منو

درمان بیرون زدگی استخوان کنار انگشت کوچک پا (بونیونت)

بونیونت یا بیرون زدگی استخوان کنار انگشت کوچک پا نوعی ورم استخوانی است که در سمت بیرونی پای افراد ایجاد می شود. این مشکل در واقع معادل بونیون است با این تفاوت که به جای شست پا، انگشت کوچک پا را درگیر می کند. 


بونیونت تحت عناوین پینه انگشت خیاطان، برجستگی، برآمدگی و ورم انگشت کوچک پا نیز شناخته می شود و به نسبت بونیون عادی (هالوکس والگوس)، شیوع کمتری دارد.

همانطور که از نام این بیماری مشخص است، پینه انگشت خیاطان معمولا در بین افرادی رخ می داد که خیاط بودند و بر روی سطوحی محکم و خاصی در حین خیاطی می نشستند تا میزان کار بهینه آن ها بیشتر شده و بیشتر از حالت عادی کار کنند. امروزه، پینه پا یا بونیونت یشتر در افرادی رخ می دهد که از کفش های بی کیفیت و تنگ استفاده می کنند و یا در ناحیه پای خود مشکلات ساختاری دارند.

برای بیماری بونیونت چندین راهکار درمانی مختلف وجود دارد و علاوه بر آن ها درمان های خانگی و کارهایی هستند که می توانید در خانه انجام دهید تا علائم و مشکلات بیماری را کاهش دهید. در برخی موارد و شرایط خاص، بهترین راهکار درمانی، جراحی است.

علت درد استخوان کنار انگشت کوچک پا

انگشت کوچک شما به دلیل قرار گرفتن در قسمت بیرونی پای شما مستعد آسیب است. استخوان های متاتارس منتهی به انگشت پنجم یکی از محل های متداول برای آسیب دیدگی پا به ویژه برای ورزشکاران است. اگر انگشتان پا متورم و دردناک است ، و داروهای خانگی به شما کمک نمی کنند ، باید به پزشک مراجعه کنید.

برخی از علل درد استخوان کنار انگشت کوچک پا عبارتند از:

  • شکستگی
  • در رفتگی
  • فشار زیاد در اثر پوشیدن کفش های نامناسب
  • پیچ خوردگی
  • بونیونت
  • کورن

علائم بیرون زدگی استخوان کنار انگشت کوچک پا

علائم اصلی و مهم بیماری (بونیونت) یا بیرون زدگی استخوان کنار انگشت کوچک پا، برآمدگی دردناک و سفتی پوست در بخش بیرونی پا و در کنار انگشت کوچک هستند. ممکن است این برآمدگی به مرور زمان بزرگ تر شود و همچنین امکان قرمز شدن و دردناکی آن نیز وجود دارد. درد، ورم و قرمزی این برآمدگی و پینه ها ممکن است در اثر برخورد پا با سطوح مختلف از قبیل کفش ها بیشتر و بدتر شود.

بونیونت یا همان پینه پا ممکن است در برخی شرایط تنها بر روی یک پا و در برخی شرایط دیگر هر دو پا را درگیر کند. گاهی در پای فرد هم بونیون و هم بونیونت وجود دارند و این منجر به پهن شدن قابل توجه جلوی پای فرد می شود. در این شرایط خاص، پای مربوطه در فرد در هر دو طرف برآمدگی و پینه خواهد داشت.

بونیونت

علت بروز استخوان کنار انگشت کوچک پا

علت بروز بونیونت را به دو دسته درونزاد و بیرونزاد تقسیم می کنند:

 علت درونی بیرون زدگی استخوان کنار انگشت کوچک پا

دلایل و علل درونزاد بروز بونیونت ها مشکلات مادرزادی در افراد هستند که منجر به دفورمه شدن استخوان متاتارس پنجم می شوند. در بیمارهایی با این شرایط، استخوان متاتارس پا تا حدی به سمت بیرون منحرف می شود که بونیونت ایجاد خواهد شد. تنها درصد بسیار کمی از بیماران که از بونیونت رنج می برند، مشکلات مرتبط با علل درونزاد را دارند.

بیشتر بخوانید: شکستگی استخوان کف پا (متاتارس) از علائم تا درمان

علل بیرونی بیرون زدگی استخوان کنار انگشت کوچک پا

بونیونت هایی با دلایل بیرونزاد زمانی رخ می دهند که فشار خاصی از سمت بیرون بر روی ناحیه جلوی پا وجود داشته باشد (مانند کفش تنگ). بونیونت ها در اکثر مواقع به همین دلایل بیرونزاد و فشاری که بر روی پا ایجاد می شود رخ می دهند.

درمان بیرون زدگی استخوان انگشت کوچک پا

با این که معمولا بونیونت ها با چشم قابل مشاهده و تشخیص هستند، اما پزشکان ممکن است گرفتن تصاویر رادیوگرافی را به بیماران تجویز کنند تا دلیل اصلی بروز مشکل در استخوان های پا مشخص شود.

پس از اینکه پزشکان وجود بونیونت یا برآمدگی کنار انگشت کوچک پا در بیمار را تایید کردند، در مرحله بعد نوع درمان این مشکل مورد بحث قرار خواهد گرفت. از جمله درمان های پزشکی مربوط به بونیونت می توان به مدیریت کردن عادی علائم و همچنین عمل جراحی برای برداشتن بونیون اشاره کرد.

ممکن است پزشک شما کورتیکوسترویید را به ناحیه مربوطه و مفصل کناری انگشت کوچک پا تزریق کند تا میزان ورم و برآمدگی بونیون را کاهش دهد. همچنین یکی دیگر از تجویزات متداول پزشکان معالج در این شرایط خاص، تعویض کردن کفش بیمار یا حتی سفارش یک جفت کفش دست ساز و مخصوص برای آن ها است.

در این کفش های خاص و دست ساز، پدهای نرمی مورد استفاده قرار می گیرد تا میزان فشار به بونیون و پینه به کمترین حالت ممکن برسد و علائم بونیونت یا پینه پا شدیدتر از قبل نشوند. پزشکان معمولا روش های درمان خانگی را پیشنهاد می دهند تا علائم و مشکلات مربوط به این بیماری کاهش یافته و آرام شوند.

 درمان های خانگی بونیونت یا تورم کنار انگشت کوچک پا

هدف از درمان های خانگی برای مشکل بونیونت کمک به کاهش علائم و همچنین کمک به مدیریت هر چه بیشتر درد هست. تعداد زیادی گزینه و شرایط در دسترس هستند تا به مدیریت علائم این مشکل در پا کمک کنند. در ادامه به این راهکارهای درمان خانگی خواهیم پرداخت:

پد مخصوص بونیونت

  • استفاده از پدهای طبی و خاص

تعداد زیادی پد مخصوص بونیونت و پینه پا در داروخانه و فروشگاه های لوازم طبی وجود دارند. این پدها در واقع از مواد سیلیکونی هستند که به خوبی محیط دور بونیون را پوشش داده و میزان جابجایی و فشار هر قدمی که فرد بر می دارد را به خوبی جذب خود می کنند. این کار به کاهش ریسک آسیب دیدن و تشدید علائم بونیونت ها کمک می کند.

  • بسته های یخ و بالا نگه داشتن پا

در حالت قرمزی و تورم حاد، پزشکان متخصص ممکن است استفاده از یخ و خنک کردن پای بیمار را برای سه تا چهار بار در هر روز هر بار برای ده دقیقه پیشنهاد کنند. بالا نگه داشتن پا نیز ممکن است به کاهش ورم بونیونت و پینه های روی پا کمک کند.

  • داروهای ضدالتهاب غیر استروییدی برای کاهش درد استخوان کنار انگشت کوچک پا

برخی داروها می توانند در کاهش درد و ورم فرد در ناحیه پا کمک کنند. از جمله این دارو ها می توان به ناپروکسن و ایبوبروفن اشاره داشت.

  • تغییر کفش ها برای جلوگیری از کفش زدگی انگشت کوچک پا

پوشیدن کفش های راحت و انعطاف پذیر که بخش مربوط به انگشتان آن ها بزرگ و جا دار باشد در کمک به کاهش فشار بر روی بونیونت ها تاثیرگذار است. کفش هایی که باریک و محکم هستند یا پاشنه های بلندی دارند می توانند منجر به بدتر شدن علائم بیماری بونیونت شوند. در برخی موارد، کفش های دست ساز و خاص می توانند متناسب با پای هر فرد طراحی و ساخته شوند تا میزان فشار بر روی ناحیه زخم و پینه به حداقل برسد.

  • کفی های طبی برای قوس کف پا

کفی های طبی که برای پشتیبانی و نگه داشتن بهتر قوس کف پا، درون کفش ها قرار داده می شوند، می توانند به کاهش فشار بر روی این ناحیه و همچنین بونیونت کمک کنند. کارشناسان ارتوپدی فنی و پزشکان می توانند به افراد در این زمینه که قوس کف پای آن ها به چه میزان پشتیبانی نیاز دارد و از چه کفی استفاده کنند کمک نمایند.

جداکننده انگشتان پا

  • جدا کننده های انگشتان پا

استفاده از لوازم کوچک و خاصی که انگشتان پا را در حین خواب یا شرایط دیگر از هم دور نگه می دارند می توانند علایم را تسکین دهند.

 عمل جراحی

پروسه مربوط به عمل جراحی افرادی که مشکل بونیونت یا پینه پا دارند بسیار ساده است. معمولا این عمل جراحی نیازی به بستری شدن در بیمارستان ندارد و اکثر افراد بلافاصله پس از اتمام عمل خود بیمارستان را ترک می کنند. با این حال نوع عمل جراحی مورد نیاز در هر فرد خاص است و نمی توان آن را به بیمار دیگری تعمیم داد. برخی عمل های جراحی تنها شامل برداشتن و شیو بونیون می شوند تا میزان فشاری که فرد بر روی پا حس می کند کمتر شود ولی معمولا نیاز به شکستن و تغییر زاویه دادن متاتارس پنجم می باشد.

دوره بهبودی بیرون زدگی استخوان کنار انگشت کوچک پا

بعد از عمل نیاز به گچ و آتل انگشت کوچک پا نیست و معمولا از کفش های مخصوصی استفاده می شود (به مدت ۶ تا ۸ هفته). همچنین شاید نیاز باشد افراد میزان فشار بر روی پای خود را در حین راه رفتن کم کنند و بدین منظور باید از عصا و لوازم خاصی در حین راه رفتن کمک بگیرند.

نقاهت و ریکاوری پس از عمل جراحی معمولا ملزم مرخصی گرفتن از کار و ماندن در خانه است، به خصوص اگر بیمار مربوطه در شغل خود نیاز به ایستادن و استفاده زیاد از پای خود داشته باشد.

همچنین دستورالعمل هایی که پزشک معالج و متخصص می دهد باید توسط بیمار به شکل مو به مو انجام شود. پزشک معالج بخیه ها را دو تا سه هفته پس از انجام عمل جراحی بر خواهد داشت اما ورم موجود در پا ممکن است حتی تا ماه ها پس از عمل باقی بماند و به شکل کامل محو نشود.

در حین این دوره زمانی جراح ممکن است از بیمار بخواهد تا با یک فیزیوتراپیست جلسات مختلفی را کار کند و یا از نرمش های خاصی در ناحیه قوزک پا استفاده کنند تا منجر به افزایش قدرت عضلات این ناحیه گردد.

دکتر رضا نادری متخصص ارتوپدی ، آرتروسکوپی ، آرتروپلاستی و فلوشیپ جراحی مچ پا در تهران

فهرست مطالب
  • تصویر کاربر درسا چهارشنبه ۲۰ بهمن ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 211 مشاهده پرسش
    سلام من 2هفته ای میشه که پام رو گچ گرفتم از یه ارتفاع افتادم بعدم خیلی کبود شده طبیعی هستش یا نه ؟؟
    بعدم مچ پام نیست روی کف پاهام پایین تر از انگشت کوچیکم هستش
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۲۰ بهمن ۰( 2 سال پیش)

      راديوگرافى ارسال بفرماييد

  • تصویر کاربر امین چهارشنبه ۲۰ بهمن ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 193 مشاهده پرسش
    باعرض سلام و خداقوت ، انگشت دستم در بازی فوتبال با پا ضربه خورده و دو هفته بعد دردش بهتر شده ولی همچنان جمع نمیشه به طور کامل و به سختی صاف میشه تورم داره ولی کبود نیست ایا نیاز به مراجعه حضوری به دکتر هست
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۲۰ بهمن ۰( 2 سال پیش)

      حتما مراجعه كنيد 

  • تصویر کاربر فهیمه چهارشنبه ۲۰ بهمن ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 188 مشاهده پرسش
    سلام شما دارویی برای غضروف سازی و درمان قطعی زانو درد می شناسین اگه هست لطفاً راهنمایی بفرمایین گرونم باشه مشکلی نیست در ضمن من دیسک کمر و تنگی کانال هم دارم دیسک کمر م می تونه علت زانو درد باشه ؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۲۰ بهمن ۰( 2 سال پیش)

      چنين دارويى وجود نداره

  • تصویر کاربر سبحان چهارشنبه ۲۰ بهمن ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 201 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    ایاکلاب فوت ب دلیل استراحت مطلق مادر هم اتفاق می افتاد
    باهم ب خاطر زایمان دیر راس
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۲۰ بهمن ۰( 2 سال پیش)

      نه استراحت مطلق مادر اثرى نداره 

  • تصویر کاربر امین چهارشنبه ۲۰ بهمن ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 241 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر ببخشید اگه فاصله بین دو زانو بیش از ۱۲ سانت باشه معافیت دائم تعلق میگیره؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۲۰ بهمن ۰( 2 سال پیش)

      بله احتمالا 

  • تصویر کاربر زهرا چهارشنبه ۲۰ بهمن ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 201 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر اینجانب بعلت شکستگی قبلی. عصب پای راستم مشکل پیدا کرد و نوار عصب گرفتم گفتن که عصب پای راست شما 40 درصد کار میکند و گاهی مواقع زمین میخوردم و انگشتهای پایم بالا نمیومد (افتادگی پا)بعد جراحی شدم که دکترم گفت عصب گیر بوده آزاد شده و پیوند تاندون و عصب شدی و در محل پیوند، کف پایم دکمه ای هم گذاشتند.دوماه پام در گچ بود و در دوماه هرگز وزنم را روی پای راستم نینداختم و با عصا زیر بغلی راه میرفتم بعد دوماه گچ رو باز کردم و یکماه بعد گچ ؛دکمه را برداشتم و 20جلسه فیزیو رفتم منتها هنوز کمی میلنگم و روی پام درد میکنه وکمی ورم دارد خیلی تغییری حس نمیکنم .آیا باید چند ماه بعد عمل پیوند طبیعی راه برم و خوب شده باشم.ممنون راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۲۰ بهمن ۰( 2 سال پیش)

      معمولا سه ماه بعد از عمل بايد خوب شده باشيد 

  • تصویر کاربر فاطمه چهارشنبه ۲۰ بهمن ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 402 مشاهده پرسش
    سلام.ببخشید من بیشتر از ده ساله پسوریازیس ناخن دارم ناخن شصت پام چند ساله تغییر شکل و رنگ داده و ضخامتش خیلی زیادشده و زشت شده واصلا هم رشد نداره وکمی هم لقه.من میتونم ناخنم رو بکشم؟آیا بعد از کشیدن دوباره رشد خواهد کرد؟سالها دکتر رفتم اما خوب نشد
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۲۰ بهمن ۰( 2 سال پیش)

      اگر كشيده بشه و ريشه اش كاملا از بين بره مجدد رشد نخواهد كرد

  • تصویر کاربر پاشایی چهارشنبه ۲۰ بهمن ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 219 مشاهده پرسش
    باسلام ممنون از پاسخگوییتون . پسر من 4 ساله هست و کف پای صاف داره دکتر براش صندل طبی تجویز کرده چون میگن بیشتر در منزل هست و بیرون نمیره می خواستم بدونم صندل هم به اندازه کفش طبی تاثیر داره ؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۲۰ بهمن ۰( 2 سال پیش)

      در شكل پا هيچكدوم اثر ندارن 

      پست ويديويى مربوط رو در اينستاگرام من ببينيد

  • تصویر کاربر جواد چهارشنبه ۲۰ بهمن ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 194 مشاهده پرسش
    سلام پسرم۶سالشه تازه متوجه شدیم‌ صافی کف پا داره،پای سمت چپش‌ شدیدتر هس،دکتر بردیم گفته چند ماه کفش‌ بپوشه بعد چند ماه اگه خوب نشه‌ نیاز ب جراحی داره،لطفا راهنمایمون‌ کنید،کجا باید ببریمش‌ و چیکار باید بکنیم،ممنون میشم
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۲۰ بهمن ۰( 2 سال پیش)

      به ارتوپد اطفال مراجعه كنيد 

  • تصویر کاربر ارمغان چهارشنبه ۲۰ بهمن ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 203 مشاهده پرسش
    جناب دکتر نادری عزیز سلام و عرض ادب،
    امیدوارم برقرار و پاینده باشید. همونطور که قبلا به استحضارتون رسوندم، من جولای 2020 عمل شدم, و بعد از اون فیزیوتراپی رو شروع کردم. با این حال درد از من هرگز جدا نشد، فقط درجه ش فرق کرد. تو امستردام پیش دکتر Stufkens رفتم و گفتن داخل پا فلویید هست و التهاب داره. موضعی تزریق کردن اما بعدش فرمودن کاری ازشون برنمیاد.
    مجدد برگشتم پیش دکتر جراحم تو کلن آلمان و التهاب رو تایید کردن. نوامبر 2021 در 6 نقطه پا triomcinolon زدن که واقعا دردناک بود و البته تا حدی درد رو تسکین داد اما درد من از بین نرفت. این روزها با درد میخوابم، با درد بیدار میشم و با درد زندگی میکنم. حدود یک ماه پیش هم، موقع راه رفتن مچ پام مجدد پیچ خورد. در حال حاضر همچنان روی دو رباط در سمت چپ مچ پای چپ و روی قوزک درد دارم. البته درد داخل مچ پای چپ من میپیچه. تو پاشنه و قوس پا هم بعضا حس میشه.
    واقعیتش دیگه نمیدونم باید چیکار کنم. من در مقابل این درد به زانو در اومدم دیگه. ممنون میشم بزرگواری بفرمایید و مثل همیشه بنده رو راهنمایی بفرمایید.
    بنده تا ابد قدردان راهنماییتون هستم.
    ارداتمندتان،
    ارمغان
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۲۰ بهمن ۰( 2 سال پیش)

      دكتر Stufkens رو مى شناسم و با هم سوييس بوديم

      به نظرم شايد لازم باشه يك نوار عصب هم از پا بگيريد 

درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر مهدی سه شنبه ۲۰ آذر ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 383 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر برای من لیزر و مگنت پر قدرت تجویز فرمودید بعد از ۳جلسه درد شدیدی در ناحیه مچ پا داشتم که تشدید شده و احساس خشکی سختی در مچ پا دارم لازم است تا فیزیو‌تراپی ادامه پیدا کند درد امانم را بریده
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری سه شنبه ۲۰ آذر ۹۷( 5 سال پیش)

      درود

      اگه درد بعد از پنج جلسه ادامه پيدا كرد از فيزيوتراپيست خواهش بفرماييد موداليته ها رو تغيير بدن

      با احترام

درحال دریافت اطلاعات
تماس با ما

با ما در تماس باشید

آدرس مطب

شریعتی پایین تر از مترو قلهک ساختمان خانه درسا طبقه ۵ واحد ۱۷

ساعات کار مطب

شنبه و چهارشنبه از ساعت ۱۶ الی ۱۹

دکتر نادری