منو

عمل جراحی افزایش قد

جراحی افزایش قد، می تواند اندام هایی را که نابرابری طولی دارند، اصلاح کند و به افزایش قد فرد کمک کند. برخی از افراد از اندازه قد خود ناراضی هستند و آرزو می کنند که ای کاش بلندتر بودند. سالانه، صدها نفر در سرتاسر جهان تصمیم می گیرند که جراحی افزایش طول اندام ها را برای چند اینچ بلندتر به نظر رسیدن، انجام دهند. این مقاله، جراحی افزایش قد را توصیف می کند و به توضیح روش های جراحی، ملاحظات و دوره ی بهبودی این جراحی می پردازد.

عمل جراحی افزایش قد چگونه انجام می شود؟

از آنجا که این عمل جراحی، نیازمند زمان و بررسی های مکرر است، تمام افرادی که علاقمند به جراحی هستند، گزینه مناسبی به شمار نمی آیند. در حالیکه پزشکان می توانند عمل جراحی را روی تمام سنین انجام دهند، این جراحی معمولاً برای افراد جوان، موفقیت آمیزتر است. متأسفانه، برای بیشتر افراد بزرگسال، کار زیادی نمی توان برای افزایش قد انجام داد.
در حال حاضر کشورهای زیادی می توانند جراحی افزایش قد را انجام دهند و بیماران از این طریق می توانند قد خود را تا پنج اینچ (تقریباً ۱۳ سانتی متر) افزایش دهند. با وجود اینکه، به سختی می توان آمار دقیقی از افرادی که این عمل را انجام می دهند، ارائه داد، اما به گفته کلینیک ها، محبوبیت این جراحی در سالیان اخیر، افزایش چشم گیری داشته است.

عمل بلندی قددر این جراحی، برشی در استخوان های پا ایجاد می شود، که آن را به دو قسمت تقسیم می کند. سپس از طریق جراحی، یک میله فلزی درون پا نصب می شود که با استفاده از تعدادی پیچ در جای مناسب قرار می گیرد. سپس این میله هر روز به اندازه ۱ میلی متر افزایش طول پیدا می کند تا جایی که بیمار به قد دلخواه خود برسد و استخوان ها بتوانند دوباره ترمیم پیدا کنند. 

عوارض عمل افزایش قد از زبان دکتر نادری متخصص ارتوپد

جراحی افزایش طول اندام ها چیست؟

افزایش طول قد اندام ها معمولا برای اصلاح اندام هایی که رشد نابرابری دارند، انجام می شود. برای مثال، پزشک در صورتی جراحی افزایش طول اندام را توصیه می کند که به علت صدمه یا شرایط مادرزادی، یک اندام بیمار در مقایسه با سمت دیگر او، به طور غیر طبیعی کوتاه تر باشد.

⬅️ چگونه میتوان کوتاهی پا را تشخیص داد؟ ➡️

پزشکان معمولاً این جراحی را توصیه نمی کنند، مگر زمانی که اندام های بیمار، حداقل به اندازه ۲ سانتی متر، اختلاف اندازه داشته باشند. در غیر این صورت، پزشک درمانهای دیگر مانند پوشیدن کفش مخصوص را برای اصلاح اختلاف اندازه اندام ها، توصیه می کند. علت های زمینه ای که می توانند منجر به اختلاف در اندازه اندام ها شوند شامل موارد زیر می شوند:

۱- نقصهای مادرزادی که بر رشد استخوان تأثیر می گذارند

۲- فلج مغزی

۳- سابقه شکستگی استخوان یا آسیب به اندام ها که بر رشد آن تأثیر می گذارند.

۴- سابقه ی فلج اطفال

۵- سابقه عضلات کوتاه و سفت شده

۶- بیماری لِگ پِرتس در کودکان که لگن را تحت تأثیر قرار می دهد

۷- جراحی افزایش قد در جوانان ۱۸ تا ۲۵ سال، که در سنین پایان رشد استخوان قرار دارند، رایج تر است. گرچه، در موارد نادر، این عمل ممکن است در افراد مسن تر نیز انجام شود.

۸- در صورتی که استخوان های فرد رشد بیشتری نداشته باشند، پزشک ممکن است جراحی کوتاه کردن پای بلندتر را توصیه کند.

۹- در موارد کوتولگی یا کوتاه قامتی، مخصوصاً در اثر آکندروپلازی که نوعی اختلال ژنتیکی است، پزشک ممکن است جراحی افزایش طول اندامها را برای هر دو پا توصیه کند.

۱۰- در حالی که جراحی افزایش طول پاها، یک عمل زیبایی محسوب می شود، اما می تواند عوارض جانبی ناشی از پاهای نابرابر را نیز رفع کند. برای مثال طول نابرابر پاها موجب انحنای ستون فقرات یا لگن نامتقارن می شود.

جراحی بلندی قد چه مدت زمانی طول می کشد؟

تمام فرایند عمل افزایش قد می تواند ۶ تا ۹ ماه به طول بیانجامد. اگر وزن شما بیشتر از ۶۰ الی ۶۵ کیلوگرم می باشد، شما نیاز به استفاده از ویلچر خواهید داشت یا اینکه می توانید با عصای آرنجی راه بروید که فشار کمتری روی پاها وارد شود.

جراحی بلندی قد

در طول جراحی افزایش قد چه اتفاقی می افتد؟

جراح می تواند یکی از این دو روش جراحی را برای افزایش طول اندامها انجام دهد:
به کار گیری تعدادی پین و یک قاب در خارج پا – که فیکساتور خارجی نامیده می شود – یا قرار دادن یک میله داخل استخوانی درون استخوان. این میله برای پشتیبانی از رشد استخوان و بلندتر کردن آن، به مرور زمان افزایش طول پیدا می کند.

هر دو نوع روش جراحی تحت بیهوشی عمومی انجام می شوند، به طوری که بیمار در طول جراحی کاملاً خواب باشد. این روش های جراحی شامل موارد زیر می شوند:

⬅️ برش استخوان در ناحیه مورد نظر

⬅️ به کاربردن پین ها و پیچ های فلزی در استخوان

⬅️ متصل کردن دستگاه های فلزی خارجی به پین ها

پزشکان، به این دستگاه ها “فیکساتور” میگویند. این دستگاهها به کشیدن ناحیه شکسته شده استخوان کمک می کنند تا به تدریج با چرخش مهره‌ های دستگاه فضای محل برش افزایش یابد و استخوان رشد کند.

عوارض جانبی جراحی افزایش قد چه مواردی هستند؟

پزشک باید در مورد عوارض طولانی مدت این جراحی با بیمار صحبت کند. این عوارض عبارتند از:

✳️خشکی و محدودیت حرکات مفاصل

✳️ درد 

✳️ آسیب اعصاب و عروق

✳️ جوش نخوردن یا دیر جوش خوردن

✳️ عفونت

✳️ نیاز به جراحی های متعدد

✳️ ترومبو آمبولی

✳️ افزایش احتمال شکستگی های استخوان

زمانی که فرد به نتایج دلخواه دست پیدا می کند، پزشک، پین ها را خارج خواهد کرد. حداکثر میزانی که جراح می تواند طول پاها را افزایش دهد، متفاوت است، اما معمولاً محدود به ۷ سانتی متر می باشد.

بسیاری از بیماران با درد پا و زانو بعد از فیزیوتراپی به علت های مختلف مواجه هستند. انجام برخی اقدامات می تواند از این تجربه درد کمتر کند.

پس از جراحی افزایش قد چه اتفاقی می افتد؟

پزشک، دستورالعمل هایی را در مورد سطح فعالیت در دوره پس از جراحی، به بیمار توصیه می کند. گاهی اوقات، ممکن است لازم باشد که پس از جراحی، فرد برای تحت نظر بودن و انجام فیزیوتراپی، چند روز در بیمارستان بماند. اکثر افراد محدود به فعالیت های سبک هستند و برای حرکت ممکن است از عصای زیر بغل استفاده کنند.
پزشک ممکن است مصرف مکمل های ویتامین D و کلسیم را برای کمک به رشد استخوان توصیه کند.برخی از افراد ممکن است به پوشیدن آتل یا بریس نیاز داشته باشند. سپس، پزشک فرایند حرکت دادن فیکساتور یا میله را چند روز پس از جراحی انجام خواهد داد و بیمار برای انجام این کار، چند بار باید به مطب پزشک مراجعه کند.

در حالیکه بدن فرد در حال بهبودی است، پزشک ممکن است سطح فعالیت او را افزایش دهد، به طوری که بتواند وزن کامل بدن خود را تحمل کند. همچنین، پزشک ممکن است برای بهبود میزان فعالیت، انجام فیزیوتراپی را توصیه کند.

جراحی بلند کردن قد

جراحی افزایش قد می تواند به اصلاح طول پاها که منجر به عوارض جانبی می شوند، کمک کند و دغدغه های زیبایی را نیز پاسخگو باشد. در روش های جراحی جدید، نیازی به استفاده از فیکساتورهای خارجی نیست. تشخیص گزینه ی جراحی مناسب برای این عمل بسیار مهم است و پزشک باید به دقت شرایط و سلامت عمومی فرد را پیش از توصیه جراحی، بررسی کند.

دوره بهبودی عمل بلند كردن قد

جراحی افزایش قد، جراحی سختی است و بهبودی از آن، به زمان نیاز دارد، اما فرد باید سعی کند روز پس از جراحی، بلند شود و راه برود. سه چهار روز ماندن در بیمارستان برای این جراحی پیش بینی می شود که در طول آن فیزیوتراپی انجام می شود و فرد باید با عصا حرکت کند. کشش دادن عضلات در هنگام فرایند افزایش قد به منظور جلوگیری از سفتی عضلات و حفظ انعطاف پذیری بدن بسیار مهم است.


دکتر غلامرضا نادری متخصص ارتوپدی، آرتروسکوپی، آرتروپلاستی و فلوشیپ جراحی مچ پا در تهران

فهرست مطالب

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.برای پاسخگویی بهتر به سوالات شما لطفا قد، وزن و سن خود را در متن سوال درج کنید همچنین از پرسيدن سوالاتى كه جنبه اورژانس دارند اجتناب كنید.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر کیا سه شنبه ۱۸ خرداد ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 173 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید من یک پسر هفت ساله دارم که صافی کف پای انعطاف پذیر داره و پاشنه های پاش کمی به بیرون چرخیده حدود یک سال هم هست که از کفی و کفش مخصوص استفاده می کنه ولی تاثیری نداشته می خواستم ببینم من باید چکار کنم درمانی داره می ترسم انحراف پاشنه بیشتر بشه.لطفا راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری سه شنبه ۱۸ خرداد ۰( 2 سال پیش)

      درود

      معاينه لازمه

      پست مربوط رو در اينستاگرام من ببينيد

      drrezanaderi@

  • تصویر کاربر میلادکریمی یکشنبه ۲ خرداد ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 179 مشاهده پرسش
    جناب دکتر عکسای ام ار ای رو براتون میفرستم بی زحمت نظر بدید سال پیش عمل رباط صلیبی داشتم اما دوباره در فوتبال اسیب دیدم الان ده روزه گذشته اما نمیتونم درست راه برم باعصا میرم بی زحمت نظر بدید
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری یکشنبه ۲ خرداد ۰( 2 سال پیش)

      درود

      تورم شديدى وجود داره و احتمالا مجددا پاره شده ولى باز هم معاينه بعد از كاهش تورم لازمه

  • تصویر کاربر جوان یکشنبه ۲۶ اردیبهشت ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 192 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر
    خدا قوت
    من مادرم مشکل هالوکس والگوس داره قبل از اینکه خدمتتون برسیم باید عکس از بالای پا و به حالت ایستاده داشته باشیم؟ و اینکه بیمارستان دولتی نیز جراحی انجام میدید؟
    ممنون از صبوری و پاسخگوییتون
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری یکشنبه ۲۶ اردیبهشت ۰( 2 سال پیش)

      درود

      دولتى عمل نمى كنم 

      راديوگرافى لازم اين هست:

      R&L foot  standing weight bearing x ray AP and True lateral 

  • تصویر کاربر میلادکریمی شنبه ۲۵ اردیبهشت ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 172 مشاهده پرسش
    جناب دکتر درود دقیقا بعد از ۱۵ ماه رباط صلیبیم رو که عمل کرده بودم پام پیچ خورد در فوتبال و اصلا توان راه رفتن ندارم و باید باعصا راه برم و ورم نداره اما پام خم میشه ولی چرا نمیتونم پا بردارم ؟ و وقتی میشینم دقیقا ان جایی که بخاطر اتروسکوپی سوراخ کرده بودن باد میکنه خواستم بدونم احتمال داره اون پیچ یا قطعات باشه ؟ آیا این خطرناکه ؟ لطفا فقط یه سوال میشه که با استراحت بتونم حدتقل راه برم چون سرکار باید برم ؟ لطفا فقط بگید میشه که راه برم فقط راه رفتن مقدوره ؟ میدونم که باید معاینه بشم اما برای شرایط زندگی بسیار سخته فقط خواستم بدونم میشه که راه برم یا تا عمل نکنم این شرایط راه نرفتن باقی میمونه ؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری شنبه ۲۵ اردیبهشت ۰( 2 سال پیش)

      درود

      حتما برای معاینه و تصمیم گیری به جراحتون مراجعه کنید

  • تصویر کاربر مینا شنبه ۲۵ اردیبهشت ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 159 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر منظورتون از ناپایداری چیه ؟؟؟ممکنه ورم پای پسرم از وجود پلاتین باشه ؟؟چون پلاتین طولانی تو پاش بوده
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری شنبه ۲۵ اردیبهشت ۰( 2 سال پیش)

      ناپایداری در معاینه پزشک معلوم می شه

  • تصویر کاربر حسین شنبه ۱۸ اردیبهشت ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 181 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من از شما چند شب پیش پرسیدم که بعد از باز کردن گچ چه کارکنم. و شما گفتین فیزیوتراپی و معاینه اما من پول فیزیوتراپی و معاینه رو ندارم . نمیشه خودم کم کم شروع کنم به راه رفتن آیا مشکلی ایجاد خواهدشد؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری شنبه ۱۸ اردیبهشت ۰( 2 سال پیش)

      بهتره فيزيوتراپى انجام بدين تا درمان تسريع بشه 

      اگه مساله مالى هست به يك مركز دولتى مراجعه كنيد

  • تصویر کاربر اصغر چهارشنبه ۸ اردیبهشت ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 201 مشاهده پرسش
    مچ پام دو ماه نیم پیش پیچ خورد ولی طی این مدت‌ ورم پام خوب نشده بعضا هم درد دارد و از مچ پام ثدای تق تق بعضا میاد و درد هم داره در بعضی مواقع ولی همیشه درد نداره رفتم دکتر ک ام آر آی نوشت خواستم بپرسم مشکل مچ پام چی هست؟
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری سه شنبه ۷ اردیبهشت ۰( 2 سال پیش)

      درود

      ناپايدارى مچ پا و پارگى رباط و ضايعه ى غضروف داريد و جراحى لازمه 

      بايد معاينه بشين

    2. تصویر کاربر اصغر سه شنبه ۷ اردیبهشت ۰( 2 سال پیش)
      یعنی با صبر کردن چند ماهه امکان جوش خوردن‌ رباط ها و غضرف وجود نداره و حتما باید جراحی کنم
      ضمنا در مچ پام شکستگی‌ هست ک جوش نخورده؟
    3. تصویر کاربر اصغر سه شنبه ۷ اردیبهشت ۰( 2 سال پیش)
      ضمنا چطوری وقت رزو کنم ؟
    4. تصویر کاربر دکتر رضا نادری سه شنبه ۷ اردیبهشت ۰( 2 سال پیش)

      بر اساس اين گزارش ها بايد زودتر عمل كنيد

      در همين وبسايت مى تونيد نوبت بگيريد

    5. تصویر کاربر اصغر سه شنبه ۷ اردیبهشت ۰( 2 سال پیش)
      نوبت دهی را ک میزنم مینویسه نوبت جديد فعال نیس یعنی زنگ بزنم،
      خواهش میکنم به این سوالم هم جواب بدین
      آیا در مچ پام شکستگی هم دارم ؟
    6. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۸ اردیبهشت ۰( 2 سال پیش)

      درود 

      لطفا به شماره واتساپ ٠٩١٢٩٦٤٣٨٠٧ پيام بدين راهنمايى مى كنن براى نوبت دهى

    7. نمایش سایر 5 پاسخ
  • تصویر کاربر ابوالفضل دوشنبه ۶ اردیبهشت ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 193 مشاهده پرسش
    سلام من 18 سالمه . تقریبا یه شش سالی میشه که مفاصل من صدا میده و دلیلشو هم نمی دونم دکتر هم نرفتم چون تا حالا دردی نداشتن شاید گه گاهی یه درد خفیف . الان هم یکی از زانو هام صدا میده ولی اون یکی صدا نمیده مخصوصا موقع نماز خوندن که نشست و برخاست میکنم .ممنون میشم راهنمایی کنید .
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری دوشنبه ۶ اردیبهشت ۰( 2 سال پیش)

      درود

      صرفا عضلات رو قوى كنيد و خطرى نداره

  • تصویر کاربر مرضیه پنجشنبه ۲ اردیبهشت ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 168 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر
    وقت بخیر نماز روزه هاتون قبول.
    اقای دکتر مادر بزرگ من ۵۵ سالشه بعد پنجه پا راستش
    درد و سوزش داره وقتی هم که راه میره تیر میکشه
    خواستم بپرسم ایا راه درمانی داره ؟
    اگه بله به کجا باید مراجعه کرد.
    ممنون از زحمات شما.
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری پنجشنبه ۲ اردیبهشت ۰( 2 سال پیش)

      درود

      ديابت دارند؟ يك پا مبتلاست يا هر دو؟

  • تصویر کاربر اکرم چهارشنبه ۲۵ فروردین ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 232 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر خسته نباشین ببخشید من 10،12 سالی میشه پاها و زانوهام خیلی درد میکنه و پاهام از ناحیه زانو و پایین زانو کج شدن هردوشون تازه رفتم برا رادیوگرافی مفصل زانو، عکسش اینه میشه بگین که نیاز به جراحی داره یا نه؟ مشکلش چیه؟ خیلی ممنون🙏
    1. تصویر کاربر اکرم سه شنبه ۲۴ فروردین ۰( 3 سال پیش)
      اینم رادیوگرافی
    2. تصویر کاربر اکرم سه شنبه ۲۴ فروردین ۰( 3 سال پیش)
      اینم رادیوگرافی
    3. تصویر کاربر اکرم سه شنبه ۲۴ فروردین ۰( 3 سال پیش)
      اینم عکس رادیوگرافی
    4. تصویر کاربر اکرم سه شنبه ۲۴ فروردین ۰( 3 سال پیش)
      ببخشید هرچقدر میفرستم فایل ارسال نمیشه
    5. تصویر کاربر اکرم سه شنبه ۲۴ فروردین ۰( 3 سال پیش)
      عکس رادیوگرافی
    6. تصویر کاربر اکرم سه شنبه ۲۴ فروردین ۰( 3 سال پیش)
      🙏
    7. تصویر کاربر اکرم سه شنبه ۲۴ فروردین ۰( 3 سال پیش)
      اصلا فایلها ارسال نمیشن
    8. تصویر کاربر اکرم چهارشنبه ۲۵ فروردین ۰( 3 سال پیش)
      عکس رادیوگرافی
    9. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۲۵ فروردین ۰( 3 سال پیش)

      درود

      راديوگرافى رو ديدم و قابل قضاوت نيست بايد راديوگرافى ايستاده سه مفصلى بگيريد 

    10. نمایش سایر 8 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
تماس با ما

با ما در تماس باشید

آدرس مطب

شریعتی پایین تر از مترو قلهک ساختمان خانه درسا طبقه ۵ واحد ۱۷

ساعات کار مطب

شنبه و چهارشنبه از ساعت ۱۶ الی ۱۹

دکتر نادری
پرسش از دکتر