منو

عمل جراحی افزایش قد

جراحی افزایش قد، می تواند اندام هایی را که نابرابری طولی دارند، اصلاح کند و به افزایش قد فرد کمک کند. برخی از افراد از اندازه قد خود ناراضی هستند و آرزو می کنند که ای کاش بلندتر بودند. سالانه، صدها نفر در سرتاسر جهان تصمیم می گیرند که جراحی افزایش طول اندام ها را برای چند اینچ بلندتر به نظر رسیدن، انجام دهند. این مقاله، جراحی افزایش قد را توصیف می کند و به توضیح روش های جراحی، ملاحظات و دوره ی بهبودی این جراحی می پردازد.

عمل جراحی افزایش قد چگونه انجام می شود؟

از آنجا که این عمل جراحی، نیازمند زمان و بررسی های مکرر است، تمام افرادی که علاقمند به جراحی هستند، گزینه مناسبی به شمار نمی آیند. در حالیکه پزشکان می توانند عمل جراحی را روی تمام سنین انجام دهند، این جراحی معمولاً برای افراد جوان، موفقیت آمیزتر است. متأسفانه، برای بیشتر افراد بزرگسال، کار زیادی نمی توان برای افزایش قد انجام داد.
در حال حاضر کشورهای زیادی می توانند جراحی افزایش قد را انجام دهند و بیماران از این طریق می توانند قد خود را تا پنج اینچ (تقریباً ۱۳ سانتی متر) افزایش دهند. با وجود اینکه، به سختی می توان آمار دقیقی از افرادی که این عمل را انجام می دهند، ارائه داد، اما به گفته کلینیک ها، محبوبیت این جراحی در سالیان اخیر، افزایش چشم گیری داشته است.

عمل بلندی قددر این جراحی، برشی در استخوان های پا ایجاد می شود، که آن را به دو قسمت تقسیم می کند. سپس از طریق جراحی، یک میله فلزی درون پا نصب می شود که با استفاده از تعدادی پیچ در جای مناسب قرار می گیرد. سپس این میله هر روز به اندازه ۱ میلی متر افزایش طول پیدا می کند تا جایی که بیمار به قد دلخواه خود برسد و استخوان ها بتوانند دوباره ترمیم پیدا کنند. 

عوارض عمل افزایش قد از زبان دکتر نادری متخصص ارتوپد

جراحی افزایش طول اندام ها چیست؟

افزایش طول قد اندام ها معمولا برای اصلاح اندام هایی که رشد نابرابری دارند، انجام می شود. برای مثال، پزشک در صورتی جراحی افزایش طول اندام را توصیه می کند که به علت صدمه یا شرایط مادرزادی، یک اندام بیمار در مقایسه با سمت دیگر او، به طور غیر طبیعی کوتاه تر باشد.

⬅️ چگونه میتوان کوتاهی پا را تشخیص داد؟ ➡️

پزشکان معمولاً این جراحی را توصیه نمی کنند، مگر زمانی که اندام های بیمار، حداقل به اندازه ۲ سانتی متر، اختلاف اندازه داشته باشند. در غیر این صورت، پزشک درمانهای دیگر مانند پوشیدن کفش مخصوص را برای اصلاح اختلاف اندازه اندام ها، توصیه می کند. علت های زمینه ای که می توانند منجر به اختلاف در اندازه اندام ها شوند شامل موارد زیر می شوند:

۱- نقصهای مادرزادی که بر رشد استخوان تأثیر می گذارند

۲- فلج مغزی

۳- سابقه شکستگی استخوان یا آسیب به اندام ها که بر رشد آن تأثیر می گذارند.

۴- سابقه ی فلج اطفال

۵- سابقه عضلات کوتاه و سفت شده

۶- بیماری لِگ پِرتس در کودکان که لگن را تحت تأثیر قرار می دهد

۷- جراحی افزایش قد در جوانان ۱۸ تا ۲۵ سال، که در سنین پایان رشد استخوان قرار دارند، رایج تر است. گرچه، در موارد نادر، این عمل ممکن است در افراد مسن تر نیز انجام شود.

۸- در صورتی که استخوان های فرد رشد بیشتری نداشته باشند، پزشک ممکن است جراحی کوتاه کردن پای بلندتر را توصیه کند.

۹- در موارد کوتولگی یا کوتاه قامتی، مخصوصاً در اثر آکندروپلازی که نوعی اختلال ژنتیکی است، پزشک ممکن است جراحی افزایش طول اندامها را برای هر دو پا توصیه کند.

۱۰- در حالی که جراحی افزایش طول پاها، یک عمل زیبایی محسوب می شود، اما می تواند عوارض جانبی ناشی از پاهای نابرابر را نیز رفع کند. برای مثال طول نابرابر پاها موجب انحنای ستون فقرات یا لگن نامتقارن می شود.

جراحی بلندی قد چه مدت زمانی طول می کشد؟

تمام فرایند عمل افزایش قد می تواند ۶ تا ۹ ماه به طول بیانجامد. اگر وزن شما بیشتر از ۶۰ الی ۶۵ کیلوگرم می باشد، شما نیاز به استفاده از ویلچر خواهید داشت یا اینکه می توانید با عصای آرنجی راه بروید که فشار کمتری روی پاها وارد شود.

جراحی بلندی قد

در طول جراحی افزایش قد چه اتفاقی می افتد؟

جراح می تواند یکی از این دو روش جراحی را برای افزایش طول اندامها انجام دهد:
به کار گیری تعدادی پین و یک قاب در خارج پا – که فیکساتور خارجی نامیده می شود – یا قرار دادن یک میله داخل استخوانی درون استخوان. این میله برای پشتیبانی از رشد استخوان و بلندتر کردن آن، به مرور زمان افزایش طول پیدا می کند.

هر دو نوع روش جراحی تحت بیهوشی عمومی انجام می شوند، به طوری که بیمار در طول جراحی کاملاً خواب باشد. این روش های جراحی شامل موارد زیر می شوند:

⬅️ برش استخوان در ناحیه مورد نظر

⬅️ به کاربردن پین ها و پیچ های فلزی در استخوان

⬅️ متصل کردن دستگاه های فلزی خارجی به پین ها

پزشکان، به این دستگاه ها “فیکساتور” میگویند. این دستگاهها به کشیدن ناحیه شکسته شده استخوان کمک می کنند تا به تدریج با چرخش مهره‌ های دستگاه فضای محل برش افزایش یابد و استخوان رشد کند.

عوارض جانبی جراحی افزایش قد چه مواردی هستند؟

پزشک باید در مورد عوارض طولانی مدت این جراحی با بیمار صحبت کند. این عوارض عبارتند از:

✳️خشکی و محدودیت حرکات مفاصل

✳️ درد 

✳️ آسیب اعصاب و عروق

✳️ جوش نخوردن یا دیر جوش خوردن

✳️ عفونت

✳️ نیاز به جراحی های متعدد

✳️ ترومبو آمبولی

✳️ افزایش احتمال شکستگی های استخوان

زمانی که فرد به نتایج دلخواه دست پیدا می کند، پزشک، پین ها را خارج خواهد کرد. حداکثر میزانی که جراح می تواند طول پاها را افزایش دهد، متفاوت است، اما معمولاً محدود به ۷ سانتی متر می باشد.

بسیاری از بیماران با درد پا و زانو بعد از فیزیوتراپی به علت های مختلف مواجه هستند. انجام برخی اقدامات می تواند از این تجربه درد کمتر کند.

پس از جراحی افزایش قد چه اتفاقی می افتد؟

پزشک، دستورالعمل هایی را در مورد سطح فعالیت در دوره پس از جراحی، به بیمار توصیه می کند. گاهی اوقات، ممکن است لازم باشد که پس از جراحی، فرد برای تحت نظر بودن و انجام فیزیوتراپی، چند روز در بیمارستان بماند. اکثر افراد محدود به فعالیت های سبک هستند و برای حرکت ممکن است از عصای زیر بغل استفاده کنند.
پزشک ممکن است مصرف مکمل های ویتامین D و کلسیم را برای کمک به رشد استخوان توصیه کند.برخی از افراد ممکن است به پوشیدن آتل یا بریس نیاز داشته باشند. سپس، پزشک فرایند حرکت دادن فیکساتور یا میله را چند روز پس از جراحی انجام خواهد داد و بیمار برای انجام این کار، چند بار باید به مطب پزشک مراجعه کند.

در حالیکه بدن فرد در حال بهبودی است، پزشک ممکن است سطح فعالیت او را افزایش دهد، به طوری که بتواند وزن کامل بدن خود را تحمل کند. همچنین، پزشک ممکن است برای بهبود میزان فعالیت، انجام فیزیوتراپی را توصیه کند.

جراحی بلند کردن قد

جراحی افزایش قد می تواند به اصلاح طول پاها که منجر به عوارض جانبی می شوند، کمک کند و دغدغه های زیبایی را نیز پاسخگو باشد. در روش های جراحی جدید، نیازی به استفاده از فیکساتورهای خارجی نیست. تشخیص گزینه ی جراحی مناسب برای این عمل بسیار مهم است و پزشک باید به دقت شرایط و سلامت عمومی فرد را پیش از توصیه جراحی، بررسی کند.

دوره بهبودی عمل بلند كردن قد

جراحی افزایش قد، جراحی سختی است و بهبودی از آن، به زمان نیاز دارد، اما فرد باید سعی کند روز پس از جراحی، بلند شود و راه برود. سه چهار روز ماندن در بیمارستان برای این جراحی پیش بینی می شود که در طول آن فیزیوتراپی انجام می شود و فرد باید با عصا حرکت کند. کشش دادن عضلات در هنگام فرایند افزایش قد به منظور جلوگیری از سفتی عضلات و حفظ انعطاف پذیری بدن بسیار مهم است.


دکتر غلامرضا نادری متخصص ارتوپدی، آرتروسکوپی، آرتروپلاستی و فلوشیپ جراحی مچ پا در تهران

فهرست مطالب

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.برای پاسخگویی بهتر به سوالات شما لطفا قد، وزن و سن خود را در متن سوال درج کنید همچنین از پرسيدن سوالاتى كه جنبه اورژانس دارند اجتناب كنید.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر واحدی جمعه ۱۹ شهریور ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 201 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر. وقت بخیر.
    حدودا شش یا 7 هفته پیش بود که مچ پام پیچ خورد حین ورزش و فرداش به دکتر مراجعه کردم. بعد از دیدن عکس رادیولوژی بنده گفتند شکستگی نیست و اسیب رباط های مچ پا هست. دو هفته گچ گرفتند و بعد از دو هفته مراجعه کردم خدمتشون و گچ رو باز کردند و گفتند ورم پات خوابیده و اروم اروم راه برو و نیازی به فیزیوتراپی هم نداری. من کم کم راه رفتم تا به مرور زمان خیلی راحت راه رفتم بدون درد حتی بالا و پایین رفتن از پله. منتها بعد از گذشت این چند هفته بعضی مواقع که خیلی بیش از حد به مچ پام فشار وارد میکردم مثلا حالت نشستن نظامی یا همون دو زانو مچ پام مقداری درد میگرفت. مراجعه کردم مجددا خدمت دکتر و بعد از دیدن تم ار ای گفتند هنوز رباط مچ پات خوب نشده و التهاب داره مچ پات. برام مچ بند چرمی نوشتند همراه 10 جلسه فیزیو تراپب و ایزر کم توان که در حال حاظر جلسه 4ام هستم. دکتر به من گفت نباید فشار به پام بیارم و از پله هم بالا پایین نرم و از دستشویی فرنگی استفاده کنم. از ایشون سوال کردم گفتم نیازی به عمل هست که ایشون گفتند من تو عکسات چیزی برا عمل نمیبینم. حتی دکتر فیزیوتراپ هم که معاینه مختصری کردند مچ پامو گفتند چیزی نیست. من خیلی نگرانم که پام خوب نشه. یه جور وسواس فکری پیدا کردم. همین الانم در هنگام راه رفتن عادی دردی ندارم. نظر شما چیه اقای دکتر. ایا پام خوب میشه با این درمان..؟
    1. تصویر کاربر واحدی دوشنبه ۱۵ شهریور ۰( 2 سال پیش)
      اینم عکس رادیولوژی 7 هفته پیش
    2. تصویر کاربر دکتر رضا نادری سه شنبه ۱۶ شهریور ۰( 2 سال پیش)

      درود

      ٣٠-٤٠ درصد احتمال داره كه جراحى لازم بشه

    3. تصویر کاربر واحدی سه شنبه ۱۶ شهریور ۰( 2 سال پیش)
      ممنون از پاسختون. فقط این احتمال عملی که گفتین برایه رباط مچ پامه یا قسمت دیگش.تو عکس رادیولوژیم چیزی مشخص بود...؟ و اینکه چه عاملی باعث میشه 100 درصد نیاز به جراحی داشته باشه. چون من الان دردی ندارم اصلا حتی موقع راه رفتن. و اینکه چه کاری انجام بذم که همون 30 40 درصد احتمالم از بین بره. من الان فیزیوتراپی میرم یه سری ورزشارو انجام بدم پام بدتر نمیشه..؟
    4. تصویر کاربر دکتر رضا نادری جمعه ۱۹ شهریور ۰( 2 سال پیش)

      براى پاسخ نياز به معاينه هست

    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر قهرمانی یکشنبه ۷ شهریور ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 154 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر نادری من روز سوم شهریور بخاطر التهاب آرنج گلف باز دکتر به مفصل آرنج تزریق استرویید داشتم الن خم آرنج م خوبه خواستم ببینم تا چه مدت اثر داره اگر دائمی هس که خوب خیالم راحت اگر بخواد این گلف آلبوم برگشت کنه پیشتر چه کاری انجام بدم که برای همیشه درمان بشه ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری یکشنبه ۷ شهریور ۰( 2 سال پیش)

      درود 

      مى تونه اثر دايمى باشه 

      بابد قبل از كار كردن تمرينات كششى انجام بدين

  • تصویر کاربر قادربخش جمعه ۵ شهریور ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 161 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من الان دو هفته است ک ناخن های پایم را عمل کرده ام و جراح کل ناخن های پایم را کشیده است و خیلی درد میکند و عفونت کرده است باید چکار کنم ؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری جمعه ۵ شهریور ۰( 2 سال پیش)

      درود

      بابد مجددا بهشون مراجعه كنيد 

  • تصویر کاربر محسن سه شنبه ۲ شهریور ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 156 مشاهده پرسش
    خسته نباشیدآقای دکتر.. ببخشیدمن یه توپ شوت کردم و پای چپم انگار ازجای مفصل ران وبدن دراومده خیلی دردمیکنه انگاریه چیزی فشارمیاره به مثانه ام ورانم
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری سه شنبه ۲ شهریور ۰( 2 سال پیش)

      درود

      به ارتوپد مراجعه كنيد تا براتون از اون ناحيه ام آر آى دستور بدن

      احتمال فتق ورزشكاران هم هست

  • تصویر کاربر فرزانه چهارشنبه ۲۷ مرداد ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 148 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر خسته نباشید من ۲ ماه پام تو گچ بود و الان ۳ روزه پامو از گچ در آوردن و دکتر به من گفت میتونی راه بری اسخوانت جوش خورده و من هنگام راه رفتن با کمک عصا کف پام و انگشتان پام خیلی درد میکنه میخواستم بدونم عادیه رادیو گرافی هم ارسال کردم ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۲۷ مرداد ۰( 2 سال پیش)

      درود

      توصيه جراحتون رو انجام بدين

  • تصویر کاربر لیلا جمعه ۲۲ مرداد ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 159 مشاهده پرسش
    سلام خدمت جناب آقای دکتر نادری،امکانش هست بفرمایید چرا پارگی رباط پا نباید گچ گرفت . ممنونم.
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری دوشنبه ۱۸ مرداد ۰( 2 سال پیش)

      درود

      گچ گرفتن غلط نيست ولى بهترين شيوه هم نيست چون باعث ضعيف شدن عضلات مى شه و مزيت اضافى نسبت به درمان فانكشنال نداره

    2. تصویر کاربر لیلا دوشنبه ۱۸ مرداد ۰( 2 سال پیش)
      سلام آقای دکتر بهترین درمان چی هست و استفاده از مچ بند آتل دار وتزریق آمپول داخل مفصل باعث بهبودی میشود ممنون از راهنمایی شما.
    3. تصویر کاربر دکتر رضا نادری جمعه ۲۲ مرداد ۰( 2 سال پیش)

      تزريق خير.

    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر زیباقلندری یکشنبه ۱۷ مرداد ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 163 مشاهده پرسش
    دخترم۱۱سالشه ومتاسفانه همیشه از درد پاهاش رنج میبره.طی چند سال دکترهای متفاوتی بردم تاقبل از آخرین دکترهمگی فقط دارو مینوشتن ولی آخرین نفر گفتن حتما باید عمل بشه عکس رادیو لوژی رو براتون میفرستم لطفا نظرتون رو بفرمائید آیاشما روشی غیر از عمل پیشنهاد میکنید؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری یکشنبه ۱۷ مرداد ۰( 2 سال پیش)

      درود

      جراحى لازمه

  • تصویر کاربر ارتروز دوشنبه ۱۱ مرداد ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 156 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشيد مصرف داروي دگزا و ناپروسكن بعد از ٣ هفته پي ار پي انجام دادن بخاطر ارتروز شديد ضرر داره توي دوره درمان اختلال ايجاد ميكنه يا نه ؟ ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری دوشنبه ۱۱ مرداد ۰( 2 سال پیش)

      درود

      معمولا مشكل نداره ولى دگزامتازون رو بيخودى و بدون تجويز استفاده نكنيد 

  • تصویر کاربر مونا جمعه ۲۵ تیر ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 188 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر یه سوال از خدمت شما دارم ممنون میشم جوابمو بدید. بنظر شما کسی که ترقوه اش شکسته میتونه دستشو بالا و پایین ببره؟ یعنی اگه دستمو بالا و پایین ببرم امکان داره ترقوم جوش نخوره؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری جمعه ۲۵ تیر ۰( 2 سال پیش)

      درود

      دردش كه كم شد مى تونيد حركت بدين

  • تصویر کاربر کامران چهارشنبه ۲۳ تیر ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 188 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت آقای دکتر مدتی است آرنج دست چپ کمی درد و التهاب دارد حین حرکت رفتن دکتر ارتوپد گفتن آرنج گلف بازان دست رو تابت نگه دارم هنوز هم حسن بازو بسته کردن کمی درد داره خواستم ببینم آقای دکتر از یخ درمانی و آب گرم استفاده کنم یا نه دفعات چقدر باشه ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۲۳ تیر ۰( 2 سال پیش)

      درود

      فيزيوتراپى درمان موثر ترى هست 

درحال دریافت اطلاعات
تماس با ما

با ما در تماس باشید

آدرس مطب

شریعتی پایین تر از مترو قلهک ساختمان خانه درسا طبقه ۵ واحد ۱۷

ساعات کار مطب

شنبه و چهارشنبه از ساعت ۱۶ الی ۱۹

دکتر نادری
پرسش از دکتر