منو

علت درد و روش های درمان قوس کف پا

گودی و قوس کف پا یا همان pes cavus در برخی از افراد مشکلاتی را به وجود می آورد که با عنوان کف پای گود شناخته می شود. در این حالت قوس میان پا بسیار زیاد بوده و این ناحیه در حین ایستادن با زمین در تماس نیست. در نتیجه فشار زیادی بر روی پاشنه و سینه پا وجود خواهد داشت و باعث احساس درد قوس کف پا  خواهد شد. بنابراین باید در جهت درمان قوس کف پا اقدام کرد.

مشکل گودی زیاد کف پا ممکن است بنا به دلایل ژنتیکی و محیطی به وجود آید. بدین معنا که برخی افراد با این مشکل به دنیا می آیند و برخی دیگر به مرور زمان با آن مواجه می شوند.

شما میتوانید دیگر دلایل علت درد کف پا ی خود را در لینک زیر مطالعه کنید:
علت درد کف پا

علت قوس کف پا

دو دلیل اصلی برای مشکل قوس و گودی کف پا وجود دارد:

۱_گودی زیاد ذاتی در کف پا

در این شرایط مشکل مذکور در برخی خانواده ها به شکل ارثی وجود دارد.

۲_ علل عصبی و عضلانی

در این حالت مشکل قوس کف پا در اثر مشکلات اعصاب از قبیل بیماری شارکو ماری توث به وجود می آید.

بیشتر افرادی که با مشکل قوس و گودی کف پا دست و پنجه نرم می کنند ، با این شرایط به دنیا آمده اند:

تشخیص گودی کف پا

عوارض گودی کف پا

درد ناشی از وجود چنین مشکلی در بدن می تواند در زمان ایستادن ، راه رفتن و یا دویدن فرد خود را نشان دهد. معمولا در این شرایط میزان فشار بر روی استخوان های داخلی پای شما بیشتر می شود چرا که وزن بدن شما فقط بر روی پاشنه پا است. از جمله دیگر مشکلات مربوط به گودی کف پا می توان به موارد زیر اشاره داشت:

  1. به وجود آمدن کورن و کالوس (سوار شدن انگشتان پا روی هم) در پاشنه پا یا سینه پا
  2. عدم انعطاف پذیری و سختی قوس پا
  3. سفتی عضلات ساق پا

در مقابل این مشکل، بیماری کف پای صاف وجود دارد که به خصوص در کودکان می تواند مشکلات زیادی را ایجاد کند. برای اطلاع بیشتر از این بیماری مطلب زیر را بخوانید:

اصلاح کف پای صاف در کودکان

انواع قوس کف پا

علت درد قوس کف پا چیست؟

معمولا ارتفاع زیاد قوس پا نمی تواند به تنهایی عامل درد در این ناحیه از بدن فرد باشد. اما مشکل پروناسیون فشار زیادی را بر روی مفاصل و عضلات پا ، مچ پا و ساق وارد می کند.

درد زیاد در ناحیه کف پا می تواند از علائم مربوط به مشکل پروناسیون باشد. از جمله مشکلات همراه با پروناسیون می توان موارد زیر را در نظر گرفت:

  • درد نوار ایلیوتیبیال (IT) در قسمت خارج ران و زانو
  • زانو درد
  • تاندونیت آشیل
  • فاشئیت پلانتار 

کسانی که مشکل پروناسیون در آن ها شدید است معمولا مستعد بروز مواردی همچون درد مچ پا ، پاشنه پا و همچنین شکستگی های ناشی از فشار (stress fractures) هستند. با این که پروناسیون با مشکل گودی و قوس زیاد پا تفاوت دارد، اما به عنوان یکی از مشکلات رایج مرتبط با گودی زیاد پا شناخته می شود.

 

چگونه میتوان کوتاهی پا را تشخیص داد؟

درمان درد قوس کف پا

گودی کف پا معمولا منجر به بروز مشکل خاصی نمی شود اما گاهی اوقات منبع اصلی درد در افراد همین مورد است. راه های درمانی مختلفی وجود دارند که تسکین درد افراد خواهند بود. معمولا استفاده از کفش های طبی مخصوص می تواند به شما کمک شایانی کند.

این پشتیبانی می تواند فشار بر روی نواحی خاصی از پا در حین راه رفتن یا دویدن را کاهش دهد. یک راه دیگر جهت مدیریت درد در پا ایجاد تغییراتی در فعالیت ها و فشار بیش از حد بر روی این ناحیه از بدن است. به عنوان مثال اگر پیاده روی های طولانی مدت انجام می دهید بهتر است این کار را متوقف کرده و یا مسافت را کاهش دهید.

تعریف کف پای گود

کف پای گود به حالتی گفته می شود که گودی پا حتی اگر فرد ایستاده باشد به خوبی دیده می شود. علاوه بر این ، یک یا چند مورد از علائم زیر در فرد ظاهر می شوند:

  • درد در حین راه رفتن یا ایستادن
  • پای ناپایدار و سست به خاطر کج شدن پاشنه به سمت داخل که در نهایت منجر به بروز مشکلاتی در مچ پا می شود.
  • کالوس ها در ناحیه پا و اطراف آن و همچنین پاشنه پا
  • خم شدن انگشت های پا و یا جمع شدن آن ها مثل یک مشت (claw toes)

از جمله دیگر اتفاقاتی که احتمال دارد در افراد رخ دهند می توان به ضعف عضلات پا و همچنین افتادگی پا اشاره کرد. مشکل افتادگی پا معمولا نشانه یک مشکل عصبی در بدن فرد است.

تشخیص کف پای گود

تشخیص گودی پا شامل بررسی تاریخچه سلامت خانواده فرد می شود. جراح یا متخصص به خوبی پا را معاینه می کند تا علائم احتمالی و مرتبط با این مشکل را پیدا کند.

سپس پا در زمینه قدرت عضلانی آزمایش می شود و همچنین الگوی راه رفتن فرد و نحوه هماهنگی اعضای بدن وی تحت نظر خواهد بود. اگر مشکل عصبی باشد شاید پزشک بخواهد معاینات خود را به شکل گسترده تری دنبال کند. همچنین برخی پزشکان جراح الگوی ساییدگی در کفش های بیمار را بررسی می کنند.

گاهی اوقات به جهت داشتن ارزیابی دقیق و بیشتر از تصاویر رادیوگرافی استفاده می شود. ممکن است پزشک جراح بخواهد بیمار را به یک متخصص اعصاب معرفی کند تا ارزیابی سیستم عصبی به شکل کامل انجام شود.

راه های درمان کف پای گود

درمان گودی کف پا به درمان های جراحی و غیر جراحی تقسیم می شود:

درمان غیر جراحی قوس کف پا

درمان مشگل گودی قوس پا ممکن است شامل یک یا چند مورد از آیتم هایی که در ادامه با هم مرور می کنیم باشد:

  • ارتوزها: ارتوز(کفی) را می توان در داخل کفش قرار داد تا یک پشتیبان خوب برای ناحیه قوس و گودی پا باشد و فشار را از نواحی دیگر کم کند.
  • ایجاد تغییرات در کفش ها: کفش های طبی پشتیبان خوبی برای قوزک پا هستند و همچنین پهن بودن پاشنه کفش ها می تواند پایداری بهتری به پای فرد بدهد.

عمل جراحی قوس کف پا

اگر درمان های غیر جراحی نتوانند به خوبی درد فرد را تسکین داده و مشکل ناپایداری پای وی را حل کنند ، به عمل جراحی برای کاهش درد و بهبود وضعیت پا نیاز خواهد بود تا ضعف پای فرد جبران شود.

پزشکان جراح بر اساس وضعیت ویژه هر بیمار ، پروسه درمانی مناسب وی را انتخاب می کنند. ممکن است از یک عمل جراحی خاص و یا ترکیبی از چند مورد استفاده شود.

در برخی موارد که مشکل اصلی فرد در سیستم عصبی باشد ، گاهی در آینده نیز به عمل جراحی نیاز است چرا که مشکل افراد در این شرایط معمولا با گذر زمان پیشرفت می کند.

کفش مناسب برای کف پای گود

پوشیدن کفش هایی که راحت باشند برای افرادی که مشکل گودی کف پا دارند بسیار ضروری است. کفش هایی تهیه کنید که پشتیبانی مناسبی را با کمک پد طبی خود برای پا به همراه داشته باشند.

کفش مناسب برای کف پای گود

از کفش هایی با پاشنه کوتاه استفاده کنید و همچنین ناحیه جلوی کفش باید به خوبی اندازه پای شما باشد و از جمع شدن انگشتان پا جلوگیری شود.

پوشیدن کفش های پاشنه بلند عموما گزینه مناسبی به حساب نمی آیند اما گاهی اوقات این کفش ها در پای بانوانی که مشکل گودی کف پا دارند حس خوبی را به وجود می آورند.

دکتر رضا نادری، جراح و متخصص ارتوپد 

فهرست مطالب

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.برای پاسخگویی بهتر به سوالات شما لطفا قد، وزن و سن خود را در متن سوال درج کنید همچنین از پرسيدن سوالاتى كه جنبه اورژانس دارند اجتناب كنید.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر رامش یکشنبه ۲۷ تیر ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 249 مشاهده پرسش
    سلام خدمت آقای دکتر پسر ۱۲ سال‌های دارم صافی کف پای انعطاف پذیر دارد درد ندارد می خواستم بدانم ایا با حرکت درمانی امکان بهتر شدن دارد ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری یکشنبه ۲۷ تیر ۰( 2 سال پیش)

      درود خیر مگر این که خود به خود بهتر بشه طی یکی دو سال آینده

  • تصویر کاربر پوریا دوشنبه ۱۴ تیر ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 216 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت پزشک بزرگوار
    استاد پسر ۱۵ ساله ایی دارم که در سن ۱۱ سالگی بر اثر ضربه شدید در حین پرش از ارتفاع به کف هر دو پا وارد شد پس از اون مشکلات شروع شد ابتدا به علت دردهای زیاد کف پا پسرم بر روی تیغه های پا راه می رفت وبه هر ارتوپدی که مراجعه کردیم گفتن جیزی نیست پس از گذشت دوسال شست پای ایشون اول گز گز می کرد ولی بعد از مدتی افتادگی پیدا کرد در طول این دوسال به پزشکان زیادی مراجعه کردیم ودر نهایت متخصص مغز و اعصاب و گرفتن نوار اعصاب وپاسخ درستی حاصل نشد وکمسیون پ شکی هم همینطور ودر نهایت گفته شد بیماری ژنتیکی ولی فقط یکی از پزشکان بر این نظر بود که در حین ضربه عصب آسیب دیده الان با گذشت چهار سال هنوز پزشکی نه تشخیص درست دادا نه درمانی و حدود یک هفته پیش هم مجدد مغز و اعصاب بردم چون حالا مچ پای بچه داره افتادگی پیدا می کنه قدرت بالا و پایین بردن رو نداره زیاد وکف پاش گود داره میشه دیگه روی پنجه گذاشته نمیتونه مثل پارسال که میتونست راحت راه بره انجام بده .همه اون پزشکان گفتن چیزی نیست پس چرا داره مشکلات پسرم بیشتر میشه تورو خدا کمکم کنید تمام آزمایشاتی که فکر کنید گرفته شده وهمه نرمال بوده حتی ام ار ای از نغز نخاع گردنی وپاها همه سالم بودن حتی ازمایش ضعف عضلانی هم گرفته اما نرمال بوده حالا دکتر دوبارا نوار عصب داده یعنی بعد از چهار سال یه دکتر نباید بفهمه که چه کار کنیم و چه درمانی داره
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری دوشنبه ۱۴ تیر ۰( 2 سال پیش)

      درود

      دو فرضيه وجود داره 

      ١- بر اثر ضربه و تورم ناشى از اون پاد دچار سندرم كمپارتمان شده و اعصابش از بين رفته

      ٢-با توجه به بدتر شدن وضع و تغيير شما و درگيرى مچ پا احتمالا بيمارى شاركو مارى توث داره كه الان تظاهر پيدا كرده 

      به هر حال معاينه و بررسى براى اظهار نظر دقيق لازمه

  • تصویر کاربر پرهام پنجشنبه ۳ تیر ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 185 مشاهده پرسش
    کف پام صافه دکتر رفتم دارو داده هیچ تاثیری نداشته چون رگای پام میگیره ونمیتونم راه برم به کمرمم میزنه امروز عطسه زدم وپام گرفت دقیقا پایین باسنم وتکون نمیتونم بخورم چیکار کنم خیلی درد دارم
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری پنجشنبه ۳ تیر ۰( 2 سال پیش)

      درود

      اون درد ربطى به كف پا نداره و مربوط به كمر هست

  • تصویر کاربر رهگذر جمعه ۲۱ خرداد ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 923 مشاهده پرسش
    سلام جواب سوالم راندیدم می‌شود در سیستم پرسش وپاسخ بگذارید سوالم در مورد کودک ۷ساله همه فعالیتش خوب باشد ولی کنار پا یک استخوان برآمده از بیرون مشاهده کردم دو ماهی است کف پایش هم صاف نیس دست شما درد نکنه باید چه کرد؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری جمعه ۲۱ خرداد ۰( 2 سال پیش)

      درود

      احتمالا مربوط به صفحه رشد هست و اگر درد نداره خطرى نيست

  • تصویر کاربر مهشید شنبه ۱۵ خرداد ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 238 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکترکالوس پاچیه و درمانش چیه
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری شنبه ۱۵ خرداد ۰( 2 سال پیش)

      درود

      منظور ميخچه هست ولى اين مشكل شما بيشتر به نظر مى رسه زگيل كف پا باشه و بايد توسط متخصص پوست معاينه بشين

  • تصویر کاربر Mm22مم چهارشنبه ۱۸ فروردین ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 187 مشاهده پرسش
    سلام پسرم ده سالشه صافی کف پا داره شدید راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۱۸ فروردین ۰( 3 سال پیش)

      درود

      پست هاى مربوط رو در اينستاگرام ببينيد و بعد براى معاينه بياريدشون

      drrezanaderi@

  • تصویر کاربر رحمان دوشنبه ۲۵ اسفند ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 205 مشاهده پرسش
    سلام. من جوان ۲۱ساله هستم.دارای صافی کف پا خدمت هم کردم. والان استخدامی انتظامی هستم.که به پاهام گیر دادند نمیزارن استخدام بشم.من برای صافی کف پا چکار کنم.ممنون میشم که جواب بدید.
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری دوشنبه ۲۵ اسفند ۹۹( 3 سال پیش)

      درود

      اصلاحش فقط با جراحى ممكنه

  • تصویر کاربر نوروزی جمعه ۱۷ بهمن ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 193 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر پسرم 4سالشه نمیدونم کف پاش صاف یا نه حدس میزنم کمی صافه عکس از پاش میفرستم لطف کنید ببینید مشکلی داره یا نه ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری جمعه ۱۷ بهمن ۹۹( 3 سال پیش)

      درود

      بله صاف هست

      در صفحه اينستاگرام من پست مربوط رو ببينيد

      drrezanaderi@

  • تصویر کاربر سمانه یکشنبه ۱۶ آذر ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 266 مشاهده پرسش
    سلام آغای دکتر خسته نباشید من پسرم کف پاهاش صافه من خیلی ناراحتم شوهر ومارشوهرمم همینطورن واسش کفش مخصوص کف پای صافم گرفتیم اما نتیجه ای نداشت
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری یکشنبه ۱۶ آذر ۹۹( 3 سال پیش)

      درود

      در صفحه ى اينستاگرام من ويديو هاى مفيدى در اين مورد هست 

      ملاحظه بفرماييد drrezanaderi

      با احترام

  • تصویر کاربر سینا شنبه ۱۵ آذر ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 255 مشاهده پرسش
    با سلام و درود خدمتتون بنده قبلا یه سوال هم پرسیدم ازتون من امروز رفتم دکتر فوق تخصص ایشون گفتن احتمال ۹۰ درصد گودی کف پا داری که نمیتونی بشینی گفتن برو عکس واس شنبه میگفتم گودی کف پا درست میشه با ورزش اینا یا نه اگه میشه مدت بهبود یافتنشم عرض کنین ممنون میشم
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری شنبه ۱۵ آذر ۹۹( 3 سال پیش)

      درود

      گودى كف پاتون اگر نياز به اصلاح داشته باشه درمانش جراحيه

      با احترام

    2. تصویر کاربر سینا شنبه ۱۵ آذر ۹۹( 3 سال پیش)
      جناب دکتر شرمنده موقعی که پاهامو جفت میکنم نمیتونم بشینم میوفتم گودی کف پام بیشتر باشه دلیلش میتونه ایت باشه یا کوتاهی آشیل هست
    3. تصویر کاربر دکتر رضا نادری شنبه ۱۵ آذر ۹۹( 3 سال پیش)

      درود

      براى پاسخ به اين سوْال نياز به معاينه است

    4. نمایش سایر 2 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
تماس با ما

با ما در تماس باشید

آدرس مطب

شریعتی پایین تر از مترو قلهک ساختمان خانه درسا طبقه ۵ واحد ۱۷

ساعات کار مطب

شنبه و چهارشنبه از ساعت ۱۶ الی ۱۹

دکتر نادری
پرسش از دکتر