منو

آیا پلاتین باعث عفونت در پا می شود؟

حتما شما هم با اصطلاح قرار دادن “پلاتین “در پا مواجه شده اید و افرادی را دیده اید که از عفونت” پلاتین” ساق پا نگران بوده اند. قبل از هر چیز باید بدانید آنچه به عنوان پلاتین در ساق پای بیماران قرار می گیرد، تیتانیوم یا استیل ضد زنگ است که به اشتباه پلاتین بیان می شود.

میله های داخل استخوانی (intramedullary rods )جهت چینش و ثابت کردن شکستگی های استخوانی به کار می روند. این میله ها به درون کانال مغز استخوان در مرکز استخوان های بلند اندام های انتهایی وارد می شوند. از نمونه این استخوان ها می توان به استخوان ران یا درشت نی (ساق پا) اشاره کرد. یکی از مزایای قابل توجه میله های داخل استخوانی نسبت به دیگر روش های ثابت سازی این است که میله ها به جای حمایت کامل از استخوان بخشی از فشار وارد بر آن ها را تحمل می کنند.

به همین دلیل، بیماران قادر خواهند بود تا سریع تر از اندام های تحتانی خود استفاده کنند. میله های فلزی برای همه شکستگی ها به کار نرفته و بیماران اغلب از درد و دیگر علائم محل ورود آن ها به استخوان شکایت دارند. میله های داخل استخوانی به گونه ای طراحی شده اند که به صورت دائم در استخوان باقی بمانند اما در صورت ابتلا به علائم دردناک ممکن است جهت خارج کردن میله به انجام جراحی مجدد نیاز باشد.

جراحی ساق پا با ایمپلنت های فلزی

بیمارانی که در بدن خود دارای پیچ، پین یا پلاک های فلزی هستند اغلب درباره ایمنی و اثرات طولانی مدت این وسایل بر بدن خود نگرانند. جراحان با اینکه چنین نگرانی هایی را در نظر می گیرند اما انجام جراحی مجدد جهت خارج کردن غیر ضروری این موارد را مطلوب نمی دانند. همچنین، گاهی اوقات استخوان به گونه ای در اطراف پلاک نگه دارنده شکستگی ها رشد می کند که برداشت آن پلاک ها بسیار دشوار می شود.

🛑 مطالعه بیشتر: درمان درد در مچ پا

انواع ایمپلنت های  فلزی

تیتانیوم جای فولاد ضد زنگ را در ابزار های ثابت کننده استخوانی گرفته است. تیتانیوم سازگاری بیشتری با بدن انسان داشته و احتمال واکنش بدن به آن کمتر است. در صورت بروز پاسخ التهابی نیز این پاسخ خفیف، محدود و غیر پایدار است. همچنین، می توان جهت ساخت مواد سبک اما مقاوم تر فلز تیتانیوم را با فلزات دیگر از جمله کوبالت، کروم و مولیبدن ترکیب کرد. امروزه تحقیقات و تلاش های فراوانی برای ابداع وسایل قابل جذب برای فیکساسیون استخوان ها در حال انجام است.

عکس پلاتین

عوارض پلاتین در ساق پا

عوارض پلاتین در ساق پا

مشکل احتمالی دیگر باقی ماندن ریزه های تیتانیوم است. قطعات کوچکی از این فلز جدا شده، به جریان خون وارد شده و در نزدیکی بافت های نرم و یا مفاصل قرار می گیرند. با اینکه هم تیتانیوم و هم فولاد ضد زنگ در نزدیکی این نواحی از بدن یافت شده اند اما ریزه های تیتانیوم به مقادیر و در افراد بیشتری دیده شده اند. هنگامی که ایمپلنت بر روی سطح دیگری ساییده می شود، احتمال ایجاد ریزه های فلزی بیشتر است. این پدیده سایشی، خوردگی نام دارد.

علائم عفونت پلاتین در پا

مطالعات حیوانی نشان داده اند که این ایمپلنت ها می توانند سیستم ایمنی را تحت تاثیر قرار دهند. در اکثر اوقات عفونت پلاتین ساق پا صرفا به دلیل وجود این ابزار ایجاد نمی شود و عواملی مانند بیماری های زمینه ای مثل دیابت و نارسایی کلیه یا مصرف داروهای سرکوبگر ایمنی یا تکنیک جراحی و به ندرت الوده بودن محیط اتاق عمل  در بروز عفونت موثرتر هستند.برخی مطالعات نشان داده اند که ایمپلنت های فلزی می توانند فعالیت برخی گلبول های سفید خون (لنفوسیت ها) را افزایش دهند. این وضعیت می تواند سبب شل شدن یا عدم موفقیت ایمپلنت ها در درمان شکستگی شود. لازم به ذکر است که این گفته هنوز از نظر علمی اثبات نشده است.

علائم عفونت پلاتین در پا

عوارض پلاتین در ران

پلاک ها از ایمپلنت هایی ساخته شده اند که از آنها برای بی حرکت کردن شستگی ها استفاده می شود. از این وسایل برای بی حرکتی در شکستگی های بازو، ساعد، لگن، ران و ساق استفاده می شود.

پس از جوش خوردن شکستگی نیرویی که به استخوان وارد می شود همچنان توسط پلاک روی استخوان جذب می شود تا در دراز مدت استخوان تحت فشار و نیروهای خارجی قرار نگیرد. علت پوکی استخوان در کسانی که مدت زیادی در بستر استراحت میکنند و یا در فضانوردانی که کمتر تحت تاثیر نیروی جاذبه هستند هم همین است. بنابراین باقی ماندن پلاک در اندام به مدت زیاد موجب پوکی استخوان میشود.

بیشتر بخوانید: پارگی مینیسک زانو چگونه درمان می شود؟

 

عوارض پلاتین در ران

عوارض پلاتین در ران و ساق بیشتر دیده می شود و در لگن، بازو و ساعد کمتر وجود دارد. بنابراین تمام پلاک های ران و ساق بعد از اینکه شکستگی آنها جوش خورد و محکم شد باید خارج شوند. این زمان معمولا بین یک و نیم تا دوسال است.

آیا فلزات به کار رفته در ایمپلنت ها سرطان زا هستند؟

سوال دیگری که مطرح می شود این است که آیا ریزه های فلزی و عفونت پلاتین ساق پا می توانند سبب ایجاد سرطان شوند؟ مطالعات بر روی موش ها نشان داده که ریزه های فلزی می توانند با آسیب رساندن به کروموزوم ها سبب بروز احتمالی سرطان شوند ولی این مورد در انسان اثبات شده نیست و سال هاست که این ایمپلنت ها به طور ایمن در انسان مورد استفاده هستند. با اینکه تولید کنندگان ایمن بودن ایمپلنت ها را از محققان سوال کرده اند اما تاکنون به این سوال پاسخی داده نشده است. علاوه بر این، تحقیقات بیان داشته اند که قرار دادن میله های بلند فلزی یا تیتانیومی در میانه استخوان می تواند سبب افزایش شدید ریزه های فلزی در جریان خون شود. به نظر می رسد که فلز کروم نسبت به دیگر فلزات بیشترین مقدار ریزه های فلزی را از خود آزاد می کند.

همچنین، میله های داخل استخوانی از جنس تیتانیوم نیز مقدار تیتانیوم یافته شده در آزمایش خون را افزایش می دهند. با این حال این مقدار به اندازه فلز کروم نیست. بنا بر شواهد، بخش بزرگی از میله داخل استخوانی، استخوان را در معرض فلز تیتانیوم قرار داده و در نتیجه مقدار این فلز در خون بالا می رود. خارج کردن ایمپلنت های تیتانیومی به تدریج مقدار این فلز را در خون و بافت های نرم کاهش می دهد. با این حال، بازگشت این مقادیر به حالت طبیعی می تواند یک سال یا بیشتر به طول انجامد.

فهرست مطالب

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.برای پاسخگویی بهتر به سوالات شما لطفا قد، وزن و سن خود را در متن سوال درج کنید همچنین از پرسيدن سوالاتى كه جنبه اورژانس دارند اجتناب كنید.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر مرجان پنجشنبه ۲۹ آبان ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 282 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر وقتتون بخیر
    پسرم ۳ ماهه هست و کلاب فوت یکطرفه بوده. بعد از ۶ جلسه گچگیری و عمل تاندون آشیل کاملا خوب شده. میخواستم بپرسم اگر مثلا یک روز در ماه این کفش بریس به مدت ۱۲ ساعت پاش نباشه مشکلی ایجاد میشه ؟ و سوال دومم در مورد نحوه ماساژ بعد درآوردن بریس هست .
    سپاسگزارم
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری پنجشنبه ۲۹ آبان ۹۹( 4 سال پیش)

      درود

      يك روز در ماه اشكال نداره

      با احترام 

  • تصویر کاربر ایمانی پنجشنبه ۲۹ آبان ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 285 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید
    مادرم سال 1396 به علت تنگی کانال شدید عمل جراحی انجام دادند بعد از عمل دچار عوارض های شدیدی شدند از جمله یبوست و احتباس ادراری و زخم هایی در قسمت پشت ران ،که حتی هیچ گونه دردی وسوزش زخم را احساس نمیکردند.بعد از پیگیری های زیاد و مراجعه به پزشکان مختلف متوجه شدیم عصب های سمت راست ایشان بسیار ضعیف و آسیب دیده ،نزدیک به 40 جلسه بایو فیدبک انجام دادن که تا حدودی مشکلات ادرار و یبوست رفع شد اما اخیرا به کورنا مبتلا شدند بعد از کورنا انگشت های سمت راست کلا جمع میشود و استخوان درد شدید دارند .و به سختی راه میروند.
    پرسشی که دارم این است که دلیل این جمع شدن چیه و آیا درمان خاص دارد یا خیر
    با سپاس فراوان.
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری پنجشنبه ۲۹ آبان ۹۹( 4 سال پیش)

      درود

      ممكنه به دليل ضايعه عصبى باشه ولى بررسى و احتمالا راديوگرافى لازمه

      با احترام

  • تصویر کاربر دهقانی چهارشنبه ۲۸ آبان ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 293 مشاهده پرسش
    من سه ماه پیش عمل ارتروز و تنگی نخاع کردم و پلاتین گذاشتن اما متاسفانه زخمم بسته نمیشد و 35 روز بیمارستان بودم واخرش 20 روز قبل بهتر بودم و مرخص شدم ولی الان دو روزه دوباره گردن تورم کرده و از یک سوراخ دارد چرک میاد چکار کنم تا بحال سه بار عمل کردم
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۲۸ آبان ۹۹( 4 سال پیش)

      درود 

      احتمال داره باز هم جراحى لازم باشه با خارج كردن وسايل كار گذاشته شده

  • تصویر کاربر علوی یکشنبه ۲۵ آبان ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 264 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    ساعد دست چپ پسرم شکسته بود پلاتین گذاشتن و بعد از اینکه بخیه را کشید دکتر دستش را گچ گرفت، بعد از یک ماه که گچ را باز کردیم دیدیم زخمش عفونت کرده، بستری کردیم و با انتی بیوتیک عفونت برطرف شد ولی مقداری جای برآمدگی در محل عفونت و پلاتین هست میخواستم لطف کنید علت این برآمدگی را بفرمائید
    آیا ممکنه عفونت باقی مانده باشه یا در آینده مشکل ایجاد کنه؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری یکشنبه ۲۵ آبان ۹۹( 4 سال پیش)

      درود

      مى تونه نرمال باشه و مى تونه مشكل داشته باشه 

      بر اساس معاينه و راديوگرافى و آزمايش خون مى شه متوجه شد كه مشكل داره يا نه

      با احترام

  • تصویر کاربر طالبی شنبه ۲۴ آبان ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 295 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر پسرم 21 ساله وحدود4 ساله که قوزک پاش دوماه یکدفعه ورم کرده وردرد شدید داردوحدودیک سال است که داروی نقرص مصرف میکند قبلا کلشیسین والوکیم میخورد وفعلا الوکیم مصرف میکند ولی دردها همچنان ادامه دارد. ایا واقعا نقرص هست وبرای درمان چه باید کرد
    ودخترم که 27 سالشه سه ماه پیش ورم شصت پا داشت وازمایش رفت واسید اوریکش بالا نشان داد وگفتند نقرص وایشون هم الوکیم میخورند ولی دیگه درد مفصل نداشتند
    خواهشا بگید چه کنیم ؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری شنبه ۲۴ آبان ۹۹( 4 سال پیش)

      درود

      بله احتمالا نقرس هست و بهتره با متخصص داخلى هم مشورت كنيد 

      مايعات فراوان استفاده كنن

      با احترام

  • تصویر کاربر امیر پنجشنبه ۲۲ آبان ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 261 مشاهده پرسش
    سلام پلاتین قزروف انگشتم با چشم معلومه خواستم ببینم این طبیعیه یا اینکه بدن پس زدتش
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری پنجشنبه ۲۲ آبان ۹۹( 4 سال پیش)

      درود

      عمدا نوك پين بيرون گذاشته شده و مشكلى نيست

  • تصویر کاربر حسین سه شنبه ۲۰ آبان ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 272 مشاهده پرسش
    درود من فوتبال بازی میکنم یک بار زانوم درد کرد ولی توجه نکردم!- بعد چند هفته که بازی میکردم یک روز یهو از خواب بیدار شدم و دیدم پام خیلی درد میکنه رفتم دکتر گفت MRI باید بگیری بعد چند روز MRI گرفتم بردم دکتر میگه رباط و منیکس پاره شدن اما گزارش MRI میگه همه چی نرمال و رباط و منیکس پاره نیست. پشت زانوم خالی نمیشه فقط اگه بهش فشار بیارم درد میگیره و سریع خوب میشه حتی زانوم خالی نمیکنه نمدونم دکتره بر چه اساسی اینارو گفته اگه میشه کمک کنید. سوال دوم آیا میتونم با این زانویی که دارم برم باشگاه بندسازی!؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری سه شنبه ۲۰ آبان ۹۹( 4 سال پیش)

      درود

      بعيده بدون صدمه پاره باشه

      معاينه خيلى مهمه گاه گزارش ام آر آى غلطه

      اول تكليف زانو روشن بشه بعد براى باشگاه بدنسازى تصميم بگيريد

      با احترام

  • تصویر کاربر K سه شنبه ۲۰ آبان ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 271 مشاهده پرسش
    سلام وقتتون بخیر یه سوالی خواستم از خدمتتون بپرسم بنده خیلی سال پیش استخوان را پام شکسته بود موقع جوش خوردن دکتر گفت این کجی مشکلی ایجاد نمیکنه اما الان کاملا مشخصه زانو به سمت داخل مایل شده به طوری که استخوان لغل پام درد میگیره خواستم ببینم این نیاز به جراحی دوباره داره
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری سه شنبه ۲۰ آبان ۹۹( 4 سال پیش)

      درود

      بايد معاينه بشين و راديوگرافى alignment view ازتون گرفته بشه تا بتونيم تصميم بگيريم

      با احترام

  • تصویر کاربر حامد سه شنبه ۲۰ آبان ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 278 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید آقای دکتر ۱۸ ساله که پلاتین در ساق پام اون پایی که پلاتین توش هست لاغر تره موندن زیاد پلاتین آیا باعث عفونت و یا سرطان خون نمیشود چون میگن ریزه های فلز در خون جریان پیدا میکنه
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری سه شنبه ۲۰ آبان ۹۹( 4 سال پیش)

      درود

      احتمال عفونت بيشتر هست ولى باز هم در كل زياد نيست

      نقش اين فلزات در سرطان زايى در انسان ثابت شده نيست

      در افراد جوان توصيه مى شه خارجش كنند

      با احترام

  • تصویر کاربر یگانه سه شنبه ۲۰ آبان ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 289 مشاهده پرسش
    سلام. من دوهفته پیش کمردرد شدم و دکتر دوتا امپول شل کننده عضلات بهم دادن که خوب شدم. دوروز پیش دوباره کمردرد شدم و کامل کج راه میرفتم ینی نمیتونسنم صاف شم. رفتم دکتر ارتوپد وعکس از کمر و لگنم گرفتن. حالا میخاستم ببینم با توجه به عکس تشخیص شما چی هستش؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری دوشنبه ۱۹ آبان ۹۹( 4 سال پیش)

      درود

      اگر درد به پا تير نمى كشه صرفا استراحت مى خواد و مسكن و ضد اسپاسم عضلانى

      اگر به پا تير مى كشه بايد ام آر آى كنيد

      با احترام

    2. تصویر کاربر دکتر رضا نادری دوشنبه ۱۹ آبان ۹۹( 4 سال پیش)

      درود

      اگر درد به پا تير نمى كشه صرفا استراحت مى خواد و مسكن و ضد اسپاسم عضلانى

      اگر به پا تير مى كشه بايد ام آر آى كنيد

      با احترام

    3. تصویر کاربر یگانه دوشنبه ۱۹ آبان ۹۹( 4 سال پیش)
      دکتر این دو مدل قرص رو بهم دادن. مصرف کنم؟؟
    4. تصویر کاربر یگانه دوشنبه ۱۹ آبان ۹۹( 4 سال پیش)
      دکتر این دو مدل قرص رو بهم دادن. مصرف کنم؟؟
    5. تصویر کاربر دکتر رضا نادری سه شنبه ۲۰ آبان ۹۹( 4 سال پیش)

      درود

      هر دو دارو مكمل هستن و براى شما ارزش درمانى ندارن

      با احترام

    6. نمایش سایر 4 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
تماس با ما

با ما در تماس باشید

آدرس مطب

شریعتی پایین تر از مترو قلهک ساختمان خانه درسا طبقه ۵ واحد ۱۷

ساعات کار مطب

شنبه و چهارشنبه از ساعت ۱۶ الی ۱۹

دکتر نادری
پرسش از دکتر