منو

آیا پلاتین باعث عفونت در پا می شود؟

حتما شما هم با اصطلاح قرار دادن “پلاتین “در پا مواجه شده اید و افرادی را دیده اید که از عفونت” پلاتین” ساق پا نگران بوده اند. قبل از هر چیز باید بدانید آنچه به عنوان پلاتین در ساق پای بیماران قرار می گیرد، تیتانیوم یا استیل ضد زنگ است که به اشتباه پلاتین بیان می شود.

میله های داخل استخوانی (intramedullary rods )جهت چینش و ثابت کردن شکستگی های استخوانی به کار می روند. این میله ها به درون کانال مغز استخوان در مرکز استخوان های بلند اندام های انتهایی وارد می شوند. از نمونه این استخوان ها می توان به استخوان ران یا درشت نی (ساق پا) اشاره کرد. یکی از مزایای قابل توجه میله های داخل استخوانی نسبت به دیگر روش های ثابت سازی این است که میله ها به جای حمایت کامل از استخوان بخشی از فشار وارد بر آن ها را تحمل می کنند.

به همین دلیل، بیماران قادر خواهند بود تا سریع تر از اندام های تحتانی خود استفاده کنند. میله های فلزی برای همه شکستگی ها به کار نرفته و بیماران اغلب از درد و دیگر علائم محل ورود آن ها به استخوان شکایت دارند. میله های داخل استخوانی به گونه ای طراحی شده اند که به صورت دائم در استخوان باقی بمانند اما در صورت ابتلا به علائم دردناک ممکن است جهت خارج کردن میله به انجام جراحی مجدد نیاز باشد.

جراحی ساق پا با ایمپلنت های فلزی

بیمارانی که در بدن خود دارای پیچ، پین یا پلاک های فلزی هستند اغلب درباره ایمنی و اثرات طولانی مدت این وسایل بر بدن خود نگرانند. جراحان با اینکه چنین نگرانی هایی را در نظر می گیرند اما انجام جراحی مجدد جهت خارج کردن غیر ضروری این موارد را مطلوب نمی دانند. همچنین، گاهی اوقات استخوان به گونه ای در اطراف پلاک نگه دارنده شکستگی ها رشد می کند که برداشت آن پلاک ها بسیار دشوار می شود.

🛑 مطالعه بیشتر: درمان درد در مچ پا

انواع ایمپلنت های  فلزی

تیتانیوم جای فولاد ضد زنگ را در ابزار های ثابت کننده استخوانی گرفته است. تیتانیوم سازگاری بیشتری با بدن انسان داشته و احتمال واکنش بدن به آن کمتر است. در صورت بروز پاسخ التهابی نیز این پاسخ خفیف، محدود و غیر پایدار است. همچنین، می توان جهت ساخت مواد سبک اما مقاوم تر فلز تیتانیوم را با فلزات دیگر از جمله کوبالت، کروم و مولیبدن ترکیب کرد. امروزه تحقیقات و تلاش های فراوانی برای ابداع وسایل قابل جذب برای فیکساسیون استخوان ها در حال انجام است.

عکس پلاتین

عوارض پلاتین در ساق پا

عوارض پلاتین در ساق پا

مشکل احتمالی دیگر باقی ماندن ریزه های تیتانیوم است. قطعات کوچکی از این فلز جدا شده، به جریان خون وارد شده و در نزدیکی بافت های نرم و یا مفاصل قرار می گیرند. با اینکه هم تیتانیوم و هم فولاد ضد زنگ در نزدیکی این نواحی از بدن یافت شده اند اما ریزه های تیتانیوم به مقادیر و در افراد بیشتری دیده شده اند. هنگامی که ایمپلنت بر روی سطح دیگری ساییده می شود، احتمال ایجاد ریزه های فلزی بیشتر است. این پدیده سایشی، خوردگی نام دارد.

علائم عفونت پلاتین در پا

مطالعات حیوانی نشان داده اند که این ایمپلنت ها می توانند سیستم ایمنی را تحت تاثیر قرار دهند. در اکثر اوقات عفونت پلاتین ساق پا صرفا به دلیل وجود این ابزار ایجاد نمی شود و عواملی مانند بیماری های زمینه ای مثل دیابت و نارسایی کلیه یا مصرف داروهای سرکوبگر ایمنی یا تکنیک جراحی و به ندرت الوده بودن محیط اتاق عمل  در بروز عفونت موثرتر هستند.برخی مطالعات نشان داده اند که ایمپلنت های فلزی می توانند فعالیت برخی گلبول های سفید خون (لنفوسیت ها) را افزایش دهند. این وضعیت می تواند سبب شل شدن یا عدم موفقیت ایمپلنت ها در درمان شکستگی شود. لازم به ذکر است که این گفته هنوز از نظر علمی اثبات نشده است.

علائم عفونت پلاتین در پا

عوارض پلاتین در ران

پلاک ها از ایمپلنت هایی ساخته شده اند که از آنها برای بی حرکت کردن شستگی ها استفاده می شود. از این وسایل برای بی حرکتی در شکستگی های بازو، ساعد، لگن، ران و ساق استفاده می شود.

پس از جوش خوردن شکستگی نیرویی که به استخوان وارد می شود همچنان توسط پلاک روی استخوان جذب می شود تا در دراز مدت استخوان تحت فشار و نیروهای خارجی قرار نگیرد. علت پوکی استخوان در کسانی که مدت زیادی در بستر استراحت میکنند و یا در فضانوردانی که کمتر تحت تاثیر نیروی جاذبه هستند هم همین است. بنابراین باقی ماندن پلاک در اندام به مدت زیاد موجب پوکی استخوان میشود.

بیشتر بخوانید: پارگی مینیسک زانو چگونه درمان می شود؟

 

عوارض پلاتین در ران

عوارض پلاتین در ران و ساق بیشتر دیده می شود و در لگن، بازو و ساعد کمتر وجود دارد. بنابراین تمام پلاک های ران و ساق بعد از اینکه شکستگی آنها جوش خورد و محکم شد باید خارج شوند. این زمان معمولا بین یک و نیم تا دوسال است.

آیا فلزات به کار رفته در ایمپلنت ها سرطان زا هستند؟

سوال دیگری که مطرح می شود این است که آیا ریزه های فلزی و عفونت پلاتین ساق پا می توانند سبب ایجاد سرطان شوند؟ مطالعات بر روی موش ها نشان داده که ریزه های فلزی می توانند با آسیب رساندن به کروموزوم ها سبب بروز احتمالی سرطان شوند ولی این مورد در انسان اثبات شده نیست و سال هاست که این ایمپلنت ها به طور ایمن در انسان مورد استفاده هستند. با اینکه تولید کنندگان ایمن بودن ایمپلنت ها را از محققان سوال کرده اند اما تاکنون به این سوال پاسخی داده نشده است. علاوه بر این، تحقیقات بیان داشته اند که قرار دادن میله های بلند فلزی یا تیتانیومی در میانه استخوان می تواند سبب افزایش شدید ریزه های فلزی در جریان خون شود. به نظر می رسد که فلز کروم نسبت به دیگر فلزات بیشترین مقدار ریزه های فلزی را از خود آزاد می کند.

همچنین، میله های داخل استخوانی از جنس تیتانیوم نیز مقدار تیتانیوم یافته شده در آزمایش خون را افزایش می دهند. با این حال این مقدار به اندازه فلز کروم نیست. بنا بر شواهد، بخش بزرگی از میله داخل استخوانی، استخوان را در معرض فلز تیتانیوم قرار داده و در نتیجه مقدار این فلز در خون بالا می رود. خارج کردن ایمپلنت های تیتانیومی به تدریج مقدار این فلز را در خون و بافت های نرم کاهش می دهد. با این حال، بازگشت این مقادیر به حالت طبیعی می تواند یک سال یا بیشتر به طول انجامد.

فهرست مطالب

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.برای پاسخگویی بهتر به سوالات شما لطفا قد، وزن و سن خود را در متن سوال درج کنید همچنین از پرسيدن سوالاتى كه جنبه اورژانس دارند اجتناب كنید.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر الهام جمعه ۲۲ مرداد ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 225 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    بنده ۱۳ سال پیش تصادف کردم و ازناحیه ساق پا دچار آسیب دیدگی جدی شدم که باعث شد دکتر برام پلاتین بذاره.
    الان بعد این مدت حدود یک هفته ساق پام دچار درد و یه مقدار متورم شده. واقعا نمیدونم باید چیکار کنم
    ممنون میشم بنده رو راهنمایی کنین
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری جمعه ۲۲ مرداد ۰( 3 سال پیش)

      درود

      حتما لازمه معاينه بشين تا معلوم بشه عفونت داره با نه 

  • تصویر کاربر علی جمعه ۲۲ مرداد ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 238 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من سال ۹۱ تصادف کردم ران و ساق و قوزک پام شکسته و الان پلاتین داره درشون نیاوردم الان ساق پام عفونت کرده هرکاری میکنم خوب نمیشه ب نظر شما چ کارش کنم. الان میتونم پلاتین در بیارم بدون مشکل؟رفتم پیش متخصص گفت نمیشه احتمال شکستگی استخوان زیاده ب نظر شما چیکار کنم ممنون میشم جوابمو بدین
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری جمعه ۲۲ مرداد ۰( 3 سال پیش)

      درود

      اگر واقعا عفونت باشه حتما بايد خارجش كنند

  • تصویر کاربر احمد دوشنبه ۱۸ مرداد ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 225 مشاهده پرسش
    سلام ساق پادرتصادف شکست پلاتین گذاشتم عفونت کرد برداشتم الان ۸ماه گچ شده ولی جوش نمیخوره الان میخام پلاتین بزارم مشکلی نداره یا درمان بهتری نداره
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری دوشنبه ۱۸ مرداد ۰( 3 سال پیش)

      درود

      اگر از كنترل عفونت اطمينان حاصل بشه مى شه وسيله گذارى كرد

      بدون جراحى و با گچ قطعا جوش نخواهد خورد

  • تصویر کاربر علی دوشنبه ۱۸ مرداد ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 213 مشاهده پرسش
    سلام دکتر جان من ۱۷سالم بود تصادف کردم الان بعد ۱۳سال در اوردمش درد خیلی بدی دارم باید چکار کنم
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری دوشنبه ۱۸ مرداد ۰( 3 سال پیش)

      درودحتما به جراحتون مراجعه كنيد

  • تصویر کاربر دهقانی یکشنبه ۱۷ مرداد ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 223 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشی دکتر من سال 89 تصادف کردم درشت نی و نازک نی ساق پام شکسته بوده طوری که از استخوان پهلوم پیونده زدن پلاتین هم گزاشتن الان چند وقتی همون جای پام که پیوند زدن خیلی درد میکنه طوری که نمیتونم راه برم باید چکار کنم میشه راهنمایم کنید که ایا باید پلاتین را در بیارم تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری یکشنبه ۱۷ مرداد ۰( 3 سال پیش)

      درود

      بايد معاينه بشين و راديوگرافى انجام بدين 

  • تصویر کاربر سانا یکشنبه ۱۷ مرداد ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 217 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشيد دخترم ٩ سالش قسمت ران پاش شكسته و پلاتين گزاشتن حدود سه ماه و نيم الان دكتر گفت كه جوش خورده كامل اشكال نداره پاشو بزاره زمين وراه بره ولي اين يك هفته كه پا گذاشته زمين مچ پاش درد داره و ورم كرده دليلش چيه چيكار بايد كرد
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری یکشنبه ۱۷ مرداد ۰( 3 سال پیش)

      درود

      راديوگرافى از مچ هم انجام بشه 

      اگر نرمال بود احتمالا به دليل بى حركتى طولانيه

  • تصویر کاربر مریم جمعه ۱۵ مرداد ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 220 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید. مادر بزرگ من الان ۲ هفته هستش که تعویض مفصل انجام دادن. کنار بخیه مایه ی سفیدی ترشح کرده. ایا چیز نگران کننده ای هست؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری جمعه ۱۵ مرداد ۰( 3 سال پیش)

      درود

       حتما و سريع به جراحشون مراجعه كنن

  • تصویر کاربر رضا جمعه ۱۵ مرداد ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 224 مشاهده پرسش
    سلام
    من یکی از پاهام رو دو سال پیش و یکی دیگه رو ۸ ماه پیش عمل ژنوواروم کردم ولی پلاتین هر دوتا عمل هنوز توی پام هستن.وقتی پام رو ۹۰ درجه خم کنم و بی حرکت بمونم(مثلا توی ماشین)جای پلاتین ها درد میگیرن و تا وقتی حرکت نکنم دردشون خوب نمیشه و بعضی وقت ها هم پوست دور محل عمل تا حدودی بی حس میشه
    ممکنه پلاتین ها مشکلی داشته باشن؟آیا باید خارجشون کنم؟اگر روی جای پلاتین ها رو هم فشار بدم دردمیگیرن
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری جمعه ۱۵ مرداد ۰( 3 سال پیش)

      درود

      مى تونيد خارج كنيد

  • تصویر کاربر هانیه پنجشنبه ۱۴ مرداد ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 222 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من پام از قسمت بالای مچ شکست و سه روز پیش جراحی کردم و پلاتین گذاشتن الان کف پا و انگشتای پام خیلی ورم کرده و یکمم ب قرمزی میزنه ایا طبیعیه؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری پنجشنبه ۱۴ مرداد ۰( 3 سال پیش)

      درود

      ختما با جراحتون مشورت كنيد

  • تصویر کاربر محسن پنجشنبه ۱۴ مرداد ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 213 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من ۱۷ سال پیش پام از زیر زانو ازدست دادم و۳ عدد پیچ زیر زانو دارم حالا نمیزاره پا مصنوعی بپوشم مرخصی برام نمیدن میخاستم ببینم عملم تا راه افتادنم چند روز میشه یک مترو هشتاد وزن۷۸
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری پنجشنبه ۱۴ مرداد ۰( 3 سال پیش)

      درود

      پروسه ى خارج كردن پيچ كمتر از يك روز هست

      تا موقع پوشيدن پروتز دو هفته زمان مى بره

درحال دریافت اطلاعات
تماس با ما

با ما در تماس باشید

آدرس مطب

شریعتی پایین تر از مترو قلهک ساختمان خانه درسا طبقه ۵ واحد ۱۷

ساعات کار مطب

شنبه و چهارشنبه از ساعت ۱۶ الی ۱۹

دکتر نادری
پرسش از دکتر