منو

تزریق هیالورونیک اسید مفصلی

هیالورونیک اسید ماده ای است که به طور طبیعی در بدن انسان وجود دارد. بیشترین میزان این ماده در مایعات چشم (زجاجیه) و مفاصل (مایع مفصلی) یافت می شود. سازمان غذا و دارو امریکا (FDA) استفاده و تزریق هیالورونیک اسید داخل زانو را برای بیماران مبتلا به آرتروز زانو تایید کرده است. همچنین، در بیماران مبتلا به آب مروارید نیز تزریق این ماده به داخل چشم کاربرد دارد.

هیالورونیک اسید چیست؟ 

هیالورونیک اسید یک رطوبت ساز است، ماده ای که رطوبت را حفظ می کند و می تواند بیش از هزار برابر وزن خود در آب متصل شود. هیالورونیک اسیدی که استفاده دارویی دارد، یا از تاج خروس استخراج می شود و یا در آزمایشگاه توسط انواعی از باکتری ها ساخته می شود.

هیالورونیک اسید چیست؟ 

هیالورونیک اسید همچنین در مواردی از جمله انواع اختلالات مفصلی، عفونت های ادراری (UTI)، ریفلاکس اسید معده، خشکی چشم، درد واژینال، پیری پوست و بسیاری از بیماری های دیگر کاربرد دارد. با این حال، شواهد علمی قابل قبولی برای تایید کاربردهای این ماده وجود ندارد.

نحوه عملکرد هیالورونیک اسید

هیالورونیک اسید در مفاصل و سایر بافت ها همچون یک بالشتک و یا روان کننده عمل می کند. علاوه بر این، می تواند بر نحوه واکنش بدن به آسیب ها نیز تأثیر بگذارد.

موارد استفاده هیالورونیک اسید

هیالورونیک اسید در موارد زیادی کاربرد دارد. از جمله:

✳️ آب مروارید: طی عمل جراحی آب مروارید، پزشک جراح چشم می تواند از تزریق هیالورونیک اسید به داخل چشم استفاده کند.

✳️ تورم (التهاب) و زخم های داخل دهان (مخاط دهان): شستشوی دهان با هیالورونیک اسید و یا استفاده از آن به صورت ژل، برای درمان زخم های دهان کاربرد موثری دارد.

اثر بخشی های احتمالی این ماده در مواردی همچون:

✳️ پیری پوست: برخی تحقیقات نشان می دهد که تزریق هیالورونیک اسید توسط نوعی دستگاه پزشکی خاص به چین و چروک های پوست، می تواند تا یک سال به کاهش چین و چروک ها کمک کند. مصرف اشکال خوراکی هیالورونیک اسید که با برخی مواد دیگر ترکیب شده نیز ممکن است در کاهش چین و چروک ها موثر باشد.

✳️خشکی چشم: تحقیقات زیادی نشان می دهند که استفاده از قطره های چشمی حاوی هیالورونیک اسید به کاهش علائم خشکی چشم کمک می کند.

تزریق ژل هیالورونیک اسید به زانو

✳️ آرتروز: تزریق هیالورونیک اسید در مفاصل توسط پزشک می تواند درد و سفتی مفاصل را کاهش دهد. این مورد توسط FDA نیز تأیید شده است. اما به نظر می رسد این روش درمانی برای همه افراد کاربرد ندارد. همچنین، هرگونه بهبود ایجاد شده معمولاً کوتاه مدت است. برخی تحقیقات اولیه نشان می دهند که مصرف خوراکی هیالورونیک اسید در برخی از مبتلایان به آرتروز می تواند به کاهش درد این افراد کمک کند.

کاربرد تزریق هیالورونیک اسید

در اینجا به ۱۱ کاربرد دیگر تزریق هیالورونیک اسید برای صورت و بدن اشاره شده است:

۱. زخم های پوستی: برخی تحقیقات نشان می دهد که استفاده از ژل های حاوی هیالورونیک اسید ممکن است درد ناشی از زخم های پوستی را کاهش داده و به بهبود کمک کند.

۲. زخم پا در بیماران دیابتی: تحقیقات نشان می دهد که استفاده از محصولات ترکیبی حاوی هیالورونیک اسید در مقایسه با دیگر روش های درمانی معمول، به بهبود زخم پای دیابتی کمک بیشتری می کند.

۳. ضربه به چشم: تحقیقات اولیه نشان می دهد که ممکن است از تزریق هیالورونیک اسید به چشم به عنوان یک روش درمانی، در جدا شدگی شبکیه چشم از زجاجیه و یا سایر آسیب های چشم استفاده شود.

۴. شکل خفیف التهاب لثه: تحقیقات اولیه در افراد مبتلا به التهاب لثه نشان می دهد که شستشوی دهان با محصولات حاوی هیالورونیک اسید، باعث کاهش خونریزی و بهبود لثه می شود.

۵. درد شانه افراد، پس از سکته مغزی (درد شانه ناشی از همی پلژی): تحقیقات اولیه نشان می دهد که تزریق هیالورونیک اسید در افراد مبتلا به درد شانه همی پلژیک، می تواند به بهبود درد کمک کند.

همچنین بخوانید:

۶. جراحی بینی: تحقیقات اولیه در افرادی که جراحی بینی انجام داده اند نشان می دهد که شستشوی بینی با محصولات حاوی هیالورونیک اسید ممکن است در بهبود اسکار و پوسته پوسته شدن سینوس ها، نسبت به شستشوی بینی با آب نمک، موثرتر باشد.

۷. اختلالاتی که استخوان ها و مفاصل را تحت تأثیر قرار می دهد: تحقیقات اولیه نشان می دهد معمولاً در افرادی که کمبود سلنیوم (بیماری Kashin-Beck) دارند، تزریق هیالورونیک اسید ممکن است درد را بهبود بخشد.

۸. عفونت گوش (اوتیت میانی): تحقیقات اولیه نشان می دهد که استفاده از محصولات شستشوی بینی که حاوی هیالورونیک اسید می باشند، ممکن است برای جلوگیری از بروز عفونت گوش در کودکان مبتلا به عفونت های مزمن گوش کمک کند.

۹. التهاب بینی و سینوس ها (رینوسینوزیت): تحقیقات اولیه نشان می دهد که استفاده از محصولات شستشو دهنده بینی که حاوی هیالورونیک اسید باشند، به درمان علائم عفونت سینوس در افرادی که از آنتی بیوتیک ها و داروهای استروئیدی نیز استفاده می کنند، کمک می کند. استفاده از شوینده های بینی حاوی هیالورونیک اسید در افراد مبتلا به سینوزیت مزمن نیز ممکن است علائم را بهبود بخشد.

۱۰. آتروفی واژن (نازک شدن دیواره های واژن): پس از یائسگی، بافت واژن نازک می شود. تحقیقات اولیه نشان می دهد که استفاده از محلول های واژینال حاوی هیالورونیک اسید در کاهش سوزش، خارش و احساس درد هنگام برقراری رابطه جنسی، در زنان مبتلا آتروفی واژن موثر است.

۱۱. التیام زخم: تحقیقات اولیه نشان می دهد که استعمال خارجی هیالورونیک اسید بر روی پوست، جهت درمان سوختگی و زخم های پوستی، ممکن است سودمند باشد مانند: 

  • عفونت های کلیه، مثانه یا مجاری ادراری ( UTI )
  •  درد عضلانی ناشی از ورزش
  • سوزش مداوم معده
  • چین و چروک پوست
نحوه تزریق هیالورونیک اسید مفصلی

عوارض استفاده از هیالورونیک اسید

 در مصارف خوراکی: هیالورونیک اسید در صورتی که به اندازه مصرف شود، به احتمال زیاد ایمن است. اما به ندرت ممکن است موجب بروز واکنش های آلرژیک شود.

در استعمال خارجی روی پوست: هیالورونیک اسید در صورتی که به اندازه مصرف شود، به احتمال زیاد ایمن است. اما به ندرت ممکن است موجب بروز واکنش های آلرژیک شود.

❌ هنگام تزریق درون مفاصل: تزریق هیالورونیک اسید درون مفاصل توسط پزشک، به احتمال زیاد ایمن است. تزریق هیالورونیک اسید درون مفاصل ممکن است موجب بروز قرمزی و درد شود.

❌ هنگام تزریق در چشم: هیالورونیک اسید در صورتی که به طور مناسب استفاده شود، به احتمال زیاد ایمن است. تزریق هیالورونیک اسید درون چشم می تواند موجب بالا رفتن فشار چشم شود اما این عارضه معمولاً طی ۴۸ الی ۷۲ ساعت برطرف می شود.

موارد احتیاط و هشدارها

🔻 خانم های باردار و شیرده

• در دوران بارداری: اطلاعات کافی برای اطمینان از ایمن بودن استفاده از هیالورونیک اسید در دوران بارداری وجود ندارد. برای اطمینان بهتر است از استفاده از آن خودداری شود.

• در دوران شیردهی: اطلاعات کافی برای اطمینان از ایمن بودن استفاده از هیالورونیک اسید در دوران شیردهی وجود ندارد. محققان نمی دانند که آیا این ماده بر شیر مادر تأثیر می گذارد و یا اینکه چه تاثیری ممکن است بر نوزاد داشته باشد. برای اطمینان بهتر است از استفاده از آن خودداری شود.

🔻 بیماری های پوستی

• بیماری اسکلرودرمی (سفت شدن پوست و بافت های همبند): استفاده از هیالورونیک اسید روی پوست، ممکن است زخم های پوستی را در افرادی که به بیماری اسکلرودرمی مبتلا هستند بدتر کند. در این افراد، بهتر است از استفاده آن اجتناب شود.

🔻 تداخلات دارویی

در حال حاضر هیچگونه اطلاعاتی مربوط به تداخلات دارویی هیالورونیک اسید در دسترس نیست.

🔻 زخم ها

• برای تورم (التهاب) و زخم های داخل دهان (مخاط دهان): هیالورونیک اسید را می توان با آب مخلوط کرده و به عنوان دهانشویه استفاده کرد.

تزریق ژل هیالورونیک اسید زیر چشم

🔻 اشکال تزریقی

برای پیری پوست: پزشکان می توانند هیالورونیک اسید را به چین و چروک های پوست تزریق کنند.

• برای آرتروز: تزریق هیالورونیک اسید درون مفاصل از طریق پزشک

دکتر غلامرضا نادری متخصص ارتوپدی ، آرتروسکوپی ، آرتروپلاستی و فلوشیپ جراحی مچ پا در تهران

فهرست مطالب

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.برای پاسخگویی بهتر به سوالات شما لطفا قد، وزن و سن خود را در متن سوال درج کنید همچنین از پرسيدن سوالاتى كه جنبه اورژانس دارند اجتناب كنید.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر رویا شنبه ۱۴ فروردین ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 241 مشاهده پرسش
    قرص آپیراکسل را چطورقطع کنم.
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری پنجشنبه ۱۲ فروردین ۰( 3 سال پیش)

      درود

      لطفا مطمئن بشين كه اسم دارو رو درست نوشتيد

    2. تصویر کاربر رویا جمعه ۱۳ فروردین ۰( 3 سال پیش)
      آپیراکس.Apixaban
    3. تصویر کاربر رویا جمعه ۱۳ فروردین ۰( 3 سال پیش)
      سلام من عکس پامو فرستادم جواب نیومد
    4. تصویر کاربر رویا جمعه ۱۳ فروردین ۰( 3 سال پیش)
      قرص آپیراکس ی دارویی است که در جراحی های ارتوپد کاربرد زیاد داره برای لخته خون چطور شما نشناختید
    5. تصویر کاربر دکتر رضا نادری شنبه ۱۴ فروردین ۰( 3 سال پیش)

      شما آپيراكسل نوشته بوديد كه نادرست هست و به اين نام دارويى نداريم 

      بله مى تونيد بعد از سه هفته در صورت باز شدن گچ و شروع حركات مچ پا قطعش كنيد كاملا

    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر امید پنجشنبه ۱۲ فروردین ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 182 مشاهده پرسش
    سلام.من روز ۱فروردین به دلیل التهاب مفصل شست پا به ارتپد مراجعه کرد و ایسان با تشخیص ترک ایتخوان مفصل شست پا ،پای و انگشت من رو گچ گرفتن و فرمودن ۷ روز جوش می خوره ولی شما رو ۱۰فروردین بدون نیاز به عکس گیری بازش کن.الان که باز کردن همان مفصل شست درد دارد و نمی توانم درست پایم را روی زمین بگذارم و راه بروم.البته ورم ندارد فقط همان مفصل زمانی که فشرده شده یا راه میروم درد ناک است.طبیعیه؟باید چیکار کنم دوباره عکس بگیرم
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری پنجشنبه ۱۲ فروردین ۰( 3 سال پیش)

      درود

      فعلا مسكن مصرف كنيد و روز چهاردهم خدمتشون برين براى معاينه مجدد

  • تصویر کاربر خطیبی پنجشنبه ۱۲ فروردین ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 196 مشاهده پرسش
    پدرم شکستگی لگن دارندکه ۸۵ساله میباشن لطفابگیدکه عمل باموفقیت انجام خواهد شد وخوشبختانه نه فشارخون دارندنه قند دارند لطفا از نگرانی نجاتم دهید
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری پنجشنبه ۱۲ فروردین ۰( 3 سال پیش)

      درود

      درسته كه عمل در افراد مسن ريسك بالاتر داره ولى مطمئن باشيد عمل نكردن و بى حركت موندن ايشان خطرات به مراتب بدتر و وحشتناك ترى داره

  • تصویر کاربر ماهان پنجشنبه ۱۲ فروردین ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 206 مشاهده پرسش
    سلام پسرم ۹سالشه و مچ دستش شکسته و براش پین گذاشتن ایا کشیدن پین دردناکه ؟واینکه میشه بیهوش کرد؟ممنون میشم بنده رو راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری پنجشنبه ۱۲ فروردین ۰( 3 سال پیش)

      درود

      براى بچه ها بهتره زير بيهوشى سبك انجام بشه 

  • تصویر کاربر مهری پنجشنبه ۱۲ فروردین ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 183 مشاهده پرسش
    در مچ پا عمل فیوژن چند استخوان پا ثابت میشه ؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری پنجشنبه ۱۲ فروردین ۰( 3 سال پیش)

      درود

      در فيوژن مچ استخوان تالوس به تيبيا ثابت مى شه

  • تصویر کاربر حمید یکشنبه ۸ فروردین ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 201 مشاهده پرسش
    سلام بنده در پشت پاشنه ی هر دو پام مقداری برامدگی دارم که ازون تزریق کردم . ایا پد پاشنه پا هم برا کفش‌ نیازی هست !؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری یکشنبه ۸ فروردین ۰( 3 سال پیش)

      درود

      متاسفانه ازون درمانى روش تاييد شده و استاندارد نيست 

      پد به دردتون نمى خوره

      فيزيوتراپى و شاك ويو روش هاى تاييد شده اى هستند

      گاهى هم جراحى لازمه 

  • تصویر کاربر لقمان پنجشنبه ۲۸ اسفند ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 181 مشاهده پرسش
    سلام لطفابگوییددرداسکافوئیدبعدازگچ گیری چه مدت طول میکشد وچه بایدکردتادردبرطرف شود.
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری پنجشنبه ۲۸ اسفند ۹۹( 3 سال پیش)

      درود

      بايد مطمئن بشين كه اولا جوش خورده باشه و دوم اين كه نكروز آواسكولار نشده باشه 

  • تصویر کاربر حبیبه دوشنبه ۲۵ اسفند ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 228 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    چون شما گفتیم احتمال پارگی رباط م وجود داره من رفتم پیش دکترم و معاینه کردن و گفتم اگر در راه رفتن و حرکات ورزشی پات خالی نمی کنه عضلات چهار سر تو قوی کن و ادامه بده نیازی به عمل نیست می خاستم نظر شما رو هم بدنم و این که در هنگام حرکات پارگی رباطم بیشتر می شود یا خیر .
    و این که نیازی هست از زانو بند محافظتی استفاده کنم در هنگام ورزش
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری دوشنبه ۲۵ اسفند ۹۹( 3 سال پیش)

      درود

      كسى  كه شما رو معاينه كردن نظرشون صحيح تره حتما وهو چى دستور دادن رو انجام بدين

    2. تصویر کاربر دکتر رضا نادری دوشنبه ۲۵ اسفند ۹۹( 3 سال پیش)

      درود

      كسى  كه شما رو معاينه كردن نظرشون صحيح تره حتما وهو چى دستور دادن رو انجام بدين

    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر ایوب دوشنبه ۱۸ اسفند ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 216 مشاهده پرسش
    سلام دکتر جان من ۵ ماه قبل بر اثر پیچیدگی پا در زمین شیبدارکشاورزی درحین چوپانی دوچاردرد پا از زانو شدم وباوجود مراجعه مکرر به پزشک عکس و ام آر ای گرفتم اکنون پزشک معالج میگه که منیسک پاهات ساییده آبش ازدست داده باتجویز دارو غضروف ساز به همراه فیزیوتراپی میگه تا۳تا۴ماه صبرکن اگرخوب نشد نیاز به عمل داره میخواستم نظر شمارا بدانم عکس نتایج ام ار ای و دارو فرستادم اجرکم عندا...
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری دوشنبه ۱۸ اسفند ۹۹( 3 سال پیش)

      درود

      نتيجه ام آر آى رو نفرستادين

  • تصویر کاربر الهام دوشنبه ۱۱ اسفند ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 211 مشاهده پرسش
    سلام وقت به خیر
    مهرهای گردنم وقتی کوله دارم یا با پیاده روی دچار درد میشه وتا چند روز هم ادامه داره میخواستم ببینم گردنبند طبی اثری داره برای کاهش اون درد؟؟ و یا چه راهکاری شما پیشنهاد میدید؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری دوشنبه ۱۱ اسفند ۹۹( 3 سال پیش)

      درود

      بهتره تمرين درمانى و فيزيوتراپى كنيد

درحال دریافت اطلاعات
تماس با ما

با ما در تماس باشید

آدرس مطب

شریعتی پایین تر از مترو قلهک ساختمان خانه درسا طبقه ۵ واحد ۱۷

ساعات کار مطب

شنبه و چهارشنبه از ساعت ۱۶ الی ۱۹

دکتر نادری
پرسش از دکتر