منو

انواع شکستگی قوزک مچ پا و درمان آن

شدت شکستگی قوزک مچ پا ممکن است از یک شکستگی ساده در تنها یک استخوان مچ پا تا شکستگی های متعدد که ممکن است مچ پا را دچار در رفتگی بکنند، متفاوت باشد.


به کلام ساده تر هرچه تعداد استخوان های شکسته در مچ پا بیشتر باشد مچ پا ناپایدارتر می شود. همراه شکستگی قوزک ممکن است پارگی یا آسیب لیگامانی نیز وجود داشته باشد. شکستگی مچ پا می تواند در هر گروه سنی بروز کند. در ۳۰ تا ۴۰ سال گذشته پزشکان متوجه افزایش تعداد و شدت شکستگی های مچ پا شده اند که علت آن تا حدی مربوط به افزایش جمعیت  افراد مسن ولی فعال است.

آناتومی مچ پا

سه استخوان مفصل مچ پا را تشکیل می دهند، که عبارتند از:

✅ تیبیا یا درشت نی

✅ فیبولا یا نازک نی

✅ تالوس یا استخوان قاپ که بین استخوان پاشنه در پایین و استخوان های نازک نی و درشت نی در بالا قرار دارد.

استخوان های تیبیا و فیبولا قسمت های ویژه ای دارند که در تشکیل مچ پا نقش دارند، از جمله:

☑ قوزک داخلی

قسمت داخلی انتهای استخوان تیبیا

☑ قوزک خارجی

قسمت انتهایی فیبولا

☑ قوزک خلفی

قسمت پشتی انتهای استخوان تیبیا

قوزک پا

پزشکان شکستگی های مچ پا را بر اساس قسمتی از استخوان که شکسته است تقسیم بندی می کنند. مثلا شکستگی قسمت انتهایی نازک نی را شکستگی قوزک خارجی و شکستگی انتهای هر دو استخوان نازک نی و درشت نی را شکستگی دو قوزکی (بای مالیولار) می نامند. در شکستگی های مچ پا دو مفصل درگیر می شوند:

✔ مفصل مچ پا یعنی جایی که استخوان های تیبیا و فیبولا و تالوس در کنار هم قرار می گیرند.

✔ مفصل سین دسموز که عبارت است از مفصلی که بین انتهای تحتانی تیبیا و فیبولا قرار دارد و توسط لیگامان ها (رباط ها) ی مهمی پایدار می گردد. لیگامان های متعددی به پایداری مفصل مچ پا کمک می کنند.

علل شکستگی قوزک مچ پا

❇ پیچ خوردن یا چرخیدن مچ پا

❇ افتادن روی مچ پا

❇ لیز خوردن یا افتادن حین راه رفتن یا دویدن

❇ تصادفات

علائم شکستگی قوزک مچ پا

از آن جا که علائم شکستگی قوزک مچ پا شبیه علایم پیچ خوردگی شدید مچ پا هستند هر نوع صدمه و آسیب مچ پا باید توسط پزشک متخصص درد مچ پا بررسی شود. علائم شایع شکستگی قوزک مچ پا عبارتند از:

✳ درد فوری و شدید

ورم مچ پا

✳ کبودی

✳ درد در هنگام لمس محل آسیب دیده

✳ عدم امکان وزن گذاری روی اندام آسیب دیده

✳ دفورمیته و تغییر شکل مخصوصا موقعی که مفصل دچار دررفتگی مچ هم شده باشد.

علائم در رفتگی مچ پا

  • درد و ورم در ناحیه سطحی مفصل
  • تغییر رنگ پوست اطراف مفصل و تغییر شکل مفصل
  • عدم توانایی در جرکت دادن مچ پا
  • درد در زمان فشار دادن مفصل مچ پا

تشخیص شکستگی قوزک مچ پا

معاینه توسط پزشک

پزشک از شما شرح حالی در مورد علایم و نحوه ی آسیب دیدن شما و یک شرح حال کلی در مورد سوابق پزشکی شما می گیرد. سپس معاینه ی دقیقی بر روی مچ پا و پا و ساق پایتان انجام می دهد.

تصویربرداری از مچ پا

در صورت شک به شکستگی قوزک مچ پا پزشک معالج برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد صدمه ی شما درخواست تصویربرداری خواهد کرد.

۱- رادیولوژی ساده

رادیولوژی ساده معمول ترین و در دسترس ترین تکنیک تصویربرداری تشخیصی است. رادیوگرافی ساده می تواند نشان دهد که آیا استخوان شکسته است یا نه؟ و آیا در محل شکستگی قوزک مچ پا جا به جایی وجود دارد یا خیر؟ با این روش می توان تعداد قطعات شکستگی را دانست.

۲- رادیوگرافی تحت استرس

در بعضی شرایط پزشک معالج به مچ پا در جهت خاصی فشار وارد می کند و در آن حالت رادیوگرافی انجام می شود. این رادیوگرافی برای آن است که پزشک متوجه شود که آیا آن شکستگی خاص نیاز به درمان جراحی دارد یا خیر؟

۳- سی تی اسکن

این روش تصاویری از مقاطع مختلف مچ پا ارائه می دهد و گاه برای بررسی بیشتر صدمات مچ پا به کار می رود به ویژه در مواردی که شکستگی به مفصل مچ پا راه دارد.

 سی تی اسکن پا

۴- ام آر آی

برای بعضی از انواع شکستگی قوزک مچ پا و به منظور بررسی لیگامان ها از ام آر آی استفاده می شود.

درمان شکستگی قوزک خارجی

شکستگی قوزک خارجی در واقع شکستگی نازک نی هست. نازک نی در سطوح مختلف ممکن است دچار شکستگی شود. سطح شکستگی می تواند شیوه ی درمان را تعیین کند.

✅ درمان غیر جراحی شکستگی قوزک خارجی

در صورت پایدار بودن مچ پا یعنی اگر شکستگی همراه جا به جایی زیاد نباشد ممکن است نیاز به جراحی نباشد. برای تعیین پایداری مچ پا می توان از رادیوگرافی تحت استرس استفاده کرد. نوع درمان مورد نیاز ممکن است بر اساس محل شکستگی استخوان نیز تعیین شود. روش های متفاوت و متعددی برای حفاظت از شکستگی در طول مدت ترمیم آن استفاده می شود که از کفش های مخصوص تا گچ کوتاه متفاوت هستند.بعضی از پزشکان اجازه ی تحمل وزن را به بیمار می دهند و برخی تا شش هفته اجازه ی وزن گذاری نمی دهند. در طول مدت درمان با فواصل معینی رادیوگرافی انجام می شود تا ضمن اطمینان از عدم جا به جایی قطعات شکستگی فرایند ترمیم نیز پایش گردد.

✅ درمان جراحی شکستگی قوزک خارجی

اگر شکستگی با جا به جایی همراه باشد یا مفصل مچ پا ناپایدار باشد نیاز به جراحی خواهد بود. در این روش ابتدا قطعات شکسته در جای خود قرار داده می شوند و سپس با پیچ و پلیت (پلاک) فیکس می شوند.

شکستگی قوزک پا چقدر طول می کشد؟

مدت زمان بهبودی شکستگی قوزک پا به شدت آسیب دیدگی بستگی دارد. به این صورت که پس از ۲ الی ۳ هفته که پا در گچ بود، معاینه و رادیولوژی انجام می شود و در صورتی که درد و ناراحتی وجود نداشت، بیمار می تواند از واکر استفاده کند و پس از ۱۲ الی ۱۶ هفته شکستگی کامل درمان می شود.

درمان شکستگی قوزک داخلی

شکستگی قوزک داخلی عبارت است از شکستگی قسمت داخلی استخوان درشت نی در قسمت تحتانی آن (مچ پا).این شکستگی می تواند در سطوح مختلف قوزک داخلی ایجاد شود.

در بیشتر موارد شکستگی قوزک داخلی به همراه شکستگی نازک نی (قوزک خارجی) یا شکسستگی قسمت خلفی درشت نی (قوزک خلفی) یا همراه صدمه و پارگی لیگامان ها (رباط ها) ی مچ پا می باشد.

✅ درمان غیر جراحی شکستگی قوزک داخلی

اگر شکستگی بدون جا به جایی باشد و در قسمت انتهایی قوزک داخلی باشد و قطعه ی شکستگی کوچک باشد می توان آن را بدون جراحی درمان  کرد.ممکن است نیاز به انجام رادیوگرافی تحت استرس برای اطمینان از پایداری مفصل مچ پا باشد.

درمان غیر جراحی می تواند با یک بریس یا گچ کوتاه ساق انجام شود. معمولا باید به مدت ۶ هفته از وزن گذاری اجتناب شود. در طول این مدت نیاز به رادیوگرافی کنترل و اطمینان از جا به جا نشدن شکستگی می باشد.

✅ درمان جراحی شکستگی قوزک داخلی

در صورت جا به جایی شکستگی یا ناپایداری مچ پا نیاز به جراحی خواهد بود.بسته  به نوع شکستگی ممکن است از پیچ یا سیم یا پیچ و پلیت برای فیکس کردن آن استفاده شود.

درمان خانگی شکستگی مچ پا

شما می توانید پس از فیزیوتراپی با انجام بعضی حرکات در خانه به سرعت بهبود خود کمک کنید:

۱- کشش پا با پارچه

اولین اقدام برای درمان خانگی شکستگی مچ پا این است که روی زمین نشسته پاهای خود را دراز کنید و کف پای آسیب دیده را در مرکز یک پارچه قرار داده و دو سر پارچه را بگیرید و بکشید. مراقب باشید هنگام نشستن قوز نکنید. این حرکت را می توانید در ۱۰ تکرار ۲۰ ثانیه ای با فاصله ۱۰ ثانیه استراحت انجام دهید.

۲- آب درمانی

آب درمانی با مشورت پزشک می تواند تأثیر زیادی در بهبود روند درمان شما داشته باشد. تنها توجه داشته باشید آب درمانی برای همه افراد به خصوص کسانی که رماتیسم دارند مناسب نیست و از این رو حتما با پزشک خود مشورت کنید.

درمان شکستگی قوزک خلفی

شکستگی قوزک خلفی عبارت است از شکستگی قسمت خلفی درشت نی (تیبیا) در محل مچ پا. این شکستگی در بیشتر موارد همراه شکستگی قوزک خارجی است.ممکن است شکستگی قوزک داخلی هم همراه آن وجود داشته باشد. بسته به این که قطعه ی شکسته چقدر بزرگ باشد قسمت خلفی مچ پا ممکن است ناپایدار گردد.معمولا معتقدند که اگر این قطعه بیش از ۲۵ درصد مفصل را شامل شود مفصل ناپایدار بوده نیاز به عمل جراحی وجود دارد.

✅ درمان غیر جراحی شکستگی قوزک خلفی

اگر قطعه شکسته بدون جا به جایی و مفصل پایدار باشد درمان غیر جراحی با گچ کوتاه یا بریس توصیه می شود.وزن گذاری تا ۶ هفته مجاز نخواهد بود.

✅ درمان جراحی شکستگی قوزک خلفی

اگر قطعه ی شکسته جا به جا و مفصل مچ پا ناپایدار باشد جراحی لازم خواهد بود.فیکساسیون با پیچ یا با پیچ و پلیت انجام می شود.

درمان شکستگی هر دو قوزک (بای مالیولار)

شکستگی دو قوزک عبارت است از شکستگی هم زمان هر دو قوزک داخلی و خارجی.در اکثر این شکستگی ها مفصل مچ پا ناپایدار می باشد و گاه حتی همراه در رفتگی مچ پاست.

✅ درمان غیرجراحی شکستگی دو قوزک

همان طور که در بالا گفته شد این شکستگی ها معمولا ناپایدارند و نیاز به جراحی دارند ولی درمان غیر جراحی ممکن است در بیمارانی که در آن ها ریسک جراحی بسیار بالاست یا کسانی که به دلایلی اصلا راه نمی روند با بریس یا گچ کوتاه انجام شود. در این حالت رادیوگرافی های مکرر برای اطمینان از عدم جا به جایی شکستگی و بررسی روند ترمیم انجام می شود.

وزن گذاری به مدت ۶ هفته مجاز نیست و پس از آن نیز مچ پا تا هنگام جوش خوردن کامل با یک بریس محافظت خواهد شد.

✅ درمان جراحی شکستگی دو قوزک

در بیشتر موارد درمان انتخابیست. فیکساسیون با پیچ و پلیت انجام می شود.

درمان شکستگی سه قوزکی (تری مالیولار)

برخی شکستگی ها ناپایدار هستند و ممکن است با دررفتگی مچ پا همراه باشند.

✅ درمان غیر جراحی شکستگی مچ پا

همان گونه که در بالا ذکر شد درمان غیر جراحی فقط در صورتی انجام می شود که یا خطر جراحی برای بیمار بیش از حد زیاد باشد یا این که وی اصلا قادر به راه رفتن نباشد. نحوه ی درمان غیر جراحی همان است که در مورد شکستگی دو قوزکی توضیح داده شد.

✅ درمان جراحی شکستگی مچ پا

هر یک از اجزای شکستگی جداگانه فیکس می گردند.

آسیب سیندسموز

درمان آسیب سیندسموز

سیندسموز مفصل بین انتهای درشت نی و نازک نی است و توسط لیگامان هایی پایدار می گردد.آسیب سیندسموز ممکن است فقط لیگامانی باشد.در این موارد اگر ناپایداری وجود نداشته باشد درمان غیر جراحی موثر خواهد بود ولی طول مدت درمان نسبت به پیچ خوردگی های معمول مچ پا طولانی تر است. در موارد زیادی آسیب سیندسموز همراه یک یا چند شکستگی هم هست.این صدمات بسیار ناپایدار هستند و حتما نیاز به درمان جراحی دارند.

عوارض شکستگی مچ پا

افراد دیابتی و مسن و کسانی که سیگار یا قلیان می کشند بیشتر در معرض عوارض جراحی هستند که این شامل تاخیر در ترمیم زخم نیز هست.زیرا در این افراد استخوان دیرتر جوش می خورد.

⚠ عوارض در درمان غیر جراحی

۱- بدون جراحی این خطر وجود دارد که قطعه شکسته جا به جا شود.بنابراین پیگیری با رادیوگرافی های مکرر ضروریست.

۲- اگر استخوان در وضعیت نامناسب جوش بخورد مفصل مچ پا ناپایدار خواهد شد و این منجر به آرتروز زودرس آن می شود.

⚠ عوارض درمان جراحی

خطرات جراحی به طور عموم عبارتند از:

  • عفونت
  • خونریزی
  • درد
  • لخته شدن خون در ورید های ساق (این عارضه در درمان غیر جراحی هم محتمل است)
  • آسیب عروق و اعصاب و تاندون ها

خطرات مربوط به درمان جراحی شکستگی مچ پا عبارتند از:

  • تاخیر جوش خوردن
  • آرتروز
  • درد در محل پیچ و پلیت

شکستگی قوزک پا چقدر طول میکشد

گرچه بیشتر افراد طی ۳ تا ۴ ماه به فعالیت های روزمره (جز فعالیت ورزشی) بر می گردند بهبود کامل می تواند تا ۲ سال طول بکشد. ممکن است ماه ها طول بکشد که فرد بتواند بدون لنگیدن راه برود و به ورزش برگردد. اغلب افراد می توانند ۹ تا ۱۲ هفته پس از صدمه رانندگی را آغاز کنند.

دکتر غلامرضا نادری متخصص ارتوپدی ، آرتروسکوپی ، آرتروپلاستی و فلوشیپ جراحی مچ پا در تهران

فهرست مطالب

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.برای پاسخگویی بهتر به سوالات شما لطفا قد، وزن و سن خود را در متن سوال درج کنید همچنین از پرسيدن سوالاتى كه جنبه اورژانس دارند اجتناب كنید.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر محمد سه شنبه ۲۳ مرداد ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 249 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید ببخشید حدودا یک ماه پیش پای من درد گرفت نفهمیدم چی شد ولی دکتر نگاه کرد گفت پیچ خورده چند روزه خوب میشه ولی الان حدود یک ماهی میشه ک پام درد می‌کنه البته نمی‌دونم چجوری دردیه ک ن ورم داره ن باد کرده ن راه میرم درد می‌کنه ولی موقعی ک پامو یکم بد میزارم زمین درد می‌کنه و خیلی هم شدید درد میکنه راستی نشستنی هم نمیتونم پامو جمع کنم
    شما میدونید چرا اینطوری شده پام لطفاً راهنمایی کنید ک پامو درمان کنم
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری سه شنبه ۲۳ مرداد ۹۷( 6 سال پیش)
      درود
      اين مشكل نياز به معاينه دقيق و بررسى داره و با اين سابقه كه ذكر فرمودين نمى شه همين جورى به تشخيص رسيد
      با احترام
  • تصویر کاربر زهرا سه شنبه ۲۳ مرداد ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 263 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید
    ببخشید من پدرم کار ساختمون میکرده تا حالا 55سالشه یه دفه زیر زانوش درد زیاد گرفته از زیر زانو تا پایین حین پیاده روی پای چپش طوری ک نمیتونه رو زمین بزاره ولی وقتی خم میکنه دردش خیلی کمتره فقط صاف نمیتونه بکنه درد داره....عکس رادیولوژی گرفته دکتر گفت ساییدگی داره ولی شدید نیست ....بنظرتون میتونه بخاطر رگ عصبی یا مشکل دیگه ای باشه? آخه ساییدگی خیلیا داره اینهمه درد طبیعیه یعنی?
    ممنون از لطفتون
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری سه شنبه ۲۳ مرداد ۹۷( 6 سال پیش)
      درود
      اين كيفيت درد خيلى به آرتروز و ساييدگى نمى خوره و مى تونه حتى درد انتشارى از كمر باشه و حتى درد هاى عروقى رو بايد مد نظر داشت مخصوصا اگه سيگار مصرف مى كنند
      در هر حال معاينه دقيق كمك كننده است
  • تصویر کاربر جواد دوشنبه ۲۲ مرداد ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 257 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید من مادم 52 سالشه سابقه آرتروز داره، کف پاش هم صافه و همیشه از درد کمر ، گاها دست و گردن و گاهی اوقاتپاهاش میناله یه بار هم دکتر بردیم بعد گفت که مشکوک به دیسک گردنه البته اون موقع مشکل درد و ورم کف پا رو نداشت . مدتیه که الان کف پاهاش و دو رو برش ورم کرده حتی نمیتونه قدم برداره از بس درد داره ، هیچ جسم خارجی هم توش نیست و به هیچی هم برخورد نداشته. ممنون میشم راهنمایی کنین
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری دوشنبه ۲۲ مرداد ۹۷( 6 سال پیش)
      درود
      يك احتمال مهم و زياد پارگى تدريجى تاندون تيبياليس پوستريور هست كه صافى كف پا رو هم تشديد مى كنه و جراحى نياز داره
      نياز به معاينه و بررسى هست
      مقاله مربوط به كف پاى صاف بالغين رو در همين وبسايت مطالعه بفرماييد
      با احترام
  • تصویر کاربر راحله دوشنبه ۲۲ مرداد ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 256 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید..اقای دکتر من شبها موقع خواب کف پا و ساق پام درد شدیدی میگیره طوری که نمیتونم بخوابم و وقتی بلند میشوم وراه میروم دردش ارومتر میشه..ممنون از لطفتون
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری دوشنبه ۲۲ مرداد ۹۷( 6 سال پیش)
      درود
      درد هنگام استراحت معمولا منشا در عصب داره مثل درد سياتيكى
      بهتره معاينه و بررسى كامل انجام بشه
      يك تشخيص ديگه مى تونه سندرم پاهاى بيقرار باشه
      با احترام
  • تصویر کاربر aida شنبه ۲۰ مرداد ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 245 مشاهده پرسش
    سلام من حدود ٤١ روز پيش عمل آتروسكپي مچ پا انجام دادم و چهارشنبه بايد گچ پا را باز كنم
    ايا بعد باز كردن هم بايد با عصا راه برم؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری شنبه ۲۰ مرداد ۹۷( 6 سال پیش)
      درود
      بستگى داره چه عملى بوده و بايد از پزشكتون بپرسين چون من اصلا بعد از عمل آرتروسكوپى گچ نمى گيرم
      فكر كنم فدراسيون پيش خودم ميومدين!
      با احترام
  • تصویر کاربر مرتضی پنجشنبه ۱۸ مرداد ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 251 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر ضمن تشکر از راهنمایی های قبلی بعد از ۴۸رور گچ ساق پا را باز کردم روی پا و ساقم ورم داره و میخواستم بفرمایید چطور باید وزن گذاری کنم روی پا
    عکس امروز پیوست میباشد
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری پنجشنبه ۱۸ مرداد ۹۷( 6 سال پیش)
      درود
      پيشرفت جوش خوردگى عاليه و مى تونيد با يك عصا در دست مخالف شكستگى و استفاده از يك air walker boot به عنوان محافظ راه برين و يك ماه تا يك ماه و نيم ديگه راديوگرافى كنترل انجام بدين
      با احترام
  • تصویر کاربر جعفر پنجشنبه ۱۸ مرداد ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 329 مشاهده پرسش
    سلام. وقت به خیر. دو سال قبل به دلیل سقوط، پاشنه‌ی هر دوپایم شکست. متاسفانه در ناحیه.ی زیر قوزک پا هنوز درد دارم. آیا امیدی به خوب شدن ان هست یا باید عمل خشکاندن مفصل انجام شود. تا کی باید صبر کنم که احتمال خوب شدن آن بدون عمل وجود داشته باشد. راه حل شما چیست؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری پنجشنبه ۱۸ مرداد ۹۷( 6 سال پیش)
      درود
      توصيه بنده اينه كه هر چه زودتر عمل فيوژن رو انجام بدين و البته همزمان بايد كوتاه شدگى و پهن شدگى پاشنه هم اصلاح بشه
      با احترام
  • تصویر کاربر زینب پنجشنبه ۱۸ مرداد ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 330 مشاهده پرسش
    سلام من ۲۲سال سن دارم و نجات غریق هستم،یک ماه و نیم پیش در اثر شنای قورباغه زانوی راستم دچار آسیب شد،و ام ار ای گرفتم و به پزشک مراجعه کردم گفت که دچار کشیدگی رباط شده و زیاد شدید نیست،برام۱۰جلسه فیزیو تراپی نوشت و کپسول های سیراسیل،اما بعد از مصرف دارو و فیزیو ترپی هنوز درمان نشدم،آیا میتونم از قرص های ماردین(سویا و آواکادو)استفاده کنم؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری پنجشنبه ۱۸ مرداد ۹۷( 6 سال پیش)
      درود
      اعتقادى به اين دارو هاى مكمل ندارم به نظرم بايد مجدد و به دقت معاينه بشين و اگه لازم بود جراحى انجام بشه تا بيش از اين معطل نشين و اگه جراحى لازم نبود درمان فيزيكى و تمرين ادامه داشته باشه
      با احترام
  • تصویر کاربر فهیمه چهارشنبه ۱۷ مرداد ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 558 مشاهده پرسش
    سلام و عرض ادب خدمت آقای دکتر
    پدر 63 سال سن دارن. به تازگی متوجه شدیم در محل اتصال استخوان ترقوه به جناغ سینه یک حالت برآمدگی ایجاد شده است که البته دردی هم نداره. لطفاً بفرمایید این برآمدگی خطرناکه؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۱۷ مرداد ۹۷( 6 سال پیش)
      درود
      علت شايع اون آرتروزه ولى براى بررسى اون بايد سى تى اسكن كنيد
      با احترام
  • تصویر کاربر محمد سه شنبه ۱۶ مرداد ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 329 مشاهده پرسش
    باسلام
    خسته باشید
    جناب دکتر عکس شکستگی زانو رو برایتان ارسال کردم الان دوماه از جراحی شکستگی گذسته آیا الان با توجه به محل نصب پین گذاشته شده در زانو میتوانم عمل جراحی رباط صلیبی و رباط کلترال نماییم ضمنا استفاده ازرباط مصنوعی کلترال بهتر است یا الو گرافت
    ۱.آیا الان میتوانم عمل جراحی کنم
    ۲.کیفیت گرافت مصنوعی بالاست یا الوگرافت دررباط کلترال
    ممنون از صبر و حوله شم
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری سه شنبه ۱۶ مرداد ۹۷( 6 سال پیش)
      درود
      ظاهرا مدتها قبل رباط صليبى عمل كردين!
      بايد اقلا شش ماه بگذره چون براى عمل رباط بايد پيچ ها رو در بيارين
      با احترام
درحال دریافت اطلاعات
تماس با ما

با ما در تماس باشید

آدرس مطب

شریعتی پایین تر از مترو قلهک ساختمان خانه درسا طبقه ۵ واحد ۱۷

ساعات کار مطب

شنبه و چهارشنبه از ساعت ۱۶ الی ۱۹

دکتر نادری
پرسش از دکتر