منو

مدت زمان ترمیم تاندون آشیل و مراقبت ها

تاندون آشیل نواری قوی و از جنس فیبر در ناحیه پایینی ساق پا است. این تاندون عضلات پشت ساق پا را به پاشنه پا متصل می کند. تاندون آشیل بزرگترین تاندون بدن بوده و در راه رفتن، دویدن و پریدن به فرد کمک می کند و  از این رو مدت زمان ترمیم تاندون پا بسیار در برنامه ورزشکاران مهم است. 


در برخی موارد، تاندون آشیل می تواند شکاف برداشته و یا پاره شود. این مورد اغلب در اثر یک نیروی قوی و ناگهانی بوده و می تواند در حین یک فعالیت ورزشی سخت، اتفاق افتد.

همچنین، این پارگی می تواند در اثر سریع تر شدن ناگهانی حرکت فرد و یا پیچش پا اتفاق افتد. تاندون آشیل پاره شده می تواند سبب ایجاد درد و تورم در نزدیکی پاشنه پا شود. امکان دارد، فرد مبتلا قادر به حرکت پنجه ی پای خود به سمت پایین نباشد.

علاوه بر این موارد، تاندون آشیل می تواند تحلیل رود، چنین وضعیتی تاندینوپاتی نامیده می شود. این پدیده ممکن است علائمی را مانند درد و سفت شدن امتداد تاندون آشیل و پشت پاشنه پا ایجاد کند.

تاندینوپاتی اکثر مواقع ناشی از استفاده بیش از حد یا وارد شدن فشارهای مکرر بر روی تاندون می باشد. تاندینوپاتی مخصوصا هنگامی که فرد اخیرا فعالیت بیشتری داشته، می تواند در اثر وارد شدن فشارهای مکرر به تاندون ایجاد شود. کوتاه بودن عضلات پشت ساق پا می تواند خطر ابتلا به تاندینوپاتی را افزایش دهد.

در حین جراحی، یک برش بر روی قسمت پشتی ساق پا ایجاد می شود. در صورتی که تاندون پاره شده باشد، جراح دو قسمت تاندون را به یکدیگر بخیه می زند. در صورتی که تاندون تحلیل رفته باشد، جراح قسمت آسیب دیده آن را جدا کرده و دیگر نواحی سالم را با بخیه زدن ترمیم کند.

اگر آسیب به اکثر نواحی تاندون شدید باشد، امکان دارد جراح تمام تاندون آشیل یا قسمتی از آن را تعویض کند. این کار با برداشتن یک تاندون از ناحیه دیگری از پا انجام می شود. در برخی موارد، جراحی ترمیم تاندون آشیل می تواند به صورت یک جراحی با تهاجم کم انجام شود. در این فرایند به جای یک برش بزرگ، یک یا چندین برش کوچک ایجاد می شوند. همچنین، امکان دارد جهت کمک به ترمیم از آرتروسکوپ استفاده شود.

عمل تاندون آشیل پا

در صورت پاره شدن تاندون، امکان دارد فرد به جراحی تاندون آشیل نیازمند باشد. انجام جراحی در بسیاری از موارد پارگی تاندون آشیل توصیه می شود. با این حال، در برخی موارد پزشک می تواند انجام روش های درمانی دیگری را در ابتدا پیشنهاد دهد. این روش های درمانی شامل مصرف داروهای مسکن و گچ گیری جهت جلوگیری از حرکت پا می شوند.

همچنین، در صورت ابتلا به برخی بیماری های خاص امکان دارد پزشک انجام جراحی را توصیه نکند. از جمله این بیماری ها می توان به دیابت و نوروپاتی پا اشاره کرد ( البته این موارد منع مطلق جراحی تاندون نیستند).

پارگی تاندون آشیل

مطلب مرتبط: ۱۶ راهکار جهت مراقبت از پای دیابتی

علاوه بر موارد فوق، در صورت ابتلا به تاندینوپاتی نیز امکان دارد فرد به انجام جراحی ترمیم تاندون آشیل نیازمند باشد. با این حال در اغلب موارد می توان از دیگر درمان ها برای درمان تاندینوپاتی استفاده کرد. این درمان ها شامل استراحت دادن به پا، اعمال یخ و مصرف داروهای مسکن و همچنین استفاده از یک آتل یا دیگر ابزارها جهت بی حرکت کردن پا می شوند. فیزیوتراپی نیز می تواند مفید باشد. در صورتی که با گذشت چندین ماه معمولا ۶-۱۲ ماه) فرد هنوز به علائم مبتلا می باشد، پزشک می تواند انجام جراحی را توصیه کند.

بسته به نوع مشکلی که فرد به آن ابتلا دارد، نتیجه جراحی تاندون آشیل متفاوت است. فرد باید در ارتباط با مزایا و معایب انتخاب هایی که در پیش رو دارد با پزشک خود صحبت کند.

عوارض جراحی تاندون آشیل پا

هر عمل جراحی با خطراتی همراه است. خطرات جراحی ترمیم تاندون آشیل شامل موارد زیر می شوند:

خونریزی شدید

❇ آسیب عصبی

❇ عفونت

❇ لخته خون

❇ مشکلات ترمیم زخم

❇ ضعف عضله پشت ساق پا

❇ عوارض ناشی از بی حسی یا بیهوشی

❇ درد مداوم در پا و مچ آن

بسته به سن فرد، شکل پا، عضلات پا، تاندون های پا، سلامت عمومی و نوع جراحی خطرات مرتبط با جراحی فرد متفاوت هستند. فرد باید هر گونه نگرانی خود را با پزشک در میان بگذارد. او می تواند خطراتی که بیشترین احتمال بروز را دارند برای بیمار بیان کند.

تاندون آشیل

آمادگی قبل از جراحی ترمیم تاندون آشیل

باید در ارتباط با نحوه آماده شدن برای جراحی با پزشک خود صحبت کرد. فرد باید تمامی داروهای مصرفی خود را برای پزشک بیان کند. این دارو ها شامل دارو های بدون نسخه مانند آسپرین نیز می شوند.

ممکن است لازم باشد تا فرد مصرف برخی داروها مانند داروهای رقیق کننده خون را قطع کند. فرد باید مصرف سیگار را قبل از جراحی متوقف کند. مصرف سیگار می تواند بهبودی را به تاخیر اندازد. در صورت نیاز به کمک جهت ترک سیگار باید این موضوع را با پزشک خود در میان گذاشت.

امکان دارد قبل از جراحی، نیاز به انجام برخی آزمایش های تصویربرداری باشد. این موارد شامل سونوگرافی، اشعه ایکس و ام آر آی می شوند.

باید از خوردن و نوشیدن پس از نیمه شب قبل از روز جراحی اجتناب شود. فرد باید پزشک خود را از هر گونه تغییرات اخیر در سلامت خود (مانند تب) مطلع کند.

امکان دارد، بیمار جهت کمک به بهبود خود نیاز به برنامه ریزی تغییراتی در خانه خود باشد. دلیل چنین موردی این است که فرد برای مدتی قادر نیست تا به صورت طبیعی بر روی پای خود راه رود. بیمار باید با فردی دیگر جهت رساندن او از بیمارستان به خانه هماهنگ کند.

مراحل عمل پارگی تاندون آشیل

جراحی ترمیم تاندون آشیل می تواند به چندین روش متخلف انجام شود. این جراحی به وسیله یک جراح ارتوپد و یک تیم متشکل از متخصص بیهوشی و کارشناس بیهوشی و پرستاران اتاق عمل انجام می شود. فرد می تواند جزئیات جراحی خود را از پزشک یا پرستاران سوال کند. این جراحی می تواند ۱-۲ ساعت به طول انجامد.

در حین جراحی

امکان دارد بی حسی نخاعی به فرد داده شود. این روش به گونه ای است که بیمار از ناحیه کمر به پایین هیچگونه احساسی نخواهد داشت. همچنین، احتمالا به بیمار داروی آرامبخش نیز داده می شود. این کار به خوابیدن او در طول جراحی کمک می کند.

یک متخصص بیهوشی علائم حیاتی بیمار مانند ضربان قلب و فشار خون را در حین جراحی پایش خواهد کرد.

جراح یک برش بر روی پوست و عضله پشت ساق پا ایجاد می کند. در صورتی که جراحی کم تهاجم بر روی فرد انجام شود، جراح یک برش کوچک تر ایجاد خواهد کرد. سپس او جهت کمک به جراحی از یک دوربین کوچک و یک چراغ استفاده خواهد کرد.

جراح برشی بر روی غلاف احاطه کننده تاندون ایجاد می کند. او نواحی آسیب دیده تاندون را برداشته و یا شکاف موجود در تاندون را ترمیم می کند.

ممکن است، جراح یک تاندون دیگر را از پای فرد برداشته و سپس آن را برای جایگزین کردن تمام یا قسمتی از تاندون آشیل استفاده کند.

جراح هر گونه ترمیم مورد نیاز دیگری را نیز انجام خواهد داد.

پزشک لایه های احاطه کننده پوست و عضله در اطراف عضله پشت ساق پا را با استفاده از بخیه می بندد.

زمان مراجعه به پزشک

بعد از عمل تاندون آشیل

پس از بیدار شدن بیمار، احتمالا مچ پای او در گچ یا آتل قرار می گیرد. این کار جهت بی حرکت کردن مچ پا انجام می شود. جراحی تاندون آشیل اغلب فرایندی بدون نیاز به بستری بوده و به این معناست که فرد در همان روز جراحی به خانه فرستاده می شود.

فرد پس از جراحی مخصوصا در چند روز اول مقداری درد را تجربه خواهد کرد. داروهای مسکن به تسکین درد او کمک می کنند. بیمار باید به دفعات هر چه بیشتر پای خود را در سطحی بالاتر از بدن قرار دهد. این کار می تواند به کاهش تورم و درد کمک کند.

در صورت ابتلا به تب شدید و یا دردی زیاد در مچ پا و یا عضله پشت ساق، باید این موضوع با پزشک در میان گذاشته شود. پس از جراحی فرد به استفاده از عصای زیر بغل نیاز خواهد داشت. این عصا به فرد کمک می کند تا از وزن قرار گرفته بر روی پای خود کاهش دهد.

در حدود ۱۰-۱۴ روز پس از جراحی، فرد باید جهت خارج کردن بخیه ها از پا به پزشک مراجعه کند. امکان دارد، در این هنگام پزشک آتل یا گچ پای بیمار را تعویض کند. در این صورت، فرد باید جهت خشک نگه داشتن گچ از تمامی توصیه ها پیروی کند. در غیر اینصورت، پزشک می تواند به جای آتل یک  air cast به او بدهد.

پزشک در ارتباط با هنگامی که فرد می تواند وزنی را بر روی پای خود قرار دهد، توصیه هایی را به او ارائه می کند. او چگونگی تقویت مچ پا و عضلات پا را در حین بهبودی به بیمار آموزش خواهد داد.

امکان دارد فرد جهت کمک به دوره بهبود خود به فیزیوتراپی نیاز داشته باشد. باید در ارتباط با پیروی از تمامی توصیه های پزشک درباره داروها، مراقبت از زخم و ورزش ها اطمینان بدست آورد. این کار به موفقیت آمیز بودن جراحی کمک می کند.

مطلب مرتبط: مراقبت بعد از عمل تاندون آشیل

مدت استراحت بعد از عمل تاندون آشیل

به طور کلی اکثر بیماران بعد از ۴ تا ۶ هفته می توانند دوباره راه بروند، بعد از ۸ هفته عضلات تقویت شده و پس از ۳ ماه می توانند به تمرین بپردازند. اغلب ورزشکاران حرفه ای تا ۶ ماه نمی توانند به فعالیت حرفه ای خود باز گردند تا به صورت کامل دوران نقاهت آنها طی شود.

دکتر رضا نادری متخصص ارتوپدی ، آرتروسکوپی ، آرتروپلاستی و فوق تخصص جراحی مچ پا در تهران

فهرست مطالب

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.برای پاسخگویی بهتر به سوالات شما لطفا قد، وزن و سن خود را در متن سوال درج کنید همچنین از پرسيدن سوالاتى كه جنبه اورژانس دارند اجتناب كنید.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر اکبر یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 283 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید دخترم ۳ ساله و ۳ ماهه هست پاهاش ضربدری و کف پاهاش هم صاف است آیا درمان داره خیلی نگرانیم بعضی موقع ها موقع دویدن به زمین میخوره
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ۹۹( 4 سال پیش)

      درود

      در اعلب موارد به مرور و خود به خود بهبود پيدا مى كنه 

      در اين سن حداكثر مقدار زانوى ضربدرى هست

      بهتره يك بار معاينه بشن

      با احترام

  • تصویر کاربر مریم پنجشنبه ۱۸ اردیبهشت ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 333 مشاهده پرسش
    باسلام وخسته نباشید.من ۱۶ روزه که پای چپم تو گچه.استخوان روی پام شکسته.توی این مدت پام خیلی گزگزمیکرو و درد داشت و یخ میکرد دیروز به پزشک مراجعه کردم ایشون برام آمپول آنوکسپارین تجویز کردن اما برام توضیح ندادن که چجوری بزنم دارو خانه هم چیزی نگفت الان من نمیدونم خودم باید آمپول رو تزریق کنم طبق فیلمایی که توی اینترنت دیدم یا اینکه باید برم تزریقات بیمارستان.؟؟ایا دیگه قرص آسپرینو نباید ادامه بدم؟؟باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری پنجشنبه ۱۸ اردیبهشت ۹۹( 4 سال پیش)

      درود

      آسپرين قطع بشه و انوكساپارين رو خودتون مى تونيد بزنيد ولى اگه فكر مى كنيد تكنيك تزريق رو نمى دونيد به درمانگاه يا بيمارستان مراجعه كنيد

      با احترام

  • تصویر کاربر مهران پنجشنبه ۱۸ اردیبهشت ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 268 مشاهده پرسش
    سلام دکتر چند روز پیش یکی از فامیل ها از بلندی افتاده و مهره L2 آسیب دیده دکتر رفتیم گفته یا باید استراحت کنه یا عمل کنه نمیخواد عمل کنه راه دیگه ای نداره
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری پنجشنبه ۱۸ اردیبهشت ۹۹( 4 سال پیش)

      درود

      اين طور نيست كه هميشه حق انتخاب داشته باشن

      بسته به نوع شكستگى و علايم عصبى همراه يا عمل مى خواد يا نمى خواد.اگه عمل لازمه بايد عمل كنن

      با احترام

       

  • تصویر کاربر امیر جمعه ۵ اردیبهشت ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 258 مشاهده پرسش
    سلام ،تو بازی فوتبال مچ پا آسیب دیده،پس از تصویر برداری پزشک،اقدام ب عمل جراحی و گذاشتن ‌پلاتین و حفظ کردن تاندن بین درشت نی و ریز نی با پلاتین نموده،سپس گچ گرفتن،چه مدت طول میکشه تا بتوانم راه بروم؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری جمعه ۵ اردیبهشت ۹۹( 4 سال پیش)

      درود

      تصوير راديوگرافى رو بفرستيد لطفا

      احتمالا تا وزن گذارى كامل اقلا سه ماه زمان لازمه

      با احترام

  • تصویر کاربر علیرضا جمعه ۵ اردیبهشت ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 238 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشد خدمن اقای دکتر نادی
    من تقریبا دوماه پیش عمل هالگوس والگوس یا همون انحراف شست پا انجام دادم بعد عمل دکتر گفت به دلیل شکستگی که تو استوخان ایجاد کردیم و با استفلده از پیم نگهش داشتیم باید انگشت گچ گرفته شه بعد ۴۵روز گچ رو باز کردم پا عادی بود و هیچ تورم یا کبودی احساس نشد بعد یه هفته ماساژتونستم روش راه برم الان بعد دوهفته پام ورم کرده و کبود شده و اصلا نمیتونم بزارمش زمین خواستم ببینم مشکلش چیه ❤
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری جمعه ۵ اردیبهشت ۹۹( 4 سال پیش)

      درود

      لازمه راديوگرافى براى اطمينان از جوش خوردن انجام بشه و با معاينه جراحتون معلوم بشه كه عفونت داره يا خير

      با احترام

  • تصویر کاربر میلاد چهارشنبه ۳ اردیبهشت ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 443 مشاهده پرسش
    من پارگی مینیسک داخلی داشتم که یک آبان عمل جراحی کردم که هم مینیسک بود و مقداری آسیب دیدگی غضروف داشتم که ترمیم شد ولی الان با گذشت چند ماه بازم زانوم صدا میده (مثلا موقعی که زانو جمع میکنم بعد باز میشه تق صدا میده یا بعضی هنگام خم کردن زانو وبرگشت تق و تق صدا میده) ؟؟ آیا باز مینیسک پاره شده؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۳ اردیبهشت ۹۹( 4 سال پیش)

      درود

      لزوما به معنى پارگى مجدد نيست 

      اگر درد يا قفل كردن يا تورم داره بايد با دقت معاينه و بررسى بشه 

      با احترام

  • تصویر کاربر ندایی یکشنبه ۳۱ فروردین ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 275 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت آقای دکتر ببخشید آقای دکتر مچ پای مادرم که ۶۵ سالشه و دیابت داره ورم داره و یکسال پیش تحت درمان زخم دیابت در مچ پا درمان شد بعد مچ پا ورم شدید داره چه طور میتونم با این وضعیت کرونا پیش شما واسه ویزیت بیارم ممنون میشم جواب بدید
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری یکشنبه ۳۱ فروردین ۹۹( 4 سال پیش)

      درود

      براى ويزيت بايد با مطب هماهنگ كنيد 

      اگر مچ يك پا هست مفصل شاركو تشخيص احتمالى هست اگر فعلا زخم ندارن مى تونيد يك تصوير راديوگرافى از پاشون ارسال كنيد تا صرفا اگر لازم بود تشريف بياريد

      دستور عكس هم اينه:

      Foot X Ray AP&True Lateral    Ankle X  Ray AP

      با احترام

  • تصویر کاربر شایان جمعه ۲۲ فروردین ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 280 مشاهده پرسش
    پسرم عمل پرانتز پا انجام داده و الان ساق پا روی پلاتین ورم کرده و تب و قرمزی سطحی ندارد .با توجه به کرونا و شرایط بیمارستان ها آیا عمل در آوردن پلاتین ضروری است.لطفا پاسخ دهید
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری جمعه ۲۲ فروردین ۹۹( 4 سال پیش)

      درود 

      نفرمودين كى عمل كرده و آيا در آخرين مراجعه  بهتون گفتن كه جوش خورده يا نه

      اگر تب و قرمزى و درد ندارن فعلا نياز به مراجعه نيست

      با احترام

  • تصویر کاربر مهیار جمعه ۲۲ فروردین ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 248 مشاهده پرسش
    سلام
    من پارسال تصادف کردم وغضروف مچ پام شکسته پلاتین گذاشتم الان احساس میکنم یکم پام لنگش داره درضمن ورم هم داره ایا درمانی وجود داره
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری جمعه ۲۲ فروردین ۹۹( 4 سال پیش)

      درود

      لطفا  تصاوير راديوگرافى و سى تى قبل و بعد از عمل رو ارسال كنيد

      با احترام

  • تصویر کاربر امیر دوشنبه ۱۸ فروردین ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 272 مشاهده پرسش
    سلام امیر صبوری هستم ۱۸ سال دارم از حدود چهار سال پیش درد در ناحیه پشت و قسمت راست زانوی راستم احساس می کنم دقیقا واقعه اتفاق را به یاد ندارم،و مدام دردم بیشتر شد در نشست و برخاست و هنگام پریدن با کمی درد همراه است و تیر می کشدو این درد تا مدتی حتی در راه رفتن همراه من است و سپس ارام میشود، رشته ورزشی من نیز والیبال است و احساس می‌کنم که این رشته به بدتر شدن شرایط کمک کرده باشد لازم به ذکر است که بنده تا چند مدت آینده آزمون سلامت بدنی استخدامی ارتش را دارم، و احساس می‌کنم که این مشکل می‌تواند در استخدامی من خلل به وجود بیاورد ضمن تشکر و قدردانی از زحمات شما آقای دکتر آیا راهی وجود دارد که پای من تا قبل از استخدامی بهبود یابد؟! با تشکر و قدر دانی از زحمات بی دریغتان...
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری دوشنبه ۱۸ فروردین ۹۹( 4 سال پیش)

      درود

      لازمه با توجه به طول كشيدن مشكلتون در اولين فرصت بعد از فروكش كردن كرونا معاينه بشين و احتمالا راديوگرافى و ام آر آى لازم باشه

      با احترام

درحال دریافت اطلاعات
تماس با ما

با ما در تماس باشید

آدرس مطب

شریعتی پایین تر از مترو قلهک ساختمان خانه درسا طبقه ۵ واحد ۱۷

ساعات کار مطب

شنبه و چهارشنبه از ساعت ۱۶ الی ۱۹

دکتر نادری
پرسش از دکتر