منو

درمان بیرون زدگی استخوان کنار انگشت کوچک پا (بونیونت)

بونیونت یا بیرون زدگی استخوان کنار انگشت کوچک پا نوعی ورم استخوانی است که در سمت بیرونی پای افراد ایجاد می شود. این مشکل در واقع معادل بونیون است با این تفاوت که به جای شست پا، انگشت کوچک پا را درگیر می کند. 


بونیونت تحت عناوین پینه انگشت خیاطان، برجستگی، برآمدگی و ورم انگشت کوچک پا نیز شناخته می شود و به نسبت بونیون عادی (هالوکس والگوس)، شیوع کمتری دارد.

همانطور که از نام این بیماری مشخص است، پینه انگشت خیاطان معمولا در بین افرادی رخ می داد که خیاط بودند و بر روی سطوحی محکم و خاصی در حین خیاطی می نشستند تا میزان کار بهینه آن ها بیشتر شده و بیشتر از حالت عادی کار کنند. امروزه، پینه پا یا بونیونت یشتر در افرادی رخ می دهد که از کفش های بی کیفیت و تنگ استفاده می کنند و یا در ناحیه پای خود مشکلات ساختاری دارند.

برای بیماری بونیونت چندین راهکار درمانی مختلف وجود دارد و علاوه بر آن ها درمان های خانگی و کارهایی هستند که می توانید در خانه انجام دهید تا علائم و مشکلات بیماری را کاهش دهید. در برخی موارد و شرایط خاص، بهترین راهکار درمانی، جراحی است.

علت درد استخوان کنار انگشت کوچک پا

انگشت کوچک شما به دلیل قرار گرفتن در قسمت بیرونی پای شما مستعد آسیب است. استخوان های متاتارس منتهی به انگشت پنجم یکی از محل های متداول برای آسیب دیدگی پا به ویژه برای ورزشکاران است. اگر انگشتان پا متورم و دردناک است ، و داروهای خانگی به شما کمک نمی کنند ، باید به پزشک مراجعه کنید.

برخی از علل درد استخوان کنار انگشت کوچک پا عبارتند از:

  • شکستگی
  • در رفتگی
  • فشار زیاد در اثر پوشیدن کفش های نامناسب
  • پیچ خوردگی
  • بونیونت
  • کورن

علائم بیرون زدگی استخوان کنار انگشت کوچک پا

علائم اصلی و مهم بیماری (بونیونت) یا بیرون زدگی استخوان کنار انگشت کوچک پا، برآمدگی دردناک و سفتی پوست در بخش بیرونی پا و در کنار انگشت کوچک هستند. ممکن است این برآمدگی به مرور زمان بزرگ تر شود و همچنین امکان قرمز شدن و دردناکی آن نیز وجود دارد. درد، ورم و قرمزی این برآمدگی و پینه ها ممکن است در اثر برخورد پا با سطوح مختلف از قبیل کفش ها بیشتر و بدتر شود.

بونیونت یا همان پینه پا ممکن است در برخی شرایط تنها بر روی یک پا و در برخی شرایط دیگر هر دو پا را درگیر کند. گاهی در پای فرد هم بونیون و هم بونیونت وجود دارند و این منجر به پهن شدن قابل توجه جلوی پای فرد می شود. در این شرایط خاص، پای مربوطه در فرد در هر دو طرف برآمدگی و پینه خواهد داشت.

بونیونت

علت بروز استخوان کنار انگشت کوچک پا

علت بروز بونیونت را به دو دسته درونزاد و بیرونزاد تقسیم می کنند:

 علت درونی بیرون زدگی استخوان کنار انگشت کوچک پا

دلایل و علل درونزاد بروز بونیونت ها مشکلات مادرزادی در افراد هستند که منجر به دفورمه شدن استخوان متاتارس پنجم می شوند. در بیمارهایی با این شرایط، استخوان متاتارس پا تا حدی به سمت بیرون منحرف می شود که بونیونت ایجاد خواهد شد. تنها درصد بسیار کمی از بیماران که از بونیونت رنج می برند، مشکلات مرتبط با علل درونزاد را دارند.

بیشتر بخوانید: شکستگی استخوان کف پا (متاتارس) از علائم تا درمان

علل بیرونی بیرون زدگی استخوان کنار انگشت کوچک پا

بونیونت هایی با دلایل بیرونزاد زمانی رخ می دهند که فشار خاصی از سمت بیرون بر روی ناحیه جلوی پا وجود داشته باشد (مانند کفش تنگ). بونیونت ها در اکثر مواقع به همین دلایل بیرونزاد و فشاری که بر روی پا ایجاد می شود رخ می دهند.

درمان بیرون زدگی استخوان انگشت کوچک پا

با این که معمولا بونیونت ها با چشم قابل مشاهده و تشخیص هستند، اما پزشکان ممکن است گرفتن تصاویر رادیوگرافی را به بیماران تجویز کنند تا دلیل اصلی بروز مشکل در استخوان های پا مشخص شود.

پس از اینکه پزشکان وجود بونیونت یا برآمدگی کنار انگشت کوچک پا در بیمار را تایید کردند، در مرحله بعد نوع درمان این مشکل مورد بحث قرار خواهد گرفت. از جمله درمان های پزشکی مربوط به بونیونت می توان به مدیریت کردن عادی علائم و همچنین عمل جراحی برای برداشتن بونیون اشاره کرد.

ممکن است پزشک شما کورتیکوسترویید را به ناحیه مربوطه و مفصل کناری انگشت کوچک پا تزریق کند تا میزان ورم و برآمدگی بونیون را کاهش دهد. همچنین یکی دیگر از تجویزات متداول پزشکان معالج در این شرایط خاص، تعویض کردن کفش بیمار یا حتی سفارش یک جفت کفش دست ساز و مخصوص برای آن ها است.

در این کفش های خاص و دست ساز، پدهای نرمی مورد استفاده قرار می گیرد تا میزان فشار به بونیون و پینه به کمترین حالت ممکن برسد و علائم بونیونت یا پینه پا شدیدتر از قبل نشوند. پزشکان معمولا روش های درمان خانگی را پیشنهاد می دهند تا علائم و مشکلات مربوط به این بیماری کاهش یافته و آرام شوند.

 درمان های خانگی بونیونت یا تورم کنار انگشت کوچک پا

هدف از درمان های خانگی برای مشکل بونیونت کمک به کاهش علائم و همچنین کمک به مدیریت هر چه بیشتر درد هست. تعداد زیادی گزینه و شرایط در دسترس هستند تا به مدیریت علائم این مشکل در پا کمک کنند. در ادامه به این راهکارهای درمان خانگی خواهیم پرداخت:

پد مخصوص بونیونت

  • استفاده از پدهای طبی و خاص

تعداد زیادی پد مخصوص بونیونت و پینه پا در داروخانه و فروشگاه های لوازم طبی وجود دارند. این پدها در واقع از مواد سیلیکونی هستند که به خوبی محیط دور بونیون را پوشش داده و میزان جابجایی و فشار هر قدمی که فرد بر می دارد را به خوبی جذب خود می کنند. این کار به کاهش ریسک آسیب دیدن و تشدید علائم بونیونت ها کمک می کند.

  • بسته های یخ و بالا نگه داشتن پا

در حالت قرمزی و تورم حاد، پزشکان متخصص ممکن است استفاده از یخ و خنک کردن پای بیمار را برای سه تا چهار بار در هر روز هر بار برای ده دقیقه پیشنهاد کنند. بالا نگه داشتن پا نیز ممکن است به کاهش ورم بونیونت و پینه های روی پا کمک کند.

  • داروهای ضدالتهاب غیر استروییدی برای کاهش درد استخوان کنار انگشت کوچک پا

برخی داروها می توانند در کاهش درد و ورم فرد در ناحیه پا کمک کنند. از جمله این دارو ها می توان به ناپروکسن و ایبوبروفن اشاره داشت.

  • تغییر کفش ها برای جلوگیری از کفش زدگی انگشت کوچک پا

پوشیدن کفش های راحت و انعطاف پذیر که بخش مربوط به انگشتان آن ها بزرگ و جا دار باشد در کمک به کاهش فشار بر روی بونیونت ها تاثیرگذار است. کفش هایی که باریک و محکم هستند یا پاشنه های بلندی دارند می توانند منجر به بدتر شدن علائم بیماری بونیونت شوند. در برخی موارد، کفش های دست ساز و خاص می توانند متناسب با پای هر فرد طراحی و ساخته شوند تا میزان فشار بر روی ناحیه زخم و پینه به حداقل برسد.

  • کفی های طبی برای قوس کف پا

کفی های طبی که برای پشتیبانی و نگه داشتن بهتر قوس کف پا، درون کفش ها قرار داده می شوند، می توانند به کاهش فشار بر روی این ناحیه و همچنین بونیونت کمک کنند. کارشناسان ارتوپدی فنی و پزشکان می توانند به افراد در این زمینه که قوس کف پای آن ها به چه میزان پشتیبانی نیاز دارد و از چه کفی استفاده کنند کمک نمایند.

جداکننده انگشتان پا

  • جدا کننده های انگشتان پا

استفاده از لوازم کوچک و خاصی که انگشتان پا را در حین خواب یا شرایط دیگر از هم دور نگه می دارند می توانند علایم را تسکین دهند.

 عمل جراحی

پروسه مربوط به عمل جراحی افرادی که مشکل بونیونت یا پینه پا دارند بسیار ساده است. معمولا این عمل جراحی نیازی به بستری شدن در بیمارستان ندارد و اکثر افراد بلافاصله پس از اتمام عمل خود بیمارستان را ترک می کنند. با این حال نوع عمل جراحی مورد نیاز در هر فرد خاص است و نمی توان آن را به بیمار دیگری تعمیم داد. برخی عمل های جراحی تنها شامل برداشتن و شیو بونیون می شوند تا میزان فشاری که فرد بر روی پا حس می کند کمتر شود ولی معمولا نیاز به شکستن و تغییر زاویه دادن متاتارس پنجم می باشد.

دوره بهبودی بیرون زدگی استخوان کنار انگشت کوچک پا

بعد از عمل نیاز به گچ و آتل انگشت کوچک پا نیست و معمولا از کفش های مخصوصی استفاده می شود (به مدت ۶ تا ۸ هفته). همچنین شاید نیاز باشد افراد میزان فشار بر روی پای خود را در حین راه رفتن کم کنند و بدین منظور باید از عصا و لوازم خاصی در حین راه رفتن کمک بگیرند.

نقاهت و ریکاوری پس از عمل جراحی معمولا ملزم مرخصی گرفتن از کار و ماندن در خانه است، به خصوص اگر بیمار مربوطه در شغل خود نیاز به ایستادن و استفاده زیاد از پای خود داشته باشد.

همچنین دستورالعمل هایی که پزشک معالج و متخصص می دهد باید توسط بیمار به شکل مو به مو انجام شود. پزشک معالج بخیه ها را دو تا سه هفته پس از انجام عمل جراحی بر خواهد داشت اما ورم موجود در پا ممکن است حتی تا ماه ها پس از عمل باقی بماند و به شکل کامل محو نشود.

در حین این دوره زمانی جراح ممکن است از بیمار بخواهد تا با یک فیزیوتراپیست جلسات مختلفی را کار کند و یا از نرمش های خاصی در ناحیه قوزک پا استفاده کنند تا منجر به افزایش قدرت عضلات این ناحیه گردد.

دکتر رضا نادری متخصص ارتوپدی ، آرتروسکوپی ، آرتروپلاستی و فلوشیپ جراحی مچ پا در تهران

فهرست مطالب

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.برای پاسخگویی بهتر به سوالات شما لطفا قد، وزن و سن خود را در متن سوال درج کنید همچنین از پرسيدن سوالاتى كه جنبه اورژانس دارند اجتناب كنید.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر امانی یکشنبه ۱۹ خرداد ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 239 مشاهده پرسش
    با ارادت: بنده قریب 7 سال پیش در هنگام دویدن مچ پای راستم پیچ خورد ودر ابتدای حالت سنگینی داشت اما بتدریج در د پایین قوزک پا شروع شد وحالا بسیار شدید وبه روی پا وقسمت تاندن پشت پا کشیده می شود البته با استراحت کم می شود اما حذف نمی شود وچند سال قبل حدود چهار هفته پام رو گچ گرفتن اما تاثیر نداشت ودر ضمن همین پام والگوس شدید هم دارهلطفا راهنمایی بفرمایین ودرضمن هر روز صبح 5 کیلومتر پیاده روی دارم وادامه بدم یا نه خیلی خیلی ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری یکشنبه ۱۹ خرداد ۹۸( 4 سال پیش)

      درود

      بايد به دقت معاينه و بررسى بشين تا معلوم بشه علت اين مساله مزمن چيه

      با احترام

  • تصویر کاربر قریشی جمعه ۱۷ خرداد ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 236 مشاهده پرسش
    دکتر جان سلام. بنده ۶۵ سال دارم. لطفا نظرت را درباره درمان یا هر پیشنهادی دیگر در مورد پاهایم ارسال فرمایید. نیاز به عمل هست؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری جمعه ۱۷ خرداد ۹۸( 4 سال پیش)

      درود

      بله حتما عمل لازمه

      با احترام

  • تصویر کاربر مه پنجشنبه ۹ خرداد ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 230 مشاهده پرسش
    سلام دكتر نادري وقتتون بخير
    من ٣٠سالمه و از بچگي بونيون داشتم، الان ي چند روزه خيلي درد گرفته و من از جراحي به شدت ميترسم،خواستم بدونم راه حل ديگه اي براي درمان وجود دارد يا نه؟ و با توجه ب عكس فرستاده شده من نياز ب جراحي دارم يا خير؟
    ممنون از شما
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری پنجشنبه ۹ خرداد ۹۸( 4 سال پیش)

      درود

      اگر درد داريد كه با بين انگشتى خوب نمى شه عمل لازمه 

      شدت دفورميته تنها فاكتور تعيين نياز به عمل نيست و حتى دفورميته خفيف هم ممكنه عمل بخواد

      با احترام

    2. تصویر کاربر دکتر رضا نادری پنجشنبه ۹ خرداد ۹۸( 4 سال پیش)

      درود

      اگر درد داريد كه با بين انگشتى خوب نمى شه عمل لازمه 

      شدت دفورميته تنها فاكتور تعيين نياز به عمل نيست و حتى دفورميته خفيف هم ممكنه عمل بخواد

      با احترام

    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر shahrzad دوشنبه ۲ اردیبهشت ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 231 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    اگر کسی قرص آکوتان مصرف کرده باشه امکان عمل هالوکس والگوس پا وجود دارد؟ یا ربطی به مصرف قرص آکوتان ندارد؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری دوشنبه ۲ اردیبهشت ۹۸( 5 سال پیش)

      درود

      تا اون جا كه من جستجو كردم ربطى نداره

      با احترام

  • تصویر کاربر م‌.م سه شنبه ۲۸ اسفند ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 244 مشاهده پرسش
    باسلام به اقای دکتر زحمت کش عزیز.
    اقای دکتر حدود دوماه است که لای دوانگشت کوچک پای چپ وکناری اش یک برامدگی گوشتی در امده درحدود یک نخود ‌کوچک درحالت عادی درد واذیت ندارد ولی درحین کار بهدلیل سایش به شدت می سوزد . ضمن اینکه تاول نیست وپینه هم نیست چون اگر پینه بود سفت می شد به رنگ پوست می باشد ایا می توند از فشار کفش باشد. وضمن اینکه انحراف انگشت هم ندارم .بنده یک کارگر ساختمانی هستم فشار کاری روپاها زیاد دارم ممنون می شوم راهنمایی کنید چون سرکار خیلی اذیت می شوم .راستی ۴۶ساله هستم
    تشکر اقای دکتر
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری سه شنبه ۲۸ اسفند ۹۷( 5 سال پیش)

      درود

      پينه هاى بين انگشت معمولا از نوع نرم هستند

      علت فشار ناشى از كفش و گاه ناشى از برجستگى غير طبيعى در استخوان انگشت هست

      در هر حال توصيه اوليه استفاده از كفش پنجه پهن و آيتين هاى سيليكونى انگشت silicone toe sleeve هست

      با احترام

  • تصویر کاربر علی سه شنبه ۲۸ اسفند ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 250 مشاهده پرسش
    سلام دکتر عزیز.من در تاریخ 21 همین ماه عمل شدم شصت پای راست باتوجه به عکس های قبل و بعد عمل نظرتون درباره ی نوع عمل و شیوه ی اجرای تکنیک چیه ایا خوب عمل شدم؟برای پای چپ ایا دولتی عمل میکنید یا فقط خصوصی؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری سه شنبه ۲۸ اسفند ۹۷( 5 سال پیش)

      درود

      اگر بخوام صادق باشم بايد بگم كه به نظر من فيكس كردن اون استيوتومى با يك پين ناكافى هست و خطر بد جوش خوردن و جوش نخوردن داره و در عكس گرفته شده مفصل به طور متقارن جا اندازى نشده

      من معمولا اون استيوتومى رو با پيچ و پلاك فيكس مى كنم

      خطر عود در اين تكنيك شما زياده

      با احترام

  • تصویر کاربر Bahar یکشنبه ۵ اسفند ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 235 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من ۲۷سالم هست و قوز شصت پا و انحراف زیادی دارم که به سابقه خانوادگیم مربوط میشه به شدت از این عمل میترسم هم به خاطر درد زیادی که شنیدم هم میترسم بدتر شه دکتر خیلی خجالت میکشم از فرم بد انگشتای پام میشه تا این حد که حتی مانع ازدواج کردنم شده بگید چی کار کنم بیشتر روی روانم تاثیر گذاشته
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری یکشنبه ۵ اسفند ۹۷( 5 سال پیش)

      درود

      با اين وضع بهتره عمل كنيد

      اگه درد غير قابل تحمل بود اين هم آدم عمل نمى كردن

      با احترام

  • تصویر کاربر رضا یکشنبه ۵ اسفند ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 225 مشاهده پرسش
    سلام ،
    مشکل من برآمدگی "روی " انگشت کوچک پا است نه محل اتصال آن به کف پا. به نظر علت این است که وقتی می ایستم انگشت کوچک به سمت بیرون می چرخد و انحراف دارد.
    آیا می شود پینه این برآمدگی را برداشت و هزینه آن چقدر است؟
    روش لیزر یا اولترا سوند یا ... چیست؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری یکشنبه ۵ اسفند ۹۷( 5 سال پیش)

      درود

      اگر به درمان هاى پوستى جواب نده عمل لازمه و حتما راديوگرافى لازمه چون ممكنه بر آمدگى استخوانى زيرش هم برداشته بشه

      روش هايى كه فرموديد به نظرم بى اثره

      با احترام

  • تصویر کاربر الهام دوشنبه ۲۲ بهمن ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 233 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر در حال سرچ مشکلم بودم که به این صفحه برخورد کردم و از همه مهمتر اینکه با صبر پاسخگوی سوالات هستید. انگشت کنار انگشت کوچک پام در واقع انگشت دوم پام, دوسالی میشه که یه بیرون زدگی یکهویی وبی دلیل دراومده اذیتم نمیکرد وبهش توجهی نمیکردم اما یک هفته ای میشه که باعث فشار به انگشت کوچک پام شده و مقداری درد داره خواستم بدونم مشکل من بونیونت میتونه باشه؟ و به چه دکتری با چه تخصصی میتونم مراجعه کنم؟ممنون از وقتی که میگذارید روزگار بر شما خوش.
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری دوشنبه ۲۲ بهمن ۹۷( 5 سال پیش)

      درود

      شما ميخچه بين انگشتى داريد و در وهله اول به دكتر پوست مراجعه كنيد و كفش تنگ نپوشيد

      با احترام

  • تصویر کاربر Shirin دوشنبه ۸ بهمن ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 231 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر..چند وقته که شست پام خیلی درد داره..دکنر رفتم گفتن ارتروز خیلی خفیفه..دارو ندادن ..میخواستم سوال کنم حرکت اصلاحی واسه بهبود هست،یا دارو که پیشرفت نکنه
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری دوشنبه ۸ بهمن ۹۷( 5 سال پیش)

      درود

      دارو مؤثر نيست و من تا عكستون رو نيستم نمى تونم قضاوت كنم

      حركت اصلاحى لازم نيست 

      بهترين روش اصلاح كفش هست يعنى شما بايد كفش هاى بدون پاشنه و جلو پهن با كف سفت استفاده كنيد

      تمرين و حركاتى كه مستلزم ايستادن روى پنجه پا هستند براى شما خوب نيستن

      با احترام

درحال دریافت اطلاعات
تماس با ما

با ما در تماس باشید

آدرس مطب

شریعتی پایین تر از مترو قلهک ساختمان خانه درسا طبقه ۵ واحد ۱۷

ساعات کار مطب

شنبه و چهارشنبه از ساعت ۱۶ الی ۱۹

دکتر نادری
پرسش از دکتر