منو

آیا پلاتین باعث عفونت در پا می شود؟

حتما شما هم با اصطلاح قرار دادن “پلاتین “در پا مواجه شده اید و افرادی را دیده اید که از عفونت” پلاتین” ساق پا نگران بوده اند. قبل از هر چیز باید بدانید آنچه به عنوان پلاتین در ساق پای بیماران قرار می گیرد، تیتانیوم یا استیل ضد زنگ است که به اشتباه پلاتین بیان می شود.

میله های داخل استخوانی (intramedullary rods )جهت چینش و ثابت کردن شکستگی های استخوانی به کار می روند. این میله ها به درون کانال مغز استخوان در مرکز استخوان های بلند اندام های انتهایی وارد می شوند. از نمونه این استخوان ها می توان به استخوان ران یا درشت نی (ساق پا) اشاره کرد. یکی از مزایای قابل توجه میله های داخل استخوانی نسبت به دیگر روش های ثابت سازی این است که میله ها به جای حمایت کامل از استخوان بخشی از فشار وارد بر آن ها را تحمل می کنند.

به همین دلیل، بیماران قادر خواهند بود تا سریع تر از اندام های تحتانی خود استفاده کنند. میله های فلزی برای همه شکستگی ها به کار نرفته و بیماران اغلب از درد و دیگر علائم محل ورود آن ها به استخوان شکایت دارند. میله های داخل استخوانی به گونه ای طراحی شده اند که به صورت دائم در استخوان باقی بمانند اما در صورت ابتلا به علائم دردناک ممکن است جهت خارج کردن میله به انجام جراحی مجدد نیاز باشد.

جراحی ساق پا با ایمپلنت های فلزی

بیمارانی که در بدن خود دارای پیچ، پین یا پلاک های فلزی هستند اغلب درباره ایمنی و اثرات طولانی مدت این وسایل بر بدن خود نگرانند. جراحان با اینکه چنین نگرانی هایی را در نظر می گیرند اما انجام جراحی مجدد جهت خارج کردن غیر ضروری این موارد را مطلوب نمی دانند. همچنین، گاهی اوقات استخوان به گونه ای در اطراف پلاک نگه دارنده شکستگی ها رشد می کند که برداشت آن پلاک ها بسیار دشوار می شود.

🛑 مطالعه بیشتر: درمان درد در مچ پا

انواع ایمپلنت های  فلزی

تیتانیوم جای فولاد ضد زنگ را در ابزار های ثابت کننده استخوانی گرفته است. تیتانیوم سازگاری بیشتری با بدن انسان داشته و احتمال واکنش بدن به آن کمتر است. در صورت بروز پاسخ التهابی نیز این پاسخ خفیف، محدود و غیر پایدار است. همچنین، می توان جهت ساخت مواد سبک اما مقاوم تر فلز تیتانیوم را با فلزات دیگر از جمله کوبالت، کروم و مولیبدن ترکیب کرد. امروزه تحقیقات و تلاش های فراوانی برای ابداع وسایل قابل جذب برای فیکساسیون استخوان ها در حال انجام است.

عکس پلاتین

عوارض پلاتین در ساق پا

عوارض پلاتین در ساق پا

مشکل احتمالی دیگر باقی ماندن ریزه های تیتانیوم است. قطعات کوچکی از این فلز جدا شده، به جریان خون وارد شده و در نزدیکی بافت های نرم و یا مفاصل قرار می گیرند. با اینکه هم تیتانیوم و هم فولاد ضد زنگ در نزدیکی این نواحی از بدن یافت شده اند اما ریزه های تیتانیوم به مقادیر و در افراد بیشتری دیده شده اند. هنگامی که ایمپلنت بر روی سطح دیگری ساییده می شود، احتمال ایجاد ریزه های فلزی بیشتر است. این پدیده سایشی، خوردگی نام دارد.

علائم عفونت پلاتین در پا

مطالعات حیوانی نشان داده اند که این ایمپلنت ها می توانند سیستم ایمنی را تحت تاثیر قرار دهند. در اکثر اوقات عفونت پلاتین ساق پا صرفا به دلیل وجود این ابزار ایجاد نمی شود و عواملی مانند بیماری های زمینه ای مثل دیابت و نارسایی کلیه یا مصرف داروهای سرکوبگر ایمنی یا تکنیک جراحی و به ندرت الوده بودن محیط اتاق عمل  در بروز عفونت موثرتر هستند.برخی مطالعات نشان داده اند که ایمپلنت های فلزی می توانند فعالیت برخی گلبول های سفید خون (لنفوسیت ها) را افزایش دهند. این وضعیت می تواند سبب شل شدن یا عدم موفقیت ایمپلنت ها در درمان شکستگی شود. لازم به ذکر است که این گفته هنوز از نظر علمی اثبات نشده است.

علائم عفونت پلاتین در پا

عوارض پلاتین در ران

پلاک ها از ایمپلنت هایی ساخته شده اند که از آنها برای بی حرکت کردن شستگی ها استفاده می شود. از این وسایل برای بی حرکتی در شکستگی های بازو، ساعد، لگن، ران و ساق استفاده می شود.

پس از جوش خوردن شکستگی نیرویی که به استخوان وارد می شود همچنان توسط پلاک روی استخوان جذب می شود تا در دراز مدت استخوان تحت فشار و نیروهای خارجی قرار نگیرد. علت پوکی استخوان در کسانی که مدت زیادی در بستر استراحت میکنند و یا در فضانوردانی که کمتر تحت تاثیر نیروی جاذبه هستند هم همین است. بنابراین باقی ماندن پلاک در اندام به مدت زیاد موجب پوکی استخوان میشود.

بیشتر بخوانید: پارگی مینیسک زانو چگونه درمان می شود؟

 

عوارض پلاتین در ران

عوارض پلاتین در ران و ساق بیشتر دیده می شود و در لگن، بازو و ساعد کمتر وجود دارد. بنابراین تمام پلاک های ران و ساق بعد از اینکه شکستگی آنها جوش خورد و محکم شد باید خارج شوند. این زمان معمولا بین یک و نیم تا دوسال است.

آیا فلزات به کار رفته در ایمپلنت ها سرطان زا هستند؟

سوال دیگری که مطرح می شود این است که آیا ریزه های فلزی و عفونت پلاتین ساق پا می توانند سبب ایجاد سرطان شوند؟ مطالعات بر روی موش ها نشان داده که ریزه های فلزی می توانند با آسیب رساندن به کروموزوم ها سبب بروز احتمالی سرطان شوند ولی این مورد در انسان اثبات شده نیست و سال هاست که این ایمپلنت ها به طور ایمن در انسان مورد استفاده هستند. با اینکه تولید کنندگان ایمن بودن ایمپلنت ها را از محققان سوال کرده اند اما تاکنون به این سوال پاسخی داده نشده است. علاوه بر این، تحقیقات بیان داشته اند که قرار دادن میله های بلند فلزی یا تیتانیومی در میانه استخوان می تواند سبب افزایش شدید ریزه های فلزی در جریان خون شود. به نظر می رسد که فلز کروم نسبت به دیگر فلزات بیشترین مقدار ریزه های فلزی را از خود آزاد می کند.

همچنین، میله های داخل استخوانی از جنس تیتانیوم نیز مقدار تیتانیوم یافته شده در آزمایش خون را افزایش می دهند. با این حال این مقدار به اندازه فلز کروم نیست. بنا بر شواهد، بخش بزرگی از میله داخل استخوانی، استخوان را در معرض فلز تیتانیوم قرار داده و در نتیجه مقدار این فلز در خون بالا می رود. خارج کردن ایمپلنت های تیتانیومی به تدریج مقدار این فلز را در خون و بافت های نرم کاهش می دهد. با این حال، بازگشت این مقادیر به حالت طبیعی می تواند یک سال یا بیشتر به طول انجامد.

فهرست مطالب

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.برای پاسخگویی بهتر به سوالات شما لطفا قد، وزن و سن خود را در متن سوال درج کنید همچنین از پرسيدن سوالاتى كه جنبه اورژانس دارند اجتناب كنید.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر بنیامین پنجشنبه ۱۶ مرداد ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 267 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت آقای دکترعزیز
    دردی در مچ پا ندارم، بی زحمت هزینه عمل آرتوسکوپی را میفرمایید
    ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری پنجشنبه ۱۶ مرداد ۹۹( 4 سال پیش)

      درود

      بحث هزينه رو مى تونم بعد از معاينه حضورى عرض كنم

      با احترام

  • تصویر کاربر سارا دوشنبه ۱۳ مرداد ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 413 مشاهده پرسش
    با عرض ادب و احترام خدمت جناب آقاى دكتر نادرى
    اينجانب پس از تشخيص جنابعالى در مورد Genu valgum زانو، ١٥ جلسه Exercise، ١٠ جلسه فيزيوتراپى ، ليزر تراپى و ترموتراپى انجام دادم و طبق تجويز شما از داروى ضد التهاب غيراستروئيدى استفاده كردم. درد و تورم در قسمت داخلى زانو به طور قابل ملاحظه اى تسكين پيدا كرد.
    اما متأسفانه بدليل شيوع كوويد ١٩، استفاده از آب درمانى ميسر نشد و متعاقب قرنطينه ، كم تحركى و ضعف عضلات دوباره درد و تورم پديدار شد.
    با توجه به تأكيد جنابعالى در مورد جراحى استئوتومى و شرايط موجود پيشنهاد شما در مورد تسكين درد چيست؟
    ممنون ميشم راهنمايى بفرماييد
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری دوشنبه ۱۳ مرداد ۹۹( 4 سال پیش)

      درود

      فعلا تمرين در منزل و گاه در صورت درد شديد مصرف مسكن 

      با احترام

  • تصویر کاربر زهرا شنبه ۱۱ مرداد ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 286 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر دو استخوان پای بنده ب صورت مادزادی به هم متصل هستند و رباط کف پای بنده هم پاره شده ، باید حتما عمل کنم یا راه درمانی دیگری هم دارد ؟؟ شما با بیمارستان های دولتی طرف قرارداد دارید ؟؟ هزینه تقریبی عمل و اینکه چه روزهایی مطب هستین ؟؟ ممنون از شما
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری شنبه ۱۱ مرداد ۹۹( 4 سال پیش)

      درود

      بايد معاينه بشين حتما

      من شنبه ها و چهارشنبه ها مطبم

      خير دولتى كار نمى كنم

      با احترام

  • تصویر کاربر مینی پنجشنبه ۹ مرداد ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 331 مشاهده پرسش
    سلام. بهترین پزشک برای درمان هالوکس واگوی توتهران؟
    و اینکه بعد از عمل چند مدت دیگه می تونه مریض راه بره ؟
    و اینکه آقای دکتر در بیمارستان محب کوثر جراحی می کنن؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری پنجشنبه ۹ مرداد ۹۹( 4 سال پیش)

      درود

      بهترين پزشك براى شما كسى هست كه شما بتونيد بهش اعتماد كنيد

      بعد از عمل من گچ و آتل نمى گيرم و با يك كفش مخصوص از همون روز عمل توصيه به راه رفتن مى كنم

      بنده محب كوثر كار نمى كنم

      با احترام

  • تصویر کاربر منیر سه شنبه ۷ مرداد ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 254 مشاهده پرسش
    سلام عکس زانووکمردادم دکترارتوپدمیگه زانوساییدگی شدیدداره بهم چسبیده هردوپاوکمردیسک کمی زده بیرون قسمت گودی کمرچکارکنم تزریق ارتوکین خوبه هزینه اش چقدراست
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری سه شنبه ۷ مرداد ۹۹( 4 سال پیش)

      درود

      عكس سه مفصلى ايستاده و ام آر آى لازمه بعد مى شه تصميم گرفت براى درمان

      با احترام

  • تصویر کاربر سجاد سه شنبه ۷ مرداد ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 284 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خداقوت
    اینجانب از مرداد ماه سال گذشته درد مچ پا دارم که چندین دکترو متخصص سنتی با انواع مختلفی از آمپول ها مسکن ها، و ویتامینها کاری از دستشون برنیامده، حتی 6 جلسه لیزر پرتوان هم رفتم ولی همچنان درد دارم میخواستم نظر جنابعالی رو با تثاویر پیوستی که در تیر ماه امسال رفتم بپرسم البته حضور مزاحمتون میشم
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری سه شنبه ۷ مرداد ۹۹( 4 سال پیش)

      درود

      يك سى تى اسكن اسپيرال انجام بدين و براى معاينه تشريف بيارين

      تصاوير ام آر آى و راديوگرافى ساده رو همراه بياريد

      با احترام

    2. تصویر کاربر دکتر رضا نادری سه شنبه ۷ مرداد ۹۹( 4 سال پیش)

      درود

      يك سى تى اسكن اسپيرال انجام بدين و براى معاينه تشريف بيارين

      تصاوير ام آر آى و راديوگرافى ساده رو همراه بياريد

      با احترام

    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر یاسین سه شنبه ۷ مرداد ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 247 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید.من حدودا ۱ ماه پیش جراحی acl و مینیسک انجام دادم امروز هنگام راه رفتن یک حالت خالی کردن ایجاد شد؟؟و اینکه من قبل از عمل با جلو راندن استخوان ساق زانویم حدود ۱-۲ سانت جا به جا میشد و الان بعد از عمل هم کمی جابه جایی حدود نیم سانت را دارد؟؟آیا این ها نشانه پارگی یا نموفق بودن عمل است؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری سه شنبه ۷ مرداد ۹۹( 4 سال پیش)

      درود

      تا يك سانت جابه جايى مى تونه نرمال باشه

      با احترام

  • تصویر کاربر مهدی چهارشنبه ۲۵ تیر ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 336 مشاهده پرسش
    سلام چناب دکتر یکسال پیش رباط صلیبی ومینسک عمل کردم الان عضله پام اززانوبه بالا لاغرترهست 49سال سن دارم باکش تمرین میکنم پیاده روی هم میکنم ایرادکارم چیست که رشد عضله نداشتم درضمن موقع پایین امدن از پله احساس درد درزیر زانومیکنم لطفا راهنمایی کنید ممنون متشکر ازشما
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۲۵ تیر ۹۹( 4 سال پیش)

      درود

      بايد تمرينات مداوم و پيش رونده و همراه تمرينات با وزنه و اسكوات تا ٤٠ درجه باشند

      بهتره تحت نظر يك فيزيوتراپيست ورزشى بازتوانى كنيد

      با احترام

  • تصویر کاربر سمیه شنبه ۲۱ تیر ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 301 مشاهده پرسش
    سلا و درود
    چندباری تلاش کردم تماس بگیرم جهت رزرو وقت معاینه ،متاسفانه کسی پاسخگوی تلفن نبود!
    نوبتاینترنتی هم غیر فعال است!
    یکی از همکاران شما برای دختر 12 سالمه عمل جراحی تجویز کردن اما من میخواهم نظر تخصصی شما رو هم بدانم و شما نیز دخترم رو ویزیت کنید.
    ایشان کف پای صاف دارن و عمل پیچ گذاری از خارج پا و برداشتن استخوان اضافی و رفع انحراف
    انتقال تاندون از داخل پا
    گفتن درد فراوان خواهد داشت و مدتی درون گچ خواهد بود و مدتی هم با عصا راه برود
    تشخبص دادن که در صورت عدم جراحی در بزرگسالی علاوه بر داشتن پای منحرف شده ارتروز هم بگیرد و بزرگساالی دردناکی رو سپری کند
    بدین جهت از شما تقاضای نظر دارم و یا ویزیت از نزدیک ایشان.
    با سپاس فراوان - بازیار
    09126717932
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری شنبه ۲۱ تیر ۹۹( 4 سال پیش)

      درود

      از طريق واتساپ با شماره ٠٩١٢٩٦٤٣٨٠٧ تماس حاصل بفرماييد و در پيامتون ذكر كنيد كه خودم گفتم هر چه سريعتر بهتون وقت بدن و اصلا مى تونيد روز شنبه ٩٩/٤/٢١ به مطب مراجعه بفرماييد.فقط قدرى معطلى خواهد داشت ولى حتما دخترتون رو ويزيت خواهم كرد

      با احترام

  • تصویر کاربر محسن چهارشنبه ۱۸ تیر ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 309 مشاهده پرسش
    سلام دکتر وقت بخیر
    مادرم چند روز پیش زمین خوردند و در قسمت دنده سمت چپ درد زیادی هنگام نفس کشیدن و کلا انجام هر حرکتی دارند.حتی نمیتونیم ببریم ایشونو دکتر تا عکس بگیرند.از شدت درد نمیتوانیم جا به جایشان کنیم.
    میشه یه دارو مسکن یا یه راهنمایی به من بدید.
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۱۸ تیر ۹۹( 4 سال پیش)

      درود

      شياف ديكلوفناك به همراه استامينوفن كديين 

      با احترام

درحال دریافت اطلاعات
تماس با ما

با ما در تماس باشید

آدرس مطب

شریعتی پایین تر از مترو قلهک ساختمان خانه درسا طبقه ۵ واحد ۱۷

ساعات کار مطب

شنبه و چهارشنبه از ساعت ۱۶ الی ۱۹

دکتر نادری
پرسش از دکتر