منو

تزریق هیالورونیک اسید مفصلی

هیالورونیک اسید ماده ای است که به طور طبیعی در بدن انسان وجود دارد. بیشترین میزان این ماده در مایعات چشم (زجاجیه) و مفاصل (مایع مفصلی) یافت می شود. سازمان غذا و دارو امریکا (FDA) استفاده و تزریق هیالورونیک اسید داخل زانو را برای بیماران مبتلا به آرتروز زانو تایید کرده است. همچنین، در بیماران مبتلا به آب مروارید نیز تزریق این ماده به داخل چشم کاربرد دارد.

هیالورونیک اسید چیست؟ 

هیالورونیک اسید یک رطوبت ساز است، ماده ای که رطوبت را حفظ می کند و می تواند بیش از هزار برابر وزن خود در آب متصل شود. هیالورونیک اسیدی که استفاده دارویی دارد، یا از تاج خروس استخراج می شود و یا در آزمایشگاه توسط انواعی از باکتری ها ساخته می شود.

هیالورونیک اسید چیست؟ 

هیالورونیک اسید همچنین در مواردی از جمله انواع اختلالات مفصلی، عفونت های ادراری (UTI)، ریفلاکس اسید معده، خشکی چشم، درد واژینال، پیری پوست و بسیاری از بیماری های دیگر کاربرد دارد. با این حال، شواهد علمی قابل قبولی برای تایید کاربردهای این ماده وجود ندارد.

نحوه عملکرد هیالورونیک اسید

هیالورونیک اسید در مفاصل و سایر بافت ها همچون یک بالشتک و یا روان کننده عمل می کند. علاوه بر این، می تواند بر نحوه واکنش بدن به آسیب ها نیز تأثیر بگذارد.

موارد استفاده هیالورونیک اسید

هیالورونیک اسید در موارد زیادی کاربرد دارد. از جمله:

✳️ آب مروارید: طی عمل جراحی آب مروارید، پزشک جراح چشم می تواند از تزریق هیالورونیک اسید به داخل چشم استفاده کند.

✳️ تورم (التهاب) و زخم های داخل دهان (مخاط دهان): شستشوی دهان با هیالورونیک اسید و یا استفاده از آن به صورت ژل، برای درمان زخم های دهان کاربرد موثری دارد.

اثر بخشی های احتمالی این ماده در مواردی همچون:

✳️ پیری پوست: برخی تحقیقات نشان می دهد که تزریق هیالورونیک اسید توسط نوعی دستگاه پزشکی خاص به چین و چروک های پوست، می تواند تا یک سال به کاهش چین و چروک ها کمک کند. مصرف اشکال خوراکی هیالورونیک اسید که با برخی مواد دیگر ترکیب شده نیز ممکن است در کاهش چین و چروک ها موثر باشد.

✳️خشکی چشم: تحقیقات زیادی نشان می دهند که استفاده از قطره های چشمی حاوی هیالورونیک اسید به کاهش علائم خشکی چشم کمک می کند.

تزریق ژل هیالورونیک اسید به زانو

✳️ آرتروز: تزریق هیالورونیک اسید در مفاصل توسط پزشک می تواند درد و سفتی مفاصل را کاهش دهد. این مورد توسط FDA نیز تأیید شده است. اما به نظر می رسد این روش درمانی برای همه افراد کاربرد ندارد. همچنین، هرگونه بهبود ایجاد شده معمولاً کوتاه مدت است. برخی تحقیقات اولیه نشان می دهند که مصرف خوراکی هیالورونیک اسید در برخی از مبتلایان به آرتروز می تواند به کاهش درد این افراد کمک کند.

کاربرد تزریق هیالورونیک اسید

در اینجا به ۱۱ کاربرد دیگر تزریق هیالورونیک اسید برای صورت و بدن اشاره شده است:

۱. زخم های پوستی: برخی تحقیقات نشان می دهد که استفاده از ژل های حاوی هیالورونیک اسید ممکن است درد ناشی از زخم های پوستی را کاهش داده و به بهبود کمک کند.

۲. زخم پا در بیماران دیابتی: تحقیقات نشان می دهد که استفاده از محصولات ترکیبی حاوی هیالورونیک اسید در مقایسه با دیگر روش های درمانی معمول، به بهبود زخم پای دیابتی کمک بیشتری می کند.

۳. ضربه به چشم: تحقیقات اولیه نشان می دهد که ممکن است از تزریق هیالورونیک اسید به چشم به عنوان یک روش درمانی، در جدا شدگی شبکیه چشم از زجاجیه و یا سایر آسیب های چشم استفاده شود.

۴. شکل خفیف التهاب لثه: تحقیقات اولیه در افراد مبتلا به التهاب لثه نشان می دهد که شستشوی دهان با محصولات حاوی هیالورونیک اسید، باعث کاهش خونریزی و بهبود لثه می شود.

۵. درد شانه افراد، پس از سکته مغزی (درد شانه ناشی از همی پلژی): تحقیقات اولیه نشان می دهد که تزریق هیالورونیک اسید در افراد مبتلا به درد شانه همی پلژیک، می تواند به بهبود درد کمک کند.

همچنین بخوانید:

۶. جراحی بینی: تحقیقات اولیه در افرادی که جراحی بینی انجام داده اند نشان می دهد که شستشوی بینی با محصولات حاوی هیالورونیک اسید ممکن است در بهبود اسکار و پوسته پوسته شدن سینوس ها، نسبت به شستشوی بینی با آب نمک، موثرتر باشد.

۷. اختلالاتی که استخوان ها و مفاصل را تحت تأثیر قرار می دهد: تحقیقات اولیه نشان می دهد معمولاً در افرادی که کمبود سلنیوم (بیماری Kashin-Beck) دارند، تزریق هیالورونیک اسید ممکن است درد را بهبود بخشد.

۸. عفونت گوش (اوتیت میانی): تحقیقات اولیه نشان می دهد که استفاده از محصولات شستشوی بینی که حاوی هیالورونیک اسید می باشند، ممکن است برای جلوگیری از بروز عفونت گوش در کودکان مبتلا به عفونت های مزمن گوش کمک کند.

۹. التهاب بینی و سینوس ها (رینوسینوزیت): تحقیقات اولیه نشان می دهد که استفاده از محصولات شستشو دهنده بینی که حاوی هیالورونیک اسید باشند، به درمان علائم عفونت سینوس در افرادی که از آنتی بیوتیک ها و داروهای استروئیدی نیز استفاده می کنند، کمک می کند. استفاده از شوینده های بینی حاوی هیالورونیک اسید در افراد مبتلا به سینوزیت مزمن نیز ممکن است علائم را بهبود بخشد.

۱۰. آتروفی واژن (نازک شدن دیواره های واژن): پس از یائسگی، بافت واژن نازک می شود. تحقیقات اولیه نشان می دهد که استفاده از محلول های واژینال حاوی هیالورونیک اسید در کاهش سوزش، خارش و احساس درد هنگام برقراری رابطه جنسی، در زنان مبتلا آتروفی واژن موثر است.

۱۱. التیام زخم: تحقیقات اولیه نشان می دهد که استعمال خارجی هیالورونیک اسید بر روی پوست، جهت درمان سوختگی و زخم های پوستی، ممکن است سودمند باشد مانند: 

  • عفونت های کلیه، مثانه یا مجاری ادراری ( UTI )
  •  درد عضلانی ناشی از ورزش
  • سوزش مداوم معده
  • چین و چروک پوست
نحوه تزریق هیالورونیک اسید مفصلی

عوارض استفاده از هیالورونیک اسید

 در مصارف خوراکی: هیالورونیک اسید در صورتی که به اندازه مصرف شود، به احتمال زیاد ایمن است. اما به ندرت ممکن است موجب بروز واکنش های آلرژیک شود.

در استعمال خارجی روی پوست: هیالورونیک اسید در صورتی که به اندازه مصرف شود، به احتمال زیاد ایمن است. اما به ندرت ممکن است موجب بروز واکنش های آلرژیک شود.

❌ هنگام تزریق درون مفاصل: تزریق هیالورونیک اسید درون مفاصل توسط پزشک، به احتمال زیاد ایمن است. تزریق هیالورونیک اسید درون مفاصل ممکن است موجب بروز قرمزی و درد شود.

❌ هنگام تزریق در چشم: هیالورونیک اسید در صورتی که به طور مناسب استفاده شود، به احتمال زیاد ایمن است. تزریق هیالورونیک اسید درون چشم می تواند موجب بالا رفتن فشار چشم شود اما این عارضه معمولاً طی ۴۸ الی ۷۲ ساعت برطرف می شود.

موارد احتیاط و هشدارها

🔻 خانم های باردار و شیرده

• در دوران بارداری: اطلاعات کافی برای اطمینان از ایمن بودن استفاده از هیالورونیک اسید در دوران بارداری وجود ندارد. برای اطمینان بهتر است از استفاده از آن خودداری شود.

• در دوران شیردهی: اطلاعات کافی برای اطمینان از ایمن بودن استفاده از هیالورونیک اسید در دوران شیردهی وجود ندارد. محققان نمی دانند که آیا این ماده بر شیر مادر تأثیر می گذارد و یا اینکه چه تاثیری ممکن است بر نوزاد داشته باشد. برای اطمینان بهتر است از استفاده از آن خودداری شود.

🔻 بیماری های پوستی

• بیماری اسکلرودرمی (سفت شدن پوست و بافت های همبند): استفاده از هیالورونیک اسید روی پوست، ممکن است زخم های پوستی را در افرادی که به بیماری اسکلرودرمی مبتلا هستند بدتر کند. در این افراد، بهتر است از استفاده آن اجتناب شود.

🔻 تداخلات دارویی

در حال حاضر هیچگونه اطلاعاتی مربوط به تداخلات دارویی هیالورونیک اسید در دسترس نیست.

🔻 زخم ها

• برای تورم (التهاب) و زخم های داخل دهان (مخاط دهان): هیالورونیک اسید را می توان با آب مخلوط کرده و به عنوان دهانشویه استفاده کرد.

تزریق ژل هیالورونیک اسید زیر چشم

🔻 اشکال تزریقی

برای پیری پوست: پزشکان می توانند هیالورونیک اسید را به چین و چروک های پوست تزریق کنند.

• برای آرتروز: تزریق هیالورونیک اسید درون مفاصل از طریق پزشک

دکتر غلامرضا نادری متخصص ارتوپدی ، آرتروسکوپی ، آرتروپلاستی و فلوشیپ جراحی مچ پا در تهران

فهرست مطالب

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.برای پاسخگویی بهتر به سوالات شما لطفا قد، وزن و سن خود را در متن سوال درج کنید همچنین از پرسيدن سوالاتى كه جنبه اورژانس دارند اجتناب كنید.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر سجاد جمعه ۲۵ تیر ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 226 مشاهده پرسش
    سلام دکتر در اصطلاح پزشکی به شکستگی درشت نی پا چه میگن
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری جمعه ۲۵ تیر ۰( 3 سال پیش)

      Tibia fracture

  • تصویر کاربر صلاح دوشنبه ۱۴ تیر ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 268 مشاهده پرسش
    سلام..دکتر من اولین باری که رفتم داخل گوشیم همچنین چیزی دیدم که میشه اینترنی از دکتر سوال یا کمک خواست .اقای دکتر تو را به هرچه می پرستی اگه بیمارستان دولتی که می تونن عملم کنن یا خودتون از دستون میاد یا دوستی اشنای.بخدا دار ندارم ی گاوی می فروشم حق زحمتش میدم بخدا ی وام از کمیته امام گرفتم با خرج زندگیم کمک کمیته است .نمی خوام حالتون خراب کنم چون حال وزندگی خودم اینقدر داغون که دوست ندارم حال یکی با شانس اقبال سیاه خودم خرتب کنم من دیگه بلد نیستم که برم داخل سیتم برای جواب سوالم اگه زحمتی نیست پیام بهم بدید ....شرمنده بخدا ..بیماریم درسوال قبلیم برا تون شرح دادم ....صلاح الدین فرهادی ..خورستان .شوشتر.روستای دهلران
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری دوشنبه ۱۴ تیر ۰( 3 سال پیش)

      درود

      من توصيه مى كنم به آقاى دكتر كريم پيسوده در بيمارستان فيروزگر كه دولتى هست مراجعه كنيد 

  • تصویر کاربر سامان دوشنبه ۱۴ تیر ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 217 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر بنده ۷ هفتس که جراحی رباطو مینیسک کردم ولی الان که میخوام راه برم کم کم بدون عصا حس میکنم کشکک زانوم خیلی شله و انگار تاب میخوره به جهت دیگه ، باید چکار کنم واسه درمانش ؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری دوشنبه ۱۴ تیر ۰( 3 سال پیش)

      درود

      احتمالا به دليل تورم هست و به مرور خوب مى شه

  • تصویر کاربر امیر شنبه ۱۲ تیر ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 255 مشاهده پرسش
    با عرض سلام خدمت آقای دکتر امکان دارد کمی در مورد انجام پی آرپی توضیح دهید بنده برای مشکل پیچ خوردگی مچ پا به چند دکتر مراجعه کردم نظرشون انجام پی آرپی برای بهبود سریع تر بود توی گوگل سرچ کردم از مزایای درمانی آن خیلی مطلب بود ممنون میشوم شما راهنمایی کنیدوازفواید یا ضررهای آن نکاتی بفرمایید.
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری شنبه ۱۲ تیر ۰( 3 سال پیش)

      درود

      همين قدر بدونيد كه درمان تاييد شده اى براى صدمه رباط نيست و اثرى نداره احتمالا

  • تصویر کاربر محمد پنجشنبه ۱۰ تیر ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 199 مشاهده پرسش
    سلام،۲هفته پیش انگشتان پای مادرم (۸۰ساله) آسیب دیده و۲تای آن متورم شده وتا ب حال خوب نشده وهنوز متورم ودرد دارد عکس گرفتیم گفتند یکیش کمی ترک خورده وگچ نگرفتند لطفا بفرمایید باید چکار کنیم با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری پنجشنبه ۱۰ تیر ۰( 3 سال پیش)

      درود

      اون قسمت گچ لازم نداره و به تدريج خوب مى شه البته راديوگرافى نفرستادين

  • تصویر کاربر عباس پنجشنبه ۱۰ تیر ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 218 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر ببخشید بنده ۵۰ روزه که جراحی رباط و مینیسک کردم ، دکترم پس از معاینه برام آزمایش esr نوشت خواستم بپرسم این آزمایش از دست نمونه گرفته میشه یا به زانو سوزن میزنن و نمونه میگیرن ؟
    و یه سوال دیگه هم اینکه این آزمایش رو کجا باید گرفت ؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری پنجشنبه ۱۰ تیر ۰( 3 سال پیش)

      درود

      مثل يك آزمايش خون معموليست و نياز به ناشتا بودن هم نداره

  • تصویر کاربر نجفی جمعه ۱۱ تیر ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 555 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خسته نباشیدپسر من حدودسه الی چهار سال پیش عمل زانو ی پرانتزی انجام داده و به تازگی جوش خورده وعمل درآوردن پلاتین رو داده ولی دکتر ها نتونستند هر هشت پلاتین را خارج کنند فقط تونستند چهار پلاتین رو خارج کنند آیا در آینده مشکلی برای پسرم پیش خواهد افتاد ؟ ممنون میشم جواب بدید
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری جمعه ۱۱ تیر ۰( 3 سال پیش)

      درود

      نه لزوما

  • تصویر کاربر سپیده جمعه ۱۱ تیر ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 218 مشاهده پرسش
    من از ظاهر پاهایم راضی نیستم ،شما برای تغییر ظاهر پا جراحی زیبایی انجام می دهید‌؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری جمعه ۱۱ تیر ۰( 3 سال پیش)

      بله

  • تصویر کاربر محمدامین پنجشنبه ۳ تیر ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 216 مشاهده پرسش
    سلام بنده ۲ ماهه ‌که جراحی رباط و مینیسک کردم و متاسفانه دوباره مینیسکم آسیب دیده میخواستم بدونم چه زمان بعد از این اتفاق میتونم جراحی کنم با توجه به اینکه دو ماه پیش جراحی رباط هم کردم و هنوز بابت صاف نشدن پام فیزیوتراپی میرم
    یه سوال دیگه هم خدمتتون دارم ، آیا راهی هست که بعد از خارج کردن قسمت آسیب دیده مینیسک اون قسمت رو پر کرد یا حداقل کاری کرد که سال ها بعد منجر به آرتروز نشد ؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری پنجشنبه ۳ تیر ۰( 3 سال پیش)

      درود

      بعد از بازيابى دامنه حركتى كامل عمل كنيد 

      البنه نظر جراحتون مهم ترين مساله هست

  • تصویر کاربر محمد چهارشنبه ۲ تیر ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 216 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر وقت بخیر
    آقای دکتر بنده بیش از یک و نیم سال جراحی رباط صلیبی پای چپ انجام دادم،اوضاع به طور کلی خوبه منتها عضلات چهارسرم نسبت به پای راستم ضعیف،خیلی هم تمرین دادم و الان هم در حال تمرینم ولی خب رشدش خیلی ضعیف بوده،بنظر شما خوردن از این مکمل ها میتونه کمک کنه یا با همین تغذیه عادیه روزانه ادامه بدم.
    چون با این حجم عضلات فک نمیکنم بتونم راحت فوتبال بازی کنم.
    یه سوال دیگه ام این که این تق تق ها خوب میشن یا نه ؟
    ممنون وقتی که میذارین.
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۲ تیر ۰( 3 سال پیش)

      درود

      هیچ مکملی لازم نیست

      تمرین رو ادامه بدین

درحال دریافت اطلاعات
تماس با ما

با ما در تماس باشید

آدرس مطب

شریعتی پایین تر از مترو قلهک ساختمان خانه درسا طبقه ۵ واحد ۱۷

ساعات کار مطب

شنبه و چهارشنبه از ساعت ۱۶ الی ۱۹

دکتر نادری
پرسش از دکتر