منو

آیا پلاتین باعث عفونت در پا می شود؟

حتما شما هم با اصطلاح قرار دادن “پلاتین “در پا مواجه شده اید و افرادی را دیده اید که از عفونت” پلاتین” ساق پا نگران بوده اند. قبل از هر چیز باید بدانید آنچه به عنوان پلاتین در ساق پای بیماران قرار می گیرد، تیتانیوم یا استیل ضد زنگ است که به اشتباه پلاتین بیان می شود.

میله های داخل استخوانی (intramedullary rods )جهت چینش و ثابت کردن شکستگی های استخوانی به کار می روند. این میله ها به درون کانال مغز استخوان در مرکز استخوان های بلند اندام های انتهایی وارد می شوند. از نمونه این استخوان ها می توان به استخوان ران یا درشت نی (ساق پا) اشاره کرد. یکی از مزایای قابل توجه میله های داخل استخوانی نسبت به دیگر روش های ثابت سازی این است که میله ها به جای حمایت کامل از استخوان بخشی از فشار وارد بر آن ها را تحمل می کنند.

به همین دلیل، بیماران قادر خواهند بود تا سریع تر از اندام های تحتانی خود استفاده کنند. میله های فلزی برای همه شکستگی ها به کار نرفته و بیماران اغلب از درد و دیگر علائم محل ورود آن ها به استخوان شکایت دارند. میله های داخل استخوانی به گونه ای طراحی شده اند که به صورت دائم در استخوان باقی بمانند اما در صورت ابتلا به علائم دردناک ممکن است جهت خارج کردن میله به انجام جراحی مجدد نیاز باشد.

جراحی ساق پا با ایمپلنت های فلزی

بیمارانی که در بدن خود دارای پیچ، پین یا پلاک های فلزی هستند اغلب درباره ایمنی و اثرات طولانی مدت این وسایل بر بدن خود نگرانند. جراحان با اینکه چنین نگرانی هایی را در نظر می گیرند اما انجام جراحی مجدد جهت خارج کردن غیر ضروری این موارد را مطلوب نمی دانند. همچنین، گاهی اوقات استخوان به گونه ای در اطراف پلاک نگه دارنده شکستگی ها رشد می کند که برداشت آن پلاک ها بسیار دشوار می شود.

🛑 مطالعه بیشتر: درمان درد در مچ پا

انواع ایمپلنت های  فلزی

تیتانیوم جای فولاد ضد زنگ را در ابزار های ثابت کننده استخوانی گرفته است. تیتانیوم سازگاری بیشتری با بدن انسان داشته و احتمال واکنش بدن به آن کمتر است. در صورت بروز پاسخ التهابی نیز این پاسخ خفیف، محدود و غیر پایدار است. همچنین، می توان جهت ساخت مواد سبک اما مقاوم تر فلز تیتانیوم را با فلزات دیگر از جمله کوبالت، کروم و مولیبدن ترکیب کرد. امروزه تحقیقات و تلاش های فراوانی برای ابداع وسایل قابل جذب برای فیکساسیون استخوان ها در حال انجام است.

عکس پلاتین

عوارض پلاتین در ساق پا

عوارض پلاتین در ساق پا

مشکل احتمالی دیگر باقی ماندن ریزه های تیتانیوم است. قطعات کوچکی از این فلز جدا شده، به جریان خون وارد شده و در نزدیکی بافت های نرم و یا مفاصل قرار می گیرند. با اینکه هم تیتانیوم و هم فولاد ضد زنگ در نزدیکی این نواحی از بدن یافت شده اند اما ریزه های تیتانیوم به مقادیر و در افراد بیشتری دیده شده اند. هنگامی که ایمپلنت بر روی سطح دیگری ساییده می شود، احتمال ایجاد ریزه های فلزی بیشتر است. این پدیده سایشی، خوردگی نام دارد.

علائم عفونت پلاتین در پا

مطالعات حیوانی نشان داده اند که این ایمپلنت ها می توانند سیستم ایمنی را تحت تاثیر قرار دهند. در اکثر اوقات عفونت پلاتین ساق پا صرفا به دلیل وجود این ابزار ایجاد نمی شود و عواملی مانند بیماری های زمینه ای مثل دیابت و نارسایی کلیه یا مصرف داروهای سرکوبگر ایمنی یا تکنیک جراحی و به ندرت الوده بودن محیط اتاق عمل  در بروز عفونت موثرتر هستند.برخی مطالعات نشان داده اند که ایمپلنت های فلزی می توانند فعالیت برخی گلبول های سفید خون (لنفوسیت ها) را افزایش دهند. این وضعیت می تواند سبب شل شدن یا عدم موفقیت ایمپلنت ها در درمان شکستگی شود. لازم به ذکر است که این گفته هنوز از نظر علمی اثبات نشده است.

علائم عفونت پلاتین در پا

عوارض پلاتین در ران

پلاک ها از ایمپلنت هایی ساخته شده اند که از آنها برای بی حرکت کردن شستگی ها استفاده می شود. از این وسایل برای بی حرکتی در شکستگی های بازو، ساعد، لگن، ران و ساق استفاده می شود.

پس از جوش خوردن شکستگی نیرویی که به استخوان وارد می شود همچنان توسط پلاک روی استخوان جذب می شود تا در دراز مدت استخوان تحت فشار و نیروهای خارجی قرار نگیرد. علت پوکی استخوان در کسانی که مدت زیادی در بستر استراحت میکنند و یا در فضانوردانی که کمتر تحت تاثیر نیروی جاذبه هستند هم همین است. بنابراین باقی ماندن پلاک در اندام به مدت زیاد موجب پوکی استخوان میشود.

بیشتر بخوانید: پارگی مینیسک زانو چگونه درمان می شود؟

 

عوارض پلاتین در ران

عوارض پلاتین در ران و ساق بیشتر دیده می شود و در لگن، بازو و ساعد کمتر وجود دارد. بنابراین تمام پلاک های ران و ساق بعد از اینکه شکستگی آنها جوش خورد و محکم شد باید خارج شوند. این زمان معمولا بین یک و نیم تا دوسال است.

آیا فلزات به کار رفته در ایمپلنت ها سرطان زا هستند؟

سوال دیگری که مطرح می شود این است که آیا ریزه های فلزی و عفونت پلاتین ساق پا می توانند سبب ایجاد سرطان شوند؟ مطالعات بر روی موش ها نشان داده که ریزه های فلزی می توانند با آسیب رساندن به کروموزوم ها سبب بروز احتمالی سرطان شوند ولی این مورد در انسان اثبات شده نیست و سال هاست که این ایمپلنت ها به طور ایمن در انسان مورد استفاده هستند. با اینکه تولید کنندگان ایمن بودن ایمپلنت ها را از محققان سوال کرده اند اما تاکنون به این سوال پاسخی داده نشده است. علاوه بر این، تحقیقات بیان داشته اند که قرار دادن میله های بلند فلزی یا تیتانیومی در میانه استخوان می تواند سبب افزایش شدید ریزه های فلزی در جریان خون شود. به نظر می رسد که فلز کروم نسبت به دیگر فلزات بیشترین مقدار ریزه های فلزی را از خود آزاد می کند.

همچنین، میله های داخل استخوانی از جنس تیتانیوم نیز مقدار تیتانیوم یافته شده در آزمایش خون را افزایش می دهند. با این حال این مقدار به اندازه فلز کروم نیست. بنا بر شواهد، بخش بزرگی از میله داخل استخوانی، استخوان را در معرض فلز تیتانیوم قرار داده و در نتیجه مقدار این فلز در خون بالا می رود. خارج کردن ایمپلنت های تیتانیومی به تدریج مقدار این فلز را در خون و بافت های نرم کاهش می دهد. با این حال، بازگشت این مقادیر به حالت طبیعی می تواند یک سال یا بیشتر به طول انجامد.

فهرست مطالب

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.برای پاسخگویی بهتر به سوالات شما لطفا قد، وزن و سن خود را در متن سوال درج کنید همچنین از پرسيدن سوالاتى كه جنبه اورژانس دارند اجتناب كنید.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر الی چهارشنبه ۷ آبان ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 286 مشاهده پرسش
    سلام و عرض ادب
    سپاسگزارم که وقت ارزشمندتون رو برای راهنمایی بنده میگذارید.
    مادرم ۶۱ ساله هستن ۱۲ سال پیش رحمشون رو دراوردن و متاسفانه بهشون نگفته بودن کلسیم و دی باید دیگه مصرف کنن.
    سال ۹۵ اولین بار رفتن سنجش تراکم متوجه شدن پوکی استخوان دارن بعد ۹۷ بعد ۹۹.ظاهرا سال ۹۷ بعتر از ۹۵ بوده.ولی انگار امسال دوبار بیشتر شده.
    این ۴ سال هفته ای یک بار الندرانیت سدیم میخورن هرشب کپسول کلسیم دی که کلسیمش ۵۰۰ هست و ماهی یک الی دو عدد قرص ویتامین دی ۵۰۰۰۰.


    ۱__لطفا راهنمای بفرمایید پوکی استخوان در ناحیه پا ثابت مونده؟؟ در ناحیه ستون فقرات پوکی بیشتر شده؟؟؟؟؟

    ۲__چطور ریسک فاکتور درصدشون کمتر شده اما پوکی بیشتر؟؟؟

    ۳___ عددZ که طاهرا نسبت به هم سالان هست مهمتر و ملاک یا اعداد T که با جوان مقایسه میشن؟؟؟؟

    ۴_در ناحیه لگن عددT ثابت مونده و Z ظاهرا کمترشده از منفی ۱.۸ شده منفی۱.۷ پس چرا در کل پوکی این منطقه سال قبل ۳۴ درصد بوده حالا ۳۹ درصد زده وقتی اعداد ثابته چرا پوک تر شده؟؟

    ۵_ راهی نیست که بهتر بسن یا حداقل ثابت بمونه؟ بهرقیمتی باشه.زلدرونیک بهتر نیست؟؟

    پزشک خودشون اصلااا پاسخگو نبودن میگن اعداد مهم نیست توجه نکنید.به هرحال بیمار دوس داره سردردگم نباشه لطفااااااااااااااا سوالات و ابهاماتم رو راهنمای کنید بسیار سپاسگذرام.
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۷ آبان ۹۹( 4 سال پیش)

      درود

      چند مساله رو عرض مى كنم به دردتون مى خوره

      ١- زياد دنبال تحليل اين اعداد نباشيد نكته مهم اينه كه ريسك شكستكى طى سالها مرتب كم شده

      ٢-بعد از چند سال مصرف آلندرونيت بايد كه مدتى قطع بشه .از دكترشون بپرسيد

      ٣-هرگز قرار نيست با مصرف دارو تراكم استخوان نرمال بشه و تنها افزايش ٣-٥٪؜ مى تونه ريسك شكستگى رو ١٥ برابر كم كنه

      ٤-به هر حال حتى وقتى اندازه گيرى با يك دستكار انجام مى شه احتمال خطا تا حدى وجود داره

      با احترام

  • تصویر کاربر نظری سه شنبه ۶ آبان ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 237 مشاهده پرسش
    باسلام و خسته نباشید.همسرم ۳۲سالشه و۱۵ سال پیش براثرتصادف شکستگی و عمل ساق پای راست از مچ پا تا کمی پایینتر از زانو با پلاتین پیچ شد و تا الان هیچ مشکلی نداشت.حدود ۳ روزی میشه که قسمت بالای ساق کمی سرخ و ورم کرده و موقع راه رفتن با درد همراه است ایا باید پلاتین رو خارج کنه؟. ایا احتمال عفونت هست؟ ایا بعد از ۱۵ سال خارج کردن پلاتین عوارض نداره؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری سه شنبه ۶ آبان ۹۹( 4 سال پیش)

      درود

      احتمال عفونت مطرحه و در صورت عفونت عمقى لازمه وسيله خارج بشه هر چند دشوارى تكنيكى ممكنه داشته باشه

      با احترام

  • تصویر کاربر محمد یکشنبه ۴ آبان ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 268 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر الان ۸۰ روزه ک عمل رباط صلیبی و ترمیم منیسک کردم زنوم کاملا صاف میشه تقربیا هم ی چهار انگشت دیگه میخواد ک کامل جمع بشه ولی ی دردی در ناحیه داخلی زانوم دارم میترسم منیسکم مشکلی داشته باشه سی جلسه هم فیزوتراپی رفتم
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری یکشنبه ۴ آبان ۹۹( 4 سال پیش)

      درود

      به فعلا تمرين رو ادامه بدين و دو هفته ديگه براى معاينه و بررسى به جراحتون مراجعه كنيد

      با احترام

  • تصویر کاربر مونا یکشنبه ۴ آبان ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 285 مشاهده پرسش
    درود دکتر عکس پای دخترم رو خواسته بودید وقتی کتونی و کفش می پوشه حتی اون استخوان فشار میاره ساییده میشه و زخم میشه و ورم میکنه.
    1. تصویر کاربر مونا جمعه ۲ آبان ۹۹( 4 سال پیش)
      این عکس پاشه
    2. تصویر کاربر مونا جمعه ۲ آبان ۹۹( 4 سال پیش)
      این عکس
    3. تصویر کاربر دکتر رضا نادری یکشنبه ۴ آبان ۹۹( 4 سال پیش)

      درود 

      معمولا مربوط به صفحه رشده و به مرور خوب مى شه

      با احترام

    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر س یکشنبه ۴ آبان ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 246 مشاهده پرسش
    سلام آقاي دكتر .من يه خانم ٣٦ ساله هستم.نيمه شهريور يه ميله افتاد رو پام استخوان سرم كف پام شكست .جمعه بود و در اورژانس كچ گرفتم .بعد ٦ هفته هم باز كردم.٦ هفته كامل استراحت و اصلا پامو زمين نذاشتم.با اين كه تو راديولوژي به نظرم استخوان دورتر شده اما گچمو باز كردن.الان تقريبا ١٠ روزه .آروم با عصا راه ميرم و فيزيوتراپي شروع كردم.درد ندارم ولي ورم دارم بخصوص در مچ.فقط يه بار كه زياد ايستادم كمي درد داشتم.حالا بايد برگردم سر كار.خيلي نگرانم آيا استخوان درست ميشه و برميگرده سرجاش و درست جوش ميخوره؟آيا ميتونم دوباره ورزش كنم در حد معمول.و ميخواستم بچه دار شم.حالا وزن بياد رو پام آيا ايجاد مشكل نمي كنه.كفش هاي قبليمو ميتونم بپوشم بعدها مشكلي نداره كمي پاشنه؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری یکشنبه ۴ آبان ۹۹( 4 سال پیش)

      درود

      راديوگرافى ايستاده رخ و نيم رخ كامل لازمه 

      من اگه بودم جراحيش مى كردم

      با احترام

  • تصویر کاربر فرشته یکشنبه ۴ آبان ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 260 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خسته نباشید ، من چند روزی هست که زانوی پای سمت راستم موقع خم و راست شدن و موقع جمع و دراز کردن درد میگیره
    فقط هم پای سمت راستم هستش. مشکلم چیه آقای دکتر؟ ممنونم اگه جواب سوالم را بدهید.
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری یکشنبه ۴ آبان ۹۹( 4 سال پیش)

      درود

      ممكنه كندرومالاسى كشكك باشه

      تمرينات زانو رو انجام بدين كه در وبسايت موجوده

      اگه تا شش هفته بهتر نشدين براى معاينه به ارتوپد مراجعه كنيد

      با احترام 

       

  • تصویر کاربر حسن پنجشنبه ۱ آبان ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 244 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشید خدمت آقای دکتر
    بنده ده ماه پیش تصادف کردم ران پای راستم از چند سانت از بالای زانو و از وسط استخوان ران شکست
    دکتر ارتوپد جراحی کرد و پلاتین سرتاسری قرار داد استخوان ها خدا رو شکر خوش خوردن ولی مشکلی که هست یکم در ناحیه زانو درد دارم به طوری که وقتی زانوم رو باز و بسته میکنم صدای خرچ خرچ میاد به گوش و یکم هم میلنگم و پام مثل سابق قوی نیست یعنی روی پای راستم نمیتونم درست بایستم و نمی تونم لنگ لنگ روی پای راستم راه برم . میخواستم ببینم مشکل چیه خودم احساس میکنم که از پلاتین ها هست و ازیتم میکنه ؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری پنجشنبه ۱ آبان ۹۹( 4 سال پیش)

      درود

      بايد از نظررباط هاى زانو معاينه بشين اگرازاون نظر مشكلى نبود فقط بايد عضله چهارسر رو قوى كنيد

      اون وسيله اقلا دو سال بايد بمونه

      بااحترام

  • تصویر کاربر میثم پنجشنبه ۱ آبان ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 331 مشاهده پرسش
    سلام و عرض ادب ..دکتر میخواستم یه راهی برای درمان التهاب استخوانم بدین که زود تر خوب بشه...دکترم گفته باید 2 سال بگذره تاخورد خورد خوب بشه....من فقط عذاب میشکم....ازبس مسکن خوردم دیگه بریدم....بعداز جراحی زانوم هرچی گذشت دیدیم زانو خوب نمیشه و خم شدن و صاف شدنش به مشکل خورده...فقط وقتی مسکن میخوردم یکم راحت بودم و لی تااثرش میرفت تموم....بعد از عکس و ام آر آی توی استخوان اطراف مفصلم نشونه های التهاب و پوکی استخوان دیده شد و تشخیص rsd دادن. سنم هم 31 سال هست...همیشم ورزش کردم.مفصلم حسابی خشک و درد ناک هست...توروخدا یه راهی برای درمانش بهم پیشنهاد بدین. سپاسگزارم
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری پنجشنبه ۱ آبان ۹۹( 4 سال پیش)

      درود

      راهش پرهيز از اضطراب هست و فيزيوتراپى و مشاوره با يك متخصص درد

      با احترام

  • تصویر کاربر حسین دوشنبه ۲۸ مهر ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 270 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید خدا قوت
    من اواخر برج ۳یا اوایل برج ۴ رسیدم خدمتتون بابت افتادگی مچ پا فرمودین که آشیل پاتو یکم باید کش بدیم میخواستم بدونم چند روز باید استراحت کنم،درصد خوب شدنش چقدره ،هزینه ی جراحی و تو کدام بیمارستان جراحی میکنید با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری دوشنبه ۲۸ مهر ۹۹( 4 سال پیش)

      درود

      اگر يك پا عمل بشه مى تونيد راه برين ولى تا شش هفته آتل يا گچ خواهيد داشت و بعدش فيزيوتراپى لازمه

      با احترام

  • تصویر کاربر mojtabakhalili یکشنبه ۲۷ مهر ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 275 مشاهده پرسش
    باسلام.سال ۸۹ رباط صلیبیم نیمه پاره شده بود و تحت درمان خودتون در شاهرود مشکلم برطرف شده بود ماه پیش حادثه ای برای همون زانو پیش اومد
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری یکشنبه ۲۷ مهر ۹۹( 4 سال پیش)

      درود

      ظاهرا كامل پاره شده

      بايد معاينتون كنم تا بتونم درمان مناسب رو انتخاب كنم

      با احترام

درحال دریافت اطلاعات
تماس با ما

با ما در تماس باشید

آدرس مطب

شریعتی پایین تر از مترو قلهک ساختمان خانه درسا طبقه ۵ واحد ۱۷

ساعات کار مطب

شنبه و چهارشنبه از ساعت ۱۶ الی ۱۹

دکتر نادری
پرسش از دکتر