منو

عمل جراحی افزایش قد

جراحی افزایش قد، می تواند اندام هایی را که نابرابری طولی دارند، اصلاح کند و به افزایش قد فرد کمک کند. برخی از افراد از اندازه قد خود ناراضی هستند و آرزو می کنند که ای کاش بلندتر بودند. سالانه، صدها نفر در سرتاسر جهان تصمیم می گیرند که جراحی افزایش طول اندام ها را برای چند اینچ بلندتر به نظر رسیدن، انجام دهند. این مقاله، جراحی افزایش قد را توصیف می کند و به توضیح روش های جراحی، ملاحظات و دوره ی بهبودی این جراحی می پردازد.

عمل جراحی افزایش قد چگونه انجام می شود؟

از آنجا که این عمل جراحی، نیازمند زمان و بررسی های مکرر است، تمام افرادی که علاقمند به جراحی هستند، گزینه مناسبی به شمار نمی آیند. در حالیکه پزشکان می توانند عمل جراحی را روی تمام سنین انجام دهند، این جراحی معمولاً برای افراد جوان، موفقیت آمیزتر است. متأسفانه، برای بیشتر افراد بزرگسال، کار زیادی نمی توان برای افزایش قد انجام داد.
در حال حاضر کشورهای زیادی می توانند جراحی افزایش قد را انجام دهند و بیماران از این طریق می توانند قد خود را تا پنج اینچ (تقریباً ۱۳ سانتی متر) افزایش دهند. با وجود اینکه، به سختی می توان آمار دقیقی از افرادی که این عمل را انجام می دهند، ارائه داد، اما به گفته کلینیک ها، محبوبیت این جراحی در سالیان اخیر، افزایش چشم گیری داشته است.

عمل بلندی قددر این جراحی، برشی در استخوان های پا ایجاد می شود، که آن را به دو قسمت تقسیم می کند. سپس از طریق جراحی، یک میله فلزی درون پا نصب می شود که با استفاده از تعدادی پیچ در جای مناسب قرار می گیرد. سپس این میله هر روز به اندازه ۱ میلی متر افزایش طول پیدا می کند تا جایی که بیمار به قد دلخواه خود برسد و استخوان ها بتوانند دوباره ترمیم پیدا کنند. 

عوارض عمل افزایش قد از زبان دکتر نادری متخصص ارتوپد

جراحی افزایش طول اندام ها چیست؟

افزایش طول قد اندام ها معمولا برای اصلاح اندام هایی که رشد نابرابری دارند، انجام می شود. برای مثال، پزشک در صورتی جراحی افزایش طول اندام را توصیه می کند که به علت صدمه یا شرایط مادرزادی، یک اندام بیمار در مقایسه با سمت دیگر او، به طور غیر طبیعی کوتاه تر باشد.

⬅️ چگونه میتوان کوتاهی پا را تشخیص داد؟ ➡️

پزشکان معمولاً این جراحی را توصیه نمی کنند، مگر زمانی که اندام های بیمار، حداقل به اندازه ۲ سانتی متر، اختلاف اندازه داشته باشند. در غیر این صورت، پزشک درمانهای دیگر مانند پوشیدن کفش مخصوص را برای اصلاح اختلاف اندازه اندام ها، توصیه می کند. علت های زمینه ای که می توانند منجر به اختلاف در اندازه اندام ها شوند شامل موارد زیر می شوند:

۱- نقصهای مادرزادی که بر رشد استخوان تأثیر می گذارند

۲- فلج مغزی

۳- سابقه شکستگی استخوان یا آسیب به اندام ها که بر رشد آن تأثیر می گذارند.

۴- سابقه ی فلج اطفال

۵- سابقه عضلات کوتاه و سفت شده

۶- بیماری لِگ پِرتس در کودکان که لگن را تحت تأثیر قرار می دهد

۷- جراحی افزایش قد در جوانان ۱۸ تا ۲۵ سال، که در سنین پایان رشد استخوان قرار دارند، رایج تر است. گرچه، در موارد نادر، این عمل ممکن است در افراد مسن تر نیز انجام شود.

۸- در صورتی که استخوان های فرد رشد بیشتری نداشته باشند، پزشک ممکن است جراحی کوتاه کردن پای بلندتر را توصیه کند.

۹- در موارد کوتولگی یا کوتاه قامتی، مخصوصاً در اثر آکندروپلازی که نوعی اختلال ژنتیکی است، پزشک ممکن است جراحی افزایش طول اندامها را برای هر دو پا توصیه کند.

۱۰- در حالی که جراحی افزایش طول پاها، یک عمل زیبایی محسوب می شود، اما می تواند عوارض جانبی ناشی از پاهای نابرابر را نیز رفع کند. برای مثال طول نابرابر پاها موجب انحنای ستون فقرات یا لگن نامتقارن می شود.

جراحی بلندی قد چه مدت زمانی طول می کشد؟

تمام فرایند عمل افزایش قد می تواند ۶ تا ۹ ماه به طول بیانجامد. اگر وزن شما بیشتر از ۶۰ الی ۶۵ کیلوگرم می باشد، شما نیاز به استفاده از ویلچر خواهید داشت یا اینکه می توانید با عصای آرنجی راه بروید که فشار کمتری روی پاها وارد شود.

جراحی بلندی قد

در طول جراحی افزایش قد چه اتفاقی می افتد؟

جراح می تواند یکی از این دو روش جراحی را برای افزایش طول اندامها انجام دهد:
به کار گیری تعدادی پین و یک قاب در خارج پا – که فیکساتور خارجی نامیده می شود – یا قرار دادن یک میله داخل استخوانی درون استخوان. این میله برای پشتیبانی از رشد استخوان و بلندتر کردن آن، به مرور زمان افزایش طول پیدا می کند.

هر دو نوع روش جراحی تحت بیهوشی عمومی انجام می شوند، به طوری که بیمار در طول جراحی کاملاً خواب باشد. این روش های جراحی شامل موارد زیر می شوند:

⬅️ برش استخوان در ناحیه مورد نظر

⬅️ به کاربردن پین ها و پیچ های فلزی در استخوان

⬅️ متصل کردن دستگاه های فلزی خارجی به پین ها

پزشکان، به این دستگاه ها “فیکساتور” میگویند. این دستگاهها به کشیدن ناحیه شکسته شده استخوان کمک می کنند تا به تدریج با چرخش مهره‌ های دستگاه فضای محل برش افزایش یابد و استخوان رشد کند.

عوارض جانبی جراحی افزایش قد چه مواردی هستند؟

پزشک باید در مورد عوارض طولانی مدت این جراحی با بیمار صحبت کند. این عوارض عبارتند از:

✳️خشکی و محدودیت حرکات مفاصل

✳️ درد 

✳️ آسیب اعصاب و عروق

✳️ جوش نخوردن یا دیر جوش خوردن

✳️ عفونت

✳️ نیاز به جراحی های متعدد

✳️ ترومبو آمبولی

✳️ افزایش احتمال شکستگی های استخوان

زمانی که فرد به نتایج دلخواه دست پیدا می کند، پزشک، پین ها را خارج خواهد کرد. حداکثر میزانی که جراح می تواند طول پاها را افزایش دهد، متفاوت است، اما معمولاً محدود به ۷ سانتی متر می باشد.

بسیاری از بیماران با درد پا و زانو بعد از فیزیوتراپی به علت های مختلف مواجه هستند. انجام برخی اقدامات می تواند از این تجربه درد کمتر کند.

پس از جراحی افزایش قد چه اتفاقی می افتد؟

پزشک، دستورالعمل هایی را در مورد سطح فعالیت در دوره پس از جراحی، به بیمار توصیه می کند. گاهی اوقات، ممکن است لازم باشد که پس از جراحی، فرد برای تحت نظر بودن و انجام فیزیوتراپی، چند روز در بیمارستان بماند. اکثر افراد محدود به فعالیت های سبک هستند و برای حرکت ممکن است از عصای زیر بغل استفاده کنند.
پزشک ممکن است مصرف مکمل های ویتامین D و کلسیم را برای کمک به رشد استخوان توصیه کند.برخی از افراد ممکن است به پوشیدن آتل یا بریس نیاز داشته باشند. سپس، پزشک فرایند حرکت دادن فیکساتور یا میله را چند روز پس از جراحی انجام خواهد داد و بیمار برای انجام این کار، چند بار باید به مطب پزشک مراجعه کند.

در حالیکه بدن فرد در حال بهبودی است، پزشک ممکن است سطح فعالیت او را افزایش دهد، به طوری که بتواند وزن کامل بدن خود را تحمل کند. همچنین، پزشک ممکن است برای بهبود میزان فعالیت، انجام فیزیوتراپی را توصیه کند.

جراحی بلند کردن قد

جراحی افزایش قد می تواند به اصلاح طول پاها که منجر به عوارض جانبی می شوند، کمک کند و دغدغه های زیبایی را نیز پاسخگو باشد. در روش های جراحی جدید، نیازی به استفاده از فیکساتورهای خارجی نیست. تشخیص گزینه ی جراحی مناسب برای این عمل بسیار مهم است و پزشک باید به دقت شرایط و سلامت عمومی فرد را پیش از توصیه جراحی، بررسی کند.

دوره بهبودی عمل بلند كردن قد

جراحی افزایش قد، جراحی سختی است و بهبودی از آن، به زمان نیاز دارد، اما فرد باید سعی کند روز پس از جراحی، بلند شود و راه برود. سه چهار روز ماندن در بیمارستان برای این جراحی پیش بینی می شود که در طول آن فیزیوتراپی انجام می شود و فرد باید با عصا حرکت کند. کشش دادن عضلات در هنگام فرایند افزایش قد به منظور جلوگیری از سفتی عضلات و حفظ انعطاف پذیری بدن بسیار مهم است.


دکتر غلامرضا نادری متخصص ارتوپدی، آرتروسکوپی، آرتروپلاستی و فلوشیپ جراحی مچ پا در تهران

فهرست مطالب

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.برای پاسخگویی بهتر به سوالات شما لطفا قد، وزن و سن خود را در متن سوال درج کنید همچنین از پرسيدن سوالاتى كه جنبه اورژانس دارند اجتناب كنید.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر علی دوشنبه ۲۱ خرداد ۳( 5 ماه پیش) تعداد بازدید: 88 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    خسته نباشید من قدم 160 سانت هست .
    آیا امکان عمل افزایش قد در سن 36 سالگی برای من(مرد) وجود دارد؟و هزینه آن چه قدر است
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری دوشنبه ۲۱ خرداد ۳( 5 ماه پیش)

      بله امکان داره ولی توصیه نمی شه

  • تصویر کاربر حسین پنجشنبه ۳ اسفند ۲( 9 ماه پیش) تعداد بازدید: 162 مشاهده پرسش
    با سلام
    اقای دکتر بنده ۲۴ سالم هست و وزنم ۶۰ و قدم ۱۷۰ هستش
    حدود ۳ سالی هست که به این پی بردم که بالاتنه ام خیلی از پاهام بلندتره و این موضوع کاملا از لحاظ روحی اذیتم میکنه، حتی ساعد دستامم نسبت به بازوهام کوتاه تره
    میخواستم بدونم واسه عمل هم روی ساق و هم روی ران چقدر زمان لازمه
    خیلی ممنونتون میشم جواب بدید
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری پنجشنبه ۳ اسفند ۲( 9 ماه پیش)

      تا راه رفتن نرمال ٦-١٢ ماه 

  • تصویر کاربر بابک شنبه ۷ بهمن ۲( 10 ماه پیش) تعداد بازدید: 138 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من کل سوال های که ازتون پرسیده بودن رو دیدم شما گفتین ک جراحی عوارض داره میشه بگید آیا 6سانت عوارض داره یا 12سانت
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری شنبه ۷ بهمن ۲( 10 ماه پیش)

      هر چه مقدار بیشتر عوارض بیشتر

  • تصویر کاربر علیرضا جمعه ۲۸ مهر ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 170 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر ببخشید من حدود یه سالی میشه رباط و مینیسک عمل کردم و فوتبالیستم الا حدود ۴ماهی میشه که بازی میکنم اما هنوزم که هنوزه وقتی فشار میارم زانوم باد می‌کنه و کامل خم نمیشه ولی حین بازی گرم که میکنم بعدش مشکلی ندارم نمی‌دونم تو این شرایط باید چیکار کنم
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری جمعه ۲۸ مهر ۲( 1 سال پیش)

      تورم مهمه و بابد به دكترتون مراجعه كنيد

  • تصویر کاربر کاوه دوشنبه ۱۷ مهر ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 181 مشاهده پرسش
    سلام . من پسری 21 ساله با 70 کیلو وزن و قدی 169سانتی متر هستم که از قد خودم راضی نیستم و به دنبال راهی برای افزایش اون هستم . من مقاله شما رو خوندم و میخوام بدونم که آیا امکان داره که با جراحی بتونم قد خودمو افزایش بدم .
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری دوشنبه ۱۷ مهر ۲( 1 سال پیش)

      بله ممکنه ولی جراحی پر عارضه و سختی هست

  • تصویر کاربر سحر دوشنبه ۱۷ مهر ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 137 مشاهده پرسش
    با سلام
    مدتی است در قسمت رویی پا - نزدیک انگشت شصت پا احساس درد دارم، همچنین ناخن انگشت شصت پا را نمیتوانم کوتاه کنم به دلیل اینکه به سختی
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری دوشنبه ۱۷ مهر ۲( 1 سال پیش)

      ناخن توی گوشت فرو رفته 

      برای درد روی پا رادیوگرافی لازمه

  • تصویر کاربر زهره یکشنبه ۵ شهریور ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 180 مشاهده پرسش
    با سلام پای راستم خارپاشنه دارد . و کوچک است .دارم فیزیوتراپی میروم .جلسه اول .آیا خوب می‌شود؟؟دکتر عمومی گفت خوب نمی‌شوی. و من بسیار گریه کردم .آیا خوب میشوم ؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری یکشنبه ۵ شهریور ۲( 1 سال پیش)

      به احتمال زياد خوب مى شين

  • تصویر کاربر رفیعی پنجشنبه ۲۶ مرداد ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 160 مشاهده پرسش
    سلام وقت به خیر. بنده 26 سالمه و 30 روز پیش پام پیچ خورد و انتهای متاتارس پنجم شکست. برام جا انداختن و آتل بستن به روش سنتی. الان بعد 30 روز گفتن جوش خورده و باز کردن پام رو. الان پام ورم کرده و موقع راه رفتن احساس سفتی میکنم در ناحیه شکستگی و حس میکنم این سفتی هی جابه جا میشه‌ روی پام. با walker میتونم راه برم اما وزن بدنم رو نمیتونم بندازم روی پام بدون ‌walker. عکس رادیولوژی رو خدمتتون ارسال میکنم. ممنون میشم بفرمایید که جوش خورده کامل؟ آیا میتونم روش راه برم؟ یکم هم کبود شده انگار.
    این خشکی استخوان طبیعیه؟ فیزیوتراپی نیازه؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری پنجشنبه ۲۶ مرداد ۲( 1 سال پیش)

      فيزيوتراپى برين حتما 

      مقدارى درد و ورم بعد باز كردن گچ نرماله

  • تصویر کاربر هادی پنجشنبه ۲۶ مرداد ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 150 مشاهده پرسش
    بادرود جناب دکتر
    حدودا 1سال قبل بعلت پارگی دیسک کمر مورد جراحی قرار گرفتم که متاسفانه بعد از عمل دچار عارضه دراپ فوت شدم اما حدودا 1هفته ای هست که مچ.کف و انگشتان پام دچار گزگز شده آیا امکان برگشت عصب وجود داره؟سپاس از لطفتون
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری پنجشنبه ۲۶ مرداد ۲( 1 سال پیش)

      نشانه خوبى هست ولى بعيده ألان عاليه له اى مونده باشه كه با برگشت عصب به كار بيفته و بنابراين اگه ممكن باشه بابد جراحى انتقال تاندون انجام بدين 

  • تصویر کاربر مهسا پنجشنبه ۲۶ مرداد ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 172 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید بنده دوتا سوال دارم ممنون میشم راهنماییم کنید.
    ۱.حدود ۱۵ سال هست که استخوان انگشت دوم پای راستم درد میکرد به هر دکتری مراجعه کردم علت را نفهمیدن وفقط کف برام نوشتن تا اینکه حدود یک ماه هست که درد شدید شده و دوباره به پزشک مراجعه کردم وگفتند که مفصل از بین رفته وبراثر ساییدگی سریکی از استخوان ها سیاه شده و گفتن بعد عمل احتمال لنگه به لنگه راه رفتنم وجود داره به دکتر دیگر مراجعه کردم گفتن جاش شل میمونه و دکتر دیگر گفتن ممکن هست لنگه به لنگه بشم ممکن هست هم نشم و گفتن کوتاهی انگشت انجام میشه .
    ۲. حدود ۵ماه پیش کفش پاشنه بلند پوشیدم بعداز اون انگشت شست پایم را نتونستم تکان بدم متاسفانه چون امکاناتی در شهرستان نیست به یک خانم مراجعه کردم گفت در اومده و انداختن انگشتم را اما بعد از اون وقتی تکان میدم درد میکنه میسوزه خیلی اصلا مثل قبل نیست دکتر تو عکس نگاه کردن گفتن یک زره سفید شده آرتروز داره کمی ممنون میشم راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری پنجشنبه ۲۶ مرداد ۲( 1 سال پیش)

      بابد راديوگرافى ها رو ببينم و معاينه هم لازمه 

      لطفا پاى خودتون رو به شكسته بند و .. نسپريد تا اين گونه دچار عوارض نشين

درحال دریافت اطلاعات
تماس با ما

با ما در تماس باشید

آدرس مطب

شریعتی پایین تر از مترو قلهک ساختمان خانه درسا طبقه ۵ واحد ۱۷

ساعات کار مطب

شنبه و چهارشنبه از ساعت ۱۶ الی ۱۹

دکتر نادری
پرسش از دکتر