منو

شکستگی استخوان کف پا (متاتارس) از علائم تا درمان

آسیب به پا شایع است و گاهی اوقات منجر به شکستگی استخوان کف پا می شود. تشخیص علائم شکستگی پا می تواند به تعیین میزان جدی بودن آن و زمان مراجعه به پزشک کمک کند. گرچه پا به طور معمول می تواند مقدار قابل توجهی از نیرو را تحمل کند، اما شکستگی استخوان در پای افراد یک اتفاق معمول است.

آناتومی استخوان کف پا

در ناحیه استخوان کف پا یک رباط نازک و بلند وجود دارد که مستقیماً در زیر پوست کف پای شما قرار گرفته است. این استخوان پاشنه را به قسمت جلوی پای شما متصل می کند.

کف پا از ۲۶ استخوان تشکیل شده است. دو استخوانی که در پشت پا قرار دارند یعنی استخوان های تالوس Talus و پاشنه یا کالکانه Calcaneous را روی هم رفته هیندفوت Hindfoot یعنی پشت پا مینامند.

متاتارس چیست؟

متاتارسوس گروهی از استخوان ها در قسمت میانی پا است. هر پا دارای پنج استخوان متاتارس است که هر کدام به فالانژ انگشتان پا متصل هستند.
متاتارسوس آداکتوس به وضعیتی اشاره دارد که در آن استخوان های متاتارس به سمت وسط بدن چرخانده می شوند. این باعث تغییر شکل قابل مشاهده می شود و هر دو پا اغلب تحت تأثیر قرار می گیرند.

علائم شکستگی استخوان روی پا

علائم شکستگی استخوان روی پا با شکستگی استخوان کف پا متفاوت است. در شکستگی متاتارس این علائم عبارتند از:

➖ شکستگی حاد متاتارس

در شکستگی حاد متاتارس گاه صدای قابل توجهی ایجاد می شود و در همان لحظه درد شدیدی در ناحیه شکستگی حس می شود. به دردی که در شکستگی حاد ایجاد می شود درد نقطه سوزنی (Pinpoint pain) می گویند به این دلیل که محل درد دقیقا مشخص و واقع در محل اعمال ضربه است.

استخوان های شکسته بعد از ضربه دچار خون ریزی می شوند پس در محل ضربه کبودی و تورم مشاهده می شود. هم چنین ایستادن روی پای ضربه خورده با درد و سختی شدیدی همراه است. در شکستگی حاد حرکات پا محدود می شود، اما با این وجود چند ساعت پس از ضربه درد پا مقداری بهبود می یابد.

➖ شکستگی استرس

در این نوع از شکستگی، علائم مشابه با علائم شکستگی حاد مشاهده می شود، با این تفاوت که در این نوع از شکستگی، خبری از صدای شکستن و  کبودی نیست.

در ابتدا علامت اصلی دردی است که در حین فعالیت در پا احساس می شود اما در هنگام استراحت این درد بهبود می یابد. درد در شکستگی استرس به صورت گسترده در پا انتشار می یابد.

شکستگی متاتارس

پس از مدتی درد پا ادامه دار می شود و با استراحت درد کم نمی شود. در این هنگام کیفیت درد نیز تغییر می کند و از حالت انتشاری و گسترده محدود به منطقه شکستگی می شود. 

معمولا شکستگی استرس باعث ایجاد یک منطقه دردناک در امتداد استخوان متاتارس دوم و سوم می شود. ممکن است در این نوع از شکستگی مقداری تورم دیده شود اما هیچ گونه کبودی نخواهیم داشت.

استخوان سزاموئید استخوانی است که درون تاندون یا عضله قرار گرفته است. این کلمه از کلمه لاتین sesamum (“دانه کنجد”) گرفته شده که بیانگر کوچک بودن کنجد است.

مدت زمان ترمیم شکستگی کف پا

❇ مدت زمان جوش خوردن شکستگی استخوان کف پا در حالت شکستگی حاد متاتارس معمولا ۶ تا ۸ هفته طول می کشد. ممکن است برای ورزشکاران برای برگشت کامل این مدت طولانی تر شود.

حداقل زمان جوش خوردن شکستگی کف پا در بچه ها این زمان کوتاه تر است. در این مدت پای بیمار در آتل قرار دارد. آتل حدود چهار هفته باقی میماند. بعد از آن آتل خارج شده و به بیمار اجازه داده میشود تا بدون عصا با هر دو پای خود راه برود.

❇ شکستگی استرس معمولا بدون عارضه بهبود می یابد و در این زمان افراد می توانند به طور کامل به فعالیت های پیشین خود بازگردند. شما زمانی میتوانید به فعالیت های خودتان بازگردید که بتوانید آن ها را بدون هیچ دردی انجام دهید. حداقل زمان جوش خوردن شکستگی استخوان کف پا معمولاً شش هفته و حداکثر دوازده هفته است. 

زمانی که شما دوباره شروع به ورزش کردن کردید، باید شدت فعالیت هایتان را به تدریج افزایش دهید. بازگشت ناگهانی به ورزش های شدید بعد از شکستگی کف پا ممکن است باعث تکرار شکستگی یا یک شکستگی استرس جدید یا آسیب دیگری شود.

ورزشکار

تشخیص علت شکستگی کف پا

اگر پزشک شما به شکستگی استخوان کف پا شک کند، احتمالا برای شما انجام رادیوگرافی را پیشنهاد می کند.

➖ شکستگی حاد متاتارس

بیشتر این موارد در رادیوگرافی به سادگی دیده می شوند. در ابتدا پزشک می تواند ترک های استخوانی را ببیند و  پس از مدتی همزمان با بهبود استخوان، در عکسبرداری بی نظمی هایی نیز در سطح استخوان دیده می شود. گاه برای تشخیص به تصویربرداری به روش ام آر آی و سی تی اسکن نیاز است.

پزشکان هم چنین باید بدانند که آیا استخوان ها جابجایی داشته اند یا خیر. در صورتی  که در استخوان های متاتارس جابجایی صورت گرفته باشد نیاز به مداخله جراحی برای قرار گیری دوباره و ثابت نگه داشتن استخوان ها داریم. این اتفاق در شکستگی های حاد متاتارس معمول است، چرا که وزن بدن روی قسمت شکسته شده فشار می آورد و لبه های شکسته شده استخوان از هم جدا شده یا فاصله می گیرند.

➖ شکستگی های استرس

این نوع از شکستگی معمولا در مراحل اولیه به راحتی در عکسبرداری با اشعه ایکس دیده نمی شوند. نیمی از این شکستگی ها هیچ گاه در عکس های اشعه ایکس دیده نمی شوند.

در شکستگی های استرس معمولا شکستگی ها یا شکاف های کوچک و متعدد و یا ترک های ظریفی در سطح استخوان داریم که به راحتی در سطح استخوان پیدا نمی شوند. از آن جا که این ترک ها معمولا به آرامی شکل گرفته اند بافت استخوان به آن واکنش زیادی نشان نداده است.

شکستگی متاتارس

درمان شکستگی کف پا

درمان شکستگی کف پا بستگی به موارد زیر دارد:

❇ کدام یک از استخوان های متاتارس شکسته باشد

❇ چه قسمتی از استخوان متاتارس شکسته باشد

❇ آسیب با چه شدتی وارد شده باشد

❇ این که آیا شکستگی حاد باشد یا شکستگی استرس

همچنین به موارد زیر نیز بستگی دارد:

❇ این که آیا شکستگی استخوان کف پا ترمیم شده باشد یا خیر

❇ این که آیا بافت های پا در اطراف شکستگی به طور بدی آسیب دیده باشند که باعث شده باشد شکستگی به شکستگی باز تبدیل شده باشد یا خیر

اصول پایه درمان شکستگی استخوان کف پا به صورت زیر است:

مصرف دارو

✔ مسکن های ساده

مسکن ها مانند پاراستامول (استامینوفن) و مسکن های ضدالتهاب غیراستروئیدی مانند ایبوبروفن ممکن است به بهبود درد شکستگی کف پا کمک کنند.

✔ یخ

قرار دادن یخ روی پاهایتان می تواند برای کاهش درد مفید باشد. یخ باید بلافاصله بعد از آسیب قرار داده شود، برای مدت ۲۰-۳۰ دقیقه. (کمتر از ۱۰ دقیقه اثرات کمی خواهد داشت. بیشتر از ۳۰ دقیقه ممکن است به پوست آسیب برساند.)

با حوله یا کیسه پلاستیکی یک کمپرس یخ بسازید. یخ را به صورت مستقیم روی پوست قرار ندهید، زیرا ممکن است باعث ایجاد سوختگی با یخ شود.

به آرامی یخ را روی قسمتی که آسیب دیده است فشار دهید. سرما جریان خون ناحیه آسیب دیده را کاهش می دهد. این ممکن است درد، التهاب و کبودی را کاهش دهد.

بعضی از پزشکان توصیه می کنند در ۴۸-۷۲ ساعت ابتدایی هر دو ساعت ۱۵ دقیقه این کار را تکرار کنید (در طول روز). هنگام خواب روی ناحیه یخ نگذارید.

✔ استراحت و بالا قرار دادن پا

بالا قرار دادن پا ابتدا با هدف کاهش هرگونه تورم است. برای مثال، در هنگام نشستن پایتان را روی صندلی حداقل تا سطح لگنتان قرار دهید. هنگامی که در تخت هستید، پایتان را روی یک بالش بگذارید.

بعضی اوقات تنها درمان مورد نیاز استراحت است، حتی در شکستگی های حاد.

✔ پرهیز از فشار روی پا

اگر شکستگی استرس برای شما تشخیص داده شود، برای بهبود، خودداری از فعالیت هایی که باعث ایجاد آن شده اند مهم است. ممکن است این به معنی استفاده از عصا یا حتی ویلچر باشد.

✔ عدم تحرک

بعضی از شکستگی ها برای بهبود فقط نیاز به پشتیبانی دارند. برای مثال، بانداژ پلاستیک پشتیبان به همراه کفش مستحکم. برای پشتیانی از پا و بی تحرک کردن شکستگی کفش های ویژه ای وجود دارند که شما می توانید با آنها راه بروید.

ممکن است بعضی از شکستگی ها، نیاز به گچ گرفتن تا زیر زانو داشته باشند.

✔ جراحی

گاهی اوقات برای شکستگی کف پا ممکن است جراحی نیاز باشد برای مثال، قرار دادن هر قسمتی از استخوان که از جای خودش خارج شده است. شکستگی استرس نیز ممکن است نیاز به جراحی داشته باشد مخصوصا در ورزشکاران حرفه ای.

شکستگی لیسفرانک وقتی اتفاق می‌افتد که استخوان‌های میانه‌ی پا شکسته شده و یا رباطی که مربوط به قسمت میانی پا است، پاره شود. این آسیب دیدگی می‌تواند ساده، یا شدید بوده و شامل بسیاری از استخوان‌ها و مفاصل قسمت میدفوت باشد.

مراقبت های بعد از شکستگی استخوان کف پا 

استراحت دادن به پاها در زمان شکستگی کف پا بسیار مهم است.

✅ پای خود را بالا ببرید تا ورم و درد کاهش یابد.

✅ از انجام فعالیت هایی که سبب شکستگی شما شده است خودداری کنید.

✅ اگر راه رفتن برای شما سخت است، پزشک ارتوپد ممکن است استفاده از عصا برای تحمل وزن بدن در هنگام راه رفتن را برای شما تجویز کند.

کاهش درد استخوان متاتارس

اگر درد بدتر شد باید به پزشک مراجعه کنید. الگوی مورد انتظار بهبودی، در هرگونه آسیب استخوانی این است که، در هنگامی که بهبودی رخ می دهد مقدار درد به تدریج کمتر شود و هرگونه تشدید درد به معنی این است که آسیب تشدید می شود، یا این که شما آسیب تازه ای دارید.

اگر درد پای شما با گذر زمان افزایش یابد، فعالیت های شما ممکن است مشکل موجود را تشدید کرده باشد. در موارد شکستگی استرس این ممکن است به معنی پیشرفت به شکستگی حاد باشد.

در موارد شکستگی حاد این ممکن است بدتر شدن تغییر مکان استخوان و کاهش تماس دو سر استخوان با همدیگر باشد. همیشه اگر علائم شما به تدریج بدتر شدند، به پزشک یا متخصص خود مراجعه کنید.

ورزش بعد از شکستگی کف پا

ورزش کردن می تواند محدودی حرکتی، انعطاف و استحکام مفاصل شما را در طول مدت ریکاوری از شکستگی استخوان متاتارس حفظ کند. برای انجام ورزش های مناسب به توصیه های پزشک ارتوپد خود برای انجام تمرینات بازتوانی دقت کنید.

عوارض شکستگی استخوان کف پا

در صورت درمان مناسب، شکستگی استخوان کف پا (متاتارس) باید بدون عارضه طولانی مدت بهبود یابد. در صورتی که شکستگی تشخیص داده نشود و یا درست درمان نشود، بعضی از مشکلات زیر ممکن است رخ دهند:

⚛ اگر فشار روی استخوان ادامه پیدا کند، شکستگی استرس متاتارس می تواند به تدریج بدتر شود. حتی در نهایت این شکستگی می تواند به شکستگی کامل متاتارس تبدیل شود.

⚛ شکستگی اولین استخوان متاتارس می تواند منجر به آرتروز مفصل انگشت بزرگ پا شود.

⚛ شکستگی در قاعده پنجمین متاتارس اغلب با پیچ خوردگی مچ پا اشتباه می شود و از این رو به اندازه کافی درمان نمی شود که می تواند به مشکل در بهبود منجر شود.

⚛ شکستگی با جا به جایی زیاد می تواند باعث شود که استخوان در وضعیت نامناسب جوش بخورد و این در نهایت می تواند به بدشکلی پا منجر شود. بد شکلی پا می تواند باعث مشکل در پوشیدن کفش شود و پا را دردناک کند.

⚛ همچنین شکستگی استخوان کف پا می تواند گاهی اوقات منجر به جوش نخوردن شود. که این موضوع ممکن است منجر به کاهش توانایی پا در تحمل فشار راه رفتن و دویدن شود و همچنین ممکن است منجر به درد مزمن در پاها گردد.

درد مچ پا نشانه چیست؟ درمان درد مچ پا با روش های درمان خانگی و کلینیکی و معرفی بهترین مسکن برای تسکین درد مچ پا از زبان دکتر رضا نادری.

شکستگی استخوان متاتارس هنگامی اتفاق می افتد که یکی از استخوان های کف پا ترک بردارد یا بشکند. این اتفاق ممکن است به دلیل یک آسیب ناگهانی (شکستگی حاد)، یا به دلیل فشار های مکرر (شکستگی استرس STRESS FRACTURE) به وجود آید.


استخوان های متاتارس در کجا قرار دارند؟

استخوان های متاتارس استخوان هایی در پا هستند که بیشترین احتمال شکستگی را دارند. در هر پا پنج عدد استخوان متاتارس وجود دارد. متاتارس ها استخوان هایی نازک و بلند هستند که استخوان های کوتاه پا را به ابتدای انگشتان پا متصل می کنند.

شکستگی استخوان متاتارس پنجم

در آسیب های ناگهانی به پا، بیشترین شکستگی در استخوان متاتارس پنجم به وجود می آید (شکستگی حاد). بر اساس نوع آسیبی که به پا وارد می شود شکستگی استخوان متاتارس ممکن است در نقاط مختلف پدید آید.

دیگر استخوان های متاتارس هم احتمال شکستگی دارند. در ورزش بیشترین آسیب ممکن است به استخوان های متاتارس اول، دوم و پنجم وارد شود. تعداد زیادی از بازیکنان فوتبال در سال های اخیر دچار شکستگی استخوان متاتارس شده اند.

عوامل شکستگی استخوان کف پا

➖ شکستگی حاد استخوان کف پا

شکستگی کف پا ممکن است به دلیل آسیب و  ضربه مستقیم به پا اتفاق بیافتند. برای مثال در اثر پا گذاشتن یا لگد زدن یک نفر دیگر به پا، افتادن جسم بر روی پا یا بر اثر سقوط کردن و افتادن وزن بدن بر روی پا که نهایتاً به درد روی پا و کف پا منجر می شود. 

پیچ خوردن مچ پا می تواند باعث آسیب به ابتدای استخوان متاتارس پنجم شود. در این آسیب پیچ خوردن باعث کشیده شدن یک تاندون بسیار محکم که به ابتدای متاتارس پنجم وصل است می شود و این کشیدگی باعث شکستن استخوان می شود.

مطلب مرتبط: درمان پیچ خوردگی مچ پا چگونه انجام می شود؟

بدنه استخوان متاتارس معمولا بر اثر پیچیش پا در هنگام فرود بعد از پرش، دچار شکستگی می شود. این نوع شکستگی معمولا در رقصنده های باله اتفاق می افتد.

شکستگی حاد متاتارس

➖ شکستگی استرس استخوان کف پا

این نوع از شکستگی معمولا بر اثر اعمال فشار های خفیف ولی مکرر بر استخوان به وجود می آید. شکستگی استرس معمولا در کسانی دیده می شود که مسافت های طولانی رژه نظامی رفته اند یا دویده اند یا پیاده روی کرده اند، مخصوصا اگر بار سنگین همراه خود داشته باشند (به همین دلیل به این نوع از شکستگی “شکستگی رژه MARCH FRACTURE” نیز می گویند).

این نوع از شکستگی معمولا در افراد ورزشکار دیده می شود، هر چند امکان بروز آن در دونده های عادی هم وجود دارد، حتی اگر مسافت خیلی کمی را دویده باشند.

دونده های مستعد شکستگی استرس

❇ دونده هایی که به صورت ناگهانی مقدار مسافتی که می دوند را افزایش می دهند.

❇ دونده هایی که با کفش های نامرغوب که سایز مناسب پایشان نیست می دوند.

❇ دونده هایی که علیرغم حس درد در پا به دویدن ادامه می دهند.

❇ دونده هایی که نوع کفش ورزشی خود را به طور ناگهانی تغییر می دهند.

آیا می دانستید قوس زیاد کف پا می تواند سبب شکستگی های استرسی کف پا شود و مشکلات عدیده ای را برای شما به وجود آورد؟ برای اطلاع از تشخیص و درمان گودی کف پا روی لینک زیر کلیک کنید:

افراد ممکن است معیارهای متفاوتی در خرید کفش های مناسب ورزشی داشته باشند. اما تحت هر شرایطی قبل از انتخاب کفش از افراد مطلع مشورت بگیرید. برای مثال برای دویدن با پای برهنه باید تکنیک های مناسب دویدن را یاد بگیرید. نوع کفش ورزشی خود را ناگهان عوض نکنید زیرا بسیاری از آسیب ها نتیجه تغییر ناگهانی کفش ورزشی است.

ناهنجاری های ساختمان پا، ناهنجاری های استخوان ها و مفاصل مانند روماتوئید آرتریت (التهاب روماتیسمی مفاصل) یا پوکی استخوان، می توانند احتمال ایجاد شکستگی استرس را افزایش دهند.

شکستگی های استرس در بین رقصنده های باله و ژیمناستیک کارها نیز متداول است.

 افرادی که حس را در پاهایشان به دلیل مشکلات عصبی از دست داده اند، مانند افراد دیابتی، در معرض ابتلا به این نوع از شکستگی قرار دارند.

مطلب مرتبط: ۱۶ راهکار برای مراقبت از پای دیابتی

آیا افزایش سن باعث افزایش احتمال شکستگی استخوان کف پا می شود؟

بیشتر شکستگی های متاتارس در افراد جوان اتفاق می افتد. از آن جا که شکستگی استخوان کف پا در زمینه انواع ورزش ها و رژه های نظامی اتفاق می افتد به همین دلیل  این نوع از شکستگی ها در افراد جوان شایع تر است.

با این حال، همزمان با افزایش سن انعطاف پذیری بدن در پاها کمتر و احتمال پوکی استخوان بیشتر می شود. این بدان معناست که تحمل فشار در پاها کمتر می شود و احتمال شکستگی در استخوان های پا افزایش می یابد. پوشیدن کفش های مناسب در سنین پیری باعث کاهش احتمال شکستگی کف پا و شکستگی در استخوان های متاتارس می شود.

شکستگی متاتارس

دکتر غلامرضا نادری متخصص ارتوپدی، آرتروسکوپی، آرتروپلاستی و متخصص جراحی مچ پا در تهران

فهرست مطالب
  • تصویر کاربر سارا چهارشنبه ۱۰ اسفند ۱( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 148 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من دوماه پیش بر اثر پیچ خوردگی مچ پا عمل شدم و پیچ و پلاک برام گذاشتن.خواستم بدونم الان میتونم به طور کامل وزن روی پام بذارم و با وجود اون پیچ بلند سندسموز میتونم راه یا حتما باید اول خارج کنن؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۱۰ اسفند ۱( 1 سال پیش)

      وزن گذاری کامل باید 3 ماه بعد عمل شروع بشه 

      برداشتن پیچ سیندسموز ضروری نیست و حتی اگر به مرور بشکنه لزوما نشانه بدی نیست

  • تصویر کاربر سید چهارشنبه ۱۰ اسفند ۱( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 173 مشاهده پرسش
    با درود خدمت دکتر نادری :لطفآ
    1-انگشت بغل شصت کمی بلندتر از شصت میباشد.
    2-از زمانیکه خودم را میشناسم انگشتان پای راست و چپ بغیر شصت بصورت چنگالی بوده, ,واین حالت چنگالی در دوتا انگشت کنار شصت ها بیشتر است.
    3-با توجه به سن 65 سال و لزوم ورزش و فعالیت از 60 سالگی ورزش میکنم و پیاده روی تند و دویدن آرام انجام میدم.
    4-دو-سه سالی هست که مبتلا به این درد شده ام که بتدریج بیشتر شده است.
    5-گودی کف پا اندک میباشد.
    5- نظرشما در مورد درمان چیست؟
    6- در ضمن فرق کپسولیت با مورتون توروما , اگر لطف بفرمایید؟؟ از همدان مزاحم شدم.
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۱۰ اسفند ۱( 1 سال پیش)

      اگر اذیتی داره با جراحی می شه اصلاح کرد

      کپسولیت و مورتون دو مقوله کاملا جدا هستن ولی ممکنه علایمشون کمی مشابه باشه 

  • تصویر کاربر Saman چهارشنبه ۱۰ اسفند ۱( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 116 مشاهده پرسش
    درود .خسته نباشین.ببخشین من پدرم از مچ پا تا سر انگشتاش ورم کرده.دکتر قلب.کلیه.تیرویید.کبد.ازمایشاش همش اوکی بوده...سالمه سالمه.ولی از مچ پا به پایین ورم دارم.انگاره مایع زیر پوستشه..نمیتونه راه بره.درد داره..نمیدونم مشکلش چیه
    1. تصویر کاربر Saman سه شنبه ۹ اسفند ۱( 1 سال پیش)
      سلام.جواب سوال ندادین
    2. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۱۰ اسفند ۱( 1 سال پیش)

      نه سنشون رو فرمودین و نه سابقه بیماری های زمینه ای رو 

      پیشنهاد می کنم با یک متخصص جراحی عروق مشورت بفرمایید

    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر سمانه چهارشنبه ۱۰ اسفند ۱( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 162 مشاهده پرسش
    سلام شب بخیر دختر من 13سالو4ماه داره یک سال و نیم هست پریود شده قدش 150هست آیا امکان رشد داره طبق عکس که فرستادم سن استخوان 15سال هست آیا با ورزش افزایش قد داره ؟ ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۱۰ اسفند ۱( 1 سال پیش)

      بهتره تصویر رادیوگرافی رو بفرستید نه گزارش اون رو

    2. تصویر کاربر سمانه چهارشنبه ۱۰ اسفند ۱( 1 سال پیش)
      عکس رادیو گرافی را فرستاده بودم دوباره فرستادم
    3. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۱۰ اسفند ۱( 1 سال پیش)

      مقدار خیلی زیادی از رشد باقی نمونده و احتمال افزایش قد بیش از 5-7 سانت کم خواهد بود

    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر آراز چهارشنبه ۱۰ اسفند ۱( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 113 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خسته نباشید.
    یک و نیم سال پیش مچ پای من پیچ خورد توی فوتبال.
    در MRI کشیدگی درجه یک و دو برای سه رباط نوشته شده بود. همراه کبودی استخوان.

    در طول این مدت فیزیوتراپی انجام داده ام، و سه ماه هم پا توی آتل بوده، همراه مصرف دارو های ضدالتهاب.
    اما در MRI آخر که نتیجه اش را فرستادم، ظاهراً پارگی این سه رباط نوشته شده.
    آیا جراحی ترمیم رباط می‌تونه کمک کننده باشه؟ چون من فیزیوتراپی کرده ام، از آتل هم استفاده کرده ام و حرکاتم هم در طول این مدت همیشه محدود بوده.
    و اینکه شما عمل ترمیم رباط انجام میدهید؟
    ممنون
    1. تصویر کاربر آراز شنبه ۶ اسفند ۱( 1 سال پیش)
      من خودم احتمال میدم که از همان ابتدا آسیب رباط ها پارگی بوده و در MRI اول به اشتباه کشیدگی درجه یک و دو گزارش شده
    2. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۱۰ اسفند ۱( 1 سال پیش)

      تصمیم درمانی بر اساس معاینه است و نه گزارش ام آر آی 

      در هر حال وجود این علایم بعد از این مدت اصلا نرمال نیست 

      بله من جراحی رباط انجام می دم

    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد چهارشنبه ۱۰ اسفند ۱( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 122 مشاهده پرسش
    عرض سلام و ادب خدمت شما . جناب اقای دکتر فرزند ۸ ساله من حدود ۷ ماه پیش از ارتفاع افتاد و ساق پاش ( بزرگ نی) دو جا شکسته ، بعد از عمل جراحی و گذاشتن پلاتین تا دو ماه توی گچ بوده ، بعد از ۷ ماه پای پسرم هنوز میلنگه ، پیش هر پزشکی از همکاران شما مراجعه میکنم و سی دی های پای پسرم رو نشون میدم میگن عمل پاش هیچ گونه مشکلی نداره، جوش خوردن پا هم صاف هست ، کوتاهی هم بعد از عمل تو اندامهاش نیست ، هیچ دلیل علمی برای لنگیدن وجود نداره ولی بچم میلنگه ، البته کف پاش کاملا صاف صاف هست. خواهش میکنم اگر راهی داره یا دلیلی داره راهنماییم کنید ، پسرم کم سن هست کمکم کنید این نقص رو پاش نمونه .
    عکس پاش رو خدمتتون ارسال کردم.
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۱۰ اسفند ۱( 1 سال پیش)

      بله عمل عالیه

      علت لنگش می تونه کاهش دامنه حرکتی مچ یا اختلال در حس عمقی یا ضعف عضلات باشه 

      فیزیوتراپی و کاردرمانی براش مفیده

  • تصویر کاربر مهدی چهارشنبه ۱۰ اسفند ۱( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 116 مشاهده پرسش
    با سلام و وقت بخیر خدمت جناب دکتر پسرم ۳سالشه لیکن از خواب بیدار شد گفت پا سمت راستم درد می کنه لیکن رفتم ماساژ بدم دیدم یه برجستگی داره لیکن بردم عکس برداری که خدمتتون ارسال می کنم و طی این چند روز دوچرخه رو ممنوع کردم براش و در دویدن کلا مراعات داره می کنه برجستگی از اولش کوچکتر شده لیکن ولی هست خواستم مشاوره بدین ممنون جناب دکتر
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۱۰ اسفند ۱( 1 سال پیش)

      به احتمال زیاد یک اگزوستوز هست ولی حتما ببریدش برای معاینه پیش یک همکار ارتوپد

  • تصویر کاربر امید چهارشنبه ۳ اسفند ۱( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 123 مشاهده پرسش
    با سلام آقای دکتر نادری بنده سوالی داشتم خدمتتون که که من نزدیک دو سال پیش توی بازی فوتبال پام پیچ خورد یه طرف پام که درد می گردد از آن طرف عکس انداختیم و دکتر تشخیص داد که چیزی نیست ولی همچنان درد با من همراه بود تا امسال که من دکتر رفتم و دکتر با سی تی اسکن و ام آر آی تشخیص دادند که یک قسمت از استخوان مچ پا سیاه شده و نیاز به تعویض آن قسمت هست بنده بچه همدان هستند و یک بار به تهران آمدم تا با دکتر مشورت کنم که دکتر تهران گفتند که باید غضروف پیوندی آلوگرافت بشم ولی دکتری در همدان تشخیص داد که این پیوند میتونه از زانوی خودم باشه و مشکلی برای زانوی خودم ایجاد نمیشه چون قسمت کوچکی از اون رو قراره بردارن و زانو خود اونو ترمیم میکنه و از چندین نفر شنیدم که غضروف پیوندی از جسم دیگر باعث ضعف بدن و بیماری‌هایی از جمله ناباروری در مردان میشود اکنون سوال من از شما دکتر عزیز این است که پیوند از زانوی خود من بهتر است یا آلوگرافت از بدن فرد متوفی به نظر شما کدام یک از این ها عوارض کمتری برای من دارد و پاسخگویی بهتری در مچ پای من دارد ممنونم از پاسخگویی شما دکتر عزیز با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۳ اسفند ۱( 1 سال پیش)

      اول باید معاینتون کنم و تصاویر رو ببینم 

      هر دو روش می تونن موفق باشن 

      من اگه دسترسی داشته باشم fresh frozen allograft می زارم

    2. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۳ اسفند ۱( 1 سال پیش)

      اول باید معاینتون کنم و تصاویر رو ببینم 

      هر دو روش می تونن موفق باشن 

      من اگه دسترسی داشته باشم fresh frozen allograft می زارم

    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر ابراهیم چهارشنبه ۳ اسفند ۱( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 139 مشاهده پرسش
    سلام خدمت سرور گرامی
    از شاهرود مزاحم میشم بعد از درد زیاد خار پاشنه به دکتر یحیی نادری مراجعه کردم درخواست تزریق کردند بعد از انجام تزریق تایک هفته دردم بیشتر شد،الان بعداز یکماه درد مچ پا وقسمت بالای زانو استخوان ران را دارم بعد از خواب دردش بیشتر وبه مرور کمتر می‌شود خواستم ببینم راهکار چیست این درد طبیعی هست یا نه البته درد خار پاشنه هم هنوز علی رقم رعایت کردن اصول کفته شده ادامه دارد ممنون میشم راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۳ اسفند ۱( 1 سال پیش)

      نیاز به معاینه هست 

  • تصویر کاربر شیربن دوشنبه ۱ اسفند ۱( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 127 مشاهده پرسش
    سلام.
    خانم و ۶۳ ساله.
    قوزک بیرونی پای راست دچار زخم شده. ۳هفته پانسمان نوین و بعد ۲هفته انتی بیوتیک وریدی و بعد جراحی بافت و تاندون توسط جراح عمومی انجام شده. اما استئومیلیت دارد و همچنان عفونت بالاست. آیا نیاز به دبرید استخوان دارد. آیا شما قبول زحمت میفرمایید؟
    سپاس
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری دوشنبه ۱ اسفند ۱( 1 سال پیش)

      بررسی بیشتر ازنظر ابتلا به مفصل شارکو لازمه 

    2. تصویر کاربر دکتر رضا نادری دوشنبه ۱ اسفند ۱( 1 سال پیش)

      بررسی بیشتر ازنظر ابتلا به مفصل شارکو لازمه 

    3. نمایش سایر 1 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر طیبه چهارشنبه ۱۴ آذر ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 243 مشاهده پرسش
    سلام من دختر ۲۱ ساله هستم حدود دوهفته ای میشه هرروز صبح که بیدارمیشم ،وقتی میخوام راه برم پاشنه ی پاهام درد میکنه بعد نیم ساعت عادی میشه علت این درد چیه ؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۱۴ آذر ۹۷( 5 سال پیش)

      درود

      به احتمال زياد علتش فاشئيت پلانتار يا التهاب نيام كف پاست كه مطلبش در همين وبسايت موجوده

      با احترام

  • تصویر کاربر احسان شنبه ۱۹ آبان ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 266 مشاهده پرسش
    باسلام. من در فوتسال حس کردم زانوم زیر پام چرخید . و الان به راحتی میتوانم پامو باز و بست کنم ولی چند بار که این کار رو میکن و یا چند قدم عادی رها میرم پاهامو که میکشم تقی صدا میکند و انگار که جا میوفته. خواهشن جوابمو بدین
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری شنبه ۱۹ آبان ۹۷( 5 سال پیش)

      درود

      با اين علايم احتمال پارگى منيسك زياده 

      بايد معاينه بشين و احتمالا ام آر آى هم نيازه

      با احترام

  • تصویر کاربر خانم سه شنبه ۱۵ آبان ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 293 مشاهده پرسش
    به نام خدا
    با سلام مجدد
    آقای دکتر ، در ابتدا از بابت پاسخ دهی سریع شما بی نهایت سپاسگزارم.
    ممنون خواهم شد تا با توجه به تعطیلات پیش رو در کشور و عدم حضور برخی از همکاران تا روز شنبه بنده را در موارد زیر نیز راهنمایی فرمایید :
    1 . با توجه به تصویر MRI ارسالی ، به نظر شما علت و عنوان بیماری چیست ؟ ( قطعا فرمایش شما در رابطه با معاینه حضوری درباره تشخیص دقیق مشکل دارای اهمیت ویژه می باشد . )
    2 . با توجه به تصویر ارسالی اولویت شما در رابطه با مراجعه به پزشکان ، همکاران ارتوپد می باشد یا عفونی ؟
    3 . آیا می توان با توجه به سابقه دیابت ایشان تا روز شنبه صبر نمود یا لازم است حتما به اورژانس یکی از بیمارستان ها جهت جلوگیری از پیشرفت بیماری مراجعه نمود ؟
    4 . مصرف کپسول های معرفی شده در رابطه با درمان بیماری ادامه یابد یا خیر؟
    در پایان مجددا از دقت نظر شما سپاسگزار هستم.
    موفق باشید .
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری سه شنبه ۱۵ آبان ۹۷( 5 سال پیش)

      درود

      تمايز بين شاركو در مراحل اول و عفونت مشكله 

      براى احتياط بهتره پاشون رو روى زمين نگذارن تا وزن روش نيفته و آنتى بيوتيك رو ادامه بدن

      اگر علايم با مصرف دارو بهتر شدن نياز به مراجعه اورژانس نيست مگه اين كه قرمزى و تورم و درد زياد بشن

      مراجعه به ارتوپد بهتره

      با احترام

  • تصویر کاربر محمد دوشنبه ۱۴ آبان ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 1552 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من حدود ۴ ماه پیش یه جسم ریز داخل پام رفت تا الان درد نداشت الان تورم و درد داره
    باید چیکار کنم پیش چه دکتری برم
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری دوشنبه ۱۴ آبان ۹۷( 5 سال پیش)

      درود

      به ارتوپد مراجعه بفرماييد

      با احترام

  • تصویر کاربر مینا چهارشنبه ۲ آبان ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 290 مشاهده پرسش
    سلام.اقای دکتر من تاندون پا و پاشنه ام پاره شده پارگیش هم عمیقه الان دو ماه و سه هفته هست ک داخل گچ و آتل بوده میخوام بدونم آیا بعد از اینکه از گچ در بیاد میتونم بدون عصا راه برم مشکلی پیش نمیاد؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۲ آبان ۹۷( 5 سال پیش)

      درود بستگى داره كدوم تاندون ها پاره بودن

      در هر حال بلافاصله بعد از باز كردن نمى تونيد به آسونى راه برين و مدت ها فيزيوتراپى لازمه

      با احترام

درحال دریافت اطلاعات
تماس با ما

با ما در تماس باشید

آدرس مطب

شریعتی پایین تر از مترو قلهک ساختمان خانه درسا طبقه ۵ واحد ۱۷

ساعات کار مطب

شنبه و چهارشنبه از ساعت ۱۶ الی ۱۹

دکتر نادری