منو

علت درد کف پای چپ در زنان چیست؟

درد کف پای چپ در زنان می‌تواند ناشی از عوامل متعددی باشد که در زنان به دلیل فاکتورهای خاصی مانند تغییرات هورمونی، پوشیدن کفش‌های نامناسب، یا بارداری بیشتر دیده می‌شود. در زیر به مهم‌ترین علل آن اشاره شده است:

اختلالات مربوط به گردش خون

اختلالات خون‌رسانی به پا ممکن است باعث درد در کف پا شود.

صافی کف پا

در زنانی که کف پای صاف دارند، فشار غیرطبیعی بر روی ساختارهای پا ممکن است منجر به درد شود. اگر احساس می کنید درد کف پای شما به خاطر کف پای صاف است این مقاله را بخوانید: درمان کف پای صاف در بزرگسالان

درد کف پا به خاطر صاف بودن

 آرتریت (التهاب مفاصل)

درد کف پای چپ در زنان به خاطر آرتریت روماتوئید یا آرتروز می‌تواند بر روی مفاصل کوچک کف پا تأثیر بگذارد و باعث درد و تورم شود.

 حاملگی

در دوران بارداری، افزایش وزن و تغییر در مرکز ثقل بدن می‌تواند فشار زیادی به پاها وارد کند.

 کفش‌های نامناسب

استفاده از کفش‌های پاشنه بلند، تنگ یا بدون کفی مناسب می‌تواند منجر به فشار زیاد و درد در کف پا شود.

 اضافه‌وزن یا چاقی

وزن اضافی فشار مضاعفی به کف پا وارد کرده و ممکن است درد ایجاد کند.

 آسیب‌دیدگی یا کشیدگی عضلانی

فعالیت بیش از حد، تمرین‌های سنگین یا افتادن ممکن است باعث کشیدگی رباط‌ها و درد کف پا شود.

 خار پاشنه

درد کف پای چپ در زنان به خاطرخار پاشنه. تشکیل زائده استخوانی در پاشنه پا می‌تواند به رباط کف پا فشار وارد کرده و درد ایجاد کند.

برای اطلاعات بیشتر در مورد خار پاشنه مقاله ی  از کجا بفهمیم خار پاشنه داریم  را بخوانید.

التهاب کف پا

فاشیای پلانتار (التهاب کف پا) چیست؟

فاشیای پلانتار (Plantar fasciitis) یا التهاب کف پا نوعی بیماری التهابی در کف پاست که رباط های کف پا را تحت تأثیر قرار داده و می تواند باعث علائمی مانند درد در قوس و پاشنه پا شود. رباط فاشیای کف پا معمولاً به دلیل تحریک و فشار ممکن است ملتهب شود. در برخی بیماران، التهاب این رباط به دلیل پارگی های کوچک رخ داده و همین امر درد بسیار شدید و طاقت فرسایی ایجاد می کند. 

گاهی اوقات، زمانی که عکس برداری اشعه ایکس، خار پاشنه را نشان می دهد، پزشک برای علت دقیق درد کف پا به اشتباه می افتد. لازم به ذکر است که «خار پاشنه» تشخیص گمراه کننده ایست که سال ها توسط متخصصین ارتوپد تأیید می شود. امروزه اغلب پزشکان می دانند که خار پاشنه باعث درد نمی شود؛ در واقع منبع اصلی درد، التهاب رباط فاشیای اطراف خار می باشد.

علائم درد کف پا چگونه است؟

بیماران مبتلا به التهاب کف پا معمولاً درد زیادی در زیر پاشنه احساس کرده که مثل درد ناشی از ضرب دیدن و کبودی می باشد. با وجود اینکه درد قوس پا در این بیماری کمتر رایج است، اما یکی از علائم مهم محسوب می شود. درد پاشنه پا در اول صبح و زمانی که تازه از خواب بیدار می شوید (کلاً پس از استراحت) بیشتر بوده و می تواند به صورت مقطعی و نامنظم باشد.

 گاهی اوقات ممکن است دردی حس نکنید و همین امر شما را به اشتباه بیندازد که در حال بهبود هستید! به یاد داشته باشید که دردی که بسیار ناگهانی رخ داده (تدریجی نبوده است) می تواند نشان دهنده پارگی رباط فاشیای کف پا بوده و به مراقبت پزشکی نیاز داشته باشد.

تشخیص صحیح درد کف پا

تشخیص صحیح التهاب معمولی رباط فاشیا و پارگی فاشیا توسط متخصص از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. زیرا درمان این دو مشکل متفاوت می باشد. پزشک همچنین باید در ابتدا احتمال مشکلاتی مثل شکستگی تحت استرس (که علائم مشابهی ایجاد می کند) را در نظر گرفته و با دلایل منطقی تمام گزینه های مشابه را رد کند.

برای تشخیص دقیق علت درد کف پا معمولاً عکس برداری اولتراسوند تجویز می شود.

مرحل اول بیماری التهاب کف پا

در ابتدای ابتلا به این بیماری، بیماران ممکن است درد مبهمی در پاشنه پا داشته باشند. این درد معمولاً در پایان روز یا بعد از مدت زیادی سر پا ایستادن ایجاد می شود. در برخی موارد، احساس کشیدگی در کف پا نیز احساس می شود که بیماران آن را به شکل سفتی در قوس یا کف پا توصیف می کنند.

درمان زود هنگام در این مرحله بسیار مهم بوده و از ابتلا به شکل مزمن این بیماری پیشگیری می کند. متأسفانه، اغلب بیماران علائم اولیه را نادیده گرفته و تصور می کنند که گرفتگی یا درد خود به خود از بین می رود. برای برخی افراد واقعاً همین اتفاق می افتد و با کمی رعایت کردن، درد بهبود می یابد. اما برخی دیگر ممکن است دچار درد شدید کف پا و یا درد مزمن کف پا شوند.

متخصص ارتوپد می تواند علائم ابتلایی را تشخیص دهد. علائم درد کف پا در استیج های اولیه شبیه به احساس سنگریزه در کفش یا درد کبودی ریز در کف پا توصیف می شود. برخی بیماران گفته اند که در حین بروز این درد انگار روی سنگ کوچکی پا برهنه قدم برداشته اند!

در استیج اولیه این بیماری معمولاً بیمار در کل مدت روز درد ندارد. درد تنها در صبح و بلند شدن از رختخواب ظاهر شده و ممکن است بسیار پراکنده باشد. برخی بیماران برای یک یا دو روز هیچ علائمی را تجربه نکرده و پس از این مدت درد مجدداً عود می کند.

همانطور که گفتیم، در استیج اولیه فاشیای کف پا، صبح ها یا با لمس پا کمی درد در کف و پاشنه احساس خواهید کرد. اما این درد خفیف و کمی بیشتر از احساس سفتی در کف پا می باشد.

فاشیئت وخیم

مرحله دوم التهاب کف پا

زمانی که پیشرفت کامل فاشیای پلانتار اتفاق افتاد، علائم درد کف پا حادتر می شود. در صورتی که کف پا برای مدت زیادی تحت فشار قرار گرفته و هیچ اقدام درمانی برای آن صورت نگیرد، درد کف پای شما مزمن خواهد شد.

درد کف پا در این استیج معمولاً ثبات بیشتری داشته و شما هر روز صبح در حین بلند شدن از تخت، درد و سفتی پا را تجبه خواهید کرد. اکثر بیماران حداقل ۵ دقیقه بعد از بلند شدن از رختخواب به دلیل درد شدید در کف پا لنگ می زنند! درد پاشنه و کف پا بعد از ۱۵ دقیقه کاهش می یابد و با گرفتن دوش آب گرم احساس بهتری خواهید داشت. بعید است که برای پیاده روی در روز مشکلی داشته باشید. زیرا التهاب در طول روز تغییر خاصی نکرده درد کف پا همیشه حس نمی شود.

با این وجود، اواسط بعد از ظهر و پس از قدم های زیاد، پاها خسته و شده و درد باز می گردد. به عنوان مثال، بعد از پیاده شدن از ماشین، ناگهان دچار درد خواهید شد؛ چند دقیقه مجبورید لنگ بزنید تا درد شما آرام شود.

در عکس برداری اولتراسوند از این بیماران، ضخیم شدن رباط کف پا به دلیل التهاب کاملاً واضح می باشد.

التهاب حاد

در صورتی که درد کف پا خیلی سریع، ناگهانی و یا در طول روز و طی یک فعالیت خاص ظاهر شود، درد کف پای حاد یا شدید نام دارد. از سوی دیگر، فاشیای پلانتار مزمن در صورت عدم درمان می تواند به فاشیای پلانتار حاد تبدیل گردد.

در موارد التهاب حاد، فشار روی رباط کف پا به قدری شدید بوده که التهاب حاد و درد شدیدی ایجاد می شود. بیماران مبتلا به التهاب شدید معمولاً درد شدیدی را در اغلب مواقع روز (به خصوص ورزشکاران) گزارش کرده اند. این بیماران معمولاً به دلیل درد های مقطعی دچار استرس زیادی شده و اثرات روانی این درد آنقدر زیاد است که راه رفتن و ایستادن برای آنها دشوار خواهد شد.

درد کف پای حاد «طاقت فرسا» یا «بی امان» بوده و زندگی روزمره بیماران را تحت تأثیر قرار می دهد. بیماران معمولاً ورزش را متوقف می کنند و آسان ترین حرکات روزانه را با درد یا ترس از درد انجام می دهند.

برخی از بیماران مبتلا به فاشیای حاد، دچار پارگی های سطحی یا عمیق در رباط فاشیا می شوند. متخصص ارتوپد معمولاً به کمک عکس برداری اولتراسوند، پاره شدن فاشیا را تشخیص خواهد داد. البته برای تشخیص آسیب دیدگی بافت نرم، عکس برداری اشعه ایکس مناسب تر می باشد.

دکتر غلامرضا نادری فوق تخصص ارتوپد در تهران 

فهرست مطالب

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.برای پاسخگویی بهتر به سوالات شما لطفا قد، وزن و سن خود را در متن سوال درج کنید همچنین از پرسيدن سوالاتى كه جنبه اورژانس دارند اجتناب كنید.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
تماس با ما

با ما در تماس باشید

آدرس مطب

شریعتی پایین تر از مترو قلهک ساختمان خانه درسا طبقه ۵ واحد ۱۷

ساعات کار مطب

شنبه و چهارشنبه از ساعت ۱۶ الی ۱۹

دکتر نادری
پرسش از دکتر