منو

انواع روش های درمان مفصل پای شارکو

پای شارکو یک بیماری است که بر استخوان ها، مفاصل و بافت های نرم پا و مچ پا تاثیر می گذارد. در بیماری مفصل شارکو استخوان ها ضعیف شده و به راحتی می شکنند در این مقاله با این بیماری بیشتر آشنا می شوید.


پای شارکو چیست؟

پای شارکو یک بیماری است که بر استخوان ها، مفاصل و بافت های نرم پا و مچ پا تاثیر می گذارد. در پای شارکو استخوان ها ضعیف شده و به راحتی می شکنند یا مفصل های پا یا مچ پا، دچار در رفتگی می شوند.

اگر بیماری مفصل شارکو در مراحل اولیه درمان نشود، مفصل پا از بین رفته و در نهایت پا شکل طبیعی خود را از دست می دهد. تغییر شکل پا باعث ایجاد زخم در پا می شود. وجود زخم رو باز در پایی که تغییر شکل یافته، ممکن است باعث عفونت و قطع عضو گردد.

مفصل شارکو (مفصل نوروپاتیک) چیست؟

بیماری مفصلی نوروپاتیک یا مفصل شارکو (Charcot’s Disease) یک عارضه پیچیده دیابت و نوروپاتی است  که اثرات مخرب آن روی پا و مچ پا تاثیر می گذارد. . تشخیص به موقع برای جلوگیری از آسیب و قطع عضو، نقش مهمی دارد. هنگامی که بیماری مفصل شارکو به موقع تشخیص داده شود، ممکن است بتوان آن را از طریق روش‌های درمانی محافظه‌ کارانه درمان کرد. در موارد دیگر، عمل جراحی ممکن است ضروری باشد.

چه افرادی به پای شارکو مبتلا می شوند؟

پای شارکو در افرادی ایجاد می شود که مبتلا به نوروپاتی محیطی هستند. نوروپاتی محیطی مشکلی است که در آن اعصاب پایین پا و مچ پا آسیب دیده است. این آسیب باعث از بین رفتن حس پاها می شود.

علت ابتلا به نوروپاتی محیطی

دیابت یکی از مهم ترین علت های ابتلا به نوروپاتی محیطی است. در نوروپاتی محیطی اعصاب پایین پا و مچ پا آسیب می بینند. این آسیب باعث از بین رفتن حس پاها می شود.

مطلب مرتبط: ۱۶ راهکار برای مراقبت از پای دبابتی

پای شارکوت

علائم پای شارکو

در مراحل اولیه، پا دچار قرمزی، گرمی و تورم می شود. به طور شایعی مراحل اولیه ی پای شارکو به اشتباه به عنوان عفونت تحت درمان قرار می گیرد.

چه عاملی باعث پای شارکو می شود؟

محقق ها یک علت منحصر به فرد برای زخم پای شارکو پیدا نکرده اند. اما برخی عامل ها زمینه را برای ایجاد پای شارکو در فرد مبتلا به نوروپاتی فراهم می کنند. در رفتگی یا شکستگی استخوان پا یا مچ پا که به موقع درمان نشده اند، زخم های خوب نشده در پا و عفونت یا جراحی پا که به کندی بهبود یافته، باعث ایجاد زنجیره ای از مشکلات و در نهایت ابتلا به پای شارکو می شوند.

افراد مبتلا به نوروپاتی محیطی متوجه نمی شوند که استخوانشان شکسته است زیرا نمی توانند دردی احساس کنند. آنها با پای شکسته راه رفته و باعث آسیب استخوان می شوند.

در واکنش به آسیب وارد شده، سلسله واکنش هایی آغاز می شوند که در ابتدا و در اثر پر خونی ناشی از نوروپاتی با تخریب استخوان همراه هست و پس از فروکش کردن این فاز تخریبی فاز ترمیمی شروع می شود که با تشکیل استخوان جدید و ترمیم شکستگی ها و از بین رفتن التهاب مشخص می گردد.

از بین رفتن استخوان در نهایت باعث تغییر ساختار پا شده و قسمت هایی از پا از بین می رود. زمانی که قسمت میانی پا از بین برود، کف پا حالت محدب پیدا کرده و این حالت کف پای محدب (rocker bottom foot) نامیده می شود. بسته به محل شکستگی استخوان، انگشتان به تدریج مانند چنگال پرندگان به زیر خم می شوند یا پاشنه پا شکل طبیعی و ثبات خود را از دست می دهد.  

مفصل شارکو

عوارض پای دیابتی شارکو

تغییر شکل هر قسمت از پا یا مچ پا، باعث ایجاد زخم هایی در اثر تماس استخوان با کفش یا زمین می شود.

به دلیل ضعیف بودن جریان خون در پا، زخم ها مدتی طولانی روی پا باقی مانده و دیر بهبود می یابند و همین باعث عفونت می شود. زخم عفونی و بهبود نیافته می تواند سلامت پا را به خطر انداخته و حتی باعث قطع پا شود.

تشخیص پای شارکوت

تشخیص پای شارکوت در مراحل اولیه دشوار است زیرا نتیجه عکس های رادیوگرافی پا را طبیعی نشان می دهند. اگر نتیجه رادیوگرافی و دیگر آزمایش ها طبیعی باشد، تنها با آگاهی از نشانه های موجود می توان بیماری را تشخیص داد. افرادی که به دیابت و نوروپاتی محیطی مبتلا بوده و نشانه هایی شامل قرمزی، گرمی و تورم پا (بدون وجود زخم در پا) را دارند و همچنین پای آسیب دیده در آن ها گرم تر از پای دیگر است، بیشتر در معرض ابتلا به پای شارکوت قرار دارند.

زمان مراجعه به پزشک

درمان پای شارکو

تشخیص و درمان زود هنگام مانع آسیب بیشتر، تغییر شکل و عارضه های دیگر می شود. در درمان پای شارکو سه هدف دنبال می شود: برداشت وزن از روی پای آسیب دیده، درمان استخوان مورد نظر (که به طور معمول با گچ انجام می شود و گاهی از بیس فسفونات ها و موارد دیگر هم استفاده می گردد) و جلوگیری از ایجاد شکستگی جدید در پا.     

درمان غیر جراحی

اولین و مهم ترین روش درمان این است که وزن از روی پای آسیب دیده برداشته شود. در مراحل اولیه پای شارکو، برداشت وزن به وخیم تر نشدن شرایط بیمار کمک کرده و مانع تغییر شکل پا می شود. تحمل وزن با استفاده از محافظ (راه رفتن با چکمه های مخصوص) در مراحل آخر مانع ایجاد عارضه های ناشی از تغییر شکل موجود و ایجاد تغییرات جدید در شکل طبیعی پا می شود.

برداشت وزن شامل قرار دادن پا در گچ است که این کار از پا محافظت کرده و مانع حرکت آن می شود. به طور معمول پای بیمار بین ۸ تا ۱۲ هفته در یک سری گچ قرار داده می شودو گچ با فواصل یک تا دو هفته تعویض می شود. برای ممانعت از اعمال وزن بر روی پای آسیب دیده از چوب زیر بغل، واکر یا ویلچر استفاده می گردد. با کاهش تورم پا، گچ ها هم چندین مرتبه تعویض می شوند. پا تا زمانی در گچ می ماند که قرمزی، تورم و گرمی پا برطرف شود.

کفش مخصوص پای شارکو

پس از خروج پا از گچ، نوعی کفش مخصوص برای بیمار تجویز می شود. کفش ارتوپدی تجویز شده کاملا اندازه پا بوده، نقاط فشار را کاهش داده و مانع ایجاد زخم و آسیب مجدد می شود. برخی از بیماران علاوه بر کفش تجویز شده، به بریس هم احتیاج دارند. همچنین ممکن است پزشک ایجاد تغییرهایی در فعالیت های بیمار را برای جلوگیری از آسیب بیشتر پا توصیه کند.

جراحی پای شارکو

جراحی فقط برای بیمارانی توصیه می شود که به تغییر شکل شدید پا و مچ پا مبتلا شده و در نتیجه دچار بی ثباتی یا زخم در پا شده اند یا به علت تغییر شکل پا نمی توانند به راحتی از بریس ها و ارتوتیک ها استفاده کنند. پس از جراحی پای شارکو، بیمار باید مدتی طولانی وزن خود را روی پای آسیب دیده نیندازد.

تمام افراد مبتلا به پای شارکو باید باقی مانده عمرشان از کفش های محافظ استفاده کرده و از پایشان به خوبی مراقبت کنند. آموزش مراقبت های پیشگیرانه و نشانه های احتمالی به بیماران و اعضای خانواده آن ها بخش مهمی از روند پیشگیری از ایجاد مشکل در آینده است.    

 

دکتر غلامرضا نادری متخصص ارتوپدی، آرتروسکوپی، آرتروپلاستی و فوق تخصص جراحی مچ پا در تهران

فهرست مطالب
  • تصویر کاربر حسین یکشنبه ۱ اسفند ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 353 مشاهده پرسش
    با سلام خسته نباشید خدمت شما دکتر گرامی.مچ پام رو مدت تقریبا یک ماه و نیم هست با آرتروسکوپی عمل کردم بعد از عمل فقط یک باند بستن آتل یا گچ نگرفتن میخواستم ببینم اگه تراشیدن غضروف من به استخوان رسیده باشه تا چند ماه درد ادامه داره واگه درد کنه طبیعی است وسوال دیگه از شما اینکه اگه غضروف به هر دلیلی بازسازی نشه میشه بدون غضروف فوتبال بطور حرفه‌ای بازی کرد.با تشکر از شما دکتر گرامی بسیار ممنون.
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری یکشنبه ۱ اسفند ۹۵( 7 سال پیش)
      درود بر شما
      درد ممكنه تا يك ماه و نيم طبيعى باشه البته اگه مى تونستم ام آر آى قبل از عمل يا فيلم عملتونو ببينم مى تونستم بيشتر راهنمايى كنم.البته اولويت با معاينه شما هست نا بشه منشأ دردتونو مشخص كرد
      بدون غضروف سالم نمى تونيد فوتبال بازى كنيد اونم حرفه اى
      با احترام
  • تصویر کاربر منانویری یکشنبه ۱ اسفند ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 300 مشاهده پرسش
    من دختری 15ساله بازمینه میوپاتی نمالین رود که روی پنجه راه میرفت عمل ایزاروف انجام دادیم پزشک به حرف ما اعتنایی نکرد ونباید عمل سنگین را برای این بیمارانجام میداد الان دخترم به علت اشتباه دکتر راه نمیرو چون فرم پای او سبب عدم راه رفتن شده از شما پزشک محترم راهنمایی میخواهم چون دخترم با این وضع کنار نیامده
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری یکشنبه ۱ اسفند ۹۵( 7 سال پیش)
      درود بر شما و سپاس از سوالتون
      براى اين كه بتونم جواب دقيقى به سؤال بدم نياز هست كه راديوگرافى ها و عكس فتوگرافى از وضعيت پاى فرزندتون رو ببينم و يا ترجيحا معاينه شون كنم
      از طريق همين سايت مى تونين عكسا و راديوگرافى ها رو آپلود بفرماييد
      با احترام
  • تصویر کاربر راضیه پنجشنبه ۲۸ بهمن ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 282 مشاهده پرسش
    سلام وقت به خیر
    دو تا از رباتای مچ پام پارسال به علت پیچ خوردگی پاره شد جوش خورد ولی امسال دوباره کمی پاره شدند زیاد که می ایستم مچ پام دردناک میشه. می تونم سطوح شیبدار صاف رو برای کوهپیمایی کوتاه دو سه ساعته برم؟ جاده خاکی با شیب کم؟
    Atfl &cfl پاره شدند. ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری پنجشنبه ۲۸ بهمن ۹۵( 7 سال پیش)
      سلام
      شما احتمالا دچار ناپايدارى مزمن مچ پا هستيد .درد معمولا ناشى از خود ناپايدارى مزمن نيست بلكه ثانوى به علل ديگه مثل آسيب غضروف،آسيب تاندون،...است كه بايد بر أساس معاينه و بررسى با راديوگرافى و ام آر آى تشخيص داده و درمان بشن
      احتمال داره نياز به جراحى وجود داشته باشه مخصوصا اگر شما فعاليت فيزيكى زياد داشته باشين
      اگر واقعا ناپايدارى مچ پا در معاينه داشته باشيد كوهنوردى و مسير هاى ناهموار رو پيشنهاد نمى كنم
      موفق باشيد
  • تصویر کاربر حسین سه شنبه ۲۶ بهمن ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 335 مشاهده پرسش
    با سلام.من پسری هستم بیست ساله نزدیک یک سال بود مچ پام پیچ خورده بود بعد یک سال رفتن بصورت آرتروسکوپی عمل کردم دکتر گفته بود غضروف ها آسیب دیده و من برات تراش دادم میخواستم ببینم بعد از چند ماه میتونم بصورت حرفه ای فوتبال بازی کنم با تشکر فراوان از شما
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری سه شنبه ۲۶ بهمن ۹۵( 7 سال پیش)
      درود فراوان
      اگر فقط غضروف بوده و استخوان زيرش سالم بوده و ناپايدارى مفصل نداشتين بعد از بر طرف شدن درد و بازگشت قدرت عضلات و چابكى به فوتبال برگردين
      اگر استخوان زير غضروف هم مشكل داشته بايد صبر كنيد كه هم ترميم استخوان در راديوگرافى و سى تى اسكن تأييد بشه و هم درد نداشته باشين و قدرت و چابكى شما نرمال بشه كه اقلا ٤ ماه و نيم طول مى كشه
      موفق باشيد
  • تصویر کاربر راضیه پنجشنبه ۱۴ بهمن ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 352 مشاهده پرسش
    سلام وقته به خیر. با وجود پارگی رباط atfl cfl میشه کوه رفت؟شنا چطور؟ پیاده روی چطور؟ چه حرکاتی زیان داره؟ چه حرکاتی مفیده؟ ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری پنجشنبه ۱۴ بهمن ۹۵( 7 سال پیش)
      درود
      توصيه مى كنم حتما قسمت تمرينات بازتوانى مچ پا رو در وبسايت مطالعه كنيد
      در مورد توصيه به ورزش و غيره نياز هست دقيقا معاينه بشين
      با سپاس
  • تصویر کاربر عباسی پنجشنبه ۱۴ بهمن ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 373 مشاهده پرسش
    سلام؛
    آقایی جوان هستم که باوجود اینکه صافی کف پا ندارم اما چند هفته است که احساس کشیدگی و درد نسبتا شدیدی در قیمت میانی کف پا(قوس پا) دارم به صورتی که پس از بلند شدن از رختخواب یا پس از چند دقیقه نشستن، هنگامی که میخواهم بلند شوم و راه بروم اذیت می شوم.
    حال:
    -آیا ممکن است به دلیل عدم استفاده از کفش برای دویدن روی تردمیل باشد؟
    -آیا ممکن است دچار فاسئیت پلانتار شده باشم؟
    -برای رفع و درمان این مشکل چه توصیه ای دارید و چه کنم؟(دارویی؟ کمکی؟ و...)
    باتشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری پنجشنبه ۱۴ بهمن ۹۵( 7 سال پیش)
      درود بر شما
      با توجه به علايم محتملترين تشخيص فاشئيت پلانتار هست
      جهت حركت هاى اصلاحى بخش خار پاشنه رو در همين وبسايت مطالعه بفرماييد و به اون عمل كنيد
      از راه رفتن روى ترد ميل بدون كفش أكيدا اجتناب كنيد
      اگر بعد از سه هفته تمرين بر أساس انچه در وبسايت ذكر شده بهتر نشدين بايد حتما معاينه بشين
      با سپاس
  • تصویر کاربر راضیه چهارشنبه ۱۳ بهمن ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 982 مشاهده پرسش
    سلام وقت به خیر.
    Mild joint effusion is seen at tibiotalar surface
    یعنی چی، چه طور خوب میشه؟
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۱۳ بهمن ۹۵( 7 سال پیش)
      درود
      اين صرفا علامت آسيب مچ هست و مى تونه ثانوى به همون پارگى ليگامانى باشه
      در هر صورت پيش آگهى بستگى به درمان علت زمينه اى يعنى پارگى رباط داره
      موفق باشيد
  • تصویر کاربر اصغر چهارشنبه ۶ بهمن ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 305 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من هنگام ورزش رباط صلیبی پاره شده و پاهام هم پرانتزی است میخواستن بپرسم ایا یکی ازپاهام رو همزمان میتونم پراتزی پا ورباطم رو باهم جراحی کنم یااینکه راه بهتری هم هست
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۶ بهمن ۹۵( 7 سال پیش)
      با سلام
      نياز به اصلاح پرانتزى زانو بستگى به نوع و ميزان ورزش شما سن شما مقدار آرتروز زانو وجود يا عدم وجود پارگى منيسك داخلى و ...داره
      به طور كلى مى شه اصلاح پرانتزى رو همزمان با بازسازى رباط صليبى انجام داد ولى بسيارى از جراحان هم هستن كه ترجيح مى دن اول پرانتزى رو اصلاح كنند و بعد از اون سراغ عمل رباط صليبى برن
      موفق باشيد
  • تصویر کاربر فرانک یکشنبه ۳ بهمن ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 273 مشاهده پرسش
    ممنون از درایت و پاسخ شما
    من طی سوالات قبلی مشکلی که داشتم خدمتتون عرض کردم.متاسفانه من و همسرم رزیدنت جراحی در شمال هستیم و شرایط اومدن به تهران و مراجعه حضوری فعلا برامون مقدور نیست.طبق نظر شما مبنی بر معاینه زانو به یکی از اساتید در بابل مراجعه کردم و ایشون ورزش رو به صورت جدی منع کردن. و با تشخیص فیبرومیالژی شرایط سختتر شد.به نظر شما نیازی به بررسی مجدد هست?
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری یکشنبه ۳ بهمن ۹۵( 7 سال پیش)
      درود و سپاس
      چون ايشون شما رو معاينه كردن قطعا نظرشون نسبت به من صائب تَر هست ولى در هر حال بخش عمده ى درمان شما تقويت چهارسر هست كه نياز به تمرين داره نه صرفا ورزش خاصى.
      تشخيص فيبروميالژى هم در هر حال بايد بعد از رد ساير تشخيص ها مطرح بشه.توصيه مى كنم حتما آزمايش ويتامين دى هم بدين.
      با احترام
  • تصویر کاربر ابراهیمی جمعه ۲۴ دی ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 362 مشاهده پرسش
    با سلام. مچ پام بعد از اینکه چند ماه از گچ در اورده ام وقتی ان را در حالت ایستاده قرار میدهم.غضروف آن صدا میدهد آیا این نشانی از تحت فشار بودن مفصل است؟ و بنده در فیزیوتراپی به تشخیص فیزیوتراپ از لیزر درمانی برای کاهش درد استفاده کردم آیا لیزر درمانی باعث تخریب مفصل میشود؟ و آیا تنها راه درمان جلوگیری از تخریب مفصل آرتروسکوپی میباشد؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری جمعه ۲۴ دی ۹۵( 7 سال پیش)
      درود و سپاس
      صداى مفصل لزوماً به معنى خراب بودن مفصل نيست
      ليزر باعث تخريب مفصل نمى شه
      اين كه آرتروسكوپى براى شما مؤثر هست يا نه بستگى به تشخيص دقيق مشكل شما داره و اين كه در معاينه چه يافته هايى وجود داره
      با احترام
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر مهدی چهارشنبه ۱۹ شهریور ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 277 مشاهده پرسش
    سلام
    من قبلا فوتسال بازی میکردم و پام پیچ خورد و رهایت نکردم قبل از اینکه کامل خوب بشه شروع به فعالیت ورزشی کردم‌ چند بار تکرار شد والان بدون هیچ دلیلی درد داره و دچار بی ثباتی شده و میدونم به احتمال زیاد پیچ خواهد خورد میشه راهنمایی کنین الان باید چکار کنم ؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۱۹ شهریور ۹۹( 3 سال پیش)

      درود

      بايد براى معاينه مراجعه كنيد 

      با احترام

  • تصویر کاربر کیوان دوشنبه ۲۷ مرداد ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 285 مشاهده پرسش
    با سلام مادرم دیابت داره دچار پای شاکو شده الان خیلی ورم داره و راه رفتن سخته براش راه کار چی ممنون میشم
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری دوشنبه ۲۷ مرداد ۹۹( 3 سال پیش)

      درود

      بستگى به محل دقيق ابتلا و ميزان دفورميته و وجود يا عدم وجود زخم درمان متفاوته

      با احترام 

  • تصویر کاربر امیر سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 340 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض خسته نباشید..
    برادرم ۵۲ سال سن دارد و دیابتی بوده و مدت مدیدی برای عفونت زخم پا بستری بوده و تازگی مرخص شده اند ولی به ایشون گفتن دارای پای شارکو میباشد.عکس گرفتن و گفتن که کاری نمیتوان کرد ..باید با همین پا بسازه تا مرحله ای که نوبت آمپوتاسیون بشود ..میخواستم اگه ممکنه عکس پا را برایتان ایمیل کنم تا نظرتون رو بفرمایید. سپاس
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۹( 3 سال پیش)

      درود

      تصاوير راديوگرافى ايشون رو هم بفرستيد لطفا 

      تا جاى ممكن براى نگهد ارى پاى ايشان بايد تلاش كرد و پاى شاركو محكوم به قطع نيست

      مى تونيد تصاوير رو به شماره منشى من واتساپ بفرماييد ٠٩١٢٩٦٤٣٨٠٧

      در اولين فرصت براى معاينه بيارينشون

      با احترام

  • تصویر کاربر فاطمه دوشنبه ۱۳ مرداد ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 344 مشاهده پرسش
    سلام. وقت بخیر. حالتون خوب هست دکتر من پاهام در اثر کفش های نا مناسب به این شکل در امدن الان باید چکاری انجام بدهم؟ عکس پاهامو براتون ارسال میکنم. ممنونم از پاسخگویی شما.
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری دوشنبه ۱۳ مرداد ۹۹( 3 سال پیش)

      درود

      بازمه حتما راديوگرافى انجام بشه و خوب يك راه حل ساده تغيير نوع يا سايز كفشهاتون هست

      با احترام

  • تصویر کاربر سلیمان یکشنبه ۱۲ آبان ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 417 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض خسته نباشید..
    مادرم 63سال سن دارد و دیابتی بوده ودارای پای شارکو میباشد..به دکتر متخصص نشان دادم..عکس گرفتن ایشان گفت که کاری نمیتوان کرد ..باید با همین پا بسازه تا مرحله ای که نوبت آمپوتاسیون بشود ..میخواستم اگه ممکنه عکس پا را برایتان ایمیل کنم تا نظرتان را بپرسم...ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری یکشنبه ۱۲ آبان ۹۸( 4 سال پیش)

      درود

      مى تونيد تصاوير رو اين جا آپلود كنيد

      در بعضو موارد مى شه پاى شاركو رو نجات داد

      با احترام  

       

  • تصویر کاربر دلیری پنجشنبه ۲۰ تیر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 314 مشاهده پرسش
    با سلام
    مادرم با سن ۵۸ سال مبتلا به پای شارکو می باشد، چندین سال پیش به علت شکستگی مچ پای وی مورد جراحی قرار گرفته، و طی دو سال اخیر پا تغییر شکل داده، درگیر زخم دیابتی می باشند، اخرین esr1:42 esr2:72
    ایا جراحی میتونه براشون کار امد باشه ؟ نظرتون درباره پودر کلسیم فسفات که الان میگن از دبی باید تهیه بشه باتوجه به هزینه زیادش ایا واقعا جواب میده ؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری پنجشنبه ۲۰ تیر ۹۸( 4 سال پیش)

      درود

      نياز به مصرف پودر نيست

      لطفا براى معاينه براشون نوبت بگيريد

      با احترام

  • تصویر کاربر هادی چهارشنبه ۲۸ فروردین ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 287 مشاهده پرسش
    با سلام ایا زخم دیابتی ناشی از مفصل شارکو که مزمن شده و مفصل شدیدا تخریب شده است امکان درمان با جراحی است یا تنها درمان آمپوتاسیون است؟ إا تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۲۸ فروردین ۹۸( 5 سال پیش)

      درود

      لزوما نياز به آمپوتاسيون نيست و اگر بيمار درك درست و حوصله و انگيزه داشته باشه بايد براى حفظ پا جنگيد

      با احترام

درحال دریافت اطلاعات
تماس با ما

با ما در تماس باشید

آدرس مطب

شریعتی پایین تر از مترو قلهک ساختمان خانه درسا طبقه ۵ واحد ۱۷

ساعات کار مطب

شنبه و چهارشنبه از ساعت ۱۶ الی ۱۹

دکتر نادری