منو

آیا پلاتین باعث عفونت در پا می شود؟

حتما شما هم با اصطلاح قرار دادن “پلاتین “در پا مواجه شده اید و افرادی را دیده اید که از عفونت” پلاتین” ساق پا نگران بوده اند. قبل از هر چیز باید بدانید آنچه به عنوان پلاتین در ساق پای بیماران قرار می گیرد، تیتانیوم یا استیل ضد زنگ است که به اشتباه پلاتین بیان می شود.

میله های داخل استخوانی (intramedullary rods )جهت چینش و ثابت کردن شکستگی های استخوانی به کار می روند. این میله ها به درون کانال مغز استخوان در مرکز استخوان های بلند اندام های انتهایی وارد می شوند. از نمونه این استخوان ها می توان به استخوان ران یا درشت نی (ساق پا) اشاره کرد. یکی از مزایای قابل توجه میله های داخل استخوانی نسبت به دیگر روش های ثابت سازی این است که میله ها به جای حمایت کامل از استخوان بخشی از فشار وارد بر آن ها را تحمل می کنند.

به همین دلیل، بیماران قادر خواهند بود تا سریع تر از اندام های تحتانی خود استفاده کنند. میله های فلزی برای همه شکستگی ها به کار نرفته و بیماران اغلب از درد و دیگر علائم محل ورود آن ها به استخوان شکایت دارند. میله های داخل استخوانی به گونه ای طراحی شده اند که به صورت دائم در استخوان باقی بمانند اما در صورت ابتلا به علائم دردناک ممکن است جهت خارج کردن میله به انجام جراحی مجدد نیاز باشد.

جراحی ساق پا با ایمپلنت های فلزی

بیمارانی که در بدن خود دارای پیچ، پین یا پلاک های فلزی هستند اغلب درباره ایمنی و اثرات طولانی مدت این وسایل بر بدن خود نگرانند. جراحان با اینکه چنین نگرانی هایی را در نظر می گیرند اما انجام جراحی مجدد جهت خارج کردن غیر ضروری این موارد را مطلوب نمی دانند. همچنین، گاهی اوقات استخوان به گونه ای در اطراف پلاک نگه دارنده شکستگی ها رشد می کند که برداشت آن پلاک ها بسیار دشوار می شود.

🛑 مطالعه بیشتر: درمان درد در مچ پا

انواع ایمپلنت های  فلزی

تیتانیوم جای فولاد ضد زنگ را در ابزار های ثابت کننده استخوانی گرفته است. تیتانیوم سازگاری بیشتری با بدن انسان داشته و احتمال واکنش بدن به آن کمتر است. در صورت بروز پاسخ التهابی نیز این پاسخ خفیف، محدود و غیر پایدار است. همچنین، می توان جهت ساخت مواد سبک اما مقاوم تر فلز تیتانیوم را با فلزات دیگر از جمله کوبالت، کروم و مولیبدن ترکیب کرد. امروزه تحقیقات و تلاش های فراوانی برای ابداع وسایل قابل جذب برای فیکساسیون استخوان ها در حال انجام است.

عکس پلاتین

عوارض پلاتین در ساق پا

عوارض پلاتین در ساق پا

مشکل احتمالی دیگر باقی ماندن ریزه های تیتانیوم است. قطعات کوچکی از این فلز جدا شده، به جریان خون وارد شده و در نزدیکی بافت های نرم و یا مفاصل قرار می گیرند. با اینکه هم تیتانیوم و هم فولاد ضد زنگ در نزدیکی این نواحی از بدن یافت شده اند اما ریزه های تیتانیوم به مقادیر و در افراد بیشتری دیده شده اند. هنگامی که ایمپلنت بر روی سطح دیگری ساییده می شود، احتمال ایجاد ریزه های فلزی بیشتر است. این پدیده سایشی، خوردگی نام دارد.

علائم عفونت پلاتین در پا

مطالعات حیوانی نشان داده اند که این ایمپلنت ها می توانند سیستم ایمنی را تحت تاثیر قرار دهند. در اکثر اوقات عفونت پلاتین ساق پا صرفا به دلیل وجود این ابزار ایجاد نمی شود و عواملی مانند بیماری های زمینه ای مثل دیابت و نارسایی کلیه یا مصرف داروهای سرکوبگر ایمنی یا تکنیک جراحی و به ندرت الوده بودن محیط اتاق عمل  در بروز عفونت موثرتر هستند.برخی مطالعات نشان داده اند که ایمپلنت های فلزی می توانند فعالیت برخی گلبول های سفید خون (لنفوسیت ها) را افزایش دهند. این وضعیت می تواند سبب شل شدن یا عدم موفقیت ایمپلنت ها در درمان شکستگی شود. لازم به ذکر است که این گفته هنوز از نظر علمی اثبات نشده است.

علائم عفونت پلاتین در پا

عوارض پلاتین در ران

پلاک ها از ایمپلنت هایی ساخته شده اند که از آنها برای بی حرکت کردن شستگی ها استفاده می شود. از این وسایل برای بی حرکتی در شکستگی های بازو، ساعد، لگن، ران و ساق استفاده می شود.

پس از جوش خوردن شکستگی نیرویی که به استخوان وارد می شود همچنان توسط پلاک روی استخوان جذب می شود تا در دراز مدت استخوان تحت فشار و نیروهای خارجی قرار نگیرد. علت پوکی استخوان در کسانی که مدت زیادی در بستر استراحت میکنند و یا در فضانوردانی که کمتر تحت تاثیر نیروی جاذبه هستند هم همین است. بنابراین باقی ماندن پلاک در اندام به مدت زیاد موجب پوکی استخوان میشود.

بیشتر بخوانید: پارگی مینیسک زانو چگونه درمان می شود؟

 

عوارض پلاتین در ران

عوارض پلاتین در ران و ساق بیشتر دیده می شود و در لگن، بازو و ساعد کمتر وجود دارد. بنابراین تمام پلاک های ران و ساق بعد از اینکه شکستگی آنها جوش خورد و محکم شد باید خارج شوند. این زمان معمولا بین یک و نیم تا دوسال است.

آیا فلزات به کار رفته در ایمپلنت ها سرطان زا هستند؟

سوال دیگری که مطرح می شود این است که آیا ریزه های فلزی و عفونت پلاتین ساق پا می توانند سبب ایجاد سرطان شوند؟ مطالعات بر روی موش ها نشان داده که ریزه های فلزی می توانند با آسیب رساندن به کروموزوم ها سبب بروز احتمالی سرطان شوند ولی این مورد در انسان اثبات شده نیست و سال هاست که این ایمپلنت ها به طور ایمن در انسان مورد استفاده هستند. با اینکه تولید کنندگان ایمن بودن ایمپلنت ها را از محققان سوال کرده اند اما تاکنون به این سوال پاسخی داده نشده است. علاوه بر این، تحقیقات بیان داشته اند که قرار دادن میله های بلند فلزی یا تیتانیومی در میانه استخوان می تواند سبب افزایش شدید ریزه های فلزی در جریان خون شود. به نظر می رسد که فلز کروم نسبت به دیگر فلزات بیشترین مقدار ریزه های فلزی را از خود آزاد می کند.

همچنین، میله های داخل استخوانی از جنس تیتانیوم نیز مقدار تیتانیوم یافته شده در آزمایش خون را افزایش می دهند. با این حال این مقدار به اندازه فلز کروم نیست. بنا بر شواهد، بخش بزرگی از میله داخل استخوانی، استخوان را در معرض فلز تیتانیوم قرار داده و در نتیجه مقدار این فلز در خون بالا می رود. خارج کردن ایمپلنت های تیتانیومی به تدریج مقدار این فلز را در خون و بافت های نرم کاهش می دهد. با این حال، بازگشت این مقادیر به حالت طبیعی می تواند یک سال یا بیشتر به طول انجامد.

فهرست مطالب

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.برای پاسخگویی بهتر به سوالات شما لطفا قد، وزن و سن خود را در متن سوال درج کنید همچنین از پرسيدن سوالاتى كه جنبه اورژانس دارند اجتناب كنید.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر شمیم سه شنبه ۸ بهمن ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 275 مشاهده پرسش
    اقای دکتر سلام . خسته نباشید . ببخشید دومرتبه مزاحمتون شدم . قبلا یک بار سوال پرسیدم از خدمتتون که در نهایت به جواب با کد f35fq73963 ختم شد . امروز پیرو مشکل سوال قبلی در اتاق پزشکان حاضر شدم با دکتر خودم صحبت کردم و نظر شما را مبنی بر استفاده از قرص ایندومتاسین و درگیری اینپیمجمنت اعلام کردم . گروه پزشکانی که حاضر بودند مرا معاینه کردند و نظر یکی از پزشکان در کمال تعجب این بود که چرا فقط در یک حالت دچار درد میشوم ! اصطلاحاتی به گوشم خورد که آشنا نبود و نمی تونم براتون اونارو بگم . در نهایت دکتر روماتولوژی خودم اعلام کردند که این مشکل آرتروزه و کاری نمیشه کرد . فقط آب و استخر - داروی ایندومتاسین رو بنا به صحبت شما درخواست کردم برایم نوشتند و گفتند بهتر است این دارو را بعدا قطع کنی و اینکه اصلا از قرص استفاده نکنی . دکترم گفتند چمپاته ننشین . پیام دادم هم تشکر کنم بخاطر راهنمایی که فرمودین و اینکه سوال کنم احتمال اینکه بعدها پای راستم خوب بشه و بتونم پام رو به حالت 90 درجه باز کنم چقدره ؟ امکان داره با استفاده از استخر این مشکل کاملا برطرف بشه ؟ و اینکه راهنمایی بفرمایید چطور عکس mri , و گرافی و ازمایشات رو برای شما ارسال کنم ؟ اگه بتونم شماره ای رو اد کنم برای من خیلی راحت تره . لطفا راجع به مشکل ایمپینجمنت، کمی ، با توجه به محدودیت حرکت پای راست من به حالت بازشدن 45 درجه و 90 درجه و مشکل در نشستن چمپاته و راه درمانش راهنمایی بفرمایید . خیلی بزرگوارید و از اینکه اینقدر توجه میکنید بسیار سپاسگزارم . موید و پایدار باشید . خدانگهدار
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری سه شنبه ۸ بهمن ۹۸( 4 سال پیش)

      درود

      مى تونيد راديوگرافى رو اين جا آپلود كنيد يا براى منشى من به شماره ٠٩١٢٩٦٤٣٨٠٧ بفرستيد

      با احترام

  • تصویر کاربر محمد شنبه ۵ بهمن ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 222 مشاهده پرسش
    سلام.آقای دکتر من نوزده سال سن دارم،وقتی پاهام رو به هم میچسبونم از زیر زانو سه انگشت فاصله داره،خواستم ببینم پای پرانتزی محسوب میشه؟همچنین درمانی غیر جراحی داره؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری شنبه ۵ بهمن ۹۸( 4 سال پیش)

      درود

      بله احتمالا . ولى هر زانوى پرانتزى نياز به درمان نداره

      با احترام

    2. تصویر کاربر دکتر رضا نادری شنبه ۵ بهمن ۹۸( 4 سال پیش)

      درود

      بله احتمالا . ولى هر زانوى پرانتزى نياز به درمان نداره

      با احترام

    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر Sama جمعه ۴ بهمن ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 215 مشاهده پرسش
    سلام. من ۲۰ ساله هستم. سه سالی هست که موقع نشستن وقتی پاهام رو روی هم می اندازم زانو هایم درد میگرد. گاهی هم موقع بالا رفتن از پله زانو درد میگیرم. با توجه به سنم نگران اشن موضوع شدم که شاید در اینده باعت مشکل جدی تر شود. ممنون میشم راهنمایی بفرمایید.
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری جمعه ۴ بهمن ۹۸( 4 سال پیش)

      درود

      احتمالا كندرومالاسى پاتلا داريد

      بهتره توسط ارتوپد معاينه بشين و اگه مشكل ساختمانى خاصى در زانو پيدا نشد مى تونيد  تمرينات بازتوانى زانو موجود در همين وبسايت رو انجام بدين

      با احترام

  • تصویر کاربر محمد جمعه ۴ بهمن ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 217 مشاهده پرسش
    با سلام،
    آقای دکتر من بیست روز پیش رفتم فوتبال چون هوا سرد بود منم گرم نکرده بودم زانوم کش اومد و قفل شد و زانوم راست نمیشد ولی بعد از گذشت چند روز زانوم راست شد ولی هنوز والان مشکلی برای راه رفتن ندارم .ولی هنوز پشت زانوم درد میکنه ..شما چه راهکاری پیشنهاد میکنید
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری جمعه ۴ بهمن ۹۸( 4 سال پیش)

      درود 

      توصيه مى كنم ام آر آى انجام بشه

      با احترام

  • تصویر کاربر رضا جمعه ۴ بهمن ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 237 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خسته نباشید
    راسش من شش سال پیش هردوتا استخوان ساعدم شکست و پلاتین گذاشتم از اون دسته که آچار و میله و.. دارن راسش هر وقت که سرما میشد دستم درد میگرفت وقتی که گرم نگهش میداشتم خوب میشد ولی الان چند روزه که کاملا به سرما حساس شده و دیر خوب میشه وقتی هم که بیرون میرم دوباره مثل اولش درد میگیره
    راسیتش من قبلا باشگاه میرفتم دستم کمتر این شکلی میشد ولی چندین ماهه که دیگه الان پامو توی باشگاه نزاشتم وزنم هم کم نشده فقط ضعیف شدم
    ممنون میشم کمکم کنین
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری جمعه ۴ بهمن ۹۸( 4 سال پیش)

      درود

      ريسك در آوردن پلاك ساعد بعد از شش سال زياده

      بهتره با گرم نگه داشتن و تقويت عضلات ساعد اين مشكل رو رفع كنيد

      البته در درجه اول بهتره به جراحتون هم مراجعه داشته باشيد

      با احترام

  • تصویر کاربر مریم پنجشنبه ۳ بهمن ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 239 مشاهده پرسش
    سلام. وقت بخیر. از شهرستان گرمسار مزاحمتون میشم. بنده 37 سال سن دارم. در 20 سالگی دچار آسیب و پارگی در رباط مچ پای راست شدم و چون پارگی کامل نبود با استراحت و گچ گیری تا حدود زیادی ترمیم شد. چند ماه قبل مجددا زمین خوردم و آسیب شدیدی به همان مچ پا وارد شد. مراحل مراقبت انجام شد ولی متاسفانه درد، ورم و سوزش شدید در دور تا دور مچ پا دارم و مچ پا سنگین است و به راحتی نمی توانم راه بروم. در ضمن پشت پا در ناحیه آشیل پا قفل می کند و درد شدیدی میگیرد. ممنون میشم راهنمایی بفرمایید.
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری پنجشنبه ۳ بهمن ۹۸( 4 سال پیش)

      درود

      بايد حتما بررسى و معاينه انجام بشه و شايد عمل هم لازم باشه

      با احترام

  • تصویر کاربر علی سه شنبه ۱ بهمن ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 210 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من الان یک ماه ونیم هست که عمل کردم آیا داخل این مدت امکان پاره شدنش هس یا اگر پاره بشه از دوباره ورم میکنه یا علائم دیگه ای داره
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری سه شنبه ۱ بهمن ۹۸( 4 سال پیش)

      درود

      بله امكانش هست

      علايم خفيف تر از پارگى اوليه هستن

      با احترام

  • تصویر کاربر فاطمه دوشنبه ۳۰ دی ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 345 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام
    تاریخ 21 شهریور 98 حین صخره نوردی مچ پای چپم از ناحیه درشت نی و نازک نی شکست و دکتر عمل نکرد و فقط جابجایی انجام داد و گچ گرفت، یک ماه گچ بلند و یک ماه هم گچ کوتاه(جمعا دو ماه در گچ بود). یک ماه بعد از باز کردن گچ با عصا بودم اول با دو عصا و بعد با یک عصا.20 جلسه هم فیزیوتراپی کردم.الان بعد از گذشت 4 ماه هنوز مچ پا سمت نازک نی یک مقدار ورم و درد دارد. شاهرود دکتر رفتم گفت محل شکستگی نازک نی یک انحراف 20 درصدی دارد و همین طور به علت طولانی بودن گچ گیری پوکی استخوان هم در آن ناحیه دارم که احتیاج به PRP دارد. با توجه به اینکه من کوهنورد هستم و سنگنوردی می کنم و سلامت کامل پام خیلی برام مهمه می خواستم نظرتان را نسبت به تشخیص دکترم بفرمایید.
    من فایل عکس ابتدای شکستگی و یک ماه قبل را خدمتتان ارسال می کنم.
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری دوشنبه ۳۰ دی ۹۸( 4 سال پیش)

      درود

      شما نياز به جراحى داشتيد

      بايد سى تى اسكن اسپيرال  از مچ پا انجام بدين و عكس مچ پا در حالت ايستاده هم بگيريد تا ببينيم چه درمانى براتون مفيده

      با احترام

  • تصویر کاربر مرتضی یکشنبه ۲۹ دی ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 236 مشاهده پرسش
    سلام مادرم دیابتی است و انسولین میزند قبلا هم زخم پای دیابتی داشت که خوب شد الان تاندون آشیل پاره شده راه و روش درمان چیست ؟آیا میشه جراحی کرد؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری یکشنبه ۲۹ دی ۹۸( 4 سال پیش)

      درود

      اگه تازه باشه مى شه جراحى كرد

      با احترام

  • تصویر کاربر سید یکشنبه ۲۹ دی ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 232 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر ۴روز پیش در مدرسه با توجه به گرم نکردن و بد بودن کفشم در فوتبال پای راستم با سرعت زیاد پیچ خورد و خیلی ناراحت شدم چون از ورزش اصلیم (پینگ پنگ) دورم . از اون روز تا به حال با چیز های مختلف مانند زردچوبه زرده تخم مرغ و روغن زیتون و خرچک و سیر بستم و با کیسه اب ٬ گرم نگه داشتم و خیلی بهتر شده اما می ترسم چند روز دیگه که بهتر شدم و خواستم برم پینگ پنگ مچم دوباره پیچ بخوره شما چه پیشنهادی برای برای پیچ نخوردن میدید به نظر شما استفاده از قوزک بند یا مدل های مشابه سبک ترش که برای ورزش کردن بهتره ؛؛در ورزش برای پیچ نخوردن دوباره مناسبه ؟ با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری یکشنبه ۲۹ دی ۹۸( 4 سال پیش)

      درود

      قبل از هر چيز بايد معاينه بشين و شدت آسيب معلوم بشه

      بعد مى شه در مورد نوع درمان و پيشگيرى هاى بعدى بحث كرد

      با احترام

درحال دریافت اطلاعات
تماس با ما

با ما در تماس باشید

آدرس مطب

شریعتی پایین تر از مترو قلهک ساختمان خانه درسا طبقه ۵ واحد ۱۷

ساعات کار مطب

شنبه و چهارشنبه از ساعت ۱۶ الی ۱۹

دکتر نادری
پرسش از دکتر