منو

عمل جراحی افزایش قد

جراحی افزایش قد، می تواند اندام هایی را که نابرابری طولی دارند، اصلاح کند و به افزایش قد فرد کمک کند. برخی از افراد از اندازه قد خود ناراضی هستند و آرزو می کنند که ای کاش بلندتر بودند. سالانه، صدها نفر در سرتاسر جهان تصمیم می گیرند که جراحی افزایش طول اندام ها را برای چند اینچ بلندتر به نظر رسیدن، انجام دهند. این مقاله، جراحی افزایش قد را توصیف می کند و به توضیح روش های جراحی، ملاحظات و دوره ی بهبودی این جراحی می پردازد.

عمل جراحی افزایش قد چگونه انجام می شود؟

از آنجا که این عمل جراحی، نیازمند زمان و بررسی های مکرر است، تمام افرادی که علاقمند به جراحی هستند، گزینه مناسبی به شمار نمی آیند. در حالیکه پزشکان می توانند عمل جراحی را روی تمام سنین انجام دهند، این جراحی معمولاً برای افراد جوان، موفقیت آمیزتر است. متأسفانه، برای بیشتر افراد بزرگسال، کار زیادی نمی توان برای افزایش قد انجام داد.
در حال حاضر کشورهای زیادی می توانند جراحی افزایش قد را انجام دهند و بیماران از این طریق می توانند قد خود را تا پنج اینچ (تقریباً ۱۳ سانتی متر) افزایش دهند. با وجود اینکه، به سختی می توان آمار دقیقی از افرادی که این عمل را انجام می دهند، ارائه داد، اما به گفته کلینیک ها، محبوبیت این جراحی در سالیان اخیر، افزایش چشم گیری داشته است.

عمل بلندی قددر این جراحی، برشی در استخوان های پا ایجاد می شود، که آن را به دو قسمت تقسیم می کند. سپس از طریق جراحی، یک میله فلزی درون پا نصب می شود که با استفاده از تعدادی پیچ در جای مناسب قرار می گیرد. سپس این میله هر روز به اندازه ۱ میلی متر افزایش طول پیدا می کند تا جایی که بیمار به قد دلخواه خود برسد و استخوان ها بتوانند دوباره ترمیم پیدا کنند. 

عوارض عمل افزایش قد از زبان دکتر نادری متخصص ارتوپد

جراحی افزایش طول اندام ها چیست؟

افزایش طول قد اندام ها معمولا برای اصلاح اندام هایی که رشد نابرابری دارند، انجام می شود. برای مثال، پزشک در صورتی جراحی افزایش طول اندام را توصیه می کند که به علت صدمه یا شرایط مادرزادی، یک اندام بیمار در مقایسه با سمت دیگر او، به طور غیر طبیعی کوتاه تر باشد.

⬅️ چگونه میتوان کوتاهی پا را تشخیص داد؟ ➡️

پزشکان معمولاً این جراحی را توصیه نمی کنند، مگر زمانی که اندام های بیمار، حداقل به اندازه ۲ سانتی متر، اختلاف اندازه داشته باشند. در غیر این صورت، پزشک درمانهای دیگر مانند پوشیدن کفش مخصوص را برای اصلاح اختلاف اندازه اندام ها، توصیه می کند. علت های زمینه ای که می توانند منجر به اختلاف در اندازه اندام ها شوند شامل موارد زیر می شوند:

۱- نقصهای مادرزادی که بر رشد استخوان تأثیر می گذارند

۲- فلج مغزی

۳- سابقه شکستگی استخوان یا آسیب به اندام ها که بر رشد آن تأثیر می گذارند.

۴- سابقه ی فلج اطفال

۵- سابقه عضلات کوتاه و سفت شده

۶- بیماری لِگ پِرتس در کودکان که لگن را تحت تأثیر قرار می دهد

۷- جراحی افزایش قد در جوانان ۱۸ تا ۲۵ سال، که در سنین پایان رشد استخوان قرار دارند، رایج تر است. گرچه، در موارد نادر، این عمل ممکن است در افراد مسن تر نیز انجام شود.

۸- در صورتی که استخوان های فرد رشد بیشتری نداشته باشند، پزشک ممکن است جراحی کوتاه کردن پای بلندتر را توصیه کند.

۹- در موارد کوتولگی یا کوتاه قامتی، مخصوصاً در اثر آکندروپلازی که نوعی اختلال ژنتیکی است، پزشک ممکن است جراحی افزایش طول اندامها را برای هر دو پا توصیه کند.

۱۰- در حالی که جراحی افزایش طول پاها، یک عمل زیبایی محسوب می شود، اما می تواند عوارض جانبی ناشی از پاهای نابرابر را نیز رفع کند. برای مثال طول نابرابر پاها موجب انحنای ستون فقرات یا لگن نامتقارن می شود.

جراحی بلندی قد چه مدت زمانی طول می کشد؟

تمام فرایند عمل افزایش قد می تواند ۶ تا ۹ ماه به طول بیانجامد. اگر وزن شما بیشتر از ۶۰ الی ۶۵ کیلوگرم می باشد، شما نیاز به استفاده از ویلچر خواهید داشت یا اینکه می توانید با عصای آرنجی راه بروید که فشار کمتری روی پاها وارد شود.

جراحی بلندی قد

در طول جراحی افزایش قد چه اتفاقی می افتد؟

جراح می تواند یکی از این دو روش جراحی را برای افزایش طول اندامها انجام دهد:
به کار گیری تعدادی پین و یک قاب در خارج پا – که فیکساتور خارجی نامیده می شود – یا قرار دادن یک میله داخل استخوانی درون استخوان. این میله برای پشتیبانی از رشد استخوان و بلندتر کردن آن، به مرور زمان افزایش طول پیدا می کند.

هر دو نوع روش جراحی تحت بیهوشی عمومی انجام می شوند، به طوری که بیمار در طول جراحی کاملاً خواب باشد. این روش های جراحی شامل موارد زیر می شوند:

⬅️ برش استخوان در ناحیه مورد نظر

⬅️ به کاربردن پین ها و پیچ های فلزی در استخوان

⬅️ متصل کردن دستگاه های فلزی خارجی به پین ها

پزشکان، به این دستگاه ها “فیکساتور” میگویند. این دستگاهها به کشیدن ناحیه شکسته شده استخوان کمک می کنند تا به تدریج با چرخش مهره‌ های دستگاه فضای محل برش افزایش یابد و استخوان رشد کند.

عوارض جانبی جراحی افزایش قد چه مواردی هستند؟

پزشک باید در مورد عوارض طولانی مدت این جراحی با بیمار صحبت کند. این عوارض عبارتند از:

✳️خشکی و محدودیت حرکات مفاصل

✳️ درد 

✳️ آسیب اعصاب و عروق

✳️ جوش نخوردن یا دیر جوش خوردن

✳️ عفونت

✳️ نیاز به جراحی های متعدد

✳️ ترومبو آمبولی

✳️ افزایش احتمال شکستگی های استخوان

زمانی که فرد به نتایج دلخواه دست پیدا می کند، پزشک، پین ها را خارج خواهد کرد. حداکثر میزانی که جراح می تواند طول پاها را افزایش دهد، متفاوت است، اما معمولاً محدود به ۷ سانتی متر می باشد.

بسیاری از بیماران با درد پا و زانو بعد از فیزیوتراپی به علت های مختلف مواجه هستند. انجام برخی اقدامات می تواند از این تجربه درد کمتر کند.

پس از جراحی افزایش قد چه اتفاقی می افتد؟

پزشک، دستورالعمل هایی را در مورد سطح فعالیت در دوره پس از جراحی، به بیمار توصیه می کند. گاهی اوقات، ممکن است لازم باشد که پس از جراحی، فرد برای تحت نظر بودن و انجام فیزیوتراپی، چند روز در بیمارستان بماند. اکثر افراد محدود به فعالیت های سبک هستند و برای حرکت ممکن است از عصای زیر بغل استفاده کنند.
پزشک ممکن است مصرف مکمل های ویتامین D و کلسیم را برای کمک به رشد استخوان توصیه کند.برخی از افراد ممکن است به پوشیدن آتل یا بریس نیاز داشته باشند. سپس، پزشک فرایند حرکت دادن فیکساتور یا میله را چند روز پس از جراحی انجام خواهد داد و بیمار برای انجام این کار، چند بار باید به مطب پزشک مراجعه کند.

در حالیکه بدن فرد در حال بهبودی است، پزشک ممکن است سطح فعالیت او را افزایش دهد، به طوری که بتواند وزن کامل بدن خود را تحمل کند. همچنین، پزشک ممکن است برای بهبود میزان فعالیت، انجام فیزیوتراپی را توصیه کند.

جراحی بلند کردن قد

جراحی افزایش قد می تواند به اصلاح طول پاها که منجر به عوارض جانبی می شوند، کمک کند و دغدغه های زیبایی را نیز پاسخگو باشد. در روش های جراحی جدید، نیازی به استفاده از فیکساتورهای خارجی نیست. تشخیص گزینه ی جراحی مناسب برای این عمل بسیار مهم است و پزشک باید به دقت شرایط و سلامت عمومی فرد را پیش از توصیه جراحی، بررسی کند.

دوره بهبودی عمل بلند كردن قد

جراحی افزایش قد، جراحی سختی است و بهبودی از آن، به زمان نیاز دارد، اما فرد باید سعی کند روز پس از جراحی، بلند شود و راه برود. سه چهار روز ماندن در بیمارستان برای این جراحی پیش بینی می شود که در طول آن فیزیوتراپی انجام می شود و فرد باید با عصا حرکت کند. کشش دادن عضلات در هنگام فرایند افزایش قد به منظور جلوگیری از سفتی عضلات و حفظ انعطاف پذیری بدن بسیار مهم است.


دکتر غلامرضا نادری متخصص ارتوپدی، آرتروسکوپی، آرتروپلاستی و فلوشیپ جراحی مچ پا در تهران

فهرست مطالب

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.برای پاسخگویی بهتر به سوالات شما لطفا قد، وزن و سن خود را در متن سوال درج کنید همچنین از پرسيدن سوالاتى كه جنبه اورژانس دارند اجتناب كنید.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر فاطمه دوشنبه ۲۷ دی ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 175 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر آیا این عمل برای سن ۳۴ سال پاسخگو هست ؟ هزینه ی چنین عملی چقدره؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری دوشنبه ۲۷ دی ۰( 2 سال پیش)

      درود

      كاملا پاسخگوست

  • تصویر کاربر بهنام دوشنبه ۲۷ دی ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 157 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر
    من الان ۲۲ روزه عمل رباط acl انجام دادم زانوم رو میتونم صاف بزارم ولی تا ۸۵ درجه میتونم خم کنم .و اینکه دو قلوی پاهام زمانی که با عصا راه میرم زود میگیره.بعد اتاق عمل که اومدم بیرون استخوان ساق پام یه خورده کبود شده بود و درد میکرد.هنوز هم درد میکنه و کبود نیست.موقع فیزیوتراپی صدای تق تق از داخل زانوم میاد .و اینکه پام صاف رو زمین نمیتونم بزارم احساس میکنم کج شد شده.ممنون میشم نظرتون رو بگید
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری دوشنبه ۲۷ دی ۰( 2 سال پیش)

      درود

      مى تونه نرمال باشه 

      باز هم نظر دكترتون رو بپرسيد

  • تصویر کاربر احسان دوشنبه ۲۷ دی ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 258 مشاهده پرسش
    سلام دکتر ببخشید پسر ۲۲ ساله ای هستم با قد ۱۹۱ و وزن ۸۶ میخاهم ده سانت قدم بلند تر بشه بنظرتون تنها چاره عمل هستش یا کار دیگه ای میشه ای کرد مثلا ورزشی چیزی؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری دوشنبه ۲۷ دی ۰( 2 سال پیش)

      درود

      حراخى راه حلش هست ولى توصيه نمى شه

  • تصویر کاربر علی دوشنبه ۲۷ دی ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 146 مشاهده پرسش
    سلام ۳۱ سالمه وزنم ۹۰ کیلو هست ایا باعمل افزایش قد میتونم ۵ سانت قدم افزایش پیداکنه
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری دوشنبه ۲۷ دی ۰( 2 سال پیش)

      بله

  • تصویر کاربر مهرنوش دوشنبه ۱۳ دی ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 215 مشاهده پرسش
    چه مدت پس از جراحی هالوکس والگوس میتوان شروع به ورزش و پياده روی کرد؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری دوشنبه ۱۳ دی ۰( 2 سال پیش)

      درود

      حداقل سه ماه بعد

  • تصویر کاربر حامد چهارشنبه ۸ دی ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 207 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر حدد ۳۸ سال سن دارم در کودکی دچار فلج اطفال شدم و از ناحیه پای چپ۳ سانت کوتاهی دارم حالا میخواستم ببینم شما این عمل و برای من توصیه میکنید و اینکه بخوام افزایش قد علاوه بر اون ۳ سانت هم بدم نظرتون چیه ممنون میشم از جوابتون.
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۸ دی ۰( 2 سال پیش)

      درود

      رير چهار سانت معمولا جراحى لازم نداره 

  • تصویر کاربر محسن چهارشنبه ۸ دی ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 154 مشاهده پرسش
    سلام دکتر خسته نباشید من نزدیک به یک ماهو نیم پیش عمل ارتروسکوپی رباط صلیبی انجام دادم بعد دکتر جراحم واسم ده جلسه فیزیوتراپی نوشته بود که اونو انجام دادم من موقع راه رفتن وقتی زانومو خم میکنم یعنی فشار زیادی بهش نمیارم احساس دردی ندارم ولی وقتی روش وزنمو میندازم کمی احساس درد میکنم و در قسمت پشت زانوم دردش بیشتر هستش و دکتر زانوم هنوزم ورم داره و موقع راه رفتن احساس قفل شدن میکنم چند لحظه کوتاه قفل میشه بعد زانومو راحت میتونم ۱۱۰ درجه خم کنم موقع خم کردنشم هیچ دردی حس نمیکنم دوباره درست میشه میخواستم بدونم این دردها و تورمش طبیعیه یا بازم نیازه به فیزیوتراپی برم ؟یه سوال دیگمم اینه که اگه من یه ام ار ای دیگه بگیرم واسه منطقه عمل شده مشکلی داره یا نه ؟ به علت اینکه سرباز هستم و در حال گذروندن دوران سربازیم هستم نمیتونم زیاد ورزش هایی که فیزیوتراپیست بهم داده رو انجام بدم مثلا بهم گفته بود در روز سه وعده انجام بشه ورزش ها من فقط واسم مقدور یک وعده انجام بدم و بعضی اوقات هم واسه همون یک وعده هم وقت نمیکنم میخواستم بدونم این مشکلی تو روند درمانم ایجاد میکنه یا نه ؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۸ دی ۰( 2 سال پیش)

      درود

      فيزيو و تمرين رو ادامه بدين 

      ام آى آى نكنيد

    2. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۸ دی ۰( 2 سال پیش)

      درود

      فيزيو و تمرين رو ادامه بدين 

      ام آر آى نكنيد

    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر امیرعلی شنبه ۲۷ آذر ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 163 مشاهده پرسش
    باسلام دکتر ببخشید دکتر پسر ۵ساله ای باوزن ۳۲ دارم وقتی زیاد بازی میکنه و رو پا می ایسته لنگان لنگان راه میره مخصوصا پای راستش اون شب از دردپا نمیخوابه علت چیه ؟لازمه به دکتر مراجعه کنم
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری شنبه ۲۷ آذر ۰( 2 سال پیش)

      درود

      بله به ارتوپد مراجعه كنيد

  • تصویر کاربر سارا شنبه ۲۷ آذر ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 167 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید من ۲۱سالمه و قدم ۱۵۷هست قد پدرم و مادرم بلند هست و من میخوام که جراحی کنم به نظرتون جراحی گزینه خوبیه؟من حتما میخوام افزایش قد داشته باشم اگه جراحی نکنم راه دیگه ای داره؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری شنبه ۲۷ آذر ۰( 2 سال پیش)

      درود

      تنها راه جراحيه ولى توصيه نمى كنم پاهاى سالم رو جراحى كنيد 

  • تصویر کاربر ارمیتا شنبه ۲۷ آذر ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 148 مشاهده پرسش
    سلام من دخترم ۱۲ سال و ۳ ماه داره و ۸ ماه پیش به سن بلوغ رسیده قدش الان ۱۵۳ هست چیکار کنم قدش بلند تر شه خیلی از کوتاهی قدش ناراحت هست … رفتیم پیش متخصص گوارش و رشد قد و همه داروهای رشد رو هم خورده ولی الان چند ماهه دیگه رشد نداره و خیلی در وضعیتش روحی اش اثر گذاشته
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری شنبه ۲۷ آذر ۰( 2 سال پیش)

      درود

      به متخصص غدد مراجعه كنيد 

      وسعى كنيد مشاوره ببريدش تا كم كم متوجه بشه كه بايد از هر ظاهرى كه داره خوشحال باشه و توانايي هاى خودش رو بشناسه 

      صرف قد بلند نه افتخاره و نه موفقيت مياره لزوما

      شكيرا خواننده كلمبيايى حدود ١٥٨ هست قدش

درحال دریافت اطلاعات
تماس با ما

با ما در تماس باشید

آدرس مطب

شریعتی پایین تر از مترو قلهک ساختمان خانه درسا طبقه ۵ واحد ۱۷

ساعات کار مطب

شنبه و چهارشنبه از ساعت ۱۶ الی ۱۹

دکتر نادری
پرسش از دکتر