منو

آیا پلاتین باعث عفونت در پا می شود؟

حتما شما هم با اصطلاح قرار دادن “پلاتین “در پا مواجه شده اید و افرادی را دیده اید که از عفونت” پلاتین” ساق پا نگران بوده اند. قبل از هر چیز باید بدانید آنچه به عنوان پلاتین در ساق پای بیماران قرار می گیرد، تیتانیوم یا استیل ضد زنگ است که به اشتباه پلاتین بیان می شود.

میله های داخل استخوانی (intramedullary rods )جهت چینش و ثابت کردن شکستگی های استخوانی به کار می روند. این میله ها به درون کانال مغز استخوان در مرکز استخوان های بلند اندام های انتهایی وارد می شوند. از نمونه این استخوان ها می توان به استخوان ران یا درشت نی (ساق پا) اشاره کرد. یکی از مزایای قابل توجه میله های داخل استخوانی نسبت به دیگر روش های ثابت سازی این است که میله ها به جای حمایت کامل از استخوان بخشی از فشار وارد بر آن ها را تحمل می کنند.

به همین دلیل، بیماران قادر خواهند بود تا سریع تر از اندام های تحتانی خود استفاده کنند. میله های فلزی برای همه شکستگی ها به کار نرفته و بیماران اغلب از درد و دیگر علائم محل ورود آن ها به استخوان شکایت دارند. میله های داخل استخوانی به گونه ای طراحی شده اند که به صورت دائم در استخوان باقی بمانند اما در صورت ابتلا به علائم دردناک ممکن است جهت خارج کردن میله به انجام جراحی مجدد نیاز باشد.

جراحی ساق پا با ایمپلنت های فلزی

بیمارانی که در بدن خود دارای پیچ، پین یا پلاک های فلزی هستند اغلب درباره ایمنی و اثرات طولانی مدت این وسایل بر بدن خود نگرانند. جراحان با اینکه چنین نگرانی هایی را در نظر می گیرند اما انجام جراحی مجدد جهت خارج کردن غیر ضروری این موارد را مطلوب نمی دانند. همچنین، گاهی اوقات استخوان به گونه ای در اطراف پلاک نگه دارنده شکستگی ها رشد می کند که برداشت آن پلاک ها بسیار دشوار می شود.

🛑 مطالعه بیشتر: درمان درد در مچ پا

انواع ایمپلنت های  فلزی

تیتانیوم جای فولاد ضد زنگ را در ابزار های ثابت کننده استخوانی گرفته است. تیتانیوم سازگاری بیشتری با بدن انسان داشته و احتمال واکنش بدن به آن کمتر است. در صورت بروز پاسخ التهابی نیز این پاسخ خفیف، محدود و غیر پایدار است. همچنین، می توان جهت ساخت مواد سبک اما مقاوم تر فلز تیتانیوم را با فلزات دیگر از جمله کوبالت، کروم و مولیبدن ترکیب کرد. امروزه تحقیقات و تلاش های فراوانی برای ابداع وسایل قابل جذب برای فیکساسیون استخوان ها در حال انجام است.

عکس پلاتین

عوارض پلاتین در ساق پا

عوارض پلاتین در ساق پا

مشکل احتمالی دیگر باقی ماندن ریزه های تیتانیوم است. قطعات کوچکی از این فلز جدا شده، به جریان خون وارد شده و در نزدیکی بافت های نرم و یا مفاصل قرار می گیرند. با اینکه هم تیتانیوم و هم فولاد ضد زنگ در نزدیکی این نواحی از بدن یافت شده اند اما ریزه های تیتانیوم به مقادیر و در افراد بیشتری دیده شده اند. هنگامی که ایمپلنت بر روی سطح دیگری ساییده می شود، احتمال ایجاد ریزه های فلزی بیشتر است. این پدیده سایشی، خوردگی نام دارد.

علائم عفونت پلاتین در پا

مطالعات حیوانی نشان داده اند که این ایمپلنت ها می توانند سیستم ایمنی را تحت تاثیر قرار دهند. در اکثر اوقات عفونت پلاتین ساق پا صرفا به دلیل وجود این ابزار ایجاد نمی شود و عواملی مانند بیماری های زمینه ای مثل دیابت و نارسایی کلیه یا مصرف داروهای سرکوبگر ایمنی یا تکنیک جراحی و به ندرت الوده بودن محیط اتاق عمل  در بروز عفونت موثرتر هستند.برخی مطالعات نشان داده اند که ایمپلنت های فلزی می توانند فعالیت برخی گلبول های سفید خون (لنفوسیت ها) را افزایش دهند. این وضعیت می تواند سبب شل شدن یا عدم موفقیت ایمپلنت ها در درمان شکستگی شود. لازم به ذکر است که این گفته هنوز از نظر علمی اثبات نشده است.

علائم عفونت پلاتین در پا

عوارض پلاتین در ران

پلاک ها از ایمپلنت هایی ساخته شده اند که از آنها برای بی حرکت کردن شستگی ها استفاده می شود. از این وسایل برای بی حرکتی در شکستگی های بازو، ساعد، لگن، ران و ساق استفاده می شود.

پس از جوش خوردن شکستگی نیرویی که به استخوان وارد می شود همچنان توسط پلاک روی استخوان جذب می شود تا در دراز مدت استخوان تحت فشار و نیروهای خارجی قرار نگیرد. علت پوکی استخوان در کسانی که مدت زیادی در بستر استراحت میکنند و یا در فضانوردانی که کمتر تحت تاثیر نیروی جاذبه هستند هم همین است. بنابراین باقی ماندن پلاک در اندام به مدت زیاد موجب پوکی استخوان میشود.

بیشتر بخوانید: پارگی مینیسک زانو چگونه درمان می شود؟

 

عوارض پلاتین در ران

عوارض پلاتین در ران و ساق بیشتر دیده می شود و در لگن، بازو و ساعد کمتر وجود دارد. بنابراین تمام پلاک های ران و ساق بعد از اینکه شکستگی آنها جوش خورد و محکم شد باید خارج شوند. این زمان معمولا بین یک و نیم تا دوسال است.

آیا فلزات به کار رفته در ایمپلنت ها سرطان زا هستند؟

سوال دیگری که مطرح می شود این است که آیا ریزه های فلزی و عفونت پلاتین ساق پا می توانند سبب ایجاد سرطان شوند؟ مطالعات بر روی موش ها نشان داده که ریزه های فلزی می توانند با آسیب رساندن به کروموزوم ها سبب بروز احتمالی سرطان شوند ولی این مورد در انسان اثبات شده نیست و سال هاست که این ایمپلنت ها به طور ایمن در انسان مورد استفاده هستند. با اینکه تولید کنندگان ایمن بودن ایمپلنت ها را از محققان سوال کرده اند اما تاکنون به این سوال پاسخی داده نشده است. علاوه بر این، تحقیقات بیان داشته اند که قرار دادن میله های بلند فلزی یا تیتانیومی در میانه استخوان می تواند سبب افزایش شدید ریزه های فلزی در جریان خون شود. به نظر می رسد که فلز کروم نسبت به دیگر فلزات بیشترین مقدار ریزه های فلزی را از خود آزاد می کند.

همچنین، میله های داخل استخوانی از جنس تیتانیوم نیز مقدار تیتانیوم یافته شده در آزمایش خون را افزایش می دهند. با این حال این مقدار به اندازه فلز کروم نیست. بنا بر شواهد، بخش بزرگی از میله داخل استخوانی، استخوان را در معرض فلز تیتانیوم قرار داده و در نتیجه مقدار این فلز در خون بالا می رود. خارج کردن ایمپلنت های تیتانیومی به تدریج مقدار این فلز را در خون و بافت های نرم کاهش می دهد. با این حال، بازگشت این مقادیر به حالت طبیعی می تواند یک سال یا بیشتر به طول انجامد.

فهرست مطالب

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.برای پاسخگویی بهتر به سوالات شما لطفا قد، وزن و سن خود را در متن سوال درج کنید همچنین از پرسيدن سوالاتى كه جنبه اورژانس دارند اجتناب كنید.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر میلاد دوشنبه ۲۶ خرداد ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 321 مشاهده پرسش
    احتمال عود کیست انوریسمال وجود داره?
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری دوشنبه ۲۶ خرداد ۹۹( 4 سال پیش)

      درود

      احتمالش هست ولى بيشتر از عود احتمال وجود بقايا هست

      با احترام

  • تصویر کاربر علی دوشنبه ۲۶ خرداد ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 265 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض خسته نباشید من پارسال تصادف کردم ک موچ دست راستم اسکافیلد شکست و پلاتین خورد الان بعد 1 سال میخام در بیارم پلاتین ولی دکتر گفنه ک عملش سخته باید بمونه الانم خیلی درد میکنه میخام برونم باید چکار کنم میشه درش بیارم یا باید بزارم بمونه چون ب ورزش من هم لطمه زده
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری دوشنبه ۲۶ خرداد ۹۹( 4 سال پیش)

      درود

      اگر معلوم بشه كه علت درد وجود پيچ نيست لازم نيست درش بيارين

      با احترام

  • تصویر کاربر آرزو شنبه ۱۷ خرداد ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 286 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر اقایه دکتر 9 ماه پیش برادرم افتاده و استخان تالوی پاش شکسته و به دلایلی عمل نکردیم فقط گچ میگرفتن الان شدید درد داره چندتا دکتری بردیم عمل نمیکنه گفتم بپرسم شما عمل میکنید بیاییم خدمتتون
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری شنبه ۱۷ خرداد ۹۹( 4 سال پیش)

      درود

      با راديوگرافى و سى تى و ام آر آى تشريف بيارند در صورت نياز عملشون مى كنم

      با احترام

  • تصویر کاربر محمدحسین شنبه ۱۷ خرداد ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 293 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خسته نباشید من یه جوان 18ساله هستم میخواستم بپرسم بنده بنا به شرایط کاری و زندگی نیاز به قد بلند دارم تعیین سن استخوان رفته بودم صفحه رشدم به طور کامل بسته شده بود اگه راهی داره برای بلند شدن قد بگید حضوری بیایم خدمتتون باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری شنبه ۱۷ خرداد ۹۹( 4 سال پیش)

      درود

      امكان بلند كردن قد با عمل جراحى وجود داره ولى عمل پر عارضه و پر هزينه اى هست

      با احترام

  • تصویر کاربر کبری چهارشنبه ۱۴ خرداد ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 538 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر عمه بنده که خانمی 43 ساله هستند و از بچگی در یک سوختگی شدید و بی توجهی استخوان ران پایشان کج و منحنی شده و الا ن یکی پاهایشان 4 سانت کوتاه هست. عکسی که برای شما می فرستم عمه من 30 ساله این شکلیه پاهاش. نظرتون درمورد عمل و صاف شدن استخوان چیه امکان پذیر هست؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۱۴ خرداد ۹۹( 4 سال پیش)

      درود

      امكانش هست ولى ممكنه بيش از يك عمل لازم باشه 

      لازمه با توجه به اين كه جوان هستند اصلاح صورت بگيره

      با احترام

  • تصویر کاربر حبيب یکشنبه ۱۱ خرداد ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 287 مشاهده پرسش
    باسلام سنم 48سال دراثرفلج اطفال مچ پای چپ قوس ب داشته وازلحاظ طاهری درحدوددوسانت کوتاهتر است درصورتی که استخوان یک سانت ک. تاه است واکثرپزشکان شهرستان مراجعه کردم عمل راتوصیه نمی‌کنند آیا میتوانم عمل کنم مدارک پیوست است
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری یکشنبه ۱۱ خرداد ۹۹( 4 سال پیش)

      درود

      بايد معاينه بشين و ممكنه نياز به عمل باشه

      با احترام

  • تصویر کاربر اینانلو پنجشنبه ۸ خرداد ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 290 مشاهده پرسش
    من لایو شما بادکتر هاشمیان رو دیدم چون دست رسی به ایشون ندارم یک سوال دارم چون شما در جامعه پزشکی هستید و خیلی راحتر به این عزیزان دست رسی دارید منهم تو تاریخ شما مبتلا شدم ولی بستری نشدم در منزل با قرص کلوروکین و ازیترو وتزریق وریدی مترونیدازول خوب شدم مدل رفتارم عین شماست نگران اطرافیان خودمم ولی خودم هم هنوز درد بالا قفسه سینه در حد ۳۰درصد دارم بگیر نگیر داره دو بار اکو کردم تست ورزش رو کامل رفتم الان روزی یک ساعت تو چیتگر با سرعت ۱۰تا۱۱کیلو متر میدوم و ورزش میکنم ولی درد بالا سینه منو رها نکرده بعضیا میگن مربوط به معده هستش من قبول ندارم شما اگر درد سینه داشتید چکاری کردید پیش کدوم دکتر رفتید اگر میشه جواب من رو اس ام اس کنید منهم شواهدم و رفتارم تو این بیماری کاملا مثل شما بود تشکر میکنم
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری پنجشنبه ۸ خرداد ۹۹( 4 سال پیش)

      درود و آرزوى سلامت

      اگر درد قفسه سينه شما با تنفس سريع يا عميق بدتر بشه مى تونه مربوط به اين بيمارى باشه و به تدريج مى تونه خوب بشه 

      من درد قفسه سينه ام كم بود و همون أوائل بسترى بهبود پيدا كرد

      شما كه اين مسافت طولانى رو طى مى كنيد بعيده مشكل ريوى يا قلبى داشته باشيد 

      به هر حال با يك فوق تخصص ريه مى تونيد مشاوره كنيد و مطمئن بشين

      با احترام

  • تصویر کاربر قربانی دوشنبه ۵ خرداد ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 276 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من ناخن خر دو شصت پام خیلی بدجور داخل گوشت فرو رفته حتی ی کبار هم ناخنمو کشیدم ولی بازم رشد کرد همونجوره ت سایت دیدم نوشتن شما ریشو میسوزونین و ب طور دایم ناخنمو میکشین درسته؟ باید چیکار کنم و چطوری نوبت بگیرم
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری دوشنبه ۵ خرداد ۹۹( 4 سال پیش)

      درود

      سعى بر اين هست كه حداكثر مقدار ناخن حفظ بشه ولى ريشه بخشى كه داخل پوست فرو مى ره رو از بين مى بريم

      با تماس با مطب يا اينترنتى نوبت بگيريد

      با احترام

       

  • تصویر کاربر ائلمان شنبه ۳ خرداد ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 287 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام
    جناب آقای دکتر، من مادر ائلمان پسر بچه 7 ساله از تبریز که عمل اصلاح صافی کف پا برای هر دو پاش انجام داده بودید هستم. متاسفانه ائلمان موقع راه رفتن می لنگد و این مورد مرا بسیار نگران کرده است. می خواستم ببینم کی مطب تشریف خواهید برای ویزیت مزاحم بشیم؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری شنبه ۳ خرداد ۹۹( 4 سال پیش)

      درود

      با مطب هماهنگ كنيد در خدمتم

      با احترام

  • تصویر کاربر محمد پنجشنبه ۱ خرداد ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 337 مشاهده پرسش
    سلام. پسر ۳.۵ ساله همانند پدر خود دارای کف پای صاف و زانوی ضربدری (ایکس شکل) هست. از این موضوع که در آینده به شکل نرمال در نیاد بسیار نگرانیم. پیش یه متخصص ارتوپد رفتیم براش کفی پا و کفش طبی دستور داد آیا این اقدام کفایت می کنه یا باید جدی‌تر موضوع رو پیگیری کنم و نزد فوق تخصص ارتوپدی کودکان یا پزشکان حازق تر برویم
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری پنجشنبه ۱ خرداد ۹۹( 4 سال پیش)

      درود

      معمولا در اين سن زانوى ايكس طبيعى هست و حدود ٦٠ درصد كودكان در اين سن صافى كف پا دارند

      تعداد زيادى خود به خود بهبود پيدا مى كنند حتى بدون كفى و كفش

      بعضى هم وضعيت كف پا به صورت صاف باقى خواهد ماند حتى اگه كفى و كفش استفاده كنند

      كفى و كفش فقط براى درمان درد و خستگى پذيرى زودرس كودك تجويز مى شه

      من معمولا در اين سن كفى و كفش نمى دم و فقط هر شش ماه تا يك سال كودك رو ويزيت مى كنم

      صافى انعطاف پذير كف پا لزوما بيمارى نيست و مثلا ممكنه پدر ايشان هيچ علامت و مشكلى نداشته باشه

      با احترام

درحال دریافت اطلاعات
تماس با ما

با ما در تماس باشید

آدرس مطب

شریعتی پایین تر از مترو قلهک ساختمان خانه درسا طبقه ۵ واحد ۱۷

ساعات کار مطب

شنبه و چهارشنبه از ساعت ۱۶ الی ۱۹

دکتر نادری
پرسش از دکتر