منو

آیا پلاتین باعث عفونت در پا می شود؟

حتما شما هم با اصطلاح قرار دادن “پلاتین “در پا مواجه شده اید و افرادی را دیده اید که از عفونت” پلاتین” ساق پا نگران بوده اند. قبل از هر چیز باید بدانید آنچه به عنوان پلاتین در ساق پای بیماران قرار می گیرد، تیتانیوم یا استیل ضد زنگ است که به اشتباه پلاتین بیان می شود.

میله های داخل استخوانی (intramedullary rods )جهت چینش و ثابت کردن شکستگی های استخوانی به کار می روند. این میله ها به درون کانال مغز استخوان در مرکز استخوان های بلند اندام های انتهایی وارد می شوند. از نمونه این استخوان ها می توان به استخوان ران یا درشت نی (ساق پا) اشاره کرد. یکی از مزایای قابل توجه میله های داخل استخوانی نسبت به دیگر روش های ثابت سازی این است که میله ها به جای حمایت کامل از استخوان بخشی از فشار وارد بر آن ها را تحمل می کنند.

به همین دلیل، بیماران قادر خواهند بود تا سریع تر از اندام های تحتانی خود استفاده کنند. میله های فلزی برای همه شکستگی ها به کار نرفته و بیماران اغلب از درد و دیگر علائم محل ورود آن ها به استخوان شکایت دارند. میله های داخل استخوانی به گونه ای طراحی شده اند که به صورت دائم در استخوان باقی بمانند اما در صورت ابتلا به علائم دردناک ممکن است جهت خارج کردن میله به انجام جراحی مجدد نیاز باشد.

جراحی ساق پا با ایمپلنت های فلزی

بیمارانی که در بدن خود دارای پیچ، پین یا پلاک های فلزی هستند اغلب درباره ایمنی و اثرات طولانی مدت این وسایل بر بدن خود نگرانند. جراحان با اینکه چنین نگرانی هایی را در نظر می گیرند اما انجام جراحی مجدد جهت خارج کردن غیر ضروری این موارد را مطلوب نمی دانند. همچنین، گاهی اوقات استخوان به گونه ای در اطراف پلاک نگه دارنده شکستگی ها رشد می کند که برداشت آن پلاک ها بسیار دشوار می شود.

🛑 مطالعه بیشتر: درمان درد در مچ پا

انواع ایمپلنت های  فلزی

تیتانیوم جای فولاد ضد زنگ را در ابزار های ثابت کننده استخوانی گرفته است. تیتانیوم سازگاری بیشتری با بدن انسان داشته و احتمال واکنش بدن به آن کمتر است. در صورت بروز پاسخ التهابی نیز این پاسخ خفیف، محدود و غیر پایدار است. همچنین، می توان جهت ساخت مواد سبک اما مقاوم تر فلز تیتانیوم را با فلزات دیگر از جمله کوبالت، کروم و مولیبدن ترکیب کرد. امروزه تحقیقات و تلاش های فراوانی برای ابداع وسایل قابل جذب برای فیکساسیون استخوان ها در حال انجام است.

عکس پلاتین

عوارض پلاتین در ساق پا

عوارض پلاتین در ساق پا

مشکل احتمالی دیگر باقی ماندن ریزه های تیتانیوم است. قطعات کوچکی از این فلز جدا شده، به جریان خون وارد شده و در نزدیکی بافت های نرم و یا مفاصل قرار می گیرند. با اینکه هم تیتانیوم و هم فولاد ضد زنگ در نزدیکی این نواحی از بدن یافت شده اند اما ریزه های تیتانیوم به مقادیر و در افراد بیشتری دیده شده اند. هنگامی که ایمپلنت بر روی سطح دیگری ساییده می شود، احتمال ایجاد ریزه های فلزی بیشتر است. این پدیده سایشی، خوردگی نام دارد.

علائم عفونت پلاتین در پا

مطالعات حیوانی نشان داده اند که این ایمپلنت ها می توانند سیستم ایمنی را تحت تاثیر قرار دهند. در اکثر اوقات عفونت پلاتین ساق پا صرفا به دلیل وجود این ابزار ایجاد نمی شود و عواملی مانند بیماری های زمینه ای مثل دیابت و نارسایی کلیه یا مصرف داروهای سرکوبگر ایمنی یا تکنیک جراحی و به ندرت الوده بودن محیط اتاق عمل  در بروز عفونت موثرتر هستند.برخی مطالعات نشان داده اند که ایمپلنت های فلزی می توانند فعالیت برخی گلبول های سفید خون (لنفوسیت ها) را افزایش دهند. این وضعیت می تواند سبب شل شدن یا عدم موفقیت ایمپلنت ها در درمان شکستگی شود. لازم به ذکر است که این گفته هنوز از نظر علمی اثبات نشده است.

علائم عفونت پلاتین در پا

عوارض پلاتین در ران

پلاک ها از ایمپلنت هایی ساخته شده اند که از آنها برای بی حرکت کردن شستگی ها استفاده می شود. از این وسایل برای بی حرکتی در شکستگی های بازو، ساعد، لگن، ران و ساق استفاده می شود.

پس از جوش خوردن شکستگی نیرویی که به استخوان وارد می شود همچنان توسط پلاک روی استخوان جذب می شود تا در دراز مدت استخوان تحت فشار و نیروهای خارجی قرار نگیرد. علت پوکی استخوان در کسانی که مدت زیادی در بستر استراحت میکنند و یا در فضانوردانی که کمتر تحت تاثیر نیروی جاذبه هستند هم همین است. بنابراین باقی ماندن پلاک در اندام به مدت زیاد موجب پوکی استخوان میشود.

بیشتر بخوانید: پارگی مینیسک زانو چگونه درمان می شود؟

 

عوارض پلاتین در ران

عوارض پلاتین در ران و ساق بیشتر دیده می شود و در لگن، بازو و ساعد کمتر وجود دارد. بنابراین تمام پلاک های ران و ساق بعد از اینکه شکستگی آنها جوش خورد و محکم شد باید خارج شوند. این زمان معمولا بین یک و نیم تا دوسال است.

آیا فلزات به کار رفته در ایمپلنت ها سرطان زا هستند؟

سوال دیگری که مطرح می شود این است که آیا ریزه های فلزی و عفونت پلاتین ساق پا می توانند سبب ایجاد سرطان شوند؟ مطالعات بر روی موش ها نشان داده که ریزه های فلزی می توانند با آسیب رساندن به کروموزوم ها سبب بروز احتمالی سرطان شوند ولی این مورد در انسان اثبات شده نیست و سال هاست که این ایمپلنت ها به طور ایمن در انسان مورد استفاده هستند. با اینکه تولید کنندگان ایمن بودن ایمپلنت ها را از محققان سوال کرده اند اما تاکنون به این سوال پاسخی داده نشده است. علاوه بر این، تحقیقات بیان داشته اند که قرار دادن میله های بلند فلزی یا تیتانیومی در میانه استخوان می تواند سبب افزایش شدید ریزه های فلزی در جریان خون شود. به نظر می رسد که فلز کروم نسبت به دیگر فلزات بیشترین مقدار ریزه های فلزی را از خود آزاد می کند.

همچنین، میله های داخل استخوانی از جنس تیتانیوم نیز مقدار تیتانیوم یافته شده در آزمایش خون را افزایش می دهند. با این حال این مقدار به اندازه فلز کروم نیست. بنا بر شواهد، بخش بزرگی از میله داخل استخوانی، استخوان را در معرض فلز تیتانیوم قرار داده و در نتیجه مقدار این فلز در خون بالا می رود. خارج کردن ایمپلنت های تیتانیومی به تدریج مقدار این فلز را در خون و بافت های نرم کاهش می دهد. با این حال، بازگشت این مقادیر به حالت طبیعی می تواند یک سال یا بیشتر به طول انجامد.

فهرست مطالب

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.برای پاسخگویی بهتر به سوالات شما لطفا قد، وزن و سن خود را در متن سوال درج کنید همچنین از پرسيدن سوالاتى كه جنبه اورژانس دارند اجتناب كنید.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر الهه یکشنبه ۱۵ تیر ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 550 مشاهده پرسش
    سلام دکتر وقتتون بخیر
    چند سال پیش من از پله افتادم و مچ پای راستم اسیب دید.متاسفانه دکتر اون موقع تشخیص نداد و با یه باند و پماد منو مرخص کرد.بعد از ۱۰ روز از ساق پا تا روی انگشتهام سیاه شد.پیش اورتوپد رفتم و گچ گرفت.الان ۵ سال میگذره ولی من هنوز درد و ورم داره پام.MRIانجام دادم و نشون یه دکتر دادم گفت باید جراحی بشه چون رباط پام پارگی داره.خیلی ترسیدم چون گفت اگه پیچ بخوره پام دیگه حتی با جراحی هم درست نمیشه.عصب های قسمتی از روی ساق پام هم از بین رفته یعنی حس نداره و سر هست.لطفا منو راهنمایی کنید.باید چیکار کنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری یکشنبه ۱۵ تیر ۹۹( 4 سال پیش)

      درود

      حتما لازمه معاينتون كنم و با توجه به سابقه مشكلتون احتمالا عمل لازمه ولى نوع عمل و عواقبش رو بعد از معاينه مى تونم عرض كنم

      با احترام

  • تصویر کاربر مهرزاد شنبه ۷ تیر ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 292 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و وقت بخیر
    جناب دکتر من که دایما با پرسش مزاحم شما میشم ساکن کرمانشاه هستم والا باید حضورا برای ویزیت خدمت میرسیدم لطفا عذر من رو بپذیرید قبلا راجع به مچ پای متورم و دردناکم از جنابعالی سوال کردم و گفتم تشخیص دادن استویید استوماست چه روش دقیق و درستی برای صحت و سقم این تشخیص وجود داره کرمانشاه ام ار ای انجام دادم درد و ورم مچ پای چپم هم شبانه روزی و دایمی یه احتمالا در کرمانشاه از روش فره کوانسی اب لی شن ی هم که نام بردید استفاده نشه البته اطلاع دقیقی ندارم
    با تشکر و عذرخواهی مجدد
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری شنبه ۷ تیر ۹۹( 4 سال پیش)

      درود

      تشخيص اوستيوييد اوستيوما مستلزم انجام سى تى اسكن و اسكن هسته اى استخوان هست

      با احترام

       

  • تصویر کاربر افلاکی شنبه ۷ تیر ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 276 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید،پسر۳ساله ای دارم که هنگام راه رفتن قسمت داخلی پاشو میذاره زمین مخصوصا وقتی دمپایی پاشه خیلی واضح مشخص میشه واصلا با دمپایی نمیتونه راحت راه بره.همینطوروقتی کفشای نرم پاشه بازم مشخصه انحراف بسمت داخلی کف پاداره.ایانیازبه کفش مخصوص داره ومن باید چیکار کنم؟؟؟؟
    خیلی نگرانم
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری شنبه ۷ تیر ۹۹( 4 سال پیش)

      درود

      اولين اقدامتون بايد مراجعه به ارتوپد براى معاينه باشه

      مطالعه مقاله مربوط به صافى كف پا در اطفال رو در همين وبسايت بهتون توصيه مى كنم

      با احترام

  • تصویر کاربر sara پنجشنبه ۵ تیر ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 328 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخير
    جناب آقاي دكتر من ميخواستم از شما راهنمايي بگيرم براي عمل هالوكس والگوس جراحي را در اصفهان ميشناسيد ؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری پنجشنبه ۵ تیر ۹۹( 4 سال پیش)

      درود

      بله .آقاى دكتر انوشيروان رستگار از دوستان و همكاران عزيز بنده اون جا هستند

      با احترام

  • تصویر کاربر میثم پنجشنبه ۵ تیر ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 319 مشاهده پرسش
    باسلام و عرض ادب
    دکتر پیرو سوالات قبل بنده برج 10 پارسال جراحی رباط صلیبی و منیسک(طبق گفته پزشکم دورتادورمنیسک هام و دوختن)داشتم و بعد از50 روز به علت خم نشدن زانو بیشتراز 90 درجه برج 12 زیربیهوشی خمش کردن....بعدازخم شدن دردهام خیلی زیاد شد صاف شدن زانوم هم بدترشد ولی تاالان حدود 35 جلسه فیزیوتراپی رفتم و کیسه روی زانوم میزارم.....دردام کمتر شده زانومم صاف تر شده ولی یکم که بهش تو تمرینات و فیزیوتراپی فشارمیاد دوباره درد میگیره و هم صاف نمیشه و هم خم نمیشه.دکترم میگه باید صبرداشته باشی و تمریناتو کم کم ادامه بدی تادرد خورد خورد ازبین بره....میگه نیازی به جراحی مجدد نداری و فقط باگذرزمان حل میشه....میخواستم نظرتون و بگید.
    دکتر اینم گفته که مفصلت کمی آسیب دیده بوده و به همین دلیل ریکاوری کمی طولانی شده
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری پنجشنبه ۵ تیر ۹۹( 4 سال پیش)

      درود

      به هر حال صحبت دكترتون كه عملتون كردن و داخل مفصل رو ديدن از نظر من درست تر هست

      بدون تنش و با آرامش به تمرينات ادامه بدين.سعى كنيد شدت و مقدار تمرين رو به تدريج و بدون درد و ترس  زياد كنيد

      دوچرخه ثابت به دردتون مى خوره

      با احترام

       

  • تصویر کاربر پریا سه شنبه ۳ تیر ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 261 مشاهده پرسش
    با عرض سلام خدمت دکتر نادری عزیز میخواستم بپرم که زانوهای من از همون بچگی صدا میداد یه چند وقتم هست که درد داره و احساس میکنم که پاهام داره پرانتزی میشه و وقتی پاهامو جفت میکنم پای چپم انگاری بیشتر انحراف داره مشکل چیه؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری سه شنبه ۳ تیر ۹۹( 4 سال پیش)

      درود

      بايد حتما معاينه بشين و راديوگرافى سه مفصلى ايستاده انجام بدين

      با احترام

  • تصویر کاربر مهشید یکشنبه ۱ تیر ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 269 مشاهده پرسش
    سلام و عرض خدا قوت من دختر دوازده ساله دارم که دچار صافی کف پا داره و گاهی اوقات از درد ساق پا شاکی هست . در ماه‌های اخیر متوجه شدم انگشت سوم پاش داره کوتاهتر میشه این موضوع نگرانم کرده لطفا راهنمایی بفرمایید ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری یکشنبه ۱ تیر ۹۹( 4 سال پیش)

      درود

      بايد حتما معاينه بشن 

      احتمال داره دچار مشكل مادرزادى به نام brachymetatarsia باشن كه با افزايش طول پا بيشتر تظاهر پيدا مى كنه

      با احترام

  • تصویر کاربر سیاوش شنبه ۳۱ خرداد ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 245 مشاهده پرسش
    با سلام
    آقای دکتر حدود سه سال پیش داخل چاله ای افتادم که از ناحیه زانوی راست دچار آسیب شدم که پس از انجامmriگفتند که مشکلی نداره و گفتم خدمتتان که حدود ۷ ماه پیش دچار افتادگی مچ پا گردیدم.ودر اینکه در زانوی چپم کیست بیکر ایجاد شده.
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری شنبه ۳۱ خرداد ۹۹( 4 سال پیش)

      درود

      لازمه معاينه بشين و نوار عصب هم انجام بشه

      با احترام

  • تصویر کاربر محمد پنجشنبه ۲۹ خرداد ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 279 مشاهده پرسش
    سلام من فوتبالیست هستم و حدود دو سال پیش صلیبی عمل کردم و بعد از گذشت ۱۰ ماه و تمرینات تخصصی که داشتم تونستم دوباره به فوتبال برگردم اما مدتی بعد حین فرود روی زمین همون پام به سمت رباط mcl یه حالت خالی کردن ایجاد شد اما بعدش تونستم به بازی ادامه بدم و فردای اون روز زانوم ورم کردم mri گرفتم هیچ مشکلی نداشت همه رباط ها سالم بودن اما زانوم به سمت lcl و mcl حرکات اضافه ای داره یجورایی انگار این رباط ها شل شدن و زانوم کامل لق شده....ام ار ای جدید رو هر چی خواستم بفرستم نمیشه لطفا یه نظر بدید ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری پنجشنبه ۲۹ خرداد ۹۹( 4 سال پیش)

      درود

      خيلى مهم هست كه معاينه درست روى زانو انجام بشه و شايد راديوگرافى با استرس براى بررسى رباط هاى داخلى و خارجى انجام بشه

      با احترام 

  • تصویر کاربر حسینی پنجشنبه ۲۹ خرداد ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 271 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خسته نباشید
    آقای دکتر من حدود ۷ هفته پیش دچار شکستگی قاعده جونز شدم و بنا به پیشنهاد شما و متخصص خودم گچ را باز کردم
    الان ۳ روز گذشته اما من در‌ناحیه شکستگی درد دارم که حتی به لمس هم حساس است. و اندکی کبود است
    آیا این درد و تغییر رنگ طبیعی است؟؟ برای بهبودش چه کاری را پیشنهاد می کنید
    عکس رادیولوژی را که برای چهار هفته پیش است آپلود می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری پنجشنبه ۲۹ خرداد ۹۹( 4 سال پیش)

      درود

      نظر من اين هست كه فيزيوتراپى انجام بدين

      با احترام

درحال دریافت اطلاعات
تماس با ما

با ما در تماس باشید

آدرس مطب

شریعتی پایین تر از مترو قلهک ساختمان خانه درسا طبقه ۵ واحد ۱۷

ساعات کار مطب

شنبه و چهارشنبه از ساعت ۱۶ الی ۱۹

دکتر نادری
پرسش از دکتر