منو

آیا پلاتین باعث عفونت در پا می شود؟

حتما شما هم با اصطلاح قرار دادن “پلاتین “در پا مواجه شده اید و افرادی را دیده اید که از عفونت” پلاتین” ساق پا نگران بوده اند. قبل از هر چیز باید بدانید آنچه به عنوان پلاتین در ساق پای بیماران قرار می گیرد، تیتانیوم یا استیل ضد زنگ است که به اشتباه پلاتین بیان می شود.

میله های داخل استخوانی (intramedullary rods )جهت چینش و ثابت کردن شکستگی های استخوانی به کار می روند. این میله ها به درون کانال مغز استخوان در مرکز استخوان های بلند اندام های انتهایی وارد می شوند. از نمونه این استخوان ها می توان به استخوان ران یا درشت نی (ساق پا) اشاره کرد. یکی از مزایای قابل توجه میله های داخل استخوانی نسبت به دیگر روش های ثابت سازی این است که میله ها به جای حمایت کامل از استخوان بخشی از فشار وارد بر آن ها را تحمل می کنند.

به همین دلیل، بیماران قادر خواهند بود تا سریع تر از اندام های تحتانی خود استفاده کنند. میله های فلزی برای همه شکستگی ها به کار نرفته و بیماران اغلب از درد و دیگر علائم محل ورود آن ها به استخوان شکایت دارند. میله های داخل استخوانی به گونه ای طراحی شده اند که به صورت دائم در استخوان باقی بمانند اما در صورت ابتلا به علائم دردناک ممکن است جهت خارج کردن میله به انجام جراحی مجدد نیاز باشد.

جراحی ساق پا با ایمپلنت های فلزی

بیمارانی که در بدن خود دارای پیچ، پین یا پلاک های فلزی هستند اغلب درباره ایمنی و اثرات طولانی مدت این وسایل بر بدن خود نگرانند. جراحان با اینکه چنین نگرانی هایی را در نظر می گیرند اما انجام جراحی مجدد جهت خارج کردن غیر ضروری این موارد را مطلوب نمی دانند. همچنین، گاهی اوقات استخوان به گونه ای در اطراف پلاک نگه دارنده شکستگی ها رشد می کند که برداشت آن پلاک ها بسیار دشوار می شود.

🛑 مطالعه بیشتر: درمان درد در مچ پا

انواع ایمپلنت های  فلزی

تیتانیوم جای فولاد ضد زنگ را در ابزار های ثابت کننده استخوانی گرفته است. تیتانیوم سازگاری بیشتری با بدن انسان داشته و احتمال واکنش بدن به آن کمتر است. در صورت بروز پاسخ التهابی نیز این پاسخ خفیف، محدود و غیر پایدار است. همچنین، می توان جهت ساخت مواد سبک اما مقاوم تر فلز تیتانیوم را با فلزات دیگر از جمله کوبالت، کروم و مولیبدن ترکیب کرد. امروزه تحقیقات و تلاش های فراوانی برای ابداع وسایل قابل جذب برای فیکساسیون استخوان ها در حال انجام است.

عکس پلاتین

عوارض پلاتین در ساق پا

عوارض پلاتین در ساق پا

مشکل احتمالی دیگر باقی ماندن ریزه های تیتانیوم است. قطعات کوچکی از این فلز جدا شده، به جریان خون وارد شده و در نزدیکی بافت های نرم و یا مفاصل قرار می گیرند. با اینکه هم تیتانیوم و هم فولاد ضد زنگ در نزدیکی این نواحی از بدن یافت شده اند اما ریزه های تیتانیوم به مقادیر و در افراد بیشتری دیده شده اند. هنگامی که ایمپلنت بر روی سطح دیگری ساییده می شود، احتمال ایجاد ریزه های فلزی بیشتر است. این پدیده سایشی، خوردگی نام دارد.

علائم عفونت پلاتین در پا

مطالعات حیوانی نشان داده اند که این ایمپلنت ها می توانند سیستم ایمنی را تحت تاثیر قرار دهند. در اکثر اوقات عفونت پلاتین ساق پا صرفا به دلیل وجود این ابزار ایجاد نمی شود و عواملی مانند بیماری های زمینه ای مثل دیابت و نارسایی کلیه یا مصرف داروهای سرکوبگر ایمنی یا تکنیک جراحی و به ندرت الوده بودن محیط اتاق عمل  در بروز عفونت موثرتر هستند.برخی مطالعات نشان داده اند که ایمپلنت های فلزی می توانند فعالیت برخی گلبول های سفید خون (لنفوسیت ها) را افزایش دهند. این وضعیت می تواند سبب شل شدن یا عدم موفقیت ایمپلنت ها در درمان شکستگی شود. لازم به ذکر است که این گفته هنوز از نظر علمی اثبات نشده است.

علائم عفونت پلاتین در پا

عوارض پلاتین در ران

پلاک ها از ایمپلنت هایی ساخته شده اند که از آنها برای بی حرکت کردن شستگی ها استفاده می شود. از این وسایل برای بی حرکتی در شکستگی های بازو، ساعد، لگن، ران و ساق استفاده می شود.

پس از جوش خوردن شکستگی نیرویی که به استخوان وارد می شود همچنان توسط پلاک روی استخوان جذب می شود تا در دراز مدت استخوان تحت فشار و نیروهای خارجی قرار نگیرد. علت پوکی استخوان در کسانی که مدت زیادی در بستر استراحت میکنند و یا در فضانوردانی که کمتر تحت تاثیر نیروی جاذبه هستند هم همین است. بنابراین باقی ماندن پلاک در اندام به مدت زیاد موجب پوکی استخوان میشود.

بیشتر بخوانید: پارگی مینیسک زانو چگونه درمان می شود؟

 

عوارض پلاتین در ران

عوارض پلاتین در ران و ساق بیشتر دیده می شود و در لگن، بازو و ساعد کمتر وجود دارد. بنابراین تمام پلاک های ران و ساق بعد از اینکه شکستگی آنها جوش خورد و محکم شد باید خارج شوند. این زمان معمولا بین یک و نیم تا دوسال است.

آیا فلزات به کار رفته در ایمپلنت ها سرطان زا هستند؟

سوال دیگری که مطرح می شود این است که آیا ریزه های فلزی و عفونت پلاتین ساق پا می توانند سبب ایجاد سرطان شوند؟ مطالعات بر روی موش ها نشان داده که ریزه های فلزی می توانند با آسیب رساندن به کروموزوم ها سبب بروز احتمالی سرطان شوند ولی این مورد در انسان اثبات شده نیست و سال هاست که این ایمپلنت ها به طور ایمن در انسان مورد استفاده هستند. با اینکه تولید کنندگان ایمن بودن ایمپلنت ها را از محققان سوال کرده اند اما تاکنون به این سوال پاسخی داده نشده است. علاوه بر این، تحقیقات بیان داشته اند که قرار دادن میله های بلند فلزی یا تیتانیومی در میانه استخوان می تواند سبب افزایش شدید ریزه های فلزی در جریان خون شود. به نظر می رسد که فلز کروم نسبت به دیگر فلزات بیشترین مقدار ریزه های فلزی را از خود آزاد می کند.

همچنین، میله های داخل استخوانی از جنس تیتانیوم نیز مقدار تیتانیوم یافته شده در آزمایش خون را افزایش می دهند. با این حال این مقدار به اندازه فلز کروم نیست. بنا بر شواهد، بخش بزرگی از میله داخل استخوانی، استخوان را در معرض فلز تیتانیوم قرار داده و در نتیجه مقدار این فلز در خون بالا می رود. خارج کردن ایمپلنت های تیتانیومی به تدریج مقدار این فلز را در خون و بافت های نرم کاهش می دهد. با این حال، بازگشت این مقادیر به حالت طبیعی می تواند یک سال یا بیشتر به طول انجامد.

فهرست مطالب

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.برای پاسخگویی بهتر به سوالات شما لطفا قد، وزن و سن خود را در متن سوال درج کنید همچنین از پرسيدن سوالاتى كه جنبه اورژانس دارند اجتناب كنید.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر جلیلی شنبه ۱۷ اسفند ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 255 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید خواهر من مرداد ماه عمل کف پا صاف انجام داد الان خیلی درد داره درد کلافش کرده یه درد همیشگی داره حتی کار های روز مره خودش هم به سختی انجام میده چه باید کرد؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری شنبه ۱۷ اسفند ۹۸( 4 سال پیش)

      درود

      در صورت اضافه وزن ،وزنشون رو كم كنن 

      حدود أواخر فروردين يا أوائل ارديبهشت براى معاينه تشريف بيارن شايد لازم باشه ايمپلنت رو خارج كنيم

      با احترام

  • تصویر کاربر انصاری چهارشنبه ۱۴ اسفند ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 574 مشاهده پرسش
    با سلام
    ۸/۲۷ پاشنه پای بنده بر اثر پریدن از روی درب پارکینگ دچار شکستگی شد. جدا نشده بود استخوان. به مدت ۳ هفته در آتل گچی بود و به مدت ۱ هفته در مچ بند آتل دار و بعد بخاطر ورم پا کلا باز بود تا ۲ماه و نیم زمین گذاشته نشد. بعد از این مدت طبق عکس استخوان پا کاملا جوش خورده و اجازه قدم گذلشتن بر زمین داده شد. ۶ جلسه فیزیو تراپی رفتم و الان بعد از تقریبا ۴ ماه مچ پای من هنوز مشکل حرکتی دارد و درد میکند. گردش به چپ مشکل است و میشلم هنگام راه رفتن. چه کاری باید انجام دهم؟
    ۳۵ساله هستم با ۲ کودک کوچک
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۱۴ اسفند ۹۸( 4 سال پیش)

      درود

      شش جلسه فيزيو بسيار كمه

      لطفا تصاوير راديوگرافى و سى تى اسكن رو بفرستيد 

      با احترام

  • تصویر کاربر احمد چهارشنبه ۷ اسفند ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 273 مشاهده پرسش
    جناب دکتر با سلام و احترام . بنده حدود یکسال و دو ماه پیش از ناحیه مفصل مچ پا دچار شکستگی شدید شدن و در بیمارستان طالقانی بستری شدم که یک عمل برای نصب فیکساتور خارجی انجام شد و دو هفته بعدش هم عمل جراحی اصلی جهت کارگزاری دین و پلاک انجام شد اما یکی و دو روز هست که اون قسمت پلاتین یه مقدار ورم کرده و پوست اون ناحیه قرمز مایل به قهوه ای شده البته کمی . ولی مچ پارور راحت میتونم تکون بدم و درد خاصی هم احساس نمی‌کنم . میخواستم از شما بپرسم که جای نگرانی هست یا نه ؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۷ اسفند ۹۸( 4 سال پیش)

      درود

      بله حتما

      بايد سريعا به پزشك معالج براى اطمينان از عدم وجود عفونت مراجعه كنيد

      با احترام

  • تصویر کاربر کاظم شنبه ۳ اسفند ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 281 مشاهده پرسش
    یک سال است زانو درد دارم یکماه قبل از ارتفاع 5متر پرت شدم و از کف پا به زمین خوردم حالا زانوهایم درد دارند و خم یا چهارزانو نمیشوند.ممنون میشم راهنمایی کنید.ام ار ای انجام دادم اما فرستاده نمیشه
    همش میزنه فایل معتبر نیست فقط پسوندGIF
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری شنبه ۳ اسفند ۹۸( 4 سال پیش)

      درود

      با اين شدت صدمه لازمه حتما معاينه بشين تا مبادا آسيب جدى وارد شده باشه

      فعلا توصيه بنده فيزيوتراپى هست

      با احترام

  • تصویر کاربر انسیه پنجشنبه ۱ اسفند ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 291 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض ادب خدمت پزشک بسیار بسیار خوب و کاردان کشورمان .من تابستان از مشهد مراجعه ی حضوری داشتم خدمت شما و چون حضوری پای منو معاینه کردین اونجا فهمیدم که با بقیه ی ارتوپدهایی که برای مشکل پام رفته بودم خیلی فرق دارین. تشخیص پزشکان مشهد ناویکولار فرعی بود ولی شما با گرفتن MRI فرمودین بیرون زدگی استخوان ناویکولار هستش و باید عمل بشه .منو به دوست و همکارتون آقای دکتر علیرضا موسویان معرفی کردین برای عمل جراحی ولی چون لیشون خیلی وقتشون پر بود و من هم دبیر هستم نشد عمل کنم .سوال من از شما پزشک خوبم اینه که برای برطرف کردن صافی کف پا باید چه اقدامی پزشکی بشه؟ شما فرمودین پاشنه ی پا شکسته بشه و من نگرانم که اگه شکسته بشه و به پای من قوس داده بشه پروتز میشه پاشنه ی پا؟ الان علاوه بر استخوان ناویکولار پاشنه و دور مچ و قوزک پام درد میکنه با عمل کردن خوب میشه؟ آیا ممکنه پروتز یا پلاتین در سال های اینده مشکل ساز بشه؟ دکتر موسویان گفتن شاید پای سالمت هم عمل لازم داشته باشه دلیلش چیه؟ و سوال اخر اینکه من چون دبیر هستم چقد طول میکشه بتونم روی پام بیاستم .ببخشین که این همه سوال پرسیدم چون واقعا کسی رو برای پاسخ به سوالاتم بهتر از شما نداشتم .ممنووونم از توجه و وقت گذاریتون .از صمیم قلبم بهترین ها رو برای بهترین پزشکم آرزومندم
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری پنجشنبه ۱ اسفند ۹۸( 4 سال پیش)

      درود

      پيچى كه قرار داده مى شه ناراحتى عمده اى ايجاد نخواهد كرد و اگر هم مشكل ساز بشه مى تونيم خارجش كنيم

      مدتى كه طول مى كشه تا بتونيد بدون عصا راه برين حدود سه ماه هست

      پاى مقابل اگه كفش صاف باشه و اگر دردناك بشه ممكنه عمل بخواد

      با احترام

  • تصویر کاربر مهدی پنجشنبه ۱ اسفند ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 276 مشاهده پرسش
    سلام دکتر دو ماهه پام درد میکنه رفتم دکتر گفت ناویکولر فرعی داری بعد بهم کف طبی داد میخواستم بدونم پماد ضد التهاب و مچ بند برای تسکین درد خوبه بعد اینکه اگه عمل کنم پام پای قبلیم میشه مشکلی که پیش نمیاد
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری پنجشنبه ۱ اسفند ۹۸( 4 سال پیش)

      درود

      درمان خط اول كفى و فيزيوتراپى هست و در صورت عدم پاسخ درمانى عمل لازم مى شه

      با احترام

  • تصویر کاربر سیدی سه شنبه ۲۹ بهمن ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 278 مشاهده پرسش
    سلام احتراما درخواست دارم توضیحی در خصوص عکس پیوست شده بفرمایید
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری سه شنبه ۲۹ بهمن ۹۸( 4 سال پیش)

      درود

      صرفا گزارش ام آر آى چيزى رو مشخص نمى كنه و معاينه دقيق لازم هست

      در اين گزارش به پارگى ناكامل رباط صليبى و كيست بيكر اشاره شده 

      با احترام

  • تصویر کاربر ترمه سه شنبه ۲۹ بهمن ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 285 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر برای پای دختر سه ساله ام که مشکل صافی کف پا و پیچش پاشنه هم دارن کمکی میتونین بکنید؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری دوشنبه ۲۸ بهمن ۹۸( 4 سال پیش)

      درود

      نكته مهم اين هست كه صافى كف پا لزوما يك بيمارى نيست 

      در سن زير چهار سال نياز به درمان نيست

      لازم به ذكر هست كه صافى كف پا اگر بخواد خودبخود اصلاح بشه مى شه ، چه با كفى و چه بدون اون و اگه نخواد اصلاح بشه با كفى هم اصلاح نخواهد شد

      مطلبى در مورد صافى كف پاى اطفال در همين وبسايت گذاشتم كه مى تونيد مطالعه بفرماييد

      با احترام

    2. تصویر کاربر ترمه دوشنبه ۲۸ بهمن ۹۸( 4 سال پیش)
      ممنونم از پاسخگوییتون از دوسالگی پیگیرم احساس میکنم پیچش مچ پا بیشتر شده و دخترم زود خسته میشه یعنی با کمک کفی نمیشه کمکش کرد یا از عوارص مثل زانوی ضربدری جلوگیری بشه اخه خیلی نگرانم 😔😔😔😔
    3. تصویر کاربر دکتر رضا نادری دوشنبه ۲۸ بهمن ۹۸( 4 سال پیش)

      درود

      اگر واقعا تشديد شده باشه كفى مى تونه به كاهش خستگى پذيرى كمك كنه

      با احترام

    4. تصویر کاربر ترمه دوشنبه ۲۸ بهمن ۹۸( 4 سال پیش)
      ممنونم ازتون بابت پاسخگویی سریع🙏🙏🙏🙏
    5. تصویر کاربر ترمه دوشنبه ۲۸ بهمن ۹۸( 4 سال پیش)
      حضوری بیام خدمتتون اسکن برای تهیه کفی انجام میدین ؟؟
    6. تصویر کاربر دکتر رضا نادری سه شنبه ۲۹ بهمن ۹۸( 4 سال پیش)

      در صورت لزوم بله

    7. نمایش سایر 5 پاسخ
  • تصویر کاربر hesam دوشنبه ۲۸ بهمن ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 273 مشاهده پرسش
    سلام جناب اقای دکتر خسته نباشید
    توی فوتسال ساق بازیکن خریف ب کنار ساق من برخورد کرد همون لحظه درد گرفت ولی درد جوری نبود ک مانع ادامه بازیم بشه بازیو ادامه دادم فردای اون کنار ساق پام دچار تورم شد همراه قرمزی ولی بازم دردش جوری نبود ک نتونم بازی کنم رفتم اونروزم فوتسال بازی کردم
    اقای دکتر الان بعد پنج روز تورم اون قسمت کاهش پیدا کرده کبودیش هم ب رنگ زرد دراومده اما اطراف قوزک پام الان قرمز تیره اس همراه تورم اما در راه رفتن و دویدن مشکل و دردی نداره فقط وقتی فشار میدم بادست اطراف قوزک پام و اون قسمتی ک ضرب دیده بود درد میکنه
    میخواستم ببینم مشکل چیه؟
    توی عکس محل ضربه رو هم مشخص کردم خدمتتون
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری یکشنبه ۲۷ بهمن ۹۸( 4 سال پیش)

      درود

      به احتمال زياد اون خونريزى ناشى از ضربه بر اثر جاذبه و از طريق غلاف تاندون ها به سمت قوزك انتشار پيدا كرده و بهتره يك عكس ساده از ساق بگيريد

      براى اون تورم ساق و مچ كمپرس سرد و گرم به طور متناوب بگذاريد

      با احترام

    2. تصویر کاربر hesam یکشنبه ۲۷ بهمن ۹۸( 4 سال پیش)
      ببخشید من رفتم دکتر برام تست d dimer نوشت که حدود دو برابر بالا بود بعدش رفتم سونو داپل. که نرمال بود نتایجش
      میخواستم ببینم دی دایمر موقع خون مردگی و کبودی و ورم بالا نشون میده تو ازمایش؟
      چون سونو داپل. نرمال بود
      عکس رادیوگرافی هم براتون اپلود کردم دکترم گفت شکستگی نداره
    3. تصویر کاربر دکتر رضا نادری یکشنبه ۲۷ بهمن ۹۸( 4 سال پیش)

      درود

      به نظر من شما علايم لخته و آمبولى نداريد و جواب دى دايمر رو نبايد بهش اعتنا كرد

      با احترام

    4. تصویر کاربر hesam یکشنبه ۲۷ بهمن ۹۸( 4 سال پیش)
      عکسی ک براتون فرستادم شکستگی ک نداشت ؟
      چند روز طول میکشه کبودی و تورم برطرف بشه و بتونم ب ورزش برگردم؟
    5. تصویر کاربر دکتر رضا نادری دوشنبه ۲۸ بهمن ۹۸( 4 سال پیش)

      شكستگى نداره 

      تا زمان بهبود كامل درد نبايد بازى كنيد كه ممكنه دو تا سه هفته طول بكشه

      با احترام

    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر کاظم شنبه ۲۶ بهمن ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 271 مشاهده پرسش
    سلام دختر 30ساله هستم پارسال عمل مینیسک زانو کردم حالا ورم زیاد دارم ودردم هم داره عکس گرفتم التهاب غضروف دارم
    حالا چیکار کنم داروهایی مصرف کنم تا خوب شه چقدر طول میکشه تا خوب بشم
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری شنبه ۲۶ بهمن ۹۸( 4 سال پیش)

      درود

      بدون ديدن تصاوير و معاينه نمى تونم دقيق راهنمايى كنم شايد تزريق ژل اسيد هيالورونيك مفيدتر أز دارو باشه

      ممكنه نياز به آرتروسكوپى مجدد باشه

      با احترام

درحال دریافت اطلاعات
تماس با ما

با ما در تماس باشید

آدرس مطب

شریعتی پایین تر از مترو قلهک ساختمان خانه درسا طبقه ۵ واحد ۱۷

ساعات کار مطب

شنبه و چهارشنبه از ساعت ۱۶ الی ۱۹

دکتر نادری
پرسش از دکتر