منو

انواع شکستگی قوزک مچ پا و درمان آن

شدت شکستگی قوزک مچ پا ممکن است از یک شکستگی ساده در تنها یک استخوان مچ پا تا شکستگی های متعدد که ممکن است مچ پا را دچار در رفتگی بکنند، متفاوت باشد.


به کلام ساده تر هرچه تعداد استخوان های شکسته در مچ پا بیشتر باشد مچ پا ناپایدارتر می شود. همراه شکستگی قوزک ممکن است پارگی یا آسیب لیگامانی نیز وجود داشته باشد. شکستگی مچ پا می تواند در هر گروه سنی بروز کند. در ۳۰ تا ۴۰ سال گذشته پزشکان متوجه افزایش تعداد و شدت شکستگی های مچ پا شده اند که علت آن تا حدی مربوط به افزایش جمعیت  افراد مسن ولی فعال است.

آناتومی مچ پا

سه استخوان مفصل مچ پا را تشکیل می دهند، که عبارتند از:

✅ تیبیا یا درشت نی

✅ فیبولا یا نازک نی

✅ تالوس یا استخوان قاپ که بین استخوان پاشنه در پایین و استخوان های نازک نی و درشت نی در بالا قرار دارد.

استخوان های تیبیا و فیبولا قسمت های ویژه ای دارند که در تشکیل مچ پا نقش دارند، از جمله:

☑ قوزک داخلی

قسمت داخلی انتهای استخوان تیبیا

☑ قوزک خارجی

قسمت انتهایی فیبولا

☑ قوزک خلفی

قسمت پشتی انتهای استخوان تیبیا

قوزک پا

پزشکان شکستگی های مچ پا را بر اساس قسمتی از استخوان که شکسته است تقسیم بندی می کنند. مثلا شکستگی قسمت انتهایی نازک نی را شکستگی قوزک خارجی و شکستگی انتهای هر دو استخوان نازک نی و درشت نی را شکستگی دو قوزکی (بای مالیولار) می نامند. در شکستگی های مچ پا دو مفصل درگیر می شوند:

✔ مفصل مچ پا یعنی جایی که استخوان های تیبیا و فیبولا و تالوس در کنار هم قرار می گیرند.

✔ مفصل سین دسموز که عبارت است از مفصلی که بین انتهای تحتانی تیبیا و فیبولا قرار دارد و توسط لیگامان ها (رباط ها) ی مهمی پایدار می گردد. لیگامان های متعددی به پایداری مفصل مچ پا کمک می کنند.

علل شکستگی قوزک مچ پا

❇ پیچ خوردن یا چرخیدن مچ پا

❇ افتادن روی مچ پا

❇ لیز خوردن یا افتادن حین راه رفتن یا دویدن

❇ تصادفات

علائم شکستگی قوزک مچ پا

از آن جا که علائم شکستگی قوزک مچ پا شبیه علایم پیچ خوردگی شدید مچ پا هستند هر نوع صدمه و آسیب مچ پا باید توسط پزشک متخصص درد مچ پا بررسی شود. علائم شایع شکستگی قوزک مچ پا عبارتند از:

✳ درد فوری و شدید

ورم مچ پا

✳ کبودی

✳ درد در هنگام لمس محل آسیب دیده

✳ عدم امکان وزن گذاری روی اندام آسیب دیده

✳ دفورمیته و تغییر شکل مخصوصا موقعی که مفصل دچار دررفتگی مچ هم شده باشد.

علائم در رفتگی مچ پا

  • درد و ورم در ناحیه سطحی مفصل
  • تغییر رنگ پوست اطراف مفصل و تغییر شکل مفصل
  • عدم توانایی در جرکت دادن مچ پا
  • درد در زمان فشار دادن مفصل مچ پا

تشخیص شکستگی قوزک مچ پا

معاینه توسط پزشک

پزشک از شما شرح حالی در مورد علایم و نحوه ی آسیب دیدن شما و یک شرح حال کلی در مورد سوابق پزشکی شما می گیرد. سپس معاینه ی دقیقی بر روی مچ پا و پا و ساق پایتان انجام می دهد.

تصویربرداری از مچ پا

در صورت شک به شکستگی قوزک مچ پا پزشک معالج برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد صدمه ی شما درخواست تصویربرداری خواهد کرد.

۱- رادیولوژی ساده

رادیولوژی ساده معمول ترین و در دسترس ترین تکنیک تصویربرداری تشخیصی است. رادیوگرافی ساده می تواند نشان دهد که آیا استخوان شکسته است یا نه؟ و آیا در محل شکستگی قوزک مچ پا جا به جایی وجود دارد یا خیر؟ با این روش می توان تعداد قطعات شکستگی را دانست.

۲- رادیوگرافی تحت استرس

در بعضی شرایط پزشک معالج به مچ پا در جهت خاصی فشار وارد می کند و در آن حالت رادیوگرافی انجام می شود. این رادیوگرافی برای آن است که پزشک متوجه شود که آیا آن شکستگی خاص نیاز به درمان جراحی دارد یا خیر؟

۳- سی تی اسکن

این روش تصاویری از مقاطع مختلف مچ پا ارائه می دهد و گاه برای بررسی بیشتر صدمات مچ پا به کار می رود به ویژه در مواردی که شکستگی به مفصل مچ پا راه دارد.

 سی تی اسکن پا

۴- ام آر آی

برای بعضی از انواع شکستگی قوزک مچ پا و به منظور بررسی لیگامان ها از ام آر آی استفاده می شود.

درمان شکستگی قوزک خارجی

شکستگی قوزک خارجی در واقع شکستگی نازک نی هست. نازک نی در سطوح مختلف ممکن است دچار شکستگی شود. سطح شکستگی می تواند شیوه ی درمان را تعیین کند.

✅ درمان غیر جراحی شکستگی قوزک خارجی

در صورت پایدار بودن مچ پا یعنی اگر شکستگی همراه جا به جایی زیاد نباشد ممکن است نیاز به جراحی نباشد. برای تعیین پایداری مچ پا می توان از رادیوگرافی تحت استرس استفاده کرد. نوع درمان مورد نیاز ممکن است بر اساس محل شکستگی استخوان نیز تعیین شود. روش های متفاوت و متعددی برای حفاظت از شکستگی در طول مدت ترمیم آن استفاده می شود که از کفش های مخصوص تا گچ کوتاه متفاوت هستند.بعضی از پزشکان اجازه ی تحمل وزن را به بیمار می دهند و برخی تا شش هفته اجازه ی وزن گذاری نمی دهند. در طول مدت درمان با فواصل معینی رادیوگرافی انجام می شود تا ضمن اطمینان از عدم جا به جایی قطعات شکستگی فرایند ترمیم نیز پایش گردد.

✅ درمان جراحی شکستگی قوزک خارجی

اگر شکستگی با جا به جایی همراه باشد یا مفصل مچ پا ناپایدار باشد نیاز به جراحی خواهد بود. در این روش ابتدا قطعات شکسته در جای خود قرار داده می شوند و سپس با پیچ و پلیت (پلاک) فیکس می شوند.

شکستگی قوزک پا چقدر طول می کشد؟

مدت زمان بهبودی شکستگی قوزک پا به شدت آسیب دیدگی بستگی دارد. به این صورت که پس از ۲ الی ۳ هفته که پا در گچ بود، معاینه و رادیولوژی انجام می شود و در صورتی که درد و ناراحتی وجود نداشت، بیمار می تواند از واکر استفاده کند و پس از ۱۲ الی ۱۶ هفته شکستگی کامل درمان می شود.

درمان شکستگی قوزک داخلی

شکستگی قوزک داخلی عبارت است از شکستگی قسمت داخلی استخوان درشت نی در قسمت تحتانی آن (مچ پا).این شکستگی می تواند در سطوح مختلف قوزک داخلی ایجاد شود.

در بیشتر موارد شکستگی قوزک داخلی به همراه شکستگی نازک نی (قوزک خارجی) یا شکسستگی قسمت خلفی درشت نی (قوزک خلفی) یا همراه صدمه و پارگی لیگامان ها (رباط ها) ی مچ پا می باشد.

✅ درمان غیر جراحی شکستگی قوزک داخلی

اگر شکستگی بدون جا به جایی باشد و در قسمت انتهایی قوزک داخلی باشد و قطعه ی شکستگی کوچک باشد می توان آن را بدون جراحی درمان  کرد.ممکن است نیاز به انجام رادیوگرافی تحت استرس برای اطمینان از پایداری مفصل مچ پا باشد.

درمان غیر جراحی می تواند با یک بریس یا گچ کوتاه ساق انجام شود. معمولا باید به مدت ۶ هفته از وزن گذاری اجتناب شود. در طول این مدت نیاز به رادیوگرافی کنترل و اطمینان از جا به جا نشدن شکستگی می باشد.

✅ درمان جراحی شکستگی قوزک داخلی

در صورت جا به جایی شکستگی یا ناپایداری مچ پا نیاز به جراحی خواهد بود.بسته  به نوع شکستگی ممکن است از پیچ یا سیم یا پیچ و پلیت برای فیکس کردن آن استفاده شود.

درمان خانگی شکستگی مچ پا

شما می توانید پس از فیزیوتراپی با انجام بعضی حرکات در خانه به سرعت بهبود خود کمک کنید:

۱- کشش پا با پارچه

اولین اقدام برای درمان خانگی شکستگی مچ پا این است که روی زمین نشسته پاهای خود را دراز کنید و کف پای آسیب دیده را در مرکز یک پارچه قرار داده و دو سر پارچه را بگیرید و بکشید. مراقب باشید هنگام نشستن قوز نکنید. این حرکت را می توانید در ۱۰ تکرار ۲۰ ثانیه ای با فاصله ۱۰ ثانیه استراحت انجام دهید.

۲- آب درمانی

آب درمانی با مشورت پزشک می تواند تأثیر زیادی در بهبود روند درمان شما داشته باشد. تنها توجه داشته باشید آب درمانی برای همه افراد به خصوص کسانی که رماتیسم دارند مناسب نیست و از این رو حتما با پزشک خود مشورت کنید.

درمان شکستگی قوزک خلفی

شکستگی قوزک خلفی عبارت است از شکستگی قسمت خلفی درشت نی (تیبیا) در محل مچ پا. این شکستگی در بیشتر موارد همراه شکستگی قوزک خارجی است.ممکن است شکستگی قوزک داخلی هم همراه آن وجود داشته باشد. بسته به این که قطعه ی شکسته چقدر بزرگ باشد قسمت خلفی مچ پا ممکن است ناپایدار گردد.معمولا معتقدند که اگر این قطعه بیش از ۲۵ درصد مفصل را شامل شود مفصل ناپایدار بوده نیاز به عمل جراحی وجود دارد.

✅ درمان غیر جراحی شکستگی قوزک خلفی

اگر قطعه شکسته بدون جا به جایی و مفصل پایدار باشد درمان غیر جراحی با گچ کوتاه یا بریس توصیه می شود.وزن گذاری تا ۶ هفته مجاز نخواهد بود.

✅ درمان جراحی شکستگی قوزک خلفی

اگر قطعه ی شکسته جا به جا و مفصل مچ پا ناپایدار باشد جراحی لازم خواهد بود.فیکساسیون با پیچ یا با پیچ و پلیت انجام می شود.

درمان شکستگی هر دو قوزک (بای مالیولار)

شکستگی دو قوزک عبارت است از شکستگی هم زمان هر دو قوزک داخلی و خارجی.در اکثر این شکستگی ها مفصل مچ پا ناپایدار می باشد و گاه حتی همراه در رفتگی مچ پاست.

✅ درمان غیرجراحی شکستگی دو قوزک

همان طور که در بالا گفته شد این شکستگی ها معمولا ناپایدارند و نیاز به جراحی دارند ولی درمان غیر جراحی ممکن است در بیمارانی که در آن ها ریسک جراحی بسیار بالاست یا کسانی که به دلایلی اصلا راه نمی روند با بریس یا گچ کوتاه انجام شود. در این حالت رادیوگرافی های مکرر برای اطمینان از عدم جا به جایی شکستگی و بررسی روند ترمیم انجام می شود.

وزن گذاری به مدت ۶ هفته مجاز نیست و پس از آن نیز مچ پا تا هنگام جوش خوردن کامل با یک بریس محافظت خواهد شد.

✅ درمان جراحی شکستگی دو قوزک

در بیشتر موارد درمان انتخابیست. فیکساسیون با پیچ و پلیت انجام می شود.

درمان شکستگی سه قوزکی (تری مالیولار)

برخی شکستگی ها ناپایدار هستند و ممکن است با دررفتگی مچ پا همراه باشند.

✅ درمان غیر جراحی شکستگی مچ پا

همان گونه که در بالا ذکر شد درمان غیر جراحی فقط در صورتی انجام می شود که یا خطر جراحی برای بیمار بیش از حد زیاد باشد یا این که وی اصلا قادر به راه رفتن نباشد. نحوه ی درمان غیر جراحی همان است که در مورد شکستگی دو قوزکی توضیح داده شد.

✅ درمان جراحی شکستگی مچ پا

هر یک از اجزای شکستگی جداگانه فیکس می گردند.

آسیب سیندسموز

درمان آسیب سیندسموز

سیندسموز مفصل بین انتهای درشت نی و نازک نی است و توسط لیگامان هایی پایدار می گردد.آسیب سیندسموز ممکن است فقط لیگامانی باشد.در این موارد اگر ناپایداری وجود نداشته باشد درمان غیر جراحی موثر خواهد بود ولی طول مدت درمان نسبت به پیچ خوردگی های معمول مچ پا طولانی تر است. در موارد زیادی آسیب سیندسموز همراه یک یا چند شکستگی هم هست.این صدمات بسیار ناپایدار هستند و حتما نیاز به درمان جراحی دارند.

عوارض شکستگی مچ پا

افراد دیابتی و مسن و کسانی که سیگار یا قلیان می کشند بیشتر در معرض عوارض جراحی هستند که این شامل تاخیر در ترمیم زخم نیز هست.زیرا در این افراد استخوان دیرتر جوش می خورد.

⚠ عوارض در درمان غیر جراحی

۱- بدون جراحی این خطر وجود دارد که قطعه شکسته جا به جا شود.بنابراین پیگیری با رادیوگرافی های مکرر ضروریست.

۲- اگر استخوان در وضعیت نامناسب جوش بخورد مفصل مچ پا ناپایدار خواهد شد و این منجر به آرتروز زودرس آن می شود.

⚠ عوارض درمان جراحی

خطرات جراحی به طور عموم عبارتند از:

  • عفونت
  • خونریزی
  • درد
  • لخته شدن خون در ورید های ساق (این عارضه در درمان غیر جراحی هم محتمل است)
  • آسیب عروق و اعصاب و تاندون ها

خطرات مربوط به درمان جراحی شکستگی مچ پا عبارتند از:

  • تاخیر جوش خوردن
  • آرتروز
  • درد در محل پیچ و پلیت

شکستگی قوزک پا چقدر طول میکشد

گرچه بیشتر افراد طی ۳ تا ۴ ماه به فعالیت های روزمره (جز فعالیت ورزشی) بر می گردند بهبود کامل می تواند تا ۲ سال طول بکشد. ممکن است ماه ها طول بکشد که فرد بتواند بدون لنگیدن راه برود و به ورزش برگردد. اغلب افراد می توانند ۹ تا ۱۲ هفته پس از صدمه رانندگی را آغاز کنند.

دکتر غلامرضا نادری متخصص ارتوپدی ، آرتروسکوپی ، آرتروپلاستی و فلوشیپ جراحی مچ پا در تهران

فهرست مطالب

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.برای پاسخگویی بهتر به سوالات شما لطفا قد، وزن و سن خود را در متن سوال درج کنید همچنین از پرسيدن سوالاتى كه جنبه اورژانس دارند اجتناب كنید.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر M دوشنبه ۲۷ دی ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 209 مشاهده پرسش
    سلام، پدر من ۵ روزه که تصادف کردن و قوزک پاشون شکسته اما همچنان بیمارستان ایشون رو بستری کردن و گفتن عمل رو فعلا انجام نمیدن و باید ورم پا کم بشه، ایا هرچقدر مدت زمان عمل پاشون عقب بیوفته خطرناک نیست؟ ممنون میشم جواب بدین
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری دوشنبه ۲۷ دی ۰( 2 سال پیش)

      درود

      گاه ممكنه جراحى تا سه هفته هم عقب بيفته تا وضعيت پوست و بافت نرم مناسب بشه

  • تصویر کاربر زهرا دوشنبه ۱۳ دی ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 215 مشاهده پرسش
    با سلام.مدت دو سال و اندی است که درد و سوزش پا دارم )پشت ران پا و مچ و ساق پا)و متاسفانه درد همچنان بیش تر می شود.طوری که در حال حاضر درد کمر هم دارم و موقع خم شدن احساس می کنم چیزی به کنار پام فرو می کنند. ناحیه گردن هم همین طور شانه و مچ دست در گیر می باشد.با اینکه به پزشک مراجعه می نمایم متاسفانه نتیجه ای نگرفتم.هر روز درد بیش تر می شود؟سپاس
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری دوشنبه ۱۳ دی ۰( 2 سال پیش)

      درود

      به همكاران ارتوپد فوق تخصص ستون فقرات مراجعه كنيد

  • تصویر کاربر زهرا شنبه ۲۷ آذر ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 227 مشاهده پرسش
    سلام خدمت ..دکتر همسر مشکل کوتاهی پاشنه اشیل داشتنو برای ی کاری مجبور به عمل شدن الان مشکل کوتاهی برطرف شده ولی بعد یک ماه ۴۰ روز هنوز موقع راه رفتن پاشون قوت نداره و گاهی درد میگیره پاشون الان تو مرحله فیزیوتراپی هستن و تا حد ممکن میتونن تو پنجه پاشون بشینن ولی وقتی پیاده روی طولانی دارن اذیت میشن و پاشون درد میگیره البته دارن اب درمانی هم میرن. نظر شما بابت درد پاشون چیه بعد این مدت؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری شنبه ۲۷ آذر ۰( 2 سال پیش)

      درود

      ماه ها تمرين و تقويت عضله لازمه تا درست بشه

  • تصویر کاربر سارا شنبه ۲۷ آذر ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 251 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام
    من مشکل پیچ خوردگی مکرر مچ پا داشتم که معاینه اولیه توسط پزشک تشخیص پارگی رباط بوده. پس از انجام ام آر آی و تایید پارگی رباط در ام آر آی یک ضایعه 3 میلی متری خوش خیم نشان داده شده است. ممنون میشم با توجه به اینکه در تهران نیستم راهنمایی بفرمایید که چه اقدامی باید انجام بدم.
    سپاس از شما.
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری شنبه ۲۷ آذر ۰( 2 سال پیش)

      درود

      در مقاطعى كه فرستادين اون ضايعه دبةيدع نمى شه و ديدن همه تصاوير لازمه .ممكنه صرفا bone island باشه كه اقدامى لازم نداره 

      ولى اگر پارگى  رباط شما كهنه هست و مدام پيچ خوردگى داريد جراحى لازمه براى رباطتون 

  • تصویر کاربر مجید جمعه ۱۲ آذر ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 232 مشاهده پرسش
    سلام من قوزک داخلی پام شکسته وجراحی کردم ۶ هفته ازجراحی میگذره میخواستم ببینم میتونم روی پام فشار بیارم راه برم
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری جمعه ۱۲ آذر ۰( 2 سال پیش)

      درود

      بايد طبق تجويز جراحتون اقدام كنيد

  • تصویر کاربر سعیدنوربخش شنبه ۱۳ آذر ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 233 مشاهده پرسش
    سلام خداقوت دراثرضربه سخت بامیله آهنی سنگین
    درحالت ایستاده ضربه به روی پاواردشده وباعث شکستگی متاتارس۲و۳شده درتاریخ۲۵آبانماه
    باچنددکترمشورت کردم وآخرین بادست ۱۱روزبعدازشکستگی جاانداخت امانظرخودم
    عمل بودراهنمایی کنیدممنون
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری شنبه ۱۳ آذر ۰( 2 سال پیش)

      درود

      حراحى بهتر بود ولى ممكنه با همين درمان هم نتيجه خوب به دست بياد

  • تصویر کاربر امیر یکشنبه ۳۰ آبان ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 221 مشاهده پرسش
    سلام وقتتون بخیر ببخشید آقای دکتر یه سوال داشتم من قوزک پام در حین مسابقه فوتسال شکسته بعضی از دکتر ها میگفتن باید داخل پات پین بزاریم اما پیش یک دکتر دیگه رفتیم و اون گفت نیازی به پین نیست و با گچ گرفتگی خوب میشه الان 3هفته پام تو گچ هستش و با عصا راه میرم قرار بود از پام عکس بگیرم وبه دکتر نشان بدهم اما متاسفانه تعادلم را ازدست دادم وپام به زمین خورد وبه پام فشار آمد آیا امکان داره از خوب شدن قوزک پام جلوگیری بشه
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری یکشنبه ۳۰ آبان ۰( 3 سال پیش)

      درود

      راديوگرافى بفرستيد

  • تصویر کاربر امیرمحمد چهارشنبه ۲۶ آبان ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 239 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر امروز بخیه های زخم پام را کشیده ام بعدا که آمدم خانه زخم باز شده لطفا جواب بدهید
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۲۶ آبان ۰( 3 سال پیش)

      درود

      به جراحتون مراجعه كنيد 

  • تصویر کاربر علی چهارشنبه ۲۶ آبان ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 243 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض خسته نباشید
    من دیروز تو سالن فوتسال پام بدون برخورد با کسی پیچ خورد و ورم زیادی کرد و احساس درد داشتم رفتم بیمارستان عکس گرفتم دکتر عمومی گفت استخوان نازک نی ترک برداشته و آتلش کردن
    میخواستم بدونم همین آتل کافیه یا نیاز ب گچ هم داره و اینکه طول درمانش چند روز طول میکشه؟؟
    ممنون میشم راهنماییم کنید
    عکس رادیولوژی رو هم فرستادم
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۲۶ آبان ۰( 3 سال پیش)

      درود

      سى تى اسكن اسپيرال كنيد

      جراحى لازمه

  • تصویر کاربر علی پنجشنبه ۲۷ آبان ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 230 مشاهده پرسش
    باسلام و عرض خسته نباشید
    من ۳۲ سالمه دیروز تو سالن فوتسال پام بدون برخورد با کسی پیچ خورد ورم زیادی کرد و احساس درد داشتم رفتم بیمارستان عکس گرفت دکتر عمومی نگاه کرد گفت استخوان نازک نی ترک خورده
    آتلش کردن، میخواستم ببینم همین آتل کافیه یا نیاز ب گچ‌ گرفتن‌ هم داره
    ممنون‌ میشم اگه راهنماییم کنید.عکس رادیولوژی رو هم میفرستم.
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری پنجشنبه ۲۷ آبان ۰( 3 سال پیش)

      درود

      سى تى اسپيرال كنيد

      جراحى لازمه

       

درحال دریافت اطلاعات
تماس با ما

با ما در تماس باشید

آدرس مطب

شریعتی پایین تر از مترو قلهک ساختمان خانه درسا طبقه ۵ واحد ۱۷

ساعات کار مطب

شنبه و چهارشنبه از ساعت ۱۶ الی ۱۹

دکتر نادری
پرسش از دکتر