منو

بهترین راه درمان شکستگی پاشنه پا

شکستگی پاشنه پا یا کالکانئوس می تواند با درد همراه بوده و آسیبی ناتوان کننده باشد. این نوع شکستگی اغلب در حین اتفاقات پر شدت مانند تصادف رانندگی یا افتادن از روی یک پله، رخ می دهد. این شکستگی هنگامی رخ می دهد که پاشنه پا در زیر وزن بدن خرد می شود. 

هنگامیکه استخوان پاشنه پا می شکند، ممکن است پاشنه پا پهن یا کوتاه شده و یا به شکلی ناهنجار در آید. شکستگی های استخوان پاشنه پا می توانند نسبتا شدید باشند.

درمان شکستگی پاشنه پا ، اغلب شامل جراحی جهت بازسازی آناتومی پاشنه پا و بازگردانی قابلیت تحرک می باشد تا به این ترتیب بیماران بتوانند فعالیت های عادی خود را از سر گیرند. اما حتی با یک درمان مناسب، برخی شکستگی ها می توانند به عوارضی طولانی مدت مانند درد، تورم، از دست دادن حرکت و آرتروز منجر شوند.

شکستگی پاشنه پا

شکستگی پاشنه پا شایع نیست. شکستگی استخوان های تارسال تنها ۲ درصد تمامی شکستگی ها در بزرگسالان را تشکیل می دهند و تنها نیمی از شکستگی های تارسال، شکستگی کالکانئوس می باشند.

یک شکستگی می تواند سبب پهن و کوتاه شدن استخوان پاشنه پا شود. در اغلب موارد، شکستگی می تواند به مفصل ساب تالار نیز انتشار یابد. در این صورت، آسیب به غضروف پوشاننده مفصل می تواند سبب ایجاد عوارض طولانی مدتی مانند درد مزمن، آرتروز و از دست دادن حرکت شود.

شکستگی پاشنه پا

علائم شکستگی پاشنه پا

بیماران مبتلا به شکستگی پاشنه پا معمولا موارد زیر را تجربه می کنند:

❇ درد

❇ کبودی

ورم پا

❇ بد شکلی پاشنه پا

❇ ناتوانی در راه رفتن یا ناتوانی در قرار دادن وزن بدن بر روی پاشنه پا

با رخ دادن شکستگی های کوچک در استخوان پاشنه پا، ممکن است درد به شدتی نباشد که مانع راه رفتن فرد شود اما می تواند سبب لنگیدن او شود. دلیل چنین وضعیتی این است که تاندون آشیل جهت حمایت وزن بدن بر روی استخوان پاشنه پا تکیه می کند.

با این حال، در صورتی که استخوان پاشنه پا در اثر آسیب، تغییر شکل دهد، عضله و تاندون فرد قادر به ایجاد قدرت کافی جهت حمایت از وزن بدن نمی باشند. در این وضعیت، پا و مچ آن احساسی بی ثبات داشته و فرد به شیوه ای متفاوت راه خواهد رفت.

مطلب مرتبط: درمان خالی کردن و بی ثباتی مچ پا 

مدت زمان بهبودی شکستگی پاشنه پا

در صورتی که شکستگی جزئی باشد و در عکس رادیولوژی، تنها مو برداشتن استخوان با آسیب کوچکی به ماهیچه مشاهده شود، مدت زمان بهبودی شکستگی پاشنه پا بین ۳ الی ۴ ماه بعد از جراحی می باشد و فرد می تواند فعالیت های خود را از سر گیرد. در صورت شکستگی شدید، مدت زمان جوش خوردن استخوان پاشنه پا به ۱ الی ۲ سال افزایش پیدا می کند.

شدت شکستگی پاشنه

شدت آسیب استخوان پاشنه پا به چندین عامل از جمله موارد زیر بستگی دارد:

❇ تعداد شکستگی ها

❇ مقدار و اندازه قطعات استخوانی شکسته شده و میزان جا به جایی آنها

❇ آسیب به سطوح غضروفی در مفصل ساب تالار

❇ آسیب به بافت های نرم اطراف مانند عضله، تاندون ها و پوست

در صورتی که استخوان شکسته شده باشد و قطعات آن از پوست بیرون آمده باشند و یا زخم تا به استخوان فرد نفوذ کرده باشد، به آن شکستگی، شکستگی باز گفته می شود. شکستگی باز اغلب سبب رسیدن آسیب بیشتر به عضلات، تاندون ها و رباط های اطراف می شود و به زمان بیشتری جهت بهبود یافتن نیاز دارد.

شکستگی های باز در معرض خطر بیشتری جهت ابتلا به عفونت های استخوانی قرار دارند. برای پیشگیری از عفونت، درمان فوری جراحی جهت پاکسازی زخم نیاز می باشد.

علت شکستگی پاشنه پا

استخوان پاشنه پا، اغلب در حین موارد زیر شکسته می شود:

❇ سقوط از ارتفاع

❇ آسیب ناشی از پیچ خوردگی مچ پا

❇ تصادف وسایل نقلیه

شدت شکستگی ها متفاوت می باشد. برای مثال، یک پیچ خوردگی ساده در مچ پا می تواند به ایجاد یک ترک در استخوان منجر شود. این در حالی است که نیروی حاصل از برخورد دو ماشین از روبرو می تواند به خرد شدن استخوان منجر شود.

در شکستگی های پر شدت، آسیب های دیگری می توانند اتفاق افتند. از جمله این آسیب ها می توان به شکستگی ستون فقرات، لگن یا ساق و … اشاره کرد.

🛑 این مقاله را حتما بخوانید: شکستگی استخوان کف پا (متاتارس) از علائم تا درمان

شکستن پاشنه پا در ورزش

رایج ترین علت شکستن پاشنه پا در ورزش، بروز صدمات آسیب زننده و شدید به پاشنه است. این صدمات به خصوص در ورزش هایی که فعالیت های سریع در آنها اتفاق می افتد و ورزش هایی که از وسایلی نظیر چوب ها استفاده می کنند و با پرتاب اشیاء سرکار دارند، مانند تنیس، راگبی و هاکی بسیار اتفاق می افتد. همچنین ورزشکارانی نظیر فوتبالیست ها که در آنها برخورد و افتادن بسیار محتمل است و بستکتبالیست ها که حرکات پرشی زیادی دارند نیز بسیار مستعد شکستگی پاشنه پا هستند.

یکی دیگر از علل اصلی چنین شکستگی هایی، فشار بیش از حد به پاشنه، به خصوص در حرکاتی نظیر دویدن در مسافت های طولانی و پریدن است. حرکات تکراری به مرور فرسایش استخوان را در طول زمان افزایش می دهند و عدم گرم کردن کافی پیش از ورزش، حرکات کششی اشتباه یا انجام یک حرکت ورزشی مشخص بیش از ظرفیت بدنی فرد می تواند احتمال فرسایش استخوان پاشنه را بیشتر کند. به غیر از ورزشکاران، سربازان نیز به دلیل رژه های تکراری و طولانی مستعد فرسودگی استخوان پاشنه پا هستند.

درد پاشنه پا

فیزیوتراپی شکستگی پاشنه پا

صرف نظر از اینکه درمان شکستگی پاشنه پا، جراحی بوده و یا غیر جراحی، فیزیوتراپی اغلب در بدست آوردن دوباره قدرت و بازگردانی عملکرد نقشی کلیدی ایفا می کند.

تشخیص شکستگی پاشنه پا

بیان کردن شرایط آسیب دیدن خود برای پزشک با اهمیت می باشد. برای مثال، در صورت افتادن از نردبان، ارتفاع سقوط فرد چقدر بوده است؟ همچنین بیان کردن دیگر آسیب ها، بیماری ها (مانند دیابت)، داروهای مصرفی و مصرف سیگار برای پزشک اهمیت دارد.

معاینه جسمانی

پس از بحث در ارتباط با علائم و سابقه پزشکی، پزشک یک معاینه دقیق از فرد انجام خواهد داد. او موارد زیر را انجام می دهد:

❇ پوست پا و مچ آن را از نظر آسیب دیدگی یا پاره شدن احتمالی یا بروز تاول در اثر آسیب، بررسی می کند.

❇ نبض بیمار را در نقاط کلیدی پا بررسی می کند تا از رسیدن جریان خون کافی به پا و انگشتان پا اطمینان حاصل کند.

❇ توانایی فرد در حرکت دادن پای خود را بررسی کرده و همچنین می تواند مواردی را در کف پا احساس کند.

❇ با معاینه دیگر قسمت های پای آسیب دیده، پای دیگر، لگن و ستون فقرات، سالم بودن یا آسیب دیدگی دیگر نواحی بدن را تعیین می کند.

معاینه پزشک

بررسی ها

مطالعات تصویربرداری به تایید تشخیص شکستگی استخوان پاشنه پا کمک می کنند:

اشعه ایکس

این مورد رایج ترین روش مورد استفاده است. یک تکنیک تصویربرداری تشخیصی می باشد که به طور گسترده ای در دسترس است. اشعه ایکس می تواند شکستگی استخوان پاشنه پا و یا در رفتگی مفاصل و میزان جا به جایی قطعات شکسته و تغییر شکل استخوان پاشنه را نمایش دهد.

اسکن های توموگرافی کامپیوتری (سی تی اسکن)

از آنجایی که آناتومی استخوان پاشنه پا پیچیده می باشد، به طور معمول پس از تشیخص یک شکستگی در بررسی با اشعه ایکس، سی تی اسکن نیز درخواست داده می شود.

سی تی اسکن تصویری چند مقطعی و با جزئیات بیشتر از مچ پا ایجاد می کند. این روش می تواند اطلاعات با ارزشی را درباره شدت شکستگی به پزشک ارائه دهد. این اطلاعات به پزشک کمک می کنند تا بهترین برنامه درمانی را به بیمار توصیه کند.

شکستگی پاشنه پا و درمان آن

پزشک در برنامه ریزی برای درمان چندین مورد از جمله موارد زیر را در نظر می گیرد:

❇ علت آسیب

❇ سلامت کلی فرد

❇ شدت آسیب

❇ وسعت آسیب به بافت نرم و باز یا بسته بودن شکستگی

از آنجایی که اغلب شکستگی های استخوان پاشنه پا سبب پهن و کوتاه شدن آن می شوند هدف درمان، بازگردانی آناتومی معمول استخوان پاشنه پا می باشد.

به طور کلی، بیمارانی که آناتومی پاشنه پای آن ها بازسازی شده است، نتایج بهتری دارند. در اغلب موارد، بازسازی آناتومی عادی پاشنه پا شامل جراحی می شود. پزشک گزینه های درمانی مختلف را با بیمار در میان خواهد گذاشت.

گچ گرفتن

درمان غیر جراحی شکستگی پاشنه پا

در صورتی که قطعات استخوان شکسته به وسیله نیروی آسیب جا به جا نشده باشند، می توان انجام درمان های غیر جراحی را پیشنهاد کرد.

بی حرکت کردن

آتل یا گچ، استخوان های پا را در حین التیام یافتن در موقعیت مناسب خود نگه می دارند. امکان دارد، فرد مجبور به استفاده از آن ها به مدت ۱۰ تا ۱۲ هفته و یا بیشتر باشد. در طول این مدت، تا زمانی که استخوان به طور کامل التیام نیافته است، فرد قادر نخواهد بود هیچ گونه وزنی را بر روی پا خود قرار دهد.

درمان جراحی شکستگی پاشنه پا

در صورتی که استخوان ها از جای خود خارج شده باشند، پزشک می تواند انجام جراحی را به بیمار پیشنهاد دهد. جراحی جهت ترمیم یک شکستگی در پاشنه پا با اینکه می تواند شکل عادی استخوان را  بازگرداند اما گاهی اوقات با عوارضی نیز همراه است. از جمله این عوارض می توان به مشکلات التیام زخم، عفونت و آسیب عصبی اشاره کرد.

با این حال، درمان غیر جراحی برخی شکستگی ها نیز می تواند به عوارض طولانی مدتی از جمله درد، آرتروز و لنگیدن منجر شود. پزشک جزئیات آسیب فرد را بررسی کرده و با او درباره خطرات و مزایای هر دو درمان جراحی و غیر جراحی بحث خواهد کرد.

زمان بندی جراحی

در صورتی که پوست اطراف شکستگی پاره نشده باشد (شکستگی بسته باشد)، پزشک می تواند از بیمار بخواهد قبل از انجام جراحی، تا فروکش کردن تورم صبر کند. بالا بردن سطح پا و ثابت نگه داشتن آن به مدت چند روز تورم را کاهش خواهد داد. این مورد، به پوست هایی که کشیده شده اند فرصت بهبودی می دهد. صبر کردن قبل از جراحی می تواند بهبودی کلی بعد از جراحی را ارتقا داده و خطر ابتلا به عفونت را کاهش دهد. با این حال، شکستگی های باز محل شکستگی را در معرض محیط قرار داده و باید فورا درمان شوند.

اغلب برای یک شکستگی همراه با کندگی استخوان، انجام زود هنگام جراحی توصیه می شود. با اینکه این مورد شایع نیست، اما در هنگامی که تاندون آشیل از استخوان جدا می شود می تواند قسمتی از استخوان پاشنه پا را به همراه خود جدا کند. جراحی اورژانسی برای این نوع شکستگی می تواند خطر آسیب به پوست اطراف تاندون آشیل را کاهش دهد.

فرایند جراحی

روش های جراحی زیر برای انواع مختلف شکستگی استخوان پاشنه پا استفاده می شوند:

درمان شکستگی پاشنه پا

# ثابت سازی با پیچ از راه پوست: در صورتی که قطعات استخوانی بزرگ باشند، گاهی اوقات می توان بدون ایجاد یک برش بزرگ آن ها را در جای خود قرار داد. پس از آن، پیچ های مخصوص از طریق برش هایی کوچک جهت کنار هم نگه داشتن شکستگی ها به آن ناحیه وارد می شوند.

#جا انداختن باز و ثابت سازی درونی: در حین این عمل، یک برش باز ایجاد می شود تا استخوان ها به موقعیت های عادی خود جا به جا شوند. این استخوان ها به وسیله پیچ ها و پلاک های فلزی به هم وصل می شوند.

استخوان ها قابلیتی چشم گیر در التیام یافتن دارند. با این حال، هر چه آسیب شدیدتر باشد، مدت بهبودی نیز بیشتر خواهد بود. بیماران مبتلا به شکستگی های شدید تر صرف نظر از درمان، با احتمال بیشتری از درجاتی از فقدان عملکرد رنج خواهند برد.

مراقبت های بعد از شکستگی استخوان پاشنه پا

مراقبت های بعد از درمان شکستگی پاشنه پا در هر دو روش جراحی و غیر جراحی بسیار رایج است. زمان بازگشت به فعالیت های روتین می تواند بسته به نوع و شدت شکستگی همانطور که در بالا گفتیم متفاوت باشد.

حرکات اولیه

در بسیاری از موارد، حرکات ساده پا و مچ پا در روزهای اول ریکاوری توصیه می شود. مثلاً ممکن است پس از رفع درد مچ پا، از شما خواسته شود تا ناحیه آسیب دیده را حرکت دهید. اگر از روش جراحی برای شما استفاده شده است، احتمالاً پزشک به شما توصیه می کند پس از بهبودی زخم های جای عمل، ناحیه آسیب دیده را حرکت دهید.

فیزیوتراپی

تمرین های مشخص برای بالابردن محدوده حرکت در پا و مچ پا و تقویت عضلات توصیه می شود. هرچند جلسات فیزیوتراپی ممکن است در ابتدا همراه با درد بوده و فرآیند آن دشوار باشد، اما این تمرین ها برای بازگشت به حالت عادی لازم است.

تحمل وزن

هنگامی که شروع به راه رفتن می کنید، ممکن است لازم باشد از عصا یا چوب زیر بغل یا واکر و برخی کفش های مخصوص استفاده کنید. حتماً از دستورات پزشک خود برای راه رفتن با پای آسیب دیده پیروی کنید. اگر خیلی زود شروع به راه رفتن کنید و وزن خود را بر روی پای آسیب دیده تحمیل کنید، قطعات استخوانی از جای خود خارج شده و نیاز به جراحی خواهید داشت. همچنین اگر قبلاً جراحی کرده اید، پین ها شل شده و می شکنند و باعث شکستگی استخوان ها نیز می شوند. شاید به محض شروع به راه رفتن این اتفاق نیافتد، اما در صورتی که استخوان های پاشنه هنوز کاملاً بهبود نیافته باشند و شما وزن خود را روی آن بیاندازید، پین های فلزی می شکنند.

عوارض شکستگی پاشنه پا

اغلب شکستگی های استخوان پاشنه پا با عوارضی همراه هستند. عوارض جزئی شامل موارد زیر می شوند:

❇ نواحی کوچک و موقتی که التیام زخم در آن ها با تاخیر صورت می گیرد.

❇ تحریک پذیری عصبی در نزدیکی برش

❇ التهاب تاندون

❇ سفتی مفصل

❇ درد مزمن

❇ تورم مزمن

عوارض عمده شامل موارد زیر می شوند:

❇ عدم موفقیت التیام زخم

❇ عفونت

❇ آرتروز ثانویه (با یا بدون جراحی)

در صورتی که فرد سیگار مصرف می کند لازم است تا پزشک از این موضوع مطلع شود. سیگار کشیدن، التیام یافتن استخوان و زخم را تحت تاثیر قرار می دهد. چه جراحی انجام شود و چه نشود، امکان دارد با مصرف سیگار بهبودی به تاخیر افتد. معمولا در موارد ابتلا به عفونت یا عوارض التیام زخم، انجام جراحی اضافی مورد نیاز است.

دکتر غلامرضا نادری متخصص ارتوپدی، آرتروسکوپی، آرتروپلاستی و متخصص جراحی مچ پا در تهران

برای پرسش از دکتر روی مشاوره پزشکی کلیک کنید.

فهرست مطالب

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.برای پاسخگویی بهتر به سوالات شما لطفا قد، وزن و سن خود را در متن سوال درج کنید همچنین از پرسيدن سوالاتى كه جنبه اورژانس دارند اجتناب كنید.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر هادی شنبه ۲۴ آبان ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 213 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    بنده چند روزی هست که روی انگشت کناری انگشت کوچیکه پام و یکم بالاتر از همونجا(حدود یک انگشت) یعنی روی پام دچار کم حسی شده
    یکم نگران شدم اما اینم بگم کف پای صافی دارم و اینکه معمولا موقع نشستم عادت داشتم پامو زیر بدنم بزارم و بهش فشار میومد
    مشکلش چیه
    آیا عصب های پام مشکل دارن؟
    نیاز به عکس برداری دارم؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری شنبه ۲۴ آبان ۹۹( 3 سال پیش)

      درود

      اگر نهايتا ظرف يك هفته آينده بهتر نشه بايد معاينه بشين و نوار عصب بگيرين

      با احترام

  • تصویر کاربر آرش شنبه ۱۷ آبان ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 219 مشاهده پرسش
    سلام من این سوال رو پرسیدم و شما لطف کرید جوابم رو دادید.اما چیزی که نشد بپرسم این بود که اگه من بتونم این درد رو تحمل کنم و مشکلی نداشته باشم باهاش لازمه حتما درمانش کنم؟ در صورتی که از کمر،روماتیسم و ویتامین بدنم نیست.

    سوال
    من سالهاست که درد مبهمی از بالا تا پایین پاهام حس می کنم ، این کوفتگی بعضی وقتا بیشتر میشه و بعضی وقتا کمتر ولی در کل اکثر اوقات قابل تحمله، چندبار دکتر رفتم هم عکس گرفتم و هم ازمایش ویتامین و روماتیسم دادم ولی دکترا گفتن خوبه ازمایشات. چیکار کنم اقای دکتر؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری شنبه ۱۷ آبان ۹۹( 3 سال پیش)

      درود

      هر درد مزمنى شايان بررسى و علت يابى هست

      با احترام

  • تصویر کاربر صادق چهارشنبه ۷ آبان ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 242 مشاهده پرسش
    در ام ار آی بعمل آمده از مچ پا درمقاطع اگزیال وساژیتال وکرونال ودرسکانس هایPD ؛ T1W، T2W :
    یافته ای به نفع پارگی درلیگا مانهای مدیال ولترال مچ پا دیده نشد .
    تاندونهای اطراف مچ پا ، لیگا مانهای دلتویید درقسمت مدیال ولیگامانهای تیبیوفیبولار قدامی وخلفی وتالوفیبولارقدامی و خلفی درسمت خارج پا Intact به نظر می رسد .مقداری آدم درسنج نرم مچ پا به ویژه مالئول اکسترن قابلیت رویت است .
    مختصرسیگنال افزایش یافته درغلاف سینویال پرونئالها و f.d.l ناشی ازاسترین تنوسینوویت درآنها می باشد.
    مایع مفصلی افزایش یافته است .
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۷ آبان ۹۹( 3 سال پیش)

      درود

      حتما معاينه دقيق لازمه 

      درمان مى تونه از فيزيوتراپى و مچ بند تا جراحى متفاوت باشه

      گزارش ام آر آى به تنهايى ملاك و مقياس تعيين نوع درمان نيست

      با احترام 

  • تصویر کاربر B چهارشنبه ۳۰ مهر ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 211 مشاهده پرسش
    باسلام و وقت بخیر
    من از دو متری افتادم و پاشنه یا ساق پام دقیق نمیدونم،شکسته و دکتر گچ گرفته و سنمم ۵۲ سال است و قرص آسپرین و کم کاری تیروئد هم میخورم،چه مدت طول میکشه که پای من خوب بشه؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۳۰ مهر ۹۹( 3 سال پیش)

      درود 

      لطفا تصوير راديوگرافى خودتون رو بفرستيد

      با احترام

  • تصویر کاربر Arina چهارشنبه ۱۶ مهر ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 232 مشاهده پرسش
    با سلام
    آقای دکتر الا دو روزه که مچ پای چپم بدونه اینکه بهش آسیبی وارد بشه خود به خود نمیتونم تکون بدم و سرپا وایستم درد میکنه در حالت نشسته یا خوابیدن درد نمیکنه همین که تکونش بدم و سرپا وایستم درد میکنه علت میتونه از چی باشه ایا مشکل جدیه؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری یکشنبه ۱۳ مهر ۹۹( 3 سال پیش)

      درود

      آيا تورم و قرمزى داره؟ چند سالتونه؟سابقه بيمارى خاصى داريد؟

    2. تصویر کاربر Arina یکشنبه ۱۳ مهر ۹۹( 3 سال پیش)
      خیر تورم و قرمزی نداره
      21سالمه
      نه هیچ بیماری
    3. تصویر کاربر Arina یکشنبه ۱۳ مهر ۹۹( 3 سال پیش)
      نه تورم و قرمزی نداره 21 سالمه هیچ بیماری خاصی ندارم
    4. تصویر کاربر Arina یکشنبه ۱۳ مهر ۹۹( 3 سال پیش)
      خیر تورم و قرمزی نداره 21 سالمه و سابقه بیماری خاصی ندارم
    5. تصویر کاربر Arina یکشنبه ۱۳ مهر ۹۹( 3 سال پیش)
      خیر تورم و قرمزی نداره 21 سالمه سابقه بیماری خاصی ندارم
    6. تصویر کاربر Arina یکشنبه ۱۳ مهر ۹۹( 3 سال پیش)
      خیر تورم و قرمزی نداره 21 سالمه سابقه بیماری خاصی ندارم
    7. تصویر کاربر Arina یکشنبه ۱۳ مهر ۹۹( 3 سال پیش)
      خیر نداره 21سالمه سابقه بیماری هم ندارم
    8. تصویر کاربر Arina یکشنبه ۱۳ مهر ۹۹( 3 سال پیش)
      خیر نداره 21سالمه سابقه بیماری هم ندارم
    9. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۱۶ مهر ۹۹( 3 سال پیش)

      درود

      بايد حتما معاينه و بررسى بشين

      با احترام

    10. نمایش سایر 8 پاسخ
  • تصویر کاربر طاها یکشنبه ۱۳ مهر ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 237 مشاهده پرسش
    با سلام.پسر۲۰ ماهه ام.براثر پریدن روی پای خودش افتاد.دکتر گفت شکستگی تو عکس دیده نمیشه ولی چون درد داره ۳هفته گچ.سه هفته گچ بود.الان حدودیک ماهه گچ رو باز کردیم.هنوزم میلنگه و اینکه احساس میکنم پاش قدرت نداره چون زیاد میفته زمین.خواستم بپرسم طبیعیه یا نه؟؟و اینکه دارو یا نرمش خاصی لازم نیست؟
    خیلی ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری یکشنبه ۱۳ مهر ۹۹( 3 سال پیش)

      درود

      شايد لازم باشه يك راديوگرافى كنترل بگيريد و مجددا معاينه بشه

      اگر همه چيز نرمال بود كاردرمانى مى تونه مفيد باشه

      با احترام

       

       

  • تصویر کاربر bahrami دوشنبه ۷ مهر ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 230 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید
    پاشنه پای من هفت سال پیش شکسته و با اینکه جا به جا شده بود من در تبریز پزشک متخصص پیدا نکردم برای جراحی و یک دکتر به من گفت لزومی نداره جراحی بشی و الان تورم پای من مونده و زمانی که ورزش میکنم یا راه میرم تورم بیشتر میشه،الان پیش چندتا دکتر رفتم میگن که دیگه نمیشه جراحی کرد،میشه راهنماییم کنین من واقعا دیگه خسته شدم و متنفرم از شکل ظاهری پام درد و میتونم تحمل کنم ولی از طاهرش خجالت میکشم ممکنه کمکم کنین
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری دوشنبه ۷ مهر ۹۹( 3 سال پیش)

      درود

      براى معاينه تشريف بياريد

      امكان جراحى اصلاحى وجود داره

      با احترام

  • تصویر کاربر reza یکشنبه ۶ مهر ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 241 مشاهده پرسش
    با سلام و آرزوی موفقیت ، با توجه به آزمایش تراکم استخوان انجام شده ، دچار استئو پنی می باشم لذا جهت افزایش تراکم استخوان توصیه شده است که از دستگاه ویبراتور ( لرزاننده ) و همچنین روی یک پا پریدن یا همان لی لی و طناب زدن استفاده نمایم نظر به اینکه استفاده از دستگاه لرزاننده باعث لرزش کمر و سایر اندامها می شود آیا امور فوق باعث دیسک کمر و یا سیاتیک نمی شود خواهشمند است در صورت امکان راهنمایی فرماید
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری یکشنبه ۶ مهر ۹۹( 3 سال پیش)

      درود

      در آقايان اين مساله ناشايع هست و نفرمودين چند سال داريد

      نياز به ويبراتور نيست

      ورزش و رژيم غذايى مناسب كافيست

      با احترام 

  • تصویر کاربر پروين پنجشنبه ۲۷ شهریور ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 214 مشاهده پرسش
    سلام جناب دكتر نادري عزيز و بزرگوار
    با عرض پوزش من پروين هستم از كرمان كه به مطب شما شنبه با همسرم مراجع كردم وشما گفتيد استخوان كف پام جوش خورده همانطور كه در پرسش قبلي همًگفتم روز بعد من بوت را باز كردم و سما گفتيد نبايد يكًمرتبه اين كارو ميكردم كه من دوباره پوشيدم ولي از ديروز بعدازظهر كه من با اجازه شما به كرمان برگشتم ديشب كه رسيدم خونه و بوت را باز كردم هم پام ورم وهم كبودتر شده و درد هم داره بخصوص وقتي ميشينم و پام اويزونه حالا از ديشب تا حالا كمي بازًميكتم كمي مي پوشم
    فكرم خيلي ناراحته چون شما شنبه گفتيد اوضاعم اكي ااست وًمن ميترسم نكنه پام طوري شده چون تا قبل شنبه چه بوت پام بود يا نبود ديگه اين مشكلوًنداشتم ممنون ميشم راهنماييم كنيد
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری پنجشنبه ۲۷ شهریور ۹۹( 3 سال پیش)

      درود

      طبيعى هست زياد حساسيت به خرج نديد 

      با احترام

  • تصویر کاربر فرنگیس یکشنبه ۲۳ شهریور ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 772 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر خسته نباشید .من ۶۵ سالمه و بیماری دیابت و فشار خون دارم ولی دیابتم کنترل شده است زیاد نیست اما نزدیک یکساله رو پام و مچ پام لکه های قهوه ای رنگ ایجاد شده و روی پام و کف پام به شدت مسیوزه و درد میکنه . دکترای مختلفی رفتم ولی نتونستن تشخیص بدن .علتشو نفهمیدن . ممنون میشم راهنمایی کنید . من مشهد هستم بخاطر کرونا نمیتونم بیام تهران مطبتون . ممنون میشم جواب بدین
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری یکشنبه ۲۳ شهریور ۹۹( 3 سال پیش)

      درود

      لكه ها مى تونن عوارض ديابت باشن يا عارضه نارسايى وريدى 

      در مورد سوزش فكر مى كنم نياز به نوار عصب داشته باشيد تا نوروپاتى ديابتى بررسى بشه

      در مشهد مى تونيد به دوست و همكار بسيار خوبم آقاى دكتر عليرضا موسويان مراجعه بفرماييد

      با احترام

درحال دریافت اطلاعات
تماس با ما

با ما در تماس باشید

آدرس مطب

شریعتی پایین تر از مترو قلهک ساختمان خانه درسا طبقه ۵ واحد ۱۷

ساعات کار مطب

شنبه و چهارشنبه از ساعت ۱۶ الی ۱۹

دکتر نادری
پرسش از دکتر