منو

آیا پلاتین باعث عفونت در پا می شود؟

حتما شما هم با اصطلاح قرار دادن “پلاتین “در پا مواجه شده اید و افرادی را دیده اید که از عفونت” پلاتین” ساق پا نگران بوده اند. قبل از هر چیز باید بدانید آنچه به عنوان پلاتین در ساق پای بیماران قرار می گیرد، تیتانیوم یا استیل ضد زنگ است که به اشتباه پلاتین بیان می شود.

میله های داخل استخوانی (intramedullary rods )جهت چینش و ثابت کردن شکستگی های استخوانی به کار می روند. این میله ها به درون کانال مغز استخوان در مرکز استخوان های بلند اندام های انتهایی وارد می شوند. از نمونه این استخوان ها می توان به استخوان ران یا درشت نی (ساق پا) اشاره کرد. یکی از مزایای قابل توجه میله های داخل استخوانی نسبت به دیگر روش های ثابت سازی این است که میله ها به جای حمایت کامل از استخوان بخشی از فشار وارد بر آن ها را تحمل می کنند.

به همین دلیل، بیماران قادر خواهند بود تا سریع تر از اندام های تحتانی خود استفاده کنند. میله های فلزی برای همه شکستگی ها به کار نرفته و بیماران اغلب از درد و دیگر علائم محل ورود آن ها به استخوان شکایت دارند. میله های داخل استخوانی به گونه ای طراحی شده اند که به صورت دائم در استخوان باقی بمانند اما در صورت ابتلا به علائم دردناک ممکن است جهت خارج کردن میله به انجام جراحی مجدد نیاز باشد.

جراحی ساق پا با ایمپلنت های فلزی

بیمارانی که در بدن خود دارای پیچ، پین یا پلاک های فلزی هستند اغلب درباره ایمنی و اثرات طولانی مدت این وسایل بر بدن خود نگرانند. جراحان با اینکه چنین نگرانی هایی را در نظر می گیرند اما انجام جراحی مجدد جهت خارج کردن غیر ضروری این موارد را مطلوب نمی دانند. همچنین، گاهی اوقات استخوان به گونه ای در اطراف پلاک نگه دارنده شکستگی ها رشد می کند که برداشت آن پلاک ها بسیار دشوار می شود.

🛑 مطالعه بیشتر: درمان درد در مچ پا

انواع ایمپلنت های  فلزی

تیتانیوم جای فولاد ضد زنگ را در ابزار های ثابت کننده استخوانی گرفته است. تیتانیوم سازگاری بیشتری با بدن انسان داشته و احتمال واکنش بدن به آن کمتر است. در صورت بروز پاسخ التهابی نیز این پاسخ خفیف، محدود و غیر پایدار است. همچنین، می توان جهت ساخت مواد سبک اما مقاوم تر فلز تیتانیوم را با فلزات دیگر از جمله کوبالت، کروم و مولیبدن ترکیب کرد. امروزه تحقیقات و تلاش های فراوانی برای ابداع وسایل قابل جذب برای فیکساسیون استخوان ها در حال انجام است.

عکس پلاتین

عوارض پلاتین در ساق پا

عوارض پلاتین در ساق پا

مشکل احتمالی دیگر باقی ماندن ریزه های تیتانیوم است. قطعات کوچکی از این فلز جدا شده، به جریان خون وارد شده و در نزدیکی بافت های نرم و یا مفاصل قرار می گیرند. با اینکه هم تیتانیوم و هم فولاد ضد زنگ در نزدیکی این نواحی از بدن یافت شده اند اما ریزه های تیتانیوم به مقادیر و در افراد بیشتری دیده شده اند. هنگامی که ایمپلنت بر روی سطح دیگری ساییده می شود، احتمال ایجاد ریزه های فلزی بیشتر است. این پدیده سایشی، خوردگی نام دارد.

علائم عفونت پلاتین در پا

مطالعات حیوانی نشان داده اند که این ایمپلنت ها می توانند سیستم ایمنی را تحت تاثیر قرار دهند. در اکثر اوقات عفونت پلاتین ساق پا صرفا به دلیل وجود این ابزار ایجاد نمی شود و عواملی مانند بیماری های زمینه ای مثل دیابت و نارسایی کلیه یا مصرف داروهای سرکوبگر ایمنی یا تکنیک جراحی و به ندرت الوده بودن محیط اتاق عمل  در بروز عفونت موثرتر هستند.برخی مطالعات نشان داده اند که ایمپلنت های فلزی می توانند فعالیت برخی گلبول های سفید خون (لنفوسیت ها) را افزایش دهند. این وضعیت می تواند سبب شل شدن یا عدم موفقیت ایمپلنت ها در درمان شکستگی شود. لازم به ذکر است که این گفته هنوز از نظر علمی اثبات نشده است.

علائم عفونت پلاتین در پا

عوارض پلاتین در ران

پلاک ها از ایمپلنت هایی ساخته شده اند که از آنها برای بی حرکت کردن شستگی ها استفاده می شود. از این وسایل برای بی حرکتی در شکستگی های بازو، ساعد، لگن، ران و ساق استفاده می شود.

پس از جوش خوردن شکستگی نیرویی که به استخوان وارد می شود همچنان توسط پلاک روی استخوان جذب می شود تا در دراز مدت استخوان تحت فشار و نیروهای خارجی قرار نگیرد. علت پوکی استخوان در کسانی که مدت زیادی در بستر استراحت میکنند و یا در فضانوردانی که کمتر تحت تاثیر نیروی جاذبه هستند هم همین است. بنابراین باقی ماندن پلاک در اندام به مدت زیاد موجب پوکی استخوان میشود.

بیشتر بخوانید: پارگی مینیسک زانو چگونه درمان می شود؟

 

عوارض پلاتین در ران

عوارض پلاتین در ران و ساق بیشتر دیده می شود و در لگن، بازو و ساعد کمتر وجود دارد. بنابراین تمام پلاک های ران و ساق بعد از اینکه شکستگی آنها جوش خورد و محکم شد باید خارج شوند. این زمان معمولا بین یک و نیم تا دوسال است.

آیا فلزات به کار رفته در ایمپلنت ها سرطان زا هستند؟

سوال دیگری که مطرح می شود این است که آیا ریزه های فلزی و عفونت پلاتین ساق پا می توانند سبب ایجاد سرطان شوند؟ مطالعات بر روی موش ها نشان داده که ریزه های فلزی می توانند با آسیب رساندن به کروموزوم ها سبب بروز احتمالی سرطان شوند ولی این مورد در انسان اثبات شده نیست و سال هاست که این ایمپلنت ها به طور ایمن در انسان مورد استفاده هستند. با اینکه تولید کنندگان ایمن بودن ایمپلنت ها را از محققان سوال کرده اند اما تاکنون به این سوال پاسخی داده نشده است. علاوه بر این، تحقیقات بیان داشته اند که قرار دادن میله های بلند فلزی یا تیتانیومی در میانه استخوان می تواند سبب افزایش شدید ریزه های فلزی در جریان خون شود. به نظر می رسد که فلز کروم نسبت به دیگر فلزات بیشترین مقدار ریزه های فلزی را از خود آزاد می کند.

همچنین، میله های داخل استخوانی از جنس تیتانیوم نیز مقدار تیتانیوم یافته شده در آزمایش خون را افزایش می دهند. با این حال این مقدار به اندازه فلز کروم نیست. بنا بر شواهد، بخش بزرگی از میله داخل استخوانی، استخوان را در معرض فلز تیتانیوم قرار داده و در نتیجه مقدار این فلز در خون بالا می رود. خارج کردن ایمپلنت های تیتانیومی به تدریج مقدار این فلز را در خون و بافت های نرم کاهش می دهد. با این حال، بازگشت این مقادیر به حالت طبیعی می تواند یک سال یا بیشتر به طول انجامد.

فهرست مطالب

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.برای پاسخگویی بهتر به سوالات شما لطفا قد، وزن و سن خود را در متن سوال درج کنید همچنین از پرسيدن سوالاتى كه جنبه اورژانس دارند اجتناب كنید.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر امین چهارشنبه ۱۶ تیر ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 176 مشاهده پرسش
    سلام تو پای من پلاتین کار رفته و هنگام راه رفت زمین خوردم و پلاتین ها چرخش پیدا کرد آیا چیزی می شود یا نه
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۱۶ تیر ۰( 3 سال پیش)

      درود

      رادیوگرافی کنید برای مقایسه با تصاویر قبلی

  • تصویر کاربر هادی شنبه ۱۲ تیر ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 233 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر وقتتون بخیر من سال۹۷تصادف کردم و ساق پام شکسته و پلاتین گذاشتم الان خیلی درد میکنه حدود یک هفتس میخواستم بدونم از در نیوردن پلاتینه که درد دارم
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری شنبه ۱۲ تیر ۰( 3 سال پیش)

      درود

      خيلى بعيده

      حتما به جراحتون مراجعه كنيد 

  • تصویر کاربر کیانوش جمعه ۱۱ تیر ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 198 مشاهده پرسش
    ۶ماه میشه که در ساق پا و ران پلاتین قرار داره و هفتع یک بار رو ی ساق عفونت می کنه خواستم ببینم مشکل از کجاست
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری جمعه ۱۱ تیر ۰( 3 سال پیش)

      درود

      اون عفونت نياز به جراحى داره 

  • تصویر کاربر غزاله جمعه ۱۱ تیر ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 258 مشاهده پرسش
    سلام میخواستم ببینم آیا هرچند سال یکبار باید پلاتینی که تو بدن کار گذاشته شده عوض کرد؟
    درد در محل پلاتین( کتف) بعد از چند سال چه علتی میتونه داشته باشه؟
    جنس پلاتین از مواد ضد زنگه؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری جمعه ۱۱ تیر ۰( 3 سال پیش)

      درود

      نياز به تعويض نداره 

      وعلت درد رو بايد با معاينه و بررسى هاى ديگه فهميد

  • تصویر کاربر سعيد جمعه ۱۱ تیر ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 203 مشاهده پرسش
    سلام بنده 35سال قبل عمل كشش وبلند كردن استخوان ساق پاي راست انجام دادم جديد الان روي جاي عمل وپلاتين لكه هاي قرمز رنگ پوستي مشاهده مي شودخواستم سوال كنم مي توانده اين جوش هاي قرمز رنگ براي پلاتين باشه فقط روي جاي عمل هستش ممنون ميشم راهنمايي فرماييد؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری جمعه ۱۱ تیر ۰( 3 سال پیش)

      درود

      احتمال داره عفونت يا حساسيت تاخيرى به وسيله باشه

  • تصویر کاربر الهام دوشنبه ۷ تیر ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 238 مشاهده پرسش
    من شوهرم حدود۱۰سال پیش پلاتین گذاشته برای جوش خوردن استخوان ساق پاش.وبخاطرترس ازاتاق عمل نمیخوادعمل کنه وپلاتینودربیاره.این مشکلی براش ایجادنمیکنه؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری دوشنبه ۷ تیر ۰( 3 سال پیش)

      درود

      نه لزوما مشكلى ايجاد نمى كنه 

  • تصویر کاربر ابراهیم دوشنبه ۷ تیر ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 214 مشاهده پرسش
    با سلام مدت 18سال پیش ران پای راستم رو پلاتین گذاشتم چون استخوان رانم قطع َشده بود کارم پخش مواد غذاییه هرروز دونیم تن بار به نیسان میزنم و خالی میکنم الان دو روزه پام خیلی درد میکنه
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری دوشنبه ۷ تیر ۰( 3 سال پیش)

      درود

      براى معاينه و انجام راديوگرافى به ارتوپد مراجعه كنيد

      بعيده به اون مساله مربوط باشه 

  • تصویر کاربر محمدیارندی دوشنبه ۷ تیر ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 223 مشاهده پرسش
    استاد سلام ۲۱ساله هستم و حدود۱۵ماه پیش ساق و زانو پا راستم شکست که تا ماه پیش زخم روی ساق پام بازشد و پلاک از بیرون مشاهده میشد ب دکتر مراجعه کردم گفت پلاک در بیاد حالا ک پلاک دراومده بازم زخم روی ساق پام بازشده و حدود۲۷روزه انتی بیوتیک های قوی بهم میزنن و فایده ای هم نداره میشه راهنماییم کنید؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری دوشنبه ۷ تیر ۰( 3 سال پیش)

      درود

      شايد بررسى بيشتر مثل سى تى اسكن و ... لازم باشه و احتمال داره باز هم جراحى براى برداشتن بافت هاى عفونى لازم بشه 

  • تصویر کاربر مجید شنبه ۵ تیر ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 214 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من حدود چهارساله که پلاتین داخل ساق پام ومچ پای راست ودرپای چب پلاتین دررانم کار گذاشته شده اما پای راستم که پلاتین درساق پا ومچ هست از همان روزهای اول که کچ ساق پا را برداشتند عفونت داشت و هنوزم درمان نشده وجای بخییه ی ساق پام تقریبا کبود رنگ شده وزخمش که عفونت داره اصلا بسته نمیشه خاستم بدونم ایا خطری دارد یا خیر واگر پلاتین هارادربیارم خوب میشه جاش این کبودی ها میرن یانه
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری شنبه ۵ تیر ۰( 3 سال پیش)

      درود

      بسيار خطرناكه و بايد سريعا درمان بشه

      به احتمال زياد خارج كردن وسيله لازمه

  • تصویر کاربر فاطمه شنبه ۵ تیر ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 237 مشاهده پرسش
    باسلام من سال ۹۸ ب دلیل دیابت استخوان های پام خرد شده بودن دکتر از لگنم پیوند زدن ب پام با پلاتین ولی حالا پیوند نگرفته زیر پام باد کرده رادیولوژی هم میگه آب جمع شده الان امکان عفونت داره پلاتین ؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری شنبه ۵ تیر ۰( 3 سال پیش)

      درود

      بله امكانش هست

درحال دریافت اطلاعات
تماس با ما

با ما در تماس باشید

آدرس مطب

شریعتی پایین تر از مترو قلهک ساختمان خانه درسا طبقه ۵ واحد ۱۷

ساعات کار مطب

شنبه و چهارشنبه از ساعت ۱۶ الی ۱۹

دکتر نادری
پرسش از دکتر