منو

تیره شدن و زخم پای دیابتی

بیماران مبتلا به دیابت ممکن است دچار مشکلات متعددی در پاهای خود نظیر سیاه شدن پا و زخم شدن پا و عفونت شوند. حتی مشکلات معمولی و جزئی در این افراد ممکن است بدتر و منجر به عوارض جدی شوند.

مشکلات پا اغلب زمانی رخ می دهند که عصب بر اثر دیابت آسیب دیده باشد (نوروپاتی). علایم درگیری عصب عبارتند از سوزن سوزن شدن و درد سوزشی یا ضعیف شدن پاها.نوروپاتی حتی می تواند حس پا را از بین ببرد به گونه ای که شما ممکن است به پای خود صدمه بزنید بدون آن که حتی متوجه آن شوید.اختلال جریان خون یا تغییر شکل پا و انگشتان آن هم می توانند مشکل ساز شوند.

علت سیاه شدن پای دیابتی 

در ادامه مواردی را که میتواند دلایلی برای زخم یا سیاه شدن پای افراد دیابتی باشد را بیان کرده ایم:

۱_ نوروپاتی

گرچه آسیب عصب بر اثر دیابت می تواند دردناک باشد گاه می تواند احساس درد و حرارت و سرما را کاهش دهد. فقدان حس پا به این معناست که شما ممکن است متوجه آسیب دیدن پای خود نشوید. شما ممکن است یک سنگریزه داخل کفش خود داشته باشید و همه ی روز روی آن را بروید بدون آن که آن را حس کنید.امکان دارد پای شما تاول بزند و آن را حس نکنید.ممکن است متوجه آسیب پای خود نشوید تا آین که پوست تخریب و عفونی شود.

آسیب عصب ممکن است باعث تغییر شکل پا و انگشتان آن شود.به جای آن که سعی کنید پا و انگشتان تغییر  شکل یافته آن را به زور داخل کفش های معمول کنید از درمانگر خود بخواهید برایتان کفش های طبی مخصوص تجویز کند.

نوروپاتی

۲_ تغییرات پوستی و تیره شدن پوست پا

دیابت می تواند تغییراتی در پوست پای شما ایجاد کند. ممکن است گاهی پاهایتان بسیار خشک شوند و رنگ پوست آن تیره و سیاه شود. پوست ممکن است ترک بردارد یا کنده شود.مشکل آن جاست که اعصابی که ترشح چربی و رطوبت را در پا کنترل می کنند دیگر کار نمی کنند.

پس از استحمام پاهای خود را خشک کنید و سپس رطوبت باقی مانده را با یک کرم دست بی بو یا لایه ی نازکی از پارافین جامد حفظ کنید.

کرم یا روغن را بین انگشتان پا نمالید.در این قسمت ها رطوبت بیش از حد ممکن است منجر به عفونت شود.

در همین باره می توانید مطلب درمان زخم پای دیابتی با آنتی بیوتیک را بخوانید.

۳_ پینه و میخچه

پای افراد دیابتی بیشتر و سریعتر از افراد نرمال به پینه و میخچه دچار می شود.علت آن نقاط پر فشار در زیر پا می باشد. اگر پینه و میخچه تراشیده نشوند بسیار ضخیم و نهایتا تبدیل به زخم می شوند.هرگز سعی نکنید پینه و میخچه ها را خودتان بتراشید چون ممکن است باعث زخم و عفونت شود.به علاوه اصلا تلاش نکنید که میخچه یا پینه را با مواد شیمیایی از بین ببرید چون این فراورده ها ممکن است پوست شما را بسوزانند.

می توانید از یک سنگ پا برای کنترل پینه ها استفاده کنید.بهتر است سنگ پا را روی پوست مرطوب استفاده کنید و بعد از آن از لوسیون استفاده نمایید.

میخچه

۴_ زخم های پا

زخم ها معمولا روی سینه ی پا یا زیر شست پا ایجاد می شوند.زخم های کناره های پا معمولا ناشی از کفش های تنگ می باشند.به یاد داشته باشید که گر چه بعضی از این زخم ها درد ندارند همه ی زخم ها باید توسط درمانگرتان دیده شوند.غفلت از زخم سبب عفونت و حتی قطع عضو می شود.

درمانگر شما ممکن است برای رد عفونت استخوان در خواست رادیوگرافی کند.ممکن است وی از زخم شما نمونه برای کشت بردارد تا به نوع عفونت پی ببرد و موثرترین آنتی بیوتیک را پیدا کند.ممکن است نیاز باشد تا برای خارج کردن بافت های عفونی و مرده نیاز به بستری در بیمارستان باشد.

راه رفتن روی یک زخم ممکن است آن را بزرگتر کرده عفونت را به اعماق پا براند.برای برداشتن فشار از روی پا ممکن است نیاز به کفش یا بریس های مخصوص یا حتی گچ گیری داشته باشید.

اگر زخم پایتان ترمیم نشود و گردش خون پا مختل باشد نیاز به مشاوره با جراح عروق خواهد بود.همیشه به یاد داشته باشید که کنترل قند خون اهمیت فراوانی دارد زیرا بالا بودن قند خون مقابله با عفونت را بسیار دشوار می سازد.

پس از درمان و ترمیم زخم باید به مراقبت از پاها ادامه دهید و از کفش های مخصوص استفاده کنید چون محل جوش خوردن زخم بسیار شکننده است و احتمال عود زخم وجود دارد.زخم پای دیابتی

۵_ اختلال گردش خون

اختلال گردش خون قابلیت پای شما را برای ترمیم و مقابله با عفونت  کاهش می دهد. دیابت رگ های خونی پا و ساق را سفت و تنگ می کند.بعضی عوامل کاهش خونرسانی به پا را می توانید کنترل کنید:مثلا نباید سیگار بکشید و باید مراقب باشید که فشار خون و کلسترول خون تحت کنترل باشند.

اگر پاهایتان سرد باشند ممکن است وسوسه شوید که آن ها را گرم کنید.اما اگر حس پا مختل باشد ممکن است با آب گرم یا کیسه آب گرم آن ها را بسوزانید بدون آن که متوجه شوید.بهترین راه برای گرم نگه داشتن پا ها استفاده از جوراب های گرم است.

بعضی بیماران مبتلا به اختلال گردش خون هنگام تند راه رفتن یا راه رفتن در سربالایی یا روی سطوح سفت احساس درد در عضلات پشت ساق خود می کنند.به این حالت” لنگش متناوب” گفته می شود.توقف و استراحت به مدت چند دقیقه باعث کاهش درد می شود. اگر این علایم را دارید حتما با پزشک مشاوره کنید.

تمرین و ورزش برای بهبود وضعیت گردش خون مفید است .برای راه رفتن از کفش های مناسب استفاده کنید ولی در صورت ابتلا به زخم باز نباید روی آن راه بروید.

درمان سیاه شدن پای دیابتی ها

مراقبت از زخم پای دیابتی باید حتما تحت نظر پزشک صورت گیرد. درمان ممکن است شامل موارد زیر باشد:

بسته به شدت عفونت، ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی شما ممکن است بستری شدن در بیمارستان را توصیه کند. گاهی برای جلوگیری از سرایت عفونت به سایر نقاط بدن، قطع عضو ضروری است.

علت قطع اندام در زخم های دیابتی

افراد مبتلا به دیابت بیش از سایر مردم در معرض قطع اندام هستند .علت آن می تواند درگیری شریان ها یا گرفتاری اعصاب باشد که هر دوی این عوامل می توانند باعث بروز زخم و احتمالا قطع اندام شوند. اغلب موارد قطع اندام با مرافبت مداوم و استفاده از کفش مناسب قابل پیشگیری هستند.

دکتر غلامرضا نادری متخصص ارتوپد، آرتروسکوپی، آرتروپلاستی و فلوشیپ جراحی مچ پا در تهران

فهرست مطالب
  • تصویر کاربر سانياز شنبه ۲۹ آبان ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 388 مشاهده پرسش
    با سلام،
    من براي انجام درمان مشكل شستهاي پاهايم در دي ماه به ايران خواهم آمد. لطفا" بفرماييد آقاي دكتر در آن زمان وقت جراحي خواهند داشت و لطفا" هزينه دكتر براي عمل هر شست رابفرماييد. آيا هزينه هاي ديگري نيز است؟
    با تشكر
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری شنبه ۲۹ آبان ۹۵( 7 سال پیش)
      سلام
      سپاس از سوالتون
      هزينه ها بسته به نوع بيمه و نوع عمل جراحى و وسيله ى مورد نياز متفاوت هست
      پس از معاينه در مورد همه ى مسائل بحث خواهد شد
      دى ماه خواهيم تو نست عملتون كنيم
  • تصویر کاربر fatemeh دوشنبه ۱۷ آبان ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 514 مشاهده پرسش
    با سلام، مادر بنده حدود ده روز پیش توسط جنابعالی مورد عمل جراحی قرار گرفته است، با توجه به دشواری تردد به مطب و بالا رفتن از پله ها، آیا میتوانند برای کشیدن بخیه و معاینه در بیمارستان مصدع شما شود یا حتما باید به مطب مراجعه نمایند؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری دوشنبه ۱۷ آبان ۹۵( 7 سال پیش)
      سلام لطفا شنبه ٨ صبح بيمارستان محب مهر تشريف بياريد
  • تصویر کاربر محمد دوشنبه ۱۷ آبان ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 311 مشاهده پرسش
    با سلام.آقای دکتر من الان حدود دو ماه است که گچ پایم را باز کرده ولی هنوز دارای محدودیت حرکتی بسیار زیادی میباشد و نیز چه در محل شکستگی و چه کل مفصل مچ پا دچار درد میباشم.به توصیه پزشکم هنوز آتل برای مچم میبندم و نیز بیش از ده جلسه فیزیوتراپی نیز انجام داده ام.مشکل چیست؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری دوشنبه ۱۷ آبان ۹۵( 7 سال پیش)
      درود
      نياز هست كه راديوگرافى شما را ببينم و مچ پا را معاينه كنم
      سپاس
  • تصویر کاربر رحیم سه شنبه ۱۳ مهر ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 740 مشاهده پرسش
    رفتم دکتر عکس کرفتم گفت غضروفش آسیب دیده خوب هم نمیشه .. یسری کپسول غضروف ساز نوشت و ویتامین ب 2 نوشت ده روز میخورم پام خوب نشده. مفصل شصت پای راست مه
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری سه شنبه ۱۳ مهر ۹۵( 7 سال پیش)
      سلام و سپاس از سؤال شما
      اگر عكس راديوگرافيتون رو مىديدم بهتر مى تونستم راهنمايى كنم.درمان آرتروز مفصل شست پا از كفى تا عمل جراحى متفاوت هست.مى تونيد در همين سايت مقاله ى هالوكس ريجيدوس رو مطالعه بفرماييد و البته اگه امكان داره براى معاينه تشريف بيارين.
  • تصویر کاربر محمد پنجشنبه ۱ مهر ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 390 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض ادب خدمت شما.متاسفانه به دلیل اینکه بنده در شهرستان حضور دارم نتوانستم بیام خدمتتون اگه براتون امکان پذیر است به سوال بنده پاسخ فرمایید
    بنده در حدود هفت هفته پیش دچار شکستگی مچ پا شدم که بخشی از استخوان قوزک خارجی جدا شد.با تشخیص متخصص ارتوپدی ان را گچ گرفته و بعد از سه هفته بروی زمین قرار داده با آن راه رفتم و کلا بعد از 5 هفته بدون عکس برداری از آن به تشخیص پزشک آن را از گچ خارج کرده و به دلیل درد زیاد راه رفتن به طور صحیح برایم میسر نبود با مرجعه به فیزیوتراپ در عکسی که دو روز پیش تهییه کردم قسمت شکستگی حرکت کرده و دقیق سر جای خود جوش نخورده است.حال سال بنده این است آیا این موضوع در اینده برای بنده مشکل ایجاد میکند از قبیل ارتروز و آیا نیاز به عمل جراحی دارم؟ ضمنا عکس مربوط به بعد از جوش خوردگی به این ایمیل الحاق شده است(بنده داری یک شکستگی کهنه قوزک داخلی نیز هستم)(در مورد آسیب وارد شده به رباطهای مچ پا متخصص معتقد است که شکستگی و آسیب به رباط ها همزمان رخ نمیدهند و رباط ها باعث ناپایداری مچ و درد نشده اند آیا صحت دارد؟)
    با سپاس فراوان از شما
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری پنجشنبه ۱ مهر ۹۵( 7 سال پیش)
      با درود
      سپاس از سؤالى كه مطرح فرموديد
      قطعه ى شكستگى قوزك خارجى شما به يك رباط مهم وصل هست.اگر در معاينه ناپايدارى مچ پا وجود نداشته باشه لزوما نياز به جراحى نداريد.
      در مورد اين كه منشأ درد شما چيست نياز به معاينه ى دقيق هست.
      به عنوان يك أصل كلى اگر شش هفته پس از چنين صدمه اى هنوز درد داشته باشيد نياز به معاينه و بررسى هاى تكميلي لازم بر أساس نتيجه ى معاينه داريد.
  • تصویر کاربر حسین جمعه ۲۶ شهریور ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 481 مشاهده پرسش
    باسلام و عرض ادب و احترام
    اقای دکتر میشه در مورد tarsal coalitionتوضیح بدید که بیشتر در چه رده سنی اتفاق میوفته چگونه و کی بوجود میاد و نحوه درمانش چگونه است؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری جمعه ۲۶ شهریور ۹۵( 7 سال پیش)
      سلام
      Tarsal coalition به صورت ما درزادى وجود داره ولى شروع علامت دار شدنش بسته به نوع و محل اون متفاوته
      شروع علامتها معمولا در دوره ى نو جوانى هست و درمان انواع علامت دار اكثرا با جراحى خواهد بود
  • تصویر کاربر شوكت جمعه ۲۶ شهریور ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 419 مشاهده پرسش
    باسلام خدمت دكتر عزيز .من يك بيمار زن 49 ساله هستم با يك انحناي شديد در كف پا 95/6/7 در بيمارستان نفت تهران توسط شما عمل خواهم شد.2 سئوا ل همواره ذهنمو مشغول كرده.يكي اينكه عملي مشابه پاي من داشتيد.پاي من كاملا به بيرون چرخيده وپاشنه پام رو بداخله.طوري كه روي لبه خارجي پام راه ميرم. دومين سئوالم اينكه در صورت نياز فوري ب شمابعد از عمل در دوسه هفته اول امكان دسترسي به شما وجود دارد يا نه.
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری جمعه ۲۶ شهریور ۹۵( 7 سال پیش)
      درود
      موارد زيادى از اين نوع اعمال جراحى رو انجام دادم و مى دم.
      در مورد برنامه ى ويزيت هاى بعد از عمل هنگام ترخيص و در هر ويزيت به شما اطلاع داده خواهد شد.نگران پيگيرى نباشيد
  • تصویر کاربر مهناز شنبه ۱۳ شهریور ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 397 مشاهده پرسش
    سلام،خسته نباشید
    پاهام حالت پرانتزی دارن و نیاز به عمل دارم چون درد زانو دارم،میخوام بدونم احتمال جوش نخوردن استخوان بعد عمل چند درصده
    و چقد زمان میبره بعد عمل بتونم فعالیت روز مره از جمله کارهای عمومی منزل و رانندگی رو مجدد شروع کنم،ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری شنبه ۱۳ شهریور ۹۵( 7 سال پیش)
      درود
      با توجه به محلى كه استخوان در آن جا برشم مى خورد احتمال جوش نخوردن بسيار كم هست
      حدود ١/٥ تا ٢ ماه بعد از عمل هم مى تونيد رانندگى كنيد
      با سپاس
  • تصویر کاربر غلامرضا شنبه ۱۳ شهریور ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 442 مشاهده پرسش
    سلام دکتر
    امروز خدمتتون مراجعه کردم ، فرمودید مینیسک زانو پاره شده و برام فیزیوتراپی نوشتید ف اما در حال حاضر دردی پام نداره و قفل هم نمیشه ، وزنم بالاست برای کاهش وزنم میتونم از ترد میل استفاده کنم؟
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری شنبه ۱۳ شهریور ۹۵( 7 سال پیش)
      درود فراوان
      سن شما رو به خاطر ندارم ولى گاهى پارگى منيسك نياز به جراحى نداره.
      ترد ميل رو با سرعت كم و بدون شيب روزانه ٢٠-٣٠ دقيقه مى تونيد استفاده كنيد
      با سپاس
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر حمید جمعه ۱۹ آبان ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 264 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتروقتتون بخیر
    بنده رباط های داخلی مچ پام تو ورزش اسیب دیده بعد از اینکه گچ گرفتم و ١٧روز تو گچ بود و ده رو فیزیوتراپی رفتم هنوز احساس درد خیفیفی درمحل اسیب میکنم ضمن اینکه قوس کف پام احساس درد و کشش میکنم و هنوز نمیتونم راه برم ممنون میشم اگه دلیل این دردها و راه حلشو بهم بگین
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری جمعه ۱۹ آبان ۹۶( 6 سال پیش)
      درود
      احتمالا يكى از رباط هاى مهم قوس كف پاتون آسيب ديده كه متاسفانه در بسيارى از تصاوير ام آر آى گزارش نمى شه
      معاينه و ديدن تصاوير ام آر آى لازمه
      اين صدمه رو جدى بگيريد و با پزشكتون مشورت كنيد
      با احترام
درحال دریافت اطلاعات
تماس با ما

با ما در تماس باشید

آدرس مطب

شریعتی پایین تر از مترو قلهک ساختمان خانه درسا طبقه ۵ واحد ۱۷

ساعات کار مطب

شنبه و چهارشنبه از ساعت ۱۶ الی ۱۹

دکتر نادری