منو

نرمی غضروف کشکک از علائم تا درمان

کندرومالاسی پاتلا یا “نرمی غضروف کشکک زانو ” به وضعیتی اطلاق می شود که در آن غضروف سطح زیرین استخوان کشکک تخریب و صاف می شود. این وضعیت در افراد جوانی که ورزش حرفه ای انجام می دهند، شایع است اما ممکن است در افراد مسنی که آرتروز زانو دارند نیز دیده شود.


نرمی کشکک زانو اغلب اوقات هنگامی که آسیب های متعدد به زانو وارد شود، اتفاق می افتد و معمولا با چند روز استراحت کردن و ورزش نکردن بهتر می شود.

در برخی از موارد دیگر قرار گیری زانو در وضعیت نامناسب آناتومیک از دوران مادرزادی علت کندرومالاسی کشکک می باشد و در این موارد استراحت باعث بهبود علائم نمی شود. از علائم نرمی غضروف کشکک زانو که به آن زانوی دونده نیز گفته می شود میتوان به درد زانو و احساس خردشدگی در زانو اشاره کرد.

علت کندرومالاسی یا نرمی غضروف کشکک زانو

غضروف کشکک معمولا در جلوی مفصل زانو قرار دارد. وقتی شما زانوی خود را خم می کنید غضروف کشکک بر روی غضروف استخوان فمور یا همان استخوان ران پا می لغزد. تاندون ها و لیگامان های مختلفی غضروف کشکک را به عضلات ران و استخوان تیبیا در ساق پا متصل نگه میدارند.

اگر هر کدام از این اجزای نگهدارنده غضروف کشکک به طور نامناسب عمل کنند و یا آسیب ببینند باعث ساییدن این غضروف بر روی استخوان ران می شوند. این ساییدن مداوم باعث کندرومالاسی استخوان کشکک و ایجاد درد در زانو می شود.

علل جابجایی های نامناسب غضروف کشکک

  •  قرار گیری زانو در وضعیت آناتومیک نامناسب به خاطر دلایل مادرزادی
  •  عضلات چهار سر ران و همسترینگ ضعیف (به ترتیب عضلاتی که در قسمت جلو و عقب زانو قرار دارند.)
  •  ناهماهنگی بین عضلات ابداکتور و اداکتور (به ترتیب عضلات موجود در خارج و داخل ران)
  •  فشارها و استرس های زیاد و مکرر بر زانو در ورزش هایی مانند دو، اسکی و پرش
  •  زمین خوردن و یا ضربه به زانو

نرمی غضروف کشکک زانو

آیا نرمی غضروف خطرناک است؟

کندرومالاسی می تواند هر مفصلی را تحت تأثیر قرار دهد اما از همه بیشتر بر روی کشکک زانو تأثیر می گذارد. این مشکل از غضروف سفت کوچکی پشت کشکک زانو (پاتلا) شروع شده و ممکن است دردناک باشد، اکثر غضروف ها سفت هستند و غضروف های سفت می توانند خورد شده و به بافت های کوچک تر تقسیم شوند. در موارد شدیدتر، غضروف آسیب دیده ممکن است کاملاً ساییده شده و با فشار، کاملاً از بین رود. اگر این اتفاق بیفتد، استخوان محل کشکک زانو می تواند تحت درد شدیدی قرار گیرد. همچنین تکه های غضروف می توانند داخل مفصل شناور شده و سلول هایی که مفصل را تشکیل می دهند را تحریک کرده و باعث به اصطلاح آب آوردن زانو شوند.

افراد مستعد نرمی غضروف کشکک زانو

عوامل زیادی در افزایش خطر ابتلا به نرمی غضروف کشکک دخیل هستند، که عبارتند از:

 سن

افراد مسن و بالغینی که در دوره جوانی به سر می برند در معرض خطر ابتلا به نرمی غضروف کشکک هستند. رشد ناگهانی که در دوران بلوغ اتفاق می افتد باعث می شود که عضلات و استخوان ها به صورت ناگهانی رشد کنند که این مسئله ممکن است باعث ایجاد ناهماهنگی در عضلات ران و زانو شود.

 جنسیت

زن ها بیشتر از مردها در معرض خطر ابتلا به کندرومالاسی استخوان کشکک هستند چرا که حجم عضلات زن ها نسبت به مردها کمتر است و این مساله می تواند باعث ایجاد وضعیت های آناتومیک نامناسب در زانو شود و بیشتر از همه وضعیتی ایجاد می شود که فشار بر قسمت های خارجی زانو بیشتر می شود.

 کف پای صاف

افرادی که کف پای صاف دارند هنگام راه رفتن و دویدن فشار بیشتری بر زانو هایشان وارد می شود.

کف پای صاف عارضه ای است که در آن تمام سطح کف پای بیمار با زمین برخورد دارد و قوسی در آن دیده نمی شود که ممکن است منجر به اختلال در کارکرد مچ پا، زانو درد، کمر درد و پا درد شود، برای درمان کف پای صاف باید به متخصص ارتوپدی و کسی که دانش کافی در این زمینه داشته باشد، مراجعه کرد.

 آسیب های قبلی

آسیب های قبلی به کشکک زانو مانند دررفتگی ها می توانند خطر ابتلا به نرمی غضروف کشکک را افزایش دهند.

 فعالیت زیاد

اگر شما فردی هستید که فعالیت روزانه بالایی دارید و یا تمرین های ورزشی انجام می دهید که باعث افزایش فشار وارد شده بر زانوی شما می شود این مسئله میتواند باعث افزایش خطر مشکلات زانو شود. 

 آرتریت

زانوی دونده ها میتواند یکی از نشانه های ابتلا به آرتروز زانو باشد وضعیتی که باعث التهاب زانو و بافت های اطراف زانو می شود. التهاب باعث میشود تا غضروف کشککی نتواند به خوبی حرکت کند.

علت و درمان درد مچ پا

علائم نرمی غضروف کشکک زانو

کندرومالاسی استخوان کشکک معمولا با درد در ناحیه زانو تظاهر می کند که به عنوان درد پلاتوفمورال شناخته می شود. ممکن است هم چنین هنگام خم کردن زانو احساس خردشدگی و ترک در زانوی خود داشته باشید. معمولا پس از نشستن های طولانی مدت و یا فعالیت های طولانی (مانند ایستادن های طولانی و یا ورزش های سنگین) که باعث افزایش فشار بر زانو می شوند، درد بدتر می شود.

در صورت بهتر نشدن درد زانو پس از چند روز استراحت حتما باید به پزشک مراجعه کنید.

ام آر آی زانو

تشخیص کندرومالاسی پاتلا 

پزشک ابتدا به دنبال درد و تورم در زانو می گردد. هم چنین پزشک به بررسی وضعیت آناتومیک زانوی شما نیز خواهد پرداخت. قرارگیری زانو در وضعیت آناتومیک نامناسب می تواند نشان دهنده کندرومالاسی استخوان کشکک باشد. هم چنین برای تعیین مزیان آسیب به استخوان کشکک پزشک در هنگام صاف بودن زانو به آن فشار مضاعفی وارد می کند.

پس از انجام معاینات پزشک برای تشخیص بهتر و دقیق تر ممکن است هر کدام از تست های زیر را تجویز کند.

1_ تصویربرداری با اشعه X برای تعیین هر گونه آسیب ناهماهنگی در اجزای زانو و یا آرتریت زانو

2_ تصویر برداری با رزونانس مغناطیسی (MRI) برای تعیین پارگی و آسیب در غضروف ها

3_ معاینه آرتروسکوپی یک روش نیمه تهاجمی معاینه است که به وسیله یک اندوسکوپ و یک دوربین که وارد فضای زانو می شود، انجام می شود.

نرمی غضروف کشکک زانو

سطح بندی کندرومالاسی پاتلا

برای تعیین شدت کندرومالاسی سطح بندی آن انجام میشود که از ۱ تا ۴ سطح در این درجه بندی داریم. سطح ۱ نشان دهنده کمترین شدت و سطح ۴ نشان دهنده بیشترین شدت بیماری می

باشد.

سطح ۱: شدت بیماری در حد صاف شدن غضروف کشکک زانو میباشد.

سطح ۲: صاف شدگی سطح غضروفی کشکک به همراه بدشکل شدن غضروف که نشان دهنده خوردگی بافت غضروفی میباشد.

سطح ۳:  نشان دهنده نازک شدن غضروف کشکک به همراه تخریب و تغییر شکا بافت میباشد.

سطح ۴: در این سطح بیشترین مقدار آسیب را داریم که شامل برخورد نمایان شدن فضای استخوانی کشکک به همراه تخریب وسیع بافت غضروفی میباشد. نمایان شدن فضای استخوانی به این معناست که استخوان زانو و کشکک بدون هیچ فضای غضروفی بر روی هم ساییده میشوند.

نرمی غضروف کشکک زانو

درمان قطعی کندرومالاسی زانو

هدف درمان کاهش فشار بر روی مفصل زانو و غضروف کشککی میباشد. استراحت، ثابت نگه داشتن زانو و گذاشتن کیسه یخ در زانو از اولین گزینه های درمان این بیماری میباشد. آسیب غضروفی به علت بیماری زانوی دونده ها معمولا با استراحت خود به خود خوب می شود.

ممکن است برای کاهش التهاب در ناحیه زانو پزشک مقداری داروی ضد التهاب مانند ایپوبروفن برای شما تجویز کند. در صورت ادامه یافتن درد، تورم و التهاب زانو یکی یا چند تا از روش های درمانی زیر باید پیگیری شود.

فیزیوتراپی

در فیزیوتراپی با انجام حرکات کششی و فشار آوردن بر عضلات چهار سر ران، همسترینگ، عضلات ادداکتور و ابداکتور سعی می شود تا هماهنگی و تقویت ران و مفصل زانو انجام شود. هماهنگی عضلات زانو باعث جلوگیری از قرار گیری نابجای مفصل زانو می شود.

تمرینات معمولی که در فیزیوتراپی انجام می شود ورزش هایی هستند که نیاز به اعمال نیروی وزن ندارند مانند شنا و دوچرخه ثابت. همچنین ورزش های ایزومتریک که شامل انقباض عضلات بدون حرکت و سپس شل کردن آن می باشند نیز می توانند باعث افزایش حجم عضلانی شوند.

جراحی زانو

ممکن است برای تعیین ناهماهنگی و بدشکلی زانو جراحی آرتروسکوپی موررد نیاز باشد. در این روش یک دوربین کوچک از طریق یک سوراخ کوچک که در نایحه زانو ایجاد شده است وارد فضای مفصلی زانو می شود. روند جراحی می تواند به طور کامل مشکل را برطرف کند. در این روش از جراحی با بریدن بعضی از لیگامان ها و برداشتن فشار از روی کشکک زانو حرکات کشکک را تسهیل می کنند.

در روش های دیگر جراحی که ممکن است برای این بیماری انجام شود میتوان از روش پیوند غضروف برای ایجاد یک سطح غضروفی جدید در پشت کشکک و یا جابجایی محل اتصال لیگامان های عضلات زانو به کشکک استفاده کرد.

نرمی غضروف کشکک زانو

پیشگیری از پاتلا در زانو

با پیگیری نکات زیر میتوان خطر ابتلا به کندرومالاسی کشکک را کاهش داد:

از ایحاد فشار های زیاد بر زانوی خود پرهیز کنید و در صورت ضرورت از پدهای محافظ زانو استفاده کنید.

با قوی کردن عضلات همسترینگ، چهارسر ران، ادداکتور و ابداکتورهای ران، هماهنگی این عضلات و پایداری مفصل زانو را افزایش دهید.

در صورتی که کف پای شما صاف است از کفش هایی استفاده کنید که قوس کف پای شما را زیاد تر می کنند. این کار باعث کاهش فشار وارده بر زانو می شود و راستای زانو را نیز افزایش می دهد. در این باره توصیه می کنیم راهنمای انتخاب بهترین کفش ورزشی مناسب را بخوانید.

در نهایت اضافه وزن و چاقی می توانند باعث افزایش فشار وارده بر زانو شوند. نگه داشتن وزن در یک محدوده نرمال می تواند باعث کاهش فشار وارده بر زانو و بقیه مفاصل موجود در پاها شود. برای کاهش وزن باید از مصرف زیاد شکر و انواع چربی پرهیز کنید و در عوض مقادیر زیاد سبزیجات، میوه و غلات بخورید همچنین لازم است که پنج روز در هفته روزانه ۳۰ دقیقه ورزش کنید.

نرمی غضروف زانو نی نی سایت

نرمی غضروف زانو یا کندرومالاسی پاتلا به نرم شدن یا تخریب تدریجی غضروف زیر کشکک زانو گفته می‌شود. این مشکل معمولاً به دلیل استفاده بیش از حد از زانو، ضربه، یا اختلالات ساختاری ایجاد می‌شود.

درد در جلوی زانو، صدای تق‌تق یا ساییدگی هنگام حرکت، تورم خفیف، و درد هنگام پله‌نوردی یا نشستن طولانی از علائم رایج این عارضه هستند.

ورزشکاران، نوجوانان در سنین رشد، افراد دارای اضافه‌وزن، و کسانی که فعالیت‌های تکراری مانند دویدن یا پریدن انجام می‌دهند، بیشتر در معرض خطر هستند.

بله، در اغلب موارد نرمی غضروف زانو با استراحت، فیزیوتراپی، و تغییر سبک زندگی درمان می‌شود. در موارد پیشرفته‌تر، ممکن است درمان‌های پزشکی یا جراحی لازم باشد.

بله، حفظ وزن مناسب، تقویت عضلات اطراف زانو، پرهیز از فعالیت‌های تکراری سنگین، و رعایت وضعیت صحیح در هنگام ورزش می‌توانند خطر ابتلا را کاهش دهند.

انجام حرکات سنگین و پرشی می‌تواند وضعیت را بدتر کند، اما تمرینات سبک و تقویتی تحت نظر پزشک یا فیزیوتراپیست مفید است.

اگر درد زانو شدید است، تورم طولانی‌مدت وجود دارد، یا زانو هنگام راه رفتن یا ایستادن خالی می‌کند، باید فوراً به پزشک مراجعه کنید.

در اغلب موارد خطرناک نیست، اما اگر درمان نشود، ممکن است به آسیب جدی‌تر غضروف یا مفصل منجر شود.

نرمی غضروف زانو معمولاً در افراد جوان‌تر رخ می‌دهد و به نرم شدن یا تخریب محدود غضروف مربوط است، در حالی که آرتروز در افراد مسن شایع‌تر است و تخریب گسترده‌تر غضروف و استخوان را شامل می‌شود.

استفاده از یخ، استراحت دادن به زانو، بالا نگه‌داشتن پا، استفاده از زانو‌بند و مصرف داروهای ضدالتهاب (تحت نظر پزشک) می‌تواند به کاهش درد کمک کند.

دکتر غلامرضا نادری متخصص ارتوپدی ، آرتروسکوپی ، آرتروپلاستی و فلوشیپ جراحی مچ پا در تهران

برای پرسش از دکتر، روی لینک مشاوره پزشکی کلیک کنید.

فهرست مطالب
  • تصویر کاربر مهدی پنجشنبه ۱۷ آبان ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 347 مشاهده پرسش
    سلام . من تمام بدن درد میکنه و حوصله ی هیچ کاری را ندارم یعنی هرجای بدنم را که فشار می یارم بدم جون میاد
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری پنجشنبه ۱۷ آبان ۹۷( 6 سال پیش)

      درود

      آزمايش خون از نظر كمبود ويتامين دى و هورمون هاى تيروييد بدين

      با احترام

  • تصویر کاربر علیرضا پنجشنبه ۱۷ آبان ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 362 مشاهده پرسش
    درود دکتر
    ببخشید آقای دکتر قبل از عمل اگه به یاد داشته باشین یک تاندون روی قوزک پام تکون میخورد که خدارو شکر اون تکون رفع شد ولی حالا تاندون روی یکی از انگشتای پام جابه جا میشه.نمیدونم دلیلش چیه.
    سپاس
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری پنجشنبه ۱۷ آبان ۹۷( 6 سال پیش)

      درود

      نياز هست معاينه كنم چون اون محل دستكارى جراحى نشده 

      با احترام

  • تصویر کاربر محمدحسین پنجشنبه ۱۷ آبان ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 290 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خسته نباشید من سه بار مچ پام توی فوتبال پیچ خورده دو بار ربات کش رفته یک بار شکسته میخواستم بدونم با جراحی خوب میشه که بتونم به فوتبالم ادامه بدم
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۱۶ آبان ۹۷( 6 سال پیش)

      درود

      اگه درد يا ناپايدارى داريد بايد عمل انجام بشه تا به فعاليت ورزشى برگردين

      با احترام

    2. تصویر کاربر محمدحسین چهارشنبه ۱۶ آبان ۹۷( 6 سال پیش)
      پام ۱۵ روز توی گچ بود بعد از این که گچ رو باز کردم فیزیوتراپی هم رفتم ۱۰ جلسه فیزیوتراپی و ۵ جلسه لیزر بعد رفتم پیش دکتر گفتش باید پا بند بزاره و یک بار دیگه پاش پیچ بخوره چولاغ میشه میخواستم بدونم دکتر راست گفته یا دوباره میتونم فوتبال کنم
    3. تصویر کاربر دکتر رضا نادری پنجشنبه ۱۷ آبان ۹۷( 6 سال پیش)

      درود

      لازمه معاينه انجام بشه واگه عمل لازم باشه نبايد در حال حاضر فوتبال بازى كنيد

      با احترام

    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر خانم چهارشنبه ۱۶ آبان ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 352 مشاهده پرسش
    به نام خدا
    با سلام مجدد
    آقای دکتر ؛ بابت زمانی که جهت پاسخگویی به سوالات بنده اختصاص دادید بی نهایت سپاسگزارم.بی شک ارزش این پاسخگویی برای آرامش خیال شخص بیمار و همراهان او در شرایطی که دسترسی حضوری به پزشک مربوطه فراهم نمی باشد غیرقابل توصیف می باشد.
    از درگاه ایزد منان برای جنابعالی آرزوی توفیق و سربلندی روز افزون دارم.
    موفق باشید .
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۱۶ آبان ۹۷( 6 سال پیش)

      درود و سپاس

      اميدوارم بتونم در حد بضاعت علمى خودم كمكى در جهت اطلاع رسانى و راهنمايي انجام بدم

      با احترام

  • تصویر کاربر خانم سه شنبه ۱۵ آبان ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 428 مشاهده پرسش
    به نام خدا
    با سلام مجدد
    آقای دکتر ، در ابتدا از بابت پاسخ دهی سریع شما بی نهایت سپاسگزارم.
    ممنون خواهم شد تا با توجه به تعطیلات پیش رو در کشور و عدم حضور برخی از همکاران تا روز شنبه بنده را در موارد زیر نیز راهنمایی فرمایید :
    1 . با توجه به تصویر MRI ارسالی ، به نظر شما علت و عنوان بیماری چیست ؟ ( قطعا فرمایش شما در رابطه با معاینه حضوری درباره تشخیص دقیق مشکل دارای اهمیت ویژه می باشد . )
    2 . با توجه به تصویر ارسالی اولویت شما در رابطه با مراجعه به پزشکان ، همکاران ارتوپد می باشد یا عفونی ؟
    3 . آیا می توان با توجه به سابقه دیابت ایشان تا روز شنبه صبر نمود یا لازم است حتما به اورژانس یکی از بیمارستان ها جهت جلوگیری از پیشرفت بیماری مراجعه نمود ؟
    4 . مصرف کپسول های معرفی شده در رابطه با درمان بیماری ادامه یابد یا خیر؟
    در پایان مجددا از دقت نظر شما سپاسگزار هستم.
    موفق باشید .
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری سه شنبه ۱۵ آبان ۹۷( 6 سال پیش)

      درود

      تمايز بين شاركو در مراحل اول و عفونت مشكله 

      براى احتياط بهتره پاشون رو روى زمين نگذارن تا وزن روش نيفته و آنتى بيوتيك رو ادامه بدن

      اگر علايم با مصرف دارو بهتر شدن نياز به مراجعه اورژانس نيست مگه اين كه قرمزى و تورم و درد زياد بشن

      مراجعه به ارتوپد بهتره

      با احترام

  • تصویر کاربر کانی سه شنبه ۱۵ آبان ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 322 مشاهده پرسش
    سلام عرض خسته نباشی خدمت شما دختری دارم ۱۲ساله مشکل صافی کف پا داره دکترا گفتن باید عمل بشه لطفا راهنمایم کنید ممنون میشم
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری سه شنبه ۱۵ آبان ۹۷( 6 سال پیش)

      درود

      اگه توصيه به عمل شده بهتره تا قبل از سيزده سالگى انجام بشه

      با احترام

  • تصویر کاربر خانم سه شنبه ۱۵ آبان ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 379 مشاهده پرسش
    به نام خدا
    با سلام و عرض ادب
    آقای دکتر ، مادر بنده حدود 20 سال است که مبتلا به دیابت و فشارخون کنترل شده بوده و در حال حاضر 54 ساله می باشند . از تاریخ 5 آبان به طور ناگهانی در بخش انتهایی کف پای چپ ایشان قرمزی و در کناره پا تورمی سفت همراه با درد و اختلال در حرکت ایجاد شد.پس از مراجعه به دو پزشک ارتوپد تشخیص یکی ضعف ماهیچه و نظر دیگری احتمالا عفونت داخلی بود . دکتر غدد ایشان نیز مشکوک به کیست در ناحیه پا شده و پس از یک هفته سرگردانی انجام MRI را توصیه نموده اند . که جواب آن امروز در اختیار ما قرار گرفت . یادآور می شوم که پس از یک هفته مصرف کپسول سفالکسین و کلیندومایسین حرارت ، قرمزی ، تورم کناره پا و درد تا حدودی التیام یافته . اما همچنان تورم جانبی و درد تا حدودی وجود دارد . با توجه به آن که شما در مورد بیماری پای شارکو در وب سایت خود مقاله آموزشی را منتشر نموده اید خواهشمندم تا در صورت امکان پس از مطالعه نتیجه MRI بنده را در رابطه با شیوه درمان مناسب و ارتباط احتمالی آن با این بیماری و انتخاب پزشک غدد یا ارتوپد یا عفونی جهت درمان هر چه سریع تر راهنمایی فرمایید .
    در پایان از بابت زمانی که برای بنده و سایر بیماران مجازی خود در نظر گرفته اید بی نهایت سپاسگزارم.
    موفق باشید .
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری سه شنبه ۱۵ آبان ۹۷( 6 سال پیش)

      درود

      گزارش ام آر آى زياد به نفع شاركو نيست ولى بايد تصاوير ام آر آى و پاى ايشون رو هم ببينم

      در هر حال احتمال شاركو مطرحه و بايد به فكرش بود

      توصيه من اينه كه در اولين فرصت به ارتوپد متخصص مچ پا مراجعه كنيد

      با احترام

  • تصویر کاربر سمیرا سه شنبه ۱۵ آبان ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 271 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر
    من 19سالمه تقریباهشت سالی میشه پاهام دارای عارضه ی هالوکس والگوس هستش الان میخوام جراحی کنم ولی از عوارض بعدعمل میترسم ایاعوارضش خطرناک هست؟چه مدت زمان میبره کاملا هردو پام بهبودپیداکنه؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری سه شنبه ۱۵ آبان ۹۷( 6 سال پیش)

      درود

      معمولا عوارض خطرناكى نداره ولى دو تا سه ماه طول مى كشه تا نرمال راه برين

      با احترام

  • تصویر کاربر زهرا پنجشنبه ۱۷ آبان ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 305 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر
    من حدود یک ماه پیش بر اثر ضربه تاندون پرونیال پای چپم قطع شد بعداز ام از ای گرفتم ...الان دکتر جراح ترمیمی چند روز پیش منو عمل کردند گفتن تاندون کم بود از دست چپم ۸سانت تاندون برداشتند .منم دست چپ هستم متاسفانه...آیا حالا دستم تاندون ندارد مشکلی پیش نمیاد؟؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری سه شنبه ۱۵ آبان ۹۷( 6 سال پیش)

      درود

      تعجب مى كنم كه چرا جراح ترميمى تاندون پرونيال عمل كردن 

      معمولا ما از دست تاندون بر نمى داريم و اگه يك تاندون پرونيال پاره باشه از تاندون كناريش استفاده مى كنيم و اگه هر دو پاره باشه از تاندون خم كننده انگشت پا يا از تاندون هاى أطراف همون زانو استفاده مى كنيم

      در هر حال بهتر بود از تاندون دست مخالف استفاده مى شه و البته حتما ايشون با علم به اين كه برداشتن تاندون از دستتون عارضه نداره اين كارو كردن

      با احترام

    2. تصویر کاربر زهرا پنجشنبه ۱۷ آبان ۹۷( 6 سال پیش)
      سلام آقای دکتر
      ممنون از راهنمایی تان
      ما بیمه شرکت نفت هستیم ..من چندتا ارتوپد رفتم که اصلا توجه نکردند آخر رفتم دکتر جراح ترمیمی
      بله هردو تاندون پرونیال قطع شده بود و کاملا
      از هم دور شده بوده ایشان ۸سانت از تاندون دستم برداشته
      حالا برای دستم مشکلی پیش نمیاد؟؟؟خیلی دستم درد می‌کنه ....به نظر شما چقدر طول می‌کشه که خب بشه؟؟؟
    3. تصویر کاربر دکتر رضا نادری پنجشنبه ۱۷ آبان ۹۷( 6 سال پیش)

      درود

      دستتون بايد ظرف ٦ هفته خوب بشه

      با احترام

    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر محسن سه شنبه ۱۵ آبان ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 370 مشاهده پرسش
    باسلام . ببخشید یه سوال داشتم
    من حدود چند ماه پیش دنبالچم شکست رفتم پیش دکتر بهم یه روغن داد گف بزن خوب میشی . بعد مدتی همونجام یه دونه بزرگ زد که ازش چرک میاد . بعضی وقتا که روش فشار نیاد کوچیک میشه ولی وقتی که بعش فشار بیاد بزرگ میشه و درد میکیره خیلی . یه شکاف کوچیکیم همونحا ایجاد شده . چمار باید کنم . ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری سه شنبه ۱۵ آبان ۹۷( 6 سال پیش)

      درود

      شما كيست يا آبسه پيلونيدال داريد

      با متخصص جراحى عمومى مشورت كنيد احتمالا نياز به عمل هست

      يا احترام 

درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر محمد شنبه ۳۰ آذر ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 405 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    هزینه عمل mcl رو خواستم بدونم..ممنون میشم اگه تقریبی بگید
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری شنبه ۳۰ آذر ۹۸( 5 سال پیش)

      درود

      در اكثر موارد MCL عمل لازم نداره ولى اگر به تنهايى عمل بخواد هزينه اش بسته به نوع بيمه شما و دولتى يا خصوصى بودن بيمارستان متغيره

      با احترام

       

  • تصویر کاربر میلاد یکشنبه ۱۰ آذر ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 363 مشاهده پرسش
    با سلام ۵ ۶ سال پیش موقع فوتبال بازی کردن پام پیچ خورد و از اون موقع به بعد یه مقدار که میخوام جدی ورزش کنم پشت زانوم درد میکنه ام ار ای هم گرفتم اگه امکانش هست متن ام ار ای اینه acl sprain along with preservation of ligamentous continuity is seen. Partial thickness cartilage loss at medial patellar facet is suggested of grade || chondromalacia patella
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری یکشنبه ۱۰ آذر ۹۸( 5 سال پیش)

      درود

      اگر در معاينه، يافته هاى متناسب با اين گزارش به دست بياد درمان شما فيزيوتراپى خواهد بود

      با احترام

  • تصویر کاربر جواد پنجشنبه ۳۰ خرداد ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 384 مشاهده پرسش
    ابتدا تو بازی والیبال کشکک زانوام راستم خالی میکرد و با مراجعه به دکتر و مصرف دارو خالی کردن زانو راستم خوب شد ولی بعدش درد کشکک زانو دارم و کتفم به مرور زمان به درد کردن افتاد و فیزیو تراپی و آب درمانی میرم هنگامی که حرکات را انجام میدم دردم ساکت تر میشه ولی بعدش درد دارم باید چکار کنم این دردا بهبود پیدا کنن ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری پنجشنبه ۳۰ خرداد ۹۸( 5 سال پیش)

      درود

      بايد معاينه بشين تا در مرحله اول معلوم بشه چرا درد داريد

      بايد معلوم بشه آيا شلى مفاصل داريد يا نه و اين كه آيا كمبود ويتامين دى داريد يا نه و ...

      با احترام

  • تصویر کاربر مریم سه شنبه ۷ خرداد ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 350 مشاهده پرسش
    با سلام
    من 40 سال دارم و تقریبا سالهاست از بیماری کندرومالاسی رنج میبرم میخوام بدونم البته خیلی پیشرفته نیست سعی میکنم ورزش کنم همیشه میخوام بدونم طناب زدن برام مفید هست یا نه؟
    و اینکه آیا این بیماری ربطی به پرانتزی شدن بیشتر پا داره یا خیر؟
    با تشکر زیاد
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری سه شنبه ۷ خرداد ۹۸( 5 سال پیش)

      درود

      پرانتزى  بودن مى تونه عامل زمينه ساز باشه ولى كندرومالاسى باعث تشديد پرانتزى نمى شه

      طناب زدن براتون خوب نيست

      با احترام

  • تصویر کاربر حسین شنبه ۳۱ فروردین ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 384 مشاهده پرسش
    با سلام
    همسر بنده تقریبا از یکسال ونیم پیش بصورت یکدفعه دچار درد در هر دو زانو شد و بعداز هشت ماه و چندین مرتبه به پرشکهای مختلف یکی از پزشکان پس از عکس برداری (مشابه عکسهای بالا کشکک هر دو زانو از جای خود خارج شده بود) گفت زانو دچار انحراف شده و عمل جراحی رو اول برای پای راست که بدتر بود و سه ماه بعد برای پای چپ تجویز کرد و در بر گه های ترخیص بیمارستان نوع عمل آزاد سازی عصب قید شد و در عکسهای چند ماه بعد عمل مشخص بود که کشکک در جای خودش قرار گرفته. البته بعد از عمل حدود سی جلسه فیزیوتراپی و آب درمانی هم انجام شد و برای عمل بعد اقدام نکردیم. اما بعد از گذشت هشت ماه هنوز از ناحیه هر دو زانو دچار درد و حتی سوزش خیلی زیاد دارن و حتی هنوز صدای زانو هنگام خم و راست شدن هم کم نشده
    لطفا راهنمایی بفرمائید چکار باید بکنیم.
    با تشکر از شما
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری شنبه ۳۱ فروردین ۹۸( 6 سال پیش)

      درود

      خوب وضعيت ساده اى نيست و نياز به معاينه و بررسى دقيق عكس ها و سى تى اسكن هست

      با احترام

  • تصویر کاربر مسعود جمعه ۱۲ بهمن ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 338 مشاهده پرسش
    ببخشید من۶ساله که عمل کردم الا پایم از زانو به داخل خم میشود الان باید چکار کنم
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری جمعه ۱۲ بهمن ۹۷( 6 سال پیش)

      درود

      چه عملى روى زانو انجام داديد؟

      در هر حال بايد معاينه بشين

      با احترام

  • تصویر کاربر محمد پنجشنبه ۲۸ تیر ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 413 مشاهده پرسش
    با سلام و خدا قوت خدمت آقای دکتر.
    در باشگاه بدنسازی با اینکه مبتدی بودم و تجربه نداشتم با پاهام سنگین کار میکردم و در اون موقع هیچگونه دردی احساس نمیکردم ولی بعد چند هفته درد زانوی چپم شروع شد. چند روز پیش رفتم دکتر
    گفت که رباط صلیبی پارگی نداره ولی دچار کشیدگی شدید شده.
    علائم : صدا دادن زانو هنگام دویدن
    احساس ناپایداری و شلی زانو
    درد در وسط زانو ، هنگام ایستادن شدید تر
    گرفتگی عضله پشت ران بطور پیوسته
    در هنگام ورزش احساس گرمای زیاد در زانو نسبت به زانوی سالم.
    با توجه به اینکه باشگاه فوتبال هم میرم الان چند هفته هست بخاطر محافظت از زانوم نرفتم :
    برای بازگشت سریع به ورزش چه درمانی مناسب است جراحی یا غیر جراحی.
    اگر جراحی بهتره آرتروسکوپی که میکنند چگونه هست. یعنی رباط رو برمیدارن و رباط دیگه جایگزین میکنن یا همون رباط رو روش کار میکنن چطوریه لطفا چگونگی عمل و طول دوره نقاهت و بازگشت به ورزش را توضیح بفرمایید.
    اگه جراحی بشه میتونم مثل قبل از زانوم کار بکشم؟

    پیشا پیش از پاسخ شما ممنونم .
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری پنجشنبه ۲۸ تیر ۹۷( 6 سال پیش)
      درود
      بعيده نياز به جراحى داشته باشيد
      بايد فيزيوتراپى انجام بدين و بعد از شش هفته براى معاينه مجدد مراجعه كنيد
      با احترام
  • تصویر کاربر پوریا شنبه ۹ تیر ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 347 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    هنگام راه رفتن احساس لنگش دارم ولی در حالت خوابیده و نشسته اندازه طول پاهام یکسان هست
    ملاک اندازه گیری در حالت خوابیده هست یا ایستاده ؟
    اسکنوگرام در این مورد چقدر دقیق و معتبر ؟
    ممنون از راهنماییتون
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری شنبه ۹ تیر ۹۷( 6 سال پیش)
      درود
      ملاك حالت ايستاده است و اسكنو گرام روش تشخيصى دقيق اين حالت است
      با احترام
  • تصویر کاربر اصغر جمعه ۳۱ شهریور ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 524 مشاهده پرسش
    سلام دکتر بنده پای چپم را به دلیل ژنواروم اسفند نود و چهار عمل کردم و پای راستم هم بیست و ششم شهریور نود و شش عمل کردم ولی بعدا از گذشت پنج روز از عمل قوزک های پام بهم نمیچسبن؟؟لطفا راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری پنجشنبه ۳۰ شهریور ۹۶( 7 سال پیش)
      درود
      معمولا براى اصلاح ژنوواروم كمى اصلاح بيش از حد انجام مى ديم براى جلوگيرى از عود
      علت مىتونه اين مسأله باشه
      البته با پزشكتون هم در ميان بزارين
      با احترام
    2. تصویر کاربر اصغر پنجشنبه ۳۰ شهریور ۹۶( 7 سال پیش)
      دکتر به مرور زمان بهتر میشه؟؟؟
    3. تصویر کاربر دکتر رضا نادری جمعه ۳۱ شهریور ۹۶( 7 سال پیش)
      درود
      بعيد مى دونم تغيير عمده اى بكنه
      با احترام
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر نسیم دوشنبه ۱۲ تیر ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 466 مشاهده پرسش
    باسلام خدمت شما. خانمی29 ساله هستم. 1 سال است که دچار درد زانو شده ام. زانویم از نوجوانی صدای ناگهانی میداد اما درد نمیکرد(مانند شکستن قلنج). اما سال پیش بود که متوجه شدم هنگام نشستن بر روی صندلی زانویم خسته میشود تا اینکه رفته رفته به درد انجامید ، تاجایی که هنگام نشستن و برخاستن درد میکرد و از 3ماه است که خرخر میکند و وقتی که پایم را دراز میکنم احساس میکنم زانویم حرکت میکند. یک حس ناخوش آیند است. اما از امروز درد جدیدی هم اضافه شده که حتی بدون هیچ حرکتی و حتی درحال درازکش قسمت درونی زانویم تیری همراه با درد میکشد که این مرا نگران کرده. نزدیک 6 ماه است که تریپل فلکس میخورم. و قرص روماتیدین. مدتی بود که درد زانویم کمتر شده بود تااینکه این2هفته دارویم را قطع کرده ام. لطفا راهنمایی ام کنید ممنون از شما.
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری دوشنبه ۱۲ تیر ۹۶( 7 سال پیش)
      درود بر شما
      مشكل شما احتمالا كندرومالاسى يا نرم شدن غضروف كشكك هست.
      درمان دارويى نقشى در كنترل دراز مدت علايمتون نداره.
      توصيه ى من اينه كه دو مقاله ى نرم شدگى غضروف كشكك و تمرينات باز توانى زانو رو در وبسايت من مطالعه و بهش عمل بفرماييد
      اگر بعد از ٦ هفته تمرين منظم بهبود نداشتيد بايد معاينه و بررسى بشين
      با احترام
درحال دریافت اطلاعات
تماس با ما

با ما در تماس باشید

آدرس مطب

شریعتی پایین تر از مترو قلهک ساختمان خانه درسا طبقه ۵ واحد ۱۷

ساعات کار مطب

شنبه و چهارشنبه از ساعت ۱۶ الی ۱۹

دکتر نادری