منو

فیبرومیالژیا چیست؟

افراد مبتلا به فیبرومیالژیا دچار دردهای مزمن و سراسری عضلات و مفاصل می شوند. از علائم دیگر این بیماری می توان به خستگی شدید و مشکلات حافظه اشاره کرد. علت فیبرومیالژیا ناشناخته بوده و تا کنون هیچ درمان قطعی برای آن شناخته نشده است. اغلب افراد مبتلا به این بیماری با انجام اقداماتی مثل کاهش استرس، بهبود خواب، ورزش و تغذیه سالم می توانند بیماری خود را کنترل کنند. برخی از داروها نیز به بهبود علائم این بیماری کمک می کنند.

فیبرومیالژیا چیست؟

فیبرومیالژیا یک بیماری مزمن و طولانی مدت است. این بیماری منجر به درد سراسری عضلات، درد مفاصل و خستگی مفرط می شود. دردهای ناشی از فیبرومیالژیا ممکن است گذرا باشند (بیایند و بروند). هیچ علت شناخته شده ای برای این بیماری وجود ندارد؛ اما پزشکان معتقد اند که عواملی مانند استرس و ژنتیک ممکن است تأثیرگذار باشد. همانطور که پیش از این اشاره کردیم، این بیماری درمانی ندارد، اما بیماران می توانند به کمک داروها، تغییر سبک زندگی و سایر روش های درمانی علائم خود را بهبود ببخشند.

چه کسانی مستعد ابتلا به فیبرومیالژیا هستند؟

فیبرومیالژیا ممکن است در هر فرد با هر سنی (حتی کودکان) اتفاق بیفتد. تحقیقات نشان داده است که زنان، دو برابر مردان در خطر ابتلا به این بیماری قرار دارند. علائم فیبرومیالژیا معمولاً در دوران میانسالی خود را نشان می دهد. بیش ۲۰ درصد بیمارانی که از سایر اختلالات مزمن مانند آرتریت روماتوئید، لوپوس و سارکوئیدوز رنج می برند، ممکن است مبتلا به فیبرومیالژیا نیز باشند.

علت ابتلا به فیبرومیالژیا چیست؟

از نظر پزشکان و متخصصان علت فیبرومیالژیا ناشناخته است. گاهی اوقات فیبرومیالژیا در یک خانواده دیده می شود و عوامل ارثی و ژنتیکی می تواند در ابتلا به این بیماری دخیل باشد. برخی از شرایطی که به اعتقاد پزشکان می تواند باعث ایجاد علائم فیبرومیالژیا شوند عبارتند از:

درمان قطعی فیبرومیالژیا

علائم فیبرومیالژیا چیست؟

درد گسترده ی عضلانی و مفصلی در کنار خستگی و مشکلات خواب علائم اصلی فیبرومیالژیا را تشکیل می دهند. علائم فیبرومیالژیا در افراد مختلف، متفاوت می باشد. به این معنی که روی بیماران مختلف خود را در اشکال گوناگونی نشان می دهد. عوارض احتمالی دیگر این بیماری شامل موارد زیر می شود:

محرک های حمله ی فیبرومیالژیا 

موارد مختلفی می تواند سبب بروز علائم فیبرومیالژیا شود. از مهم تریم محرک های حملات فیبرومیالژیا می توان به شرایط استرس زا اشاره کرد. سایر عوامل محرک عبارتند از:

تشخیص فیبرومیالژیا 

هیچ آزمایشی برای تشخیص قطعی فیبرومیالژیا وجود ندارد. تشخیص فیبرومیالژیا یک تشخیص بالینی، بر اساس علائم و معاینه ی جسمانی شما می باشد. پزشک ممکن است به منظور حذف احتمال دلایل دیگر خستگی (مثل کم خونی یا اختلال تیروئید)، یک آزمایش خون ساده برای شما تجویز کند. تشخیص نهایی با توجه به سابقه ی بیماری شما و اعضای خانواده و همچنین، بررسی دقیق علائم انجام می شود.

بیماران مبتلا به فیبرومیالژیا نسبت به دردهایی که سایر افراد را آزار نمی دهند، حساسیت شدیدی دارند. پزشک، نواحی حساس بدن که حساسیت بالایی به لمس پیدا کرده اند را بررسی می کند. برای تشخیص فیبرومیالژیا، علائمی مثل درد عمومی و خستگی باید برای مدت ۳ ماه در کنار سایر علائمی مثل مشکلات حافظه و تمرکز، مشکلات خواب، علائم افسردگی و زودرنجی در بیمار وجود داشته باشد.

برای درمان فیبرومیالژیا به چه پزشکی مراجعه کنیم؟

پزشک خانوای شما در صورت آشنا بودن با فیبرومیالژیا ممکن است قادر به تشخیص این بیماری باشد. اما بهتر است در صورت داشتن علائمی که به آن اشاره شد، به یک روماتولوژیست مراجعه کنید. روماتولوژیست به متخصصین درمان آرتروز و بیماری های مفصلی، عضلات و بافت های نرم گفته می شود. این متخصصین بیشتر از هر گروه پزشکی دیگری در رابطه با فیبرومیالژیا مطلع می باشند.

پزشک شما پس از تشخیص این بیماری ممکن است به منظور درمان علائم آزاردهنده ی فیبرومیالژیا یا مشکلات همزمان زمینه ای، شما را به یک یا چند مورد از متخصصین زیر ارجاع دهد:

کنترل و درمان فیبرومیالژیا چگونه انجام می شود؟

همانطور که پیش از این اشاره کردیم، هیچ درمان قطعی برای فیبرومیالژیا وجود ندارد. استفاده از داروها و تغییرات سبک زندگی می توانند در بهبودی علائم آزاردهنده ی فیبرومیالژیا مؤثر باشند. مانند:

عوارض فیبرومیالژیا 

فیبرومیالژیا خطر جانی ندارد، اما زندگی با خستگی شدید و درد مزمن می تواند بسیار طاقت فرسا باشد. فیبرومیالژیا روی کیفیت زندگی شما تأثیر گذاشته و در صورت عدم درمان این بیماری، فعالیت ها و کارهای روزانه ی شما دشوارتر خواهند شد.

دکتر غلامرضا نادری متخصص ارتوپد، آرتروسکوپی، آرتروپلاستی و فلوشیپ جراحی مچ پا در تهران

فهرست مطالب

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.برای پاسخگویی بهتر به سوالات شما لطفا قد، وزن و سن خود را در متن سوال درج کنید همچنین از پرسيدن سوالاتى كه جنبه اورژانس دارند اجتناب كنید.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر Farshad چهارشنبه ۲۹ دی ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 324 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خسته نباشید آقای دکتر من به دلیل پیچ خوردگی مچ پا به دکتر مراجعه کردم بعد از معاینه گفتن که پارگی رباط دارم ام آر ای نوشتن و انجام دادم عکس ها رو برای شما فرستادم به نظر شما پارگی رباط هستش؟ و اینکه جراحی لازمه؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری دوشنبه ۲۷ دی ۰( 2 سال پیش)

      درود

      كى آسيب ديده؟

    2. تصویر کاربر Farshad سه شنبه ۲۸ دی ۰( 2 سال پیش)
      حدودا 5 سال پیش آسیب دید ولی به دکتر مراجعه نکردم تا امسال که دائم پیچ می‌خورد و کبود میشد دکتر یک بار ضد التهاب تزریق کردن ولی خوب نشد دوباره مراجعه کردم گفتن که پارگی رباط هستش میخواستم نظر شمارو هم در مورد این ام آر ای بدونم اگه لطف کنید راهنماییم کنید ممنون میشم.
    3. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۲۹ دی ۰( 2 سال پیش)

      درود

      معاينه لازمه و تعيين كننده ى نياز به عمل هست 

      احتمالش زياده كه عمل بخواد

    4. نمایش سایر 2 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
تماس با ما

با ما در تماس باشید

آدرس مطب

شریعتی پایین تر از مترو قلهک ساختمان خانه درسا طبقه ۵ واحد ۱۷

ساعات کار مطب

شنبه و چهارشنبه از ساعت ۱۶ الی ۱۹

دکتر نادری
پرسش از دکتر