منو

علت درد و روش های درمان قوس کف پا

گودی و قوس کف پا یا همان pes cavus در برخی از افراد مشکلاتی را به وجود می آورد که با عنوان کف پای گود شناخته می شود. در این حالت قوس میان پا بسیار زیاد بوده و این ناحیه در حین ایستادن با زمین در تماس نیست. در نتیجه فشار زیادی بر روی پاشنه و سینه پا وجود خواهد داشت و باعث احساس درد قوس کف پا  خواهد شد. بنابراین باید در جهت درمان قوس کف پا اقدام کرد.

مشکل گودی زیاد کف پا ممکن است بنا به دلایل ژنتیکی و محیطی به وجود آید. بدین معنا که برخی افراد با این مشکل به دنیا می آیند و برخی دیگر به مرور زمان با آن مواجه می شوند.

شما میتوانید دیگر دلایل علت درد کف پا ی خود را در لینک زیر مطالعه کنید:
علت درد کف پا

علت قوس کف پا

دو دلیل اصلی برای مشکل قوس و گودی کف پا وجود دارد:

۱_گودی زیاد ذاتی در کف پا

در این شرایط مشکل مذکور در برخی خانواده ها به شکل ارثی وجود دارد.

۲_ علل عصبی و عضلانی

در این حالت مشکل قوس کف پا در اثر مشکلات اعصاب از قبیل بیماری شارکو ماری توث به وجود می آید.

بیشتر افرادی که با مشکل قوس و گودی کف پا دست و پنجه نرم می کنند ، با این شرایط به دنیا آمده اند:

تشخیص گودی کف پا

عوارض گودی کف پا

درد ناشی از وجود چنین مشکلی در بدن می تواند در زمان ایستادن ، راه رفتن و یا دویدن فرد خود را نشان دهد. معمولا در این شرایط میزان فشار بر روی استخوان های داخلی پای شما بیشتر می شود چرا که وزن بدن شما فقط بر روی پاشنه پا است. از جمله دیگر مشکلات مربوط به گودی کف پا می توان به موارد زیر اشاره داشت:

  1. به وجود آمدن کورن و کالوس (سوار شدن انگشتان پا روی هم) در پاشنه پا یا سینه پا
  2. عدم انعطاف پذیری و سختی قوس پا
  3. سفتی عضلات ساق پا

در مقابل این مشکل، بیماری کف پای صاف وجود دارد که به خصوص در کودکان می تواند مشکلات زیادی را ایجاد کند. برای اطلاع بیشتر از این بیماری مطلب زیر را بخوانید:

اصلاح کف پای صاف در کودکان

انواع قوس کف پا

علت درد قوس کف پا چیست؟

معمولا ارتفاع زیاد قوس پا نمی تواند به تنهایی عامل درد در این ناحیه از بدن فرد باشد. اما مشکل پروناسیون فشار زیادی را بر روی مفاصل و عضلات پا ، مچ پا و ساق وارد می کند.

درد زیاد در ناحیه کف پا می تواند از علائم مربوط به مشکل پروناسیون باشد. از جمله مشکلات همراه با پروناسیون می توان موارد زیر را در نظر گرفت:

  • درد نوار ایلیوتیبیال (IT) در قسمت خارج ران و زانو
  • زانو درد
  • تاندونیت آشیل
  • فاشئیت پلانتار 

کسانی که مشکل پروناسیون در آن ها شدید است معمولا مستعد بروز مواردی همچون درد مچ پا ، پاشنه پا و همچنین شکستگی های ناشی از فشار (stress fractures) هستند. با این که پروناسیون با مشکل گودی و قوس زیاد پا تفاوت دارد، اما به عنوان یکی از مشکلات رایج مرتبط با گودی زیاد پا شناخته می شود.

 

چگونه میتوان کوتاهی پا را تشخیص داد؟

درمان درد قوس کف پا

گودی کف پا معمولا منجر به بروز مشکل خاصی نمی شود اما گاهی اوقات منبع اصلی درد در افراد همین مورد است. راه های درمانی مختلفی وجود دارند که تسکین درد افراد خواهند بود. معمولا استفاده از کفش های طبی مخصوص می تواند به شما کمک شایانی کند.

این پشتیبانی می تواند فشار بر روی نواحی خاصی از پا در حین راه رفتن یا دویدن را کاهش دهد. یک راه دیگر جهت مدیریت درد در پا ایجاد تغییراتی در فعالیت ها و فشار بیش از حد بر روی این ناحیه از بدن است. به عنوان مثال اگر پیاده روی های طولانی مدت انجام می دهید بهتر است این کار را متوقف کرده و یا مسافت را کاهش دهید.

تعریف کف پای گود

کف پای گود به حالتی گفته می شود که گودی پا حتی اگر فرد ایستاده باشد به خوبی دیده می شود. علاوه بر این ، یک یا چند مورد از علائم زیر در فرد ظاهر می شوند:

  • درد در حین راه رفتن یا ایستادن
  • پای ناپایدار و سست به خاطر کج شدن پاشنه به سمت داخل که در نهایت منجر به بروز مشکلاتی در مچ پا می شود.
  • کالوس ها در ناحیه پا و اطراف آن و همچنین پاشنه پا
  • خم شدن انگشت های پا و یا جمع شدن آن ها مثل یک مشت (claw toes)

از جمله دیگر اتفاقاتی که احتمال دارد در افراد رخ دهند می توان به ضعف عضلات پا و همچنین افتادگی پا اشاره کرد. مشکل افتادگی پا معمولا نشانه یک مشکل عصبی در بدن فرد است.

تشخیص کف پای گود

تشخیص گودی پا شامل بررسی تاریخچه سلامت خانواده فرد می شود. جراح یا متخصص به خوبی پا را معاینه می کند تا علائم احتمالی و مرتبط با این مشکل را پیدا کند.

سپس پا در زمینه قدرت عضلانی آزمایش می شود و همچنین الگوی راه رفتن فرد و نحوه هماهنگی اعضای بدن وی تحت نظر خواهد بود. اگر مشکل عصبی باشد شاید پزشک بخواهد معاینات خود را به شکل گسترده تری دنبال کند. همچنین برخی پزشکان جراح الگوی ساییدگی در کفش های بیمار را بررسی می کنند.

گاهی اوقات به جهت داشتن ارزیابی دقیق و بیشتر از تصاویر رادیوگرافی استفاده می شود. ممکن است پزشک جراح بخواهد بیمار را به یک متخصص اعصاب معرفی کند تا ارزیابی سیستم عصبی به شکل کامل انجام شود.

راه های درمان کف پای گود

درمان گودی کف پا به درمان های جراحی و غیر جراحی تقسیم می شود:

درمان غیر جراحی قوس کف پا

درمان مشگل گودی قوس پا ممکن است شامل یک یا چند مورد از آیتم هایی که در ادامه با هم مرور می کنیم باشد:

  • ارتوزها: ارتوز(کفی) را می توان در داخل کفش قرار داد تا یک پشتیبان خوب برای ناحیه قوس و گودی پا باشد و فشار را از نواحی دیگر کم کند.
  • ایجاد تغییرات در کفش ها: کفش های طبی پشتیبان خوبی برای قوزک پا هستند و همچنین پهن بودن پاشنه کفش ها می تواند پایداری بهتری به پای فرد بدهد.

عمل جراحی قوس کف پا

اگر درمان های غیر جراحی نتوانند به خوبی درد فرد را تسکین داده و مشکل ناپایداری پای وی را حل کنند ، به عمل جراحی برای کاهش درد و بهبود وضعیت پا نیاز خواهد بود تا ضعف پای فرد جبران شود.

پزشکان جراح بر اساس وضعیت ویژه هر بیمار ، پروسه درمانی مناسب وی را انتخاب می کنند. ممکن است از یک عمل جراحی خاص و یا ترکیبی از چند مورد استفاده شود.

در برخی موارد که مشکل اصلی فرد در سیستم عصبی باشد ، گاهی در آینده نیز به عمل جراحی نیاز است چرا که مشکل افراد در این شرایط معمولا با گذر زمان پیشرفت می کند.

کفش مناسب برای کف پای گود

پوشیدن کفش هایی که راحت باشند برای افرادی که مشکل گودی کف پا دارند بسیار ضروری است. کفش هایی تهیه کنید که پشتیبانی مناسبی را با کمک پد طبی خود برای پا به همراه داشته باشند.

کفش مناسب برای کف پای گود

از کفش هایی با پاشنه کوتاه استفاده کنید و همچنین ناحیه جلوی کفش باید به خوبی اندازه پای شما باشد و از جمع شدن انگشتان پا جلوگیری شود.

پوشیدن کفش های پاشنه بلند عموما گزینه مناسبی به حساب نمی آیند اما گاهی اوقات این کفش ها در پای بانوانی که مشکل گودی کف پا دارند حس خوبی را به وجود می آورند.

دکتر رضا نادری، جراح و متخصص ارتوپد 

فهرست مطالب
  • تصویر کاربر آتوسا دوشنبه ۳ آبان ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 157 مشاهده پرسش
    یکماه بعدازبازکردن گچ پا که قوزک پام ترک برداشته احساس درد درناحیه آسیب دیده وگرفتگی رگهای پام میکنم لطفاراهنمایی کنیدچکارکنم
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری دوشنبه ۳ آبان ۰( 2 سال پیش)

      درود

      معاينه و راديوگرافى مجدد و شايد فيزيوتراپى 

  • تصویر کاربر بادی دوشنبه ۳ آبان ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 157 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر من اصلا زانو درد نداشتم یکدفعه حدود ۱۰ روز پیش سوزش و درد زانو گرفتم دکتر طبق عکس آرتروز خفیف گفته و ۳۷ ساله هستم و آمپول پردنیزولون داده هفته ای یک عدد و زانو بند طبی آیا این درمان دارد چون من کارمند هستم
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری دوشنبه ۳ آبان ۰( 2 سال پیش)

      درود

      اصلا پردنيزولون نزنيد

      بابد معاينه و بررسى بشين شايد فقط تمرين درمانى لازم باشه

  • تصویر کاربر رضا دوشنبه ۳ آبان ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 158 مشاهده پرسش
    سلام. خسته نباشد. من فوتبال بازی میکنم . کنارشم ورزش رزمی میرم بعد این دوتا کنارهم اسیب به زانو یا پا نمیرسانه ؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری دوشنبه ۳ آبان ۰( 2 سال پیش)

      درود

      ريسكش رو زياد مى كنه معمولا بهتره يك ورزش رو انجام بدين

  • تصویر کاربر رضا دوشنبه ۳ آبان ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 164 مشاهده پرسش
    سلام. این ورزشها برای کش امدن رباط هم خوبه ؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری دوشنبه ۳ آبان ۰( 2 سال پیش)

      بله

  • تصویر کاربر سلیمان دوشنبه ۳ آبان ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 152 مشاهده پرسش
    باسلام وعرض ادب
    بنده بدون سابقه قبلی دردزانووصدای تق تق ازاونو پیداکردم جوابmriاین بودکه مینسک ورباط صلیبی دچارپارگی شدن-الان برام فیزیوتراپی(10جلسه)تجویزکردن اولین جلسه که رفتم خیلی دردم بیشتروشدیدترشده آیااین عادیه وادامه بدم؟؟؟یکیم شرمنده آقای دکتر اصلا تاثیری داره بنظرتون که کارم به جراحی کشیده نشه؟
    سپاسگزارم
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری دوشنبه ۳ آبان ۰( 2 سال پیش)

      درود

      طبيعيه 

      و بله موثره فيزيوتراپى

  • تصویر کاربر فاطمه دوشنبه ۳ آبان ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 150 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشید عرض ادب و احترام
    مچ پا پیچ خورده و به علت ورم قسمت قوزک پای راست به بیمارستان منتقل شد و با عکس تشخیص شکستگی دادند.و الان در گچ هستش چند روزی راحت راه میرفتن و کارای شخصیشون رو انجام میدادن ولی حالا میگن وقتی پا روی زمین میزارم قوزک پا درد میگیره تشخیص شما چیست؟
    ممنون از کمک و راهنمایتون
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری دوشنبه ۳ آبان ۰( 2 سال پیش)

      درود

      راديوگرافى لازمه ديده بشه 

      وفكر نمى كنم مجاز باشن پا رو روى زمين بزارن

  • تصویر کاربر سیامک دوشنبه ۳ آبان ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 157 مشاهده پرسش
    دروددکترعزیز.کسیکه هردومچ پا را فیوژن وهردوزانوراتعویض مفصل کنه وسنش 44سال باشه می‌تونه روزی بیست دقیقه پیاده روی بکنه (برای تقویت قلب)سپاس فراوان از شما که وقت میگذاری برای خلق خدا
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری دوشنبه ۳ آبان ۰( 2 سال پیش)

      درود

      با سرعت كم بله

  • تصویر کاربر زهرا دوشنبه ۳ آبان ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 164 مشاهده پرسش
    سلام و عرض ادب .من ساکن اصفهانم ۵۰ سالمه . الان ۸ ماهه ک در گیر درد روی پا شدم از انگشت شست تا مچ پا .اوایل فقط روی قسمت ادامه استخوان شستم درد داشتم ولی از بس دکترها کش دادند درمانم را الان تمام انگشتان پا درگیر شده تا مچ رسیده حتی احساس گز گز شدن کف پا و زیر انگشتان پا و بی حسی کف پا برایم به وجود امده عکس و ام ار ای و ام ار ای رنگی انجام دادم .فیزیوتراپی و تب سوزنی و لیزر و شوک سرد و گرم و کشش حتی طب سنتی قدیمی.ولی روز به روز بدتر شدم والان نه فقط موقع راه رفتن بلکه با کوچکترین حرکتی اشکم در میاد.با این که به درد صبورم .حدود ده تا متخصص رفتم میگن ما سر در نمیاریم .چون شکستگی.استخوان اضافه.کشیدگی رباط.از بین رفتن غضروف انگشتان.خار پاشنه .هست ولی مربوط به درد شما نیست و همگی مربوط به یکی دوسال قبله که از بس صبور بودی دردو نفهمیدی.
    حالا میخواهم ببینم ایا به نظر شما راه درمانی هست من خدمت برسم تهران؟
    ممنون میشم راهنماییم کنید.
    ارادتمند.
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری دوشنبه ۳ آبان ۰( 2 سال پیش)

      درود

      بابد معاينه كنم تا متوجه بشم و همه تصاوير رو هم ببينم

  • تصویر کاربر بنده دوشنبه ۳ آبان ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 165 مشاهده پرسش
    سلام چندین سال است که انگشت دوم پای چپ من درد دارد و استخوان آن آسیب دیده ، عکس های ام آر آی و سی تی اسکن چیز خاص نشان نمی دهد ولی یک ماساژور حرفه ایی به من گفت انگشت شما در رفتگی دارد . آیا راهی برای درمان این عارضه وجود دارد. چون راه رفتن را برای من سخت کرده ، با سپاس و تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری دوشنبه ۳ آبان ۰( 2 سال پیش)

      درود

      اصلا دررفتگى نداره 

      بابد معاينه و بررسى بشه 

  • تصویر کاربر حمید دوشنبه ۳ آبان ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 131 مشاهده پرسش
    سلام . ۲۲ سال دارم. قد ۱۶۲ رشد نکرده .
    سر عمل کردم زده به مچ پا راست . مچ پا حس داره ولی چپ و راست نمیشه و نمتونم بالا بیارم .
    انگشت پا تکان میدم . قد رشد نکرده چکار کنم ؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری دوشنبه ۳ آبان ۰( 2 سال پیش)

      درود

      براى قد كارى نمى تونيد بكنيد

      بقيهذمسايل رو بايد معاينه بشين تا درمانش معلوم بشه

درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر ائلمان پنجشنبه ۲۸ فروردین ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 275 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر وقت عالی بخیر باقری ( بابای ائلمان ) هستم از تبریز شهریور عمل انجام دادیم قبل عید وقت داشتیم با این شرایط نتوستیم بیایم پای چپ ائلمان فوق العاده خوب شده ولی پای راستش یکمی برگشته که فکر میکنم با کفی خوب شه ولی مشکل اصلی ما راه رفتنشه که با پای راستش لنگ لنگان راه میره و تمرینات رو بیشتر انجام میدیم میگه درد داره . آیا باگذشت زمان یا با درآوردن ایمپلنت ها حل میشه ؟ لطفا در صورت امکان راهنمایی بفرمائید . با تشکر از زحمات شما
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری پنجشنبه ۲۸ فروردین ۹۹( 4 سال پیش)

      درود

      بله به احتمال زياد بهبود حاصل خواهد شد و جاى نگرانى نيست

      با احترام

  • تصویر کاربر الناز چهارشنبه ۲۷ فروردین ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 247 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید دختری دارم 14 ساله که از 8سالگی به یکباره پاهاش چپ می‌گذاشت به پزشک مراجعه کردم گفتن هم صافی کف پا داره هم چرخش غوزک وفقط کفش طبی با کفی تجویز کردند شکل ظاهری پای دخترم خیلی بده به طوری که هرکسی متوجه مشکلش میشه آیا باعمل میشه درمانش کرد یا نه؟ ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۲۷ فروردین ۹۹( 4 سال پیش)

      درود

      بايد معاينه بشن و بررسى انجام بشه .عمل جراحى به تغيير شكل پا كمك مى كنه ولى صرف زيبايى دليل جراحى نيست

      با احترام

  • تصویر کاربر Sdg جمعه ۲۲ فروردین ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 243 مشاهده پرسش
    باسلام و خسته نباشید
    ببخشید میشه بگید هزینه عمل کف پای صاف تقریبا چقدر هست و از چه سنی میشه عمل کرد؟؟؟
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری جمعه ۲۲ فروردین ۹۹( 4 سال پیش)

      درود 

      از هشت-نه سالگى و ترجيحا ١٢-١٣ سالگى مى شه عمل كرد و بستكى به نوع كف پاى صاف و معاينه و راديوگرافى نوع عمل متفاوته 

      با احترام

  • تصویر کاربر شیرین دوشنبه ۱۸ فروردین ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 252 مشاهده پرسش
    سلام سال نو مبارک، مامان اسرا هستم که تیر ۹۸ جراحی اصلاح صافی پا براش انجام دادین فرموده بودین برای برطرف شدن درد پا بعد از اردیبهشت که مطلب ان شالله باز بشه برای برداشتن پروتز بیاییم مطب ،ولی هر روز که میگذره درد پا و به دنبالش لنگش پاش بیشتر میشه گاهی روزه ااز اول صبح درد شروع میشه و تا شب بیشتر میشه درد الان بیشتر از دردهای ناشی از صافی کف پاشه، چی صلاح میدونید با توجه به شرایط الان چکار براش بکنیم خیلی اذیت میشه بیشتر از قبل عمل
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری جمعه ۱۵ فروردین ۹۹( 4 سال پیش)

      درود

      فعلا اگه مشكل گوارشى يا حساسيت دارويى يا فاويسم ندارند از استامينوفن كديين هر شش ساعت و ناپروكسن ٥٠٠ هر دوازده ساعت استفاده كنن با معده پر

      با احترام

    2. تصویر کاربر شیرین شنبه ۱۶ فروردین ۹۹( 4 سال پیش)
      سلام و ممنون از پاسخگوییتون این مدت از بس از مسکن هایی که نام بردین خورده مشکل معده پیدا کرده ولی بعضی وقت ها از شدت درد پا بیخیال درد معده میشه و مسکن میخوره ظاهرا تا باز شدن مطب چاره ای جز تحمل نداره
    3. تصویر کاربر دکتر رضا نادری دوشنبه ۱۸ فروردین ۹۹( 4 سال پیش)

      درود

      توى منزل حتما از دمپايى استفاده كنند و تمرين ايستادن روى پنج رو براى تقويت عضلات ساق انجام بدن و پاشون رو به طور متناوب در ظرف آب گرم و سرد بگذارند

      با احترام

    4. نمایش سایر 2 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
تماس با ما

با ما در تماس باشید

آدرس مطب

شریعتی پایین تر از مترو قلهک ساختمان خانه درسا طبقه ۵ واحد ۱۷

ساعات کار مطب

شنبه و چهارشنبه از ساعت ۱۶ الی ۱۹

دکتر نادری