منو

علت درد پا از ران تا مچ

آیا دردی تیرکشنده از ران تا مچ پا را تجربه می‌کنید؟ این نوع درد می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد؛ از گرفتگی عضلات گرفته تا مشکلات عصبی مانند درد سیاتیکی یا حتی بیماری‌های عروقی. اگر این درد ادامه‌دار شده یا با علائمی مثل گزگز، بی‌حسی یا تورم همراه است، بهتر است علت آن را جدی بگیرید. در این مقاله، به زبان ساده به بررسی علت‌های شایع درد پا از ران تا مچ می‌پردازیم تا بهتر بتوانید وضعیت خود را درک کرده و تصمیم مناسبی برای درمان بگیرید.

علت درد پا از ران تا مچ در زنان

پادرد چیست؟

پادرد به هر احساس درد یا ناراحتی در پاها گفته می شود. درد می تواند در هرجایی بین کشاله ران تا مچ پاها وجود داشته باشد. پادرد می‌تواند از متوسط گرفته تا شدید باشد و به علت درد بستگی دارد. علائم ممکن است همیشه وجود داشته باشند و یا موقتی باشند. پادرد می تواند حاد باشد.‌ یعنی ممکن است به سرعت بیاید و سپس از بین رود. یا ممکن است چند هفته یا چند ماه طول بکشد، این شرایط پا درد مزمن نامیده می شود. برای برخی از افراد، پادرد مزمن می تواند چند سال طول بکشد و زندگی آنها را تحت تاثیر قرار دهد

علت‌های اصلی درد از ران تا مچ پا

علتتوضیح مختصرعلائم همراه
فشار روی عصب سیاتیکشایع‌ترین علت درد تیرکشنده از باسن تا مچ پادرد یک‌طرفه، بی‌حسی، گزگز، درد با نشستن بیشتر می‌شود
تنگی کانال نخاعیفشردگی ریشه‌های عصبی در ستون فقرات کمریدرد دوطرفه، ضعف در پا، بیشتر در سنین بالا
گرفتگی یا کشیدگی عضلات ران یا ساقبه‌خصوص پس از فعالیت یا در بارداریدرد ناگهانی، سفتی موضعی، گاهی با لمس دردناک
آرتروز مفصل لگن یا زانودرد می‌تواند به سمت پایین پا تیر بکشدخشکی مفصل، درد در راه‌رفتن یا ایستادن
ترومبوز ورید عمقی (لخته خون)گاهی درد مبهم، سنگینی و تورم در یک پاورم، قرمزی، گرمی پا، خطرناک و نیازمند مراجعه فوری
نوروپاتی دیابتیآسیب عصب به علت قند خون بالاگزگز، بی‌حسی، درد سوزشی به‌خصوص شب‌ها
رگ‌های واریسی یا نارسایی وریدیدرد یا سنگینی پا به‌خصوص عصرهاورم مچ، احساس خستگی یا گرفتگی عضلات
مشکلات مفصل ساکروایلیاکمفصل بین لگن و ستون فقراتدرد در باسن که به پشت ران می‌زند
فتق دیسک کمریفشار روی ریشه عصبدرد تیرکشنده، تشدید با خم شدن یا سرفه

علائم پادرد چه مواردی هستند؟

پادرد می تواند شکل های مختلفی داشته باشد. این درد ممکن است فقط در ناحیه ی کوچکی از پای شما باشد و یا می تواند ناحیه ی وسیعی را پوشش دهد. گاهی اوقات تمام پا دچار درد می شود. درد می تواند در باسن یا پایین پاهای شما باشد. این درد ممکن است در پایین کمر یا ستون فقرات باشد. همچنین ممکن است در سایر نقاط بدن خود درد داشته باشید. این درد می تواند:

علت درد پا از ران تا مچ در بزرگسالان

علائم و نشانه های دیگری که ممکن است با پادرد رخ دهند، عبارتند از:

چه چیزی باعث درد پا می شود؟

همچنین، وقتی مشکلی در بدن شما وجود داشته باشد ممکن است دچار پا درد شوید:

علت درد ران پا سمت راست

مشکلات عضلانی:

گرفتگی زمانی رخ می دهد که عضلاتتان به طور ناگهانی منقبض شوند. این درد به طور طبیعی در ساق پای شما احساس می شود و کاملاً سریع و خود به خود از بین می رود. گاهی اوقات گرفتگی های پا در بارداری می توانند اتفاق بیفتند.

پیچ خوردگی و کشیدگی عضلانی: پاهای شما ممکن است بسیار حساس باشند و شما ممکن است در حرکت دادن پاهای خود مشکل داشته باشید. شما همچنین ممکن است دچار اسپاسم یا ورم عضلانی شوید.

سندرم کمپارتمان : این درد بسیار شدید است و وقتی پاهای خود را می کشید، بدتر می شود. پوست شما ممکن است دچار بی حسی یا سوزش شود و یا ممکن است رنگ پریده به نظر برسد و احساس سرما کند.

آسیب های پا

استفاده نکردن از پا به اندازه ی کافی

آسیب های جزئی: پیچ خوردگی ها و کشیدگی های عضلانی یا کبودی ممکن است باعث پادرد شود. محل آسیب ممکن است دچار قرمزی، ورم یا تغییر رنگ شود.

شکستگی ها:  شکستگی یا ترک استخوان ممکن است موجب پادرد یا ورم شود. این شرایط همچنین می تواند موجب کبودی و از دست دادن انرژی یا حرکت پاها شود.

عفونت ها

زخم های عفونی یا تاول ها همگی می توانند موحب ‌پادرد شوند. آنها همچنین ممکن است موجب قرمزی، ورم و گرمای این ناحیه شوند‌. شما ممکن است دچار تب شوید و یا به طور کلی احساس کسالت پیدا کنید.

مشکلات رگ های خونی یا عصب ها

۱-لخته های خونی ( ترومبوز ورید عمقی) یا گردش خون ضعیف ممکن است موجب ورم، فشار، یا حساس شدن پا شود.

2_رگ های واریسی می توانند موحب تیرکشیدن یا احساس سوزش در پاهای شما شود. شما همچنین ممکن است در پاهای خود احساس سنگینی، گرفتگی یا بی قراری داشته باشید. برخی از افراد دچار ورم مچ پا و سیاه شدن پوست در اطراف رگ ها شوند. شما همچنین ممکن است راش های خارش دار داشته باشید.

3_لنگیدن مشکلی ست که در آن بعلت مسدود شدن شریان ها خون کافی به عضلات شما نمی رسد. این درد با ورزش به وجود می آید و با استراحت تسکین پیدا می کند.

4_مشکلات عصبی: ممکن است موحب ضعف، بی حسی یا مورمور در پاهای شما شوند. این شرایط می تواند بر اثر نوروپاتی دیابتی ایجاد شود. سیاتیک نوعی درد عصبی است که در کمر شروع می شود و به پایین پاها می رود. این مشکل در وضعیت های خاص بدتر می شود.‌

علت درد پا از ران تا مچ در کودکان

این درد به  دلیل رشد کردن می باشد: دردهای رشد در کودکان می توانند موجب احساس سوزش یا خارش ‌در عضلات ران، ساق یا کف پا ‌شوند. این شرایط معمولاً در شب اتفاق می افتد.

علل دیگر

شرایط مزمن _ مانند آرتروز روماتو‌ئید یا نقرس می توانند موجب پادرد شوند. مشکلات مفصل _ درد پشت پا ممکن است بر اثر مشکلاتی در نقاط زیر ایجاد شود:

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنم؟

اگر علائمتان موجب اضطراب یا ناراحتی شما شده اند، با پزشک خود صحبت کنید. گاهی اوقات، پادرد می تواند نشانه ی مشکل جدی تری باشد. در موارد زیر اگر در ‌پاهای خود درد یا سوزش داشته باشید، فوراً با پزشک تماس بگیرید:

درد پا چگونه درمان می شود؟

درمان درد پا به علت آن بستگی دارد. سوزش یا درد پاها را اغلب می توان در خانه درمان کرد. اگر پای شما سوزن سوزن شود، راه رفتن در اطراف می تواند ناراحتی شما را بهبود بخشد.

اگر شما گرفتگی های عضلانی دارید، کشش آرام عضلات پا می تواند به شما کمک کند‌. این موضوع برای بسیاری از انواع دیگر درد پا نیز صدق می کند.

شما می توانید مسکن های ساده ای مانند پاراستامول یا ضدالتهاب های دیگر مانند ایبوپروفن را مصرف کنید.

در برخی از موارد،‌ شما ممکن است به داروهایی مانند آنتی بیوتیک نیاز داشته باشید.

برخی از افراد ممکن است به جراحی نیاز داشته باشند.

درمان درد پای ناشی از آسیب

اگر شما بر اثر یک آسیب دچار پا درد شوید، از تکنیک RICER استفاده کنید:

   : Restاستراحت، از حرکت دادن پای خود خودداری کنید.

Ice : یخ،به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه، یک کیسه یخ یا نخود فریز شده را روی ناحیه دردناک قرار دهید.‌ یخ ها را در یک حوله یا پارچه بپوشانید تا از پوست پای خود محافظت کنید.

Compression : فشار، ناحیه ی مورد نظر را محکم باندپیچی کنید. مطمئن شوید که باند خیلی تنگ نباشد. اگر انگشتان پایتان کبود شوند شما باید باند را شل کنید.

: Elevation بالابردن، پاهای خود را بالاتر از سطح باسنتان قرار دهید.

 Referral: ارجاع، با مراجعه به پزشک، آسیب خود را بررسی کنید.

منبع: healthdirect

دکتر غلامرضا نادری متخصص ارتوپد

فهرست مطالب
 
تماس با ما

با ما در تماس باشید

آدرس مطب

شریعتی پایین تر از مترو قلهک ساختمان خانه درسا طبقه ۵ واحد ۱۷

ساعات کار مطب

شنبه و چهارشنبه از ساعت ۱۶ الی ۱۹

دکتر نادری