منو

درمان بیرون زدگی استخوان کنار انگشت کوچک پا (بونیونت)

بونیونت یا بیرون زدگی استخوان کنار انگشت کوچک پا نوعی ورم استخوانی است که در سمت بیرونی پای افراد ایجاد می شود. این مشکل در واقع معادل بونیون است با این تفاوت که به جای شست پا، انگشت کوچک پا را درگیر می کند. 


بونیونت تحت عناوین پینه انگشت خیاطان، برجستگی، برآمدگی و ورم انگشت کوچک پا نیز شناخته می شود و به نسبت بونیون عادی (هالوکس والگوس)، شیوع کمتری دارد.

همانطور که از نام این بیماری مشخص است، پینه انگشت خیاطان معمولا در بین افرادی رخ می داد که خیاط بودند و بر روی سطوحی محکم و خاصی در حین خیاطی می نشستند تا میزان کار بهینه آن ها بیشتر شده و بیشتر از حالت عادی کار کنند. امروزه، پینه پا یا بونیونت یشتر در افرادی رخ می دهد که از کفش های بی کیفیت و تنگ استفاده می کنند و یا در ناحیه پای خود مشکلات ساختاری دارند.

برای بیماری بونیونت چندین راهکار درمانی مختلف وجود دارد و علاوه بر آن ها درمان های خانگی و کارهایی هستند که می توانید در خانه انجام دهید تا علائم و مشکلات بیماری را کاهش دهید. در برخی موارد و شرایط خاص، بهترین راهکار درمانی، جراحی است.

علت درد استخوان کنار انگشت کوچک پا

انگشت کوچک شما به دلیل قرار گرفتن در قسمت بیرونی پای شما مستعد آسیب است. استخوان های متاتارس منتهی به انگشت پنجم یکی از محل های متداول برای آسیب دیدگی پا به ویژه برای ورزشکاران است. اگر انگشتان پا متورم و دردناک است ، و داروهای خانگی به شما کمک نمی کنند ، باید به پزشک مراجعه کنید.

برخی از علل درد استخوان کنار انگشت کوچک پا عبارتند از:

  • شکستگی
  • در رفتگی
  • فشار زیاد در اثر پوشیدن کفش های نامناسب
  • پیچ خوردگی
  • بونیونت
  • کورن

علائم بیرون زدگی استخوان کنار انگشت کوچک پا

علائم اصلی و مهم بیماری (بونیونت) یا بیرون زدگی استخوان کنار انگشت کوچک پا، برآمدگی دردناک و سفتی پوست در بخش بیرونی پا و در کنار انگشت کوچک هستند. ممکن است این برآمدگی به مرور زمان بزرگ تر شود و همچنین امکان قرمز شدن و دردناکی آن نیز وجود دارد. درد، ورم و قرمزی این برآمدگی و پینه ها ممکن است در اثر برخورد پا با سطوح مختلف از قبیل کفش ها بیشتر و بدتر شود.

بونیونت یا همان پینه پا ممکن است در برخی شرایط تنها بر روی یک پا و در برخی شرایط دیگر هر دو پا را درگیر کند. گاهی در پای فرد هم بونیون و هم بونیونت وجود دارند و این منجر به پهن شدن قابل توجه جلوی پای فرد می شود. در این شرایط خاص، پای مربوطه در فرد در هر دو طرف برآمدگی و پینه خواهد داشت.

بونیونت

علت بروز استخوان کنار انگشت کوچک پا

علت بروز بونیونت را به دو دسته درونزاد و بیرونزاد تقسیم می کنند:

 علت درونی بیرون زدگی استخوان کنار انگشت کوچک پا

دلایل و علل درونزاد بروز بونیونت ها مشکلات مادرزادی در افراد هستند که منجر به دفورمه شدن استخوان متاتارس پنجم می شوند. در بیمارهایی با این شرایط، استخوان متاتارس پا تا حدی به سمت بیرون منحرف می شود که بونیونت ایجاد خواهد شد. تنها درصد بسیار کمی از بیماران که از بونیونت رنج می برند، مشکلات مرتبط با علل درونزاد را دارند.

بیشتر بخوانید: شکستگی استخوان کف پا (متاتارس) از علائم تا درمان

علل بیرونی بیرون زدگی استخوان کنار انگشت کوچک پا

بونیونت هایی با دلایل بیرونزاد زمانی رخ می دهند که فشار خاصی از سمت بیرون بر روی ناحیه جلوی پا وجود داشته باشد (مانند کفش تنگ). بونیونت ها در اکثر مواقع به همین دلایل بیرونزاد و فشاری که بر روی پا ایجاد می شود رخ می دهند.

درمان بیرون زدگی استخوان انگشت کوچک پا

با این که معمولا بونیونت ها با چشم قابل مشاهده و تشخیص هستند، اما پزشکان ممکن است گرفتن تصاویر رادیوگرافی را به بیماران تجویز کنند تا دلیل اصلی بروز مشکل در استخوان های پا مشخص شود.

پس از اینکه پزشکان وجود بونیونت یا برآمدگی کنار انگشت کوچک پا در بیمار را تایید کردند، در مرحله بعد نوع درمان این مشکل مورد بحث قرار خواهد گرفت. از جمله درمان های پزشکی مربوط به بونیونت می توان به مدیریت کردن عادی علائم و همچنین عمل جراحی برای برداشتن بونیون اشاره کرد.

ممکن است پزشک شما کورتیکوسترویید را به ناحیه مربوطه و مفصل کناری انگشت کوچک پا تزریق کند تا میزان ورم و برآمدگی بونیون را کاهش دهد. همچنین یکی دیگر از تجویزات متداول پزشکان معالج در این شرایط خاص، تعویض کردن کفش بیمار یا حتی سفارش یک جفت کفش دست ساز و مخصوص برای آن ها است.

در این کفش های خاص و دست ساز، پدهای نرمی مورد استفاده قرار می گیرد تا میزان فشار به بونیون و پینه به کمترین حالت ممکن برسد و علائم بونیونت یا پینه پا شدیدتر از قبل نشوند. پزشکان معمولا روش های درمان خانگی را پیشنهاد می دهند تا علائم و مشکلات مربوط به این بیماری کاهش یافته و آرام شوند.

 درمان های خانگی بونیونت یا تورم کنار انگشت کوچک پا

هدف از درمان های خانگی برای مشکل بونیونت کمک به کاهش علائم و همچنین کمک به مدیریت هر چه بیشتر درد هست. تعداد زیادی گزینه و شرایط در دسترس هستند تا به مدیریت علائم این مشکل در پا کمک کنند. در ادامه به این راهکارهای درمان خانگی خواهیم پرداخت:

پد مخصوص بونیونت

  • استفاده از پدهای طبی و خاص

تعداد زیادی پد مخصوص بونیونت و پینه پا در داروخانه و فروشگاه های لوازم طبی وجود دارند. این پدها در واقع از مواد سیلیکونی هستند که به خوبی محیط دور بونیون را پوشش داده و میزان جابجایی و فشار هر قدمی که فرد بر می دارد را به خوبی جذب خود می کنند. این کار به کاهش ریسک آسیب دیدن و تشدید علائم بونیونت ها کمک می کند.

  • بسته های یخ و بالا نگه داشتن پا

در حالت قرمزی و تورم حاد، پزشکان متخصص ممکن است استفاده از یخ و خنک کردن پای بیمار را برای سه تا چهار بار در هر روز هر بار برای ده دقیقه پیشنهاد کنند. بالا نگه داشتن پا نیز ممکن است به کاهش ورم بونیونت و پینه های روی پا کمک کند.

  • داروهای ضدالتهاب غیر استروییدی برای کاهش درد استخوان کنار انگشت کوچک پا

برخی داروها می توانند در کاهش درد و ورم فرد در ناحیه پا کمک کنند. از جمله این دارو ها می توان به ناپروکسن و ایبوبروفن اشاره داشت.

  • تغییر کفش ها برای جلوگیری از کفش زدگی انگشت کوچک پا

پوشیدن کفش های راحت و انعطاف پذیر که بخش مربوط به انگشتان آن ها بزرگ و جا دار باشد در کمک به کاهش فشار بر روی بونیونت ها تاثیرگذار است. کفش هایی که باریک و محکم هستند یا پاشنه های بلندی دارند می توانند منجر به بدتر شدن علائم بیماری بونیونت شوند. در برخی موارد، کفش های دست ساز و خاص می توانند متناسب با پای هر فرد طراحی و ساخته شوند تا میزان فشار بر روی ناحیه زخم و پینه به حداقل برسد.

  • کفی های طبی برای قوس کف پا

کفی های طبی که برای پشتیبانی و نگه داشتن بهتر قوس کف پا، درون کفش ها قرار داده می شوند، می توانند به کاهش فشار بر روی این ناحیه و همچنین بونیونت کمک کنند. کارشناسان ارتوپدی فنی و پزشکان می توانند به افراد در این زمینه که قوس کف پای آن ها به چه میزان پشتیبانی نیاز دارد و از چه کفی استفاده کنند کمک نمایند.

جداکننده انگشتان پا

  • جدا کننده های انگشتان پا

استفاده از لوازم کوچک و خاصی که انگشتان پا را در حین خواب یا شرایط دیگر از هم دور نگه می دارند می توانند علایم را تسکین دهند.

 عمل جراحی

پروسه مربوط به عمل جراحی افرادی که مشکل بونیونت یا پینه پا دارند بسیار ساده است. معمولا این عمل جراحی نیازی به بستری شدن در بیمارستان ندارد و اکثر افراد بلافاصله پس از اتمام عمل خود بیمارستان را ترک می کنند. با این حال نوع عمل جراحی مورد نیاز در هر فرد خاص است و نمی توان آن را به بیمار دیگری تعمیم داد. برخی عمل های جراحی تنها شامل برداشتن و شیو بونیون می شوند تا میزان فشاری که فرد بر روی پا حس می کند کمتر شود ولی معمولا نیاز به شکستن و تغییر زاویه دادن متاتارس پنجم می باشد.

دوره بهبودی بیرون زدگی استخوان کنار انگشت کوچک پا

بعد از عمل نیاز به گچ و آتل انگشت کوچک پا نیست و معمولا از کفش های مخصوصی استفاده می شود (به مدت ۶ تا ۸ هفته). همچنین شاید نیاز باشد افراد میزان فشار بر روی پای خود را در حین راه رفتن کم کنند و بدین منظور باید از عصا و لوازم خاصی در حین راه رفتن کمک بگیرند.

نقاهت و ریکاوری پس از عمل جراحی معمولا ملزم مرخصی گرفتن از کار و ماندن در خانه است، به خصوص اگر بیمار مربوطه در شغل خود نیاز به ایستادن و استفاده زیاد از پای خود داشته باشد.

همچنین دستورالعمل هایی که پزشک معالج و متخصص می دهد باید توسط بیمار به شکل مو به مو انجام شود. پزشک معالج بخیه ها را دو تا سه هفته پس از انجام عمل جراحی بر خواهد داشت اما ورم موجود در پا ممکن است حتی تا ماه ها پس از عمل باقی بماند و به شکل کامل محو نشود.

در حین این دوره زمانی جراح ممکن است از بیمار بخواهد تا با یک فیزیوتراپیست جلسات مختلفی را کار کند و یا از نرمش های خاصی در ناحیه قوزک پا استفاده کنند تا منجر به افزایش قدرت عضلات این ناحیه گردد.

دکتر رضا نادری متخصص ارتوپدی ، آرتروسکوپی ، آرتروپلاستی و فلوشیپ جراحی مچ پا در تهران

فهرست مطالب
  • تصویر کاربر طاهره دوشنبه ۲۷ دی ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 218 مشاهده پرسش
    ۶۲ سال دارم مرز قند هم دارم و کف پام خیلی میسوزه حالت خاب مانند داره شب که میشود سوزش کف پاهایم بیشتر میشود می خواستم ببینم چه کاری باید انجام بدم تا سوزش کف پام کمتر بشه
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری دوشنبه ۲۷ دی ۰( 2 سال پیش)

      درود

      اول بايد آزمايش خون و نوار عصب و عضله انجام بدين

  • تصویر کاربر M دوشنبه ۲۷ دی ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 160 مشاهده پرسش
    سلام، پدر من ۵ روزه که تصادف کردن و قوزک پاشون شکسته اما همچنان بیمارستان ایشون رو بستری کردن و گفتن عمل رو فعلا انجام نمیدن و باید ورم پا کم بشه، ایا هرچقدر مدت زمان عمل پاشون عقب بیوفته خطرناک نیست؟ ممنون میشم جواب بدین
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری دوشنبه ۲۷ دی ۰( 2 سال پیش)

      درود

      گاه ممكنه جراحى تا سه هفته هم عقب بيفته تا وضعيت پوست و بافت نرم مناسب بشه

  • تصویر کاربر جواد دوشنبه ۲۷ دی ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 154 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر حدود یک ماه پیش تاندون اشیل پای راست من در فوتسال پاره شد ( با تشخیص معاینه و ام ار ای) می خواستم ببینم بهترین زمان عمل کی هست و در صورت ضرورت عمل سریع جنابعالی وقت دارید یا نه از زنجان مزاحم شدم.
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری دوشنبه ۲۷ دی ۰( 2 سال پیش)

      درود

      بهترين زمان در ٤٨ ساعت اول بوده!

  • تصویر کاربر ممی دوشنبه ۲۷ دی ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 157 مشاهده پرسش
    الآن مچ پای مرابرای 3هفته دکترگچ گرفته چون ناویکولارفرعی درقسمت داخلی مچ دارم من برای کارهای واجب اگرباواکرکف پایم راارام روی زمین بکشم وحرکت کنم آیااشکالی دارد؟ چون 11روزدرگچ هستم میترسم باحرکت کردنم زحماتم به هدر برودلطفآراهنماییم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری دوشنبه ۲۷ دی ۰( 2 سال پیش)

      درود

      نظرپزشك معالج رو جويا بشين

  • تصویر کاربر علی چهارشنبه ۲۹ دی ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 149 مشاهده پرسش
    سلام وقتتون بخیر آقای دکتر من هفته پیش در فوتسال آشیل پای چپم پاره شد دو روز بعد عمل کردم پام تا زیر زانو گچ هست ولی پشت پام دریچه گذاشتن برای ضد عفونی کردن زخم .الان یک هفته از عملم میگذره نه دردی دارم و نه زخمم عفونی شده الان روش فشار نمیارم ولی موقع دراز کشیدن پام هر مدل (روبه چپ و راست یا صاف)میشم با عصا هم ایور اونور میرم مشلی نداره این دوتا کار؟،هفته دیگه باید دکتر بخیه هامو در بیاره ... گفتن که باید حالت پات عوض کنم باز گچ بگیرم.دلیل این کار چیه؟و اینکه ایندفع هم گچ تا زیر زانو هست یا ممکنه بالا تر یاشه؟(میدونم که شما گچ نمیگیرین)
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۲۹ دی ۰( 2 سال پیش)

      درود

      درست فرمودن بايد گچ رو اين بار در نود درجه بگيرن 

  • تصویر کاربر امیررضا چهارشنبه ۲۹ دی ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 141 مشاهده پرسش
    گچ من بخاطر پنبه هاش اذیتم می‌کرد خیلی کمش کردم گشاد شد و بعد از 4 هفته بعضی موقع ها روش فشار میاد دردم میگیره یعنی هیچ اتفاقی جهت بهبودی نداشتم چکار کنم این یک سئوال و سئوال بعدی 3 هفته قرص کلسیم را میخوردم اکثر شب ها با شیر احساس می‌کردم کلیه هام و معده درد میکنه قطع کردم بهتر شد 6 روز است نمی‌خورم در این مورد هم توضیح بدین
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۲۹ دی ۰( 2 سال پیش)

      درود

      براى تعويض گچ به دكترتون مراجعه كنيد 

      نياز به مصرف شير و كلسيم اضافى نداريد 

  • تصویر کاربر آریا چهارشنبه ۲۹ دی ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 139 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خسته نباشید.
    من یک ماهه 16 ساله شدم قدم هم 171 هست و پسرم ولی بنظرم جلو دوستام خیلی کوتاه بنظر میرسم قد پدر و مادرم هم متوسط هست بلند نیستند بنظرتون صفحه رشدم بسته شده یا نه یعنی تا 18 سالگی بلند تر میشم یا خیر؟اگه بلند تر میشم چه راه حل دارین و تا چه حدی بلند میشم حداقل 175 میشم یا بلند تر؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۲۹ دی ۰( 2 سال پیش)

      درود

      باز بودن صفحه رشد رو با راديوگرافى مشخص مى كنن

  • تصویر کاربر دنیز دوشنبه ۲۷ دی ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 160 مشاهده پرسش
    سلام خدمت شما آقای دکتر عزیز. من خانمی 42 ساله هستم که دچار درد در ناحیه زیر انگشتان وسطی پای راستم شدم که التهاب هم داره. به کلینیک پا مراجعه کردم که گفتند اسکن کردند و گفتند صافی کف پا دارم. البته من این دردم از ورزش و پوشیدن کفش های پاشنه دار بود. دکتر بهم قرص ضد التهاب ملوکسیکام و ورزش داد که هیچ تاثیری نداشت. البته من مدام کار پیاده روی و مسافرت هم تو این مدت داشتم فقط با قرص درد و التهاب کاهش میداد. ولی درمان نشدم. من متاسفانه دیابت هم دارم که مراجعه به پزشک دیابت گفتند که مشکل از دیابت نیست. با مطالعه و سرچ فکر کنم اسم این بیماری متاتارسوفالانژیال هست. تو سایتتون مطالعه کردم. از شما خواهشمندم بفرمایید این بیماری درمانش جراحی هست؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری دوشنبه ۲۷ دی ۰( 2 سال پیش)

      درود

      ام آر آى از كف پا لازمه و ممكنه مورتون نوروما باشه 

  • تصویر کاربر امیرحسین دوشنبه ۲۷ دی ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 169 مشاهده پرسش
    یکماه پیش رو دیوار با ارتفاع 100 متری سر خوردم با تمام وزنم رو کف پای چپم فرود اومدم رو یه جای قوس دار که پام داغون شد تا چندروز راه نمی‌تونستم برم رفتم پیش آدمای قدیمی پامو با آب گرم ماساژ دادن با باند بستن بعد 10روز باز کردم یکم می‌تونستم راه برم ولی قسمت پاشنه پام و محل قوس پا که جلو پاشنه هست یکم فشار روش بیاد درد میاد خیلی هم درد میاد چون من خدمتم نتونستم برم دکتر تا اومدم مرخصی 28 برج9 رفتم دکتر ارتوپد 2تا دکتر رفتم اولی رفتم گفت برو عکس بگیر گرفتم بردم گفت رباط کف پات کش اومده و دمپایی طبی پا کن و کفی طبی و قرص ضد التهاب برام نوشتن بعد چندروز بهتر نشدم رفتم دکتر ارتوپد دیگه واسه اونم رادیولوژی گرفتم بردم گفت رباط پات التهاب داره و باعث خارپاشنه میشه و گفت و فاشیای پلانتار هست تا این ضربه اصلا هیچ مشکلی نداشت کف پام اونم گفت کفی طبی و دمپایی طبی و قرص ضد التهاب نوشت و گفت کف پات رو شیشه عقب جلو کن حرکات کششی و .... تا الان هم اصلا بهتر نشده

    خارپاشنه هنوز نیست فک کنم

    من سربازم اذیت میشم ممنون میشم کمکم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری دوشنبه ۲۷ دی ۰( 2 سال پیش)

      درود

      راديوگرافى بفرستيد

  • تصویر کاربر علی دوشنبه ۲۷ دی ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 162 مشاهده پرسش
    باسلام من ۵۱ ساله ودارای قندوچربی وفشارهستم البته باداروچندسالیست کنترل میکنم مهندس عمران هستم.امامدتیست که راه رفتن به علت سوزش و درد(مشابه راه رفتن روی شن رودخانه!)درکف پاوخصوصانیمه منتهی به انگشتان پاوهمچنین قسمت فوقانی همین محدوده بسیارآزاردهنده ومهلک شده بطوریکه حقیقتاراه رفتن عذابیست بس بزرگ!ازشروع حساس شدن تاامروزکه باینجارسیده حدودیکسال گذشته وسه ماه اخیر دردبیشترهم شده خودم فکرمیکردم شایدقندیاچربی عاملش باشه ولی امروزکه به کف پام دقت کردم دیدم انهنای اون خصوصازیرانگشت بزرگ بابطورچشمگیری کم وتقریباصاف شده ! ممنون میشم که راهنمایی بفرمابید
    1. تصویر کاربر علی یکشنبه ۱۹ دی ۰( 2 سال پیش)
      هردوپاعینابصورت قرینه درددرکف وسوزش دربالای کف دارند!!
    2. تصویر کاربر دکتر رضا نادری دوشنبه ۲۷ دی ۰( 2 سال پیش)

      درود

      در مرحله اول نوار عصب و عضله انجام بدين

    3. نمایش سایر 1 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر مهدی سه شنبه ۲۰ آذر ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 309 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر برای من لیزر و مگنت پر قدرت تجویز فرمودید بعد از ۳جلسه درد شدیدی در ناحیه مچ پا داشتم که تشدید شده و احساس خشکی سختی در مچ پا دارم لازم است تا فیزیو‌تراپی ادامه پیدا کند درد امانم را بریده
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری سه شنبه ۲۰ آذر ۹۷( 5 سال پیش)

      درود

      اگه درد بعد از پنج جلسه ادامه پيدا كرد از فيزيوتراپيست خواهش بفرماييد موداليته ها رو تغيير بدن

      با احترام

درحال دریافت اطلاعات
تماس با ما

با ما در تماس باشید

آدرس مطب

شریعتی پایین تر از مترو قلهک ساختمان خانه درسا طبقه ۵ واحد ۱۷

ساعات کار مطب

شنبه و چهارشنبه از ساعت ۱۶ الی ۱۹

دکتر نادری