منو

درمان بیرون زدگی استخوان کنار انگشت کوچک پا (بونیونت)

بونیونت یا بیرون زدگی استخوان کنار انگشت کوچک پا نوعی ورم استخوانی است که در سمت بیرونی پای افراد ایجاد می شود. این مشکل در واقع معادل بونیون است با این تفاوت که به جای شست پا، انگشت کوچک پا را درگیر می کند. 


بونیونت تحت عناوین پینه انگشت خیاطان، برجستگی، برآمدگی و ورم انگشت کوچک پا نیز شناخته می شود و به نسبت بونیون عادی (هالوکس والگوس)، شیوع کمتری دارد.

همانطور که از نام این بیماری مشخص است، پینه انگشت خیاطان معمولا در بین افرادی رخ می داد که خیاط بودند و بر روی سطوحی محکم و خاصی در حین خیاطی می نشستند تا میزان کار بهینه آن ها بیشتر شده و بیشتر از حالت عادی کار کنند. امروزه، پینه پا یا بونیونت یشتر در افرادی رخ می دهد که از کفش های بی کیفیت و تنگ استفاده می کنند و یا در ناحیه پای خود مشکلات ساختاری دارند.

برای بیماری بونیونت چندین راهکار درمانی مختلف وجود دارد و علاوه بر آن ها درمان های خانگی و کارهایی هستند که می توانید در خانه انجام دهید تا علائم و مشکلات بیماری را کاهش دهید. در برخی موارد و شرایط خاص، بهترین راهکار درمانی، جراحی است.

علت درد استخوان کنار انگشت کوچک پا

انگشت کوچک شما به دلیل قرار گرفتن در قسمت بیرونی پای شما مستعد آسیب است. استخوان های متاتارس منتهی به انگشت پنجم یکی از محل های متداول برای آسیب دیدگی پا به ویژه برای ورزشکاران است. اگر انگشتان پا متورم و دردناک است ، و داروهای خانگی به شما کمک نمی کنند ، باید به پزشک مراجعه کنید.

برخی از علل درد استخوان کنار انگشت کوچک پا عبارتند از:

  • شکستگی
  • در رفتگی
  • فشار زیاد در اثر پوشیدن کفش های نامناسب
  • پیچ خوردگی
  • بونیونت
  • کورن

علائم بیرون زدگی استخوان کنار انگشت کوچک پا

علائم اصلی و مهم بیماری (بونیونت) یا بیرون زدگی استخوان کنار انگشت کوچک پا، برآمدگی دردناک و سفتی پوست در بخش بیرونی پا و در کنار انگشت کوچک هستند. ممکن است این برآمدگی به مرور زمان بزرگ تر شود و همچنین امکان قرمز شدن و دردناکی آن نیز وجود دارد. درد، ورم و قرمزی این برآمدگی و پینه ها ممکن است در اثر برخورد پا با سطوح مختلف از قبیل کفش ها بیشتر و بدتر شود.

بونیونت یا همان پینه پا ممکن است در برخی شرایط تنها بر روی یک پا و در برخی شرایط دیگر هر دو پا را درگیر کند. گاهی در پای فرد هم بونیون و هم بونیونت وجود دارند و این منجر به پهن شدن قابل توجه جلوی پای فرد می شود. در این شرایط خاص، پای مربوطه در فرد در هر دو طرف برآمدگی و پینه خواهد داشت.

بونیونت

علت بروز استخوان کنار انگشت کوچک پا

علت بروز بونیونت را به دو دسته درونزاد و بیرونزاد تقسیم می کنند:

 علت درونی بیرون زدگی استخوان کنار انگشت کوچک پا

دلایل و علل درونزاد بروز بونیونت ها مشکلات مادرزادی در افراد هستند که منجر به دفورمه شدن استخوان متاتارس پنجم می شوند. در بیمارهایی با این شرایط، استخوان متاتارس پا تا حدی به سمت بیرون منحرف می شود که بونیونت ایجاد خواهد شد. تنها درصد بسیار کمی از بیماران که از بونیونت رنج می برند، مشکلات مرتبط با علل درونزاد را دارند.

بیشتر بخوانید: شکستگی استخوان کف پا (متاتارس) از علائم تا درمان

علل بیرونی بیرون زدگی استخوان کنار انگشت کوچک پا

بونیونت هایی با دلایل بیرونزاد زمانی رخ می دهند که فشار خاصی از سمت بیرون بر روی ناحیه جلوی پا وجود داشته باشد (مانند کفش تنگ). بونیونت ها در اکثر مواقع به همین دلایل بیرونزاد و فشاری که بر روی پا ایجاد می شود رخ می دهند.

درمان بیرون زدگی استخوان انگشت کوچک پا

با این که معمولا بونیونت ها با چشم قابل مشاهده و تشخیص هستند، اما پزشکان ممکن است گرفتن تصاویر رادیوگرافی را به بیماران تجویز کنند تا دلیل اصلی بروز مشکل در استخوان های پا مشخص شود.

پس از اینکه پزشکان وجود بونیونت یا برآمدگی کنار انگشت کوچک پا در بیمار را تایید کردند، در مرحله بعد نوع درمان این مشکل مورد بحث قرار خواهد گرفت. از جمله درمان های پزشکی مربوط به بونیونت می توان به مدیریت کردن عادی علائم و همچنین عمل جراحی برای برداشتن بونیون اشاره کرد.

ممکن است پزشک شما کورتیکوسترویید را به ناحیه مربوطه و مفصل کناری انگشت کوچک پا تزریق کند تا میزان ورم و برآمدگی بونیون را کاهش دهد. همچنین یکی دیگر از تجویزات متداول پزشکان معالج در این شرایط خاص، تعویض کردن کفش بیمار یا حتی سفارش یک جفت کفش دست ساز و مخصوص برای آن ها است.

در این کفش های خاص و دست ساز، پدهای نرمی مورد استفاده قرار می گیرد تا میزان فشار به بونیون و پینه به کمترین حالت ممکن برسد و علائم بونیونت یا پینه پا شدیدتر از قبل نشوند. پزشکان معمولا روش های درمان خانگی را پیشنهاد می دهند تا علائم و مشکلات مربوط به این بیماری کاهش یافته و آرام شوند.

 درمان های خانگی بونیونت یا تورم کنار انگشت کوچک پا

هدف از درمان های خانگی برای مشکل بونیونت کمک به کاهش علائم و همچنین کمک به مدیریت هر چه بیشتر درد هست. تعداد زیادی گزینه و شرایط در دسترس هستند تا به مدیریت علائم این مشکل در پا کمک کنند. در ادامه به این راهکارهای درمان خانگی خواهیم پرداخت:

پد مخصوص بونیونت

  • استفاده از پدهای طبی و خاص

تعداد زیادی پد مخصوص بونیونت و پینه پا در داروخانه و فروشگاه های لوازم طبی وجود دارند. این پدها در واقع از مواد سیلیکونی هستند که به خوبی محیط دور بونیون را پوشش داده و میزان جابجایی و فشار هر قدمی که فرد بر می دارد را به خوبی جذب خود می کنند. این کار به کاهش ریسک آسیب دیدن و تشدید علائم بونیونت ها کمک می کند.

  • بسته های یخ و بالا نگه داشتن پا

در حالت قرمزی و تورم حاد، پزشکان متخصص ممکن است استفاده از یخ و خنک کردن پای بیمار را برای سه تا چهار بار در هر روز هر بار برای ده دقیقه پیشنهاد کنند. بالا نگه داشتن پا نیز ممکن است به کاهش ورم بونیونت و پینه های روی پا کمک کند.

  • داروهای ضدالتهاب غیر استروییدی برای کاهش درد استخوان کنار انگشت کوچک پا

برخی داروها می توانند در کاهش درد و ورم فرد در ناحیه پا کمک کنند. از جمله این دارو ها می توان به ناپروکسن و ایبوبروفن اشاره داشت.

  • تغییر کفش ها برای جلوگیری از کفش زدگی انگشت کوچک پا

پوشیدن کفش های راحت و انعطاف پذیر که بخش مربوط به انگشتان آن ها بزرگ و جا دار باشد در کمک به کاهش فشار بر روی بونیونت ها تاثیرگذار است. کفش هایی که باریک و محکم هستند یا پاشنه های بلندی دارند می توانند منجر به بدتر شدن علائم بیماری بونیونت شوند. در برخی موارد، کفش های دست ساز و خاص می توانند متناسب با پای هر فرد طراحی و ساخته شوند تا میزان فشار بر روی ناحیه زخم و پینه به حداقل برسد.

  • کفی های طبی برای قوس کف پا

کفی های طبی که برای پشتیبانی و نگه داشتن بهتر قوس کف پا، درون کفش ها قرار داده می شوند، می توانند به کاهش فشار بر روی این ناحیه و همچنین بونیونت کمک کنند. کارشناسان ارتوپدی فنی و پزشکان می توانند به افراد در این زمینه که قوس کف پای آن ها به چه میزان پشتیبانی نیاز دارد و از چه کفی استفاده کنند کمک نمایند.

جداکننده انگشتان پا

  • جدا کننده های انگشتان پا

استفاده از لوازم کوچک و خاصی که انگشتان پا را در حین خواب یا شرایط دیگر از هم دور نگه می دارند می توانند علایم را تسکین دهند.

 عمل جراحی

پروسه مربوط به عمل جراحی افرادی که مشکل بونیونت یا پینه پا دارند بسیار ساده است. معمولا این عمل جراحی نیازی به بستری شدن در بیمارستان ندارد و اکثر افراد بلافاصله پس از اتمام عمل خود بیمارستان را ترک می کنند. با این حال نوع عمل جراحی مورد نیاز در هر فرد خاص است و نمی توان آن را به بیمار دیگری تعمیم داد. برخی عمل های جراحی تنها شامل برداشتن و شیو بونیون می شوند تا میزان فشاری که فرد بر روی پا حس می کند کمتر شود ولی معمولا نیاز به شکستن و تغییر زاویه دادن متاتارس پنجم می باشد.

دوره بهبودی بیرون زدگی استخوان کنار انگشت کوچک پا

بعد از عمل نیاز به گچ و آتل انگشت کوچک پا نیست و معمولا از کفش های مخصوصی استفاده می شود (به مدت ۶ تا ۸ هفته). همچنین شاید نیاز باشد افراد میزان فشار بر روی پای خود را در حین راه رفتن کم کنند و بدین منظور باید از عصا و لوازم خاصی در حین راه رفتن کمک بگیرند.

نقاهت و ریکاوری پس از عمل جراحی معمولا ملزم مرخصی گرفتن از کار و ماندن در خانه است، به خصوص اگر بیمار مربوطه در شغل خود نیاز به ایستادن و استفاده زیاد از پای خود داشته باشد.

همچنین دستورالعمل هایی که پزشک معالج و متخصص می دهد باید توسط بیمار به شکل مو به مو انجام شود. پزشک معالج بخیه ها را دو تا سه هفته پس از انجام عمل جراحی بر خواهد داشت اما ورم موجود در پا ممکن است حتی تا ماه ها پس از عمل باقی بماند و به شکل کامل محو نشود.

در حین این دوره زمانی جراح ممکن است از بیمار بخواهد تا با یک فیزیوتراپیست جلسات مختلفی را کار کند و یا از نرمش های خاصی در ناحیه قوزک پا استفاده کنند تا منجر به افزایش قدرت عضلات این ناحیه گردد.

دکتر رضا نادری متخصص ارتوپدی ، آرتروسکوپی ، آرتروپلاستی و فلوشیپ جراحی مچ پا در تهران

فهرست مطالب

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.برای پاسخگویی بهتر به سوالات شما لطفا قد، وزن و سن خود را در متن سوال درج کنید همچنین از پرسيدن سوالاتى كه جنبه اورژانس دارند اجتناب كنید.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر اوینا شنبه ۱ خرداد ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 235 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر دخترم ۷سال داره استخوان روی پای سمت راست برامده شده ودخترم موقع راه رفتن اذیت میشه فعلا بستم لطفا راهنمایی بفرمایید متشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری شنبه ۱ خرداد ۰( 3 سال پیش)

      درود

      احتمالا استخوان ناويكولار فرعى هست

      بايد معاينه و راديوگرافى انجام بشه

  • تصویر کاربر علیرضا پنجشنبه ۳۰ اردیبهشت ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 275 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من ۱۷سالمه مشکلی که دارم اینکه استخوان بغل پام درست نمیدونم بیرون زده یا نه یا اصلا مشکل به خاطر اینه یا نه فقط میدونم که پام درد نداره ومشکلی که پام داره اینکه پاهام لبه دار شده وکلا فرم ظاهر پاهام به هم ریخته یعنی وقتی جوراب می‌پوشم پام یه فرم نامتناسبی داره واین خیلی اذیتم می‌کنه اینکه میگم پام فرم نامتناسبی داره منظورم اینکه بغل استخوان کوچک پام تا پاشنه پام یه حالت گردی داره وقتی هم کفش میخرم تا یه ۲ماه بغل کفش هام پاره میشه چون پاهام پهن شده و یهجوری مثل بعضی ها مثل گلابی شده می‌خوام بدونم برای رفع این مشکل باید چیکار کنم امیدوارم منظورمادرست به شما رسانده باشم؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری پنجشنبه ۳۰ اردیبهشت ۰( 3 سال پیش)

      درود

      لازمه معاينه و بررسى انجام بشه

      ممكنه مشكل شما استخوان ناويكولار فرعى باشه

  • تصویر کاربر لیدا یکشنبه ۲۶ اردیبهشت ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 239 مشاهده پرسش
    سلام میخام ببینم انگشت کوچک پای من خیلی درد داره ازهمون انحراف یه سولل دیگه اگرکفش طبی بخواهیم سفارش بدیم چطوریه وقیمت روبفرنایید،
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری یکشنبه ۲۶ اردیبهشت ۰( 3 سال پیش)

      درود

      بايد معاينه بشين 

      قيمت كفش رو دقيق نمى دونم و بهتره قبل از ويزيت براى كفش هزينه نكنيد 

  • تصویر کاربر sh دوشنبه ۲۰ اردیبهشت ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 240 مشاهده پرسش
    با سلام ۳ماهه عمل هالکوس انجام دادم۱ماهه پین پامو برداشتم.درد ندارم.ولی ورم زیاده هنوز انحراف شصت دارم.عکس رادیوگرافیمو ببینید .خواستم نظر شمارو بدونم
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری دوشنبه ۲۰ اردیبهشت ۰( 3 سال پیش)

      درود

      راديوگرافى جديدتون رو بفرستيد لطفا

  • تصویر کاربر فراهانی دوشنبه ۱۳ اردیبهشت ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 247 مشاهده پرسش
    سلام، وقتتون بخیر
    انحراف شصت پا دارم و یک ماه پیش ضربه محکم بهش وارد و باعث درد شدید شده (پای چپ)
    دکتر ارتوپد تشخیص عمل دادند..
    سایت و اینستاگرام شما رو دیدم.
    میخواستم بدونم شما کدوم بیمارستان جراحی رو انجام میدید
    و هزینه عمل رو لطف میکنید حدودی بفرمایید
    ممنونم🙏
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری دوشنبه ۱۳ اردیبهشت ۰( 3 سال پیش)

      درود

      مهراد و تريتا و تنديس عمل مى كنم 

      در مورد هزينه ها بعد از معاينه و ديدن راديوگرافى اظهار نظر مى كنم

  • تصویر کاربر البرز چهارشنبه ۸ اردیبهشت ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 236 مشاهده پرسش
    بادورد
    جناب اقای دکترمن پنجاه سال سن دارم ومرتب ورزش کوهنوردی میکنم وروی انگشت کوچک پام برامدگی ایجادشده وبا توجه براینکه ازیکی ازبهترین برندهای کفش کوهنوردی استفاده میکنم ولی زمان فرودانگشت کوچک پای راستم بیشتر دردشدیدمیگیره وبا اینکه هرترفندی دربستن بندکفش وجوراب مناسب وبیشترکردن ان انجام دادم نتیجه ای نداشته ایا با پدهای سلیکونی این دردبرطرف میشه یا نیاز به معاینه ویا جراحی دارد ؟درضمن این درد فقط درزمان کوهنوردی وفقط درزمان فرودایجادمیشه
    پاسپاس ازشما بزگوار
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۸ اردیبهشت ۰( 3 سال پیش)

      درود

      احتمالا بونيونت داريد و بايد حتما معاينه بشين

  • تصویر کاربر م.ن شنبه ۴ اردیبهشت ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 251 مشاهده پرسش
    سوال من در مورد درد شست پا بوده حواب رو فرستادن ولی تو سایت باز نمیشه
    هر چه کد رهگیری رو میزنم وارد نمیشم
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری شنبه ۴ اردیبهشت ۰( 3 سال پیش)

      درود

      محددا سوْال رو بفرستيد لطفا

  • تصویر کاربر نسیم دوشنبه ۳۰ فروردین ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 282 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خسته نباشید
    با توجه به درد و کجی شست پام فکر میکنم جراحی لازمه ولی من اصفهان هستم پیشنهاد شما برای جراحی اصفهانه یا اینکه نه اذیت نمیشم و میتونم تهران پیش شما عمل کنم اگر اصفهانه لطفا پزشک معرفی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری دوشنبه ۳۰ فروردین ۰( 3 سال پیش)

      درود 

      هر طور راحتيد در خدمتم

    2. تصویر کاربر نسیم دوشنبه ۳۰ فروردین ۰( 3 سال پیش)
      ممنون اقای دکتر میشه لطفاپزشک اصفهان هم بهم معرفی کنید
    3. تصویر کاربر نسیم دوشنبه ۳۰ فروردین ۰( 3 سال پیش)
      ممنون
      اقای دکتر میشه لطفا پزشک در اصفهان بهم معرفی کنید
    4. تصویر کاربر دکتر رضا نادری دوشنبه ۳۰ فروردین ۰( 3 سال پیش)

      آقاى دكتر رستگار يا مالكى

    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر سودا پنجشنبه ۲۶ فروردین ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 261 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خسته نباشید دخترم ۹ سالشه و چند مدتی هست که کنار هر دو پاش توده ای در اومده و بعضی وقتا درد میکنه و توده هر دو پا خود به خود کوچیک و بزرگ میشه میخواستم بدونم علتش چی میتونه باشه ممنون از پا سخگویی شما
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری پنجشنبه ۲۶ فروردین ۰( 3 سال پیش)

      درود

      مربوط به صفحه رشد هست و ضررى نداره

  • تصویر کاربر درسا یکشنبه ۲۲ فروردین ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 244 مشاهده پرسش
    جناب دکتر، ممنون از پاسخ گوییتون.
    اصلا ناخن شصت من، سوزونده نشده
    با تیغ از ته کشیدن بیرون.
    باید بهتون مراجعه کنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری یکشنبه ۲۲ فروردین ۰( 3 سال پیش)

      بدون سوزوندن عود مى كنه 

درحال دریافت اطلاعات
تماس با ما

با ما در تماس باشید

آدرس مطب

شریعتی پایین تر از مترو قلهک ساختمان خانه درسا طبقه ۵ واحد ۱۷

ساعات کار مطب

شنبه و چهارشنبه از ساعت ۱۶ الی ۱۹

دکتر نادری
پرسش از دکتر