منو

آرتروز مچ پا + علائم و درمان های مختلف

آرتروز عبارت است از یک فرایند فرسایشی که می تواند در هر مفصلی از بدن ایجاد شود ( و با التهاب در استخوان زیر غضروف بر اثر فرسایش و از بین رفتن غضروف، مشخص می شود. در ادامه مقاله بصورت اختصای میخواهیم در رابطه با آرتروز مچ پا، راهکارهای درمانی را ارائه دهیم…


با اینکه هیچ درمانی برای آرتروز وجود ندارد، راه های درمانی ساده و عمومی برای کاهش سرعت پیشرفت این بیماری و کم کردن علائم آن پیشنهاد می شوند. به کمک طی کردن مراحل درمانی مناسب، اکثر افراد می توانند درد آرتروز خود را مدیریت کرده، فعال باقی بمانند و زندگی پر بار و نرمالی داشته باشند. در صورتیکه هیچ کدام از درمان های غیر جراحی پاسخگو نباشد، جراحی مچ پا (آرتروسکوپی مچ پا) می تواند درمانی موثر در نظر گرفته شود.

علائم آرتروز مچ پا

علائم بیماری آرتروز و انواع مختلف آن به مفاصلی بستگی دارد که در اثر آن با مشکل مواجه می شوند. در اکثر موارد، آرتروز مفاصل دردناک و ملتهب است. عموما این درد در گذر زمان بیشتر می شود، اما شروع ناگهانی درد نیز یک احتمال در این شرایط است. ممکن است علائم دیگری نیز وجود داشته باشد که از جمله آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  •  درد مچ پا در حین حرکت
  •  دردی که با انجام فعالیت های نسبتا شدید، پدیدار می شود.
  •  حساسیت در زمانی که فشاری به مفصل وارد می شود.
  •  ورم مفصل، گرما و قرمزی
  •  درد افزایش یافته و ورم در هنگام صبح یا پس از نشستن و استراحت
  •  سختی در راه رفتن به دلیل هر یک از علائمی که بالا ذکر کردیم.
ورزش های هوازی کم تماس همچون پیاده روی، دوچرخه سواری و شنا به عنوان مواردی مفید برای زانو در نظر گرفته می شوند.

درمان آرتروز مچ پا 

همانطوری که در ابتدای مقاله نیز به آن اشاره کردیم، درمان خاصی برای آرتروز وجود ندارد، اما راهکارهای درمانی ساده ای جهت کم کردن درد و مشکلات فعالیتی افراد مبتلا به این بیماری وجود دارد که، از کار افتادگی فرد را به تعویق انداخته و آن را رفع می کنند.

 مصرف دارو

۱_ درمان آرتروز مچ پا و پا بدون نیاز به جراحی

درمان اولیه آرتروز مچ پا و پا در افراد معمولا بدون نیاز به عمل جراحی انجام می شود. پزشک شما ممکن است انتخاب های مختلف درمانی را در این مرحله با توجه به شدت آرتروز شما پیشنهاد کند.

۲_ کنترل آرتروز مچ پا با تغییرات در سبک زندگی

ایجاد برخی تغییرات در عادات روزانه زندگی، می تواند به کم کردن درد آرتروز مچ پا و پا کمک کرده و سرعت پیشرفت این بیماری را نیز کاهش دهد. از جمله این تغییرات سبک زندگی می توان به موارد زیر اشاره داشت:

  • کم کردن فعالیت هایی که شرایط شما را وخیم و دردناک می کنند.
  • تغییر رویه از فعالیت های سنگین ورزشی و کاری (نظیر دویدن و تنیس) به فعالیت های معمولی تر (نظیر شنا یا دوچرخه سواری) به کم کردن فشار روی پا و مچ پا کمک می کند.
  • کم کردن وزن جهت کاهش فشار بر روی مفاصل که در نتیجه آن درد کمتر شده و آسیب کمتری به بافت های پا و مچ پا وارد می گردد.

۳- استفاده از وسایل کمکی

استفاده از عصا یا واکر می تواند به جابجایی شما کمک کند. علاوه بر این استفاده از کفی های طبی در کفش یا کفش های طبی خاص نیز در کاهش فشار بر روی پا و درد تاثیر به سزایی دارد. علاوه بر این اگر با تغییر فرم پا یا مچ پا مواجه شده باشید، استفاده از کفش های طبی خاص می تواند حالت مناسب را به پا داده و درد ناشی از این اتفاق را نیز به حداقل برساند.

۴_ دارو درمانی آرتروز مچ پا 

داروهای ضد التهاب NSAID نظیر ایبوپروفن و ناپروکسن می توانند به کاهش ورم و درد پا و مچ پا کمک شایانی کنند و معمولا گزینه اول بیماران در کاهش درد هستند.

علاوه بر این کورتیزون نیز یک گزینه خوب و موثر برای کاهش التهاب است که به مفصل های آرتروزی تزریق می شود (در شرایط خاص و در صورت درد و تورم و التهاب حاد). با این که تزریق کورتیزون به بدن می تواند درد و مشکلات را کاهش دهد، فراموش نکنید که تاثیر این دارو موقت است و تزریق مکرر آن می تواند باعث صدمه بیشتر شود.

⚠ توجه: داروهایی که به عنوان غضروف ساز تبلیغ می شوند، اثر درمانی ثابت شده ای ندارند و اصلا توصیه نمی شوند.

درمان دارویی آرتروز مچ پا

۵_ فیزیوتراپی برای آرتروز مچ پا

تمرین های فیزیکی خاص می توانند به بهبود انعطاف پذیری و جابجایی مفاصل و غضروف درون آن ها کمک کنند و در برخی شرایط نیز منجر به بدتر شدن درد مفصل می شوند.

این اتفاق زمانی می افتد که حرکات بدن فرد منجر به فشردگی بیشتر سطوح مفاصل آرتروزی به هم می شود. اگر درد شما به وسیله فیزیوتراپی بیشتر شود، پزشک معالج به احتمال زیاد این روش درمانی را متوقف خواهد کرد.

درمان  آرتروز مچ پا و پا با جراحی

اگر درد شما منجر به از کار افتادگی شود پزشک معالج احتمالا جراحی را پیشنهاد خواهد کرد. همچنین در صورتی که داروها و روش های بدون جراحی در فرد اثر نکنند، چاره ای جز جراحی باقی نخواهد ماند. نوع جراحی، به وضعیت و نوع آرتروزی که بیمار به آن گرفتار شده است بستگی دارد و محل وقوع آرتروز نیز در این شرایط از اهمیت بالایی برخوردار است. در برخی شرایط پزشک معالج شاید بیش از یک عمل جراحی را جهت کاهش مشکل بیمار پیشنهاد کند.

۱_ دبریدمان آرتروسکوپی

این نوع از عمل جراحی می تواند در مراحل اولیه از آرتروز کارساز باشد. دبریدمان یک راهکار جهت خارج کردن غضروف های شل شده، ورم کرده و بافت های ساییده شده یا استخوان های آسیب دیده در مفاصل است.

در حین آرتروسکوپی پزشک جراح شما یک دوربین کوچک با نام آرتروسکوپ را وارد مچ پا خواهد کرد. دوربین مربوطه تصاویری را از طریق مانیتور در اختیار پزشک جراح قرار می دهد و پزشک جراح از این تصاویر جهت استفاده از ابزار ظریف جراحی استفاده خواهد کرد.

از آنجایی که آرتروسکوپ و تجهیزات جراحی بسیار باریک هستند، پزشک شما می تواند از برش های بسیار ریز بر روی پوست به جای برش های بزرگتر نظیر عمل های جراحی معمول (باز) استفاده کند.

جراحی آرتروسکوپیک زمانی بیشترین تاثیر را دارد که درد به خاطر تماس بین استخوان ها در اثر ساییدگی غضروف باشد و یا زمانی که آرتروز هنوز منجر به باریک شدن بیش از حد فضاهای مفصلی بین استخوان ها نشده باشد. آتروسکوپی می تواند سرعت تخریب یک مفصل متبلا به آرتروز را به شدت بیشتری برساند. حذف کردن خارهای استخوانی می تواند منجر به افزایش حرکت در مفاصل شده و سرعت ساییدگی غضروف ها را از قبل نیز بیشتر کند.

۲_ آرترودز (Arthrodesis) یا فیوژن

در آرترودز، استخوان های مربوط به هر مفصل به صورت کامل به هم متصل شده و از یک یا چند استخوان جدا یک استخوان واحد تشکیل می شود. هدف از این نوع عمل جراdحی کاهش درد بیمار به کمک از بین بردن حرکت در مفصل مبتلا به آرتروز است.

در حین آرترودز یا Fusion پزشک جراح غضروف آسیب دیده را حذف کرده و سپس به کمک پیچ و پلاک مفصل را در یک موقعیت فیکس و همیشگی قرار خواهد داد. در گذر زمان استخوان ها در اثر این عمل به هم جوش می خورند درست همچون زمانی که استخوانی پس از شکستگی دوباره جوش می خورد. با حذف کردن مفصل، درد بیمار از بین خواهد رفت.

عمل جراحی آرترودز یا فیوژن معمولا بسیار موفقیت آمیز است اما ممکن است مشکلاتی را نیز به همراه داشته باشد. در برخی موارد، مفاصل به هم متصل نمی شوند و ممکن است پیچ و پلاک به کار گرفته شده در عمل، بشکنند. این اتفاق زمانی رخ می دهد که قبل از تکمیل فرایند جوش خوردن، بر روی آن ها وزن یا فشاری وارد کنید.

با اینکه وسایل جراحی شکسته شده منجر به ایجاد دردی نمی شوند اما عدم جوش خوردن استخوان ها به هم می تواند منجر به ورم یا درد شود. اگر این اتفاق رخ دهد نیاز به یک عمل جراحی ثانوی جهت قرار دادن مفاصل و استخوان ها در جای اولیه و شاید استفاده از وسیله جدید خواهد بود.

با این حال عمل های فیوژن پشت سر هم ممکن است موفقیت همیشگی و مورد انتظار را نداشته باشند پس بهتر است از همان ابتدا دستورالعمل های پزشک خود را مرتب دنبال کنید تا دوران نقاهت و بهبود هرچه زودتر سپری شود.

بخش کوچکی از بیماران با بهبود زخم پس از عمل مشکل دارند، اما این دست از مشکلات معمولا با جراحی های بیشتر و مخصوص، قابل حل شدن هستند و جای نگرانی وجود ندارد. در برخی کیس ها، از بین رفتن حرکت در قوزک پا پس از عمل فیوژن منجر به این می شود که مفصل های مجاور فشار بیشتری متحمل شوند. این اتفاق منجر به بروز آرتروز در چنین مفصل هایی، آن هم چندین سال پس از عمل می شود.

آرتروسکوپی

۳_ درمان آرتروز مچ پا با تعویض مفصل مچ پا

یکی از روش های درمان آرتروز مچ پا ، آرتروپلاستی است. در روش تعویض مفصل مچ پا، پزشک معالج شما غضروف و استخوان های آسیب دیده را از پا خارج کرده و پروتز جدیدی را به جای آن قرار می دهد که نقش و کارکرد یک مفصل را ایفا می کند.

با این که عمل جراحی تعویض مچ پا همچون تعویض زانو یا ران (هیپ) آنچنان متداول و فراگیر نیست، پیشرفت های حوزه ایمپلنت باعث شده است که به یکی از روش های درمانی پیشنهادی برای آرتروز تبدیل شود. عمل جراحی تعویض مفصل مچ پا معمولا به بیمارانی پیشنهاد می شود که:

✔ افرادی که آرتروز مچ پا پیشترفته دارند.

✔ آرتریتی که سطح مفصل مچ پا را نابود کرده باشد (مثلا در آرتریت روماتویید یا آرتریت هموفیلیک)

✔ درد مچ پا که با فعالیت های روزانه تداخل دارد.

تعویض مفصل مچ پا، درد آرتروز مچ پا را تسکین می دهد و به بیماران امکان تحرک و انعطاف بیشتری را خواهد داد. علاوه بر این تکان دادن مفصلی که در گذشته امکان جابجایی آن نبود یا با درد همراه بود بدان معناست که دیگر فشاری بر روی مفاصل کناری آن وارد نمی شود و امکان بروز آرتروز در دیگر مفاصل کاهش خواهد یافت.

همچون هر عمل تعویض مفصل دیگری، پروتز مچ پا نیز می تواند پس از گذشت چند سال شل شده و یا با مشکل مواجه شود. اگر این مشکل جدی باشد، می توان از یک پروتز جدید به جای قدیمی استفاده کرد.

یک گزینه دیگر در این شرایط، خارج کردن پروتز قبلی و آرترودز (فیوژن) است. این نوع از فیوژن مفاصل کمی سخت تر از موارد قبلی است که به آن ها اشاره کرده بودیم. وقتی که پروتز اولیه از بدن خارج می شود، یک فضای خالی در استخوان است که باید پر شود تا اندازه پا را در حالت اولیه و عادی حفظ کند. چرا که استخوان جدید ممکن است به همان اندازه قدرتمند نباشد و ریسک شکست بالاتر می رود.

انواع آرتروز مچ پا و پا

سه نوع اصلی التهاب مفصلی که بر پا و مچ پای افراد تاثیر می گذارند و دردناک هستند، عبارتند از:

  1. آرتریت روماتوئید
  2. استئوآرتریت (آرتروز) 
  3. آرتریت تروماتیک (ناشی از صدمه)

در ادامه به شرح هر کدام از آنها میپردازیم:

۱_ آرتریت روماتوئید (روماتیسم)

آرتریت روماتوئید یک نوع شدید از التهاب مفصل است که می تواند چندین مفصل را در بدن انسان تحت تاثیر قرار دهد  و معمولا از دست ها آغاز می شود. این بیماری به صورت قرینه رخ می دهد، بدین معنا که همزمان یک مکان خاص را در هر دو پا یا هر دو دست فرد مبتلا می کند.

آرتریت روماتوئید یک بیماری مفصلی از نوع خود ایمن است. بدین معنا که در این شرایط سیستم ایمنی بدن به بافت های خودش حمله می کند. در آرتریت روماتوئید سلول های سیستم ایمنی بدن به پوشش درونی مفاصل (سینوویوم) حمله می کنند که در نتیجه آن شاهد ورم این بافت ها می شویم.

با گذر زمان غضروف و استخوان زیرین آن در اثر تهاجم بافت التهابی تخریب می شوند. شدت تخریب در این بیماری معمولا از آرتروز (استئوآرتریت) بیشتر است. لیگامنت ها و تاندون ها نیز در این پروسه با آسیب مواجه می شوند و در نهایت ممکن است مشکلاتی نظیر تغییر فرم مفصل یا از کار افتادگی به سراغ فرد آید.

دلیل اصلی بروز آرتریت روماتوئید مشخص نیست. با این که این بیماری وراثتی نیست، پژوهشگران معتقدند برخی افراد ژن هایی در بدن دارند که در نتیجه بیشتر احتمال دارد که این بیماری به سراغشان آید. معمولا یک تحریک کننده اولیه نظیر عفونت یا فاکتورهای محیطی، ژن مربوطه در فرد را فعال می کنند. وقتی که بدن فرد در معرض این محرک اولیه قرار می گیرد، سیستم ایمنی بدن شروع به تولید آنتی بادی (پادتن ) هایی می کند که به مفاصل آسیب می رساند.

استئوآرتریت

۲_ استئوآرتریت یا آرتروز مچ پا 

استئوآرتریت که آن را با نام آرتروز نوع پارگی و ساییدگی (Wear and tear) نیز می شناسند یک مشکل متداول در بین اکثر افرادی است که به سن های بالا می رسند اما امکان بروز آن در بین افراد جوان تر نیز وجود دارد.

در استئوآرتریت غضروف درون مفصل کم کم ساییده می شود. با ساییدگی و از بین رفتن غضروف درون مفاصل، این بافت از بدن کم کم سفت و فرسوده می شود و فاصله محافظ بین استخوان ها کاهش می یابد. همین موضوع منجر به برخورد استخوان ها به هم شده و درد بسیار زیادی را در بدن فرد ایجاد می کند.

علاوه بر فاکتور بالا رفتن سن، از جمله فاکتورهایی که منجر به بروز استئوآرتریت می شوند می توان به چاقی زیاد و سابقه خانوادگی در این بیماری اشاره کرد. بیماری استئوآرتریت کم کم در بدن شکل گرفته و پیشرفت می کند و سفتی مفاصل در این شرایط با گذشت زمان بیشتر و بیشتر می شود.

مطلب مرتبط: درمان آرتروز پا از چه راه هایی امکان پذیر است؟

۳_ آرتریت تروماتیک (ناشی از مصدومیت)

این نوع از بیماری آرتروز مچ پا و پا می تواند پس از بروز یک مصدومیت شروع شود و پیشرفت کند. در رفتگی مفاصل و آسیب دیدگی و شکستگی آن ها از جمله متداول ترین مصدومیت هایی هستند که منجر به آرتریت تروماتیک می شوند. همچون انواع قبلی التهاب مفصلی که در مورد آن ها صحبت کردیم، آرتریت تروماتیک منجر به ساییدگی و از بین رفتن غضروف مفاصل می شود. این بیماری ممکن است چندین سال پس از آسیب دیدگی اولیه به سراغ افراد بیاید.

درد در مچ پا

راه های تشخیص آرتروز مچ پا 

پزشک شما در مورد وضعیت سلامت کلی بدن و تاریخچه پزشکی شما صحبت کرده و از شما در مورد هرگونه مواد دارویی تجویزی و غیر تجویزی که مصرف می کنید، سوال خواهد پرسید. پزشک معالج ممکن است پا یا مچ پای شما را جهت مشاهده حساسیت در لمس و ورم مورد معاینه قرار دهد و جهت آشنایی با علائم از شما سوالاتی بپرسد. از جمله این سوالات می توان به موارد زیر اشاره داشت:

  1.  چه زمانی درد شما آغاز شد؟
  2.  درد دقیقا در چه ناحیه ای رخ می دهد؟ آیا درد در یک پا و یا هر دو پا رخ می دهد؟
  3.  چه زمانی درد آغاز می شود؟ آیا ادامه دار است یا به صورت موقت ظاهر شده و از بین می رود؟
  4.  آیا درد پا در شب یا اول صبح شدیدتر است؟ آیا در حین راه رفتن یا دویدن شدید می شود؟

پزشک معالج علاوه بر موارد بالا از شما خواهد پرسید که آیا در گذشته مصدومیت خاصی در پا یا مچ پای خود داشته اید یا خیر. اگر پاسخ مثبت باشد، او در مورد مصدومیت شما صحبت خواهد کرد که از جمله آن به نحوه وقوع آن و نحوه درمان می توان اشاره داشت.

پزشک شما قطعا کفش هایتان را مورد بررسی قرار می دهد تا در صورت وجود مشکل خاصی در ساختار آن و یا ساییدگی از آن مطلع شود و اینکه آیا کفش شما فضای کافی برای پا و مچ پا فراهم می کند یا خیر.

در حین معاینه فیزیکی، پزشک معالج نحوه راه رفتن شما را با دقت بررسی خواهد کرد. درد و مشکلات مفصلی نحوه راه رفتن شما را با تغییراتی مواجه می کند. به عنوان مثال در صورت لنگ زدن حین راه رفتن پزشک می تواند از آن شدت و محل آرتروز پا را مشخص کند.

در حین بررسی نحوه راه رفتن افراد، پزشک شما راستای استخوان ها در حین راه رفتن را بررسی می کند و قدرت عضلات اطراف مچ و پای شما را نیز ارزیابی خواهد کرد.

 

تشخیص آرتروز مچ پا

 ۱_ رادیوگرافی ساده

این روش تصویربرداری، تصاویر جزئی و مناسبی را از تراکم و راستای ساختار استخوان های بدن شما به پزشک نشان می دهد. تصویر رادیوگرافی ساده از پای افرادی که به آرتروز مبتلا هستند، می تواند کم شدن فاصله بین استخوان ها و ساییدگی غضروف ها را نشان دهد. تغییرات به وجود آمده در استخوان ها (نظیر شکستگی) یا تغییر شکل در استخوان و مفاصل نیز در این تصاویر مشخص می شوند.

رادیوگرافی ساده باید در حالت ایستاده از بیماران گرفته شود. این روش نیز یکی از بهترین تست های تشخیص شدت آرتروز در بیماران است که در آن تغییر فرم مفاصل مرتبط با بیماری آرتروز نیز مشخص می شود.

اگر عکس های رادیوگرافی مبتلا به آرتروز در حالت ایستاده گرفته نشود، ارزیابی شدت آرتروز موجود کار ساده ای نیست. بنابراین مهم است این تصاویر رادیوگرافی حتما در شرایط ایستاده از بیماران گرفته شوند.

۲_ دیگر روش های تصویربرداری

در برخی شرایط خاص، سی تی اسکن یا ام آر آی می تواند به پزشک معالج در تشخیص وضعیت استخوان و وجود آرتروز در آن ها کمک کند.

۳_ تست های آزمایشگاهی

پزشک معالج شما ممکن است تست های خون را جهت تشخیص نوع التهاب مفصلی که به آن مبتلا هستید، تجویز کند. در برخی از انواع بیماری التهابی مفصل نظیر آرتریت روماتویید، تغییرات به وجود آمده در خون برای تشخیص پزشک ضروری هستند.

پزشک معالج ممکن است شما را به یک روماتولوژیست معرفی کند، به خصوص اگر امکان وجود آرتروز روماتیسمی در بیمار وجود داشته باشد. با اینکه علائم شما و نتایج تست فیزیکی و آزمایشات مذکور می توانند در تشخیص بیماری آرتروز و محل وقوع آن کارساز باشند، آزمایشات روماتولوژیک در تعیین روش درمانی و حل مشکلات و علائم می تواند کمک شایانی به پزشکان کند.

دکتر غلامرضا نادری متخصص ارتوپدی، آرتروسکوپی، آرتروپلاستی و متخصص جراحی مچ پا در تهران

فهرست مطالب
  • تصویر کاربر فرزاد چهارشنبه ۱۵ آذر ۲( 4 ماه پیش) تعداد بازدید: 102 مشاهده پرسش
    باسلام خدمت دکترنادری.دچار پارگی از ناحیه ساق پا شدم و عضله دچار شکاف و فرورفتگی در این ناحیه شده. بعد گذشت ۳ سال هنوز هنگام دویدن احساس درد دارم ایا امکان داره عضله کامل پاره شود؟؟قابل درمان هست؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۱۵ آذر ۲( 4 ماه پیش)

      بله ممکنه کامل پاره بشه 

      فیزیوتراپی . تمرین درمانی برای شما مفیده

  • تصویر کاربر بهروز چهارشنبه ۱۵ آذر ۲( 4 ماه پیش) تعداد بازدید: 53 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خسته نیاشید من دو سال پیش مچ پام درد میکرد رفتم دکتر عکس انداختم گفتن کف پات کیست داره تا الان عمل نکردم ولی دردش خیلی زیاد شده شبها خیلی اذیت میشم وصدا تق تق هم میده
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۱۵ آذر ۲( 4 ماه پیش)

      معاینه و بررسی کامل لازمه

  • تصویر کاربر میترا چهارشنبه ۱۵ آذر ۲( 4 ماه پیش) تعداد بازدید: 98 مشاهده پرسش
    باسلام وتشکر مدتهاست که در کف پا بامشکل سوزش وگز گز مخصوصا شبها درگی هستم فعلا پای راست وبدتر ازاین وقتی راه میروم احساس میکنم تودههایهوا زی پوست کف پا وجود دارد که از بیرون دیده نمیشود ،وجود توده ها بعضی اوقات مرتب وزیاد وبعضی اوقات کمتر میشود وبشدت ازار دهنده هستند ممنون میشوم علت را برایم راهنمایی بفرمایید
    خانم ۶۴ساله باوزن ۷۶وقد ۱۵۵ هستم قند خونم متعادل وچربی خون لب مرز حدود ۲۲۰ دارم یکدنیا تشکر اگر زودتر به جواب برسم
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۱۵ آذر ۲( 4 ماه پیش)

      نوار عصب هر دو پا انجام بدین

  • تصویر کاربر محمد چهارشنبه ۱۵ آذر ۲( 4 ماه پیش) تعداد بازدید: 68 مشاهده پرسش
    سلام دکتر وقت بخیر خسته نباشید خوبید من ۲۹ سال سن دارم ودر MDFکاری مشغول هستم کف پاهای من صاف هستند ودر نشستن و بلند شدن و...تعادل لازم رو ندارم میخاستم بدونم که با عمل جراحی یا چه چیزی من میتونم کمی تعادل خودم رو حفظ کنم
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۱۵ آذر ۲( 4 ماه پیش)

      اول باید با معاینه علت این مساله معلوم بشه و بعد بتونیم در مورد درمان بحث کنیم

  • تصویر کاربر حسینی چهارشنبه ۱۵ آذر ۲( 4 ماه پیش) تعداد بازدید: 68 مشاهده پرسش
    دکتر ارتوپدی گفتن باید تزریق انجام بدم ولی من ترسیدم و انجام ندادم
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۱۵ آذر ۲( 4 ماه پیش)

      تزریق می تونه موثر باشه (کورتون)

      کفی طیی و استفاده از کفش پهن هم مناسبه

  • تصویر کاربر زهرا چهارشنبه ۱۵ آذر ۲( 4 ماه پیش) تعداد بازدید: 59 مشاهده پرسش
    سلام
    قوزک داخلی پای من ۲۷ مرداد شکست و همانطور جراحی شد و ‌پلاتین گذاشتند
    دو هفته اتل
    یک ماه گچ
    یک ماه بریس رزینی
    و از همان موقع هم مچ بند پارچه ای تا کنون
    حدود ۲۵ جلسه فیزیوتراپی
    لنگیدن خوب نشده
    فیزیوتراپی جدید تا الان دو جلسه با طب سوزنی و ماساژ
    آیا طب سوزنی و ماساژ مناسب است ؟ عوارض ندارد؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۱۵ آذر ۲( 4 ماه پیش)

      سی تی اسکن اسپیرال از مچ پا انجام بدین

    2. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۱۵ آذر ۲( 4 ماه پیش)

      سی تی اسکن اسپیرال از مچ پا انجام بدین

    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر عطایی جمعه ۱۰ آذر ۲( 5 ماه پیش) تعداد بازدید: 98 مشاهده پرسش
    سلام درد پا امونم بریده هر دقیقه دوستدارم فقط یکی پاهامو ماساژ بده تا چنددقیقه ای دردش بیفته هرچی مسکن مصرف میکنم دردم را آرام نمی‌کند درد کف پاهام بیشتر میشه آیا این درد پارکینسون هست
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری جمعه ۱۰ آذر ۲( 5 ماه پیش)

      خيرپاركينسون نيست 

      احتمالا سندرم  پاى بى قرار هست

  • تصویر کاربر R جمعه ۱۰ آذر ۲( 5 ماه پیش) تعداد بازدید: 108 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام
    حدود یکسال پیش جراحی هالوکس والگوس و بونیونیت هر دو پا داشتم به روش پین گذاری. قبل از عمل فقط زمان پوشیدن کفش انگشتان شست درد و اذیت داشتند.
    همچنین درد صبحگاهی در کف هر دو پا ناحیه پنجه داشتم که همچنان وجود دارد. مشکل اصلی بنده درد ازار دهنده حین فعالیت در منزل یا پیاده روی در قسمت زیر پنجه هر دو پا میباشد که بعد از عمل دارم و جدیدا گاهی این درد در کل کف پا وجود دارد . خشکی انگشتان شست هنوز به طور کامل رفع نشده و مثل سابق خم نمیشوند. فیزیوتراپی جهت درد و خشکی انگشتان رفتم که تاثیر چندانی نداشت. همچنین مجبور به استفاده از کفش پنجه پهن و شماره بزرگتر هستم.
    تمایل دارم در رابطه با مشکلم نظرتان را بفرمایید، البته که بدون معاینه امکان تشخیص قطعی نیست .
    1. تصویر کاربر R شنبه ۴ آذر ۲( 5 ماه پیش)
      سن ۳۸ ، قد ۱۶۴ ، وزن ۵۶
    2. تصویر کاربر دکتر رضا نادری جمعه ۱۰ آذر ۲( 5 ماه پیش)

      به نظر مى رسه راستاى استخوان ها و اصلاح خوبى به دست اومده

      شايد موب باشه كه يك ام آر آى از كف پا ها از نظر احتمال وجود مورتون نوروما انجام بشه و حتما ام آو آى در يك نركز خوب انجام بشه

      پيشنهاد من بيمارستان آتيه أست 

       

    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر سعید جمعه ۱۰ آذر ۲( 5 ماه پیش) تعداد بازدید: 106 مشاهده پرسش
    سلام من حدود 2ماه پیش تاندون آشیل پام رو جراحی کردم والان 10 جلسه رفتم فیزیو تراپی خداروشکر راه میرم و مشکلی ندارم پیشرفتم خوب بوده فقط 2روزه یه مشکلی پیداکردم پام از ران به پایین حالت گز گز داره و تو بعضی لحظه ها حالت خوابرفتگی میشه البته خیلی خفیف. خواستم بپرسم آیا طبیعیه این موضوع؟ 38 سالمه قد 185 وزن 93
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری جمعه ۱۰ آذر ۲( 5 ماه پیش)

      ربطى به عمل آشيل نداره و احتمال داره مربوط به كمر شما باشه

  • تصویر کاربر شکری جمعه ۱۰ آذر ۲( 5 ماه پیش) تعداد بازدید: 59 مشاهده پرسش
    سلام دکتر جان بنده دچار فتخ دیسک کمر هستم و وقتی دردم شروع میشه کاملا به سمت چپ کج میشم و درد از داخل باسنم میزنه تا پایین پام حالا خواستم در مورد تشک مناسب راهنماییم کنید که تشک فنردار سفت بخرم یاتشک با فوم سفت
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری جمعه ۱۰ آذر ۲( 5 ماه پیش)

      تشك فنر دار سفت نوصيه مى شه

درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر احسان پنجشنبه ۱۷ مرداد ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 235 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر، دو روز پیش از بالای درخت به پایین افتادم، مچ دوتا پام بدجور پیچ خورد و ورم کرد،مچ پای راستم الان ورم و دردش کم شده ولی مچ پای چپم هنوز ورم و درد داره، عکس دو تا پاهامو پیش فوق تخصص ارتوپد بردم میگه چیزی نیست و ضرب دیدگیه،سوالم اینه امکان داره غضروف مچ پام در اثر ضربه شدید از بین رفته باشه؟ چون وقتی یه خورده راه میرم مچ پای چپم درد داره ولی راستیه درد نمیگیره،ممنون میشم پاسخ بدید
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری پنجشنبه ۱۷ مرداد ۹۸( 4 سال پیش)

      درود

      احتماللش مطرح هست

      به نظر من حداقل اينه كه رباط هاى مچ پاره هستند

      با توجه به شدت صدمه توصيه من اينه كه حتما هم سى تى اسكن اسپيرال و هم ام آر آى انجام بدين

      با احترام

  • تصویر کاربر امیر چهارشنبه ۱۶ مرداد ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 235 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر مادر من بیش از ده سال است که آرتروز مچ پا دارد به طوری که غضروف از بین رفته و درد شدیدی را تحمل می کند و دکتر های زیادی رفته ایم به دلیل سن بالای 80 سال کمتر دکتری حاضر به عمل می شود جناب دکتر اگر عصب مچ پا را از کار بیندازند آیا دردش قطع می شود.با توجه به اینکه خانه نشین بوده و با واکر فعالیت های روزانه را انجام می دهد.فقط می خواهیم دیگر درد نکشد. با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۱۶ مرداد ۹۸( 4 سال پیش)

      درود

      درمانش فيوژن يا تعويض مفصل خواهد بود

      با احترام

  • تصویر کاربر محمد دوشنبه ۳۱ تیر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 305 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر .خسته نباشین ممنون میشم سوالمو جواب بدین .پنج ماهه پیش عمل زانوی پرانتزی به روش اپن وج انجام دادم همه چیز عمل خوب بود ولی زانوم موقع خم و راست کردن خیلی صدا میده و گاهی اوقات با درد و سوزش همراهه وقبل عمل خیلی صدا کمتر بود لطفا راهنماییم کنید مشکلی داره زانوم ؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری دوشنبه ۳۱ تیر ۹۸( 4 سال پیش)

      درود

      جراحتون بهترين جواب رو مى تونن بدن

      شايع ترين علت اين مساله ، ضعف عضله چهار سر هست كه نياز به تقويت مداوم داره و البته صدا دادن بدون درد مى تونه كاملا عادى و بى ضرر باشه

      با احترام

  • تصویر کاربر قوی سه شنبه ۲۵ تیر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 276 مشاهده پرسش
    باسلام و سپاس بابت پاسخ قبلی شما که بابت آرتروز مچ پای من فرمودید احتمال عمل دارم و نیاز به سی تی اسکن است.
    چون من در مرداد ماه وقت ویزیت شما را گرفته ام .آیا با ام آر آی دوسال قبل میتونم به شما مراجعه کنم ؟ و یا سی تی اسکن بگیرم و خدمت شما برسم؟ و آیا سی تی اسکن خاصی باید بگیرم؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری سه شنبه ۲۵ تیر ۹۸( 4 سال پیش)

      درود

      با واديوگرافى ساده و همون ام آر آى تشريف بيارين هر بررسى لازم باشه براتون انجام خواهم داد

      با احترام

    2. تصویر کاربر دکتر رضا نادری سه شنبه ۲۵ تیر ۹۸( 4 سال پیش)

      درود

      با واديوگرافى ساده و همون ام آر آى تشريف بيارين هر بررسى لازم باشه براتون انجام خواهم داد

      با احترام

    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر قوی پنجشنبه ۲۰ تیر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 245 مشاهده پرسش
    باسلام وخسته نباشید
    نزدیک به 15 سال است که آرتروز مچ پای راست دارم که در حال حاضر شدت یافته و نیمه خشک شده است. و حدود یک ماه است که حالت خواب رفتگی و گز گز پاشنه پا دارم.و یکسال است که همین مشکل برای پای چپم پیش آمده.. و قوزک هر دو پا در حال از بین رفتن است.
    خواهشمند است راهنمایی فرمایید چه اقدامی انجام دهم آیا عمل نیاز است.
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری پنجشنبه ۲۰ تیر ۹۸( 4 سال پیش)

      درود

      احتمال نياز به عمل زياده ولى تصميم گيرى منوط به معاينه است و ديدن راديوگرافى ها و شايد انجام سى تى و ساير بررسى ها

      با احترام

  • تصویر کاربر Taravat یکشنبه ۱۶ تیر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 243 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر، من tfcc مچ دستم پاره شده و mri گرفتم سطح high grade هست و خیلی درد میکنه، دکتر گفت باید جراحی کنی ولی این درد برات میمونه، دکتر گفت. خواستم ببینم اگه جراحی کنم باز هم دردش خواهد موند؟ و عمل آرتروسکوپی مدت زمانش چقدر طول میکشه؟ چون دکتر گفت با بیهوشی عمومی انجام میده برام.
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری یکشنبه ۱۶ تیر ۹۸( 4 سال پیش)

      درود

      در مورد دست معمولا بيهوشى عمومى مى دن

      مدت عمل حدود يك ساعت و نيم هست ولى خوب بسته به مخازن جراح متفاوته

      اگر تشخيص دادن عمل لازمه حتما انجام بدين

      با احترام

  • تصویر کاربر هیرو دوشنبه ۲۰ خرداد ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 229 مشاهده پرسش
    کنترل و پیشگیری از پیشرفت آرتروز پس از تروما مچ پا و چگونه درد را کاهش دهیم
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری دوشنبه ۲۰ خرداد ۹۸( 4 سال پیش)

      درود

      خيلى دقيق منظورتون رو متوجه نشدم

      اگه منظور كم كردن درد آرتروز مچ پاست توصيه به كاهش وزن ، تقويت عضلات و استفاده از كفش يا ارتروز مخصوص مى شه و گاه تزريق ژل اسيد هيالورونيك به داخل مفصل 

      اگه درد ناتوان كننده باشه نياز به جراحى هست

      با احترام 

       

  • تصویر کاربر بی چهارشنبه ۱۵ خرداد ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 238 مشاهده پرسش
    سلام دکتر بنده چند ماه قبل قوزک و ساق پام شکست و دوماه تو گچ بود الان درد اون قسمتها ازارم نمیده ولی مفصل اخر ران (زیرباسن)و تقریبا جایی امپول زده میشه و گاهی درد تو استخون ران هم کشیده میشه البیته من احساس میکنم چون با پای گچ گرفته و بدون عصا راه میرفتم تو مدتی که گچ داشتم در ضمن رماتیسمم داشتم بچگیم و الان ازمایش ندادم به نظر جنابعالی ممکنه چی باشه دلیل این درد طاقت فرسا به حدی که حالت تهوع بهم دست میده و نمیتونم راه برم مممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۱۵ خرداد ۹۸( 4 سال پیش)

      درود

      اون درد ممكنه به دليل ديسك كمر يا به دليل گير كردن عصب سياتيك داخل يكى از عضلات اون ناحيه باشه

      بايد معاينه و بررسى انجام بشه 

      با احترام

  • تصویر کاربر امير چهارشنبه ۱۵ خرداد ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 245 مشاهده پرسش
    باسلام. اقاي دكتر مدت 3 هفته هست كه درد شديد و تورم در ناحيه كف هردوپا ودرد در ناحيه خارجي لگن(بالاي ران) دارم . به پزشك داخلي مراجعه كردم كه ازمايش را براي شما ضميمه كردم. باتشكر
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۱۵ خرداد ۹۸( 4 سال پیش)

      درود

      بهتره آزمايش اسيد اوريك هم انجام بشه

      با احترام

  • تصویر کاربر مهناز چهارشنبه ۱ خرداد ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 234 مشاهده پرسش
    با سلام . دکترجان دیشب ۳۰ اردیبهشت که مزاحمتون شدم و به هر دو پام ژل تزریق کردید هنوز بعد یک روز کامل همچنان درد شدید داره و به سختی راه برم یا بخوابم همش جای آمپول درد شدید ذوق ذوق
    میخواستم بدونم آیا طبیعیه؟ و اینکه هیچ مسکن و دارویی برام تجویز نکردید
    دو مرحله دیگه هم دارم آیا مجدد باید داروخانه آمپولو بخرم؟ یا از باقیمانده تزریق میشه
    و مهمترین سوالم که دیشب یادم رفت بپرسم اینکه آیا بعد این درمانهای تزریق ژل من میتوانم روزی یکساعت پیاده روی صبحگاهیمو داشته باشم بدون درد ؟؟
    چون راه رفتن برام مشکل شده بود و دکتر قبلی میگفت نباید پارک و کوه برم 😔
    ممنون از وقتی که میزارید و زحمتی که میکشید
    ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۱ خرداد ۹۸( 4 سال پیش)

      درود

      درد تا ٤٨ ساعت طبيعيه مى تونيد ژلوفن يا ديكلوفناك مصرف كنيد

      همونطور كه گفته بودم سه هفته صبر مى كنيم و اگه كامل خوب نبودين تزريق رو ادامه مى ديم

      با احترام

درحال دریافت اطلاعات
تماس با ما

با ما در تماس باشید

آدرس مطب

شریعتی پایین تر از مترو قلهک ساختمان خانه درسا طبقه ۵ واحد ۱۷

ساعات کار مطب

شنبه و چهارشنبه از ساعت ۱۶ الی ۱۹

دکتر نادری