اول تولدش
    تاحدود 1سال ونیم درمان هایی که آقای دکتر خسروی گفتن انجام دادیم
    ازاون به بعد بایدطبق نظر دکتر باید کفش مخصوص براش می ساختیم که به دلیل وزن سنگین کفش وشناختی که از روحیات فرزندمون داشتیم این کار رانکردیم
    فرزندمون درحال حاضر راه میره ولی هنوز پاهاش اون شکل خوب وطبیعی خودش رانداره
    ووقتی میخواد سریع تر حرکت کنه
    به شکل نامناسبی می دود
    وحتی درموقع راه رفتن هردوپاش حدود دوتاسه سانتر به داخل انحراف داره
    میشه لطف کنید ونظرتون رابفرمایید؟؟؟؟؟؟
    ماحدود 10ماهه که غیر ازورزش دادن اقدام خاص دیگری انجام ندادیم
    البته ورزش دادن راهم دخترمون نمی زاره
    وبی قراری می کنه
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری دوشنبه ۱۷ مهر ۲( 7 ماه پیش)

      به احتمال زیاد در طول رشد جراحی لازم خواهد داشت در بعضی مکاتب حتی برای این سن هم گچ گیری های مکرر توصیه شده 

      با همکاران ارتوپد اطفال مشورت کنید حتما 

      مثل آقای دکتر غزنوی

  • تصویر کاربر Aaa دوشنبه ۱۷ مهر ۲( 7 ماه پیش) تعداد بازدید: 116 مشاهده پرسش
    سلام ببخشید من حدود یک ماه قبل پام پیچ خورد و به دلیل عدم دسترسی به بیمارستان دکتر نرفتم و با پام راه هم زیاد رفتم بعد از یک هفته عکس برداشتم گفتن متاتارس شکسته و پام گچ گرفتم بعد از سه هفته مجدد عکس گرفتم گفتن جوش خورده و دیروز گچ باز کردم و الان درست نمیتونم راه برم و استخوان پام حالت برآمدگی دارد عکس دیروز براتون ارسال میکنم علت برامدگی چی هست ؟
    1. تصویر کاربر Aaa جمعه ۷ مهر ۲( 7 ماه پیش)
      سلام وقت بخیر
      سوال منو دیدین؟
    2. تصویر کاربر دکتر رضا نادری دوشنبه ۱۷ مهر ۲( 7 ماه پیش)

      فیزیوتراپی براتون مفیده و نگران نباشین 

    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد دوشنبه ۱۷ مهر ۲( 7 ماه پیش) تعداد بازدید: 103 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام جناب دکتر نادری خدمت شما عرض کنم چند روز پیش با موتور زمین خوردم کف دستم در اثر ضربه آسیب دیده گفتن استخوان کف دست ترک خورده و تاندون ها کشیده شده گچ گرفتن الان ۲۳ روز گذشته ولی حرکت میدم ورم داره بی حرکت باشه ورمش می‌خوابه ولی درد نداره ورم میکنه گز گز میکنه میخواستم بدونم آیا مشکلی داره با تشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری دوشنبه ۱۷ مهر ۲( 7 ماه پیش)

      گچ رو باز و مجدد گچ بگیرید

  • تصویر کاربر صبا دوشنبه ۱۷ مهر ۲( 7 ماه پیش) تعداد بازدید: 80 مشاهده پرسش
    سلام دکتر خسته نباشین.
    من دختری ۲۹ ساله هستم با سابقه ۱۱ ساله بیماری رماتیسم مفصلی ( روماتویید آرتریت) دارو های مصرفیم پردنیزولون ۵ و متوتروکساید هست.
    الان حدود ۲ ساله که با انحراف قسمت خارجی پای چپم و به تازگی با تورم کنار شصت پای چپم مواجه شدم. که علاوه بر نازیبایی بسیار دردآور هست.
    میخواستم بیینم کیس جراحی هستم؟ و اینکه دره نقاهت چجوریه؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری دوشنبه ۱۷ مهر ۲( 7 ماه پیش)

      بله ممکنه عمل بخواد که البته در بیماران روماتیسمی با ملاحظاتی همراه هست و باید حتما معاینه و رادیوگرافی انجام بشه

  • تصویر کاربر حسن دوشنبه ۱۷ مهر ۲( 7 ماه پیش) تعداد بازدید: 88 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر .۴ماه پیش پام ضربه خورد توی فوتبال .خرداد ماه mri گرفتم به دکتر نشون دادم گفتن یک ماه استراحت کنید خوب میشین ولی متاسفانه ۳ماه گذشته هنوز کف پا درد دارم .شکستگی ایجاد شده تو متافورس سوم طبق گفته ی دکتر . حالا چه باید بکنم ؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری دوشنبه ۱۷ مهر ۲( 7 ماه پیش)

      باید رادیوگرافی ایستاده مقایسه ای از هر دو پا انجام بدین 

      ممکنه قضیه جدی تر باشه و حتی جراحی بخواد

  • تصویر کاربر رویا دوشنبه ۱۷ مهر ۲( 7 ماه پیش) تعداد بازدید: 74 مشاهده پرسش
    درود برشما
    چند ماه‌یش با درد زانو‌به پزشک مراجعه کردم
    که تشخیص آ رتروز زانو دادند
    تقریبا دوماه دارو استفاده کردم
    که نتیجه ای ندیدم
    سی تی انجام دادم
    زانو راست ۳درجه ‌چپ ۲۵درجه هست
    تشخیص درمانی شما چیه ؟
    سپاسگزارم
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری دوشنبه ۱۷ مهر ۲( 7 ماه پیش)

      به نظرم اول فیزیوتراپی و تمرین و کاهش وزن 

  • تصویر کاربر محمدامین دوشنبه ۱۷ مهر ۲( 7 ماه پیش) تعداد بازدید: 107 مشاهده پرسش
    سلام وقت شما بخیر من توی فوتبال فشار اومد روی زانوم بعد دکتر الان میگه که رباط صلیبی پاره شده باید عمل بشی و من نه درد دارم نه ورم دارم پامم خم و راست به طور کامل میتونم خالی هم نمیکنه
    1. تصویر کاربر محمدامین چهارشنبه ۵ مهر ۲( 7 ماه پیش)
      کی جواب میدین
    2. تصویر کاربر دکتر رضا نادری دوشنبه ۱۷ مهر ۲( 7 ماه پیش)

      بر اساس معاینه اگر زانو ناپایدار باشه حتی بدون درد هم عمل می خواد

    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر هادی دوشنبه ۱۷ مهر ۲( 7 ماه پیش) تعداد بازدید: 87 مشاهده پرسش
    یک هفته پیش به مچ پام براثر ضربه پیچ خوردگی و به تشخیص دکتر موبرداشتن وپردگی استخوان بود وبه مدت یکماهتشخیص دادن تو گچ باشه ممنون میشم راهنمایی
    راجعه کننده گرامی
    برای مشاهده تصاویر پزشکی خود, لینک زیر را باز کنید
    https://ardpacs.ssu.ac.ir/metric/rh/3550647954
    با آرزوی سلامتی شما-بیمارستان ضیایی اردکان
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری دوشنبه ۱۷ مهر ۲( 7 ماه پیش)

      دو ماه بعد از صدمه باید مجدد معاینه بشین

  • تصویر کاربر صدف دوشنبه ۱۷ مهر ۲( 7 ماه پیش) تعداد بازدید: 112 مشاهده پرسش
    با سلام وعرض ادب و احترام
    آقای دکتر من قبلا بهتون پیام داده بودم ولی متاسفانه پاسخ دوم شما که نوبت دهی به من بوده را دیر دیده ام.
    مچ پای راستم یک سال پیش در حین راه رفتن روی سنگ پیچ خورده و درمان های فیزیوتراپی 2 بار هر بار 10 جلسه و همچنین 2 بار تزریق prp انجام داده ام ولی بهبودی رخ نداده است و همچنان درد و التهاب دارم.
    اخیرا دکتر مهدی حق پناه در رشت تزریق کورتون برای درمان مچ پای من را پیشنهاد داده اند به نظر شما برای بهبودی میسر می باشد؟
    لطفا نوبتی جهت ویزیت به من میدهید.نوبت تلفنی من 1 آذر میباشد که با توجه به درد و التهاب پاهام زمان زیادی است و من احساس نگرانی زیادی دارم
    با سپاس فراون
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری دوشنبه ۱۷ مهر ۲( 7 ماه پیش)

      باید معاینه بشین حتما 

      برای جلو انداختن نوبت با همون شماره هماهنگ بفرمایید

  • تصویر کاربر پوریا دوشنبه ۱۷ مهر ۲( 7 ماه پیش) تعداد بازدید: 77 مشاهده پرسش
    باسلام و خسته نباشین
    دکتر من ۳۲ سالمه و ۹۵ کیلو وزنم ۱۸۴ قدمه پنج سال پیش مدام مچ پای راستم پیچ میخورد و مجبور به عمل شدم الان یکسالی هست که متورم شده عکس ام ار ای رو نشون ۷ تا دکتر دادم متاسفانه نتیجه ای حاصل نشد و من آمدم مطب شما بعد تعطیلات که گفتن دکتر نیست از شهرستان امده بودم گفتن مچ پات سیاه شده خونریزی هم داری ولی هیچکدوم جواب صددرصدی برای خوب شدن ندادن دکتر کمکم کنید چندبارم تماس گرفتم مطب نوبت بهم نمیدنیا خیلی طولانیه وقتا۰۰۰۰۰۰ممنون میشم راهنماییم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری دوشنبه ۱۷ مهر ۲( 7 ماه پیش)

      بله معاینه لازمه 

      لطف کنید به شماره موبایل داخل همین وبسایت روی واتساپ پیام بدین

درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر مهدی سه شنبه ۲۰ آذر ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 310 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر برای من لیزر و مگنت پر قدرت تجویز فرمودید بعد از ۳جلسه درد شدیدی در ناحیه مچ پا داشتم که تشدید شده و احساس خشکی سختی در مچ پا دارم لازم است تا فیزیو‌تراپی ادامه پیدا کند درد امانم را بریده
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری سه شنبه ۲۰ آذر ۹۷( 5 سال پیش)

      درود

      اگه درد بعد از پنج جلسه ادامه پيدا كرد از فيزيوتراپيست خواهش بفرماييد موداليته ها رو تغيير بدن

      با احترام

درحال دریافت اطلاعات
تماس با ما

با ما در تماس باشید

آدرس مطب

شریعتی پایین تر از مترو قلهک ساختمان خانه درسا طبقه ۵ واحد ۱۷

ساعات کار مطب

شنبه و چهارشنبه از ساعت ۱۶ الی ۱۹

دکتر نادری