منو

تزریق هیالورونیک اسید مفصلی

هیالورونیک اسید ماده ای است که به طور طبیعی در بدن انسان وجود دارد. بیشترین میزان این ماده در مایعات چشم (زجاجیه) و مفاصل (مایع مفصلی) یافت می شود. سازمان غذا و دارو امریکا (FDA) استفاده و تزریق هیالورونیک اسید داخل زانو را برای بیماران مبتلا به آرتروز زانو تایید کرده است. همچنین، در بیماران مبتلا به آب مروارید نیز تزریق این ماده به داخل چشم کاربرد دارد.

هیالورونیک اسید چیست؟ 

هیالورونیک اسید یک رطوبت ساز است، ماده ای که رطوبت را حفظ می کند و می تواند بیش از هزار برابر وزن خود در آب متصل شود. هیالورونیک اسیدی که استفاده دارویی دارد، یا از تاج خروس استخراج می شود و یا در آزمایشگاه توسط انواعی از باکتری ها ساخته می شود.

هیالورونیک اسید چیست؟ 

هیالورونیک اسید همچنین در مواردی از جمله انواع اختلالات مفصلی، عفونت های ادراری (UTI)، ریفلاکس اسید معده، خشکی چشم، درد واژینال، پیری پوست و بسیاری از بیماری های دیگر کاربرد دارد. با این حال، شواهد علمی قابل قبولی برای تایید کاربردهای این ماده وجود ندارد.

نحوه عملکرد هیالورونیک اسید

هیالورونیک اسید در مفاصل و سایر بافت ها همچون یک بالشتک و یا روان کننده عمل می کند. علاوه بر این، می تواند بر نحوه واکنش بدن به آسیب ها نیز تأثیر بگذارد.

موارد استفاده هیالورونیک اسید

هیالورونیک اسید در موارد زیادی کاربرد دارد. از جمله:

✳️ آب مروارید: طی عمل جراحی آب مروارید، پزشک جراح چشم می تواند از تزریق هیالورونیک اسید به داخل چشم استفاده کند.

✳️ تورم (التهاب) و زخم های داخل دهان (مخاط دهان): شستشوی دهان با هیالورونیک اسید و یا استفاده از آن به صورت ژل، برای درمان زخم های دهان کاربرد موثری دارد.

اثر بخشی های احتمالی این ماده در مواردی همچون:

✳️ پیری پوست: برخی تحقیقات نشان می دهد که تزریق هیالورونیک اسید توسط نوعی دستگاه پزشکی خاص به چین و چروک های پوست، می تواند تا یک سال به کاهش چین و چروک ها کمک کند. مصرف اشکال خوراکی هیالورونیک اسید که با برخی مواد دیگر ترکیب شده نیز ممکن است در کاهش چین و چروک ها موثر باشد.

✳️خشکی چشم: تحقیقات زیادی نشان می دهند که استفاده از قطره های چشمی حاوی هیالورونیک اسید به کاهش علائم خشکی چشم کمک می کند.

تزریق ژل هیالورونیک اسید به زانو

✳️ آرتروز: تزریق هیالورونیک اسید در مفاصل توسط پزشک می تواند درد و سفتی مفاصل را کاهش دهد. این مورد توسط FDA نیز تأیید شده است. اما به نظر می رسد این روش درمانی برای همه افراد کاربرد ندارد. همچنین، هرگونه بهبود ایجاد شده معمولاً کوتاه مدت است. برخی تحقیقات اولیه نشان می دهند که مصرف خوراکی هیالورونیک اسید در برخی از مبتلایان به آرتروز می تواند به کاهش درد این افراد کمک کند.

کاربرد تزریق هیالورونیک اسید

در اینجا به ۱۱ کاربرد دیگر تزریق هیالورونیک اسید برای صورت و بدن اشاره شده است:

۱. زخم های پوستی: برخی تحقیقات نشان می دهد که استفاده از ژل های حاوی هیالورونیک اسید ممکن است درد ناشی از زخم های پوستی را کاهش داده و به بهبود کمک کند.

۲. زخم پا در بیماران دیابتی: تحقیقات نشان می دهد که استفاده از محصولات ترکیبی حاوی هیالورونیک اسید در مقایسه با دیگر روش های درمانی معمول، به بهبود زخم پای دیابتی کمک بیشتری می کند.

۳. ضربه به چشم: تحقیقات اولیه نشان می دهد که ممکن است از تزریق هیالورونیک اسید به چشم به عنوان یک روش درمانی، در جدا شدگی شبکیه چشم از زجاجیه و یا سایر آسیب های چشم استفاده شود.

۴. شکل خفیف التهاب لثه: تحقیقات اولیه در افراد مبتلا به التهاب لثه نشان می دهد که شستشوی دهان با محصولات حاوی هیالورونیک اسید، باعث کاهش خونریزی و بهبود لثه می شود.

۵. درد شانه افراد، پس از سکته مغزی (درد شانه ناشی از همی پلژی): تحقیقات اولیه نشان می دهد که تزریق هیالورونیک اسید در افراد مبتلا به درد شانه همی پلژیک، می تواند به بهبود درد کمک کند.

همچنین بخوانید:

۶. جراحی بینی: تحقیقات اولیه در افرادی که جراحی بینی انجام داده اند نشان می دهد که شستشوی بینی با محصولات حاوی هیالورونیک اسید ممکن است در بهبود اسکار و پوسته پوسته شدن سینوس ها، نسبت به شستشوی بینی با آب نمک، موثرتر باشد.

۷. اختلالاتی که استخوان ها و مفاصل را تحت تأثیر قرار می دهد: تحقیقات اولیه نشان می دهد معمولاً در افرادی که کمبود سلنیوم (بیماری Kashin-Beck) دارند، تزریق هیالورونیک اسید ممکن است درد را بهبود بخشد.

۸. عفونت گوش (اوتیت میانی): تحقیقات اولیه نشان می دهد که استفاده از محصولات شستشوی بینی که حاوی هیالورونیک اسید می باشند، ممکن است برای جلوگیری از بروز عفونت گوش در کودکان مبتلا به عفونت های مزمن گوش کمک کند.

۹. التهاب بینی و سینوس ها (رینوسینوزیت): تحقیقات اولیه نشان می دهد که استفاده از محصولات شستشو دهنده بینی که حاوی هیالورونیک اسید باشند، به درمان علائم عفونت سینوس در افرادی که از آنتی بیوتیک ها و داروهای استروئیدی نیز استفاده می کنند، کمک می کند. استفاده از شوینده های بینی حاوی هیالورونیک اسید در افراد مبتلا به سینوزیت مزمن نیز ممکن است علائم را بهبود بخشد.

۱۰. آتروفی واژن (نازک شدن دیواره های واژن): پس از یائسگی، بافت واژن نازک می شود. تحقیقات اولیه نشان می دهد که استفاده از محلول های واژینال حاوی هیالورونیک اسید در کاهش سوزش، خارش و احساس درد هنگام برقراری رابطه جنسی، در زنان مبتلا آتروفی واژن موثر است.

۱۱. التیام زخم: تحقیقات اولیه نشان می دهد که استعمال خارجی هیالورونیک اسید بر روی پوست، جهت درمان سوختگی و زخم های پوستی، ممکن است سودمند باشد مانند: 

  • عفونت های کلیه، مثانه یا مجاری ادراری ( UTI )
  •  درد عضلانی ناشی از ورزش
  • سوزش مداوم معده
  • چین و چروک پوست
نحوه تزریق هیالورونیک اسید مفصلی

عوارض استفاده از هیالورونیک اسید

 در مصارف خوراکی: هیالورونیک اسید در صورتی که به اندازه مصرف شود، به احتمال زیاد ایمن است. اما به ندرت ممکن است موجب بروز واکنش های آلرژیک شود.

در استعمال خارجی روی پوست: هیالورونیک اسید در صورتی که به اندازه مصرف شود، به احتمال زیاد ایمن است. اما به ندرت ممکن است موجب بروز واکنش های آلرژیک شود.

❌ هنگام تزریق درون مفاصل: تزریق هیالورونیک اسید درون مفاصل توسط پزشک، به احتمال زیاد ایمن است. تزریق هیالورونیک اسید درون مفاصل ممکن است موجب بروز قرمزی و درد شود.

❌ هنگام تزریق در چشم: هیالورونیک اسید در صورتی که به طور مناسب استفاده شود، به احتمال زیاد ایمن است. تزریق هیالورونیک اسید درون چشم می تواند موجب بالا رفتن فشار چشم شود اما این عارضه معمولاً طی ۴۸ الی ۷۲ ساعت برطرف می شود.

موارد احتیاط و هشدارها

🔻 خانم های باردار و شیرده

• در دوران بارداری: اطلاعات کافی برای اطمینان از ایمن بودن استفاده از هیالورونیک اسید در دوران بارداری وجود ندارد. برای اطمینان بهتر است از استفاده از آن خودداری شود.

• در دوران شیردهی: اطلاعات کافی برای اطمینان از ایمن بودن استفاده از هیالورونیک اسید در دوران شیردهی وجود ندارد. محققان نمی دانند که آیا این ماده بر شیر مادر تأثیر می گذارد و یا اینکه چه تاثیری ممکن است بر نوزاد داشته باشد. برای اطمینان بهتر است از استفاده از آن خودداری شود.

🔻 بیماری های پوستی

• بیماری اسکلرودرمی (سفت شدن پوست و بافت های همبند): استفاده از هیالورونیک اسید روی پوست، ممکن است زخم های پوستی را در افرادی که به بیماری اسکلرودرمی مبتلا هستند بدتر کند. در این افراد، بهتر است از استفاده آن اجتناب شود.

🔻 تداخلات دارویی

در حال حاضر هیچگونه اطلاعاتی مربوط به تداخلات دارویی هیالورونیک اسید در دسترس نیست.

🔻 زخم ها

• برای تورم (التهاب) و زخم های داخل دهان (مخاط دهان): هیالورونیک اسید را می توان با آب مخلوط کرده و به عنوان دهانشویه استفاده کرد.

تزریق ژل هیالورونیک اسید زیر چشم

🔻 اشکال تزریقی

برای پیری پوست: پزشکان می توانند هیالورونیک اسید را به چین و چروک های پوست تزریق کنند.

• برای آرتروز: تزریق هیالورونیک اسید درون مفاصل از طریق پزشک

دکتر غلامرضا نادری متخصص ارتوپدی ، آرتروسکوپی ، آرتروپلاستی و فلوشیپ جراحی مچ پا در تهران

فهرست مطالب

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.برای پاسخگویی بهتر به سوالات شما لطفا قد، وزن و سن خود را در متن سوال درج کنید همچنین از پرسيدن سوالاتى كه جنبه اورژانس دارند اجتناب كنید.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر زهرا جمعه ۵ شهریور ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 244 مشاهده پرسش
    سلام 58سال دارموزنم87کیلو پای چپم روبه دلیل هاگوس فاگوس عمل کردم بعداز یک ماه کم کم باواکرروش راه میرم ولی تاپاموزمین میزارم ورم میکنه وکبودمیشه ولی درحالت نشسته خوبه بایدچکارکنم وتاکی این وضعیت هست
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری جمعه ۵ شهریور ۰( 3 سال پیش)

      درود

      با راه رفتن و به مرور برطرف مى شه

  • تصویر کاربر سینا چهارشنبه ۲۷ مرداد ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 250 مشاهده پرسش
    سلام من فوتبال بازی میکنم و استخوان ناویکولر فرعی من مدتی هست که به اندازه یک حبه قند زده بیرون و کمی درد دارد ، دارو های ضد التهابی که دکترم بهم گفت رو مصرف کردم ولی خوب نشدم ، خواستم ببینم جراحی این استخوان و خارج کردنش از پا خطرناک است و میتونه مشکلی در فوتبال بازی کردن من ایجاد کنه یا نه من بعد از جراحی میتونم به فوتبال ادامه بدم و مشکلی برام ایجاد نمیکنه ؟ با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۲۷ مرداد ۰( 3 سال پیش)

      درود

      قدم اول دارو و فيزيوتراپى و كفى هست

  • تصویر کاربر Rahimi چهارشنبه ۲۷ مرداد ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 361 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر، روزتون بخیر
    من پاییز سال ۹۸ رباط صلیبی پای راستم رو عمل کردم. دکترم از گرافت همسترینگ استفاده کرد. بعدا با مراجعه به یک دکتر دیگه فهمیدم که من شلی لیگامان دارم، به همین دلیل نظر دکتر جدیدم اینه که با این رباط نمیشه دیگه ورزش بکنم، اگر بخوام ورزشم رو ادامه بدم باید رباطمو دوباره جراحی بکنم تا این بار از گرافت پاتلا استفاده بشه.
    در تست کشویی قدامی پای جراحی شده، هر دوتا زانو مثل هم بودن. در تست لاچمن پای جراحی شده‌ام ۲ میلیمتر با زانوی سالم تفاوت داشت. در تست پیوت (pivot) هر دو تا پام مشکل داشتن و رد شدن.
    بخاطر کرونا هنوز نتونستم به خوبی ماهیچه‌های ران و همسترینگمو تقویت بکنم.
    الان سوالم اینه که آیا واقعا برای اینکه دوباره بتونم ورزش بکنم باید دوباره رباطم رو جراحی کنم؟ آیا با جراحی دوباره زانوم خیلی ضعیف تر نمیشه؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۲۷ مرداد ۰( 3 سال پیش)

      درود

      فعلا اولويت تقويت چهار سر هست 

  • تصویر کاربر امیرعلی چهارشنبه ۲۷ مرداد ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 217 مشاهده پرسش
    سلام عرض ارادت و خسته نباشید
    12 روز پیش پسر بنده بر اثر شکستگی شیشه تاندونم شصت پاش بریده شد و عمل کردیم بابت ترمیم.
    سوال بنده از جناب دکتر اینکه میشه بخیشو جای دیگه به غیر از پزشک معالجش کشید؟
    اگر کشیدن بخیه برای 7 الا 8 روز دیگه به تخییر بیوفته مشکلی ایجاد میشه؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۲۷ مرداد ۰( 3 سال پیش)

      درود

      نه مشكلى نيست 

      اگر كس ديگه اى قبول كنن مى تونن بكشن ولى ترجيحا درمان رو با جراحشون ادامه بدين 

  • تصویر کاربر احمد جمعه ۲۲ مرداد ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 237 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من دوسال پیش تصادف کردم و ساق پام شکست پلاتین گذاشتم عفونت کرد حالا پلاتین برداشتم دوباره پام شکست از همون جای قبلی حالا ۶ماه گچ گرفتم ولی جوش نخورده فاصله استخوان زیاده الان میخام پلاتین و پیوند بزنم آیا دوباره عفونت میکنه ممنون میشم
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری جمعه ۲۲ مرداد ۰( 3 سال پیش)

      درود

      بله مى تونه خطر داشته باشه و اول بايد مطمئن بشن كه عفونت برطرف شده

      يك راه درمان استفاده از ايليزاروف هست

  • تصویر کاربر بهبودی جمعه ۲۲ مرداد ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 202 مشاهده پرسش
    سلام و عرض ادب و خسته نباشید
    پدرم در اثر سقوط از ارتفاع دو متری دچار شکستگی پاشنه شده است . دکتر معالج پس از رادیولوژی پا را گچ گرفتند و الان بعد از حدود سه ماه آرام آرام با پنجه پا شروع به راه رفتن با چوب زیر بغل کرده آمد .ولی ورم پا کامل از بین نرفته نوع ورم هم مشخص نیست .با اینکه در عکس های رادیولوژی جابجایی استخوان دیده نمیشه ولی سخت و سفت بودن ورم ها ی دور قوزک پا شبیه استخوان هست . لازمه عکس پاها را کنار هم بفرستم و عکس رادیولوژی که وضعیت پا رو ببینید .ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری جمعه ۲۲ مرداد ۰( 3 سال پیش)

      درود

      بله لازمه راديوگرافى و سى تى اسكن رو ببينم

  • تصویر کاربر بهار پنجشنبه ۱۴ مرداد ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 260 مشاهده پرسش
    باسلام وعرض ادب واحترام. ببخشیدآقای دکتر، درارتباط بامصرف قرص کلسیم یک سوال دارم. بنده قرص کلسی پاورراچندوقتی هست هرروز برای بهبودسلامت استخوانهاوکاهش علایمpms مصرف میکنم. امادرقلبم چندروزی هست که برخی ساعات روزاحساس سوزش خفیف می کنم ازامروزصبح خوردنش راقطع کردم. آیامصرف قرص کلسی پاوروقرص های مکمل وحاوی کلسیم برای قلب خطرناک ومضراست؟اگربله، خوراکی های طبیعی جایگزین چی هستند؟ خیلی ممنون میشم راهنمایی بفرمایید. (وزن ۵۵.۸ کیلوگرم، سن ۳۵ سال وقد ۱۵۹ سانتی متر)
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری پنجشنبه ۱۴ مرداد ۰( 3 سال پیش)

      درود

      بعيده علامت شما مربوط به قرص باشه و اصلا مربوط به قلب باشه ولى مطالعات وجود دارن كه مطرح كننده افزايش ريسك مشكلات قلبى عروقى در دريافت كننده هاى مكمل كلسيم هستند

      بهترين اقدام استفاده از منابع طبيعى كلسيم هست

  • تصویر کاربر Liid دوشنبه ۴ مرداد ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 213 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشيد مچ پام در اثر يه شكستگي دچار ارتروز شديد شده دكتر بهم پيشنهاد پي ار پي داد انجام دادم ولي دچار بيحسي شدم وقتي ايستاده هستم دچار سرگيجه و غش ميشم حالم بد ميشه اين حالتارو بعد از انجام اين كار پيدا كردم ورم هم كرده البته ورم داشت الان اين كاري كه كردم يعني جواب خوبي نداده واجبه كه الان برم پيش دكتر يا تا سر ماه صبر كنم الان ٢ هفته أست انجام دادم
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری دوشنبه ۴ مرداد ۰( 3 سال پیش)

      درود

      از پزشك معالجتون كسب تكليف كنيد و البته از اين درمان پى آر پى انتظار علاج قطعى نداشته باشيد

  • تصویر کاربر اشکان دوشنبه ۴ مرداد ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 242 مشاهده پرسش
    درورد فروان و خسته نباشید خدمت شما
    جناب دکتر من 14 اسفند 99 جراحی رباط صلیبی و یک ترمیم جزی منیسک انجام دادم که میشه چهارماه نیم از عملم میگذره صاف شدن پام از همون اوایل خوب بود خم شدن پام بعد از 70 جلسه فیزیوتراپی حدود 110تا 120 درجه هست و مرتب توی خونه برای خم شدنش ورزش و تلاش میکنم و خودم دارم متوجه میشم که پام داره بهتر و خم راست شدنش به اصطلاح رون شده و از نظر خم شدن داره بهتر میشه توی ماه چهارم بعد از جراحی به جراحم خودم شخصا پیشنهاد دادم که زانوم رو زیر بیهوشی خمش کنه که جراحم گفت نیاز نیست چون خودش داره خم میشه حتی جراحم گفت که بهبودی توی همه افراد یکسان نیست از لحظ زمانی و ممکنه یکی بعد از 10 جلسه اوکی شه و ممکنه یکی هم بعد 6ماه و واقعا خودم پیشرفت رو میبینم توی زانوم خواستم ازتون بپرسم این خم نشدن کامل زانوم در این مددت ممکنه طبیعی باشه یا خیر و اگه امکانش هست منو راهنمایی کنید و اگه راه کاری دارین ممنون میشم راهنماییم کنید ببخشید طولانی شد خواستم که کامل توضیح داده باشم در پایان از شما تشکر میکنم.
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری دوشنبه ۴ مرداد ۰( 3 سال پیش)

      درود

      اگر جراحتون هم راضى هستند فعلا صبر كنيد 

  • تصویر کاربر امان دوشنبه ۲۸ تیر ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 235 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید ببخشید من هشت ساله که داخل دست چپم قسمت ساعد ایمپلنت داره الان موقع بلند کردن یک جسمی دستم خیلی درد گرفته ولی ورم و تغییر رنگ پوست نداره آیا از همون ایمپلنت میشه؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری دوشنبه ۲۸ تیر ۰( 3 سال پیش)

      درود

      خيلى بعيده 

درحال دریافت اطلاعات
تماس با ما

با ما در تماس باشید

آدرس مطب

شریعتی پایین تر از مترو قلهک ساختمان خانه درسا طبقه ۵ واحد ۱۷

ساعات کار مطب

شنبه و چهارشنبه از ساعت ۱۶ الی ۱۹

دکتر نادری
پرسش از دکتر