منو

درمان بیرون زدگی استخوان کنار انگشت کوچک پا (بونیونت)

بونیونت یا بیرون زدگی استخوان کنار انگشت کوچک پا نوعی ورم استخوانی است که در سمت بیرونی پای افراد ایجاد می شود. این مشکل در واقع معادل بونیون است با این تفاوت که به جای شست پا، انگشت کوچک پا را درگیر می کند. 


بونیونت تحت عناوین پینه انگشت خیاطان، برجستگی، برآمدگی و ورم انگشت کوچک پا نیز شناخته می شود و به نسبت بونیون عادی (هالوکس والگوس)، شیوع کمتری دارد.

همانطور که از نام این بیماری مشخص است، پینه انگشت خیاطان معمولا در بین افرادی رخ می داد که خیاط بودند و بر روی سطوحی محکم و خاصی در حین خیاطی می نشستند تا میزان کار بهینه آن ها بیشتر شده و بیشتر از حالت عادی کار کنند. امروزه، پینه پا یا بونیونت یشتر در افرادی رخ می دهد که از کفش های بی کیفیت و تنگ استفاده می کنند و یا در ناحیه پای خود مشکلات ساختاری دارند.

برای بیماری بونیونت چندین راهکار درمانی مختلف وجود دارد و علاوه بر آن ها درمان های خانگی و کارهایی هستند که می توانید در خانه انجام دهید تا علائم و مشکلات بیماری را کاهش دهید. در برخی موارد و شرایط خاص، بهترین راهکار درمانی، جراحی است.

علت درد استخوان کنار انگشت کوچک پا

انگشت کوچک شما به دلیل قرار گرفتن در قسمت بیرونی پای شما مستعد آسیب است. استخوان های متاتارس منتهی به انگشت پنجم یکی از محل های متداول برای آسیب دیدگی پا به ویژه برای ورزشکاران است. اگر انگشتان پا متورم و دردناک است ، و داروهای خانگی به شما کمک نمی کنند ، باید به پزشک مراجعه کنید.

برخی از علل درد استخوان کنار انگشت کوچک پا عبارتند از:

  • شکستگی
  • در رفتگی
  • فشار زیاد در اثر پوشیدن کفش های نامناسب
  • پیچ خوردگی
  • بونیونت
  • کورن

علائم بیرون زدگی استخوان کنار انگشت کوچک پا

علائم اصلی و مهم بیماری (بونیونت) یا بیرون زدگی استخوان کنار انگشت کوچک پا، برآمدگی دردناک و سفتی پوست در بخش بیرونی پا و در کنار انگشت کوچک هستند. ممکن است این برآمدگی به مرور زمان بزرگ تر شود و همچنین امکان قرمز شدن و دردناکی آن نیز وجود دارد. درد، ورم و قرمزی این برآمدگی و پینه ها ممکن است در اثر برخورد پا با سطوح مختلف از قبیل کفش ها بیشتر و بدتر شود.

بونیونت یا همان پینه پا ممکن است در برخی شرایط تنها بر روی یک پا و در برخی شرایط دیگر هر دو پا را درگیر کند. گاهی در پای فرد هم بونیون و هم بونیونت وجود دارند و این منجر به پهن شدن قابل توجه جلوی پای فرد می شود. در این شرایط خاص، پای مربوطه در فرد در هر دو طرف برآمدگی و پینه خواهد داشت.

بونیونت

علت بروز استخوان کنار انگشت کوچک پا

علت بروز بونیونت را به دو دسته درونزاد و بیرونزاد تقسیم می کنند:

 علت درونی بیرون زدگی استخوان کنار انگشت کوچک پا

دلایل و علل درونزاد بروز بونیونت ها مشکلات مادرزادی در افراد هستند که منجر به دفورمه شدن استخوان متاتارس پنجم می شوند. در بیمارهایی با این شرایط، استخوان متاتارس پا تا حدی به سمت بیرون منحرف می شود که بونیونت ایجاد خواهد شد. تنها درصد بسیار کمی از بیماران که از بونیونت رنج می برند، مشکلات مرتبط با علل درونزاد را دارند.

بیشتر بخوانید: شکستگی استخوان کف پا (متاتارس) از علائم تا درمان

علل بیرونی بیرون زدگی استخوان کنار انگشت کوچک پا

بونیونت هایی با دلایل بیرونزاد زمانی رخ می دهند که فشار خاصی از سمت بیرون بر روی ناحیه جلوی پا وجود داشته باشد (مانند کفش تنگ). بونیونت ها در اکثر مواقع به همین دلایل بیرونزاد و فشاری که بر روی پا ایجاد می شود رخ می دهند.

درمان بیرون زدگی استخوان انگشت کوچک پا

با این که معمولا بونیونت ها با چشم قابل مشاهده و تشخیص هستند، اما پزشکان ممکن است گرفتن تصاویر رادیوگرافی را به بیماران تجویز کنند تا دلیل اصلی بروز مشکل در استخوان های پا مشخص شود.

پس از اینکه پزشکان وجود بونیونت یا برآمدگی کنار انگشت کوچک پا در بیمار را تایید کردند، در مرحله بعد نوع درمان این مشکل مورد بحث قرار خواهد گرفت. از جمله درمان های پزشکی مربوط به بونیونت می توان به مدیریت کردن عادی علائم و همچنین عمل جراحی برای برداشتن بونیون اشاره کرد.

ممکن است پزشک شما کورتیکوسترویید را به ناحیه مربوطه و مفصل کناری انگشت کوچک پا تزریق کند تا میزان ورم و برآمدگی بونیون را کاهش دهد. همچنین یکی دیگر از تجویزات متداول پزشکان معالج در این شرایط خاص، تعویض کردن کفش بیمار یا حتی سفارش یک جفت کفش دست ساز و مخصوص برای آن ها است.

در این کفش های خاص و دست ساز، پدهای نرمی مورد استفاده قرار می گیرد تا میزان فشار به بونیون و پینه به کمترین حالت ممکن برسد و علائم بونیونت یا پینه پا شدیدتر از قبل نشوند. پزشکان معمولا روش های درمان خانگی را پیشنهاد می دهند تا علائم و مشکلات مربوط به این بیماری کاهش یافته و آرام شوند.

 درمان های خانگی بونیونت یا تورم کنار انگشت کوچک پا

هدف از درمان های خانگی برای مشکل بونیونت کمک به کاهش علائم و همچنین کمک به مدیریت هر چه بیشتر درد هست. تعداد زیادی گزینه و شرایط در دسترس هستند تا به مدیریت علائم این مشکل در پا کمک کنند. در ادامه به این راهکارهای درمان خانگی خواهیم پرداخت:

پد مخصوص بونیونت

  • استفاده از پدهای طبی و خاص

تعداد زیادی پد مخصوص بونیونت و پینه پا در داروخانه و فروشگاه های لوازم طبی وجود دارند. این پدها در واقع از مواد سیلیکونی هستند که به خوبی محیط دور بونیون را پوشش داده و میزان جابجایی و فشار هر قدمی که فرد بر می دارد را به خوبی جذب خود می کنند. این کار به کاهش ریسک آسیب دیدن و تشدید علائم بونیونت ها کمک می کند.

  • بسته های یخ و بالا نگه داشتن پا

در حالت قرمزی و تورم حاد، پزشکان متخصص ممکن است استفاده از یخ و خنک کردن پای بیمار را برای سه تا چهار بار در هر روز هر بار برای ده دقیقه پیشنهاد کنند. بالا نگه داشتن پا نیز ممکن است به کاهش ورم بونیونت و پینه های روی پا کمک کند.

  • داروهای ضدالتهاب غیر استروییدی برای کاهش درد استخوان کنار انگشت کوچک پا

برخی داروها می توانند در کاهش درد و ورم فرد در ناحیه پا کمک کنند. از جمله این دارو ها می توان به ناپروکسن و ایبوبروفن اشاره داشت.

  • تغییر کفش ها برای جلوگیری از کفش زدگی انگشت کوچک پا

پوشیدن کفش های راحت و انعطاف پذیر که بخش مربوط به انگشتان آن ها بزرگ و جا دار باشد در کمک به کاهش فشار بر روی بونیونت ها تاثیرگذار است. کفش هایی که باریک و محکم هستند یا پاشنه های بلندی دارند می توانند منجر به بدتر شدن علائم بیماری بونیونت شوند. در برخی موارد، کفش های دست ساز و خاص می توانند متناسب با پای هر فرد طراحی و ساخته شوند تا میزان فشار بر روی ناحیه زخم و پینه به حداقل برسد.

  • کفی های طبی برای قوس کف پا

کفی های طبی که برای پشتیبانی و نگه داشتن بهتر قوس کف پا، درون کفش ها قرار داده می شوند، می توانند به کاهش فشار بر روی این ناحیه و همچنین بونیونت کمک کنند. کارشناسان ارتوپدی فنی و پزشکان می توانند به افراد در این زمینه که قوس کف پای آن ها به چه میزان پشتیبانی نیاز دارد و از چه کفی استفاده کنند کمک نمایند.

جداکننده انگشتان پا

  • جدا کننده های انگشتان پا

استفاده از لوازم کوچک و خاصی که انگشتان پا را در حین خواب یا شرایط دیگر از هم دور نگه می دارند می توانند علایم را تسکین دهند.

 عمل جراحی

پروسه مربوط به عمل جراحی افرادی که مشکل بونیونت یا پینه پا دارند بسیار ساده است. معمولا این عمل جراحی نیازی به بستری شدن در بیمارستان ندارد و اکثر افراد بلافاصله پس از اتمام عمل خود بیمارستان را ترک می کنند. با این حال نوع عمل جراحی مورد نیاز در هر فرد خاص است و نمی توان آن را به بیمار دیگری تعمیم داد. برخی عمل های جراحی تنها شامل برداشتن و شیو بونیون می شوند تا میزان فشاری که فرد بر روی پا حس می کند کمتر شود ولی معمولا نیاز به شکستن و تغییر زاویه دادن متاتارس پنجم می باشد.

دوره بهبودی بیرون زدگی استخوان کنار انگشت کوچک پا

بعد از عمل نیاز به گچ و آتل انگشت کوچک پا نیست و معمولا از کفش های مخصوصی استفاده می شود (به مدت ۶ تا ۸ هفته). همچنین شاید نیاز باشد افراد میزان فشار بر روی پای خود را در حین راه رفتن کم کنند و بدین منظور باید از عصا و لوازم خاصی در حین راه رفتن کمک بگیرند.

نقاهت و ریکاوری پس از عمل جراحی معمولا ملزم مرخصی گرفتن از کار و ماندن در خانه است، به خصوص اگر بیمار مربوطه در شغل خود نیاز به ایستادن و استفاده زیاد از پای خود داشته باشد.

همچنین دستورالعمل هایی که پزشک معالج و متخصص می دهد باید توسط بیمار به شکل مو به مو انجام شود. پزشک معالج بخیه ها را دو تا سه هفته پس از انجام عمل جراحی بر خواهد داشت اما ورم موجود در پا ممکن است حتی تا ماه ها پس از عمل باقی بماند و به شکل کامل محو نشود.

در حین این دوره زمانی جراح ممکن است از بیمار بخواهد تا با یک فیزیوتراپیست جلسات مختلفی را کار کند و یا از نرمش های خاصی در ناحیه قوزک پا استفاده کنند تا منجر به افزایش قدرت عضلات این ناحیه گردد.

دکتر رضا نادری متخصص ارتوپدی ، آرتروسکوپی ، آرتروپلاستی و فلوشیپ جراحی مچ پا در تهران

فهرست مطالب
  • تصویر کاربر م.ن چهارشنبه ۲۹ دی ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 193 مشاهده پرسش
    سلام وعرض ادب ؛دکتر من بادرد شست پا هدمتتون مراجعه کردم که تشخیص هالوکس ریجیدن بود الان درد شدید دارم وخیلی اذیت میشم موقع راه رفتن .میخواستم نوبت بگیرم بیام مطب که متاسفانه اصلا تلفن پاسخگو نیستن منشی ها واقعا یه بیمار چطور نوبت بگیره ....الان سوالم اینه که من برای تزریق در مفصل بیام یا اینکه عمل کنم بهتره ؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۲۹ دی ۰( 2 سال پیش)

      درود

      به واتساپ منشى من پيام بدين 

      ٠٩١٢٩٦٤٣٨٠٧

  • تصویر کاربر پریسا شنبه ۹ بهمن ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 163 مشاهده پرسش
    سلام وقتتون بخیر من ۱۰ روز پیش موقع ورزش کشکک زانوم در رفت بعد از جا انداختن دکتر گفت شکستگی استخوان یا پارگی رباط ندارم فقط یه مدت باید فشار وارد نشه مینیسک ضعیف شده از قبل هم آرتروز زانو دارم ۲۴ سالمه وزنم ۷۰ تازگیا دردم بهتر شده کمی ولی بدون واکر نمیتونم راه برم انگار که راه رفتنم یادم رفته باشه!!! چیکار کنم دکتر اصلا پای آسیب دیده رو از زمین نمیتونم بردارم اون یکی پارو بذارم بدون واکر!!! ممنون میشم کمک کنین فوق العاده نگران هستم
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری شنبه ۹ بهمن ۰( 2 سال پیش)

      درود

      باید معاینه بشین 

      اگر در رفتگی تکرار نشه ممکنه عمل نخواد

      بهتره ام آر آی انجام بدین

  • تصویر کاربر رضا شنبه ۹ بهمن ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 167 مشاهده پرسش
    سلام دکتر ۱ساله که از عمل acl میگذره ولی پشت زانو وقتی استراحت میکنم درد داره ولی هنگام فعالیت نه بنظرتون معمولا علت درد چیه؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری شنبه ۹ بهمن ۰( 2 سال پیش)

      درود

      ممکنه ضعف همسترینگ ها باشه 

  • تصویر کاربر داوود شنبه ۹ بهمن ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 156 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید من الان یکماهه از عمل ارشل پام گذشته بخیه هارو کشیدم یکی از بخیه ها جا مونده بود و با فشار دادن اون نقطه عفونت زد بیرون امروز اومدم پیش دکتر میگه باید بستری بشم ولی من دارم راه میرم اقای دکتر راهنماییم کن تروخدا یعنی باز دوباره عمل میکنن
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری شنبه ۹ بهمن ۰( 2 سال پیش)

      درود

      احتمالا باید بستری بشین

  • تصویر کاربر یوسف شنبه ۹ بهمن ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 173 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر جناب دکتر پسری یازده ساله دارم که ازپنج الی شش سالکی فهمیدم کف پاش صافه از همون موقع اقدام کردم وبراش کفش مخصوص گرفتم ولی تاثیری نکرد چون به ورزش علاقه داره وپیگیره داره اذیت میسه وتو تمرین وبازی بعلت درد تومچ پاهاش زود خسته میشه البته بگم یک کم وزنش هم بالاس پزشکهای قبلی گفتن برای عمل باید پس ازسن دوازده سالگی اقدام کنم خواستم نظر جنابعالی را بدونم
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری شنبه ۹ بهمن ۰( 2 سال پیش)

      درود

      می تونید الان هم عمل کنید

  • تصویر کاربر زینب شنبه ۹ بهمن ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 161 مشاهده پرسش
    با سلام
    من یک ماه پیش رباط صلیبی ACL دچار کشیدگی و آسیب دیدگی جزئی شد
    و با توجه به اینکه الآن خیلی دردم کمتر شده و می توانم کاملا بدون درد راه برم
    آیا میتوانم بدنسازی و تمرینات برای تقویت عضلات چهارسر ران انجام دهم ؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری شنبه ۹ بهمن ۰( 2 سال پیش)

      درود

      اگر در معاینه زانو پایدار باشه بله می تونید

  • تصویر کاربر علی چهارشنبه ۲۹ دی ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 162 مشاهده پرسش
    آیا میشه رفت سر کار با گچ بعد ۱۰روز
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۲۹ دی ۰( 2 سال پیش)

      بله اگر كار ادارى نشسته داريد

  • تصویر کاربر علی چهارشنبه ۲۹ دی ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 215 مشاهده پرسش
    جوش میخورد با گچ بعد یک ماه
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۲۹ دی ۰( 2 سال پیش)

      درود

      ٣-٦ هفته

  • تصویر کاربر سعید چهارشنبه ۲۹ دی ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 110 مشاهده پرسش
    باسلام پسرم 6ساله هستش همین سه روزپیش دست بازو چپش شکست دکترهم به جای اینکه گچ بگیرد ازاتل استفاده کرد اتل بندی کرد ایا بااتل هم دست زودجوش میخوره؟ تا چندروزادامه داره؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۲۹ دی ۰( 2 سال پیش)

      درود

      بله 

      حدود ٣-٤ هفته

  • تصویر کاربر حلما چهارشنبه ۲۹ دی ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 155 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر، وقتتون بخیر.
    همسر من عمل ژنووارم زانو انجام داده، و دکتر غیر از زانو استخوان نازک نی راهم بطور مایل شکستند تا خم بشه...

    سوال من اینه که آیا واقعا نیاز به شکستن استخوان کوچک نی بوده یا خیر؟؟؟
    چون توی هیچ کدوم از فیلم های تو اینترنت چیزی از شکستن استخوان نازک نی نیست.....

    سوال بعدیم اینه که استخوان نازک نی چقدر زمان نیاز داره تا جوش بخوره؟؟؟؟
    آیا احتمالش هست استخوان نازک نی کج جوش بخوره و فرم پا رو کج کنه؟؟؟؟؟
    و استخوان نازک نی چه مراقبت هایی احتیاج داره تا زودتر بدون هیچ مشکلی جوش بخوره؟؟؟؟


    خیلی ممنونم از وقت و حوصله ای که میذارید🌹🌸
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۲۹ دی ۰( 2 سال پیش)

      اين سوْال قبلا پاسخ داده شده

درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر مهدی سه شنبه ۲۰ آذر ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 312 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر برای من لیزر و مگنت پر قدرت تجویز فرمودید بعد از ۳جلسه درد شدیدی در ناحیه مچ پا داشتم که تشدید شده و احساس خشکی سختی در مچ پا دارم لازم است تا فیزیو‌تراپی ادامه پیدا کند درد امانم را بریده
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری سه شنبه ۲۰ آذر ۹۷( 5 سال پیش)

      درود

      اگه درد بعد از پنج جلسه ادامه پيدا كرد از فيزيوتراپيست خواهش بفرماييد موداليته ها رو تغيير بدن

      با احترام

درحال دریافت اطلاعات
تماس با ما

با ما در تماس باشید

آدرس مطب

شریعتی پایین تر از مترو قلهک ساختمان خانه درسا طبقه ۵ واحد ۱۷

ساعات کار مطب

شنبه و چهارشنبه از ساعت ۱۶ الی ۱۹

دکتر نادری