منو

آیا پلاتین باعث عفونت در پا می شود؟

حتما شما هم با اصطلاح قرار دادن “پلاتین “در پا مواجه شده اید و افرادی را دیده اید که از عفونت” پلاتین” ساق پا نگران بوده اند. قبل از هر چیز باید بدانید آنچه به عنوان پلاتین در ساق پای بیماران قرار می گیرد، تیتانیوم یا استیل ضد زنگ است که به اشتباه پلاتین بیان می شود.

میله های داخل استخوانی (intramedullary rods )جهت چینش و ثابت کردن شکستگی های استخوانی به کار می روند. این میله ها به درون کانال مغز استخوان در مرکز استخوان های بلند اندام های انتهایی وارد می شوند. از نمونه این استخوان ها می توان به استخوان ران یا درشت نی (ساق پا) اشاره کرد. یکی از مزایای قابل توجه میله های داخل استخوانی نسبت به دیگر روش های ثابت سازی این است که میله ها به جای حمایت کامل از استخوان بخشی از فشار وارد بر آن ها را تحمل می کنند.

به همین دلیل، بیماران قادر خواهند بود تا سریع تر از اندام های تحتانی خود استفاده کنند. میله های فلزی برای همه شکستگی ها به کار نرفته و بیماران اغلب از درد و دیگر علائم محل ورود آن ها به استخوان شکایت دارند. میله های داخل استخوانی به گونه ای طراحی شده اند که به صورت دائم در استخوان باقی بمانند اما در صورت ابتلا به علائم دردناک ممکن است جهت خارج کردن میله به انجام جراحی مجدد نیاز باشد.

جراحی ساق پا با ایمپلنت های فلزی

بیمارانی که در بدن خود دارای پیچ، پین یا پلاک های فلزی هستند اغلب درباره ایمنی و اثرات طولانی مدت این وسایل بر بدن خود نگرانند. جراحان با اینکه چنین نگرانی هایی را در نظر می گیرند اما انجام جراحی مجدد جهت خارج کردن غیر ضروری این موارد را مطلوب نمی دانند. همچنین، گاهی اوقات استخوان به گونه ای در اطراف پلاک نگه دارنده شکستگی ها رشد می کند که برداشت آن پلاک ها بسیار دشوار می شود.

🛑 مطالعه بیشتر: درمان درد در مچ پا

انواع ایمپلنت های  فلزی

تیتانیوم جای فولاد ضد زنگ را در ابزار های ثابت کننده استخوانی گرفته است. تیتانیوم سازگاری بیشتری با بدن انسان داشته و احتمال واکنش بدن به آن کمتر است. در صورت بروز پاسخ التهابی نیز این پاسخ خفیف، محدود و غیر پایدار است. همچنین، می توان جهت ساخت مواد سبک اما مقاوم تر فلز تیتانیوم را با فلزات دیگر از جمله کوبالت، کروم و مولیبدن ترکیب کرد. امروزه تحقیقات و تلاش های فراوانی برای ابداع وسایل قابل جذب برای فیکساسیون استخوان ها در حال انجام است.

عکس پلاتین

عوارض پلاتین در ساق پا

عوارض پلاتین در ساق پا

مشکل احتمالی دیگر باقی ماندن ریزه های تیتانیوم است. قطعات کوچکی از این فلز جدا شده، به جریان خون وارد شده و در نزدیکی بافت های نرم و یا مفاصل قرار می گیرند. با اینکه هم تیتانیوم و هم فولاد ضد زنگ در نزدیکی این نواحی از بدن یافت شده اند اما ریزه های تیتانیوم به مقادیر و در افراد بیشتری دیده شده اند. هنگامی که ایمپلنت بر روی سطح دیگری ساییده می شود، احتمال ایجاد ریزه های فلزی بیشتر است. این پدیده سایشی، خوردگی نام دارد.

علائم عفونت پلاتین در پا

مطالعات حیوانی نشان داده اند که این ایمپلنت ها می توانند سیستم ایمنی را تحت تاثیر قرار دهند. در اکثر اوقات عفونت پلاتین ساق پا صرفا به دلیل وجود این ابزار ایجاد نمی شود و عواملی مانند بیماری های زمینه ای مثل دیابت و نارسایی کلیه یا مصرف داروهای سرکوبگر ایمنی یا تکنیک جراحی و به ندرت الوده بودن محیط اتاق عمل  در بروز عفونت موثرتر هستند.برخی مطالعات نشان داده اند که ایمپلنت های فلزی می توانند فعالیت برخی گلبول های سفید خون (لنفوسیت ها) را افزایش دهند. این وضعیت می تواند سبب شل شدن یا عدم موفقیت ایمپلنت ها در درمان شکستگی شود. لازم به ذکر است که این گفته هنوز از نظر علمی اثبات نشده است.

علائم عفونت پلاتین در پا

عوارض پلاتین در ران

پلاک ها از ایمپلنت هایی ساخته شده اند که از آنها برای بی حرکت کردن شستگی ها استفاده می شود. از این وسایل برای بی حرکتی در شکستگی های بازو، ساعد، لگن، ران و ساق استفاده می شود.

پس از جوش خوردن شکستگی نیرویی که به استخوان وارد می شود همچنان توسط پلاک روی استخوان جذب می شود تا در دراز مدت استخوان تحت فشار و نیروهای خارجی قرار نگیرد. علت پوکی استخوان در کسانی که مدت زیادی در بستر استراحت میکنند و یا در فضانوردانی که کمتر تحت تاثیر نیروی جاذبه هستند هم همین است. بنابراین باقی ماندن پلاک در اندام به مدت زیاد موجب پوکی استخوان میشود.

بیشتر بخوانید: پارگی مینیسک زانو چگونه درمان می شود؟

 

عوارض پلاتین در ران

عوارض پلاتین در ران و ساق بیشتر دیده می شود و در لگن، بازو و ساعد کمتر وجود دارد. بنابراین تمام پلاک های ران و ساق بعد از اینکه شکستگی آنها جوش خورد و محکم شد باید خارج شوند. این زمان معمولا بین یک و نیم تا دوسال است.

آیا فلزات به کار رفته در ایمپلنت ها سرطان زا هستند؟

سوال دیگری که مطرح می شود این است که آیا ریزه های فلزی و عفونت پلاتین ساق پا می توانند سبب ایجاد سرطان شوند؟ مطالعات بر روی موش ها نشان داده که ریزه های فلزی می توانند با آسیب رساندن به کروموزوم ها سبب بروز احتمالی سرطان شوند ولی این مورد در انسان اثبات شده نیست و سال هاست که این ایمپلنت ها به طور ایمن در انسان مورد استفاده هستند. با اینکه تولید کنندگان ایمن بودن ایمپلنت ها را از محققان سوال کرده اند اما تاکنون به این سوال پاسخی داده نشده است. علاوه بر این، تحقیقات بیان داشته اند که قرار دادن میله های بلند فلزی یا تیتانیومی در میانه استخوان می تواند سبب افزایش شدید ریزه های فلزی در جریان خون شود. به نظر می رسد که فلز کروم نسبت به دیگر فلزات بیشترین مقدار ریزه های فلزی را از خود آزاد می کند.

همچنین، میله های داخل استخوانی از جنس تیتانیوم نیز مقدار تیتانیوم یافته شده در آزمایش خون را افزایش می دهند. با این حال این مقدار به اندازه فلز کروم نیست. بنا بر شواهد، بخش بزرگی از میله داخل استخوانی، استخوان را در معرض فلز تیتانیوم قرار داده و در نتیجه مقدار این فلز در خون بالا می رود. خارج کردن ایمپلنت های تیتانیومی به تدریج مقدار این فلز را در خون و بافت های نرم کاهش می دهد. با این حال، بازگشت این مقادیر به حالت طبیعی می تواند یک سال یا بیشتر به طول انجامد.

فهرست مطالب

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.برای پاسخگویی بهتر به سوالات شما لطفا قد، وزن و سن خود را در متن سوال درج کنید همچنین از پرسيدن سوالاتى كه جنبه اورژانس دارند اجتناب كنید.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر زهرا شنبه ۱۷ آبان ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 287 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر وقت بخیر من ۲۷ سالمه وکف پاهام صافه موقع پیاده روی طولانی احساس درد دارم و گاهی اوقات کمر درد هم میگیرم اما چیزی که منو ناراحت کرده غلط راه رفتنم که حتی بعضیا به راه رفتنم میخندند لطفا بگید درمان داره شکل راه رفتنم یا خیر؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری شنبه ۱۷ آبان ۹۹( 4 سال پیش)

      درود

      نياز به معاينه و بررسى مفاصل اندام هاى تحتانى داريد اختلال در شكل راه رفتن ممكنه از هر كدوم از مفاصل ران، زانو، مچ با يا تركيبى از اون ها ناشى بشه

      با احترام

  • تصویر کاربر رها جمعه ۱۶ آبان ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 286 مشاهده پرسش
    با سلام یکی از دوستانم که تبعه ترکیه هستند در مرداد ۹۹ در ایران دچار شکستگی از ناحیه پاشنه پا به علت پرش از ارتفاع شدند ۴۰ ساله و مرد هستند تو ایران عمل شدند الان که حدودا ۴ ماه از عمل جراحیش میگذره همچنان زخمش خوب نشده به شدت عفونت داره با اینکه آنتی بیوتیک مصرف میکرد الانم تو ترکیه که رفته بیمارستان تحت مداوا قرار دادن و گفتن احتمال اینکه بدنت پیچ پلاتینها رو پس زده وجود داره همه تعجب میکنن که چرا زخمش خوب نشده با اینکه وقتی جای دیگش زخم میشه دو روزه خوب میشه هیچ بیماری زمینه ای هم نداره آیا باید این پیچ ها رو دربیاره؟؟؟ توی استخوان هیچ مشکلی نداره و پاشو میتونه زمین بزاره فقط از دردِ زخمه که نمیتونه راه بره بنظرتون مشکلش چیه عکساشم پیوست میکنم با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری جمعه ۱۶ آبان ۹۹( 4 سال پیش)

      درود

      متاسفانه عارضه بدى هست 

      فكر مى كنم تا پيچ و بلاك خارج نشن نشه عفونت رو كنترل كرد

      با احترام

  • تصویر کاربر اکبر جمعه ۱۶ آبان ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 262 مشاهده پرسش
    پیامِ پاسخ دکتر برامون اومد لکن پاسخی مشاهده نشد به این دلیل دوباره سوالمون رو ارسال کردیم.
    با سلام خدمت دکتر نادری بزرگوار
    حدود دو سال پیش خدمت شما بودم.با شکایت از درد مچ و آشیل پای راست.
    بعد از انجام معاینات و مشاهده عکس تشخیص بر وجود یک زائده استخوانی داده شد که بعد از تزریق آمپول در قسمت آشیل فرمودید که اگر تا چند ماه درد برطرف نشد باید برای عمل مراجعه کنید.هم اکنون درد بیشتر شده و نیاز مبرم به راهنمایی حضرت عالی داریم.
    آیا نیاز به عمل است یا خیر و اینکه عمل به صورت لیزری انجام میشه یا خیر؟
    ممنون میشم اگر منو راهنمایی کنید.
    سپاس فراوان.کریم زاده از خوزستان
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری جمعه ۱۶ آبان ۹۹( 4 سال پیش)

      درود

      بايد مجدد معاينه بشين

      عمل جراحى بسته و به صورت ارتروسكوپى هست

      با احترام

  • تصویر کاربر مرتضی چهارشنبه ۱۴ آبان ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 263 مشاهده پرسش
    با سلام
    دو ماه پیش بر اثر سقوط از ارتفاع استخوان های ساق لگن پام شکست وبا پلاتین ثابت شد میخواستم بدونم آیا هنوزم لازمه پام تو گچ باشه یا باید باز کنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۱۴ آبان ۹۹( 4 سال پیش)

      درود

      به نظر جراحتون بستكى داره

      به نظر من مى شه باز كرد

      با احترام

  • تصویر کاربر حسن چهارشنبه ۱۴ آبان ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 434 مشاهده پرسش
    باسلام و خسته نباشید خدمت آقای دکتر،
    بنده ۴۱ سال سن دارم. در تاریخ پانزدهم مهرماه از روی جدول اطراف بلوار خیابون افتادم و پام پیچ خورد و چند دقیقه بعد در ناحیه قوزک و مچ پای رلستم تورم ناچیزی مشاهده شد اما خون مردگی و کبودی دیده نشد. بلافاصله به متخصص ارتوپدی مراجعه کردم و پس از روئیت عکس رادیولوژی فرمودند که اندازه یه پسته از استخوان کوبوئید کنده شده و پام رو گچ گرفتند و گفتند که تا یک ماه توی گچ باشه و باهاش راه نری و روی بالش بزارش. حوالی یکماه بعد در تاریخ دوازدهم آبان ماه به دکتر مراجعه شد. پس از روئیت عکس مجدد که از روی گچ گرفته شد آقای دکتر گفتند که جوش نخورده و اون تکه استخوان حرکت کرده، گفتند که یک هفته دیگه توی گچ باشه و تاریخ نوزدهم ابان ماه گچ رو باز کن و بیا تا ببینمت.
    سوال بنده از شما این است که بعد از باز کردن گچ نیاز به جراحی پیدا میشه یا خیر؟ با توجه به اینکه آقای دکتر فرمودند جوش نخورده و حرکت کرده.
    آیا بعد از باز کردن گچ، یواش یواش میتونم کارهامو انجام بدم؟ اگر نیاز به جراحی نداشته باشم به خواست خدا،
    آقای دکتر عاجزانه خواهش میکنم سوال منو پاسخ دهید خیلی نگرانم.
    سپاسگزارم
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۱۴ آبان ۹۹( 4 سال پیش)

      درود

      به نظر من سى تى اسپيرال انجام بدين

      فكر نمى كنم نياز به جراحى باشه و به نظر من حتما تا حالا خوب شده

      با احترام

  • تصویر کاربر آرزو چهارشنبه ۱۴ آبان ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 377 مشاهده پرسش
    با سلام. انگشت شست پایی که قدش بلندتره و موقع کفش پوشیدن حتی با سایز بزرگ کفش، شدیدا تحت فشار قرار میگیره و به ناخن و همچنین زیر شست پا هم فشار میاد، آیا امکان کوتاه کردنش وجود داره?
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۱۴ آبان ۹۹( 4 سال پیش)

      درود 

      بله امكانش هست ولى بايد ديد چقدر ضرورى خواهد بود

      با احترام

  • تصویر کاربر Zah یکشنبه ۱۱ آبان ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 318 مشاهده پرسش
    سلام و عرض ادب پنج روز به سال ۹۹ مانده ساق پام شکست پلاتین داخل پام هست الان بعد از ۷ ماه درد دارم جای بخیه هام زخم شده ترشح زرد آبکی داره آقای دکتر بنظر شما باید به پزشک مراجعه کنم احتمال عفونت هست؟ ممنون میشم پاسخ بدید.
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری یکشنبه ۱۱ آبان ۹۹( 4 سال پیش)

      درود

      بله سريعامراجعه بفرماييد 

       

  • تصویر کاربر مهدی شنبه ۱۰ آبان ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 348 مشاهده پرسش
    سلام وعرض ادب جناب دکتر کپسول فست ران غضروف سازی هم میکند یا فقط مسکن هست متشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری شنبه ۱۰ آبان ۹۹( 4 سال پیش)

      درود

      نه اين دارو و نه هيچ داروى ديگه غضروف سازى نمى كنند

      با احترام

  • تصویر کاربر عرفان پنجشنبه ۸ آبان ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 260 مشاهده پرسش
    من دو ماه پیش درفوتبال مصدوم شدم و مچ پام از جاش در اومد ولی من بعد از گذشت یک ماه جاش انداختم و الان یک ماه است که از روش گذشته ولی هنوز وقتی یکمی پامو خم میکنم احساس میکنم که از درون پام همان جای دررفتگی یه چیزی مثل طناب پاره میشه دلیل این چیست
    ودرمان این چیست
    و باید تا چه وقتی باید فوتبال بازی نکنم چون من یه فوتبالیستم باید به تمریناتم برم
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری پنجشنبه ۸ آبان ۹۹( 4 سال پیش)

      درود

      مچ پاى شما از جاش در نيومده بوده

      اگر فوتباليست هستيد نبايد سلامتتون رو به دست افراد غير متخصص بدين 

      بايد ام آر آى انجام بدين و براى معاينه مراجعه كنيد

      با احترام

  • تصویر کاربر محمدجواد چهارشنبه ۷ آبان ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 250 مشاهده پرسش
    سلام
    حدود یک سالو نیم پیش زانوی راستمو عمل رباط صلیبی کردم که دکتر بعد از عمل گفتند که غضروف‌هام خش خشی شده بودن و صافشون کردن
    الان بعد از یک سال عضله ران پام هنوز به اندازه پای چپم نشده
    وقتی که زانومو خمو راست میکنم صداهای زیادی میده
    فوتبال هم که بازی میکنم اگر یکم فشار زیاد بشه درد میگیره و تا چند روز درد دارم
    دکتر هم که مراجعه کردم گفتن چیزی نیست و شاید اندازه رباط کمو زیاد شده باشه
    چیکار باید بکنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۷ آبان ۹۹( 4 سال پیش)

      درود

      اگر زانو در معاينه لق نباشه تنها راه چاره تمرينات تقويت عضله چهار سر هست

      با احترام 

درحال دریافت اطلاعات
تماس با ما

با ما در تماس باشید

آدرس مطب

شریعتی پایین تر از مترو قلهک ساختمان خانه درسا طبقه ۵ واحد ۱۷

ساعات کار مطب

شنبه و چهارشنبه از ساعت ۱۶ الی ۱۹

دکتر نادری
پرسش از دکتر