منو

آیا پلاتین باعث عفونت در پا می شود؟

حتما شما هم با اصطلاح قرار دادن “پلاتین “در پا مواجه شده اید و افرادی را دیده اید که از عفونت” پلاتین” ساق پا نگران بوده اند. قبل از هر چیز باید بدانید آنچه به عنوان پلاتین در ساق پای بیماران قرار می گیرد، تیتانیوم یا استیل ضد زنگ است که به اشتباه پلاتین بیان می شود.

میله های داخل استخوانی (intramedullary rods )جهت چینش و ثابت کردن شکستگی های استخوانی به کار می روند. این میله ها به درون کانال مغز استخوان در مرکز استخوان های بلند اندام های انتهایی وارد می شوند. از نمونه این استخوان ها می توان به استخوان ران یا درشت نی (ساق پا) اشاره کرد. یکی از مزایای قابل توجه میله های داخل استخوانی نسبت به دیگر روش های ثابت سازی این است که میله ها به جای حمایت کامل از استخوان بخشی از فشار وارد بر آن ها را تحمل می کنند.

به همین دلیل، بیماران قادر خواهند بود تا سریع تر از اندام های تحتانی خود استفاده کنند. میله های فلزی برای همه شکستگی ها به کار نرفته و بیماران اغلب از درد و دیگر علائم محل ورود آن ها به استخوان شکایت دارند. میله های داخل استخوانی به گونه ای طراحی شده اند که به صورت دائم در استخوان باقی بمانند اما در صورت ابتلا به علائم دردناک ممکن است جهت خارج کردن میله به انجام جراحی مجدد نیاز باشد.

جراحی ساق پا با ایمپلنت های فلزی

بیمارانی که در بدن خود دارای پیچ، پین یا پلاک های فلزی هستند اغلب درباره ایمنی و اثرات طولانی مدت این وسایل بر بدن خود نگرانند. جراحان با اینکه چنین نگرانی هایی را در نظر می گیرند اما انجام جراحی مجدد جهت خارج کردن غیر ضروری این موارد را مطلوب نمی دانند. همچنین، گاهی اوقات استخوان به گونه ای در اطراف پلاک نگه دارنده شکستگی ها رشد می کند که برداشت آن پلاک ها بسیار دشوار می شود.

🛑 مطالعه بیشتر: درمان درد در مچ پا

انواع ایمپلنت های  فلزی

تیتانیوم جای فولاد ضد زنگ را در ابزار های ثابت کننده استخوانی گرفته است. تیتانیوم سازگاری بیشتری با بدن انسان داشته و احتمال واکنش بدن به آن کمتر است. در صورت بروز پاسخ التهابی نیز این پاسخ خفیف، محدود و غیر پایدار است. همچنین، می توان جهت ساخت مواد سبک اما مقاوم تر فلز تیتانیوم را با فلزات دیگر از جمله کوبالت، کروم و مولیبدن ترکیب کرد. امروزه تحقیقات و تلاش های فراوانی برای ابداع وسایل قابل جذب برای فیکساسیون استخوان ها در حال انجام است.

عکس پلاتین

عوارض پلاتین در ساق پا

عوارض پلاتین در ساق پا

مشکل احتمالی دیگر باقی ماندن ریزه های تیتانیوم است. قطعات کوچکی از این فلز جدا شده، به جریان خون وارد شده و در نزدیکی بافت های نرم و یا مفاصل قرار می گیرند. با اینکه هم تیتانیوم و هم فولاد ضد زنگ در نزدیکی این نواحی از بدن یافت شده اند اما ریزه های تیتانیوم به مقادیر و در افراد بیشتری دیده شده اند. هنگامی که ایمپلنت بر روی سطح دیگری ساییده می شود، احتمال ایجاد ریزه های فلزی بیشتر است. این پدیده سایشی، خوردگی نام دارد.

علائم عفونت پلاتین در پا

مطالعات حیوانی نشان داده اند که این ایمپلنت ها می توانند سیستم ایمنی را تحت تاثیر قرار دهند. در اکثر اوقات عفونت پلاتین ساق پا صرفا به دلیل وجود این ابزار ایجاد نمی شود و عواملی مانند بیماری های زمینه ای مثل دیابت و نارسایی کلیه یا مصرف داروهای سرکوبگر ایمنی یا تکنیک جراحی و به ندرت الوده بودن محیط اتاق عمل  در بروز عفونت موثرتر هستند.برخی مطالعات نشان داده اند که ایمپلنت های فلزی می توانند فعالیت برخی گلبول های سفید خون (لنفوسیت ها) را افزایش دهند. این وضعیت می تواند سبب شل شدن یا عدم موفقیت ایمپلنت ها در درمان شکستگی شود. لازم به ذکر است که این گفته هنوز از نظر علمی اثبات نشده است.

علائم عفونت پلاتین در پا

عوارض پلاتین در ران

پلاک ها از ایمپلنت هایی ساخته شده اند که از آنها برای بی حرکت کردن شستگی ها استفاده می شود. از این وسایل برای بی حرکتی در شکستگی های بازو، ساعد، لگن، ران و ساق استفاده می شود.

پس از جوش خوردن شکستگی نیرویی که به استخوان وارد می شود همچنان توسط پلاک روی استخوان جذب می شود تا در دراز مدت استخوان تحت فشار و نیروهای خارجی قرار نگیرد. علت پوکی استخوان در کسانی که مدت زیادی در بستر استراحت میکنند و یا در فضانوردانی که کمتر تحت تاثیر نیروی جاذبه هستند هم همین است. بنابراین باقی ماندن پلاک در اندام به مدت زیاد موجب پوکی استخوان میشود.

بیشتر بخوانید: پارگی مینیسک زانو چگونه درمان می شود؟

 

عوارض پلاتین در ران

عوارض پلاتین در ران و ساق بیشتر دیده می شود و در لگن، بازو و ساعد کمتر وجود دارد. بنابراین تمام پلاک های ران و ساق بعد از اینکه شکستگی آنها جوش خورد و محکم شد باید خارج شوند. این زمان معمولا بین یک و نیم تا دوسال است.

آیا فلزات به کار رفته در ایمپلنت ها سرطان زا هستند؟

سوال دیگری که مطرح می شود این است که آیا ریزه های فلزی و عفونت پلاتین ساق پا می توانند سبب ایجاد سرطان شوند؟ مطالعات بر روی موش ها نشان داده که ریزه های فلزی می توانند با آسیب رساندن به کروموزوم ها سبب بروز احتمالی سرطان شوند ولی این مورد در انسان اثبات شده نیست و سال هاست که این ایمپلنت ها به طور ایمن در انسان مورد استفاده هستند. با اینکه تولید کنندگان ایمن بودن ایمپلنت ها را از محققان سوال کرده اند اما تاکنون به این سوال پاسخی داده نشده است. علاوه بر این، تحقیقات بیان داشته اند که قرار دادن میله های بلند فلزی یا تیتانیومی در میانه استخوان می تواند سبب افزایش شدید ریزه های فلزی در جریان خون شود. به نظر می رسد که فلز کروم نسبت به دیگر فلزات بیشترین مقدار ریزه های فلزی را از خود آزاد می کند.

همچنین، میله های داخل استخوانی از جنس تیتانیوم نیز مقدار تیتانیوم یافته شده در آزمایش خون را افزایش می دهند. با این حال این مقدار به اندازه فلز کروم نیست. بنا بر شواهد، بخش بزرگی از میله داخل استخوانی، استخوان را در معرض فلز تیتانیوم قرار داده و در نتیجه مقدار این فلز در خون بالا می رود. خارج کردن ایمپلنت های تیتانیومی به تدریج مقدار این فلز را در خون و بافت های نرم کاهش می دهد. با این حال، بازگشت این مقادیر به حالت طبیعی می تواند یک سال یا بیشتر به طول انجامد.

فهرست مطالب

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.برای پاسخگویی بهتر به سوالات شما لطفا قد، وزن و سن خود را در متن سوال درج کنید همچنین از پرسيدن سوالاتى كه جنبه اورژانس دارند اجتناب كنید.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر aaa پنجشنبه ۲۰ شهریور ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 268 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر برای
    عمل پرانتزی پا رو با هالوکس والگوس رو همزمان با هم انجام میدین?
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری پنجشنبه ۲۰ شهریور ۹۹( 4 سال پیش)

      درود

      بهتره جداگانه انجام بشه

      با احترام

  • تصویر کاربر سیمین یکشنبه ۱۶ شهریور ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 272 مشاهده پرسش
    باعرض درود فراوان
    دکتر رباط وتادل مچ پای راست من رو حدود ۸ماه پیش عمل کردین. یه پیچ کوچیک تو پام کار گذاشتین او میمونه تو پام؟و اینگه من چه زمانی میتونم دوباره کوه برم؟دایره حرکات پام بهتر شده ولی هنوز به پایه دیگم نمیرسه.روزی ۲ساعت هم بیشتر ورزش و ماساژ با روغن انجام میدم..
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری یکشنبه ۱۶ شهریور ۹۹( 4 سال پیش)

      درود

      پيچ مى مونه

      در صورت عدم وجود درد و حس تعادل مناسب و حجم نرمال عضلات ساق مى تونيد به تدريج كوه برين

      با احترام

  • تصویر کاربر پروين شنبه ۱۵ شهریور ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 250 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت جناب دكتر نادري
    با توجه به سوال ٤٤٩٥ جناب دكتر من براي مراجعه به مطبتلن براي شنبه ٢٢ شهريور هرچًه زنگ ميزنم كسي جوابگوًنيست و من همانطور كه قبلا خدمتتان عرض كرده بودم ساكن تهران نيستم و فعلا در حال حاضر به علت شكستگي پام اينجا مانده ام خواهشمندم لطفا مرا راهنمايي فرمايييد براي وقت روز شنبه ٢٢ شهريور
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری شنبه ۱۵ شهریور ۹۹( 4 سال پیش)

      درود 

      يا اينترنتى نوبت بگيريد يا به شماره ٠٩١٢٩٦٤٣٨٠٧ واتساپ كنيد

      با احترام

  • تصویر کاربر Nemat جمعه ۱۴ شهریور ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 256 مشاهده پرسش
    سلام جناب اقای دکتر من حدود یه سال تو پام یه پلاتین داخل نیل بزرگ پام قرار دار و سه تا پیج داخل قرار گرفتن و پام اولش که پلاتین گذاشته بودن درد میکرد ولی جایه شکستگی الان فقط جایه پلاتین یعنی پیج مهره ها درد میکنه اونم وقتی زیاد روش راه میرفتم قبلا زیاد راه میرفتم دریت میشد الان بر عکس شده کاملا جای شکستکی درد نمیکنه
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری جمعه ۱۴ شهریور ۹۹( 4 سال پیش)

      درود

      يك راديوگرافى جديد بگيريد اگر جرش خوردگى كامل باشه مى تونيد وسيله رو در بياريد

      با احترام

  • تصویر کاربر آرزو پنجشنبه ۱۳ شهریور ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 261 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام من پای راستم راکه هالگوس والگوس بود عمل کردم دکترپین برام گذاشتن وپاموگچ گرفتن خیلی از عمل راضی بودن ولی متاسفانه بعدازاینکه پینهاروخارج کردن ومن روپام راه رفتم انحراف عود کرد وبدترشد پای چپم هم انحراف داره به نظرشما دوباره عمل کنم یانه؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری پنجشنبه ۱۳ شهریور ۹۹( 4 سال پیش)

      درود

      احتمالا تكنيك مناسبى نبوده و بايد دوباره عمل بشين

      با احترام

  • تصویر کاربر فاطمه چهارشنبه ۵ شهریور ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 396 مشاهده پرسش
    سلام وقتتون بخیر . من حدود ۱۷ سال پیش در اثر یک تصادف دچار شکستگی استخوان ران پا شدم و به تشخیص دکتر جراحی شدم و پلاتین قرار دادن ، این هفته بعد از گذشت این همه سال محل بخیه جراحیم درد میکنه و مقداری هم قرمز شده اطرافش ایا احتمال عفونت هست؟ و اینکه بعد ازین همه سال خود پلاتین میتونه عفونت ایجاد کنه؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۵ شهریور ۹۹( 4 سال پیش)

      درود

      ممكنه عفونت ايجاد بشه ولى منشا اون ،وسيله داخل ران شما نيست بلكه ميكروبي هست كه از طريق جريان خون روى محل عمل شده مى نشينه 

      حتى حين مسواك زدن معمولى در يك چهارم موارد ميكروب وارد خونمون مى شه كه توسط سيستم ايمنى از بين مى ره ولى در بعضى افراد مى تونه اين ميكروب روى محل هايى مثل محل جراحى هاى قديمى بنشينه 

      با احترام

  • تصویر کاربر Zia چهارشنبه ۵ شهریور ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 327 مشاهده پرسش
    سلام بر شما جناب آقای دکتر گرامی.
    پوزش می‌خواهم اگر سؤالم احتمالاً کمی غیرمتعارف است. من یک نویسنده همزبان افغانستانی شما و ساکن سوئد هستم و برای نوشتن داستانی نیاز به دانستن چیزی دارم که ممکن است شما بتوانید کمکم بکنید.
    در زمان حکومت طالبان در افغانستان، عده‌ای قبرهای کهنه را نبش می‌کردند و استخوان‌های آن را بیرون کرده و می‌فروختند و استخوان‌ها در نهایت به پاکستان فرستاده می‌شد. تحقیقات من درباره‌ی این‌که در پاکستان با آن‌ استخوان‌ها چه کار می‌کردند، به نتیجه‌ای نرسید.
    خواستم از متخصصی مثل جناب‌عالی بپرسم که آیا می‌شود از استخوان‌های کهنه برای تولید چیزی استفاده کرد؟
    ممنون می‌شوم اگر بتوانید کمکم نمایید.
    با احترام و سپاس/
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۵ شهریور ۹۹( 4 سال پیش)

      درود

      در حد اطلاعات من ، استخوان فرد تازه فوت شده رو مى شه به  بانك استخوان داد تا پس از فرآورى براى پيوند استخوان در اعمال جراحى به كار بره

      در مورد استخوان كهنه چون قسمت آلى اون از بين مى ره عمدتا باقيمانده اون املاح كلسيم هست كه شايد در تهيه كود ها بشه ازش استفاده كرد يا حتى به عنوان مكمل در غذاى دام

      با احترام 

  • تصویر کاربر ائلمان دوشنبه ۳ شهریور ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 268 مشاهده پرسش
    سلام مجدد
    ببخشید آقای دکتر میشه لطف کنید درخواست رادیوگرافی را همینجا بنویسید من بدم یکی از دکتر های اینجا بنویسند و عکس رادیوگرافی را خدمتتان بفرستم؟
    ۶ جلسه فیزیوتراپی رفته و الان هم ادامه داره. خودش میگه درد نداره ولی می لنگه.
    با تشکر فراوان از زحمات جنابعالی
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری دوشنبه ۳ شهریور ۹۹( 4 سال پیش)

      درود

      اگه درد نداره فكر نمى كنم مهم باشه و با تمرين حل مى شه

      را يوگرافى:R foot standing x ray AP and True lateral

  • تصویر کاربر فاطمه شنبه ۱ شهریور ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 270 مشاهده پرسش
    سلام .ببخشید من یه سوال دارم حدود دوماهی هست که دچار درد شدید تو ناحیه انگشتای دست و پا و خصوصا کف پاشدم اوایل حتی نمیتونستم تکون بخورم انگار زیر پوست دستم میسوزه حتی نمیتونم زیاد کار کنم مفصلای دست و پام هم درد میگیره دکتر رفتم فقط هی ویتامین dو اهن میدن که من تو ازمایش نرمال بودم ۲۷ سالمه حتی کار روز مره نمیتونم انجام بدم میخوام برم پیش متخصص اما نمیدونم چه متخصصی طاهرا ارتوپد شاخه های مختلفی داره شما میتونید کمک کنید؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری شنبه ۱ شهریور ۹۹( 4 سال پیش)

      درود

      اگر آزمايش هاى روماتيسم نرمال بوده و كمبود آهن و كم كارى تيروييد و كمبود ويتامين ب ١٢ هم در آزمايش نداشتيد اول يك نوار عصب بگيريد 

      با احترام

  • تصویر کاربر محمد شنبه ۱ شهریور ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 252 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض ادب مجدد خواهشمندم در صورت نبود کیست استخوانی در مورد علت درد ماهیچه پا و روش کاهش آن اظهار نظر بفرمایید ممنونم .
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری شنبه ۱ شهریور ۹۹( 4 سال پیش)

      درود

      علت هاش مختلف و مفصله.نكته مهم اين هست كه معاينه بايد انحام بشه تا تكليف درمان رو بشه مشخص كرد

      با احترام

درحال دریافت اطلاعات
تماس با ما

با ما در تماس باشید

آدرس مطب

شریعتی پایین تر از مترو قلهک ساختمان خانه درسا طبقه ۵ واحد ۱۷

ساعات کار مطب

شنبه و چهارشنبه از ساعت ۱۶ الی ۱۹

دکتر نادری
پرسش از دکتر