منو

آیا پلاتین باعث عفونت در پا می شود؟

حتما شما هم با اصطلاح قرار دادن “پلاتین “در پا مواجه شده اید و افرادی را دیده اید که از عفونت” پلاتین” ساق پا نگران بوده اند. قبل از هر چیز باید بدانید آنچه به عنوان پلاتین در ساق پای بیماران قرار می گیرد، تیتانیوم یا استیل ضد زنگ است که به اشتباه پلاتین بیان می شود.

میله های داخل استخوانی (intramedullary rods )جهت چینش و ثابت کردن شکستگی های استخوانی به کار می روند. این میله ها به درون کانال مغز استخوان در مرکز استخوان های بلند اندام های انتهایی وارد می شوند. از نمونه این استخوان ها می توان به استخوان ران یا درشت نی (ساق پا) اشاره کرد. یکی از مزایای قابل توجه میله های داخل استخوانی نسبت به دیگر روش های ثابت سازی این است که میله ها به جای حمایت کامل از استخوان بخشی از فشار وارد بر آن ها را تحمل می کنند.

به همین دلیل، بیماران قادر خواهند بود تا سریع تر از اندام های تحتانی خود استفاده کنند. میله های فلزی برای همه شکستگی ها به کار نرفته و بیماران اغلب از درد و دیگر علائم محل ورود آن ها به استخوان شکایت دارند. میله های داخل استخوانی به گونه ای طراحی شده اند که به صورت دائم در استخوان باقی بمانند اما در صورت ابتلا به علائم دردناک ممکن است جهت خارج کردن میله به انجام جراحی مجدد نیاز باشد.

جراحی ساق پا با ایمپلنت های فلزی

بیمارانی که در بدن خود دارای پیچ، پین یا پلاک های فلزی هستند اغلب درباره ایمنی و اثرات طولانی مدت این وسایل بر بدن خود نگرانند. جراحان با اینکه چنین نگرانی هایی را در نظر می گیرند اما انجام جراحی مجدد جهت خارج کردن غیر ضروری این موارد را مطلوب نمی دانند. همچنین، گاهی اوقات استخوان به گونه ای در اطراف پلاک نگه دارنده شکستگی ها رشد می کند که برداشت آن پلاک ها بسیار دشوار می شود.

🛑 مطالعه بیشتر: درمان درد در مچ پا

انواع ایمپلنت های  فلزی

تیتانیوم جای فولاد ضد زنگ را در ابزار های ثابت کننده استخوانی گرفته است. تیتانیوم سازگاری بیشتری با بدن انسان داشته و احتمال واکنش بدن به آن کمتر است. در صورت بروز پاسخ التهابی نیز این پاسخ خفیف، محدود و غیر پایدار است. همچنین، می توان جهت ساخت مواد سبک اما مقاوم تر فلز تیتانیوم را با فلزات دیگر از جمله کوبالت، کروم و مولیبدن ترکیب کرد. امروزه تحقیقات و تلاش های فراوانی برای ابداع وسایل قابل جذب برای فیکساسیون استخوان ها در حال انجام است.

عکس پلاتین

عوارض پلاتین در ساق پا

عوارض پلاتین در ساق پا

مشکل احتمالی دیگر باقی ماندن ریزه های تیتانیوم است. قطعات کوچکی از این فلز جدا شده، به جریان خون وارد شده و در نزدیکی بافت های نرم و یا مفاصل قرار می گیرند. با اینکه هم تیتانیوم و هم فولاد ضد زنگ در نزدیکی این نواحی از بدن یافت شده اند اما ریزه های تیتانیوم به مقادیر و در افراد بیشتری دیده شده اند. هنگامی که ایمپلنت بر روی سطح دیگری ساییده می شود، احتمال ایجاد ریزه های فلزی بیشتر است. این پدیده سایشی، خوردگی نام دارد.

علائم عفونت پلاتین در پا

مطالعات حیوانی نشان داده اند که این ایمپلنت ها می توانند سیستم ایمنی را تحت تاثیر قرار دهند. در اکثر اوقات عفونت پلاتین ساق پا صرفا به دلیل وجود این ابزار ایجاد نمی شود و عواملی مانند بیماری های زمینه ای مثل دیابت و نارسایی کلیه یا مصرف داروهای سرکوبگر ایمنی یا تکنیک جراحی و به ندرت الوده بودن محیط اتاق عمل  در بروز عفونت موثرتر هستند.برخی مطالعات نشان داده اند که ایمپلنت های فلزی می توانند فعالیت برخی گلبول های سفید خون (لنفوسیت ها) را افزایش دهند. این وضعیت می تواند سبب شل شدن یا عدم موفقیت ایمپلنت ها در درمان شکستگی شود. لازم به ذکر است که این گفته هنوز از نظر علمی اثبات نشده است.

علائم عفونت پلاتین در پا

عوارض پلاتین در ران

پلاک ها از ایمپلنت هایی ساخته شده اند که از آنها برای بی حرکت کردن شستگی ها استفاده می شود. از این وسایل برای بی حرکتی در شکستگی های بازو، ساعد، لگن، ران و ساق استفاده می شود.

پس از جوش خوردن شکستگی نیرویی که به استخوان وارد می شود همچنان توسط پلاک روی استخوان جذب می شود تا در دراز مدت استخوان تحت فشار و نیروهای خارجی قرار نگیرد. علت پوکی استخوان در کسانی که مدت زیادی در بستر استراحت میکنند و یا در فضانوردانی که کمتر تحت تاثیر نیروی جاذبه هستند هم همین است. بنابراین باقی ماندن پلاک در اندام به مدت زیاد موجب پوکی استخوان میشود.

بیشتر بخوانید: پارگی مینیسک زانو چگونه درمان می شود؟

 

عوارض پلاتین در ران

عوارض پلاتین در ران و ساق بیشتر دیده می شود و در لگن، بازو و ساعد کمتر وجود دارد. بنابراین تمام پلاک های ران و ساق بعد از اینکه شکستگی آنها جوش خورد و محکم شد باید خارج شوند. این زمان معمولا بین یک و نیم تا دوسال است.

آیا فلزات به کار رفته در ایمپلنت ها سرطان زا هستند؟

سوال دیگری که مطرح می شود این است که آیا ریزه های فلزی و عفونت پلاتین ساق پا می توانند سبب ایجاد سرطان شوند؟ مطالعات بر روی موش ها نشان داده که ریزه های فلزی می توانند با آسیب رساندن به کروموزوم ها سبب بروز احتمالی سرطان شوند ولی این مورد در انسان اثبات شده نیست و سال هاست که این ایمپلنت ها به طور ایمن در انسان مورد استفاده هستند. با اینکه تولید کنندگان ایمن بودن ایمپلنت ها را از محققان سوال کرده اند اما تاکنون به این سوال پاسخی داده نشده است. علاوه بر این، تحقیقات بیان داشته اند که قرار دادن میله های بلند فلزی یا تیتانیومی در میانه استخوان می تواند سبب افزایش شدید ریزه های فلزی در جریان خون شود. به نظر می رسد که فلز کروم نسبت به دیگر فلزات بیشترین مقدار ریزه های فلزی را از خود آزاد می کند.

همچنین، میله های داخل استخوانی از جنس تیتانیوم نیز مقدار تیتانیوم یافته شده در آزمایش خون را افزایش می دهند. با این حال این مقدار به اندازه فلز کروم نیست. بنا بر شواهد، بخش بزرگی از میله داخل استخوانی، استخوان را در معرض فلز تیتانیوم قرار داده و در نتیجه مقدار این فلز در خون بالا می رود. خارج کردن ایمپلنت های تیتانیومی به تدریج مقدار این فلز را در خون و بافت های نرم کاهش می دهد. با این حال، بازگشت این مقادیر به حالت طبیعی می تواند یک سال یا بیشتر به طول انجامد.

فهرست مطالب

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.برای پاسخگویی بهتر به سوالات شما لطفا قد، وزن و سن خود را در متن سوال درج کنید همچنین از پرسيدن سوالاتى كه جنبه اورژانس دارند اجتناب كنید.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر سارا شنبه ۲۶ مهر ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 274 مشاهده پرسش
    سلام
    من از بچگی کف پای صاف داشتم ، یه مدت کفش با کفی
    پوشیدم کمکی نکرد و استخوان کنار پام بزرگه و اذیتم میکنه , میخاستم بدونم جراحی کردنش کار درستیه ؟ هزینه
    جراحی چقدر هست ؟ ایا کاملا این استخوان برداشته میشه ؟
    مشکلی در راه رفتن نخاهم داشت بعد از جراحی ؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری شنبه ۲۶ مهر ۹۹( 4 سال پیش)

      درود 

      در صورت عدم پاسخ به ساير درمان ها جراحى لازمه 

      در جراحى اون قسمت بر آماده برداشته مى شه و شايد تصميم بر اون باشه كه صافى كف پا هم اصلاح بشه 

      معاينه دقيق و انجام تصويربردارى راديوگرافيك لازمه

      با احترام

  • تصویر کاربر سحر شنبه ۲۶ مهر ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 265 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید
    من 18 سال سن دارم
    دچار قوز پشت و گودی کمر هستم
    در هنگام فعالیت دچار درد شدیدی می شوم و حوصله ی من سر می رود
    انگار بار سنگینی به دوش دارم و...
    علت را نداشتن تحرک و نشستن نادرست می دانم
    توروخدا کمکم کنید
    وضع مالی خوبی هم ندارم
    نمی توانم به پزشک مراجعه کنم
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری شنبه ۲۶ مهر ۹۹( 4 سال پیش)

      درود 

      بايد تمرينات اصلاحى مداوم انجام بدين تا عضلات اطراف ستون فقرات قوى بشن

      با احترام

  • تصویر کاربر ندا پنجشنبه ۱۷ مهر ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 274 مشاهده پرسش
    با سلام مادر من ۲ سال پیش پاش شکست عمل کرد و پلاتین گذاشتن الان چند روزه بشدت درد داره عکس هم گرفتیم گفتن مشکلی نداره ،به نظرتون دلیل درد ناگهانیش چیه ۴ روزه درد میکشه
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری پنجشنبه ۱۷ مهر ۹۹( 4 سال پیش)

      درود

      يك علت مى تونه عفونت مزمن باشه

      علت ديگه مى تونه مسايلى مثل ديسك كمر و درد انتشارى باشه

      يك علت مى تونه آرتروز ثانويه باشه

      بايد معاينه دقيق و بررسى بيشتر مثل سى تى اسكن اسپيرال و آزمايش خون انجام بشه

      با احترام 

       

  • تصویر کاربر امیر چهارشنبه ۱۶ مهر ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 246 مشاهده پرسش
    سلام دکتر خوبید وقت بخیر؛دکتر۴ماه پیش من از پله افتادم و نازک نی پام و مچ پام شکست و پین و پیچ گذاشتن واسم؛دیروز بعد از ۴ماه همکار محترمتون عمل کردن و اونا رو در اوردن ؛الان احساس درد دار م نگران باشم یا نباشم ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۱۶ مهر ۹۹( 4 سال پیش)

      درود

      درد چهار روز بعد از عمل نرمال هست بايد صبر كنيد

      بد نبود راديوگرافيتون رو ارسال مى كرديد

      با احترام

  • تصویر کاربر محمد یکشنبه ۱۳ مهر ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 250 مشاهده پرسش
    من چند روز هست متوجه یک برامدگی سفتی روی مچ پام شدم می خواستم بدونم به چه دلیل ممکنه باشه و درد هم ندارم اصلا.
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری یکشنبه ۱۳ مهر ۹۹( 4 سال پیش)

      درود

      محل دقيق رو بفرماييد لطفا

  • تصویر کاربر احسان یکشنبه ۱۳ مهر ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 279 مشاهده پرسش
    سلام،نفهمیدم کی و چطور اتفاق افتاد فقط یادمه که وقتی چهارزانو مینشستم یا تو هر حالتی که پا باید خم بشه و حالت زاویه تند یا نود درجه قرار بگیره،خیلی راحت پام قفل میکرد و خیلی سخت و با درد زیاد به زور از قفل شدن درش میاوردم و وقتی که میخواستم پامو از قفل شدن در بیارم قسمت خارجی زانوم یه صدای قلنج و جا افتادگی ازش میومد، mri گرفتم دکتر بهم گفت مشکل از منیسکته واسم قرص ورقی صدهزارتومن فکر کنم نوشت با یه پوماد و ده جلسه فیزیو تراپی خدایی فرایند بهبود پام بهتر شد مثلا وقتی که دوباره قفل میکرد دیگه راحت از قفل درمیومد الان دوساله که گذشته ولی متاسفانه خوب نشده واقعا داره اذیتم میکنه و جلوی ورزش حرفه ایم هم گرفته و حتی خودم الان میدونم چیکار کنم که دوباره قفل کنه الان تو حالت چهار زانو قفل نمیکنه تو حالتی که خم میشه و بهش فشار میاد قفل میکنه مثلا من توی کشتی میخوام برانداز بزنم چون بلاخره تو اون حالت زور و فشار چاشنی کاره اونجور جاها قفل میکنه واقعا نمیدونم چیکار کنم اخه این همه مدتم گذشته ولی کامل خوب نشده😔😔 چند تا عکسم اگه شد میفرستم که میگم درد تو کدوم قسمته و توچه حالتی اگه بهش فشار بیاد قفل میکنه
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری یکشنبه ۱۳ مهر ۹۹( 4 سال پیش)

      درود

      ام آر آى كرديد؟

  • تصویر کاربر محمد شنبه ۱۲ مهر ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 10140 مشاهده پرسش
    درود و عرض ادب و احترام ویژه
    جناب اقای دکتر بنده حدود ۳۵ روز هست ک عمل acl و مینیسک زانوی پای راست رو انجام دادم و یک هفته بعد از عمل شروع به فیزیو تراپی کردم و روز به روز پیشرفت رو نسبت به خم شدن و بهتر شدن دامنه حرکتیم حس میکردم.اما متاسفانه پای من بعد از گذشت این مدت به هیچ عنوان صاف نشده و هر وقت ک با ورزش و گذاشتن کیسه نمک ( به پیشنهاد جراح )اقدا به صاف کردن زانو میکنم یک درد شدید در ناحیه زیر زانو (فاصله میانی کشکک تا استخوان ران ) حس میکنم و یه حالت گرفتگی در او ناحیه هست ک جلو گیری از صاف شدن پای من میکنه.و در جلسا قبلی فیزیو تراپی پای من ک قبل از اون در حالت دمر تا جایی ک فاصله بین باستن و پاشنه پام به یک وجب میرسید خم میشد ولی در جلسه قبل همین درد باعث میشد ک پای من به دامنه حرکتی که عرض کردم در موقع خم شدن نرسه.و به اصلاح خم شدن زانوم کم شده و صاف نمیشه (ک همین دردی ک خدمتتون عرض کردم باعث جفتش شده )به نظر شما علت چی میتونه باشه ؟
    با احترام ویژه و سپاس از وقتی کدر اختیار بنده میگذارید (من ۲۵ سالمه ) عکسی ک براتو فرستادم دقیقا ناحیه درد رو مشخص کردم
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری شنبه ۱۲ مهر ۹۹( 4 سال پیش)

      درود

      در بازتوانى زانو بعد از جراحى رباط صليبى صاف شدن كامل بسيار مهمه 

      جراح شما بهتر مى تونن راهنمايى كنن 

      سعى كنيد بهترين فيزيوتراپيست در دسترستون رو پيدا كنيد چون زمان بسيار ارزشمندى به مرور از دست خواهد رفت

      با احترام

  • تصویر کاربر آذر جمعه ۱۱ مهر ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 271 مشاهده پرسش
    با درود و خسته نباشید خدمت شما ،خانمی ۴۲ ساله؛ و چند وقتی هست که پاشنه پای راستم موقع راه رفتن درد میگیره جوری که وقتی بخوام بلند بشم باید روی پنجه پا راه برم تا دردش کمی آروم بشه ؛ پد پاشنه پا گرفتم و چون کف پای صاف دارم از کفی های طبی هم داخل کفش استفاده میکنم اما این درد کم نشده ؛ راه حلی هست که من از این درد خلاص بشم !!؟؟ وقتی هم دو طرف پاشنه پا رو با انگشتانم فشار میدم درد بیشتر میشه ؛ سپاسگزارم
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری جمعه ۱۱ مهر ۹۹( 4 سال پیش)

      درود

      اگر درد با فشار طرفين پاشنه داريد بهتره ام آر آى مچ پا انجام بدين و براى معاينه تشريف بيارين

      با احترام

  • تصویر کاربر فاطمه چهارشنبه ۹ مهر ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 256 مشاهده پرسش
    سلام
    ایا درد در ناویکولر می تواند در پاهایی که صاف نیستند هم اتفاق بیوفتد ؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۹ مهر ۹۹( 4 سال پیش)

      درود

      بله كاملا محتمل هست

      با احترام

  • تصویر کاربر رضا چهارشنبه ۹ مهر ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 258 مشاهده پرسش
    سلام
    آشیل پای من حدودا 10 ماه هست که پاره شده و طبق ام آر آی 8 سانت فاصله پیدا کرده بین دو سر آشیل
    عمل کنم مثل سابق میتونم راه برم و ورزش کنم؟
    و اینکه کدوم بیمارستان عمل میکنید؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۹ مهر ۹۹( 4 سال پیش)

      درود

      بهتر بود زودتر دنبال جراحى مى رفتيد و حالا با اين كه جراحى لازمه ولى نمى شه توقع صد در صد نتيجه عالى داشت

      دورخ ى ريكاورى طولانيست و بازگشت به ورزش ممكنه تا يك سال زمان ببره ولى كاملا امكان بازگشت به ورزش وجود داره به شرط اين كه يك جراحى موفق با فيزيوتراپى حرفه اى و انگيزه ى بالاى شما تركيب بشه

      با احترام

درحال دریافت اطلاعات
تماس با ما

با ما در تماس باشید

آدرس مطب

شریعتی پایین تر از مترو قلهک ساختمان خانه درسا طبقه ۵ واحد ۱۷

ساعات کار مطب

شنبه و چهارشنبه از ساعت ۱۶ الی ۱۹

دکتر نادری
پرسش از دکتر