منو

تیره شدن و زخم پای دیابتی

بیماران مبتلا به دیابت ممکن است دچار مشکلات متعددی در پاهای خود نظیر سیاه شدن پا و زخم شدن پا و عفونت شوند. حتی مشکلات معمولی و جزئی در این افراد ممکن است بدتر و منجر به عوارض جدی شوند.

مشکلات پا اغلب زمانی رخ می دهند که عصب بر اثر دیابت آسیب دیده باشد (نوروپاتی). علایم درگیری عصب عبارتند از سوزن سوزن شدن و درد سوزشی یا ضعیف شدن پاها.نوروپاتی حتی می تواند حس پا را از بین ببرد به گونه ای که شما ممکن است به پای خود صدمه بزنید بدون آن که حتی متوجه آن شوید.اختلال جریان خون یا تغییر شکل پا و انگشتان آن هم می توانند مشکل ساز شوند.

علت سیاه شدن پای دیابتی 

در ادامه مواردی را که میتواند دلایلی برای زخم یا سیاه شدن پای افراد دیابتی باشد را بیان کرده ایم:

۱_ نوروپاتی

گرچه آسیب عصب بر اثر دیابت می تواند دردناک باشد گاه می تواند احساس درد و حرارت و سرما را کاهش دهد. فقدان حس پا به این معناست که شما ممکن است متوجه آسیب دیدن پای خود نشوید. شما ممکن است یک سنگریزه داخل کفش خود داشته باشید و همه ی روز روی آن را بروید بدون آن که آن را حس کنید.امکان دارد پای شما تاول بزند و آن را حس نکنید.ممکن است متوجه آسیب پای خود نشوید تا آین که پوست تخریب و عفونی شود.

آسیب عصب ممکن است باعث تغییر شکل پا و انگشتان آن شود.به جای آن که سعی کنید پا و انگشتان تغییر  شکل یافته آن را به زور داخل کفش های معمول کنید از درمانگر خود بخواهید برایتان کفش های طبی مخصوص تجویز کند.

نوروپاتی

۲_ تغییرات پوستی و تیره شدن پوست پا

دیابت می تواند تغییراتی در پوست پای شما ایجاد کند. ممکن است گاهی پاهایتان بسیار خشک شوند و رنگ پوست آن تیره و سیاه شود. پوست ممکن است ترک بردارد یا کنده شود.مشکل آن جاست که اعصابی که ترشح چربی و رطوبت را در پا کنترل می کنند دیگر کار نمی کنند.

پس از استحمام پاهای خود را خشک کنید و سپس رطوبت باقی مانده را با یک کرم دست بی بو یا لایه ی نازکی از پارافین جامد حفظ کنید.

کرم یا روغن را بین انگشتان پا نمالید.در این قسمت ها رطوبت بیش از حد ممکن است منجر به عفونت شود.

در همین باره می توانید مطلب درمان زخم پای دیابتی با آنتی بیوتیک را بخوانید.

۳_ پینه و میخچه

پای افراد دیابتی بیشتر و سریعتر از افراد نرمال به پینه و میخچه دچار می شود.علت آن نقاط پر فشار در زیر پا می باشد. اگر پینه و میخچه تراشیده نشوند بسیار ضخیم و نهایتا تبدیل به زخم می شوند.هرگز سعی نکنید پینه و میخچه ها را خودتان بتراشید چون ممکن است باعث زخم و عفونت شود.به علاوه اصلا تلاش نکنید که میخچه یا پینه را با مواد شیمیایی از بین ببرید چون این فراورده ها ممکن است پوست شما را بسوزانند.

می توانید از یک سنگ پا برای کنترل پینه ها استفاده کنید.بهتر است سنگ پا را روی پوست مرطوب استفاده کنید و بعد از آن از لوسیون استفاده نمایید.

میخچه

۴_ زخم های پا

زخم ها معمولا روی سینه ی پا یا زیر شست پا ایجاد می شوند.زخم های کناره های پا معمولا ناشی از کفش های تنگ می باشند.به یاد داشته باشید که گر چه بعضی از این زخم ها درد ندارند همه ی زخم ها باید توسط درمانگرتان دیده شوند.غفلت از زخم سبب عفونت و حتی قطع عضو می شود.

درمانگر شما ممکن است برای رد عفونت استخوان در خواست رادیوگرافی کند.ممکن است وی از زخم شما نمونه برای کشت بردارد تا به نوع عفونت پی ببرد و موثرترین آنتی بیوتیک را پیدا کند.ممکن است نیاز باشد تا برای خارج کردن بافت های عفونی و مرده نیاز به بستری در بیمارستان باشد.

راه رفتن روی یک زخم ممکن است آن را بزرگتر کرده عفونت را به اعماق پا براند.برای برداشتن فشار از روی پا ممکن است نیاز به کفش یا بریس های مخصوص یا حتی گچ گیری داشته باشید.

اگر زخم پایتان ترمیم نشود و گردش خون پا مختل باشد نیاز به مشاوره با جراح عروق خواهد بود.همیشه به یاد داشته باشید که کنترل قند خون اهمیت فراوانی دارد زیرا بالا بودن قند خون مقابله با عفونت را بسیار دشوار می سازد.

پس از درمان و ترمیم زخم باید به مراقبت از پاها ادامه دهید و از کفش های مخصوص استفاده کنید چون محل جوش خوردن زخم بسیار شکننده است و احتمال عود زخم وجود دارد.زخم پای دیابتی

۵_ اختلال گردش خون

اختلال گردش خون قابلیت پای شما را برای ترمیم و مقابله با عفونت  کاهش می دهد. دیابت رگ های خونی پا و ساق را سفت و تنگ می کند.بعضی عوامل کاهش خونرسانی به پا را می توانید کنترل کنید:مثلا نباید سیگار بکشید و باید مراقب باشید که فشار خون و کلسترول خون تحت کنترل باشند.

اگر پاهایتان سرد باشند ممکن است وسوسه شوید که آن ها را گرم کنید.اما اگر حس پا مختل باشد ممکن است با آب گرم یا کیسه آب گرم آن ها را بسوزانید بدون آن که متوجه شوید.بهترین راه برای گرم نگه داشتن پا ها استفاده از جوراب های گرم است.

بعضی بیماران مبتلا به اختلال گردش خون هنگام تند راه رفتن یا راه رفتن در سربالایی یا روی سطوح سفت احساس درد در عضلات پشت ساق خود می کنند.به این حالت” لنگش متناوب” گفته می شود.توقف و استراحت به مدت چند دقیقه باعث کاهش درد می شود. اگر این علایم را دارید حتما با پزشک مشاوره کنید.

تمرین و ورزش برای بهبود وضعیت گردش خون مفید است .برای راه رفتن از کفش های مناسب استفاده کنید ولی در صورت ابتلا به زخم باز نباید روی آن راه بروید.

درمان سیاه شدن پای دیابتی ها

مراقبت از زخم پای دیابتی باید حتما تحت نظر پزشک صورت گیرد. درمان ممکن است شامل موارد زیر باشد:

بسته به شدت عفونت، ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی شما ممکن است بستری شدن در بیمارستان را توصیه کند. گاهی برای جلوگیری از سرایت عفونت به سایر نقاط بدن، قطع عضو ضروری است.

علت قطع اندام در زخم های دیابتی

افراد مبتلا به دیابت بیش از سایر مردم در معرض قطع اندام هستند .علت آن می تواند درگیری شریان ها یا گرفتاری اعصاب باشد که هر دوی این عوامل می توانند باعث بروز زخم و احتمالا قطع اندام شوند. اغلب موارد قطع اندام با مرافبت مداوم و استفاده از کفش مناسب قابل پیشگیری هستند.

دکتر غلامرضا نادری متخصص ارتوپد، آرتروسکوپی، آرتروپلاستی و فلوشیپ جراحی مچ پا در تهران

فهرست مطالب
  • تصویر کاربر فردوس شنبه ۲۰ آبان ۲( 5 ماه پیش) تعداد بازدید: 95 مشاهده پرسش
    سلام دکتر . من ی هفته ای هست ک از خواب بیدار شدم و دیدم درد شدیدی در پاشنه پا دارم ک باعث شده نتونم درست راه برم و پاشنه پام قسمتی ک ب سمت اشیل میرود بشدت حساس شده و درد میکند طوری ک گاهی از ناراحتی از خواب بیدارم میکنه و نمیتونم اصلا هیچ فشاری بذارم روی پاشنه پام. تمرکز درد روی پاشنه قسمت گردی پشت پا هست و پوست پام حتی ب لمس هم حساس شده .ممکنه دلیل از بیماری خاصی باشد ؟ خار پاشنه ؟ یا ضرب دیدگی ؟ چیکار کنم اگه ادامه پیدا کن این درد
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری شنبه ۲۰ آبان ۲( 5 ماه پیش)

      معاینه لازمه 

      فعلا که درد جدید هست استراحت بدین و مسکن بخورین و اگه بهتر نشد به ارتوپد مراجعه کنید

      هرگز توی اون ناحیه کورتون تزریق نشه

  • تصویر کاربر حمید شنبه ۲۰ آبان ۲( 5 ماه پیش) تعداد بازدید: 73 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    من ۷سال پیش داخل سالن چهار میل استخوان از مچ پام جدا شد بعد از ۴۵روز گچ پامو باز کردم
    کلی فیزیوتراپی رفتم ولی درد پشت آشیل پام خوب نشده با اینکه دکتر گفته پات سالمه ولی میرم فوتبال همچنان بعد از گذشت ۷سال درد میگیره
    زیر پام خالی بشه درد شدید دارم حتی در راه رفتم معمولی
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری شنبه ۲۰ آبان ۲( 5 ماه پیش)

      با توجه به گذر زمان طولانی و ادامه درد حتما لازمه معاینه بشین و صرف این تصاویر ارزش تشخیصی و درمانی نداره

  • تصویر کاربر محمدرضا شنبه ۲۰ آبان ۲( 5 ماه پیش) تعداد بازدید: 79 مشاهده پرسش
    با سلام.حدود 18 روز پیش تو فوتبال تاندون آشیل پام آسیب دید.روی پنجه نمیتونم بایستم ولی مچ پام را تا حدودی میتونم خم و راست کنم.۴ روز بعد MRI گرفتم کامل پاره شده.میخواستم ببینم حتما باید عمل کنم یا میشه عمل هم نکرد؟اگر عمل نکنم چه مشکلاتی در آینده خواهم داشت.واقعا عفونت شایع هست تو این عمل؟اولین تاریخی که میشه پیش شما عمل کرد چه تاریخی هست؟گچ گرفتن بعد از عمل نسبت به روش شما چه مشکلاتی داره؟
    سن ۴۵ وزن ۶۰ قد ‌۱۷۶
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری شنبه ۲۰ آبان ۲( 5 ماه پیش)

      تصمیم بر سر نیاز شما به جراحی بر اساس معاینه هست .عموما افراد جوان مثل شما جراحی نیاز دارن

  • تصویر کاربر اشرفی شنبه ۲۰ آبان ۲( 5 ماه پیش) تعداد بازدید: 71 مشاهده پرسش
    آیا خارپاشنه اگه عمل نشه مشکل ناتوانی در راه رفتن بوجود میاره و ایا عمل بشه بهترهست عوارض نداره آیا شما عمل میکنید
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری شنبه ۲۰ آبان ۲( 5 ماه پیش)

      اتفاقا در اغلب اوقات عمل لازم نداره

  • تصویر کاربر محیا شنبه ۲۰ آبان ۲( 5 ماه پیش) تعداد بازدید: 71 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر وقتتون بخیر
    فرزند من سی پی هست مشکل هالکوس و الگوس داره با درد بسیار شدید به هیچ عنوان نمیتونه کفش بپوشه سه ماه پیش مراجعه کردیم به بیمارستان برای نوبت دهی گفتن تماس میگیریم تا امروز تماس نگرفتن چندبار پیگیر شدیم گفتم حضوری مراجعه کنید حضوری هم میگن منتظر باشید تماس میگیریم ساکن شهرستان هستیم مراجعه پی در پی برامون سخته باتوجه به شرایط سخت بیمار و درد شدید آیا راه دیگه ای برای نوبت دهی هست؟باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری شنبه ۲۰ آبان ۲( 5 ماه پیش)

      اگه به من مراجعه داشتن که باید فعلا صبر کنید تا بهتون از بیمارستان اطلاع بدن

  • تصویر کاربر مصطفی شنبه ۲۰ آبان ۲( 5 ماه پیش) تعداد بازدید: 72 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من براثر مصمومیت الکل مصدوم شدم کلا عشر حرکتی از کار افتاده بود الان چهار ماه با کلی تلاش فیزیوتراپی راه افتادم هنوزم تحت درمان هستم ولی هرجا رفتم گفتن افتادی مچ پا دارم تحت نظر دکتر نورولوژی هستم دارو میخورم دکتر ارتوپدی هم رفتم بخاطر پام نوار عصب ام آرا هم دادم از پاهام آخرش گفتن افتادی مچ پا ولی بازم هنوز تو راه رفتن مشکل دارم بیشتر سمت راست دکتر میگه از لگن به نظرتون من چیکار کنم دکتر میگه اعصب آسیب دیده آیا میشه عمل کنم آقای دکتر تورو خدا راهنمایی کنید جوان هستم غذاب میکشم باشگاه میرم آب درمانی میرم شما نظرتون چیه لطفا کمکم کنید ممنون میشم
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری شنبه ۲۰ آبان ۲( 5 ماه پیش)

      باید معاینه بشین در بعضی افراد می شه عمل انتقال تاندون انجام داد

  • تصویر کاربر سام شنبه ۲۰ آبان ۲( 5 ماه پیش) تعداد بازدید: 82 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    خانمی ۳۵ ساله هستم هشت ماه پیش تصادف وحشتناکی داشتیم که استخوان ران پای چپم از چند ناحیه دچار شکستی شد و جراحی شدم و پلاتین گذاشتن برام
    ولی هنوز بعد از هشت ماه لنگ می زنم از آنهایی که دکتر متخصص خودم نیستند رفتم پیش یه دکتر دیگه و ایشون بهم گفتن که پام پرانتزی شده و باید از اول خورد بشه و پلاتین گذاشته بشه
    می خواستم بدونم آیا احتمال دارد که پام پرانتزی شده باشه چون شهرستان هستم و دسترسی به دکتر خیلی خوب ندارم ممنون می شم جوابم رو بدید
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری شنبه ۲۰ آبان ۲( 5 ماه پیش)

      بله این امکان وجودداره و اگه مساله همین باشه به نظرم حرف همکارمون درسته و باید اصلاح بشه

  • تصویر کاربر جاوید شنبه ۲۰ آبان ۲( 5 ماه پیش) تعداد بازدید: 68 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر
    من حدود ده روزه که در قسمت مفصل کوچکترین انگشت پای چپ خودم درد دارم.
    البته تنها زمانی که راه می رم و وزن روی اون مفصل می افته درد می کنه. زمانی که دراز کشیدم یا نشستم درد ندارم.
    کمی ورم روی آن نواحی پام دارم.
    عکس رادیولوژی رو براتون ارسال کردم.
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری شنبه ۲۰ آبان ۲( 5 ماه پیش)

      در رادیوگرافی شما شکستگی و دررفتگی و ضایعه ای ندیدم 

      اگه درد از بین نرفته باید معاینه بشین

  • تصویر کاربر وحید شنبه ۶ آبان ۲( 6 ماه پیش) تعداد بازدید: 108 مشاهده پرسش
    سلام خدمت اقای دکتر بنده دوتا شصت پاهام رو اعصابم هست نه درد داره نه کزکز میکنه فقط انگار اعصابم رو شصت پامه جوری میره رو اعصابم که فقط میگم بکوبمش زمین ،من چند وقتیه که مواد رو ترک کردم اینجوری شدم ولی زمان مصرف اصلا اینجوری نمیشد ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری شنبه ۶ آبان ۲( 6 ماه پیش)

      احتمالا سندرم پاى بيقرار داريد به متخصص مغز و اعصاب مراجعه كنيد

  • تصویر کاربر مونا شنبه ۶ آبان ۲( 6 ماه پیش) تعداد بازدید: 106 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر . داخل سایت راجع به درمان هالوکس والگوس با لیزر خوندم. داخل ایران امکان پذیره؟ من بونیون نسبتا شدید دارم و هم چنین بونیونت خفیف
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری شنبه ۶ آبان ۲( 6 ماه پیش)

      كلا درمان ليزرى نداريم 

درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر حمید جمعه ۱۹ آبان ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 264 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتروقتتون بخیر
    بنده رباط های داخلی مچ پام تو ورزش اسیب دیده بعد از اینکه گچ گرفتم و ١٧روز تو گچ بود و ده رو فیزیوتراپی رفتم هنوز احساس درد خیفیفی درمحل اسیب میکنم ضمن اینکه قوس کف پام احساس درد و کشش میکنم و هنوز نمیتونم راه برم ممنون میشم اگه دلیل این دردها و راه حلشو بهم بگین
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری جمعه ۱۹ آبان ۹۶( 6 سال پیش)
      درود
      احتمالا يكى از رباط هاى مهم قوس كف پاتون آسيب ديده كه متاسفانه در بسيارى از تصاوير ام آر آى گزارش نمى شه
      معاينه و ديدن تصاوير ام آر آى لازمه
      اين صدمه رو جدى بگيريد و با پزشكتون مشورت كنيد
      با احترام
درحال دریافت اطلاعات
تماس با ما

با ما در تماس باشید

آدرس مطب

شریعتی پایین تر از مترو قلهک ساختمان خانه درسا طبقه ۵ واحد ۱۷

ساعات کار مطب

شنبه و چهارشنبه از ساعت ۱۶ الی ۱۹

دکتر نادری