منو

آیا پلاتین باعث عفونت در پا می شود؟

حتما شما هم با اصطلاح قرار دادن “پلاتین “در پا مواجه شده اید و افرادی را دیده اید که از عفونت” پلاتین” ساق پا نگران بوده اند. قبل از هر چیز باید بدانید آنچه به عنوان پلاتین در ساق پای بیماران قرار می گیرد، تیتانیوم یا استیل ضد زنگ است که به اشتباه پلاتین بیان می شود.

میله های داخل استخوانی (intramedullary rods )جهت چینش و ثابت کردن شکستگی های استخوانی به کار می روند. این میله ها به درون کانال مغز استخوان در مرکز استخوان های بلند اندام های انتهایی وارد می شوند. از نمونه این استخوان ها می توان به استخوان ران یا درشت نی (ساق پا) اشاره کرد. یکی از مزایای قابل توجه میله های داخل استخوانی نسبت به دیگر روش های ثابت سازی این است که میله ها به جای حمایت کامل از استخوان بخشی از فشار وارد بر آن ها را تحمل می کنند.

به همین دلیل، بیماران قادر خواهند بود تا سریع تر از اندام های تحتانی خود استفاده کنند. میله های فلزی برای همه شکستگی ها به کار نرفته و بیماران اغلب از درد و دیگر علائم محل ورود آن ها به استخوان شکایت دارند. میله های داخل استخوانی به گونه ای طراحی شده اند که به صورت دائم در استخوان باقی بمانند اما در صورت ابتلا به علائم دردناک ممکن است جهت خارج کردن میله به انجام جراحی مجدد نیاز باشد.

جراحی ساق پا با ایمپلنت های فلزی

بیمارانی که در بدن خود دارای پیچ، پین یا پلاک های فلزی هستند اغلب درباره ایمنی و اثرات طولانی مدت این وسایل بر بدن خود نگرانند. جراحان با اینکه چنین نگرانی هایی را در نظر می گیرند اما انجام جراحی مجدد جهت خارج کردن غیر ضروری این موارد را مطلوب نمی دانند. همچنین، گاهی اوقات استخوان به گونه ای در اطراف پلاک نگه دارنده شکستگی ها رشد می کند که برداشت آن پلاک ها بسیار دشوار می شود.

🛑 مطالعه بیشتر: درمان درد در مچ پا

انواع ایمپلنت های  فلزی

تیتانیوم جای فولاد ضد زنگ را در ابزار های ثابت کننده استخوانی گرفته است. تیتانیوم سازگاری بیشتری با بدن انسان داشته و احتمال واکنش بدن به آن کمتر است. در صورت بروز پاسخ التهابی نیز این پاسخ خفیف، محدود و غیر پایدار است. همچنین، می توان جهت ساخت مواد سبک اما مقاوم تر فلز تیتانیوم را با فلزات دیگر از جمله کوبالت، کروم و مولیبدن ترکیب کرد. امروزه تحقیقات و تلاش های فراوانی برای ابداع وسایل قابل جذب برای فیکساسیون استخوان ها در حال انجام است.

عکس پلاتین

عوارض پلاتین در ساق پا

عوارض پلاتین در ساق پا

مشکل احتمالی دیگر باقی ماندن ریزه های تیتانیوم است. قطعات کوچکی از این فلز جدا شده، به جریان خون وارد شده و در نزدیکی بافت های نرم و یا مفاصل قرار می گیرند. با اینکه هم تیتانیوم و هم فولاد ضد زنگ در نزدیکی این نواحی از بدن یافت شده اند اما ریزه های تیتانیوم به مقادیر و در افراد بیشتری دیده شده اند. هنگامی که ایمپلنت بر روی سطح دیگری ساییده می شود، احتمال ایجاد ریزه های فلزی بیشتر است. این پدیده سایشی، خوردگی نام دارد.

علائم عفونت پلاتین در پا

مطالعات حیوانی نشان داده اند که این ایمپلنت ها می توانند سیستم ایمنی را تحت تاثیر قرار دهند. در اکثر اوقات عفونت پلاتین ساق پا صرفا به دلیل وجود این ابزار ایجاد نمی شود و عواملی مانند بیماری های زمینه ای مثل دیابت و نارسایی کلیه یا مصرف داروهای سرکوبگر ایمنی یا تکنیک جراحی و به ندرت الوده بودن محیط اتاق عمل  در بروز عفونت موثرتر هستند.برخی مطالعات نشان داده اند که ایمپلنت های فلزی می توانند فعالیت برخی گلبول های سفید خون (لنفوسیت ها) را افزایش دهند. این وضعیت می تواند سبب شل شدن یا عدم موفقیت ایمپلنت ها در درمان شکستگی شود. لازم به ذکر است که این گفته هنوز از نظر علمی اثبات نشده است.

علائم عفونت پلاتین در پا

عوارض پلاتین در ران

پلاک ها از ایمپلنت هایی ساخته شده اند که از آنها برای بی حرکت کردن شستگی ها استفاده می شود. از این وسایل برای بی حرکتی در شکستگی های بازو، ساعد، لگن، ران و ساق استفاده می شود.

پس از جوش خوردن شکستگی نیرویی که به استخوان وارد می شود همچنان توسط پلاک روی استخوان جذب می شود تا در دراز مدت استخوان تحت فشار و نیروهای خارجی قرار نگیرد. علت پوکی استخوان در کسانی که مدت زیادی در بستر استراحت میکنند و یا در فضانوردانی که کمتر تحت تاثیر نیروی جاذبه هستند هم همین است. بنابراین باقی ماندن پلاک در اندام به مدت زیاد موجب پوکی استخوان میشود.

بیشتر بخوانید: پارگی مینیسک زانو چگونه درمان می شود؟

 

عوارض پلاتین در ران

عوارض پلاتین در ران و ساق بیشتر دیده می شود و در لگن، بازو و ساعد کمتر وجود دارد. بنابراین تمام پلاک های ران و ساق بعد از اینکه شکستگی آنها جوش خورد و محکم شد باید خارج شوند. این زمان معمولا بین یک و نیم تا دوسال است.

آیا فلزات به کار رفته در ایمپلنت ها سرطان زا هستند؟

سوال دیگری که مطرح می شود این است که آیا ریزه های فلزی و عفونت پلاتین ساق پا می توانند سبب ایجاد سرطان شوند؟ مطالعات بر روی موش ها نشان داده که ریزه های فلزی می توانند با آسیب رساندن به کروموزوم ها سبب بروز احتمالی سرطان شوند ولی این مورد در انسان اثبات شده نیست و سال هاست که این ایمپلنت ها به طور ایمن در انسان مورد استفاده هستند. با اینکه تولید کنندگان ایمن بودن ایمپلنت ها را از محققان سوال کرده اند اما تاکنون به این سوال پاسخی داده نشده است. علاوه بر این، تحقیقات بیان داشته اند که قرار دادن میله های بلند فلزی یا تیتانیومی در میانه استخوان می تواند سبب افزایش شدید ریزه های فلزی در جریان خون شود. به نظر می رسد که فلز کروم نسبت به دیگر فلزات بیشترین مقدار ریزه های فلزی را از خود آزاد می کند.

همچنین، میله های داخل استخوانی از جنس تیتانیوم نیز مقدار تیتانیوم یافته شده در آزمایش خون را افزایش می دهند. با این حال این مقدار به اندازه فلز کروم نیست. بنا بر شواهد، بخش بزرگی از میله داخل استخوانی، استخوان را در معرض فلز تیتانیوم قرار داده و در نتیجه مقدار این فلز در خون بالا می رود. خارج کردن ایمپلنت های تیتانیومی به تدریج مقدار این فلز را در خون و بافت های نرم کاهش می دهد. با این حال، بازگشت این مقادیر به حالت طبیعی می تواند یک سال یا بیشتر به طول انجامد.

فهرست مطالب

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.برای پاسخگویی بهتر به سوالات شما لطفا قد، وزن و سن خود را در متن سوال درج کنید همچنین از پرسيدن سوالاتى كه جنبه اورژانس دارند اجتناب كنید.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر ابوالفضل شنبه ۱ شهریور ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 254 مشاهده پرسش
    سلام و درود
    ببخشید دکتر من یه راهنمایی از شما میخواستم بکنید ساق پای استخوان های من فرو رفته قبلا یه ذره فرو رفته بود ولی الان خیلی زیاد شده طوری که دست می کشم روش فرو رفته انگار یک گودالی هست من ۴۴ سالمه اگه میشه راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری شنبه ۱ شهریور ۹۹( 4 سال پیش)

      درود

      لطفا راديوگرافى بفرستيد

      بعيده فرو رفتگى مربوط به استخوان باشه

      با احترام

  • تصویر کاربر شاکر سه شنبه ۲۸ مرداد ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 290 مشاهده پرسش
    سلام‌ جناب دکتر وقت شریفتون بخیر
    من اسفند سال ۹۷ عمل هالوکس والگوس هر دو پارو انجام دادم و بعد از ۴۵ روز گچ پاهام رو باز کردم و از همون ابتدا موقع ایستادن یا نشستن روی مبل وقتی که پاهام آویزون هستند شروع میکردن به قرمز شدن و تورم و احساس میکردم که خون جریان نداره به دکترم مراجعه کردم ایشون گفتن چون پاهات تازه عمل شده طبیعیه و طول میکشه که به حالت عادی برگرده ولی من همچنان همین مشکل رو داشتم و چون به ایشون دیگه دسترسی نداشتم یک ماه پیش به دکتر دیگه ای مراجعه کردم و بعد از عکسبرداری و آزمایش ایشون گفتن مشکل حادی نیست و عبارتی دچار سندروم بعد از عمل شدی که برام ده جلسه فیزیوتراپی و قرص کلسیم و ویتامین دی تجویز کردن اما من هنوز بعد از گذشت هشت جلسه تغییر خاصی احساس نمیکنم شاید فقط ده درصد با اینکه من ورزش های خوبی هم میکنم که پاهام هیچوقت بی حرکت نمونن و فیزیوتراپی رو پشت هم انجام دادم
    در این مورد اگر براتون مقدوره خواستم نظر شمارو بدونم متشکرم ازتون
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری سه شنبه ۲۸ مرداد ۹۹( 4 سال پیش)

      درود

      تصاوير خيلى گوياى  عارضه خاصى نيستن ولى شرح حالتون مطرح كننده تشخيص فوق الذكر هست 

      درمانش معمولا سخته و نياز به هم انديشى با يك متخصص درد هست

      باز هم معاينه لازم هست

      با احترام

  • تصویر کاربر احمد دوشنبه ۲۷ مرداد ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 386 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و ادب خدمت شما . ممنون از وقتی که در اختیار بنده گذاشتید. فردی 40 ساله هستم 3سال قبل در اثر تصادف ساق پای چپم شکست و در طی عمل میل داخل استخوانی قرارداده شد. بعد از گذشت این مدت هنوز درد خیلی شدیدی در قسمت ساق پایم احساس می کنم به شکلی که در راه رفتن فشار و درد زیادی را تحمل میکنم و مسیر زیادی را نمی توانم پیاده روم . درد ساق پایم در طی روز و شب دائمی است. به دو متخصص مراجعه کردم و به بنده گفتند در سیتی اسکن ساق پا هنوز پای شما کامل جوش نخورده و علت درد از آن است. چرا بعد گذشت این مدت هنوز استخوان جوش نخورده در ضمن چه کاری انجام دهم تا سرعت جوش خوردن تسریع شود. چند ماه است قرص کلسیم و ویتامین دی نیز به همراه لبنیات و غیره مصرف میکنم ولی بهبود حاصل نشده. در ضمن 8 ماه است از قرص زالربان جهت جلوگیری از لخته شدن خون در پایم نیز استفاده میکنم. طی این 3 سال دو بار پایم لخته کرده است. لطفا راهنمایی بفرمایید با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری دوشنبه ۲۷ مرداد ۹۹( 4 سال پیش)

      درود

      اگر بعد از سه سال جوش نخورده بايد عمل جراحى انجام بشه

      با احترام

  • تصویر کاربر بهار شنبه ۲۵ مرداد ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 271 مشاهده پرسش
    سلام من ۶ماه پیش سر خوردم ببماریتان گفت چیزی نیست با عکس التهابه بعد درد داشتم رفتم mriگفتن کشیدگی و پارگی خفیف رباط دلتوعید فیزیو رفتم بهتر نشدم و تا الان درد در قوزک داخلی مچ پا و روی پا دارم این سی تی تازه گرفتم ی دکتر گفت کیست کوچیک در استخوان تالوس دارم مت خیلی نگرانم واقعا کیست در استخوانم دارم؟باید چی کار کنم جراحی باید بشه خطرناکه کیست دوباره مچم مثل قبل میشه؟ نوع کیست چیه
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری شنبه ۲۵ مرداد ۹۹( 4 سال پیش)

      درود

      در سى تى من كيست نديدم 

      شايد لازم باشه براى معاينه و رويت ام آر آى تشريف بياريد

      با احترام

  • تصویر کاربر شاهین شنبه ۲۵ مرداد ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 284 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر
    مسئله ای که خیلی ذهن منو درگیر کرده اینه که من با ۱۷.۵ سال سن سایز پام ۴۷ هستش و این خیلی منو نگران کرده.قدم ۱۹۰ و وزنم ۷۵ کیلو هستش.
    میخواستم بدونم آیا سایز پای من طبیعی است یا غیر عادی؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری شنبه ۲۵ مرداد ۹۹( 4 سال پیش)

      درود

      به نظر من اصلا مشكلى نيست

      با احترام

  • تصویر کاربر پدرام چهارشنبه ۲۲ مرداد ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 256 مشاهده پرسش
    سلام من دچار شکستگی دوبل ساق پا شدم که طی عمل جراحی پلاتین داخل استخوانی نصب شده .مشکل من ورم مچ پا هست که نمیدونم از ارتفاع افتادم برای اونه یا خدایی نکرده عفونت دارم .
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۲۲ مرداد ۹۹( 4 سال پیش)

      درود

      كى عمل شدين و لطفا عكس هاى بعد و قبل از عمل رو بفرستين

      با احترام

  • تصویر کاربر ائلمان سه شنبه ۲۱ مرداد ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 275 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام
    جناب آقای دکتر من مادر ائلمان هستم از تبریز. در مورخه 99/3/10 پای راست ائلمان را عمل کردید اما اکنون پس از دو ماه متاسفانه لنگ لنگان راه می رود. چی دستور فرمایید آیا برای ویزیت مزاحم شویم؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری سه شنبه ۲۱ مرداد ۹۹( 4 سال پیش)

      سلام 

      اگه راستاى پا خوبه فقط تمرين كنه و نياز به مراجعه نيست

      با احترام

  • تصویر کاربر mahdi سه شنبه ۲۱ مرداد ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 310 مشاهده پرسش
    با سلام و وقت بخیر خدمت شما آقای دکتر
    چهار ماه هست که مادرم درد شانه دارد و هر وقت دست راست را میآورد بالا شانش خیلی درد میگیرد و برای پوشیدن لباس و ... مشکل دارد و از شانه تا ساعد ورم دارد دکتر ارتوپد هم مراجعه کردن گفتن مشکل از شانه هست ام آر آی شانه هم انجام دادن و گفتن رباط شانه کش آمده بعد چند آمپول تزریق کردن به آرنج و قرص تجویز کردن و گچ گرفتن و گفتن دو هفته بعد بیایید ببینم بهتر میشود یا خیر متاسفانه بهتر نشد به پیش یک متخصص ارتوپد دیگر رفتن دو هفته فیزیوتراپی نوشتن و اصلا بهتر نشد و بدتر هم شد و گفتن به متخصص جراحی مغز و اعصاب مراجه کنید بعد از مراجعه و گرفتن ام آر آی گردن گفتن مشکل از گردن هست و دیسک گردن دارید به مدت سه هفته گردنبند ببندید و بعد مراجعه کنید بعد از سه هفته مراجعه کردیم و بهتر نشد و گفت پیش متخصص طب فیزیکی و توانبخشی مراجعه کنین و نوار عصب بگیرید تا ببینم مشکل از کجاست بعد از گرفتن نوار عصب متخصص توانبخشی گفت که دیسک گردن ندارید خیلی ضعیف هست مشکل از کتف هست متخصصان ارتوپد هم که رفتیم هر کدام یک نظر متفاوت دارند ممنون میشم راهنمایی کنید آقای دکتر.
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری سه شنبه ۲۱ مرداد ۹۹( 4 سال پیش)

      درود 

      مشكلات شانه و گردن مى تونن هم زمان وجود داشته باشن

      با توجه به عدم پاسخ درمانى ممكنه جراحى لازم باشه

      اگر تهران هستيد از آقاى دكتر مرتضى نخعى امرودى جراح شانه نوبت بگيريد تا ايشان معاينه و راهنمايى كنن 

      با احترام

  • تصویر کاربر امیر یکشنبه ۱۹ مرداد ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 7248 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و احترام خدمت شما عزیزان
    میخواستم بدانم که پینی که در انگشت شصت در عمل هالوس والگوس قرار می‌دهند؛ بعد از چه مدت آن را خارج می‌کنند و نحوه خارج کردن با بی حسی موضعی است یا عادی؟؟
    و اگر زودتر به خواست خودمان، پین خارج شود؛ چه اتفاقی می‌افتد؟؟
    ممنون از توضیحات شما سروران 🌹🤗🌹
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری یکشنبه ۱۹ مرداد ۹۹( 4 سال پیش)

      درود

      من پين نمى گذارم و از پيچ استفاده مى كنم كه هم پايدارتره و هم لزوما نبايد خارج بشه

      اگر پين زودتر خارج بشه خطر بد جوش خوردن و عود زياد مى شه

      با احترام

  • تصویر کاربر پروين جمعه ۱۷ مرداد ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 510 مشاهده پرسش
    با سلام امروز صبح خوردم زمين قوزك پاي چپم از رو و همينطور روي پام درد ميكنه بهصوص موقع راه رفتن بايد چكار كنم الان چون كرونا هست ميترسم يرم بيمارستان عكسشو براتون فرستادم بايد چيكار كنم
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری پنجشنبه ۱۶ مرداد ۹۹( 4 سال پیش)

      درود

      احتما ترك يا شكستگى وجود داره 

      فعلا با باند  كشى ببنديد و پا رو بالا نگه داريد و كمپرس يخ بگذاريد و مسكن استفاده كنيد

      روز يكشنبه به يك كلينيك راديولوژى خصوصى براى راديوگرافى مراجعه كنيد

      با احترام

    2. تصویر کاربر پروين جمعه ۱۷ مرداد ۹۹( 4 سال پیش)
      ممنون از پاسختون
      اقاي دكتر من براي حمام رفتن يا دستشويي بايد راهً برم برام مسكلي ايجاد نميكنه
      من ساكن كرمانم ولي فعلا تهرانم ممكنه برا يكشنبه برام وقت بگذاريد
    3. تصویر کاربر دکتر رضا نادری جمعه ۱۷ مرداد ۹۹( 4 سال پیش)

      درود

      من يكشنبه و دوشنبه ويزيت ندارم

      سه شنبه كلينيك استقلال مى تونم در خدمت باشم

      با احترام

    4. نمایش سایر 2 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
تماس با ما

با ما در تماس باشید

آدرس مطب

شریعتی پایین تر از مترو قلهک ساختمان خانه درسا طبقه ۵ واحد ۱۷

ساعات کار مطب

شنبه و چهارشنبه از ساعت ۱۶ الی ۱۹

دکتر نادری
پرسش از دکتر